I'm back!



Hej alla prinsar och prinsessor!

Gah så trött jag är! Jag och Michael sov lite för länge imorse vilket resulterade i att vi var sena till flygplatsen. Men det gick bra till slut. Med hjärtat i halsgropen på grund av all stress kunde jag sedan koppla av på flyget. 2 timmars flygresa, tänk att det kan gå så fort.

Ikväll är jag bara hemma och tar det lugnt. I min filofax har jag skrivit att det skulle vara en riktig mattedag idag inför mitt prov. Eller rättare sagt, göra de hemläxor som jag inte prioriterat överhuvudtaget sedan vårt förra prov som jag spikade. Det är ju ändå proven som räknas, ellerhur? Fast det blir så mycket lättare om man istället gör läxorna successivt under tiden man får dem, men tiden finns dessvärre inte.

Jag vågar inte tänka på de kommande veckorna i skolan. Det stavas å-n-g-e-s-t och sömnlösa nätter. Veckan får i alla fall ett fint slut då Michael kommer på torsdag runt femtiden och på lördag är det min födelsedag! Jag ser fram emot firandet, krogen (för första gången för mig i Stockholm, kan ni tänka er!?), att ha alla mina prinsar och prinsessor närvarande samt presenter såklart. Som det lilla barn jag är, haha! :)

Imorgon ska jag hitta en klänning till min födelsedag, en djuuup uringning i ryggen vill jag att den ska ha. Därefter blir det plugg och sedan ska vi på Halloweenfest hos Kimpa. Vad fan ska jag klä ut mig till? Han sa att det inte behövde vara värsta kostymen, men det skulle vara någorlunda utklätt och sexigt.. Hmm? Sedan har jag även tid hos min frisör på onsdag. Jag ska bli ljuuus(are)! Det behövs verkligen. Den blonda färgen blir så tråkig för oss naturliga blondiner på hösten/vintern. Och idag då jag landat sprang jag förbi Salt och köpte ett par G-star jeans som jag gått och tittat på sedan de kom in, samt ett par sköna Dr Denim jeans. Satan vilken positiv respons vi har fått på dem. De har vunnit priser och jag kan verkligen förstå varför. Så snygga men ack så sköna. Storlek 24 köpte jag i båda paren.. tänka sig. Jag låg, bokstavligt talat, på golvet för att få på mig dem. Men det är så det ska vara. De töjer sig trots allt en halv - till en hel storlek.

Nu ska jag prata med min baby, återkommer lite senare! Puss!


Kärlek.

Uppdatering 2 fran Milano!

Hej pa er mina vanner!

Vad harligt att se att ni ar trogna och foljer mig har nere trots att uppdateringen inte direkt ar nagot att hurra for. Jag ar i alla fall sjuk nu i alla fall. Varktabletter och halstabletter som bedovar hela halsen ar min raddning. Varje natt vaknar jag av att jag kallsvettas som en jakla gris och bade halsen och ansiktet kanns totalt uppsvullet. Bihalorna ni vet.. fyfan :(

Det har blivit en del shopping har nere, men inte alls sa mycket som jag planerat. Positivt ar att jag aker hem med sa mycket pengar over, hur ofta hander det pa en skala? Samt det viktigatse, att jag sjalvklart prioriterat Michael. Men negativt ar att jag varken hittat en klanning att ha pa min fodelsedag och darmed inte heller skor som skulle matcha den. Jag far hitta en klanning i stockholm istallet,  det bir nog bra=)

Idag har vi legat i ett varmt bad och bara tagit det lugnt. Ikvall ska vi ut och ata. Mat har ar ju dagens hojdpunkt, passar mig alldeles utmarkt :) Sa trakigt att jag aker ifran min baby imorgon. Dessutom kanns det konstigt att min bror komer hit imorgon nar jag aker och ska bo ar i tre natter. De ska ga pa fotboll tillsammans, vad annars?  Men pa torsdag, efter endast 6 dagar, kommer han till mig eftersom att jag fyller ar pa lordag nasta vecka. Wiie!

Nu ska vi mysa vidare! Vi hors imorgon da jag aven aterkommer med bilder och shoppingbilder :) Puss!


Uppdatering fran Milano

Hej gullisar!

Jag hinner inte skriva sa varst langt inlagg ikvall. Dels for att min fina pojkvan inte har alla vara kara svenska bokstaver, och dels for att han gor allt for att fanga min uppmarksamhet just nu. Bloggen ar val inte sadar jattepopular av honom, speciellt inte i situationer som dessa da jag bara var tvungen att uppdatera bloggen. Just nu gar han runt har och visar hur duktig han ar med fotbollen for att jag ska sluta blogga.."See me baby.." men da han marker att bloggen trots allt vinner kommer han istallet hit och overoser mig med pussar. Dar ar bloggen chanslos :)..

Flygresan gick i alla fall super idag. Jag somnade efter fem minuter och sov nastan hela resan - utan att fa nacksparr dessutom, inte illa! Da jag traffade min baby slappte allt och det tog flera minuter innan jag kunde slappa honom. Jag ar helt galen i honom, sa enkelt ar det. Beroende ar kanske ratt ord.

Michael var sjalv och hamtade mig den har gangen. Sist var ju hans underbara foraldrar med ocksa. Men nu va alltsa bara han har och vi tog bilen hem till honom dar hans mamma vantade med fardiglagad lunch till oss. Sedan gjorde vi oss iordning och akte till ett kopcentrum for att titta pa kladeroch min favoritbutik Pittarello for att titta pa skor. Jag hittade alldeles for manga skor som fick det att klia i fingarna, men jag vantade med att kopa nagra eftersom att vi kommer att aka till manga fler skobutiker och jag vill ju bara ha de basta av dem basta. =) En liten ljusgra vinterkjol i stickat fick jag i alla fall med mig. Gud sa sot den ar!

Nu har vi atit middag tillsammans med hans foraldrar och tar det bara lugnt ikvall. Vi dricker varmt te oh leker runt i sangen med en massa kuddar, filtar och duntofflor. Jag njuter fullt ut. Jag langtar till juni da det har kommer att bli min vardag.

For er som undrar har jag min plugglaptop med mig och jag hoppas att jag far igang internet pa den. Jag tog inte med mig det mobila bredbandet eftersom att Michael inte ar jattefortjust i bloggen da den tar uppmarksamheten som han borde fa. Min sotnos!

Nu ska vi mysa vidare, men vi hors imorgon igen. Alla mina bilder far ni safort jag ar hemma. Tack for alla gulliga kommentarer ni skickar. Det varmer verkligen. For er som undrar kanner jag mig mycket friskare har nere, kan ha att gora med all karlek jag far fran min prins. Det ar ganska omojligt att ma daligt da..

Pa aterseende mina vanner!

"Maria Magdalena"

Ifall jag ska beskriva min musikstil utan att använda ord som gamla klassiker skulle den här låten kunna fungera som en utmärkt sammanfattning för vad jag älskar för slags musik. Den här refrängen får hela min kropp att pirra och bli alldeles nostalgisk. Tjejer det här ska man lyssna på!




Jag tänker på Michael då jag hör den här låten.. min älskade italienare med allt vad det innebär.. (: hot hot..




Bilder från mitt jobb idag!

Hej igen.. ska alldeles strax börja packa och sedan ta en lång varm dusch. Just nu sitter jag och äter kladdkaka med grädde och pratar med min baby. Det är inte lika gott som då man är frisk, men det slinker i alla fall ner.. :) Min fina pojkvän är ledsen över att jag mår så dåligt. Han vill så gärna att jag ska vara hos honom så att han kan få ta hand om mig.. Det vill jag ocksåå! Nu har jag i alla fall bestämt mig att hur sjuk jag än är imorgon så ska jag ta mina sista krafter till att åka till honom och då jag väl är där ska jag inte anstränga mig något mer förrän jag är frisk igen.

Vi hade planerat en massa roliga saker inför morgondagen eftersom att jag landar redan runt 13.00. Planerna nu blir nog snarare att vi spenderar de första timmarna i sängen. Absolut inte något jag klagar på i och för sig.. Bara jag har lite krafter kvar i alla fall.. ;(

Innan kunderna kom imorse tog mami lite bilder på mig i butiken vilket jag lovade er. Redan här började jag känna mig febrig och må dåligt. Tänk om jag vetat hur dåligt jag skulle må bara ett par timmar senare..










Jag lade undan flera par jeans idag som pappa ska köpa till mig i veckan. Mohi vad fina de är och vad bra de sitter, riktigt smickrande för figuren.. :)

Vi hörs lite senare, pussa!


Det fattades bara att det skulle bli såhär, fan!

Hej på er..

Det enda roliga idag är att det är min namnsdag idag, vilket innebär lite presenter i små gulliga förpackningar.
Men vet ni vad som har hänt? Jag har blivit sjuk. Med sjuk menar jag inte en liten förkylning som ses som en möjlighet för lite extra sympati, utan jag har alldeles för hög feber, ansiktet har svullnat upp och huvudet exploderar vilken minut som helst. Halsen är nog dubbelt så tjock invändigt som i vanliga fall och det gör så ont. Jag kan inte ens lägga mig i sängen för att vila eller sova, huvudvärken är för omfattande.

Med tanke på att bihålorna värker och förkylningen är påtaglig börjar jag tro att en bihålsinflammation har brutit ut. Personligen börjar jag skaka som ett asplöv bara jag tänker på det. Jag har haft bihålsinflammation en gång tidigare, och det var då jag var vid Franska Rivieran sommaren 07. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. 9 alvedon om dagen tog jag om jag inte minns fel. Det är maxintaget för min vikt. För att ens orka mig upp ur sängen var jag tvungen att ta två alvedon 45 minuter innan. Det var tortyr på hög nivå.

Mamma försöker trösta mig med att det säkert blir bättre med lite miljöombyte och då jag är i Michaels armar igen. Problemet är att jag inte vet hur jag ska orka ta mig upp ur sängen imorgon bitti klockan sju, eller hur jag överhuvudtaget kommer att klara flygresan. Ni förstår att det ska mycket till för att jag ska överväga att avboka resan, men just nu är det svårt att se någon annan utväg. Och jag är så jävla ledsen. :( Fan att den här skiten skulle komma nu..

Hjälp mig att hålla alla tummar ni har för att ett mirakel sker och att jag vaknar frisk imorgon. I alla fall bättre än vad jag mår just nu..

Vilken av dessa outfits är just din favorit?



Hej babes, ridningen gick så bra så idag. Vi var bara fyra ekipage, riktigt skönt att rida lektion med så få. Vi övade på öppna bland annat. Ridspråk är det för er ointresserade. Nåja, efter ridningen åkte jag direkt och hämtade nyckeln till jobbet. Ska ju jobba imorgon, gud så kul! Tänkte se om jag kan få mamma att komma förbi och ta någon bild, så får ni se hur det ser ut. =)

Nu ska jag sätta igång med plugg!
Så kul var det. En läsare frågade hur jag ska göra med pluggandet det här lovet. Jag kommer att plugga en hel del. Veckorna efter lovet kommer utan tvekan bli de värsta i världshistorien. Därför tycker jag att det är rent idiotiskt att inte plugga den här veckan. Samtidigt anser jag att ett lov alltid ska vara till för att göra det man vill, och ta det lugnt.

Eftersom att jag vill kunna koppla av så mycket som möjligt med Michael i Milano så kommer jag försöka få mycket gjort idag, och eventuellt lite imorgon. Sedan kommer jag att plugga då Michael är i skolan (han slutar runt ett varje dag) samt då han måste plugga. Sedan blir det plugg på flygplanet, hela fredagen här hemma i Sverige, hela lördagen på dagen samt hela söndag. Det blir mitt lov det. :) Men måndag - fredag i Milano kommer bli jättehärligt!

Från ett ämne till ett annat. Får ofta höra från er läsare att jag brukar ha så olika stilar. Därför har jag varit jätteambitiös och plockat fram en del bilder från tidigare blogginlägg med lite olika outfits. Det är vardagsoutfits som jag har tagit fram, mestadels i alla fall, vilket jag verkligen vill poängtera. Efter min födelsedag tänkte jag göra detsamma fast med vackra klänningar och mer partyoutfits. Vilken är er personliga favorit av dessa jag har hittat? Kanske har jag inte lagt upp just din favorit som du har i huvudet, i så fall kan du bara skriva det så ska jag leta fram den! :) Så, vilken är favoriten?

 




 

 







 






Höstlovet startades med shopping och bio!

Hej mina vänner!

Det blev väldigt dålig uppdatering igår, jag ber om ursäkt för det. I alla fall gick vår redovisning som planerat, vilket kändes väldigt bra såhär innan lovet dessutom. Efter redovisningen släppte allt. All denna stress som legat som ett tungt lock över hela mig sedan den 25e augusti då skolan började. Huvudet började värka och fick mig att inse att min kropp inte mår bra. Det är något jag vägrar inse då jag är mitt uppe i skolan. Jag mår visst bra! Jag hinner inte må dåligt nu, då missar jag ju skolan.

