Finaste Signes beskrivning av min student

Amanda's student

Igår tog underbara Amanda studenten, och jag har nog aldrig gråtit så mycket på en studentmottagning nånsin! Men jag ska börja i rätt ände och berätta allt från början. Dagen började med att vi vid 14:30 stod vid Viktor Rydbergs gymnasium vid Odenplan och väntade på att Amandas klass skulle springa ut. Det var massa sång, glädje och leenden och strålande solsken. Precis som det skall vara på en student.

Och på en student skall det självklart vara studentflak, vilket det även var här! Tror det var ca 20 pers från Amandas klass som var på flaket, men Amanda hade hela bakre delen för sig själv tillsammans med sina nära och kära. Haha! Shit, va vi röjde! Det var verkligen skitkul. Det roliga är att de två som var äldst, bl.a. Jocke som var ansvarig, och hans bror Sebbe var de två som röjde mest. Jocke körde sin typiska stil med dans, och studsade runt över hela flaket kändes det som. Det sprutades skumpa, öl och cider över alla! Jag trodde väl jag skulle bli lite smutsig på flaket, men inte helt nerdränkt med öl och skumpa som vi blev. Så efter att vi åkt på flaket i ca 2 timmar åkte vi hem och jag fick äntligen skölja ur all öl ur håret.

Sen begav vi oss direkt till Amandas mottagning där det var knökfullt med folk. Fick äntligen träffa hela deras släkt, jättetrevliga människor! Hade så otroligt trevligt och det var så skön stämning hela middagen. Sen var det dags för tal från både Jocke och deras pappa, och det var svårt att hålla tårarna borta. Men när Amanda gav sitt tal till sina föräldrar tror jag inte ett öga var torrt. Det var verkligen jättefint!

Även under presentöppningen fick man tårar i ögonen ett antal ggr, bl.a. pga de fina texterna hennes bröder skrivit till henne. Hon fick jättemånga fina presenter, och av oss fick hon "tillverka din egen parfym". Ett presentkort som innebär att hon får komponera ihop sin egen parfym, som dessutom sen sparas så att hon när som helst kan tillverka den på nytt. Det finaste hon fick var nog ringen från hennes farmor. Hennes farmor har varit död i ganska många år nu, men hade för länge sen bestämt sig för att Amanda skulle få en av hennes ringar. Och den fick hon alltså igår. Får rysningar när jag tänker på det.

Hade verkligen jättetrevligt hela dagen igår, och är otroligt lyckligt lottad att jag fått familjen Bergman på köpet när jag träffade Joakim. Kommer så bra överens med alla i den familjen, även kusiner och mostrar och hela tjocka släkten. Jag har nog aldrig träffat en familj som visar mer kärlek till varandra än vad denna familjen gör. Och det är verkligen underbart att få vara en del av det.


Vill avsluta med att återigen säga ett stort GRATTIS till Amanda. You rock!! =)





Syskonen Bergman


Bror Sebastians flickvän Emelie, Amanda & Jag.


Jag & Amanda


Härliga Joakim. =)

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!!!

Dagen med stort D började med champagnefrukost i Observatorielunden. Vädret var på topp och stämningen var verkligen så bra den bara kunde bli. Vi sjöng och skålade i champagne. Vid min sida hade jag Therese, och hon tog lite bilder här som jag lägger upp när jag får dem.

Vidare fortsatte det mot skolan för frukost, mingel med lärare och elever samt fotografering. Senare var det dags för studentlunchen och här grät vi elever så att det inte nådde några gränser. Jag satt bland annat med Therese, Teresa, Agnes, Karoliina, Rebecca samt VRGskolornas grundare.

Tal hölls, elever sjöng och spelade och den traditionella studentlunchen åts. De välskrivna och ambitiösa talen som fick lärare och elever att gråta tills det inte fanns några tårar kvar var pricken över i:et. Det är en speciell känsla att gråta tills det inte finns några tårar kvar, samtidigt som man är lyckligare än någonsin.

Därefter var det dags för ett sista möte med klassen. Där hade några tjejer varit så gulliga och gjort utnämningar till alla i klassen. Jag fick benämningen klassens multitasker, med motiveringen att jag har så fullspäckat schema i mitt liv och lyckas satsa på både skola, träning, fester och allt vad de nu räknade upp. Tusen tack för den utnämningen!

Nu var det uppladdning i cafeterian. Vi sjöng, hoppade och glädjen var maximal. Mestadels var det sånger om VRG som den bästa skolan. Vi är som en sekt. Haha! När rektorn helt plötsligt skriker ut: 10!!!! och vi skall räkna ner slog hjärtat fortare än det någonsin gjort.

Utspringet! Hoppet ut i friheten, skrikandes, hoppandes och med glädjetårar i ögonen. Vi sjöng låtar om VRG samt givetvis Sjungom studenten. Därefter sprang vi ut till nära och kära och jag mottags av kramar, pussar, glädjeskrik och glädjetårar. Jag njöt till hundra! Mitt sällskap hördes nog högst i parken då vi alla nu tagit studenten och sjöng FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FYFAN VAD JAG ÄR BRAAAAAA!!

