FRÅGESTUND!

Då kör vi igång en liten frågestund. Fråga mig vad ni vill fram till måndag kväll :) AVSLUTAD!



Milano, Stureplan, Relationer, Framtidsplaner, Träningstips.. Ni bestämmer!


Älskar magtröjan

Personligen är det få plagg jag tycker så mycket om som magtröjan. Jag vet att plagget varit på ingående under en längre tid nu, men jag hoppas att den blir vanligare i de stora kedjorna också. Vad tycker ni om magtröja? Hiss/diss? (Inte denna nedan nödvändigtvis, utan generellt).


2 bilder från i fredags




Bilder från helgen!

Hej på er! Den dåliga uppdateringen beror främst på att blogg.se krånglat väldigt mycket den senaste tiden och när det väl börjat fungera igen har jag haft annat för mig. Jag har sovit hos V hela helgen och inte riktigt känt att bloggen varit något att prioritera framför mys och kramar. Men nu är jag här!

I fredags var det tänkt att jag skulle ta en lugn nykter runda med tjejerna. Låga förväntningar hade vi och allt var rätt spontant.. - Och alltid är det då det blir som bäst. Shotrace, dans och mycket skratt. Blev en sen men väldigt bra kväll. Jag och V avslutade den med pannkakor, sylt och grädde hemma hos honom. Mys mys.

I lördags sen, efter många timmars slappande i sängen, åkte jag hem för att på en timme fixa klart listan inför kvällen på Zanzibar där jag var med och drog folk igår. Sedan blev det middag med tjejerna och kvällen startade ordentligt på Zanzibar redan vid 22. Har fått lovord från F om att jag talangfullt drog dit väldigt mycket och bra folk så jag är således väldigt nöjd med min insats. Kvällen där var för övrigt grym. Jag är väldigt glad över att så många av mina nära och bekanta kom dit och bidrog till att kvällen blev så lyckad.

Sedan begav vi oss vidare till Magenta och allt avslutades sedan på White room i sedvanlig ordning. Det var dock alldeles för mycket folk, men trots det stannade vi ett bra tag. Tog en taxi med V sen hem till honom. Idag har vi bara legat och dragit oss hela dagen och när han försökte få med mig på bio med hans kompisar kände jag bara för att åka hem och ta en varm dusch och byta kläder. Beger mig nog ditåt om ett par timmar igen..

Lite bilder lånade från stureplan.se från fredag & lördag.



 
 

Jag vet förövrigt inte vad som har hänt med mina bilder på Stureplan.se Jag kan inte minnas när jag hade en bild som ens såg okej ut. Och ett som är säkert är att det inte är fotografernas fel.. Men men, det är nog bara en svacka. Hehe ;)


Tonight's look


Blaha blaha

Hej!

Ledsen för dålig uppdatering. Det ni har missat i mitt liv är högst irrelevant och bidrar tillika till ett utomordentligt tillfälle för användning av det gamla uttjatade uttrycket Intresseklubben antecknar. Inatt var jag dock betydligt piggare än jag känt mig idag. 02:35, efter diverse gulliga sms, fick jag i min feberyra och sömnlöshet för mig att jag skulle träna igenom kroppen. Och får jag för mig något gör jag alltid handling av tanke. Idag sitter jag alltså i sedvanlig ordning här med träningsvärk, värt!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen. Correction, jag ska göra några av mina enastående hemmaövningar som jag nu tacksamt är medveten om att ni, mina trogna bundsförvanter, uppskattar och till och med använder er av, för att därefter hoppa in i duschen. Omvänd ordning hade ju varit lite onödigt. Hur som. Att ni använder er av mina övningar - Det gör ni rätt i. I alla fall om målet är att bli lite tightare, lite bättre. ;)

Ikväll vankas utgång med några av mina andra trogna bundsförvanter. Mitt mål är att suga ut allt som finns i Stockholms nattliv innan jag åker. Och ni vet lika bra som jag att jag är på mycket god väg. Feels good!

Idag har jag hur mycket tid som helst på mig då jag avbokat precis allt jag skulle ha gjort idag. Allt för att bli av med den helvetes förkylning som hotar existensen av mina lungor vid varje hostattack. I alla fall är det så det känns. Därav ska jag hur som helst försöka lägga upp lite bilder på mitt söta anlete innan jag går ut. Jag vet ju att det är bilder, bilder och åter bilder ni vill ha. Helst från alla möjliga vinklar. Synd att jag bara kan ge er från en.

Nåväl. Hörs vi inte igen, har jag misslyckats brutalt. Då kan vi även dra slutsatsen att tidsoptimism i min värld inte bara är ett faktum utan en bestående sjukdom.

Dagens träningstips: 2 in 1



Dessa två övningar gör man för att fastare lår, lyfta rumpan och även göra den mer tight. I den första övningen behöver man ha tillgång till en stol (inte allt för hög), alternativt en pall eller säng som är ganska låg.

Övningen går till så att du med ett ben i taget kliver upp på stolen, lyfter + böjer det andra benet i en enda rörelse som om du vill att knät ska nudda hakan (du ska dock behålla rak rygg och titta framåt). Sedan går du ner från stolen med det ben du hade i luften (inte det du stod på, på stolen) och gör ett utfall (knäböj) med det andra benet rakt bakåt. Sedan gör du samma procedur x antal gånger med samma ben. Därefter byter du så att du gör samma visa fast med andra benet.

Övning nr 2 är väldigt basic och görs egentligen bara för att lyfta rumpan. Har du tillgång till en lång hall eller dylikt ska du gå fram och tillbaka och göra knäböj. Men istället för att bara gå upp och ner ska du varje gång du tar dig upp igen för att gå ett steg kicka lite lätt uppåt med benet vars knä du har i golvet. (När du kickar ska du självfallet inte ha kvar knät i golvet utan du kickar när du är påväg upp) Tänk på att sträcka på tårna för maximal effekt.

Detta är jättesvårt att förklara utan att kunna visa. Men istället för att bara läsa det jag skriver och tänka igenom övningen i huvudet, bör ni testa att göra övningarna samtidigt som ni läser innan ni ställer en massa frågor.

Lycka till! 



Personligen är jag väldigt nöjd med min lilla rumpa. Visst har den alltid haft sin form, med eller utan träning, men man ska ha klart för sig att det är lättare än man tror att forma en önskvärd rumpa bara man ägnar sig åt rätt övningar. Det många gör fel är att man lägger fokus på att träna själva rumpan snarare än musklerna precis under rumpan som hjälper till att "lyfta upp" den. Här har vi balettdansöser en fördel då man jobbar oerhört mycket med just musklerna under rumpan.

Lägg gärna en minut på att kommentera detta inlägg och ge mig respons på mina träningsinlägg överlag också, så jag vet om de uppskattas eller inte.

Gårdagens outfit!

Inga bra bilder direkt, men här ser ni hur jag såg ut igår kväll. Toppen är egentligen en klänning med öppen rygg och spets över. Här har jag den dock som en topp med skinnbyxor till.




Sjuk..

Ohh jag blir så trött! Jag har gått med halsont, lite feber och världens rossligaste hosta nu i några dagar. Det går verkligen upp och ner med förkylningen men just nu mår jag under all kritik. Jag fryser och svettas om vartannat och det känns som att jag ska hosta upp mina lungor vid varje hostattack. Men säg någon som inte är sjuk nu..

Planerna ikväll hade varit att träffa Emelie och sen åka hem till V. Men vi sparar det till helgen då jag har bestämt att jag ska må bra imorgon. Istället åkte jag direkt hem, slängde mig i soffan med en massa filtar tillsammans med en stor sallad och Sex and the city. Det är alltså här jag kommer ligga resten av dagen och kvällen. Jag ska försöka få ork till att underhålla er under kvällen också :)


Går aldrig att sminka bort trötta ögon pga sjukdom, men igår såg jag betydligt piggare ut än idag i alla fall.


Tightare rumpa? Träningsinlägg på g!!

Okej, nu är det såhär att jag har en ny rump- och lårträningsövning som jag måste lära er. Jag gjorde den för en stund sen på jobbet när jag var klar med allt innan butiken öppnade och står således här anfådd och liite tightare. Haha! Övningen kommer upp sen när jag är hemma. Den vill ni inte missa! Det bästa av allt? Du kan göra den lite var som helst.

Tapas

Godmorgon!

Har försökt lägga upp bilder ett bra tag nu men det går dessvärre inte. Nu är det dags att åka till jobbet så jag får slänga upp dem när jag slutat istället. Runt tre skulle jag tro att det blir.

Gårdagen var väldigt trevlig. Mötte Ebba vid åtta på ett tapasställe på Kungsholmen där jag bokat bord. Det blev en massa goda små rätter och vin till det. Hur mysigt som helst. Lite senare kom även V förbi och gjorde allt ännu mysigare :) Efter att ha följt Ebba till stationen gick vi hem till honom.

Vi hörs när jag slutat idag. Då ska jag även avslöja något väldigt roligt som händer på lördag. Puss och kram!


Slänger in en bild tagen för någon vecka sen istället, då jag inte kan ladda upp nya för tillfället.

Morgontrött? Morgonpigg?

Hej på er!

Hoppade bokstavligt talat upp ur sängen imorse. Värt att tillägga är att jag kan vara den mest morgontrötta tjej som vandrar på denna jord. (Jag väljer att skriva tjej då ambitiösa tjejer generellt sett inte kan jämföras med übertrötta killar..) Men men, jag tackar och tar emot.

Jobbar inte allt för länge idag. Lite senare ikväll ska jag äta tapas med min bästa vän Ebba. Det kommer sitta himla fint med lite kvalitétstid med henne. Nu hoppas jag att täbyborna efter löning och allt är mer än sugna på att shoppa, för jag är mer än sugen på att supersälja!


Bild från igår. Hukningen beror på att jag försöker passa in i ramen för självutlösaren. Se så fint det gick!


Fireflies

Efter en väldigt mysig kväll var jag "duktig" och åkte hem då jag ska jobba imorgon. Men jag hade mycket hellre sovit i en varm famn. Filmen var för övrigt precis som jag förväntat mig: riktigt, riktigt bra och spännande. Ni som inte hunnit se den ännu måste definitivt göra det. Nu ska jag sova. Godnatt!


BIO!

Nu ska jag bege mig mot Kungsholmen hem till en liten pojkspoling som lovat mig varmt te mot min onda hals (How sweet?) och sen blir det bio. Luftslottet som sprängdes. Har velat se den sen den kom så det ska bli kul. Hoppas att ni får en lika trevlig kväll som jag kommer ha :) Vi hörs när jag är hemma igen med lite bilder!

DAGENS FRÅGA!

Jag såg att du svarat på andra kommentarer så jag hoppas att du kanske senare också får tid att svara på min fråga. Jag brukade gå på dans, jag dansade i flera år, men nu går jag på kickboxning vilket jag älskar och har gjort ett bra tag. Det som gör mig lite oroligare är att kickboxningen inte ger mig bästa hållningen, speciellt med tanke på hur bra hållning jag hade. Så jag tänkte fråga dig, som erfaren dansare (och som rider också har jag förstått, det har jag nämligen också gjort och det får man också grymt bra hållning av), om du har något tips, som "övning" eller så?

Svar: Mitt största tips till dig är att du fortsätter med dansövningarna, som ni ofta gjorde på dina dansklasser, hemma. Det finns nog ingenting som ger så bra hållning som dans och ridning. Ridning är svårare att börja på bara sådär.. men dansen kan du defintivit fortsätta med hemma i vardagsrummet ett par gånger i veckan. Har du gått på dans i många år kommer du garanterat ihåg ett par uppvärmningar och några koreografier. Annars kan du koreografera ihop något själv!

Vad gäller hållningen i det vardagliga livet kan man förändra mycket även där. Tänk på att alltid sträcka på dig och träna ryggen genom rygglyft några gånger i veckan så blir den starkare och därmed blir det lättare att hålla en fin hållning. Att gå mycket i höga klackar medför också en naturligt bättre hållning.


tisdag

Hej på er!

Åh vad det är skönt att vara lite ledig. Mindre skönt är det dock att jag går med en slags förkylning med världens rossligaste hosta och på nätterna har jag feber. Men jag känner mig ändå hyffsat pigg på dagarna. Bäst är nog i alla fall att jag håller mig inne ett bra tag idag så att det inte blir värre. Vill. Inte. Bli. Sjuk.

Dags för lunch med papi och sen ska jag nog ändå försöka komma ut och hjälpa min elev med matten. Från IG till VG. Nu siktar vi på MVG! Woho!

Senare ikväll blir det nog bio eller filmkväll som sist skulle jag tro.. :) (Inte med min lille matte-elev bör nog tilläggas, haha!)

Vi hörs om en stund mina fina läsare!


Bara jag som längtar till våren? Den känns betydligt närmare än sommaren om inte annat..

Lugn kväll

Ligger för tillfället och tittar på den väldigt underhållande Guldbaggegalan. Håret doftar ljuvligt av Just glow och fruktsalladen står suktande här bredvid mig. Det blir en lugn kväll då både kropp och huvud värker just nu. Men samtidigt njuter jag av att ha en anledning att bara ligga och slappa. Tvetydigt det där.