I alla fall tittade jag på idrottslektionen. Jag ville inte riskera att svimma av trötthet och mitt lilla migränanfall jag fick innan lektionen. Det är alltid jobbigt de få gånger jag tittar på när andra tränar. Jag tycker alltid att de tar i för lite och jag vill upp och visa hur man tränar till sista blodsdroppen. Jag fick i alla fall höra att ingen sparkar och slår så hårt på kickboxningen som jag gjorde i ettan eller om det var tvåan. Sådant är alltid roligt att höra! :)

På vägen in till stan från Frescati var det världens gulligaste äldre man som kom fram till mig. Han hade suttit och tittat på mig på tåget och pratat med sin kollega om mig vilket fick mig att känna mig lite uttittad.. Sedan kom han i alla fall fram till mig och presenterade sig. Han var en modefotograf från Norge och var i Sverige för att jobba på några visningar. Han sa att jag hade det finaste och elegantaste ansikte han sett på en svensk tjej förut och sa att mina ögon hade den vackraste färg han någonsin sett. Gissa om jag blev glad! Det är inte varje dag någon kommer fram på det sättet.

I alla fall hade jag en heldag med min mamma efter det. Vi shoppade loss totalt. Mina fötter blödde bokstavligt talat efteråt. Det blev både födelsedagspresenter till mig och så köpte jag till mig själv också. Jag vet inte alla födelsedagspresenter såklart, men eftersom jag trots allt fyller 18 år och gärna vill vara säker på att jag får sådant jag tycker om så vet jag i alla fall att hon igår köpte flera olika kjolar som sitter väldigt tighta i midjan och är vida nertill, tre gudomligt fina tröjor, ett diadem och sedan en massa jag inte vet om. Egentligen brukar man (tror jag?) önska sig någon större grej i artonårspresent. Jag har istället önskat mig en helt ny garderb (innehållet alltså). Så vi kommer få ta flera dagar när jag kommer hem från Milano och fortsätta shoppingen. Sedan kommer även mina föräldrar stå för en stor del av min födelsedagsmiddag.

Jag själv köpte en jacka med pälskrage, funderar på om jag ska ta med den till Italien så att ni får se den på där. Samt en kjol och en kort liten miniväst som är så söt! Därefter gick vi och åt och sedan blev det Patrik 1,5. Åh vad jag tyckte om filmen. Den kan dock ses som väldigt provokativ för homofober då de inte har snålat med klipp från bögparets mer intima stunder. Men jag personligen tyckte inte att det gjorde så mycket. Jag tycker snarare att allt kändes mer accepterat eftersom att jag tyckte så mycket om deras karaktärer. Jag satt i alla fall som vanligt och grät som ett litet barn. Så pinsamt! För vad jag såg var det inte många i publiken med tårar i ögonen..

Å andra sidan vad var det för människor där? Mestadels fruktansvärt fula fjortisar som sprang in och ut under filmen och skrattade vid scener som fick mig att bara vilja börja gråta. Varför gå på bio överhuvudtaget om man varken kan uppföra sig eller ens i början av filmen inte ger den en chans? Kanske hade de problem med att förstå språket...

Nu ska jag äta och sedan är det dags för ridning. Vi hörs lite senare! :)

Fredag

Godmorgon!..

Jag ska alldeles strax åka till skolan. Jag börjar egentligen inte förrän klockan nio, men jag och min grupp som ska redovisa har bestämt att vi ska ses 30 minuter tidigare för att förbereda allt. Jag hoppas verkligen att våra planer kommer att fungera i praktiken, då kommer det att bli så bra. På eftermiddagen har vi kickboxning på idrotten och det ska bli så skönt att ta ut mig så hårt och liksom rensa ut all stress, som jag alltid gör då jag tränar, och sedan bara andas lugnt igen eftersom att höstlovet startat!

Därefter blir det en lång varm dusch samt så ska vi basta. Jag hade planerat att sola solarium (det finns jättebra i våra omklädningsrum) eftersom att jag åker på måndag morgon, men jag struntar i det den här gången. Jag vill istället sola inför min födelsedag då jag kommer hem igen.

Därefter ska jag åka och möta mami och så hoppas jag på att affärerna har fått in en massa fint. Jag vill framför allt ha kjolar, en massa söta kjolar som ska sitta på midjan och vara lite vida. Sådär härligt flickigt! På söndag ska jag förresten äntligen jobba. Jag slår vad om att jag kommer hitta en massa fint på Salt jag vill ha. Älskar personalrabatt! :) I och med att jag inte har någon dansträning på kvällen så kände jag att lite extra pengar alltid sitter fint, och jag har saknat mitt jobb.

Nu måste jag åka. Hoppas att ni får en trevlig fredag och sedan en bra start på lovet. Vi hörs senare! =)

Jag vann!

 
   Hello!

   Sitter och pluggar in presentationen som vi ska hålla imorgon.
Varför känns det alltid som om lärarna ska suga ur den lilla energi som vi har kvar i kroppen inför varje lov? Kan de inte bara unna oss lite kraft och energi inför vår ledighet? Det kommer nog aldrig att ske.

   Men jag är glad i alla fall! Imorgon ska ju jag och min fina mami ha en jättemysig dag med shopping - presenter inför min födelsedag framför allt, äta gott och sedan gå på bio efter min skola. Patrik 1, 5  blir det nog, har velat se den sedan jag såg den på reklam innan den kommit på bio.

   Med Michael känns allt som en saga. Jag är sådär pirrig i hela kroppen. Känslan påminner om i somras då jag satt där som en liten flicka på tretton år som tyckte det var skitballt att hänga med lifeguardsen som allas blickar dras till. För mig handlade spänningen inte om att jag satt bland alla livräddare, som i trettonåringens fall, utan att jag satt i knät på killen som framkallade både den ena och andra känslan i min kropp, så att säga. För övrigt blev tornet på bilden en av våra favoriter.. ur många aspekter. :) Det var väldigt romantiskt att vara där uppe på natten under en stjärnklar himmel. Resten lämnar jag åt fantasin..

   Det roliga blev dock relativt kortvarigt. Den annars så ambitiösa livräddaren hade nu annat som skydde hans sikt. Det resulterade i att Michael absolut inte fick ha flickor sittandes i knät då han jobbade, haha! En utskällning fick jag av pappa också, inte skulle jag komma och förstöra för Michael genom att få honom att tänka på annat..

Nåja, numera är varken havet eller en arg boss konkurrenter till mig om Michaels uppmärksamhet. Han är min, och bara min! :)

Vilket par är er favorit?



Tänkte lägga upp bilder på alla mina skönheter nu i dagarna.
Jag räknade ut att jag har 8 pumps med skyhöga klackar som jag aldrig har använt. Jag känner att det liksom inte finns något tillräckligt fint tillfälle att använda dem på. Men nu blir det ändring! På min födelsedag ska jag nog ta med mig tre olika par och byta under kvällen. Annars kommer jag aldrig kunna bestämma vilka par jag ska ha. Och min student ska vi inte tala om. :) Nu är min fråga till er, dessa skor som jag i alla fall använder då och då, vilka är er favorit? Personligen älskar jag dem alla tre, mina absoluta favoriter har ni dock ännu inte sett, de står säkert i min bokhylla. Men dessa tre är definitivt inte fy skam. Vilka tilltalar er mest?


Klassiska svarta, från Berlin!


Så balla att jag till och med köpte dem fastän de var en storlek för stora, från Berlin!


Sommarskorna jag bodde i den här sommaren, från Rom!

Nu ska jag unna mig en riktig powernap!

   Hej på er!

   Det har varit en trött dag idag. Dock har jag inte kunnat sega runt utan istället har jag suttit med den internationella ekonomin som skulle vara inlämnad idag. Bokstavligt talat på sekunden lämnade vi in arbetet, vilken lättnad! Men som alltid kan vi inte slappna av helt och hållet. Imorgon har vi nämligen presentation på allt och då får vi inte läsa från en text utan måste göra något mer estetiskt av presentationen. Vi har bra idéer, men nu gäller det också att få dem att fungera i praktiken.

   Först av allt ska jag nu på en gång gå och lägga mig i min sköna säng och sova i alla fall två timmar. Jag slutade halv ett idag, men var inte hemma förrän halv fyra tack vare allt plugg som jag var tvungen att ta tag i då jag var i skolan. Så tröttsamt. Men imorgon får jag lov, och morgondagen längtar jag till som bara den! Jag och mamma ska ha en riktig mor-och-dotterdag där jag ska visa allt jag önskar mig till min födelsedag samt så ska vi äta något gott och gå på bio på kvällen. :)

   På måndag
åker jag till min prins. Planet går redan kvart i elva på morgonen. Gud vad jag längtar. Jag har aldrig saknat honom så mycket som jag gör nu, min fina pojkvän.

Nu ska jag sussa sött, men jag återkommer lite senare. Förresten, hej alla nya läsare! Vad roligt att ni har hittat hit, hoppas att ni stannar =) Undrar ni något så är det bara att fråga på.

Hej så länge!

Skolan. Är. Mitt. Liv

- Fuck my life!

Jag är så trött.. sjukt vidrigt trött och så förbannat less på allt plugg som aldrig tycks ta slut.
Jag vet inte hur länge jag kommer behöva sitta här inatt - med mina två laptops på varsin sida om knät. Ögonen riktigt värker för att de inte orkar anstränga sig mer. Det värsta är att det verkligen inte finns någon annan utväg än att jag ska sitta här inatt och skriva klart arbetet. Imorgon bitti ska det vara inlämnat.

Jag sitter och lyssnar på Kent vilka visserligen gör mig ännu tröttare just nu. Men det var så länge sedan jag lyssnade på deras fina musik och nu kan jag inte sluta. ...Trots att gäspningarna avlöser varandra i takt med deras musik.

Nu hinner jag inte skriva mer mina vänner. Jag känner mig fortfarade glad över allt roligt jag har planerat idag, men skolan förgör mig sakta men säkert. Ni vill inte veta hur många timmar jag har räknat ut att jag måste plugga på höstlovet för att överhuvudtaget hinna med hälften av alla läxor. Hade ni vetat, hade många av er inte klagat på er skolsituation och det kan jag sätta mycket på. Lugn mina vänner, jag skrev många, inte alla! Dampa snälla inte nu igen för att jag skriver att jag har så mycket i skolan och att vi på VRG inte ska tro att vi har mer än någon annan. Det är både uttjatat och till ingen nytta. Dags att se verkligheten som den är?

Planerna för min födelsedag är fastställda!

Hej mina vänner! Förlåt för usel uppdatering idag, men oj så skönt det är att den här dagen börjar lida mot sitt slut! Det har varit en bra dag, men ack så krävande. Under hela morgonen och förmiddagen har det funnits en liten klump i magen på grund av boksamtalet som skulle äga rum idag. Jag hade förberett mig så väl och ville verkligen få visa att jag tycker om boken och har förstått dess mening. Lyckligtvis fick jag prata från första stund och det höll i sig till slutet. Vi fick igång en bra diskussion tycker jag. Det brukar alltid kännas så stelt i situationer som boksamtal där meningen är att man ska hålla en avslappnad diskussion. Men man blir ju betygsatt, klart man inte är helt lugn då! Men det gick i alla fall bra och jag är supernöjd med min insats!

Annars har dagen gått åt att planera min födelsedag i väldigt stor omfattning. Den kommer att bli storslagen!. Jag väljer att inte skriva något om firandet här, till exempel var den kommer att äga rum, eftersom att jag endast vill ha inbjudna gäster dit - såklart! :) Men en restaurang har jag hyrt i alla fall. =) Ah vad taggad jag är! Jag måste hitta klänning och nya drottningliknande skor med dödarklackar. Hoppas att jag hittar någon gudomlig variant i Milano.

Nåja, jag har inte hunnit ta min varma dusch än sedan jag kom hem från ridningen. Jag var tvungen att ringa restaurangen och planera en massa såfort jag kom hem. Sedan ringde jag runt till mina prinsessor och berättade hur allt blir med min födelsedag nu till slut. I can't wait! Drygt två veckor kvar, sedan är jag inte sjutton längre. Både vemodigt och underbart, men det ska tänkas positivit. Vilken dröm! :D

Nu ska jag hoppa in i duschen! Kramar från en glad Amanda :)

Lite bilder från min födelsedag för ett år sedan...

 

 

 

 

Dance like nobody is watching!

dancingHej alla flickor.. och pojkar som envisas med att komma hit! (;

Jag har precis varit och dansat modernt och fått ut mig lite känslor via dans. Det absolut bästa sättet att få ge utlopp för känslor enligt mig. Ibland kan jag bli lite tårögd av min egen dans. Haha, förstå mig rätt nu tack! Det kan helt enkelt bli så känslomässigt att jag dansar som om ingen såg mig. Ett råd varenda dansare ska eftersträva att uppnå..

Nåväl. Jag ska gå och lägga mig nu. Blev väldigt inspirerad på dansen idag och satte på typisk musik som får fram den sanna dansglädjen i en dansare såfort jag kom hem. Jag har börjat koreografera ihop en liten kombination inför min och Tessies danslektion i skolan efter jul. Aou vad grymt det kommer att bli. Ännu bättre än förra gången, om det nu är möjligt..


Dags för sängen. Puss!


Vilken hårfärg föredrar ni på mig?

 
Ja, här har vi då resultatet av solblekt hår, utan några kemikalier eller annat. Frågan är, vilken av färgerna tycker ni att jag passar bäst i? Att jag saknar mitt korta hår då jag ser den översta bilden ska vi inte tala om..


