Italien 3 veckor, nu drar jag!




Eraclea Mare




Venezia

Hej då mina älsklingar!

Nu lämnar jag Sverige i tre veckor för två veckor i vackra Eraclea Mare (ett par mil utanför Venedig) där min familj har lägenhet, och jag i princip vuxit upp varje sommar sedan födseln. En vecka skall sedan spenderas i Rom, boendes ett par mil utanför Rom precis vid havet för att kunna bada och sola på hotellets egna strand på dagarna, och åka in till Rom på eftermiddagen/kvällen.

Holidays in Rome


Rome lastminute


Farm Holiday in Rome

Kameran ska med och jag lovar er en massa bilder då jag kommer hem igen. Nu ska jag bara njuta av tid med alla vänner där nere, värmen, stranden, alla mysiga italienare, den utsökta maten, gott vin, goda drinkar.. och kanske det absolut viktigaste - shoppingen.

The time of my life.

Arrivederci Stoccolma!


Ich bin ein Berliner



















Berlin 08... kan inte annat än sakna den lilla hålan.. haha <3

~Ich bin ein Berliner.

Att-göra-lista, 1 av 15 punkter klar!



Tjabba!

Satan vad mycket det är som ska fixas idag. Jag har räknat med att ha morgondagen att fixa hälften av alla förberedelser. Men nu fick jag veta att vi åker till flygplatsen runt ett imorgon, så där ströks den idén. Nu sitter jag och fixar med musik till ipoden, laddar kameran och måste verkligen bestämma mig för om jag ska välja street eller modernjazz som eget val. Mailet ska in senast ikväll!

Jag har packat det mesta redan, förutom smink, väskor och sådant. Sedan ska jag fixa mina naglar, ögonbrynen et cetera. Ja listan är hur lång som helst. Än så länge har jag prickat av 1 av 15 punkter. But hey! Jag har hela kvällen på mig. Oturligt nog missar jag "midsommar reunion"  med folket från midsommar ute på Värmdö.

Nu ska jag fortsätta! Samtidigt som jag springer runt här i bikini och fixar och donar så är gamla sommarpartyklassiker på högsta volym.

Love it!



En kväll på djurgårn!

Godmorgon..

Att få sova ut imorse var bara att glömma. Mobilen ringde konstant och efter kaoset igår så var jag tvungen att ha den på för att kunna ta emot samtal. Jag åkte i alla fall ut till djurgårn runt elva. Det var fortfarande varmt ute vilket var jättehärligt. Efter lite vin och ett par timmar sittandes i gräset åkte jag hem.

Nu är det riktigt, riktigt nära. Imorgon åker jag till Italien! Så länge som jag väntat och nu är det bara en dag kvar! Jag har gjort en lång lista med allt som måste fixas innan. Men först ska min matteelev komma hit för sista gången innan jag åker. Därefter måste jag börja pricka av listan så att jag inte glömmer någonting.









Här bjuder jag på lite bilder från då jag och Ebba varit på Lidingö och kom till Norrviken där vi gick ner och satte oss vid vattnet och njöt av sommarnatten. Ebba var bara tvungen att dekorera lite med bilder på heta fotbollsspelare innan vi gick vidare..

Nu kommer min elev. Puss så länge!

Kvalitetstid med Filippa

Nu är jag hemma igen och ska äntligen äta middag! Varje dag ser jag fram emot dagens måltider, så när de väl kommer är de alltid lika efterlängtade, haha! Det blir toppen nu när jag kommer till Italien och den utsökta maten hemland. Dock brukar min aptit inte vara lika bra där nere i värmen, man är snarare törstig än hungrig. Tråkigt nog.

Timmarna med Filippa var lika trevliga som alltid och det ger mig alltid lika mycket att reflektera tankar med henne. Det är så sjukt underbart och nästan ofattbart att man kan sitta i solen på en brygga vid vattnet då klockan är nio på kvällen och bara njuta av sommarvärmen. För övrigt blev jag minst sagt avundsjuk på hennes resor hon gjort till Californien och Sicilien.

Efter middagen måste jag packa. Blir det någon tid över så kanske jag åker med Pascal till Lidingö på en fest som han kompis har. Eller så åker jag till Djurgårn där Filip, Janne och de andra lirarna håller hus. Tyvärr är nästan alla mina tjejer utomlands eller utanför stan :(

Time to eat! Hörs om ett tag <3


Mycket att fixa två dagar innan Italien!

Hej på er!