Dags att titta vidare på galan. Bjuder så länge på en lagbild från Fias födelsedag. Vilka pinglor va!


Hemma från rena rama cirkusen till ridlektion

Kom precis hem från ridningen. Idag var hästarna pigga och på bushumör, big time. Min lilla sötnos till ponny tvärstannade och ställde sig och hoppade upp och ner så fort vi kom in i ridhuset. Han ville klargöra redan då att det skulle bli mycket jobb för min del för att få honom att gå som en klocka idag. Men han är ju bara 4 år också.. då får man vara lite busig :)

När en häst efter en
brallade och gjorde diverse cirkusuppvisningar skulle jag i galopp rida en fyrkant istället för en volt då underlaget var väldigt gropigt idag. Då tog lillskiten sin chans och gjorde en bockvariant samtidigt som han stack i full fart med huvudet nere vid hovarna åt andra hållet precis vid väggen. Jag hänger ner på ena sidan men gav mig i farten fan på att han inte skulle få av mig. Så tack vare en fin balans (tack baletten I guess?) lyckades jag hitta sadeln och galoppera vidare i motsatt håll mot alla andra i full fart. Ingen kom till skada kanske jag ska tillägga, haha.

Så träningsvärken imorgon är ett faktum med andra ord. Fick säkert en liten sträckning i ryggen också, men det var nog hur som helst magmusklerna som lyckades få mig tillbaka i sadeln. Det känns bra att all träning lönar sig för viktiga ändamål också ;)


Visste ni att..

... risken är större att få hängiga bröst om man börjar för tidigt med push-up bh. Detta för att brösten då inte själva får vänjas vid att genom sin egen elasticitet och form hållas uppe och vara fasta, utan alltid har hjälp av en up-pushande bh. Detta är väl främst viktigt för de yngre tjejerna, men det är nog aldrig försent att börja skippa bhn då och då. Och när jag tänker efter.. det är ju ganska nice faktiskt.. ;) Tur att man alltid haft små bröst så bh-användandet började rätt sent och därmed räddade mina älsklingar, haha.

Jag tror för övrigt att det överhuvudtaget är bra att vila från bh och i alla fall push-up bh med jämna mellanrum så att brösten på egen hand får hålla sig där uppe.

Hårtips!

I samband med visningarna jag gick fick jag säkert ett par flaskor med hårspray i mitt hår. Håret tuperades, våfflades och lockades för att få det rikriga svallet inför visningarna. Bobby gjorde ett suveränt jobb, men jobbet jag fick ägna mig åt efteråt för att få ut allt var minst sagt tidskrävande. Men tack vare en ny shampoo- och balsamfavorit blev det lent och fint - men med volym efter en dusch.


Supersprayat och fixat hår vs nytvättat.

Jag använder mig av just Glow. Shampoot för full volume och balsam för normal hair. Det finns även för dry and damaged hair och dylikt. Defintivit en ny favorit för håret som jag starkt rekommenderar.


Svar på några av era frågor

Gud vad du skriver bra!(: Dock har jag lite funderingar som jag undrat över länge nu, och kanske kan jag få svar på dem utav dig?=) hoppas! Okej.. 1. Jag är normal i storleken, alltså inte pinnsmal, men ändå absolut inte tjock! Jag har Medium i storlek. Efter nyår började jag ett nytt liv (nyårslöfte(; ) från att äta vitt bröd, bullar till mellis osv, så äter jag nu mkt frukt, gröt ägg, osv ist! + att jag börjat träna för första gången i mitt liv VARANNAN DAG! men nu undrar jag- om jag fortsätter såhär, finns det någon chans att jag "kommer i bikinin" till beatchen 2010?! Eller är det alldeles omöjligt att från Januari-Juni få synliga resultat tack vare mat-ombyte HELT & från ingen träning alls till att ge gärnet varannan dag? Vore så sjukt tacksam om du tog reda på det!(: <3 2. MIN drömkropp är: snygg hållning, vältränad rygg (men INTE breda axlar), såndära skit snygg mage med en avlång magmuskel i mitten du vet- typ som en avlång bulle om du fattar?:p Svår att förklara- men INGA magRUTOR, utan bara en enda avlång snygg vältränad mage, jaja, sen en LITEN & snärt rumpa, smala ben (INGA MUSKLADE!!!). Ja, typ så ser MIN drömkropp ut.. Men HUR ska jag äta & TRÄNA för att få DENNA kropp?! Och KAN man få den från normal (ej mkt fett men ändå absolut inte pinnsmal- utan medium som sagt) till SÅDAN till sommaren 2010?! SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA Amanda, svara på detta i ett INLÄGG!!! Du FATTAR INTE hur mycket det skulle betyda för mig!!!<3<3<3 Puss på BÄSTA bloggerskan EVER!!!

Svar: Absolut kan du få en väldigt fin figur på ca 5-6 månader om du håller dig till regelbunden träning och bra kost. En snygg hållning får du främst via dansklasser om du har möjlighet att ta sådana. Gällande den magmuskeln du pratar om har jag inte så mycket råd att ge dig, då det är en mage som inte är något som man brukar vilja ha. Snarare jobbar man ofta för att inte få en sådan magmuskel. Men gör du sit-ups och inte drar in magen eller håller upp bäckenet en aning så lägger det sig som en avlång "limpa" på magen och är det vad du vill ha får du helt enkelt träna magen utan att dra in den, för då bildas den avlånga muskeln i mitten på magen.

Rumpan får du genom att gå mycket uppför trappor, knäböj med vikter och promenera/jogga mycket i backar. Du verkar för övrigt vilja ha en slimmad kropp snarare än muskulös och då är det främst konditionsträning du ska ägna dig åt. Konditionsträningen förbränner fett. Du kan inte punktförbränna fett genom styrketräning.

Gällande hur du ska äta är jag fel person att fråga då jag inte är någon som "äter rätt" och följer någon speciell diet. Jag äter det jag är sugen på, men i måttliga mängder.

SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA, skriv i ett inlägg PRECIS hur det kändes att pierca naveln!!! Jag ska nämligen göra det, och vill vill vill veta!!! Snälla snälla svara i ditt nästa inlägg, puss puss

Ps, hur länge har man ont efteråt, hur går det till när dem gör det, är den lätt att ta ut eller gör de ont?, fastnar man i kläder, har du alltid i den eller när tar du ut din?<3

Svar: Efter många sprutor i knäleder som jag fått under många års tid är jag väldigt smärttålig för just sådan typ av smärta, så jag tycker inte alls det gjorde speciellt ont. Många som piercar naveln överdriver så sjukligt om hur ont det gör. Allt går väldigt snabbt och tar du ett djupt andetag innan behöver du varken svimma eller må dåligt. Det blöder litegrann men absolut inga stora mängder som vissa hävdar. Självklart kan det vara individuellt men jag har aldrig hört om någon som blött mycket under piercandet av naveln.

Jag gjorde min piercing för 5 år sedan så jag minns faktiskt inte. Men det är lite ömt några timmar efter, sen känns det inte så mycket. Något du dock ska tänka på är att näst intill överdriva rengöringen av hålet. Då du slarvar med rengöringen kan du få väldigt ont för att det bildas inflammation eller dylikt. Men jag har aldrig haft några problem med min piercing just för att jag var så nogrann med att göra rent hålet precis så som de rådde mig att göra. Sedan tror jag att det är viktigt att göra piercingen på ett fräscht ställe. Jag gjorde det på en skönhetssalong/spa-salong på Birger Jarlsgatan som jag defintivit rekommenderar.

Angående att ta ut piercingen och sedan sätta dit den igen så känner man ingenting. Det är som då man sätter på och tar av sig örhängen. Dock ska du vara noga med att behålla din första piercing du får när du piercar dig under så lång tid som möjligt så du inte får någon inflammation i samband med att du byter för tidigt. Kläder kan man fastna i i början då man inte är van, men är du försiktig så är det ingen fara. Jag har alltid min i, förutom när jag går visningar och de ber mig ta ut den. Annars har jag den alltid i, även vid träning, ridning och liknande.

Hej!(: Vad kul med träningsinlägg!=) Har dock en liten fråga som kanske du kan ha svar på?(; Vore till stor hjälp isåfall!(: Jag är nämligen ute efter benen- där låren INTE går ihop upptill, utan det lixom finns en stor glipa mellan låren upptill. Jag tränar på gym, och där finns en maskin som tränar just insida lår! MEN då är fråga.. SKA jag TRÄNA på DEN?! Tror du att den förbränner fettet där så jag får min "glipa" mellan låren, eller tror du att den bygger en stor jävla muskel där då i stället som pötar ut ännu mera?! För det vill jag ju inte! Eller hur ska jag annars göra för att få detdär svinsnygga mellanrummet och ben slanka som sugrör?! Jag vill ju lixom inte ha musklade ben/lår/vader- utan ENDAST SMALA!!! Snälla Amanda, hjälp mig!!! ÄLSKAR DIN BLOGG!!! Nu angav jag ju inte min blogg som skrivet ovan:p Så du kanske kan skriva på din blogg, då får ju även andra som säkert också undrar över samma sak svar(:
Postat av: bella

Svar: Jag gymmar inte själv så jag vet inte vad det är för maskin du syftar på. Men vill du inte ha muskulösa ben ska du ägna dig åt konditionsträning och äta rätt för att få benen slimmade. Maskiner på gym gör ofta att man får muskler på de ställen man tränar, och muskler på benen är inte vad du ska jobba för i första hand om du vill ha dem slanka. Som sagt kan du inte punktförbränna speciella ställen med hjälp av styrketräning, utan fettet tränas bort genom konditionsträning.

just som om säger att fettet sätter sig på mer smickrande ställen, som bröst och rumpa. men vad för övningar ska man göra då? hur ska man göra för att få fettet på just de ställena och inte höfterna exempelvis? lite knepig fråga men hoppas du förstår :)

Svar: Jättesvår fråga. Jag har aldrig haft höfter riktigt, så jag vet inte vad jag ska svara på din fråga. Men jag tycker personligen man sällan ser dansare med stora höfter så jag skulle råda dig till att börja ta dansklasser och träna mycket kondition. För att fettet ska hamna på brösten tror jag egentligen är omöjligt att försöka påverka, men jag har fått för mig att man ska minska tränandet med just bröstmusklerna och arm-musklerna för att undvika att liksom träna bort fettet i brösten. Men detta är endast min personliga strategi.


Söndagsmys

Med risk för att låta som att jag befinner mig mitt i en drömvärld, måste jag påpeka att efter i fredags då jag hade en av de roligaste kvällarna på väldigt länge, hade jag igår en av de mysigaste kvällarna på mycket länge. Det blev rödvin, tända ljus, film och en massa kramar. En perfekt söndag med andra ord. Och imorse vaknade jag alldeles varm i kroppen och med ett stort leende på läpparna. Himla bra 2010 startat då. Och bättre blir det sannerligen! :)



Bättre bilder än såhär hann jag dessvärre inte ta igår.

Fråga till er

Någon mer som bloggar på blogg.se som vet hur man gör sin text på bloggen större? Jag vill inte ändra något annat utan just bara texten då ni är många som klagat på att den är lite för liten under en längre tid.

Tack på förhand!

Drömkroppen fås inte via bantning.



Något som gör ont i mig att se och framför allt irriterar mig något helt otroligt är allt snack och bloggande om att man ska banta sig till sin drömkropp. Människor tar hjälp av diverse piller och sjuka idéer för att på så kort tid som möjligt förlora kilon.

För mig, som har träning som min stora passion i livet, är detta helt absurt. Det är så utom min värld det bara går att komma. Mat och dylikt är enligt mig ett av livets stora glädjeämnen och jag kan inte för mitt liv förstå hur man frivilligt kan välja bort något som vi är så bortskämda med, när det finns människor på andra sidan jordklotet som skulle döda för att få lite av den näringen så många av oss bortprioriterar. Vi behöver inte ta oss så långt heller, bara i Sverige finns det människor som svälts till döds.

Men om vi inte fokuserar på kroppens välmående; vår hälsa, och den otacksamhet som faktiskt är en del av hela det här pusslet så skulle jag vilja gå in på de mer ytliga faktorerna. En kropp som blir smal på grund av bantning är inte attraktivt eller på något sätt tilldragande någonstans.

Jag förespråkar defintivit en medvetenhet om sin kropp och att man ska ändra sitt leverne om man är överviktig. Och självklart är ens matintag en av de viktigaste sakerna man bör se över och förändra. Men att skippa måltider och/eller endast äta bars ska inte ens vara ett alternativ. Jag är inte speciellt kunnig inom vad man bör äta och inte för att gå ner i vikt, just för att jag har alltid haft träning som ett viktigt inslag i mitt liv vilket har lett till att jag kan äta det mesta utan att behöva oroa mig för vikten, så mitt fokus ligger på just träning.

Att banta sig till en smalare figur är enligt mig på grund av ren lathet. Att skippa middagen eller ta laxermedel för att tappa kilon är för sådana som är för lata för att ta sig till gymet eller ta en joggingrunda. Det är en svag lösning på ett problem och det kommer varken hålla i längden eller göra dig nöjdare med din kropp. Varför?