Bild tagen på vintern, min riktiga hårfärg utan solens strålars blekande effekt.


Bild tagen efter sommaren där håret är väldigt solblekt efter utomlandsresor och soliga dagar i Sverige.
(Dock ser man naturligtvis att håret är lite mörkare där under)

Min robinsonad var grym!

Hejsan! Efter att nätt och jämt fått ner en svettig hamburgare från Max som säkerligen legat bra mycket längre än vad reglerna tillåter har jag bestämt mig för att det får bli startskottet till min minskning av snabbmat. Jag äter inte mycket godis längre, varför vet jag inte riktigt, jag är helt enkelt inte sugen på det. Kanske har jag vid det här skedet i livet ätit min dos av godis redan som de flesta människor äter under en hel livstid? Låter faktiskt rätt sannolikt. I alla fall har jag nu (äntligen säger mina föräldrar) kommit till insikt med att jag måste dra ner på all snabbmat.

I jämförelse med majoritetens ungdomar äter jag nog väldigt lite snabbmat. Men varför ska man jämföra sig med de värsta? Det finns människor som ytterst, ytterst sällan skulle äta ett mål på mc donalds och de människorna beundrar jag. I alla fall, Max svek mig idag, och Mc donalds sviker mig 50 % av alla de gånger jag äter där. Dags att slå näven i bordet och låta dem gå miste om en av deras trevliga gäster som alltid klagar om att maten legat för länge alternativt inte är helt varm. Frågan är vems förlust det egentligen är?

Imorse funderade jag på om jag skulle unna mig att läsa slutet på Werthers lidanden här hemma istället för i skolan. Svenskalektionen skulle nämligen endast ägnas åt att läsa ut boken, alternativt börja läsa boken, hur man nu valt att prioritera alla våra miljoner inlämningar och presentationer. Personligen kände jag att boken var värd att avslutas hemma där jag harmoniskt kan luta mig tillbaka i soffan och läsa varje ord som om det vore det sista. Rösten inom mig sade dock, givetvis, att det är bäst att gå till lektionen i alla fall, kanske skulle jag vara den lyckligt lottade till ett samtal om min robinsonad som jag lämnade in för X antal veckor sedan. Och visst var jag det!

Efter ett antal dispyter i ettan med en svenskalärare som jag inte ens önskar min värsta fiende, har jag föga tilltro till svenskalärare under lag. Hon ogillade i stort sett allt i mitt sätt att skriva vilket fick mitt annars så omtyckta ämne att driva mig till vansinne. Detta slutade med ett orättvist VG i Svenska A, vilket har givit mig mer än en sömnlös natt. För att se det hela positivt: jag får ett enkelt ämne att tenta upp!

Idag har jag lärt mig att det faktiskt finns bra svenskalärare också. Och inte bara bra, utan fullkomligt underbara dessutom. Jag har hört en del skräckhistorier om min nuvarande svenskalärare. Absolut inget negativt som kan kopplas till hennes person, en omöjlig och ack så orättvis åsikt skulle jag i sådana fall vilja kalla det. Men jag har hört att hon rättar så att man verkligen ser att hon har rättat, milt förklarat. Kommentarer överallt, förslag till bättre ordval, kommatecken och punkter hit och dit. Detta var dock inget som jag fick erfara, utan i ungefär 20 minuter fick jag njuta av lovord som avlöste varandra. Åter igen har jag hopp om svenskans lärare och framför allt har jag fått mitt intresse för att skriva tillbaka.

Och för er som undrar, jag läste på i boken i skolan, men jag stoppade mig själv då jag hade två sidor kvar av boken och skrev lite anteckningar resten av lektionen. Nu ska jag lugnt luta mig tillbaka i soffan och ta in Werthers sista ord i samband med att jag tar farväl av kärlekens man.


Ett råd som inte är till för att följas!



juli - 07

Vad roligt med visad angelägenhet angående min och min pojkväns solsemester. Tack för alla tips och kommentarer. Det var precis vad vi behövde. Vi ska i alla fall diskutera vidare då vi ses, blir enklast så. Men sol och bad kommer det i alla fall bli, det är ett som är säkert!

Endast tio sidor kvar i Goethes bok om Den unge Werthers lidanden och jag riktigt lider (klyftigt Amanda!) av varje tillfälle jag tvingas vända blad och därmed närmar mig slutet. Med en viss överdrift. Men jag vill att ni ska förstå att en del gammal litteratur faktiskt inte behöver innebära fy skam och lösningen till er med sömnsvårigheter. Jag hävdar personligen att de flesta äldre litteraturer jag läst kan kopplas till vårt moderna samhälle. Det beror helt på i vilken omfattning du själv väljer att använda din hjärna under tiden du läser, utan författarens hjälp så att säga. Läser du endast de ord som står, svart på vitt, kommer du heller inte förstå mer om Werther än att han offrar för mycket för kärleken. Men det är så mycket mer än så. Så mycket mer än så.

Michael har vid ett flertal tillfällen frågat mig med sin härliga, om något bristfälliga, Italien-engelska "Amanda, why are you sometimes so stupid in the evening?" Själv har jag alltid trott det motsatta. Är det inte på kvällen som min hjärna är som mest vaken och alert? Tittar man tillbaka i min blogg, vilket jag helst undviker, ser jag att de mest kreativa och djupa inläggen är skrivna nattetid, i alla fall efter nio. Kanske borde jag ge mig på ett försök att ta fram de djupa sidorna inom mig då jag precis vaknat? Nja, jag är rädd för att den annars så tydliga röda tråden skulle vara överallt förutom i min text.

Precis som då jag skrev ett arbete en natt i allt annat än nyktert tillstånd. Min lärare tyckte att jag hade en för tydlig röd tråd och därmed lämnade för lite åt läsarens fantasier. Det vill säga, jag som skribent ansåg mig rätten att bestämma slutet till min berättelse. Men ack så fel jag hade. För att knyta an till min onyktra sinnestillställning; arbetet jag skrev den natten, för att lättare kunna släppa lite på den tydliga röda tråden, motttogs av min lärare som mitt, enligt henne, bäst skrivna arbete.

Jag vill understryka att detta inte är någonting som jag uppmanar er att prova på, om så inte er lärare ber er att sväva ut mer och få bort övertydligheten. Då har hon trots allt bett om det!

Det blir en solsemester i vinter trots allt!






Hej alla turturduvor. Gah vad jag är stressad! Jag har dock bestämt att jag inte tänker skriva om min ångest och VRGs elevers ifrågasättande av hur vi kunde välja denna ångestfyllda skola frivilligt. Men visst älskar vi VRG, i alla fall då vi tar studenten och "får betalt" för det i framtiden.

Nåja, för att minska ångesten planerar jag och Michael vår jullovsresa. Vi har nu nästan slopat Paris helt och känner båda två att vi behöver värme för att kunna ta det lugnt. I Paris skulle jag vilja shoppa för fullt och vi skulle ha så många platser vi vill se. Paris ska vi ta över en långhelg istället, tror det blir bättre.

Egypten har vi varit inne på hela tiden, och dit ska vi åka! Frågan är bara om man ska ta en sådan lång resa så här pass tidigt. Förvisso kanske det krävs sådana avstånd för att få uppleva lite sommar igen? Eller hur lång tid tar det att åka till Egypten? Det lär ju vara någon där ute som vet. Var är det varmt i vinter om man bortser från Asien och Afrika? Ge mig alla tips ni har är ni snälla. :)

Min vän Jing.

Jag läste på min vän Jings blogg: http://jing.blogg.se  (den enda bloggen jag faktiskt läser. Hennes begåvning som skribent är utom denna värld) att hon var i valet och kvalet om hon skulle gå på vår filosofilektion eller inte. Jag skickade iväg ett kort sms med förfrågan hur hon gjorde till slut. Till svar fick jag:

 "Jag gick men missade bussen. Enligt Kant vore detta ändå en moralisk handling, eftersom att jag handlade efter min pliktkänsla, att jag inte kommer komma pga missad buss är oväsentligt eftersom att konsekvensen är irrelevant! :)"

Jing kommer alltså inte på filosofilektionen :( Men det här sms:et gjorde min lunchrast. Tack älskling!

En vecka kvar!

Godmorgon alla solstrålar där ute,

varför är det så mörkt ute? Trots att jag personligen tycker att det höjer mysfaktorn så får vi morgontrötta personer betydligt svårare att ta oss upp på morgonen. Då mamma väckte mig imorse var jag ju fasiken säker på att hon fått en knäpp, varför skulle jag gå upp mitt i natten?!

Nåja, uppe med tuppen och i skrivande stund sitter jag här och tar det lite lugnt med en kopp choklad och mina filtar. Så småningom är det väl även tänkt att jag ska klä på mig och göra mig redo för skolan. Alla ni som känner att ni faktiskt kan gå runt osminkade utan att lida allt för mycket borde ge det en chans även i skolan. Du vinner så mycket tid på morgonen och hyn mår så bra av det! Sedan då du väl sminkar dig känns det som om alla ser den stora skillnaden och du känner dig så snygg!

Första lektionen är ett översättningsprov i tyska, önska mig lycka till!

Nu är det exakt en vecka kvar tills jag åker till Milano och min prins. Gissa om jag blev glad då han bokade sitt plan till mig den sjätte november, inte ens en vecka efter att jag varit där på mitt höstlov. Jag fyller ju år den åttonde och vill självklart ha honom här då. Att han redan landar runt femtiden känns toppen!

Kram!

Nu har jag också varit duktig!

Hemma igen! Och fy satan vad hungrig jag är. Det blir en sen middag ikväll. Men snart är maten klar i alla fall, tur det! Det var faktiskt helt okej att titta på idag. Det är om inte annat väldigt lärorikt och jag känner mig taggad tills det är min tur och utveckla alla grymma saker mina danstjejer gjorde, samt inte upprepa de små felen som visade sig här och var.

Såfort jag kom hem satte jag igång med lite styrka. Det värsta med att titta på en dansträning är att man känner sig så förbaskat lat då de kör på med mage, armar och ben och allt vad det är, och själv sitter man där som ett fån och tittar på. Jag vill också svettas och få blodsmak i munnen! Här hemma körde jag på så gott jag kunde med ett förlamat ben. Det är inget att skämta om men det är lite så det känns. Stel som en pinne känns benet, och jag vet inte riktigt vad som är fel med knät. Jag får hoppas att det är kylan som spökar. I alla fall blev det träning för mage, midja och armar.

En varm dusch senare i vårt nya fina badrum så ska jag äta middag och läsa lite tyska innan jag somnar. Därefter blir det raka vägen till sängen. Nu är maten klar!

En stor puss!

Inaktiv på dansträningen idag

  Hello bloggen!
Jag sitter och pluggar tyska för fullt. Det går lite segt, det känns
som att jag kan det mesta redan. Men det är en farlig känsla. Imorgon på provet vill jag inte få känslan av att jag hade kunnat plugga mer.

  Anyway, det är snart dags att åka till dansen. Jag tänker dock inte delta då smärtorna i mitt stackars knä inte har försvunnit. Pappa som är kunnig inom området säger att jag kan träna i alla fall, det är inte alls farligt. Men jag hatar att gå på träningen och inte kunna ge allt. Dessutom vill jag inte få mer ont vilket givetvis är risken.

   Positivt är att jag i smyg ska ta med lite tyskapapper som jag kan titta på då tjejernas À la seconde och Develope´ på baletten blir som sömnmedel för en åskådare som mig. Jag hatar att titta på då andra dansar. Jag får myror i hela kroppen och vill bara upp och dansa själv. Men idag kan jag inte :(

    Nåja, jag ska kila förbi någon affär och köpa läkerol giants innan. Alltid något. Det gäller att glädjas över det lilla eller vad säger ni mina trogna läsare? =)

Ta hand om er denna söndagkväll så hörs vi när jag kommer hem igen.

Yours truly,


Söndag

Godmorgon alla läsare.

Jag vaknade precis,
eller.. mitt alarm ringde och jag blev tvungen att gå upp. Jag känner mig utvilad och på bra humör men har tyvärr så förbaskat ont i mitt vänstra knä. Jag har ju en rätt allvarlig knäskada sedan länge, som för några år sedan spreds till mitt högra knä också. Men läkarna säger att ju mer jag tränar - desto bättre, vilket passar mitt liv och mina behov alldeles utmärkt. Dock har jag så ont idag att jag vaknat flera gånger hela morgonen för att det gör så ont. Alltså kommer jag nog inte kunna dansa idag vilket i sådana fall suger, men vi får se, just nu kan jag knappt böja mitt vänstra ben.

För övrigt låg jag och pratade med Michael halva natten och då jag gick och lade mig var mina ögon fulla av tårar och jag hade ont i kinderna för att jag skrattat så mycket. Det är verkligen så det ska vara. Just den känslan har jag faktiskt aldrig upplevt tidigare och det är så underbart.

Nu pratar jag med min baby och ska precis börja plugga. Tre stora saker ska hinnas med till imorgon. Dock hann jag med mycket mer igår än vad jag förväntat mig, och det är alltid positivt. Nåväl, slutskrivet. Nu har jag bråttom och måste sätta igång med pluggandet. Men vi hörs lite senare. :)

 

Distansförhållanden fungerar, bara man lägger manken till.