Förlåt för en hemsk dålig uppdatering men jag kom nyss hem och nu ska jag kila iväg igen. Hittills idag har jag bara gjort en massa viktiga och ack så nödvändiga saker. Jag har varit på banken och fixat diverse saker, varit på mitt jobb och fått mitt jobbschema (det är grymt!) samt fixat en del inför resan. Bara två dagar kvar nu! I övermorgon åker jag!!

Tyvärr ser det ut som om det inte blir någon Milanoresa den här sommaren. Det blev för vissa väldigt komplicerat helt plötsligt och i och med att jag åker till Italien i övermorgon och planen var att åka till Milano redan dagen efter jag kommer hem från Rom så blir det alldeles för ont om tid. Men jag får ta Milanoresan och all dess shopping i höst och då ska jag även kolla upp allt med agenturen jag tidigare samarbetade med. Eftersom att jag som det ser ut nu inte kommer nu i sommar så antar jag dessvärre att det kommer att rinna ut i sanden.. Å andra sidan flyttar jag dit om ett år så det löser sig nog i slutändan. :)

Det blev tyvärr ingen visit hos Ebba idag då de nödvändiga sakerna fick prioriteras istället. Nu ska jag alldeles snart möta Filippa för att sätta oss här nere vid vattnet på en brygga, ta till oss av dagens sista solstrålar samt ha en mysig picnic med gott att äta och dricka. Senare vet jag inte vad som händer riktigt. Filippa pratade om Grönalund. Min broder ville att jag skulle följa med honom och några på bio. Sedan ringde bjubben Filip och frågade om jag skulle med till Djurgårn och kröka i det fina vädret. Vi får se hur kvällen slutar helt enkelt!

Jag har även en del bilder att delge er men de får ni vänta på tills bästa inlägg!

Ha en toppenkväll nu =)

Plankstek

Hej babes ~

Sorry för dålig uppdatering men jag har knappt inte varit hemma någonting alls idag. Direkt efter lektionen med min matteelev ringde Anna och sa att hon ville ses, så jag gick och mötte henne för att sedan dra hem till mig där Anna lagade lunch åt oss, min älskade lilla kock! Sedan upptäckte jag att jag hade fått brev från Lasse Kühlers dansskola angående vilka tider jag ska dansa till hösten och i ett år framöver. Alltid lika spännande. Jag ska dansa söndagkvällar två pass på raken - alltså i tre timmar. Men för mig som har så fullspäckat schema i veckorna var detta toppen!

Annorlunda för det här året är att vi får välja den tredje dansstilen själva. Jazz och balett är obligatoriska och sedan får vi välja själva den tredje stilen, mellan: akrobatik, street, tåspets, modernjazz och stepp. Tåspets vore så sjukt kul men ajaj vad ont (eller?) Dessutom är tränaren inte en favorit.. Jag fullkomligt älskar balettränaren jag hade nu senast. Men det står mellan modernjazz och street. Jag måste tänka lite på det och kolla vad tjejerna i min grupp ska välja. Men det lutar åt modernjazz. Dessutom är det först till kvarn som gäller så jag måste bestämma mig omgående.

Efter lunchen här hemma med Anna åkte vi in mot stan eftersom jag skulle träffa Ebba. Då Ebba kom, åkte Anna och träffade en annan tjejkompis och jag och Ebba gick lite i affärer. Sedan kom Patrik så gick vi till Kungsan, köpte glass och myste i värmen. Sedan var Ebba tvungen att lämna oss för gäster hemma och jag och Patrik blev fotade av Stockholm fashion (?).

Senare kom Joakim, Bella och mami in så då gick vi och åt middag. Det blev min barndomsfavorit - plankstek. Det var säkert flera år sedan sist och jag hade kunnat äta två stycken på rak, så gott var det! Det lär med stor sannolikhet bli en del plankstek från och med nu..

Nu är jag äntligen hemma igen och sitter och tittar på Sex and the city. Imorgon klockan tolv ska jag hjälpa min matteelev igen, och därefter gå till banken och sedan åka till Ebba och våldgästa hennes pool.

Puss på er!


På tal om ingenting.

Innan jag somnar bara en grej.. Förmodligen är jag inte den enda tjejen som har killkompisar som aldrig tycks uppskatta de killar jag börjar träffa. Är det inte deras personlighet som det är fel på så är det, ja detta är till och med det vanligaste scenariot, att de inte ser bra ut. Och jag kan även meddela att det inte är killarnas utseende det är fel på, utan den nya killen och den plats han kan komma att ta i mitt liv. Då jag var mitt uppe i en diskussion med en nära vän så var jag bara tvungen att fråga om det överhuvudtaget finns någon kille vars utseende det inte skulle vara något fel på.