1. Att under kort tid gå ner så mycket i vikt gör att huden blir lös, vilket kommer leda till att man får en smal kropp där allt ändå bara hänger. Du kommer se undernärd ut, snarare än fit.

2. Du förlorar precis alla former genom att banta dig smal. Genom att träna dig smal däremot får du muskler som ger din kropp mer karaktär och det fett du dagligen får i dig sätter sig på smickrande områden som bröst och rumpa. Fettet på de mer osmickrande ställena tränar du bort - om så behövs, vilket i slutändan kommer ge dig en mer kvinnlig kropp.

3. Genom bantning kommer både kropp & ansikte förlora sin lyster och energi. Du kommer ständigt se sjuk ut och dina ögon kommer förlora allt liv.

Snälla ni, lova mig att ni aldrig fastnar i fällan där ni tror att bantning kommer ge er drömkroppen. Välj istället träningens väg och få därmed ett nytt glädjeämne i livet gratis. Det finns ingenting som får mig så glad och pigg som träning. Och glöm inte att genom kontinuerlig träning kan du unna dig väldigt mycket i matväg utan att gå upp ett smack.


Den här kroppen fås genom en kombination av att äta rätt och röra på sig dagligen. Variera kondition med styrketräning. Konditionsträning förbränner fett, och styrketräningen hjälper till att forma kroppen och ge den mer karaktär.

Så blir du nöjdare med din tillvaro.

Jag vill dela med mig av en känsla som jag önskar att varenda en av er som läser det här någon gång får uppleva. En känsla som ni alla kan uppleva, bara ni lägger manken till. Nämligen att vara tillfreds med sin situation och stolt över sig själv.

Det värsta jag vet är människor som avundas andra på ett sätt som gör att de blir hämmade till att utvecklas själva. Dessa människor är ofta bittra och får sin glädje genom att trycka ner de människor som de egentligen avundas. Eller så glädjs de helt enkelt åt andras motgångar och misslyckande, för då känns deras egna inte lika tungt. Alldeles för mycket tid läggs åt att mer eller mindre leva andras liv. Tyvärr tror jag att bloggfenomenet har bidragit till detta.

Alla läser vi de kända toppbloggarna där tjejerna ser ut att leva ett drömliv som är så mycket mer fabulöst än våra egna. Det känns som att vi vet precis allt om dem; känner dem utan och innan, när vi i själva verket bara läser deras väldigt subjektiva blogg. Men något vi inte får glömma är att dessa tjejer inte har fått ett skit gratis. Alla har vi ungefär samma förutsättningar till att nå dit, eller ja framgångar överhuvudtaget. Hårt slit lönar sig och framgångsrika människor har i de flesta fall gjort sig mer än förtjänt av sina framgångar. Inte är det mycket idag som vi får gratis.

Vad jag vill uppmana er till är att fundera vad just Du vill ha ut av ditt liv här och nu. Det enda vi kan göra är att leva i nuet, och göra det bästa av den situation vi har här och nu. Att hela tiden leva i framtiden och att allt en dag kommer bli så bra, att man en dag kommer bli så rik eller så vältränad får dig inte att bli mer nöjd och tillfreds med ditt liv idag. Gör något åt det nu istället. Och för guds skull, tänk inte så stort på en gång. Jag är defintivit en förespråkare av att sikta högt, men det kan vara fel ände att börja i om man är van vid att beklaga sig över sitt liv och ändå låta dagarna gå utan att göra något för att försöka förändra sin tillvaro.

Att förändra sitt liv till det bättre kan innebära allt från att damma av gymkortet och faktiskt börja använda det kontinuerligt, till att boka den där språkkursen i Frankrike som man alltid velat. Eller varför inte själv starta en blogg där man får tid till att fokusera mer på sitt eget liv än andras. För är det någonting man lär sig genom att blogga är det att fokusera på det positiva som sker i ens liv. Ofta vill man nämligen inte dela med sig av sina motgångar, av olika skäl. Istället tvingas man till att alltid lägga fokus på det positiva som händer - för bloggen "måste" trots allt uppdateras, även om allt känns skit i din verklighet.

Bloggvärlden är en låtsasvärld där motgångar, misslyckande och bad days inte tycks existera. Börja istället bli medveten om att det just är en värld som inte är på riktigt. Det är bara det att fokus sällan läggs på allt från vardagsproblem till livskriser - ting som händer varenda en av vår befolkning, toppbloggerskorna inkluderade. Försök istället se inspirationen hos den bloggerska du egentligen avundas och tycker har så mycket bättre liv än dig. Försök förstå att ni föddes med mer eller mindre samma förutsättningar och alla kan vi nå en värld där vi är tillfreds och stolta över oss själva. Men du kommer inte nå någon större framgång genom att sitta framför datorn slösurfandes. Gör istället något just precis Nu som kommer påverka ditt liv till det bättre. Om det så bara är för minuten. Ingen förändring kommer genom inaktivitet.

Dags för jobb

Godmorgon!

Jag hade en väldigt lugn (ehm tråkig?) kväll igår här ensam hemma. Efter fredagens bravader sa min kropp stopp med x antal utropstecken efter, vilket innebar en hemmakväll i min ensamhet. Mina föräldrar var nämligen bortbjudna och jag ville passa på att få lite quality time med mig själv. Sådant behövs faktiskt, hur tråkigt det än må vara. Så det blev sex and the city, onyttigheter och tidig nattssömn.

Dock måste jag erkänna att efter att ha kollat igenom bilderna lite snabbt från stureplan.se insåg jag att det förmodligen skulle ha blivit jävligt bra om jag gick ut. Dvs var det kanhända rätt spännande människor ute igår.. ;) Attans bananer..

Aja, dags för jobb fram till två. En kortis idag med andra ord. Därefter får jag se vad som händer.. är ju ledig imorgon :)



Pics from yesterday!























Som sagt, en riktigt rolig kväll. Jag och Filippa kan vara det bästa teamet någonsin.


Hård men sjukt rolig kväll

Hej fina ni!

Från och med nu kommer jag blogga på som vanligt. Kul va? :) Tack för era fina och stöttande kommentarer. Fick inte en enda negativ kommentar till mitt förra inlägg. Det är jag inte bortskämd med..

Hur som helst var gårdagen utan tvekan en av mina bästa kvällar på mycket länge. Kan knappt minnas när jag hade så roligt senast. Jag och Filippa började hemma hos mig med middag och vin. Sedan begav vi oss mot Nype för att dricka lite drinkar med Fredrik och co. Drinkar som blev till shots.. och så vidare. Igår höll jag mig inte riktigt till mitt nyårslöfte skulle jag väl milt sagt kunna förklara det som.

Sedan kom Mille med vänner och hämtade upp oss utanför så drog vi in på Cafét där shottarna fortsatte. Vi dansade och hade riktigt roligt. Sedan kom lite fler killar och så drog vi alla till Ambassadeur. Sedan avslutade vi på White. Eller avslutade, körde faktiskt efterfest igår :)

Bilder lånade från stureplan.se och finest.se





Vi tog en massa bilder igår så kika in här om en stund igen.

Ni får stå ut med mig ett tag till.

Tack vare kommentarer från er som orsakat både en och två tårar hos mig och det faktum att jag kommer uppleva mitt livs hittills största äventyr om en dryg månad i samband med min flytt till Milano, har jag efter många om och men bestämt mig för att fortsätta blogga tills jag kommer hem från Milano - under samma förutsättningar som jag gjort sedan jag startade den här bloggen.

Jag är helt chockad över att jag har så många läsare som verkligen verkar bry sig om mig och tycker om min blogg. Tyvärr är det ju de mer hatiska läsarna som tar plats, vilket jag hoppas att vi kan ändra på. Till er som suckar för att ni inte vann över mig den här gången heller har jag bara en sak att säga: ni har inte här att göra.

Från och med nu kommer jag inte godkänna en enda kommentar som är negativ på ett sätt så att den inte längre är konstruktiv, så jag tycker att ni ska bespara er den energin och lägga på något vettigare istället. Jag kommer även både spärra och spåra varje ip-adress som kommer med personliga påhopp. Ni bör själva veta när er elakhet gått över gränsen. Glöm inte att jag med hjälp av era ip-adresser kan få fram både adress och fullständigt namn på några minuter.

Jag kommer fortsätta blogga precis som jag gjort tidigare. Dvs en massa uppdateringar och lika mycket bilder på mig själv som tidigare. - Och eftersom den här bloggen skrivs av mig så är det en ren självklarhet att den också handlar om mig. Jag vill behaga de läsare som ser mig som inspiration och de har sedan jag startade blogga, fått mig medveten om att det är bilder de vill ha. Är du en av dem som stör dig på det kan jag förvarna dig redan nu om att jag, liksom i stort sett vilken bloggerska som helst, kommer fortsätta lägga upp bilder på mig själv. Och det är inte för att jag är självisk eller mer ytlig än gemene man, utan för att jag med erfarenhet vet att en blogg med bilder är betydligt roligare att gå in på, än en blogg utan bilder. Stör du dig på egobilder bör du hitta en fotoblogg istället. Där kan du garanterat få se på allt från trasiga cyklar till kaktusar hur mycket du vill. Men sådant är varken mitt eller majoriteten av mina läsares intresse.

Till alla er som stöttat mig genom mail och kommentarer: Jag kan inte med ord beskriva vilket stöd ni har gett mig. Jag har aldrig någonsin varit så nära på att avsluta något som jag älskar att göra, som jag var den här gången. Men ni fick mig att inse att jag är en fighter och en fighter låter inte några elaka och tragiska människor vinna. När jag slutar blogga gör jag det för att jag själv vill, inte för att en handfull hemska människor gör allt för att trycka ner mig. Nu njuter vi tillsammans av bloggens sista månad i Sverige och sedan fortsätter vi tillsammans mot städernas stad: Milano.


Det får räcka nu.

Ni är många som mailar & frågar vad som ska hända med bloggen och nu tänkte jag ge er ett ärligt svar. Den senaste tiden har jag fått väldigt mycket fler läsare hit än jag haft någonsin tidigare. Och vi vet alla att ju fler läsare en blogg har, desto fler läsare får man som har något emot en.

Jag tycker inte längre att det är roligt att blogga och jag gör numera allt för att undvika att logga in på min blogg. Jag har ont i magen varje gång jag skriver in mitt lösenord för då vet jag att jag snart kan komma att läsa en kommentar som förstör hela min dag och tar bort en del av det självförtroende jag hela tiden jobbar på att bygga upp.

Jag vill inte längre vara en del av denna mobbing som jag skulle kunna undvika genom att lägga ner min blogg. Det här är verkligen supertråkigt för jag älskar att blogga och jag vill inte släppa er som alltid är så fina och stöttande. Men det är inte värt att ständigt bli påhoppad av vissa människor som vad jag än gör eller säger kommer hitta fel på mig - och alltid göra mig medveten om detta genom att kommentera hånfullt. Jag önskar så innerligt att ni som inte är lika hatiska mot mig bara hade varit liite bättre på att låta mig få veta det, då hade jag kanske stått ut med de svin som nu vinner och får som de vill.

Jag förstår att alla inte kan tycka om mig och att vissa säkert tycker att jag är riktigt pain in the ass. Men jag har inte tvingat någon att gå in här och jag tvingar ingen att tycka om mig. Det enda jag har bett om är att sluta hacka på mig vad jag än gör. Konstruktiv kritik kan jag verkligen ta, även om jag behöver jobba på att ta det på rätt sätt. Men rena påhopp är jag inte tillräckligt stark för att ta och jag ser ingen poäng i att frivilligt ta emot skit jag egentligen inte skulle behöva ta emot. Jag beundrar toppbloggerskorna som står ut med alla påhopp och negativa kommentarer, för jag klarar det inte.

Det här är enormt tråkigt också då jag så gärna skulle vilja dela med mig av mitt kommande liv i Milano. Men det är inte värt att vara med om roliga saker som jag bubblande av glädje bloggar om, för att sedan logga in här och få höra hur värdelös man är och att det inte är något att vara glad över. Jag påverkas kanhända mer än jag borde, men det är uppenbarligen ingenting jag kan jobba bort då jag trots allt bloggat regelbundet i några år.

Det jag funderar på nu är om jag ska stänga ner bloggen helt, eller lösenordsskydda den så att endast min familj och en handfull nära vänner kan läsa den då jag är i Milano. Jag gör inte det här för att få uppmärksamhet eller medömkan, utan jag vill få bort den klump i magen jag får varje gång jag tänker på min blogg och mina läsares kommentarer. Jag är inte perfekt någonstans men jag tycker inte att jag är värd alla påhopp jag fått den senaste tiden. (Påhopp som ni dock blivit skonade ifrån då jag raderar dem direkt i hopp om att jag inte ska påverkas av dem då.) Jag gör hur som helst inte er illa, så jag förstår inte hur ni kan vara så pass många som vill göra mig illa. 

Det får helt enkelt räcka nu.

//A


I'm gonna miss you



Update: Jag återkommer inom kort med hur jag ska göra. Hur som helst kommer jag ge er ett slutgiltigt svar på vad som kommer att hända med bloggen. Är fortfarande väldigt kluven..