Det kan inte ha undgått någon att jag och min prins firar tre månader idag. Jag minns så väl då vi stod på muren i havet en sen eftermiddag, badgästerna var påväg hem, och vi pratade om den närmsta framtiden för vår relation. Det var två dagar kvar tills jag skulle lämna honom och åka till Rom. Den stunden bestämde vi oss för att ge oss på ett distansförhållande och jag ångrar mig inte en sekund för vårt beslut. Då vi gick tillbaka till stranden och hälsade på min pappas vänner så presenterade han Michael som min pojkvän. Han var den förste att göra det och det kändes så rätt.

Då jag lämnade Michael visste jag inte hur någonting skulle bli, trots våra löften till varandra. Man vet aldrig hur något blir då man väl är hemma igen och tillbaka till verkligheten. Men vi hördes ännu mer än vad jag någonsin vågat hoppas på, och tre dagar senare bokade han sin första resa till Stockholm. Då fick jag verkligen bekräftat att han var lika seriös som jag. 3 månader idag mitt hjärta. Jag hoppas och vet att det kommer att bli många, många fler.


Ti amo con tutto il mio cuore, adesso e per sempre.

:)

Hej alla mina älsklingar!

Visst är det härligt att den glada Amanda är tillbaka igen? :) Jag märkte mer än någonsin, under min depp-period, att mina nära och kära inte är vana att se mig så nere. Jag gör alltid det mesta med ett leende på läpparna och uppskattar även det minsta i livet. Det var jobbigt även för mig att se så negativt på allt, usch vad energikrävande det är dessutom! Nej, att ständigt gå runt med ett upp-och-ner-vänt U på läpparna är inte alls min grej.

Vet ni vad jag gör nu? Jag bakar kanelbullar! Just nu väntar jag på att de ska jäsa klart och därefter ska jag pensla på ägg och sätta på pärlsocker. Sedan kommer det att lukta nybakade bullar i hela lägenheten. Mums! Jag har redan förvarnat pappa att jag förmodligen inte kommer att äta någon riktig middag ikväll, i alla fall inte förrän senare. Det blir kanelbullar istället. Inte mig emot! :)

Så fort bullarna är klara ska jag sätta mig med tända ljus och ett fat med bullar och ett glas cola och läsa Goethe och svara på frågorna successivt. Jag tänkte komma halvvägs idag, gör jag det kommer jag vara väldigt nöjd efteråt. Imorgon ska det endast pluggas naturkunskap och framför allt tyska , har prov på måndag.

Jag tänkte avsluta inlägget med slutsatsen jag har dragit från den senaste tiden. Livet blir så mycket enklare med ett leende på läpparna. Det är inte alltid det går, man måste tillåta sig själv att bara vara allmänt nere ibland, även om det inte är på grund av något speciellt. Men känslan man får då man mår bra igen och ser på livet ur en ny synvinkel slår det mesta. Då den här klumpen försvinner och får kroppen att kännas 10 kg lättare, då har man anledning att le igen.


Jag och min bror i Italien





Åh, vad jag saknar värmen och stranden..


Sommarbilder gör mig glad :)

Hej folket!

Jag sitter här och äter klementiner, tror att jag äter i genomsnitt tre klementiner varje dag. De är så goda såhär års! Snart ska jag äta lunch och därefter ta en promenad ner till stallet för att rida på min prinsessa Linnea. Att vakna upp till sånt här underbart väder gör mig på jättebra humör!

Jag har tvingats komma underfund med ett det inte blir en speciellt rolig helg den här helgen. Det blir nämligen plugg både idag och imorgon. Dock ska jag försöka göra det lite mysigare med att mami har bulldeg klart tills jag kommer hem från stallet så då ska det äntligen bakas bullar! Om ni har tur ska jag ta en himla massa bilder, bara för er skull. :)

Jag känner att det är dags för nya bilder till bloggen. Men bara så att ni vet: jag åker till Milano på måndag om en vecka, då kommer jag ha med mig alla mina nya kläder (min höstkappa, skor et cetera) som jag kommer ta en massa bilder på då jag har på mig det. Bilder kommer även tas på all min nya shopping och det lovar jag er. Tills vidare kommer det dock att läggas upp en hel del sommarbilder, som de flesta av er redan har sett. Men jag saknar verkligen sommaren och jag blir glad av att se dessa härliga bilder. Och blir jag glad, så tror jag att ni också blir det. Och det vill jag ju! Men som skrivet ovan, på höstlovet kommer det att tas nya höstbilder och därmed kommer jag njuta till fullo av en årstid som tillsammans med vintern är den mysigaste.

Ser ni förresten Michael i bakgrunden till höger på bilden. My babyboy!

Sedan har jag fått så pass mycket nya läsare vilket är jätteroligt, och vad passar inte bättre då om att visa lite gamla favoriter tills nya kommer. Sedan tycker jag också att det är jätteroligt att höra att många av er går tillbaka och läser bloggen från början. Jag brukar också göra det, till viss mån, men blir riktigt generad då jag läser allt för gamla inlägg. Jag låter inte direkt som den vassaste alla gånger, men det var på den tiden då man skulle vara den lilla blondinen som blir charmig genom att fördumma sig själv. Gör aldrig, aldrig det misstaget. Att vara begåvad är en gåva som man ska ta vara på, inte slänga bort. Kom ihåg det mina söta.


Jag vill till värmen!


Jag börjar känna en stark längtad efter att åka till något varmt land med Michael på jullovet.. Visserligen har vi pratat om att åka till Egypten på våren, och Paris nu på jullovet, vilket inte låter helt fel. Men jag saknar värmen, vill leka med min pojkvän i ett varmt hav med turkost vatten och sola och bli brun. Jag vill!

När man talar om trollen, nu är han hemma igen. Dags att prata med honom innan jag somnar.
Puss!


Freaky Friday

Jag måste faktiskt ändra mig lite angående Idol. Om sanningen ska fram har jag haft tre favoriter sedan Idol startade.

1. Lars
2. Anna
3. Johan

Faktum är att Lars fick mig att gråta som ett litet barn då han sjöng sin egna låt på audition. Anna behöver jag väl inte ens säga något om? Och Johan är så cool och charmig att jag skulle älska honom hur dåligt han än sjunger. Men trots att Idol höll en högre nivå idag så tycker jag fortfarande att det är alldeles för många som verkligen inte håller måttet.

För övrigt har något gått jäkligt fel då jag ägnar ett helt inlägg åt ett TVprogram. Jaja, jag kände att jag var lite hård mot sångfåglarna i föregående inlägg.

Jag har bestämt att det förmodligen inte alls blir något plugg ikväll. Jag ska ta tag i allt imorgon och på söndag istället för ikväll orkar jag inte. Istället ligger jag i soffan med filtar och tittar på den roliga filmen Freaky Friday där bland annat Lindsay Lohan är med. En rolig film som jag dock sett förut. Jag väntar också på att min pojkvän ska komma hem och ringa mig så att jag får förklara för honom hur mycket jag älskar honom. Ikväll känner jag det mer än någonsin.

Imorgon firar vi tre månader. Jag och min baby!



Dags att klicka hem årets skolkläder

Jag sitter inne på VRGs hemsida och tänkte klicka hem lite av årets skolkläder. Tyvärr är det bara tråkiga vanliga skolbyxor och tröjor. Jag som hoppades på lite färg i år, gärna rosa =). Men det är så bra att ha så jag funderar på att klicka hem ett par gråa mjukisbyxor och luvtröja till, marinblått har jag redan. Samt en tröja med dragkedja, fast den finns bara i grått så då blir det bara en massa grått vilket kanske är lite tråkigt, dock väldigt snyggt. David den jäkeln har ju lagt beslag på mina gråa VRGmjukisar. Nåja, jag ska nog tänka lite på saken ändå.

Nu börjar idol. Det får ni bara inte missa!!! Ironi..

Trött fredag

Hej på er!

Dagen började med två lektioner i Internationell ekonomi och därefter Naturkunskap B. Två rätt tuffa lektioner om jag får säga det själv. Därefter hade vi någon form av mentormöte där vi som vanligt fikade. Chokladbollar, kakor och annat gott bjöds det på. Sedan blev det lunch och därefter tog vi bussen till Frescati där det var dags för intervallträning. Efter en uppvärmning som möjligtvis var i det tuffaste laget, fick vi i intervaller träna på tre stationer: step up, hopprepshoppning, och hoppa jämnfota på en tjock matta. Det var så härligt att se hur alla tog ut sig, men efter en stund var jag så utmattad att mina ögon knappt kunde se. Det var en väldigt grym lektion, speciellt så här i efterhand, men dock finns alltid risken för att det blir lite för hårt då de som håller i lektionen själva inte deltar. Vi har ju ledarskapslektioner av eleverna varje vecka. Jag skulle faktiskt kunna gå så långt och säga att elevernas lektioner håller högre standard än lärarnas, men det säger alltså mer om eleverna än om lärarna vill jag också tillägga.

Efter lektionen skyndade jag mig till ett annat ärende som fullkomligt gick åt.. Jag har varit så arg för att jag fick stressa så mycket i onödan. Väl hemkommen, trött för att all energi gått åt att förbanna mig över att jag stressat i onödan, la jag mig i sängen för att vila. Jag vaknade givetvis ett par timmar senare, av att Michael ringde. Stackarn, han fick prata med en arg Amanda. :( Men nu har jag sagt förlåt så jag hoppas att det är okej. Man ska aldrig låta sin ilska gå ut över någon annan, hur svårt det än kan vara ibland.

Ikväll är det plugg och vila som gäller för fulla muggar. Jag känner inte ens någon längtad efter att festa ikväll vilket känns enormt tråkigt. Men å andra sidan kan man inte förvänta sig så mycket av sig själv. Jag menar, att sitta upp halva nätterna för att plugga och sedan träna nästan varje dag och alltid prestera maximalt - då kan jag inte förvänta mig att jag då fredagen äntligen kommer alltid ska ha kraft och humör för att gå ut. Kroppen orkar helt enkelt inte.

Snart ska jag ta tag i svenskan samt naturkunskapen. Sedan blir det väl lite Idol i bakgrunden. De här hemma lär säkerligen titta på skiten. Det är verkligen inte bra alltså.. Har Sverige verkligen så lite talanger att kareokemänniskor ska stå och lalla i TV? Pinsamt är vad det är.

Nu ska jag ringa en vän, kram!

En dag, en dag kommer jag att få skrika de tre orden.

Nu har jag suttit med älskade workload planner som är lika upphetsande (läs: ångestframkallande) varje gång. Där kan man nämligen se alla prov, större inlämningar, seminarier samt andra muntliga förhör som vi kommer att ha tills terminen är slut. Jag har suttit här med min stora filofax och skrivit ner ett schema för mina pluggdagar så att jag fördelar min tid jämnt på alla olika ämnen. Logiskt är dock att vissa ämnen kräver mer tid än andra, då man alltid har lättare för vissa ämnen.

Oturligt nog infaller en stor del av min pluggtid på mitt kära höstlov. Men med tanke på att jag befinner mig i Milano då och ändå väntar på att Michael ska komma hem från skolan kan jag passa på att plugga. Jag har räknat med att plugga på planet samt gå upp klockan tio på morgonen (lite sovmorgon ska man väl ändå unna sig?!) samt plugga i tre timmar tills min pojkvän slutar skolan. Därefter lämnar jag plugget tills morgonen därpå. Det låter väl som en bra plan?

Jag har kommit fram till, både en och två gånger, att det här året är och kommer att fortsätta vara det värsta året i skolan någonsin. Dagen då jag tar studenten kommer jag gråta av en lättnad, av en glädje, som inte går att beskriva med ord. Jag kommer att titta upp mot himlen, knappt se något på grund av alla glädjetårar, och skrika ut:

Jag klarade det!

En underbar känsla

 

Hej alla fina läsare. Ens förhållande kan inte alltid gå som en dans på rosor, och ikväll har det varit lite ostadigt för mig och min pojkvän. Men istället för att gå och lägga oss ledsna och arga så har vi pratat länge nu och rett ut allt. Känslan efteråt är verkligen gudomlig och jag känner mig som förälskad på nytt. Det värsta man kan göra är att gå och lägga sig oense och besvikna på varandra. Ofta kommer det fram, då man verkligen försöker reda ut problemet, att man egentligen tänker likadant, bara att man ibland har svårt att få fram det på rätt sätt.

Nu ska jag i alla fall gå tillbaka till tyskan, det var omöjligt att koncentrera mig där ett tag. Men nu mår jag jättebra igen, tack för allt älskling. Imorgon är det fredag! Jag har en del inplanerat som jag inte vill ta upp i bloggen av privata skäl, men sedan har jag planerat att baka. Jag blev inspirerad av Jing som hade gjort det igår, och den enda dagen jag kan tänkas hinna med det är fredagar så imorgon blir det bullbakning! Det kommer säkerligen någon liten prinsessa och hjälper mig skulle jag tro. :)


Jag bad min älskling om ett leende och titta vilket fint jag fick, haha thanks babe! :)

Neggo

Då har jag precis vaknat ur min lilla dvala som varade lite för länge, som vanligt med andra ord. Jag känner mig dock utvilad nu och ska alldeles strax ta tag i högen med plugg. Jag börjar bli less på det här. Vilka drömmare är det som gått runt och sagt att trean är en dans på rosor inkluderat halvdagar i skolan? Kyss mig i.. trean är den värsta årskursen utan tvekan. Det går inte att påstå något annat. Då jag gick i tvåan förstod jag att  tvåan skulle vara det värsta, jag visste att det inte kunde bli värre än så. But hey! Welcome to my reality, där jag befinner mig nu. Ibland blir jag så less.