... Och jag blev inte förvånad då han började skicka bilder på en modell, vars relation till mig - i dagsläget (var bara tvungen..) är rätt osannolik.

 

... Men inte var han fy skam inte..

Migrän..

Idag har jag gått med en fruktansvärd migränliknande huvudvärk som just nu är rent ut sagt outhärdlig - därav den bristfälliga uppdateringen idag. Ebba och jag skulle egentligen ha setts ikväll men jag fick skjuta upp det till imorgon av den enkla anledningen att jag är helt slut. Jag antar att det bästa är att gå och lägga sig nu så att jag kan vakna upp pigg och utan huvudvärk imorgon. Kvällen har annars gått åt att prata i telefon, titta på satc och det viktigaste av allt - läst ut boken. (; Det blir lite vilokvällar såhär dagarna innan jag åker. Det vore en mardröm att komma ner till Italien och vara helt... exhausted.  

Apropå ingenting åker min älskade Hanna till Kos imorgon. Tror inte hon kommer vara sig lik när hon kommer hem... moha ;D

Och en annan grej.. jag började skriva det här inlägget för en timme sedan, för att sedan avsluta inlägget nu med den här onödiga meningen. Varför jag delger er detta vet jag ännu inte..


"Vi måste prata om Kevin"

Ikväll läste jag ut den bästa bok jag någonsin läst. Det har aldrig hänt mig tidigare att jag stängt av mobilen och låst mitt rum för att ingen ska störa mig då jag läser de sista 50 sidorna i en bok. Så spännande var det! Detta är en bok som jag starkt rekommenderar. Ska ni bara läsa en bok i ert liv så kommer den här boken att ge er mer än de flesta existerande böckerna tillsammans. Well, de jag har läst i alla fall - de är de enda som jag kan uttala mig om.

Den är så oförutsägbar, brutalt ärlig, intelligent, intensiv, gripande, osentimental och hela boken präglas av en hemsk verklighet som berättas med svart humor och en nykter blick. Efter att ha läst dessa nästan 500 sidorna med den pyttelilla texten gör det ont efteråt då den är slut. Så ont och så oförutsägbar att du läser de sista sidorna flera gånger om.

Boken har jag lånat av mamma som i sin tur lånat den av hennes arbetskamrat som inte ens läste klart boken för att hon efter 50-60 sidor upplevde att hon aldrig kom in i den. Jag hade lite samma känsla men gav ändå boken en chans. Och vad jag kan säga till er som ska läsa den så är det som står i början av boken inte bara nonsens. Det kommer nämligen ge er en känsla av att ni känner huvudpersonerna på djupet under resten av boken, och då avlöser de efterlängtade "aha-upplevelserna" varandra.

Strax före sin sextonde födelsedag skjuter Kevin ihjäl sju skolkamrater och två av skolans anställda. Hans mamma, Eva, är den enda som inte är förvånad över det som hänt. Ända sedan Kevin var nyfödd har hon anat att något inte står rätt till med sonen, men ingen har lyssnat på hennes varningar.
Efter morden försöker Eva bygga upp sitt liv igen, och under tiden skriver hon brev till maken Franklin som hon inte längre lever med. Äntligen ska hon få ge sin version av hur hon upplevt Kevins uppväxt, och hon gör det med svart humor och en nykter blick.






Som om detta inte är tillräckligt kom det att hända en rad saker i boken som tvingade mig att kväva tårar i ena sekunden, och i andra försöka sympatisera med en mördare.

4 dagar kvar


Ett helt år sedan..

~ 4 dagar kvar ~

Då "pojkvännens famn" är ett minne blott.

Hej på er!

För en stund sedan ringde Anna och väckte mig med sin alltid lika positiva röst. Att bli väckt av en vän som ringer är nog bland de bästa sätten att vakna på, om jag nu som singeltjej ska utesluta "i en pojkväns famn". Jag menar, det tvingar en att bli pigg på en gång och dagen börjar så positivt om man pratar med någon som är på bra humör.

Anna har precis kommit hem från Rom, som jag också ska åka till i slutet av juli. Hon har haft det helt underbart och sa att italienarna ju är jättesnygga. Vem är det som alltid har sagt det!? I alla fall så sa hon att det är så varmt där nere så att det är svårt att få i sig något annat än vatten. Jag tror henne. Då kan ni tänka er hur varmt det kommer vara när jag ska dit om 3 veckor. Lyckligtvis ska vi bo vid havet en bit utanför Rom och åka in till Rom på eftermiddagarna/kvällarna. Åh vad jag längtar!

