Så blir du nöjdare med din tillvaro.

Jag vill dela med mig av en känsla som jag önskar att varenda en av er som läser det här någon gång får uppleva. En känsla som ni alla kan uppleva, bara ni lägger manken till. Nämligen att vara tillfreds med sin situation och stolt över sig själv.

Det värsta jag vet är människor som avundas andra på ett sätt som gör att de blir hämmade till att utvecklas själva. Dessa människor är ofta bittra och får sin glädje genom att trycka ner de människor som de egentligen avundas. Eller så glädjs de helt enkelt åt andras motgångar och misslyckande, för då känns deras egna inte lika tungt. Alldeles för mycket tid läggs åt att mer eller mindre leva andras liv. Tyvärr tror jag att bloggfenomenet har bidragit till detta.

Alla läser vi de kända toppbloggarna där tjejerna ser ut att leva ett drömliv som är så mycket mer fabulöst än våra egna. Det känns som att vi vet precis allt om dem; känner dem utan och innan, när vi i själva verket bara läser deras väldigt subjektiva blogg. Men något vi inte får glömma är att dessa tjejer inte har fått ett skit gratis. Alla har vi ungefär samma förutsättningar till att nå dit, eller ja framgångar överhuvudtaget. Hårt slit lönar sig och framgångsrika människor har i de flesta fall gjort sig mer än förtjänt av sina framgångar. Inte är det mycket idag som vi får gratis.

Vad jag vill uppmana er till är att fundera vad just Du vill ha ut av ditt liv här och nu. Det enda vi kan göra är att leva i nuet, och göra det bästa av den situation vi har här och nu. Att hela tiden leva i framtiden och att allt en dag kommer bli så bra, att man en dag kommer bli så rik eller så vältränad får dig inte att bli mer nöjd och tillfreds med ditt liv idag. Gör något åt det nu istället. Och för guds skull, tänk inte så stort på en gång. Jag är defintivit en förespråkare av att sikta högt, men det kan vara fel ände att börja i om man är van vid att beklaga sig över sitt liv och ändå låta dagarna gå utan att göra något för att försöka förändra sin tillvaro.

Att förändra sitt liv till det bättre kan innebära allt från att damma av gymkortet och faktiskt börja använda det kontinuerligt, till att boka den där språkkursen i Frankrike som man alltid velat. Eller varför inte själv starta en blogg där man får tid till att fokusera mer på sitt eget liv än andras. För är det någonting man lär sig genom att blogga är det att fokusera på det positiva som sker i ens liv. Ofta vill man nämligen inte dela med sig av sina motgångar, av olika skäl. Istället tvingas man till att alltid lägga fokus på det positiva som händer - för bloggen "måste" trots allt uppdateras, även om allt känns skit i din verklighet.

Bloggvärlden är en låtsasvärld där motgångar, misslyckande och bad days inte tycks existera. Börja istället bli medveten om att det just är en värld som inte är på riktigt. Det är bara det att fokus sällan läggs på allt från vardagsproblem till livskriser - ting som händer varenda en av vår befolkning, toppbloggerskorna inkluderade. Försök istället se inspirationen hos den bloggerska du egentligen avundas och tycker har så mycket bättre liv än dig. Försök förstå att ni föddes med mer eller mindre samma förutsättningar och alla kan vi nå en värld där vi är tillfreds och stolta över oss själva. Men du kommer inte nå någon större framgång genom att sitta framför datorn slösurfandes. Gör istället något just precis Nu som kommer påverka ditt liv till det bättre. Om det så bara är för minuten. Ingen förändring kommer genom inaktivitet.

Kommentarer
Postat av: en läsare

du är så himla braaaaa

2010-01-27 @ 23:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0