Bäst att min negativa sida slutar skriva och låta hjärnan arbeta istället. Jetzt ist es Zeit für Deutsch.

Tschüss!

Powernap



Hej! Jag är hemma igen, har precis ätit min lunch nr 2. Lunchen i skolan idag var dessvärre inget vidare. Dock tycker jag att vår skollunch är rätt bra genrellt sett, fast det ska den väl å andra sidan vara med tanke på vad vi betalar för den..

Nu ska jag faktiskt ta en efterlängtad powernap innan jag sätter igång med allt plugg. Därför älskar jag torsdagar, just för att jag för en gångs skull slutar tidigt och därmed kan sova ifall jag inte har något annat speciellt inplanerat. Då man har så mycket i skolan nu som treorna har, i alla fall om jag talar för mig själv, vill jag helst bara ligga hemma och vila/sova då jag får tid över.

Natti natti så länge, vi hörs senare!

/A.



Rubrik någon?

Heeej, det har varit lite jobbigt ikväll, därav ingen uppdatering. Ibland brister allt bara och då man dessutom är så stressad så är det svårt att bita ihop, vilket jag alltid gör i vanliga fall. Men ibland måste man tillåta sig själv att låta allt brista och bryta samman den perfekta fasaden för att sedan få ny ork till att komma tillbaka.

Räddningen ikväll blev David som hörde av sig och fick mig att tänka på annat. Det är en vänskap som är väldigt betydelsefull för mig, och har egentligen alltid varit, trots motgångar.

Sedan tog jag äntligen tag i tyskapluggandet med mamma. Det gick bra till slut och jag fick en hel del gjort, trots koncentrationssvårigheterna på grund av utmattning. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Dragningskraften till min sköna säng är stark.

Sov så gott alla söta läsare.

Ett mediokert inlägg.

Hemma igen, efter en lektion om judendomen, en handledarlektion i historia B, en lab om silverputs + presentation samt en svenskapresentation om Samuel Coleridge. Jag har precis ätit ett redigt mellanmål så att jag inte somnar på hästen. Om drygt 40 minuter ska jag nämligen ta mig ner till stallet för en ridlektion.

För övrigt har jag precis fått min lönespecifikation vilket alltid är trevligt. Det känns fortfarande lite ovant må jag säga, men det är väl ändå brev likt dessa som är fördelarna med att växa upp och bli allt mer självständig. :)

Nu ska jag lägga mig ner och vila en liten stund innan jag måste knata ner till stallet. För säkerhets skull får jag ställa alarmet på mobilen ifall jag somnar. Sedan får jag även passa på att be om ursäkt för ett torrt inlägg. Ni vet hur det blir ibland.

Ta hand om er så länge, alla fina människor där ute, så hörs vi när jag kommer hem!


Onsdag

Godmorgon godmorgon, känner mig rätt pigg idag trots att jag inte alls sov så många timmar som 13 den här natten. Fast det är ju alltid välkommet med lite positiv energi så här på morgonkvisten. Jag är i vanliga fall så där outhärdligt morgontrött så att jag i många fall måste väga fördelarna mot nackdelarna att överhuvudtaget kliva upp ur sängen.

Idag har jag religion, historia, lab i naturkunskapen och presentation på svenskan. Därefter ska jag hem och äta lite innan det är dags för ridning. Man kommer säkerligen känna av på hästarna att vi närmar oss kallare tider och vintern. De blir alltid så pigga och busglada då. Med andra ord, de försöker få av oss ryttare för att sedan lattja runt med sina kompisar i ridhuset.

Nu måste jag skynda mig. Vi hörs senare idag!

"Gulligamaandyy", vad fasiken tänkte jag?!

Godkväll alla läsare där ute. Jag har precis tagit en varm dusch efter att ha kommit hem från kvällsträningen. Det gick bra idag. Det var riktigt skönt att träna och få ta ut sig såhär innan läggdags. Dock kände jag av min frånvaro från förra veckans träning (jag var tvungen att plugga istället..) i och med att jag inte var så säker i koreografin som jag hade kunnat vara. Det är svårt att snappa upp alla nya steg då man inte fått en genomgång på dem, men ack så bra träning.

Jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag börjar tidigt imorgon, redan 08.20. Sedan har jag ridning nästan direkt efter skolan. Jag har by the way börjat planera en massa saker som jag vill göra efter studenten. Aouh vad grymt det kommer att bli! Med en stark vilja och motivation kan man göra allt och jag vet att jag kommer att kunna göra allt jag vill, bara jag lägger manken till. Man lever bara en gång. Eftersom att jag vet hur mycket jag kommer att leva livet efter studenten så ser jag verkligen fram emot att sätta mig vid skolbänken igen efter ett år off from school. Just nu bankar mitt hjärta hårdare för Handels, men jag vet också att jag kommer hinna ändra mig både en och två gånger. Kanske går jag och blir läkare i alla fall?

För övrigt känner jag att mitt ansikte blossar upp i en osmakligt röd färg i samband med att jag ser mitt fruktansvärt osmakliga bloggnamn framför nyllet. Hur kunde jag vara så dum att döpa min blogg till Gulligamaandyy? Pinsamt rent ut sagt tycker jag att det är. I alla fall kan jag inte göra något åt saken nu, men jag är medveten om att ni som läst den här bloggen mer än en gång dömer mig inte utefter bloggens namn, utan dess innehåll. Tack för det!

En bild från i lördags! =)



Nu skickade Michael precis två bilder som är tagna den här helgen då vi var och åt lunch med pappa. Visst är vi söta? :) Den andra bilden får ni lite senare. Nu måste jag skynda mig till min träning. Puss!

Den bärbara datorn gör genast plugget mycket roligare.

Tja tja, känner att det börjar bli dags för lite nya bilder till bloggen men i och med att mamma har haft med sig kameran under sin visit på Varbergs spahotell med sin syster, systerdotter och mamma så blev det inga bilder under helgen med Michael. Nu kom mami precis hem i alla fall och som jag saknat henne!! Därmed kom även kära kameran hem igen. Jag är inte lite avundsjuk på alla behandlingar som hon har fått under dessa fyra dagar. Men om det är någon som gjort sig förtjänt av dem så är det hon. :)

Nu då det känns som att alla elever på VRG går runt med små läckra bärbara datorer och därmed slipper att bokstavligt talat köa till datasalarna så har jag känt ett starkt behov av att ta mig till närmsta datorbutik och inhandla en till bärbar dator som endast ska användas till mina studier. I samma stund så påminde dock pappa mig om att vi har en sprillans ny bärbar dator som vi inte använt tack vare att vi köpte en annan som visade sig vara bättre. Men den andra passar ju utmärkt till mina studier. Det blir så mycket roligare och effektivare att plugga med den. Den ska även med till Milano då jag ska passa på att plugga på flyget bland annat.

Nu ska jag byta om till danskläderna, ciao!

Och så var det då det här med pojkband..

Klicka f�r att st�nga bildenSitter och lyssnar på de snygga grabbarna i BSB. En gång pojkbandsälskare alltid pojkbandsälskare.. i alla fall i smyg. Even though jag idag aldrig skulle kunna stå och köa utanför globen i omänskligt många timmar för att sedan trängas bland tjejer längst fram vid scenen som är minst likna galna som jag själv, samtidigt som vakterna får hälla vatten i våra munnar för att minska antalet svimningar kan jag inte få nog av deras låtar. Jag måste erkänna att det trots allt blir ganska sällan som jag lyssnar på deras musik idag, men när jag väl börjat en dag så finns det ingenting som kan få mig att byta till något annat den dagen.  


..För er som undrar var dock Westlife mina favoriter.

Vilket pojkband har varit/är era favoriter?

Beroendeframkallande giants

Hej igen!

Nu är jag hemma igen och det är dags att sätta igång med historian. Jag har bunkrat upp med mina favoritläkerol giants med smaken salmiak som jag inte kan få nog av. Snacka om beroendeframkallande.. precis som MER Päron som jag dricker flera stycken varje dag. Alltid lika roligt på jobbet då tjejerna jag jobbar med har kaffekoppar stående bakom disken. Då jag jobbar står det alltid flertalet Mer Päron där bak, haha visst är det lite charmigt ändå.



Jag var i alla fall och köpte en loggbok direkt efter skolan som jag precis fört över mina tidigare skrivna inlägg i. Det är till vårt 100poängsprojekt i skolan =) Jag har även bokat tid hos min frisör innan jag fyller år. Det känns väldigt bra att jag fick en tid tillslut. Jag känner mig väldigt effektiv idag. Jag har tagit tag i saker som jag skjutit upp alldeles för länge, men nu är det mesta alltså gjort. Skönt!

Nu ska jag plugga effektivt tills det är dags att dansa ikväll. Väldigt skönt med sena dansträningar tycker jag!

På återseende!

13 timmars sömn!

Hejhopp!

Jag har haft en gudomlig sömn inatt. Jag somnade strax innan halv tio, så fort jag lagt huvudet på kudden, och vaknade pigg och utvilad halv elva då en glad pappa väckte mig. Tisdagar utan prov är bäst! Då börjar jag nämligen inte förrän 12.35. Jag tror att jag och pappa ska åka och äta lunch tillsammans innan jag börjar.

Efter en sådan här bra start på dagen kan jag inte förstå varför man inte unnar sig så här mycket sömn oftare. Visserligen går det inte alltid då man har plugg och träningar till sent på kvällen och sedan börjar alldeles för tidigt på morgonen. Men en dag i veckan i alla fall ska jag ligga på runt 12 timmars sömn. Det är som rena rama skönhetsbehandlingen.

Planerna för dagen är två lektioner i skolan, därefter måste jag åka och köpa en bok på hemvägen. Därefter hem och plugga historia. Tjugo i nio ikväll börjar min dansträning vilket lär bli dagens höjdpunkt. Inte en jätterolig tisdag, men vad gör det då jag känner mig född på nytt tack vare all positiv energi som sprudlar inom mig just nu? :)

Dags att sova!

Godnatt allihopa, nu orkar jag inte vara vaken en minut till. Jag har pluggat färdigt inför imorgon och kan nu äntligen sussa med gott samvete. Jag har dessutom sovmorgon imorgon eftersom att jag inte har mågot prov på test hour, alltså blir det många timmars sömn inatt. Härligt!

Jag har kikat runt litegrann på facebook under tiden jag har pluggat, vilkett var nödvändigt för att överhuvudtaget kunna hålla ögonen öppna. Jag besökte lite gamla vänner som jag säkerligen inte har träffat på ett antal år, varav ett par nu har kommit ut ur garderoben och stolt visar upp sin respektive. Jag är varken för eller emot homosexualitet. Det enda jag anser är att alla har rätt att vara den de är samt ge utlopp för sin kärlek och allt vad det kan vara. Provokativa handlingar gentemot heterosexuella har jag dock aldrig förstått mig på. Man kan inte få något att accepteras genom att försöka dumförklara dess alternativ. I alla fall tycker jag att det är enormt starkt att "komma ut" med sin homosexualitet. All cred åt dem.


Det var väl allt för idag. Sov så sött, det ska jag göra. :)


2 veckor kvar..



Endast två veckor kvar tills vi ses igen, det klarar vi.

Det får bli en tidig kväll ikväll.

 Hej på er mina vänner!

Jag sitter just nu och pratar med Michael och har precis skickat iväg lite viktiga mail till några lärare. För ett tag funderade jag på om jag skulle gå och lägga mig i någon timme och sedan plugga, men istället ska jag bli klar med de mesta nu och sedan gå och lägga mig tidigt. Jag börjar känna mig trött.

Satan vad det här inlägget har tagit lång tid att skriva. Det skyller jag helt och hållet på mitt älskade charmtroll i telefonen som är så omedveten om hur rolig han är.. Han får mig att skratta konstant men är ofta omedveten om hur roligt vissa av hans kommentarer låter. De roligaste personerna är alltid de som är omedvetna om att de faktiskt är roliga.

:)  

En okej måndag, so far.

Hello guys!

Vad roligt
att ni bara blir fler och fler som läser där ute. För er som är nyfikna har jag för en gångs skull svarat på hur många läsare jag har varje dag i några kommentarer i föregående inlägg. Så ta er en titt ni som är nyfikna. :)

Dagen idag
har varit bra. Skolan gick smärtfritt och jag känner mig på bra humör, förutom att jag saknar min pojkvän såklart. Men jag kommer ju att spendera måndag-fredag i Milano på mitt höstlov som är om exakt två veckor. Varje gång jag går in i mitt rum så känner jag hans doft i hela mitt rum, speciellt på min kudde. Att få somna med hans doft på kudden är underbart då jag inte har någon möjlighet att sova med honom.