Nu ska jag göra iordning något att äta för att sedan åka till min matteelev som har bokat mig varje dag tills jag åker. Men jag klagar inte. Inte tackar man nej till en inkomst rakt ner i handen såhär innan jag ska åka utomlands. Därefter ska jag till banken igen med mamma eftersom vi var så smarta igår och glömde att ha med något personbevis. Därefter ska jag nog åka och möta Charlotte och Anna. Ikväll ska jag träffa Ebbson.

Vi hörs om ett tag!

Funderingar såhär en tisdagnatt

Kvällen hos Carro var hur trevlig som helst. Först möttes vi på Odenplan där vi gick och hyrde film - en film vars namn jag dessvärre inte kommer ihåg! Vi köpte även med oss godis hem. Filmen var faktiskt rätt bra, rolig var den i alla fall. Huvudkaraktärerna var Ben Stiller och den här söta svenska skådespelerskan som även medverkade i 27 dresses bland annat - vars namn jag också glömt bort bara för det. Den handlade i varje fall om dessa två individer som gift sig efter de känt varandra i 6 veckor, åker på smekmånad och maken upptäcker konstigare och konstigare saker med sin hustru som även får honom att göra en del dumma saker. Den förklaringen var då inte mycket att hänga i julgran men i och med att jag ändå inte har någon aning om vad den heter kan jag inte heller rekommendera den.

Efter filmen satte vi oss på Carros uteterass, drack lite vin och bara pratade. Väl här hemma har jag precis ätit makaroner och köttbullar, blev så hungrig av den där filmen, haha! Har även ångest över att jag sett att danstjejerna i min dansgrupp är så seriösa nu under sommaren med att åka på dansläger, gå på workshops et cetera. Likaså är ridtjejerna ute på ridläger och håller igång ridningen. Vad gör jag? Ingenting. Det är det negativa med att ta skolan så seriöst som jag gör samtidigt som jag har två intressen som jag vägrar släppa och samtidigt satsar så starkt på. Jag är helt slut då sommarlovet kommer.

Vad gäller skolan så kommer den alltid gå i första prioritet vilket medför en begränsing gällande mina färdigheter i dans och ridning gentemot majoriteten av tjejerna i mina grupper. Vad gäller att jag inte bara har ett intresse jag satsar på utan två så medför det att istället för att lägga all kraft och energi och framför allt tid på ett intresse så måste jag dela min energi på två stycken vilket gör att jag måste kämpa hårdare för att uppnå resultat att vara stolt över. Och då ska vi inte glömma skolan som är något oerhört tidskrävande till råga på allt.. Att jag dessutom har ett jobb nu har gett mig mer än en sömnlös natt. En del av mig säger att det är helt omöjligt att jag kommer att hinna med ett jobb till hösten då jag med nöd och näppe hinner med det jag redan har. Ett jobb är ingenting jag kan prioritera gentemot skolan, dansen och ridningen. Jobba kommer jag att göra hela livet. Hur lyckligt lottad jag än är efter att ha fått det här jobbet.

Jag hatar de här tankarna. Folk säger till mig att så länge jag njuter av det jag gör så ska jag inte fundera så mycket. Men vill man vara bäst på något så måste all tid och alla krafter gå åt det, och på den nivån jag befinner mig nu i de båda sporterna så är det bara att vara bäst som gäller. Det är omänskligt att förvänta sig att vara bäst på tre så stora saker som jag valt att lägga min tid på. Och nu har även en fjärde tillkommit.. Frågan är vad som är viktigast? Att fortsätta som nu då allt givetvis går väldigt, väldigt bra och jag får göra allt det som jag själv vill göra men väl medveten om att kroppen när som helst kan säga ifrån och man helt enkelt går in i väggen. Eller om jag ska prioritera bort något för att kunna satsa helt och hållet på bara en sak och därmed också bli bäst på det.

Ni kanske tycker att jag är konstig som funderar kring sådant här på ett sommarlov, men jag har inget val. Till hösten måste jag bestämma mig hur jag vill ha det - och framför allt måste jag komma fram till vad jag själv vill.

Men vet ni vad det värsta är? Jag kommer aldrig kunna välja bort något av dessa tre komponenter som har gjort mig till den jag är idag.


Filmkväll hos mitt hjärta.

Hej gullisar!