Blandade pics!

Äsch, istället för att hålla på och dela upp bilderna så lägger jag upp majoriteten av bilderna jag fört över till datorn nu på en gång. Jag har nämligen något tråkigt att berätta om den här bloggen så jag vill få upp alla bilder innan jag avslöjar vad det gäller. Förmodligen förstår många av er redan nu. Nåja, här kommer picksen. Allt från backstage, mellan visningarna och efterfesten både på själva galan och Café Opera.


Jag och världens gulligaste lilla modell


Mycket dötid.. Men det gör inget när alla var så störtsköna.


Här får vi håret fixat. Varje frisör har hand om varsin grej på våra hår. Tupera, locka och våffla..


Trötta modeller passar på att vila mellan visningarna


Trött tjej


Posing innan en visning, backstage


Det var riktigt varmt med dessa kläder på sig inomhus..


Obligatorisk pose..


Bild lånad från Bobbys blogg innan vi skulle in. Här är jag med modellen Nicho samt några bloggerskor som var med på en av våra visningar.


Backstage


Precis efter visningen när vi bytt om


Mina tjejer var där!


Bobby som fixade mitt hår och modellen Louis


<3


Bild från Filippas kamera


Efterfesten höll till på Café Opera. Här är Louis och hjärnan bakom visningarna och galan - Sixten.


Körde på trots att vi skulle upp och se snygga ut morgonen därpå.. Ambitiöst! ;)


När vi kom var det väldigt lugnt och rätt lite folk, men vi festade som aldrig förr så jag lovar er att inte en enda på Cafét stod still efter ett tag. Superlyckat! Allt blir verkligen vad an gör det till.

Café Opera
Bilder från Cafét!

Bilder från visningarna

Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Fantastiskt bra uppstyrda visningar, världens skönaste modellgäng och adrenalinkicken man alltid får efter en visning kan inte liknas med något annat. Lycka är vad jag har att säga efter de här dagarna. Mellan visningarna har vi spelat sanning&konsekvens och legat sked. Eller ja, förslaget på det sistnämnda dök i alla fall upp.

Så himla roligt att ha lärt känna dessa killar som det lär bli en hel del partykvällar med framöver. Att två av dem modellar en massa i Milano och därmed bott där en hel del känns väldigt lägligt just nu.. :) På killfronten har jag för övrigt hittat hem igen. Förstår inte riktigt vad jag hållit på med den senaste tiden, men nu är jag som sagt hemma igen ;) Finns absolut ingenting i denna värld som slår vackra modeller med deras starka drag i ansiktet, så som käkben och dylikt och den alltid så farligt fängslande blicken. Jag känner att jag är mer redo för Milano än någonsin nu, iih!







































































<3

Jag har en massa bilder från backstage, mellan visningarna och efterfesten.
Jag slänger upp något av det innan jag ska sova, börjar bli väldigt trött nu..

Find no words

Alltså det finns inte så mycket att säga om gårdagen. Allt har gått så förbannat bra och visningsgänget är världens roligaste gäng så jag har verkligen trivts som fisken. Efter en kanongala igår tog vi ett par glas vin och sedan begav jag mig tillsammans med Filippa, en del av visningsgänget och Basic Element till Café Opera där vi körde bord. Alla skulle vi upp för att se snygga ut idag men man lever bara en gång. Och här sitter jag ju faktiskt pigg och excited till dagens visningar.

Jättekul att så många av mina tjejer kunde komma också. Blev en del bilder både under visningen och med tjejerna. Idag ska jag ta lite bilder backstage :) Det är verkligen sånt här jag ska göra nu. Sixten som är hjärnan och gud vet allt bakom galan och visningarna pratade igår med mig och mina föräldrar och sa att jag definitivt ska jobba mer för honom. Riktigt skoj!

De som fixat make är superduktiga och kommer från Mary kay och det är duktiga Bobby som fixat mitt hår inför visningarna.

Alla bilder kommer ikväll.

Då var det dags!

Så nu är det dags att bege mig mot hår&make. Sedan startar dagens första visning kl 12. Det roligaste kommer självklart bli Sportgalan ikväll, iih är lite nervös faktiskt. Men det ska bli sjukt kul. Nu måste jag skynda mig att möta Alexandra. Ikväll har ni en massa bilder att vänta så kika in här då vettja.

Wish me luck!

Dagens fråga

"Det är ju skillnad på att gå en underklädesvisning med spets, string och stay-ups på en nattklubb och en känd visning på en gala där det överhuvudtaget inte är anspelat på sex."

VARE INTE DU SOM SPRANG RUNT I JUST STAY-UPS OSV SENAST IGÅR?! På nattklubben..

Herre gud, ditt självförtroende har verkligen tagit sig vatten över huvudet.

Svar: HAHAHAHA förlåt men du kan inte mena allvar att du anser att det är samma sak att gå i klänning, långärmad tröja och overknee strumpor (det var just det jag hade hela kvällen) på en temafest, som att gå en underklädesvisning i spets-string, bh och stay-ups på en nattklubb. Du är ett exempel på en sådan person som endast går in här för att leta fel. Men ska du göra det får du fan komma med fel som har någon grund. Detta håller inte.

Detta är ju för övrigt så komiskt. I en kommentar får jag skit för att jag är alldeles för påklädd på festen då jag själv "uppmanat" folk att gå mer lättklädda. Ni är då inte lätta att tillfredsställa ska jag säga er. Men jag har kommit underfund med att det spelar ingen roll vad jag har på mig eller vad jag skriver i bloggen; ni som vill hitta fel på mig kommer att hitta fel i era ögon vad jag än bär eller skriver.


Utan mina vänner är jag ingenting.

Opersonligt kan tyckas men jag vill tillägna ett inlägg till alla ni som kom igår och gjorde kvällen till den bästa möjliga. Framför allt mina bästa tjejer som alltid är några att räkna med när jag ställer till med någon ny trött drinkbjudning, haha. Ni kommer alltid med det största leendet på läpparna och partyhumöret på topp. Ni vet precis vilka ni är och jag är SÅ tacksam för att ni gjorde allt slit inför gårdagens event hundra gånger värt.

Nu ska lilla jag sova så jag orkar med morgondagen. Gud vad det inte känns som lördag idag. Alltid brukar jag vara ute och slira på helgen. Är jag hemma är det soffligg och film till 110% men ingetdera har jag ägnat mig åt ikväll. Fix inför morgondagen har allt snarare bestått av. Nu känner jag mig redo inför att beskådas på podiet. 10 timmars sömn, sen så!

Godnatt.

Imorgon smäller det!

Åh jag är så trött men så himla glad. Vi har repat precis hela dagen inför morgondagens visningar och provat våra ombyten. Ni kommer få se bild på allt imorgon så jag väntar med att berätta vad jag ska ha. Men det är allt från sportunderkläder till skidställ. Ja, ni läste rätt. Jag är en av dem modeller som ska visa sportunderkläder. Ni vet ju hur jag ser på sådant. Men nu är det inget sexuellt anspelat överhuvudtaget, utan det är en seriös visning där jag kan tänka mig att det är sport-bh och boxerliknande underdel. (Sportunderkläderna hade inte hunnit komma idag nämligen så dem får jag se imorgon) Det är ju skillnad på att gå en underklädesvisning med spets, string och stay-ups på en nattklubb och en känd visning på en gala där det överhuvudtaget inte är anspelat på sex. Det tycker i varje fall jag. Märkena som är med är bland annat PUMA för er som undrar.

Annars kom det lite som en chock då alla andra kläder är minst sagt heltäckande och tjocka. Och blek som ett spöke är jag och kommer inte hinna sola innan. Mitt upp i allt kliar det dessutom som f*n i halsen och jag känner hur en förkylning är på G. Men eftersom jag ska sova übertidigt ikväll kanske det försvinner tills imorgon. För övrigt ska det bli sååååååå skönt att vara hemma ikväll.

iiiih vad jag längtar till imorgon. Klockan 18 är det galamiddag för branschfolk med prisutdelning och dylikt. Till "efterfesten" sedan har jag bjudit massor av mina vänner för att ta del av visningen, dansuppvisningar, Basic Element uppträder på scen och därefter ska en DJ från Café Opera spela resterande kvällen då det blir party med bar och hela kittet. Och allt på en annars så sketen söndag, me like!

Nej nu ska jag raka benen eftersom de ska visas upp inför en 7-800 gäster imorgon. Tror inte de skulle uppskatta ett par långa spiror med stubb. Sedan blir det sova! Fyfan vad skönt, haha.

PS! Alexandra gaaaaaah vad underbart det var att träffa dig igen. Min lilla bartenderprinsessa!

PS 2! Detta är internt och endast förståeligt för mina vänner. JAG KOMMER GÅ TILL MY SHOW MED GABY imorgon!!!!!! Ni vet Baby don't you know that this is my show bästa bästa bästa!!! SÅ min låt. Låten alla mina närmsta mer eller mindre hatar men jag envisas alltid med att spela den varje förfest. Ojoj vad jag går igång på den. Så när jag såg att jag kommer gå till den låten imorgon under ett av mina ombyten .. ja vi kan säga såhär, inom 2 minuter visste alla modeller, stylister och medarbetare att det är min favoritlåt i dagsläget.

Dags för fitting och 4 timmars rep!

Idag kommer jag vara borta hela dagen på fitting och 4 timmars rep. Det ska minst sagt bli intressant att se vad jag ska ha på mig och hur många ombyten jag kommer ha. Shit vad nervöst det kommer bli sen imorgon. Men hur som helst ska det bli riktigt roligt och det ska framför allt bli riktigt roligt att träffa min babe Alexandra som kommer hem från London över helgen bara för att gå de här visningarna.

Jag längtar dock redan till kvällen då jag bara ska vara hemma, vila och se till att vara riktigt fräsch & snygg imorgon. Första visningen börjar nämligen redan klockan 12 imorgon på dagen och sedan håller vi igång hela dagen och så är det Sportgalan på kvällen kl 20 då jag ska gå den stora modevisningen också, iih!


Bild från en visning på Laroy!

Wish me luck!

Bilder från gårdagens förfest



















Kunde inte blivit bättre

Vilken kväll igår! Magenta var verkligen huuur bra som helst. Hela tiden kom det fram folk som tackade för en av de bästa kvällarna på länge och att Magenta aldrig varit så bra. Det tråkiga med drinkbjudningar är bara att man inte riktigt hinner prata med alla som man vill prata med. Men men, det är ju jobb så självklart ska allt fokus ligga där.

Alla tjejer verkade nöjda och glada. Killarna likaså, minst sagt.. Efter några timmar på Magenta drog vi till Ambassadeur en sväng innan jag hämtade alla mina tjejer för att dra in på White där det var grymt som vanligt. Men med tanke på att jag skulle upp tidigt idag kunde jag inte riktigt släppa loss där, så det var helt enkelt lika bra att dra hem.

Men hur som helst hade vi en grymt bra kväll och tack till alla som fulländade den genom att komma. Det här gjorde vi med bravur tjejer!




Listan stänger om 2 timmar!!!

Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger: listan stänger klockan 18 idag och ni som hör av er efter det kommer inte skrivas upp på listan. Det är främst tjejer vi skriver upp och ni måste vara födda 1990 och upp.

Nu ska jag hur som helst hoppa in i duschen och därefter väntar det som jag bävar för inför varje utgång. Nämligen outfiten. Tjejerna är på mig att vi måste sticka ut med klädseln så jag måste komma på något utöver det vanliga, men som ändå funkar inne på White sen ;)

Vi kommer starta 12 tjejer med vin och tilltugg innan vi drar oss in mot Magenta för the big event. Listorna är heelt sick (människor jag inte har hört av på år och dagar har hört av sig för att de vill komma) och vi har mycket höga förväntningar på kvällen. Vill ni se om vi lyckas, vara på första parkett om vi misslyckas eller hur som helst uppleva en kväll utöver det vanliga OSAr ni till [email protected] och du gör det nu.


Alla negativa kommentarer skrivs av "Anna"!

Hej på er!

Har försökt blogga jättelänge men det har inte gått. Ett långt inlägg försvann när jag försökte publicera det.
Jag har suttit och läst lite kommentarer nu på morgonen och tycker att det är väldigt intressant när det blir lite debatter. Ingenting jag skriver gör jag för att provocera utan det är mina personliga åsikter ni får ta del av. Även om vi inte alltid är ense respekterar jag era åsikter och jag hoppas att ni kan göra detsamma med mina.

Nu är det dags för lunch, därefter ska jag börja fixa allt inför kvällen. Jag kan fortfarande knappt förstå att vi fått sådan fin respons på vårt event. Det verkar onekligen som att Magenta är the place to be ikväll. 

Först skrev jag ett långt inlägg tillägnat er som kommenterar i påhittade namn och inte förstår hur lätt det är att spåra ip-adresser. Jag skulle aldrig förlora min självrespekt i sådan hög grad att jag hittar på ett namn för att kommentera i en blogg med syftet att klanka ner på personen ifråga som har bloggen. Har ni inte mer hyfs än så? Ni kan skriva vad ni vill om mig, men allt jag skriver står jag i alla fall för tiill 100% då det här inte är någon anonym blogg. Och det är i alla fall mer än vad ni lyckas komma med.