Nu ska jag alldeles strax äta en tidig middag eftersom att jag är så hungrig. Pappa håller på och lagar ungsbakad potatis och entrecôte, yummie! Sedan ska jag sätta igång med allt plugg och även unna mig en paus ikväll framför tvn och en stor skål med chips eller popcorn. Det får bli denna halvtråkiga måndagens höjdpunkt.

Vi hörs lite senare, och glöm inte att det alltid är välkommet att komma med kommentarer om ni har några frågor eller vill att jag ska ta upp något speciellt i bloggen. Vad jag har fått höra av er läsare så är jag väldigt duktig på att svara på kommentarer. :)

Måndag

Godmorgon godmorgon!!..

Nu måste jag skynda mig till skolan. Jag har försovit mig, vilket var ganska väntat. De enda gångerna jag kan tänkas försova mig är då jag är ensam hemma. Många säger att jag har en väldig självdisciplin och kan komma långt endast med min vilja och struktur. Dock gäller det inte då det gäller att ta mig upp ur sängen. Jag är i stort behov av att ha någon som ser till att jag verkligen går upp på morgonen, annars blir det som idag: av ren panik piggnar jag till då jag ser att jag börjar om 30 minuter.

Dags att springa, puss!

Toppen av ett isberg.

Nu är det äntligen dags för mig att sova. Helt i onödan har jag gått som på nålar här hemma tack vare en väldigt omfattande oro. Ni vet, som om jag inte mådde tillräckligt dåligt som det var innan. Att jag dessutom inte gått och lagt mig på grund denna oro känns sådär. Just nu behöver jag varenda minuts sömn som jag kan få. Jag känner mig besviken och sårad. Det här var inte vad jag behövde.

Det positiva, ni som känner mig vet att jag alltid försöker vara så optimistisk det bara går att vara, är att jag kan andas ut nu. Trots att jag känner mig sviken hade det varit så mycket värre om något hade hänt Dig.


I vissa lägen önskar man att få vara lite anonym.

Hej på er,

träningen gick helt okej idag.
Det var skönt att få tänka på annat och bli fysiskt trött. Det är en skön känsla. Dock var min balettränare på mig, som alltid visserligen. Ibland brukar mina danstjejer kommentera att det bara är en person hon har sin lektion för och pratar till. I vanliga fall tycker jag om att verkligen bli sedd och få den hjälp alla egentligen borde få. Jag har utvecklats något enormt bara sedan jag började träna för henne den här terminen. Dock var det helt fel idag. Jag hade varken ork eller lust att vara den som hon skulle visa "rätt och fel" på så när min utmattade hjärna och kropp vägrade samarbeta var jag säker på att jag skulle börja böla, mitt framför alla i min grupp, då jag ensam skulle göra en övning inför alla. Men med tanke på att vi är så pass tighta i gruppen gav jag ifrån mig lite typiska Amandaläten som kommer av sig självt då övningar inte går som jag vill och sedan lämnade hon mig. Jag tror att hon såg på mig, framför allt i min blick, att allt inte står rätt till i mitt liv just nu. Lärare och vänner brukar säga att jag är en sådan person som man direkt ser då allt inte står rätt till. Efter den situationen lämnade hon mig rätt anonym tills lektionen var slut. Det var välbehövligt idag.

Nu ska jag ringa min vän Ebba för att prata om livet. Det brukar vi göra med jämna mellanrum. Hon är den där väggen som alla människor behöver i sitt liv. Samtidigt väntar jag på ett livstecken från min kära pojkvän, om jag inte är helt ute och cyklar skulle han ha landat för 2 timmar sedan. Aj då vad det där lät hemskt, men förmodligen sitter han på en mysig italiensk restaurang med sina föräldrar och äter utsökta delikatesser. Ni förstår, mat prioriteras först i en italienares liv.

Dags för träning, men entusiasmen är som bortblåst.

Minsta lilla kraftansträngning får klumpen i magen att bli allt större. I vanliga fall brukar jag ha väldigt svårt för att gråta, men nu är tårarna nära vad jag än gör. Jag är rädd att detta ska visas på dansen idag. Ifall jag inte orkar prestera maximalt och därmed får en hackande tränare på mig som hör och häpna har mer perfektionistiska drag än jag själv så kommer jag inte kunna stå där med ett falskt leende på läpparna längre. I den sekunden kommer min stenhårda fasad att bryta samman.

Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i sängen och sova. Men tanken på allt jag har att ta tag i gör att jag inte skulle finna någon ro ens för en minut. Därför får jag längtan av att bara gå ut och springa, springa tills känslan av kroppslig utmattning dominerar över min mentala utmattning.


Jag har inte hunnit äta middag idag. Tanken var att jag för en gångs skull skulle ta tag i matlagningen på egen hand då min mamma äntligen unnar sig en långhelg på Varbergs spahotell och som skrivet i föregående inlägg är min pappa på flygplatsen med Michael. Lyckligtvis, vilket är fel ord att använda, men faktum är att det blev min räddning idag, har jag mina måltidersbars som jag kan äta. Som ni vet köpte jag dem för att äta dem utöver mina riktiga måltider. Men för en dag kommer jag alltså att vara en av alla de som endast lever på dessa dag ut och dag in. Om jag kommer att klara mig på det? Inte en chans.


Depp..

Hej alla läsare..

Kvällen igår
blev inte riktigt som förväntat. Vi var hos min bror i kanske en timme men sedan fick kvällen ett abrupt slut då jag och Michael drog därifrån, båda två gråtandes. Vi tog en promenad hemåt medan Michael tröstade mig i den mån han kunde. Jag skulle vilja förklara historien och allt runt omkring, men det går inte. Dels är den för lång och dels är den för självutlämnande och privat.

Ännu ledsnare är jag för att detta förstörde en stor del av den fina helg jag och Michael hade sett fram emot. Just nu är Michael påväg till flygplatsen med pappa och jag kunde inte följa med för att jag ska på träning klockan sex som jag inte får missa. Det känns åt helvete rent ut sagt. Inte nog med det har jag en stor jävla hög med plugg som jag valde att skjuta åt sidan den här helgen för att gå in i min drömvärld med Michael och glömma världen med alla dess problem utanför. Nu är jag back to reality och det känns, minst sagt.

Dagen igår var i alla fall mysig. Efter lunchen med pappa tog vi en promenad till Baresso där Anna, Nathalie, Annelie och David satt. Fikan var jätteavslappnad trots att vi alla fick prata engelska. Det kan ju lätt kännas lite konstigt för mina vänner då det är så ovant att sitta här i Sverige och prata engelska, men det var inga konstigheter alls. Det blir snarare så att man fastnar i engelskan och framför allt jag själv har råkat prata engelska med servitörer, butiksbiträden och annat.. det tycker jag är lite roligt.

Efter fikan tog vi en promenad till Nordiska muséet där det var chokladförsäljning och chokladprovning från flera delar av världen. Vi åt så mycket choklad att vi bokstavligt talat rullade därifrån, men oj så gott det var! Vidrigt var det dock då David kom och gav mig och Michael choklad som vi trodde var vanlig ljus choklad, men det var chilichoklad och det bokstavligt talat brände sönder våra halsar.

Nåja, nu ska jag sätta igång med allt plugg så får vi se om jag överhuvudtaget orkar göra någonting vettigt idag eller imorgon. Tårarna kan inte sluta rinna, och ibland undrar jag vad jag har gjort för fel för att allt skit bara ska komma samtidigt. Men är det någonting jag är säker på så är det att det inte bara är jag som har det jobbigt just nu. Jag väljer att avsluta det här inlägget med att skänka en tanke till alla er, till alla de, som har det jobbigt i sina liv just nu.

Kramar Amanda.

Kvalitetstid med min baby!

Hejsan!!

Det blir inte så mycket till uppdatering nu när älsklingen är här. Det var väldigt tungt att gå upp på fredag morgon efter att ha sovit endast ett par timmar med Michael.. ni vet hur det blir. :) Men jag är enormt stolt över att jag var på alla lektioner i skolan, hur många hade gjort det liksom? Tjejerna trodde aldrig att jag skulle komma till skolan... inte jag heller. Vi hade i alla fall pilates på idrotten och det var verkligen grym träning. Jag älskar träningar där man endast har sin egen kropp att fokusera på och träna stryka och vighet i en härlig kombination.

Sedan kom Michael och mötte mig och Tessie så åkte vi in mot city. Både jag och Michael köpte skor och jag måste säga att jag kom så nära att få en orgasm det bara går att komma då jag såg dessa skor. Det är nog den enda rättvisa förklaringen jag kan komma med för att ni ska förstå hur snygga de är. Vinröda pumps, fast de är lite mer "skor" med snörning... och nu till det bästa.. tjocka, stadiga skyhöga klackar. Jag kan inte få nog av att se på dem. Michael tycker att mitt rum ser ut som ett museum för skor numera. Jag lovar, en bild är på ingång!

På kvällen åt vi alla en lång middag hemma hos mig. Sedan bestämde vi oss för att bara stanna hemma och ligga och mysa framför TV:en. Riktigt mysigt måste jag säga. Kvalitetstid med min baby!

Nu håller vi på oss gör oss iordning och ska åka in till stan för att äta lunch med papi. Det blir plankstek om jag får bestämma. Min favorit! Sedan ska vi ta en fika med Nathalie, Anna och David som ville träffa min prins. Därefter måste vi åka hem en snabbis för att sedan åka till min bror som har styrt party. Roligt då jag är riktigt taggad.

Nu ska jag gå och pussa på min älskling. Puss!

Dags att åka till flygplatsen!



Nu ska jag och papi åka till flygplatsen för att hämta min fina pojkvän. Jag har på mig en mysig vit stickad kofta och en stor vit stickad halsduk. En riktig mysklädsel passande nog då jag ska mysa hela natten lång med min pojkvän! <3


Se hit!!



Jag blev precis informerad om att ifall det ringer ett nummer som börjar på +25 så ska ni inte svara! Samtalet kommer att kosta er 160 kr/min och det är någon/några idiot(er) som har kommit på ett sätt att tjäna pengar. Sprid ut detta!


Jag är snygg!



Då jag ser den här bilden vill jag bara klippa av mig allt hår, färga det mörkt och färga mina ögonbryn. Jag fullkomligt älskar den här bilden, trots att kvalitén är under all kritik. Jag vet inte vad det är, kanske kontrasten mellan de blåa ögonen, förhållandevis bruna hyn, den svarta polokragen (vilken är min modefavorit som ligger mig närmast om hjärtat!!), de rosa läpparna och de mörka ögonbrynen. Hur det än ligger till så är jag enormt förtjust i den här bilden. Nåväl, bäst att jag slutar innan någon sliter av sig håret där ute. Hur kan jag ta mig friheten att ösa så här mycket komplimanger över en bild (och inte vilken egobild som helst, utan tagen av mig själv i en spegel!!) på mig själv!? Skäms Amanda!

Vilken uppdatering!

Hej hopp! Visst är jag duktig på att uppdatera idag? :) Jag håller för tillfället på och städar mitt rum samt ska samtidigt försöka få en del plugg gjort och göra mig iordning. Eftersom att min baby inte landar förrän halv tolv så lär vi bara gå och lägga oss direkt då vi kommer hem, alltså behöver jag inte göra iordning mig jättemycket. Det vore bra för skolan om det blir lite sömn inatt i alla fall.. men jag tvivlar på det.. :)

Från ett ämne till ett helt annat. Mitt hår växer så det knakar! Jag vill ju ha jättelångt hår nu framöver. Jag är en sådan spontan person då det kommer till förändringar. Kommer jag på något jag vill göra så gör jag det så fort det bara går. Denna spontanitet har lett till många 2 decimetersklippningar där jag klippt av i stort sett allt hår jag har på huvudet. Men sedan jag klippe mig sist är jag nu trött på den kortare varianten och är redo för långt igen!

Det var väl allt för nu. Tar nog lite bilder snart och lägger upp. Ciao!

En låt som står mig kanske närmast om hjärtat av alla.



   

Imorgon lämnar jag mitt vanliga liv för en helg.



Eller nja, kanske inte riktigt. Men den här helgen som ska spenderas med min pojkvän, ska få bli min första helg sedan skolan började, kanske första helgen (som inte är på ett lov) sedan jag började på VRG som jag inte ska plugga varken fredag, lördag eller söndag. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå, pluggandet kommer helt enkelt av sig själv numera. Men det ska bli så skönt, så avkopplande. Nu ska jag sätta igång med det sista, sedan låter jag ödet bestämma hur det går nästa vecka. Nästan i alla fall!

Också lite ytlighet..

 

Fy vad jag saknar att kunna gå osminkad varje dag utan att behöva känna sig som ett levande lik. Jag sminkar mig bara på helgen när jag går ut, eller i vissa fall om det är något annat speciellt, annars går jag alltid osminkad. Nu då jag har skurit ner på mitt solariesolande och sommaren förlorat allt grepp om mig känner jag att jag måste bestämma mig. Antingen börjar jag sminka mig till vardags eller så börjar jag sola oftare igen. Kanske borde jag åka och sola nu?