Jag hann inte mer än att lägga mig i sängen och läsa en sida förrän Carro hörde av sig och frågade om vi inte kunde ha filmkväll hos henne ikväll istället för en kvällsfika. Detta passar mig utmärkt då jag tack vare vädret har haft en vidrig huvudvärk hela dagen, vilket tar enormt på krafterna. Så nu ska jag slänga på mig kläder och åka och möta Carro för att hyra film och köpa godis. Filmen ska ses hemma hos henne. =)

Vi hörs senare!


Kvällens planer

Hemma igen! Blev kvar i solna centrum lite längre än väntat eftersom att regnet bara öste ner. Men till slut kunde vi ta oss hem. Nu sitter jag och kollar flygresor till milano den 26e juli. Det går toppen och jag har hittat en så nu ska jag ringa min chef och kolla så att det funkar att jag är borta lite längre än jag sagt. Det gäller visserligen bara ett par dagar så förhoppningsvis blir det inga större problem..

Sedan ska jag dra mig mot stan och sola solarium och ikväll blir det kvällsfika med min vän Caroline. Joakim ringde och frågade om jag ville följa med på Allsång på skansen men dessvärre är det ingen höjdare för mig att stå upp så länge så kort tid efter behandlingen för mina knän.

Vi hörs om ett tag!

Det här med att laga mat på egen hand..

Hey suckers!

I samma sekund som mobilen ringde för att väcka mig nu för tio minuter sedan så möttes jag av ett sms från mamma att jag måste fixa lunchen själv idag. Döm mig inte med ord som bortskämd och dylikt, men jag kan verkligen inte laga mat och brukar inte behöva göra det heller. Eller kunskap är fel ord i det här sammanhanget. Jag lyckades faktiskt få ett mvg på hemkunskapen i nian. Men jag är helt enkelt inte intresserad av det, vilket är otroligt synd. Ett av min pappas största intressen är att laga mat, och i ärlighetens namn så har jag aldrig någonsin ätit godare mat än den han gör. Men det var alltså ingen egenskap jag fick turen att ärva.. Förmodligen beror det som skrivet ovan på mitt bristande intresse för matlagning.

I alla fall så ska jag vara på biblioteket för en mattelektion med min elev halv två och det finns inte en chans att jag kommer att hinna laga mat innan dess. Hade jag haft mer tid på mig hade jag nog ansträngt mig lite i alla fall. Men jag får väl värma en baguett och lägga i lite olika ostar, tomater et cetera där i. Efter fem minuter kommer jag visserligen vara hungrig igen.

Bortsett från detta är jag på jättebra humör idag också, endast 5 dagar kvar tills jag åker och jag har en massa som måste fixas. Idag ska jag hinna med att sola solarium, fixa klart med musiken till min ipod, gå till banken.. ja listan kan göras lång. Förmodligen träffa lite vänner som jag kommer sakna under månaden jag är borta.

Nu väntar köket!

Kvällsinlägg

After all var jag rätt seg efter att jag sovit alldeles för länge där på eftermiddagen/kvällen.. Då Janne ringde för någon timme sedan och frågade om jag ville följa med och fira Filips hemkomst kände jag bara att hela kroppen sa nej. Att jag dessutom precis innan han ringde sminkat av mig och satt på mjukiskläderna var nog det som övervägde.. Jag får träffa den pojkspolingen en annan dag helt enkelt =)

Jag hade inte alla hjärnceller in action när jag skrev i ett tidigare inlägg att det blir mysdag med vännerna imorgon. Klockan halv två ska jag nämligen träffa min matteelev och därefter ska jag till banken med mamma. Angående min matteelev så får jag självklart betalt för det. Bara "lönen" från lektionerna hittills kommer kunna betala en resa om jag skulle vilja ha ytterligare en sådan, så det är inte helt fel. Det tar inte speciellt mycket på krafterna att hjälpa honom heller så jag klagar inte. För det mesta har han färdiga uppgifter som han ska göra som jag hjälper honom med vid behov, och sedan rättar jag och går igenom det som behövs. Det enda jobbiga är när han inte har några färdiga uppgifter med sig utan jag ska sitta och göra ett häfte med uppgifter.. Men jag har överlevt det hittills.

Nu ska jag stänga av datorn, lägga mig i sängen och fortsätta läsa min grymma bok Vi måste prata om Kevin. Varje gång jag tvingas sluta läsa så känner jag som en dragningskraft mot boken för att den är så spännande. Nu ska jag precis börja läsa ett kapitel där en massa saker händer så jag hinner inte sitta här längre. ;P

Godnatt :) !!

RSS 2.0