Ni som stör er på vartenda ord jag skriver och har något emot mig: Glöm inte att ni gör mig till "vinnare" genom att ständigt gå in här för att läsa om mig. Jag tar inte bullshit som att ni går in här för att få er ett gott skratt eller vad sådana elaka själar som er brukar skylla på. Har ni det intresset borde ni redan nu ha bytt ut min blogg mot någon av fjortisbloggarna som vinner över min på den fronten med råge.. Utan det är en besatthet ni har av att ständigt gå in här för att hitta fel på mig som ni måste göra mig medveten om genom att kommentera och för att således själva må bättre. Annars hade ni aldrig tagit er tiden att varken kommentera eller läsa den här bloggen. Det enda ni gör är att skämma ut er själva. Och era kommentarer till mig säger mer om er, än om mig.

Ni andra som tar bloggen för vad den är: Det är för er jag bloggar.



Dags att OSA för lista NU!

Det verkar som om jag varit oklar med att vi bjuder tjejer till morgondagens bjudning. Jag har nämligen haft en massa killar som osat till min bloggmail. Ett par undantag kan alltid göras, men är du kille och vill komma så rekommenderar jag dig att söka på Victoria's secret - tema på Magenta 15:e Jan på facebook och läsa vad som står där för att sedan gå in på Fullspäckad Magenta helg (dessa särskrivningar.. hrmf) där du har en länk som du kan OSA på. För självklart vill jag ha mina bloggläsare där.

Ni tjejer då, födda från 1990 och upp är välkomna att OSA till [email protected] Listan gäller till 00.00 men för att garanterat komma in och få en cosmopolitan (drinken, inte tidningen ;P) rekommenderar jag alla att komma strax efter 23. Det är då vi sätter igång med dunder och brak!

Och glöm för guds skull inte att om det är någon gång det är okej (läs: jävligt bra) att gå ut i underklädesliknande partykläder är det imorgon!!! Så sätt på dig just dina secrets och tillbringa kvällen tillsammans med mig, en massa änglar i korsetter och heta killar i kostym.

Psst! Det är på övervåningen vi håller till. Vid DJ-båset är inga mindre än nattklubbscheferna Jesper & Micke!




2 timmars rask powerwalk

Ååååh har precis skypat med min älskade Carro och Paulina. De lever verkligen drömmen i Barcelona. Var hur som helst superkul att prata med dem och inte bara skriva på facebook, sms och dylikt.. Blev mycket skratt men även en känsla av vemod nu när jag verkligen inser att Carro inte längre bor i Sverige. Men vi ska prata imorgon igen som tur är.

Det blev för övrigt ingen strip chair idag. Jag skulle nämligen träna som gäst med Signe som är medlem där, men hade ingen aning om att jag behövde ha leg med mig för att bevisa att jag är över 18. Kändes otroligt löjligt, men de har ju regler för att man ska följa dem, såklart. Synd bara att jag inte hade någon aning om att leg skulle medtagas.

För mig är det dock så att om jag ställt in mig på träning en dag så är det omöjligt att skippa det för någon sådan anledning. Så jag föreslog att vi skulle ta oss ut på en långpromenad istället, vilket vi gjorde! Och OM vi gjorde det bra. Vi gick från mig ner mot Pampas, Karlbergs slott, St Eriksplan, Odenplan, Norrtull, Hagaparken, karolinska sjukhuset och så vidare.. Vi gick en mil ungefär räknade Signe ut på sin träningskarta och satan i gatan vad det känns! Vi gick nämligen väldigt raskt, hela tiden i snö och pladdrade på som tusan.

Nu känns det jävligt bra på hälsobiten i mitt liv. Daglig motion, mycket sallader och ingen onyttig mat, måttliga mängder alkohol och så vidare. Detta ska jag hålla så kommer jag må ännu bättre fysiskt! :)

Dagens fråga

Varför ska man inte ha samma rättigheter att komma in på en utbildning om man gått frisör, som om man har gått natur? Tycker att du är ganska dumdristig nu. Ska man bli låst föralltid pga det gymnasieval man har gjort? Absolut har man antagligen haft det bräckligare på vägen om man gått exempelvis natur, men då sitter man väl antagligen på mer kunskaper. Men varför ska man begränsa de som inte fått tillräckliga kunskaper ÄN, om de nu vill lära sig mer?

Du har ju fan tappat det.

Svar: Först och främst är jag riktigt glad över att jag fick din kommentar. För det bevisar vilken orättvis och orimlig syn många har på prestationer i dagens samhälle, en syn som dessutom inte fungerar i det långa loppet. Det här handlar inte om huruvida man är låst till sitt gymnasieval eller inte. Du har fortfarande chans att komma in på den utbildning du vill, även om du gått exempelvis frisörprogrammet. Men, och det här är ett viktigt men, är det väl en självklarhet att den person som suttit och läst Matte C & D, fysik B, Biologi B och alla andra riktigt tuffa kurser - ska ha förtur gentemot en person som gått ut med samma betyg men läst till max Matte B och sedan är det inte så mycket svårare än så. (Här talar vi om exempelvis juristlinjen där det endast krävs matte B. Då får en person från och med 2010 meritpoäng och således förtur om denne läst svårare kurser än de som är nödvändiga för utbildningen. En självklarhet enligt mig.)

Om jag lägger fram det såhär. Jag tycker att det är fel att en person som valt en enklare väg att gå på gymnasiet ska komma in på en viss utbildning, framför någon som har kämpat arslet av sig på gymnasiet på exempelvis naturprogrammet. Ifall alla tänkte som du gjorde skulle ju ingen välja de svårare programmen? Att man "sitter på mer kunskap" är ju helt åt helvete oväsentligt eftersom det man vill är att komma in på den utbildning man drömmer om. Då skiter man bokstavligt talat i om man får mer kunskap på ett visst program. Innebär det att man får kämpa mer på det programmet - men inte får någonting för det, så väljer man självklart att ta den enklare vägen och ändå nå dit man vill. För det är just precis så det har varit fram till idag. Men nu börjar det äntligen löna sig att välja ett tuffare, mer kunskapsbaserat program som du själv uttrycker det.

Uppenbarligen är det ju inte heller jag som "tappat det" eftersom hela det svenska skolsystemet numera bygger på precis mina åsikter inom ämnet - Att det ska löna sig att ha gått ett tufft program då du sedan ska söka in till universitet/högskola. Meritpoängen du får, får du ju genom att ha läst mer djupgående kurser på gymnasiet som ofta inte är speciellt vanliga på mer praktiska program. Och det är kurser som är väldigt vanliga på sam/naturprogrammen.

Dina åsikter skrämmer mig och jag är glad över att det svenska skolsystemet äntligen går i rättvisans spår.


Planer!

Något jag älskar med mig själv är min drivna sida och att det inte går en dag utan att jag funderar på vad jag vill med mitt liv. Ibland gäller det saker som försvinner lika snabbt som det kommit in i huvudet på mig. Men så finns det de saker som funnits där i många år. Saker jag liksom inte släpper och som jag lovat mig själv att jag ska uppnå. En av dem är att flytta till Milano under en begränsad tid. Och den flytten har jag på egen hand ordnat så att det blir av. Jag lät mig inte begränsas av att jag inte hade någon vän som brann lika mycket för staden som jag gjorde, utan ställde helt enkelt bara in mig på att då får jag åka dit själv istället. Jag älskar utmaningar!

En annan sak är juridiken. Jag fick ett litet sug för Handels under något år på VRG. Men ekonomi är inte något som jag brinner för, men det är däremot juridiken - och det har jag vetat i många år. Juridik på Uppsala universitet är helt klart det som lockar mest. Men juridik på Stockholms universitet lockar ur den apsekten att tentorna bland annat är upplagda på ett sätt som gynnar mig mer. Men studentlivet i Uppsala är å andra sidan något jag vill uppleva mer än mycket annat.

Något som slagit mig nu i alla fall är att man kan söka in till juristlinjen både i Uppsala och SU på våren. Jag är medveten om att intagningen är något lägre då för att färre personer söker, men annars är allt likadant som att börja läsa på hösten om jag förstått det hela rätt. Examen tar man dock innan sommaren istället, vilket jag helt klart skulle föredra. Lite student nr 2 feeling på den, iih!

Hur som helst känns det bra att jag är så säker på vad jag vill. Milano och juridik. Under utbildningen vet jag att jag kommer vilja ta en termin/ett år som utbytesstudent i ett annat land. Men vart det blir får jag ta när den dagen kommer.

Att det är nya regler som gäller nu med meritpoäng och att det inte gynnar en att tenta upp ämnen är verkligen till min fördel. Jag har nämligen full pott i meritpoäng och jag har inte tentat upp något ämne / läst in någon kurs efter gymnasiet. Att vi inte fått det här nya systemet förrän nu är enligt mig helt absurt. Klart det inte ska vara lika enkelt att komma in på en viss utbildning för någon som tentat upp 10 ämnen från VG till MVG som någon som haft dessa MVGn direkt från gymnasiet. Eller att någon från frisörprogrammet ska komma in under samma omständigheter som någon som kämpat sig igenom naturprogrammet. Nej, detta är helt klart mycket bättre.

Jag har förmodligen väldigt intressanta år att se fram emot. Jag säger som jag sagt förut: det är nu livet börjar för min del.

Strip chair

Gääsp.. Nyss fått i mig frukost. Nu sitter jag och lyssnar på Eros Ramazzotti och laddar upp för dagen. Först ut är det jobb som gäller och därefter ska jag åka hem en vända innan jag ska möta Signe för att gå på ett strip chair - pass på Balance. Det är första gången jag går på ett sådant pass men jag har en känsla av att det lär passa mig som handen i handsken. Under alla mina år som dansare har jag dansat en hel del med och på stolar vilket helt klart är en favorit.

BALANCE STRIP CHAIR
Dansklassen för dig som vill utmana både fysik och inre begränsningar med ohämmad koreografi. Med inspirationen tagen från varietédans med stolar till den senaste klubbmusiken skapar vår instruktör en unik träningsform. Klassen har intensiteten i behåll från traditionell aerobics för ökad kondition och smidighet och gör dig redo för helgens dansgolv.

Har ni varit på strip chair någon gång? Vad tyckte ni om det?

Buona notte ragazzi

Har suttit och pratat med min hjärtevän Ebbson, men jag kunde ändå inte somna tidigare. Men nu ska jag göra ett ordentligt försök när gäspningarna avlöser varandra.

Btw, Vet ni en sak? Ni har varit väldigt många här inne idag. Det tycker jag är väldigt roligt.


För er som..

... inte tänkt sitta inne ikväll kan jag starkt rekommendera NYPE på Lästmakargatan 8. Det är utan tvekan en av Stockholms bästa och coolaste lokaler som man måste ha sett med egna ögon. Det är mina killkompisar som jobbar där och känner jag dem rätt kommer festandet nå nya höjder där ikväll.

Michael Mind - känd från de grymma låtarna Baker street och Blinded by the light är nämligen ditflugen från Tyskland och lär få golvet att gunga - bokstavligen. Warm up DJs är Samvice och Alex Rosta.

Hade jag inte jobbat imorgon hade jag utan tvekan gått dit. För er andra lyckliga jävlar som inte ska det krävs det bara att ni går dit och så är er kväll garanterat gjord. Glöm inte att berätta för mig hur det var sen!

Zzz

Ohh vad jag myserrr här hemma. Fantastiskt skönt. Efter den supergoda salladen och en massa avsnitt SATC gjorde jag dock en tabbe. Jag somnade!! Inte bra då jag ska sova tidigt ikväll. Men lilla mami hann väcka mig efter en 40 minuter kanske, så än är ingen skada skedd då jag fortfarande är en liten tröttis.

Jag funderar på vad jag ska göra nu.. Har nyss smällt i mig dagens apelsin. Jag har även fixat namn till fredagens lista. Jag har svarat på majoriteten av de sms jag fick under tiden jag sov & tittade på SATC. Unnade mig nämligen att sätta mobilen på ljudlöst. Aldrig går den så varm som då ett event är på ingående.



Mys

Idag är en sådan dag jag bara njuter. Jag går runt i uggs och stor kofta på jobbet. Jag har inga planer överhuvudtaget för resten av dagen och ska därför åka och köpa mig en stooor god sallad när jag slutar, åka hem och krypa ner i mjukiskläderna och duntofflorna framför Sex and the city och bara myyysa!

Sedan från och med imorgon är det 5 riktigt hektiska dagar jag har framför mig. Därför ska det bli riktigt mysigt och skönt med en slappareftermiddag och kväll. Ikväll sen ska jag sova supertidigt!


På jobbet

Hej på er!

Jobb idag fram till 15 ungefär. Jag är lite trött idag då jag pratade med herr Alex liite för länge igår. Men men, så går det när man har mycket att ta igen. Vi får se om den lille pojkspolingen vågar sig förbi mitt jobb innan han styr kosan mot varmare breddgrader. Jo tack, det hade jag gärna också gjort. Nu är jag trött på snön!