Jag tänkte ta tag i det där ytliga någon dag. Det är inte direkt något jag prioriterar då skolan tar upp 95% av mina tankar. Folk kan inte låta bli att skratta då jag häver ur mig att jag behöver sola och få tillbaka min grundfärg. Jag är så pass brun året om så andra människor ser ingen direkt skillnad från månad till månad. Men för oss som har den mörkare färgen så kan även vi, precis som alla andra, känna oss bleka. Jag tittar även på bilder med det solblekta håret samt de fina ögonbrynen jag lyckades jobba fram. Håret ska jag ju ta tag i, som skrivet i ett föregående inlägg, förhoppningsvis inom kort. Ögonbrynen funderar jag på om jag ska ta tag i idag..


Det går bra nu



TJOHO! Provet är över och jag är så lättad. All tyngd som har legat på mina axlar de senaste dagarna är som bortblåst och jag känner på mig att det gick riktigt bra. Mitt skrivande gick i ett och jag lyckades skriva maximala antalet ord på båda mvgfrågorna. Det känns bra. Det innebär att jag har fått med det mesta av allt jag kan, vilket alltid är skönt.

Absolut skönast var det att komma hem nu och se alla miljoner (nej, det är dessvärre ingen överdrift) stenciler som ligger bokstavligt talat utspridda i hela lägenheten. Var det inte VRG som skulle arbeta miljövänligt? Nåja, att få lägga ihop alla papper i en enda stor bunt - där jag skiter blanka fan i ordningen, ska bli så skönt !! Jag hade velat skriva att jag skulle slänga alla papper, men i skrivande stund kom jag på att mina erfarenheter har lärt mig att jag kommer att behöva dem igen.

Nu ska jag sova, städa(!), plugga, duscha samt göra mig iordning för min pojkvän som kommer hit ikväll. Vi träffas exakt varannan vecka nu och det tycker jag är grymt bra för att vara ett distansförhållande. Jag mår inte alls dåligt över det på några sätt. Jag satt precis och funderade på vad jag ska ha på mig ikväll.. men i och med att jag fick ett sms av honom imorse där han skrev att han förväntar sig att jag har på mig en liten pyjamas som jag köpte i Milano så lär jag få byta om till den så fort vi kommer hem från flygplatsen. Jag har inte lagt upp någon bild på den än, men tänkte ta lite bilder i eftermiddag om jag hinner då jag sätter på mig den. Designern har verkligen lyckats kombinera sex med oskuldsfullt och flickigt på ett väldigt skickligt sätt. En pyjamas i min.. och Michaels.. smak helt enkelt! =)


Gråt inte över spilld mjölk, Amanda!

Dagen innan prov har man inte mycket att hurra för alltså. Jag tog i alla fall en paus och gick ner till stallet för att rida, men nu är jag hemma igen. Jag har fått en riktigt dålig vana, nämligen att jag dagen innan prov känner att jag har glömt bort allting vilket inom kort urartas till en panikångestattack som heter duga. Givetvis har det aldrig stämt hittills, men jag hatar den här känslan av att jag borde ha pluggat mer igår och att jag aldrig skulle ha tagit den där extra sovmorgonen eller powernapen.

Jag stör mig något otroligt mycket på när jag själv samt människor omkring mig gråter över spilld mjölk (möjligtvis är det för att jag är medveten om hur ofta jag själv gör det.) Men frågan man bör ställa sig är: Vad kan jag göra idag åt att jag inte pluggade så mycket som jag velat igår? Svaret är ingenting mer än att göra det bästa av situationen idag. Men spola tillbaka tiden kan jag inte göra.

Michael, om du läser det här: Förlåt för att jag har varit en flickvän under all kritik idag. Jag blir tamejfan en helt annan person då jag är stressad. Ingen man vill tampas med där inte. Jag ska unna mig så gott som en helt pluggfri helg med min baby från och med imorgon natt. Var det någon som sa att jag har prov i tyska på måndag?

Och för er som höjer på ögonbrynen, min pojkvän brukar ibland gå in här och översätta texterna på google translate (därav den lilla texten till honom på svenska), är det inte gulligt? :)


Kramar från bitterheten personifierad! Idag i alla fall.. suck!


Just nu är Immanuel min bästa vän!

Hejsan alla glada!

Idag är det en sådan där jobbig dag då varje liten sak jag gör som inte rör filosofi ger mig dåligt samvete. Jag har nämligen tenta imorgon, och då Filosofi A endast är en 50-poängskurs blir det här provet extra viktigt. Å andra sidan har det gått väldigt bra hittills så vad säger att det inte skulle göra det imorgon?

Jag kände mig i alla fall duktig som kom på att ringa min frisör i god tid (trodde jag) så att jag får en tid innan min födelsedag den 8e november. Men tror ni att hon hade någon eftermiddag ledig? Inte en chans.. Visserligen är det förståeligt att hon är så populär. Den kvinnan är g-r-y-m! Förhoppningsvis lyckas hon peta in mig någonstans trots allt, det får jag verkligen hoppas.

Dags att återgå till filosofin - Immanuel Kant, Aristoteles, Platon och grabbarna!

Natti natti

Hej mina vänner!

Det blev ingen dans idag. Jag pluggade och vilade istället, kände någonstans att det behövdes. Nu är jag i alla fall jättetrött och ska precis gå och lägga mig. Innan läggdags tog jag mig tiden att börja skriva ner ett utkast till min födelsedagslista. Det är så många man vill bjuda men dessvärre måste man som alltid begränsa sig en aning och därför är det bra att börja i tid. Jag tror dock att det kommer bli grymt, bara det ordnar sig med lokal på bästa möjliga sätt.

Hoppas att ni har haft en trevlig dag alla läsare, sov gott.

Ett hot för trafiken? ;P











 

 


Amy Macdonald

 
  

Hej babes,

jag sitter och pluggar för fullt. Vad annars? Nu är det filosofi som gäller. Det är riktigt intressant så jag klagar inte. Jag pratar ju med min baby samtidigt så hur kan man klaga då? Därefter blir det tacos till middag, en rätt som alltid har varit min favorit. Men jag har haft ett rejält uppehåll från den rätten i ett par års tid, men nu är jag fast igen. För oss som är lite dåliga på att äta grönsaker är det ju en utmärkt rätt! För övrigt funderar jag på om jag hinner med dansträningen ikväll eller inte..

Samtidigt som jag pluggar lyssnar jag på underbara Amy Macdonald och hennes grymma låt This Is The Life


Ingen är perfekt, varför låtsas?

Godmorgon godmorgon!

Jag sitter och skriver för fullt på min religionanalys och ska alldeles strax äta lite lunchh tänkte jag. Skolan behöver jag inte bege mig till förrän om en timme. Jag har endast två lektioner idag och därefter måste jag åka hem och plugga filosofi för fulla muggar. Vi har nämligen tenta på torsdag. Skyll inte på mig, det är vår lärare som kallar det för tenta. Om hans syfte med det är att agera skräckinjagande så lyckas han verkligen.

Jag kan inte annat än känna avsmak för personer som aldrig någonsin kan stå för ett agerande de har haft för inte mer än ett år sedan. Sedan när blev ett år helt plötsligt tre år? Det är sällan jag går in på en föredetta bästa kompis blogg, men varje gång jag gör det blir jag så förbluffad över hur många lögner som får plats på ett och samma inlägg. Jag minns tydligt en gång då jag och Ebba var tvungna att följa med tjejen ifåga enda fram till ytterdörren för att hon inte kunde stå på benen själv. Om detta alltså var konsekvenserna av två glas vin tycker jag ännu mer synd om flickstackarn. Eller varför inte den gången då tjejen ifråga spytt ner sig själv så otroligt att en av de närvarande killarna fick offra både byxor och skjorta för att bära hem kraken. Jag tycker att det är så tråkigt då man offrar mycket för en annan person genom att hjälpa henne hem och kanske själv missa nattbussen hem för att hennes ben och huvud vägrar samarbeta, och sedan se dessa lögner efterträda varandra. Man ska lära sig av sina misstag, inte låtsas som att de aldrig har hänt.

Godnatt!

Godnatt på er alla läsare! Meningen var att jag skulle lägga upp lite bilder såhär innan läggdags, men någon verkar ha porrsurfat på min dator i och med att den har blivit så långsam. Jag vet dock inte riktigt vem jag ska anklaga då det endast är jag som använder den och mina bröder inte längre bor hemma. Mer troligt är dock att alla miljoner bilder gör den långsam. Det låter i varje fall bättre att skylla på det, eller vad säger ni? Skämt å sido.

Det ska bli riktigt ljuvligt att gå och lägga mig ikväll väl medveten om att jag har sovmorgon imorgon. Det mesta fick jag även gjort på min religionläxa som ska vara inlämnad imorgon. Men då ögonen går i kors av utmattning brukar jag ta det som ett varnande tecken att det är dags att nanna, som Jonathan så sött brukar säga minns jag. Därför gör jag klart resten imorgon.

Nu ska jag drömma om min prins.

/Amanda.


Tröttheten har lagt sig som ett lock över hela mig.

Hejsan !!

Det har varit en lång och jobbig dag i skolan idag. Efter skolan tog jag en tur till solkungen för att bli lite fräsch tills Michael kommer på torsdag. Det var ju så pass länge sedan jag solade sist. Sedan åkte jag med pappa och köpte måltidersbars och det är inte för att jag på något sätt ska gå ner i vikt, snarare tvärtom. Eller snarare för att jag i stort sett alltid går omkring och är hungrig, hur mycket jag än äter. Jag förbrukar mycket energi och behöver helt enkelt få i mig ännu mer. Vi köpte i varje fall på oss ett stort antal bars så att jag kan ta med en till skolan varje dag.

Nu sitter jag och pluggar samtidigt som jag precis har pratat med prinsen min, som för övrigt frågade om han behöver köpa en vinterjacka tills han kommer hit på torsdag. Haha gulle! Nej, de som har börjat använda vinterjacka redan tycker jag lite synd om. Hade ni tänkt att ni skulle gå med dessa tjocka, ofta rätt fula jackor i ett halvår framöver? Istället kan man väl sätta på sig en tjockare kofta, en mysig halsduk och så kan man behålla höstkappan på ett tag till. Men vad vet jag, inte vill jag frivilligt hamna i modebloggträsket. Det överlåter jag åt betydligt mer kunniga flickor!

Dags att återgå till pluggandet. Först hade jag tänkt ta en timmes powernap eller två. Istället ska jag gå och lägga mig tidigt idag så att min stackars kropp får mer än fem timmars sömn. Imorgon har jag sovmorgon, halleluja! Är jag flitig ikväll kanske jag kan sova då istället för att gå upp tidigare för att plugga. Men mina erfarenheter säger att det är en fåfäng önskan.

Nåja, nu ska jag inte vara bitter. Det pirrar i hela kroppen då jag tänker på att M kommer att ligga i min säng på torsdag. Gud vad jag har saknat att somna i hans armar och vakna varje morgon av att han ligger och tittar på mig med så mycket kärlek i ögonen man som flickvän bara kan drömma om.

Fredagen i bilder!


Dig tycker jag så fruktansvärt mycket om!


myspys!


Sötare än såhär kan det inte bli..


Mina hjärtegull!


Söta Philip och Erika :)


I love you

Min fina brors födelsedag idag!

Hej på er!

Dålig uppdatering idag. Det beror på att jag blev väckt klockan två av mamma som bokstavligt talat drog upp mig ur sängen för att vi skulle äta lunch på Vapiano med min fina bror Joakim som fyller år idag. Där träffade jag även söta Erika. Lunchen var trevlig om man bortser från mina tungt hängande ögonlock och bultande huvud.

Efteråt åkte vi hem till Joakim och firade honom vidare. Det riktiga firandet blir dock i helgen då han ska ha stor fest för sina kompisar och jag och Michael har blivit bjudna. :) Vid sex åkte jag till min dans för tre timmar träning. Min kropp skakade den här gången också, men det är ju ett tecken på att man har jobbat. Kanske lite fört hårt..

Efter
träningen åkte jag tillbaka till Joakim för att se Milan spela sin andra halvlek. Det var dock inte mycket att se så jag åkte hem såfort matchen slutade. Jag är så fruktansvärt trött idag. Aldrig mer vill jag sitta uppe och plugga till halv fem på natten. Förstår ni att det var en lördag också!?

Nåja, jag skulle behöva plugga nu men det finns inte en chans att jag orkar det. Det känns som att jag inte har sovit överhuvudtaget inatt. Nu ska jag prata med världens bästa, finaste, underbaraste pojkvän innan jag ska sova.

Förresten, jag har verkligen världens bästa vänner. Jag älskar er.

Nu ska jag lägga upp bilderna från fredagens bravader, det hade jag glömt bort. =)


04:15

Jag har suttit och pluggat tills nu. Helt sjukt om jag får säga det själv. Jag tror till och med att majoriteten av mina vänner som varit ute och roat sig denna lördag sover just nu. Min hjärna har kramp och mina ögonlock faller när som helst tungt ihop. Imorgon ska jag sova länge. Godnatt.

4 dagar kvar!!

 

På torsdag kommer du hit älskling!

Gårdagens outfit

Här har vi då gårdagens söta outfit. Jag vet inte riktigt vad jag lyckades komma åt för inställningar på min kamera under gårdagen. De flesta bilder har en konstig skärpa och färgerna är inte speciellt sanningsenliga på alla bilder. Så blir det ibland!