Annars är listan inför fredag redan nu lång, lång. Och jag rekommenderar er verkligen att komma i tid (dvs kl 23) den här gången då vi kommer spärra av övervåningen. Blir det fullt, blir det liksom fullt. Och det vill jag inte ska hända mina gäster så att ni inte kommer in. Hehe och ja, jag har jävligt höga förväntningar på deltagarlistan. Man har ju gjort det här ett tag nu ;)

Nej, nu ska jag jobba vidare. Ikväll blir det myskväll! Hade inte bangat på Michael Mind på NYPE ikväll men jag har en alldeles för hektisk helg för att orka gå ut mitt i veckan också.

Vi hörs om en stund!


Victoria's secret intar Magenta nu på fredag

Det är sexigt, glamoröst och änglalikt - det är Victoria's secret-tema på Magenta nu på fredag!



Övervåningen är avspärrad endast för våra gäster.



De 100 första gästerna bjuds på starka cosmos. Sedan väntar sällskap av ett 60tal herrar som värmt upp på årets kanske hetaste herrmiddag innan.



Vill du komma? Leta fram just dina secrets och OSA till [email protected]

Du måste vara minst 19 år och vara där kl 23.

Plåtningen gick super!

Hemma! Satan vad kul det var att springa omkring på Magenta och plåtas. Frank var superduktig som vanligt och tjejerna asläckra. Nu sitter jag och väntar på att få de 10 bilder vi enades om var bäst skickade till mig. Lovar att ni får se dem såfort jag fått dem.

Nu när man var så iordninggjord hade jag egentligen inte velat åka hem bara. Men vi måste ta emot bilderna och börja promota fredagens event ikväll. Tills dess bjuder jag på lite bilder jag tog på vägen hem och här hemma i mjukiskläderna, haha.












Fullspäckad helg!

Idag är det superlugnt i Täby. Var är alla människor? Helt dött. Hur som helst fick jag tidigare idag ett mail från S. angående visningarna jag ska gå i helgen och på måndag. Det var info om fittingen, själva galan, arvode (lön) sponsring vi modeller ska få på olika kollektioner och dylikt. Det ska bli så sjukt roligt!! Jag ska sjävlklart ta en massa backstagebilder också.

Jag ska totalt gå 5 visningar. Men en av dem är på den stora Sportgalan på söndag kl 20. Då är de så snälla att mina vänner och familj får fri entré till galan så att de kan komma och titta på mig. Galabuffén ser jag fram emot också.. mums!

Det blir en fullspäckad helg med andra ord. Först vårt event på fredag som vi ska plåtas för idag. Därefter kan jag berätta mer om det. Sedan ska jag upp på lördagen för fitting samt 4 timmars rep. På söndagen sen är det tre visningar, inklusive Sportgalan. Och på måndag är det två visningar. Superkul!

Det blir med andra ord en riktigt rolig helg att se fram emot! Nu ska jag jobba vidare i världens bästa butik :)

Update:
Ahh, fick nu ytterligare information om att både fotografer och tv-team finns på plats. Sedan efter visningen intar Basic Element bland annat scenen. Riktigt skoj!

Jobb!

Godmorgon!

Ska åka iväg till jobbet nu i täby. Sov sjukt dåligt inatt. Eller rättare sagt.. jag somnade aldrig kändes det som. Passar ju bra idag när vi ska plåtas till vårt event.

Efter jobbet blir det att köpa lite nödvändigheter till plåtningen.. Sen måste jag skynda mig hemåt tills Michaela kommer så ska hon hjälpa mig med håret och sminkningen. Sedan ska vi plåtas kl 18 på Magenta! Skoj skoj.

Ikväll ska jag dock lägga mig tiiidigt. Jag längtar efter att få gå och sova igen redan nu. Hoppas att dagen går snabbt.

På återhörande mina vänner!

Det här med drinkbjudningar..

Många har frågat i kommentarer och via mail om det här med drinkbjudningar. Så, jag tänkte berätta lite vad det handlar om. Om inte annat lär det bli kul för alla mina släktingar som läser. Inte alltid man har koll på nymodigheter likt detta. Hihi, skämt åsido. Det hela är ju faktiskt precis som det låter.

Personligen blir jag rätt ofta erbjuden att hålla i olika bjudningar numera. Det börjar ofta med att någon frågar om man kan hålla i en bjudning på ett visst ställe och om bjudningen blev lyckad, dvs att många gäster kom, brukar det sprida sig till andra klubbar väldigt fort - vilket det gjorde i mitt fall.

I mitt fall får jag betalt i ungefär 50% av fallen. Annars får jag betalt i form av drinkbord till mig och mina vänner. Självklart gör jag medvetet ett bättre jobb när jag får arvode i form av en riktig lön. Det säger sig självt. Sedan vill man ju självklart inte hålla i något där knappt ingen dyker upp. Men får jag betalt ska jag självklart göra ett grymt jobb. Då har man liksom andra förväntningar på sig.

Jag har både hållit i drinkbjudningar själv och med andra. I de flesta fall håller jag själv då jag anser att jag ändå har ett bra kontaktnät med mycket människor som brukar dyka upp. I det här fallet angående fredag blev jag tillfrågad att hålla en bjudning kopplat till kvällens händelser på stället och då fick jag själv välja vilka jag skulle hålla den med. Det är ofta så det är när jag håller med någon. Då skulle jag aldrig välja att ha en bjudning med någon av mina närmsta - av olika anledningar. Men främst har man då ofta samma umgängeskrets vilket inte lönar sig någonstans. Då väljer jag istället två tjejer som är ute mycket och är ett bra ansikte utåt och så ska de ha en annan umgängeskrets än mig.

Jag har blivit tillfrågad att jobba regelbundet på ett par olika klubbar. Men för mig passar det mycket bättre att ställa upp och köra drinkbjudningar när jag själv känner för det istället. På så sätt blir man inte heller låst till något ställe. Ibland frågar dem då jag inte alls har någon lust eller energi men då tar man ett nytt datum bara eller skippar det helt. Jag tycker att det är superkul att få tillfälle att samla alla vänner och bekanta för en trevlig utekväll och det uppskattas verkligen bland mina bekanta att jag ordnar sånt här, så detta gör jag verkligen för att jag tycker att det är genuint roligt, inget annat.

fredag fredag fredag

Hej på er!

Kom precis hem från ett möte med Michaela och Viktoria angående fredagens event. Och vet ni? Detta lär nog bli århundradets bästa fredag. Imorgon ska vi plåtas för eventet och sedan ska jag berätta vad som gäller. Det kommer att bli grymt grymt grymt! Jävligt uppstyrt och vi lär vara ett grymt bra team. 

Ridningen tidigare idag gick också riktigt, riktigt bra. Jag red Betty - en stooor ponny som är stark som tusan så träningsvärken imorgon är ett faktum. But I like it. Blir alltid så glad när jag ridit :)

Det här satte jag på mig i all hast ikväll.


Jag hoppade med andra ord ur ett par ridbyxor för att hoppa i ett par andra. Skämt åsido, dessa är från Zara.

 
Hann varken sminka mig eller fixa håret efter duschen. Och ändå blev jag 20 minuter sen :(

Ge mig era önskemål!

Jag sitter och skriver förordet till min kommande hästbok och därefter kommer jag vara borta större delen av eftermiddagen och kvällen. Därav vill jag be er ge mig alla era önskemål om vad ni vill att jag ska skriva om framöver. Skriv det i en kommentar till detta inlägg så kan vi tillsammans se till att göra den här bloggen ännu bättre!

Träningstips, frågestund, pluggtips, skönhet, relationer, djupare texter, dagens outfit, frågor om Milanoflytten, Stureplan... keep going! Säg vad ni vill ha mer av/att jag ska börja med.


Pluggtips!

Många hör av sig och frågar om mina främsta pluggtips. Detta känns rätt långt borta nu när man under sabbatsåret lägger pluggandet så långt borta som möjligt - allt för att så småningom börja längta efter att plocka fram det igen. Hur som helst kommer mitt plugg att starta om en dryg månad och därmed kan det vara bra att ta upp ämnet i bloggen så smått.

Mitt absolut bästa pluggtips är att plugga i intervaller. Du börjar lite smått med 30 minuters intensivt plugg och därefter ger du dig själv 15 minuter att göra vad du vill på. Sitter du och pluggar vid datorn så får inga "roliga" hemsidor vara framme. De får du sedan logga in på under dina 15 minuters rast. Efter några gånger med denna intervall utökar du så att du istället sitter i en timme och endast pluggar, sedan får du 20 minuters paus att göra vad du vill.

På det här sättet blir ditt pluggande mycket mer effektivt och du orkar sitta och bara plugga då du är medveten om att du snart får en rast att göra precis vad du vill på. Vad du snart kommer märka är att du sitter längre och längre och pluggar då ditt effektiva pluggande gör det lättare att fortsätta med målet att få dagens plugg gjort snabbare. Sitter du istället och bara slöpluggar samtidigt som du gör annat tar det hela minst dubbelt så lång tid och arbetet blir inte speciellt bra då du aldrig riktigt kan komma in i det helhjärtat. Pluggar du i intervaller hinner du komma in i plugget och bara fokusera på det.

Ett annat pluggtips som för mig gjorde mirakel var att plugga utan dator i så stor utsträckning det bara gick. Ska du skriva en uppsats/ha ett seminarium/hålla ett föredrag skriv då för guds skull utkastet på papper i ett block istället för på datorn. På så sätt sitter du inte vid någon dator som distraherar dig. Sedan när det mesta är klart kan du använda datorn för att skriva rent. Men då gör det inte lika mycket om du sitter inloggad på facebook exempelvis under tiden, eftersom grovjobbet redan är gjort. Även här kommer du mycket bättre in i plugget och kan således göra ett bättre jobb då du inte har en massa roliga hemsidor som distraherar dig.

Sist men inte minst, ska du ha prov på något som inte är språk är det bästa som finns att först läsa på dig om ämnet och därefter diskutera ämnet med någon i familjen exempelvis. Antingen har du turen att denna person är insatt i ämnet och därmed kan du lära dig mycket från denne och erat samtal kommer definitivt att sätta sig inför provet galant. Man brukar säga att man lär sig bäst genom att både få läsa, höra och prata en text du ska lära dig. På det här sättet får du alla delar!

Eller så är personen du samtalar med inte insatt, men då ser du det bara som att du ska lära personen som lyssnar vad du ska ha prov på. Självklart får du ha lite notes under samtalet (majoriteten av dina anteckningar kommer fastna bara genom att du ska försöka förklara dem för din lyssnare) men främst kommer du märka att du talar om det som fastnat när du läst på. På det här sättet märker du alltså vad du behöver läsa på mer om och vad som redan sitter i huvudet. Detta var ett pluggsätt jag använde inför varje prov på gymnasiet. Och det gick ju rätt bra.. :)

 
Ni är nog många nya läsare som tror att det enda jag kan är att festa. Men är det något jag kan är det att klara skolan. Är en riktig plugghäst. Under gymnasiet var det absolut inget konstigt för mig att sitta inne och plugga varje fre&lör i en månads tid.

måndag

Nyligen hemkommen från en lunch med världens bästa pappa. Kan inte få nog av att dela med mig hur mycket jag beundrar honom och hur jäkla bäst han är. Nu väntar ett par timmars jobb med vår kommande bok som snart ska publiceras. Lite bearbetning av texterna; en text till kvar att skriva samt så ska en redaktör gå igenom lite saker. Sen så!

Därefter väntar en ridlektion. Har inte ridit på hela julen så det ska bli riktigt skoj att komma igång igen. Sedan får jag skynda mig hem igen innan det bär av mot Ett litet hak för ett planeringsmöte med Michaela och Viktoria. Tjejer, skriv upp nu på fredag i era kalendrar. 60 förinbjudna herrar på herrmiddag. Sedan slussas de alla vidare till Magentas övervåning där jag tillsammans med V&M ska bjuda in våra tjejer för en galen drinkbjudning. Endast inbjudna gäster får infinna sig på övervåningen under denna bjudning. Kommer bli galet!

Vi hörs lite senare!

Skärpning!

Gaaah !! Jag vet inte huuur många kommentarer jag fått den sneaste tiden om Hur kan du ha bh till ett sånt linne. Det trodde jag veeerkligen inte om dig!!! eller Kan du inte trycka ihop brösten liiiiiiite till eller klassikern Tröttsamt att du alltid står från samma vinkel på alla bilder!!

Och nu är det såhär mina fina läsare som garanterat ser ut som Adriana Lima hela bunten (not)med sjuttioelva olika vinklar där ni säkert ser ut som rena rama fotomodellen ur varje och ni har klockrena outfits vart ni än går. Hur som helst. Vad jag sätter på mig, hur jag ser ut eller vad jag har för pose framför kameran är väl för FAN upp till mig att avgöra så länge jag inte skadar någon annan?

Jag skadar absolut ingen med mina bilder. Och det är inte förrän den dag jag exempelvis har tshirts med tryck om att jag hatar feta människor, eller en bild på Bin ladin där det står att han är gud (två exempel som visserligen aldrig kommer ske) som ni med rättvisa får trycka ner mig som ni faktiskt gör med era kommentarer.

Ni får helt enkelt acceptera mig som den jag är om ni ska fortsätta läsa den här bloggen. Jag har inte alltid klockrena outfits och enligt mig själv ser jag inte lika bra ut från någon annan vinkel. När jag skulle sätta på mig outfiten med det röda linnet i förr går så grät jag nästan för att jag tyckte att allt jag hade i garderoben såg förjävligt ut på och jag ville för mitt liv inte ha axelbandslös bh då det är det mest obekväma jag vet. Men jag ville verkligen ha det där linnet. Så jag sket i "regeln" om att man inte ska ha en sådan bh till ett sådant linne och tänkte istället att nu kan jag vara bekväm i det jag har på mig. Något jag trodde var det viktigaste.

Ni kallar mig ytlig men ni tar fan priset med hästlängder. Vill ni inte ha den värld vi lever i idag där man knappt kan hitta någon som faktiskt är nöjd med sitt yttre, ska ni fan inte vara med och skapa det helvetet ingen av oss egentligen vill leva i.

Ett tips!

Innan jag somnar ska jag bara tipsa er om en skönhetsgrej ni måste prova. Personligen är jag inte så förtjust i lösögonfransar som många är. I de flesta fall syns det att man har lösögonfransar och då förstörs hela intrycket enligt mig. Men på nyår provade jag att bara ha ett par tre stycken små fransar längst ut på sidorna på ögat. Det ser helt naturligt ut, men ögat få både en finare form och fransarna får dig lätt att se sådär flirtigt kvinnlig ut.


Godnatt främlingar

Nej hörrni. Det blev knappt ingen sömn alls inatt, så nu ska jag faktiskt sova. En förbannat (!) rolig vecka väntar. Men mer om det imorgon. Imorgon är jag ledig, men både ridning och ett möte med tjejerna står på schemat. Sedan ska jag försöka få mig en riktigt god långlunch med papi. Godnatt people!




The fantastic four


Gucci bandana

Hej hopp!

Kom nyss hem från M. Trött tjej man är idag. Hur som helst ägnades gårdagen åt en mattelektion med min elev, underklädesshopping, ett par timmar långt samtal från någon som jag inte hade räknat med och som jag trodde var ett passerat kapitel, firande av Hanna i Bromma och därefter fortsatt firande ute.

Det startade segt ute men tog sig definitivt till slut. Magenta och White var grymt igår! Tequila, dans och skumpa var allt vi behövde. Hihi. Sen tyckte jag och M att det var dags att bege oss hemåt så det gjorde vi. Taxiresan hem till honom var minst sagt rolig.

Idag har vi bara gosat hela dagen. Riktigt skönt att bara ta det lugnt och få lite nya krafter till veckan. Ikväll skulle jag egentligen gått på bio med Filippa samt träffat Michaela och Viktoria för planering av vår stora drinkbjudning nästa fredag på Magenta. Jag hade råkat dubbelboka tre olika saker men vi var alla sugna på att stanna hemma ikväll, så planeringen tar vi imorgon istället. Då ska vi gå igenom alla detaljer inför fredag. Och istället blir det idag bara info om visningarna jag ska gå i slutet av veckan.






Lite bilder från gårdagen






Jag hade på mig mina "ridbyxor"


Hahaha den här minen är så jag!


Girls i taxiiiin. Jag var så taggad att jag blev röd av både vinet och min upphetsning för kvällen, haha.


Lyckat lyckat lyckat

Hej på er!

Jobbigt att vara uppe rätt tidigt när man kom hem vid halv sex imorse.. Men men, jag ska hjälpa min matte-elev med matten och därefter köpta present till Hanna, så det är bara att bita i det sura äpplet.

Gårdagen var hur som helst såå lyckad. Efter vin och tilltugg begav vi oss mot Grodan Sergel där gulliga Michaela nu börjat jobba. Vi shottade (ja, det blev en liten en) och dansade. Jätteroligt att träffa Alexander måste jag säga. Han är sig lik.. :)

Jag hade kunnat stanna ett tag då det fanns många killar jag gärna pratat lite mer med.. hihi. Men tjejerna ville vidare. deras vilja - min lag. Så vi drog vidare till magenta en snabbis innan vi avslutade på White där vi alla hade så förbaskat kul. Träffade en masssssa bekanta men lärde även känna många nya människor. Varför kändes det som att alla killar i paradise hotel var ute igår? Och jag blev presenterad av två av dem jag inte träffat tidigare en sisådär 5 gånger säkert.. Jaja, så kan det gå.

Tog en taxi hem efter stängning, haha. Men det är väl tecken på en lyckad kväll. Nu blir det lite matte, därefter ska jag köpa present och sen måste jag sova lite igen innan det bär av mot Bromma hem till Hanna i eftermiddag.





 

Känner ni igen er?

Ni tar säkert 100 bilder på er själva men ingen blir bra. Till slut börjar du både se förtvivlad ut på bilderna och sakta men säkert glider en hand upp för att försöka rädda situationen. Believe me, no one is perfect. Såhär ser det ut på även den vackraste människans kamera. Okej, Adriana Lima är förmodligen ett undantag.. I det här fallet också med andra ord, hihi.


Förtvivlad vs hiding behind your hand


Superdupertjejen

Hej darlings!

Jag tog precis en liten nap som satt mycket fint. Nu har jag planerat kvällen med tjejerna och ska snart hoppa in i duschen. Den här kvällen kommer nog bli superduperstrålande för jag är på superhumör! Haha, fråga mig inte varför..

Men först blir det Let's dance med min vackra mor. Ett av få underhållningsprogram jag faktisk tycker om. Men det är väl för att jag själv är dansare. Dock dansar jag ju inte sådan dans hmm... Jaja, huruvida det är roliga "kändisar" med eller inte har jag dock inte den blekaste om. Det återstår att se!

Idag på dagen hade jag inte så mycket för mig förutom all träning, så jag tog en tia åt att fota mitt söta anlete. Ett hjärta till er fick det bli också. How Sweet I am..



Me today!




Träningsfredag!

Hej på er!

Tack för era svar till grammatiksinlägget. Självklart var det alternativ B) Vart är boken som var fel. 6/11 visste detta. Alternativ B är fel just för att det är fråga om befintlighet. Handlar det om riktning använder man Vart. Vid befintlighet använder man Var.

Hur som helst är jag på bra humör idag trots att jag känner mig halv.. Bokstavligen. Men om det är någon jag kommer ha med mig tills jag dör är det Caroline. Hela dagen ägnas åt träning. Jag har väl hållit på i 45 minuter nu i alla fall men är inte klar på långa vägar. Till lunch sen blir det en stor sallad!

Tanken var att gå ut och gå, men mitt ansikte får köldskador av den här kylan. Så det skippar vi. Istället tränar jag genom att springa uppför trapporna här hemma samt en miljon hemmaövningar för exakt alla kroppsdelar. Efter all träning ska jag göra lite ärenden innan det bär av till en väninna ikväll tillsammas med Ebba för lite vin och tilltugg. Därefter blir det utgång. Som jag längtat, haha! Det blev ju väldigt lugnt i Småland. Den enda planen vi har är att vi ska förbi Grodan Sergel som jag typ aldrig hänger på. Det är min tjejkompis Michaela som börjar jobba där idag, så därav ska vi dit. Men det ska bli kul med lite omväxling. Vi lär väl dock dra vidare till stammisställena senare :)

Amanda Bergman
Amanda Bergman

Får lite advokatfeeling av den här bilden. Juriststudierna närmar sig med stormsteg!

Dagens träningstips: rumpa!



Det är nog få kroppsdelar som folk vill ha snygga som vår kära rumpa. Alla har vi olika smaker för hur den snyggaste rumpan ska se ut, men att ha den vältränad är nog något som gäller för gemene man.

Enligt mig finns det en träningsmetod som tillsammans med ridning ger den snyggaste rumpan. Nämligen: gå/spring upp för trappor och uppförsbackar. Gör du detta bidrar det till en mer plutig rumpa och den hängande försvinner rätt snabbt.

Så, skippa hissen och sucken framför varje uppförsbacke och se istället möjligheten till att forma en riktigt vacker bakdel istället. Jag ska få min dagliga dos av detta redan nu!

Jag vaknade till det här blogginlägget av min C.

TÅRAR TILL VÄRLDENS BÄSTA

Igår grät jag. Idag grät jag. 

Att först ta farväl av världens bästa pappa och familj för att sedan säga hej då till min bästa vän Amanda. Det är tungt. Jag är inte personen som gråter i första hand, det händer väldigt sällan, men igår hände det. Likaså idag.

Vänner kommer och vänner går. Men har ni upplevt känslan när man tycker om någon så mycket så det känns som ens egen familj. Amanda har kommit att bli en bästa vän, en syster. Någon jag vet att jag aldrig kommer släppa och som aldrig kommer släppa mig. Någon jag kommer umgås med om ett år, om 10 år och mer än så. En vänskap som denna får mig tårögd av både glädje, kärlek, och tanken på den enorma saknad jag kommer känna från och med imorgon. MEN, vi ska ses snart. Det ska vi.

Vilken av dessa frågor innehåller ett grammatiskt fel?

A) Vart är du påväg?                            

B) Vart är boken?

C) Vart leder tanken?

D) Vart vill du resa?

Jag vet svaret och det gör säkert många av er också. Så, skriv ert svar i en kommentar och för er som vill: svara gärna varför denna fråga inte är formulerad korrekt. Kul att se vad mina annars så brighta läsare går för :)

Ett tårdrypande avsked

En mening från Carro då vi avslutade samtalet imorse:

Glöm inte näsdukar!

Att säga hej då till sin bästa vän har jag aldrig gjort på det här sättet förut. Det kommer bli minst sagt tårdrypande. Så, att vi båda kör på osminkat idag samt näsdukar i fickorna lär nog behövas. Men från något jobbigt till något roligt.

GRATTIS IGEN TILL KÖRKORTET CARRO!!!!!!!  Så så såå duktig!

Mina nyårslöften i hälsoväg

  • Ingen alkohol får förtäras, förutom vin.

    Varför? Som ni vet är jag ute rätt mycket nu (no shit?) Haha, hur som helst så blir jag bjuden på väldigt mycket alkohol på varje ställe jag går till på en kväll. Det blir en hel del drinkar på en kväll, och shotar brukar det bli minst ett par. Även om jag inte super mig redlöst berusad så sätter sig detta på de mest osmickrande ställena på kroppen. Och jag vill hindra detta innan det hunnit hända på mig. Av en kille jag dejtat nyligen fick jag ofta komplimangen att han älskade min mage för att jag ännu inte fått någon spritmage. Jag svarade alltid med att det är för att jag är smal. Men han gjorde mig medveten om att det är otroligt vanligt med smala tjejer som festar mycket och således får en putmage av all alkohol. Jag vägrar att det ska hända mig. Först tänkte jag köra på en helt vit månad. Men dels tycker jag att det i slutändan bara fåt motsatt effekt av de som kör på det. Nämligen att man bara lyckas hålla det halva tiden och därefter dricker man mer än man gjorde innan. Och mitt mål är att lyckas hålla detta så länge som möjligt. Alltså är vin tillåtet, men ingenting annat i alkoholväg.

    Update: Jag fick en kommentar om att sprit är bättre än vin. För det första dricker jag främst drinkar då det sprit är involverat och jag slår vad om att drinkar är onyttigare och innehåller mer kalorier och skit än ett glas vitt/rött vin. Dessutom krävs det många drinkar för att uppleva den här salongsberusningen man ofta eftersträvar. För mig räcker det med ett glas vin för att hamna där.
  • Ingen snabbmat överhuvudtaget.

    Varför?
    Det säger väl sig självt. Jag är bortskämd med en bra ämnesomsättning och motivation till daglig träning. Men trots det är snabbmat rent ut sagt en våldtäkt mot kroppen och jag vill inte göra något sånt mot mitt viktigaste redskap genom livet. Det jag ska undvika helt och hållet är mat från Mc Donalds, Max och dylikt. Andra snabbmatsvarianter som pizza får jag äta, men ytterst sällan. Detta för att hålla min kropp slank, må bra inuti kroppen likväl samt skydda hyn mot allt fett.
  • Daglig motion.

    Varför?
    Även detta säger sig självt. Det här är väl nyårslöftet jag har enklast för att hålla, just för att min kropp är så van vid endorfinerna som utsöndras i min kropp varje gång jag tränar och gör mig pigg&glad, så fungerar jag inte längre utan dem. Ett positivt missbruk med andra ord.
  • Ingen mörk läsk tillåtet.

    Varför?
    Detta är helt och hållet för att skydda mina tänder och den vita färgen. Jag dricker inte kaffe för att jag inte vill att mina tänder ska missfärgas. (Okej, jag har helt enkelt inte lärt mig att tycka om det..) Men hur som helst finns det få saker som är så oattraktivt som missfärgade tänder. Således, ingen cola, pepsi eller liknande för mig. Ska jag dricka det måste det ske med sugrör (bättre för tänderna..)