 

 


Lördag - endast plugg står på schemat

Hejsan!

Kvällen igår var jättetrevlig. Middagen med Hanna var nog det bästa, men även Angelicas fest var lyckad. Och det bliliga priset för alkohol var ju pricken över i:et. Jag kom hem runt tre någon gång och somnade som en stock. Idag är jag dock stressad och rätt nere för allt plugg jag har att ta tag i. Jag hade egentligen inte alls tid att gå ut igår, men man får inte glömma bort att leva också. Då jag är 70 år vill jag inte komma ihåg att plugg var det enda jag ägnade mig åt under mitt sista år på gymnasiet. Det gäller att hitta en balans, vilket dock inte alltid är det lättaste.

Jag hoppas att jag kommer att få mycket gjort idag. Jag har redan kommit igång ordentligt och det flyter på rätt bra. Det togs en hel del bilder igår och dem tänker jag lägga upp lite senare. Först ut är dock gårdagens outfit som jag lägger upp redan i nästa inlägg. Förmodligen innehållande i alla fall något som faller er i smaken.

Vi hörs lite senare!

Party tonight!



Ikväll älskling, ikväll!

Jag och min babe ska börja kvällen med att gå ut och äta. Därefter blir det artonårsfest och party så att det står härliga till. Satana vad taggad jag är! Kanske dags att börja pimpla lite nu redan då jag ändå satt igång musiken som jag dansar runt i underkläderna till.

Ingen träning är det imorgon heller så visst ska hjärncellerna få sig en törn. Det behöver jag. Ciao!

Jag kom tvåa på beeptestet! :D

Hej på er!

Dagen idag fick inte världens bästa start, så att säga. Liksom jag förfarade var allt jag skrev igår på mitt historiearbete förgäves. Det var som jag trodde för bra för att vara sant. Allt gick alldeles för smidigt. Efter att ha blivit bemött på ett sätt som inte är godtagbart på en skola så kände jag mig både arg och besviken. Att jag sedan knappt fick någon lunch i mig, och att den lilla lunch jag väl fick i mig bokstavligt talat kastades i mig gjorde att jag inte alls var sugen att gå på idrotten. Och att det sedan visade sig vara beeptest, styrketest samt vighetstest fick mig att få känslan av att graven hade varit ett bättre alternativ.

Mot alla odds tog jag mig i kragen och tog bussen till Frescati. Väl sittandes på bussen suckade och gnällde jag över hur förbannat korkat det är att ha ett beeptest såhär tidigt på en termin. Vem är tränad och har något att visa upp nu? Såhär i efterhand förstår jag dock lärarnas tankegång. De vill se en förbättring i våra prestationer och därav gör vi dessa test i början av läsåret samt i slutet. En struktur som endast gynnar oss elever i det långa loppet.

Nu till det bästa av allt. Trots att jag gnällt över att min kondition i dagsläget snarare hör hemma hos en gammal kärring än hos en fullt frisk tonåring som faktiskt tränar i stort sett varje dag, kom jag tvåa på beeptestet i en grupp på ca 30 elever. Vad man inte får glömma bort då man är en gammal träningsnarkoman, trots att det känns som att jag precis har kommit igång med terminens träning, är att min grundkondition är högre än vad jag tror. När jag känner mig otränad är jag i själva verket mer tränad än många som är i full gång med sin träning, men kanske inte har tränat så länge som jag har gjort. Detta är en oerhört positiv sak för oss som har givit våra liv åt träningen de senaste åren. Med en liten överdrift.

Sedan kom styrketesten och där fick jag resultat över det bästa på både arm- och magstyrkan. Min mening är inte att skryta nu, det måste ni förstå, utan jag försöker skriva detta så objektivt som möjligt och endast försöka förmedla min känsla av hur stolt jag faktiskt är över mig själv. Vigtestet gick givetvis också bra. Vi dansare vet hur mycket möda vi lägger ner varje dag för att få upp de där jäkla benen dit våra tränare vill ha dem.

Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag tog mig i kragen och gjorde mitt absolut bästa på idrotten idag. Det blev utan tvekan min helgs räddning. Tjejerna som jag sprang inför på beeptestet var så himla gulliga då de skrek och peppade mig. Det gav mig krafter att fortsätta, utan tvekan. Idag har jag fått mina resultat tack vare min vilja. Jag sprang beeptestet på vilja, och jag gjorde även styrkan på vilja idag. Bara du vill något så kan du också komma dit. Det är jag ett levande exempel på.


Godnatt



Godnatt mina läsare.

Trots att jag sov i tre timmar idag på eftermiddagen är jag nu lika trött igen. Jag är väldigt orolig för att min frågeställning trots allt inte håller, då jag utgått från fel tidpunkt i historien. Men jag håller alla tummar jag har i och med att jag fick en så bra start på arbetet idag. Jag varken hinner eller orkar skriva om det imorgon. Jag vill inte! :(

Nu ska jag skicka iväg ett godnattsms till Michael och därefter kommer jag att sova som en stock. På idrotten imorgon står det att vi ska ha olika tester och bör vara väl förberedda. Det låter lite läskigt, men det går säkert bra.

Buona notte.

Lite blandat sådär, men ack så läsvärt.

Hej alla flickor och pojkar!

Jag har haft mitt myspys idag. Till efterrätt åt vi en utsökt kladdkaka med grädde. Sedan poppade jag popcorn och åt upp allt själv samtidigt som jag tittade på Idol. Jag var en av dem som beundrade Idoljuryn i början. De två grabbarna har åstadkommit enormt mycket för sådana som mig som är en gammal pojkbandsälskare. Nu tycker jag bara att programmet är urtråkigt och det finns endast två personer som sticker ut och det är Lars och Johan. Resten kommer jag inte ens ihåg. Visst, sjunga kan de göra men är det meningen att man ska somna av uttråkning?

Nu har jag satt igång med mitt läskigt stora historiearbete. Om jag har förstått det hela rätt är det den största uppgiften på hela historia B-kursen. Vi har detta i början av kursen med tanke på att hennes erfarenhet säger att man inte riktigt prioriterar skolan i studenttider. Vänligt tänkt måste jag säga.

Jag är dock lite smått orolig då vår lärare måste godkänna vår frågeställning alternativt tes som vi ska skriva utifrån. Jag kom på min frågeställning ikväll och är inte alls säker på att det är vad hon söker. Men magkänslan min säger å andra sidan att den är briljant. Jag menar, hon är lärare i historia och religion, och min frågeställning rör även relgionsämnet i liten utsträckning. Kan väl inte bli bättre? Att jag har satt igång ordentligt med bakgrunden skrämmer mig dock då hon lika gärna kan säga att jag måste hitta en ny frågeställning imorgon.. och därmed skrivit allt förgäves.

I alla fall sitter jag och tittar på min prins i webcam då jag behöver få lite ögongodis istället för en lång text som inte alls är särskilt tillfredsställande. Men prinsen min sitter och pluggar för fullt vilket innebär att då jag klickar ner dokumentet för att istället titta lite på min älskling får jag istället en liten klump i magen för att han pluggar hårdare än vad jag gör. Det känns inte helt okej.

Apropå webcam, nu har Michael tjatat på mig alldeles för länge att det är dags för mig att skaffa en sådan. Och visst kan man ta härliga porträttbilder med en sådan också? Jag menar, om det faktum att Michael kan få se mig (och inte bara jag honom) inte är en tillräckligt bra anledning att införskaffa en sådan kan ju faktiskt möjligheten till att ta ännu fler bilder vara det. Jag tänkte bara höra om någon av er där ute har någon bra webcam att rekommendera. Michaels är nämligen värdelös då den endast fungerar när den känner för det. Eller kanske är det då Michael känner för det? ;)

Jag älskar kameran...

... och kameran älskar mig?


 



 








Alla rätt på mitt prov i matematik C! :)

 


Som jag skrev i föregående inlägg har jag varit omänskligt trött idag. Då jag kom hem från skolan slängde jag mig i sängen och sov i tre timmar. Jag vaknade klockan fem med en suck för att jag var medveten om att jag precis missat första lektionen på Stockholms universitet. Men det är inte mycket att göra. Jag får knata dit vid nästa tillfälle istället och hoppas att jag inte halkat efter för mycket.

Jag blev i alla fall riktigt glad idag då vi fick tillbaka provet i matte C. Det är alltid farligt att "gå ut" och hävda att provet var enkelt och allt vad det nu var. Men i och med att jag fick alla rätt på provet så hade jag någonstans rätt att göra det. Gud vad glad jag är! Ibland blir jag så besviken på mina föräldrar bara. Då jag berättade det för dem sa de bara "Vad bra gjort Amanda, men det visste du väl att du skulle få?" Det är liksom inte jag som tar för givet att jag ska få än det ena än det andra. Visst, man är medveten om vilka ämnen som man är starkare respektive svagare i, men inte hade jag för min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle spika provet. Något litet slarvfel brukar alltid tillkomma. Det är tråkigt att aldrig få se dem bli överraskade och ge mig en varm kram av stolthet. Redan då jag gick och skrev mitt prov så visste de att jag skulle få det här resultatet. Det fanns liksom inget annat för dem.

 

Jag är så trött

Godmorgon! Hur mysigt det än är att ligga och prata med sin pojkvän innan man ska gå och lägga sig så tror jag att vi måste försöka hitta en annan tid på dygnet att prata. Även om vi bestämmer att vi inte kan prata för länge så blir det aldrig så. För varje dag som går blir jag bara tröttare och tröttare på morgonen. Längtan efter att en dag bara stanna kvar i sängen och sova börjar bli outhärdlig, och den är ack så farlig.

Idag har jag bara tre lektioner. Matematik C, filosofi och internationell ekonomi. Därefter ska jag hem och sova/plugga. Förhoppningsvis hinner jag med båda två. Sedan ska jag iväg till Stockholms universitet. Jag ska nämligen läsa fem universitetspoäng i tyska, blir spännande!

Helgen är på ingång och tack vare allt plugg är det ingenting jag ser fram emot längre. Helgen innebär endast ännu mer tid för plugg och så fort jag inte pluggar får jag ångest och dåligt samvete. Visserligen tar jag mig alltid tid till sovmorgon på helgen, men det är väl också där fördelarna slutar.

Imorgon har jag dock planerat lite mysiga saker med min fina vän Hanna. Först ska vi gå ut och äta och därefter väntas en stor 18års fest. Det blir roligt, och framför allt skönt att få glömma bort skolan för en kväll. Om det nu är möjligt.. Någonstans i bakhuvudet finns det alltid. Men att träffa min prinsessa ska bli det bästa!

Nu måste jag klä på mig. Vi hörs senare idag.

Kram!

Visst ska modeller vara slanka, eller?



Hej mina fina läsare!

Jag har precis tittat klart på finalen av top model som vi spelade in. Det var roligt med Anya och Whitney i finalen. Anya har varit min favorit sedan flera avsnitt tillbaka. Och Whitney är ju så söt och vacker så att det är helt makalöst. På ett sätt tycker jag att det är roligt att en kurvig modell vann. Dock är jag rätt traditionell av mig och tycker att modeller ska vara långa och slanka. Mitt mål är inte på något sätt att väcka debatt nu, eller på något sätt agera provokativt. För det tåls att sägas igen, jag är inte på något sätt för modeller som ser på gränsen till anorektiska ut. Dock tycker jag att det är enormt vackert att vara lång och smal och därför får jag ofta känslan av att en elefant är ute och klampar då kontrasten mellan de smala modellerna och den enda kurviga modellen blir så stor.  Bättre är det i så fall att ha 50/50 med kurviga och smala modeller.

Nu ska jag prata med min prins! Därefter plugg innan läggdags. Skriver nog ett till inlägg innan jag går och lägger mig. Puss på er så länge!

Dagens höjdpunkt!

Hej! Nyligen hemkommen från en riktig seg resursdag i skolan. Riksarkivet hade kunnat bli så intressant om vi hade haft en bättre guide. Sedan då det redan är så kallt ute var det ingen höjdare att befinna sig ca 20 meter under jord i en temperatur som är rätt omänsklig.. Men då det alltid är bra att få närvaro så åt jag en lunch med tjejerna och gick sedan på filmvisningen som även den rörde historieämnet. Vi var fem elever där.. inte illa.

Nu ska jag alldeles strax göra mig iordning för att gå ner till stallet och rida. Det är alltid så jobbigt att rida i det här skitvädret. Inte för att vi rider utomhus men sadlarna blir blöta på vägen till ridhuset och min kropp är frusen och därmed kommer musklerna igång alldeles för sent. Då jag kommer hem ska jag direkt sätta igång med allt plugg. Jag känner att en ångestattack väntar, så här mycket plugg får man bara inte ha.

Jag hatar känslan av att ha så mycket plugg att man inte bara kan koncentrera sig på endast en läxa, utan man gör flera stycken samtidigt för att försöka hinna med alla. Istället får man knappt ingenting gjort alls.. Men idol och/eller top model ska jag i alla fall se ikväll med godsaker därtill. Det, och att få prata med Michael, får bli dagens höjdpunkt.

På återseende mina vänner!

RSS 2.0