    Update: Fick en kommentar om att sugrör ska ge rynkor. Kan vara bland det dummaste jag hört. Om det nu är så är det förmodligen om du dricker sugrör 2 gånger om dagen under en halv livstid. Jag tvivlar starkt på att jag blir rynkig för att jag dricker ur sugrör en gång i månaden. Man ska inte tro på allt man läser mina vänner. Det är ofta under extrema omständigheter man exempelvis får cancer av potatis eller rynkor av att dricka ur ett sugrör.
  • Endast läsk, chips och dylikt på helgen.

    Varför?
    Först skrev jag ingen läsk eller chips överhuvudtaget. Men mitt mål är verkligen inte att gå ner i vikt och jag om någon kan i dagsläget njuta av livets goda utan att gå upp ett gram. Så det vore bara dumt att vara så hård mot mig själv. Det lär jag ändå få vara i framtiden.. Så, på helgen är sådana onyttigheter begränsat till.
  • Vara noga med att få i mig vatten, frukt och mjölk varje dag.

    Varför?
    Jag har så många inte-punkter så jag var tvungen att ta med något jag ska se till att faktiskt göra. Och att få ett dagligt intag av vatten, frukt och mjölk vet vi alla är oerhört viktigt. Jag är redan duktig på det, men jag ska bli ännu bättre detta år!
  • Sola så lite solarium det bara går.

    Varför? Helst skulle jag väl vilja skriva att jag inte ska sola alls. Men det dyker alltid upp tillfällen då man vill få lite hjälp på traven med brännan. Framför allt eftersom jag inte använder brun utan sol. (Jag tror stenhårt på de som hävdar att det förstör ditt pigment). Men jag försöker vara realistisk med mina löften och då är en begränsning det som kommer hålla i det långa loppet. En gång varannan månad är väl lagom. Allt för att undvika cancer och rynkor. Jag vill inte åldras i förtid.

Jag vill bara poängtera att mitt mål inte under några som helst omständigheter är att gå ner i vikt. Jag har alltid varit väldigt nöjd med min kropp, men är nog i dagsläget nöjdare än någonsin. När jag gick tog det lite lugnare med träningen nu efter sommaren så har jag fått en mer kvinnlig kropp med bröst finally.. och ja rumpan den sitter ju där.. haha! Så det jag vill nu är bara att hålla mig så slank som jag är tack vare träningen och kvinnligt vältränad. Förut var jag mer flickig i kroppen då jag var så supervältränad. Nu vill jag behålla mina tränade kroppsdelar men tona ner det lite så att det är mer slankt än muskulöst, om ni förstår vad jag menar. Sedan är allt självklart ur en ren hälsoaspekt också. Jag ska trots allt leva med min kropp genom ett helt liv och då vill jag göra vad jag kan för att hålla den frisk.

Dessutom så vill jag poängtera att jag säkert kommer äta snabbmat någon gång inom ett par veckor, eller få i mig en drink ute. Men för mig är det viktigaste att det blir någon form av förändring - till det positiva givetvis - och att det håller i många månader. Hellre det än att jag kör stenhårt i någon månad för att sen återgå till det normala. Och eftersom jag är så envis vet jag att det kommer bli en positiv förändring bara genom att jag sätter upp de här nyårslöftena, även om jag unnar mig något av ovanstående vid något tillfälle.

Hittar ni något nyårslöfte här som ni tänker anamma på en gång? Vad är era främsta nyårslöften ur hälsoaspekt? Dela gärna med er av era tips!


Torsdag

Godmorgon darlings!

Idag väntar en äckligt känslosam dag. Först är det dags för jobb som vanligt. Därefter ska jag åka mot Stureplan för att säga hej då till min Caroline som flyttar imorgon. Hon ringde mig gråtandes igår då hon sagt hej då till sin pappa. Och det här är ingen tjej som brukar gråta. Fyfan vad jobbigt det kommer bli.

Det jobbiga i vårt fall är ju att vi inte kan sätta ett datum då vi kommer ses igen. Jag vet inte exakt hur länge det blir att jag pluggar i Milano och hon kan inte bara lämna jobbet i Barcelona för att åka och hälsa på mig. Men jag vet att vi kommer hålla kontakten kontinuerligt tills vi ses igen. Det finns liksom ingenting annat. Men det blir en stor kontrast från att höras minst fem gånger per dag, till att inte ens bo i samma land..

Det här kommer nog bli en rätt tung dag överhuvudtaget. Det är inge roligt att vli lämnad av många av sina vänner som flyttar utomlands. Alexandra hörde av sig igår och sa att hon trivs hur bra som helst i London och hon skrev även att jag skulle älska det. Fick en liten tår när jag läste det. Hon är väldigt saknad den solstrålen.

Men men, från början var det ju faktiskt bara jag som skulle sticka utomlands under en längre tid av mina vänner, så jag får väl vara glad över att majoriteten av mina vänner nu gör samma sak. Det hade varit mycket värre att alla stannade kvar hemma som vanligt när jag sticker. Då hade man verkligen känt att man missar mycket här hemma. För mig kommer hemma aldrig vara som vanligt utan mina tjejer.

Måste sticka nu, men en sak bara. Såg på nyheterna att 400 sjuka personer om året som dött skulle kunna räddas om de bara fick rätt läkemedel. Jag förstår att misstag kan begås och att läkare inte är mer än människor. Men 400 liv ser inte jag som ett litet misstag. Jag har själv fått erfara detta med anhöriga som gått bort på grund av läkarmisstag. Det är oacceptabelt.

Aja, hoppas att ni får en bra dag alla läsare. Jag återkommer lite senare med mina nyårslöften inom hälsoväg. Så kika in här då! Puss


Det vi har, här och nu.

Jag har en rad konkreta nyårslöften att hålla i år. Men det kanske viktigaste är det mer abstrakta, ja mentala, nyårslöftet som jag kommer lägga mest krut på att hålla - och få min fina omgivning att hålla. Nämligen förmågan att kunna leva här och nu.

Vi tjejer är oerhört duktiga på att planera. Att alltid ligga steget före, i allt. Självfallet är detta positivt ur vissa aspekter - Men väldigt negativt ur andra. En forskare i psykologi sa i en intervju att en stor orsak till att dagens ungdomar inte anser sig vara lyckliga är för att de aldrig lever i nuet.

Personligen är jag världsbäst på att alltid ligga ett steg före. Alltid ska jag ha något att se fram emot och jag inbillar mig att det är då jag kan ta mig upp ur sängen med ett leende på läpparna varje morgon. Visst, det är bra att alltid försöka ha något att se fram emot. Men problemet med det är att man lätt hamnar i en ond cirkel där såfort man upplevt det man så länge sett fram emot, tar det inte lång tid innan man måste ha något nytt att se fram emot för att inte bli deprimerad. Det hela kan liknas vid ett beroende. Ett missbruk. Man ser livet som en banal linje med större hållplatser på vägen som är det viktiga. Istället för att se varje dag som en hållplats i sig.

Vi alla borde bli bättre på att se vad vi har här och nu. Vägen till ditt mål är ofta det väsentliga. Det är ofta då det händer saker. Att endast ha siktet på ett visst mål gör att du glömmer vad du faktiskt har och upplever här och nu. Det hela ger dig ett tunnelseende. Ett tunnelseende där du missar så otroligt mycket.

Ett konkret exempel är jag själv och min milanoflytt. Säkert 99% av mina tankar rör milanoflytten. Mentalt är jag redan i Milano och inte i Stockholm. Det fåniga är att jag har två hela månader kvar i Sverige tills jag flyttar. Ca 60 dagar - dvs 1440 timmar. Förstår ni hur mycket roligt jag kan göra på 60 dagar? Istället låter jag dessa dagar gå. Allt för att jag i mina tankar redan är där, den sjunde mars. En dag då jag trots allt inte vet om jag ens lever och faktiskt får uppleva.

För det är just det. Man ägnar timmar åt att längta, timmar åt att oroa sig för vad som komma skall. Timmar då du skulle kunna leva, uppskatta det du har, göra saker som du kanske inte kan göra i framtiden. Uppskatta saker som kanske inte finns i framtiden. För allt är trots allt förgängligt. Det enda du kan ta för givet är det du har här och nu. Det kan vara borta imorgon. Allt går du miste om för att du lever i framtiden. Inte i nuet.

Den sanna lyckan kan nog inte nås förrän man lär sig att leva i det vi har här och nu. Morgondagen, ja då vet man inte ens om man lever. Och inte vill jag ägna mina sista dagar i livet åt att längta efter något jag aldrig fick uppleva. Istället vill jag göra det bästa av den situation och det tillfälle jag med säkerhet vet att jag får uppleva här och nu.

Min vackra stolthet, mamma.

Okej, jag tar tillbaka min topp 3 - lista på världens vackraste tjejer. Min mamma var modell i många, många år som ung. Och i Småland fick jag se ytterligare bilder från då hon var i min ålder. Herregud alltså, inte lite man har att leva upp till!..


Här blev hon Miss Småland, 19 år gammal. Den där midjan dödar..


Jag älskar sminkningen! Ser ni twiggy-fransarna nedanför ögat? Så läskigt vacker.. Här var hon 17 år.


19 år.. som sagt, inte lite man har att leva upp till. Vackra, vackra mamma. Min stolthet.

Africa?

Nej, jag har självklart inte lagt något under klänningen. Kanhända är min bakre del något mer utstickande tack vare min position. Eller så har mami vänstrat. Eller nej, jag är för lik pappa för det. Men ja, jag är nog helt enkelt en vit tjej med en svarts bakdel. Så, då var det ur världen.

  

Och tro mig, jag kan skaka rumpa som den mest inbitna afrikanskan.


Mest fotade - december

Plats nummer... 2 (?!?!?!?)
" Favoritspot på Stureplan: White Room

Fotast oftast med: Rebecca Söderhielm

Återkommande accessoar: "The Hills"-håret "

Ja vad ska jag säga.. tur att man drar snart moha! Börjar ju snart annars se ut som att jag inte har något annat liv.. Skämt åsido. Carro skickade detta i ett sms när jag var i småland utan internet.

 


Back in town!

Efter 4 nätter i småland känner jag mig som en helt annan människa. Dagarna har involverat långpromenader varje dag, en massa läsning, ett lugn utan dess like och en massa kärlek. Jag har satt upp mål för det kommande året och konkreta nyårslöften i hälsoväg jag ska hålla till punkt och pricka så länge jag kan.

Jag har kommit till insikt om hur mycket jag har att vara tacksam över och jag tror nog att jag börjar lära mig att faktiskt vara det också. Dessa dagar som här hemma bara hade svischat förbi, har inneburit världens make over i mitt liv. Jag har tänkt, tänkt och tänkt. För en gångs skull har det varit till någon nytta.

Piggare, fräschare och gladare än någonsin känner jag mig. Fyfan vilket bra år jag ska se till att detta blir! Jag är sprudlande av ny energi och har så mycket kärlek inom mig. Harmoni. Fridfullhet och gränslös lycka. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta inspirera er jag redan inspirerar. Och månne få några nya läsare att se livet från den ljusa sidan. För, om jag lyckas få någon av er att se lite ljusare på tillvaron. - Ja, då har jag lyckats.

Att jag fick komma hem till denna kommentar gjorde allt ännu bättre..

Postat av: Adriéne
när jag inte har någon ork kvar och det känns som att allt går åt fel håll, då går jag in på din blogg och av någon anledning räcker det för att jag ska orka ställa mig upp igen - du är en inspirationskälla. tack!

All kärlek till dig Adriéne för att du precis gjorde min dag.

GOTT NYTT ÅR!

Först och främst: Superkul att jag fått sådan fin respons på min årsresumé. Sms har droppat in och fina kommentarer irl har avlöst varandra, både från vänner men även bekanta och rena rama främlingar.

Nyårsafton. Fy satan vad lyckat det blev. Vi startade tre tjejer i en av de finaste lägenheterna jag sett på länge. En vinds- etagevåning med två terasser och fantastisk utsikt. Visst var det synd att jag har 5-6 av mina närmsta väninnor utomlands, men vi fick göra det bästa av situationen och det blev jävligt bra!

Efter en utsökt tre rätters middag, X antal goda drinkar gjorda av värdinnan herself och spelande av ett tjejspel var tanken att vi skulle dra vidare till Lejonbacken där ett hundratal gäster var inbjudna. Dock trivdes vi så förbannat bra i lägenheten så vi bestämde oss för att dra dit folk istället, vilket visade sig vara ett riktigt smart drag.

Mitt sms till kontaktboken för att önska ett Gott nytt år löd som följer:

Vänner och älskare.. Glöm inte att kvalitén på er nyårskyss kommer att spegla standarden för kommande år. Så, välj med omtanke! GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!

Fick väldigt många fina sms tillbaka. Nästan så man kan tro att fiskande efter komplimanger var syftet med det smset, men det var det faktiskt inte. Hur som helst lär jag få ett väldigt bra 2010... ;)

Bilder från igår,






















































Notera mina fötter. Det här är resultatet av att ALLTID gå i high heels..


Alltid så jävla taggad, haha!















Resten av bilderna kommer senare! Vet inte hur mycket bloggande det blir nu några dagar framöver. Kommer inte vara i Stockholm nämligen. Ska bli riktigt skönt att komma bort ett tag :)

God fortsättning!

RSS 2.0