Flaket. Efter att ha bytt kläderfrån min fina vita lilla studentklänning till min rosa klänning jag även hade på mösspåtagning samt hällt i mig en flaska champagne var vi redo för flaket. Hela nedre delen av flaket bestod av mina nära och kära som jag bjudit med. Jag tror att vi var ett tiotal. Vi röjde flaket mest och kläder åkte successivt av. Ett som är säkert är att mina älskade brorsor ska vara med om det ska röjas ordentligt. Och det röjdes!... det kan jag lova.

Blöta, lyckliga och halvt utan röst begav vi oss hem till mig där mottagningen redan startat. Familj, släktingar och vänner firade mig på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Även Alexander kom förbi med en blombukett och sin vän Råland. Det är en underbar känsla att känna sig så älskad av så fantastiska människor.

Italiensk buffé och champagne i mängder stod huvudsakligen på menyn. Tal hölls och tårar kunde inte hållas tillbaka hos någon. Det var speciellt tre tillfällen under kvällen då jag inte tror att ett enda öga var torrt. Först var det då jag höll ett tal till mina föräldrar och tackade dem för allt de har gjort för mig under de här tre åren. Jag är sannorligen ingen lätt dotter att ha och göra med då det kommer till skolan och prestationer. Jag tackade dem för allt de har gjort för mig och de brast totalt, men jag kunde slutföra talet och det är jag glad för.

Därefter var det under presentöppningen som jag återkommer till lite senare. Min bror Sebastian är en kille som inte är speciellt känslosam utåt sett. Vi har även haft våra tvister för ett halvår sedan, men det har under hela mitt liv aldrig funnits någon som alltid skyddat mig som han har gjort. Då jag öppnade presenten som var från honom och Emelie, vilket var en riktigt schysst Burberry-bikini så fanns det även med ett kort med en lång text från Sebastian. Jag läste igenom den tyst först och grät så mycket så det inte fanns några gränser. Jag kunde inte få fram ett ord. Min moster fick sedan läsa upp texten och det var nog inte många som inte fick tårar i ögonen av den texten.

Det kanske största och finaste som hände igår, och som ingen hade någon som helst aning om förutom min pappa var då jag hade öppnat alla presenter och han kommer fram till mig med en röd fin ask. Och så berättar han att då min farmor dog för 12 år sedan, hade hon sagt till min pappa att den här ringen vill jag att Amanda ska få på sin student. Hade folk inte gråtit innan så kan jag lova er att varenda en gjorde det nu. Men misstolka mig inte. Det var inte så att det var någon negativ eller dyster stämning. Snarare tvärtom. Stämningen var verkligen på topp, men precis som det ska vara på studenten var det så mycket blandade känslor som växte hos oss alla.

Presenterna då. För det första fick jag så mycket blommor att vi inte hade vaser till alla. Sedan fick jag verkligen de finaste presenterna man kan önska sig. Det är en häftig känsla att få det bekräftat hur väl alla känner mig och min smak.

Jag har fått en valfri resa där mina föräldrar står för allt, en guldklocka från Guess, ett guldhalsband från Guess, ett guldarmband med en stor berlock som är en diamant i guldfodral, en burberry-bikini, en box-experience att jag ska få skapa min egen parfym, örhängen samt ett halsband med rosa stenar, min älskade ring i vitt guld från farmor, en guldring, kläder, ett flätat armband i guld och rosa, ett par örhängen till, ett silverarmband med berlock, ett smyckesskrin och pengar. Jag har säkert glömt något, men här är majoriteten av mina presenter i alla fall. Världens bästa!

Något som jag fick höra från alla mina släktingar under kvällen var att jag har så otroligt fina vänner. Det var ju ett tiotal tjejer där varav några höll jättefina tal till mig också. Hur som helst fick jag höra att de aldrig träffat tjejkompisar som bryr sig så mycket om en annan person (mig alltså) och säger så fina saker om någon annan. Det här kommer inte som någon nyhet för mig. Jag har verkligen de bästa vännerna man kan ha. Och bara det faktum att jag blev överöst av sms och samtal igår morse från mina vänner samt att de berättade på mottagningen att de knappt kunnat sova på natten och koncentrera sig under dagen för att de varit så nervösa och lyckliga för min skull tyder på ett stort engagemang som mina vänner har för mig och mitt liv. Och det är ovärderligt.

Filippa.. Jag behöver inte säga något. Du är den syster jag aldrig fick och det finns inga gränser för hur mycket du betyder för mig. Du är en person jag vet att jag kommer ha kontakt med för resten av mitt liv.

Dessutom vill jag tacka min andra underbara bror för det otroligt fina och kärleksfulla tal han höll till mig. Han och jag har ett band som det har bevisats att ingenting kan sabba. Pappa höll också ett väldigt fint tal som var väldigt mycket han. Det finns ingen som pappa, det är ett som är säkert. Men det finns nog heller ingen som är så omtyckt ty han bryr sig så mycket om andra som han. Jag vill även tacka Signe och Emelie för att de är så fantastiska och ödmjuka och på kort tid har blivit en stor del av mig och mitt liv. Ni är så omtyckta av mig, min familj och nu även min släkt. Värt att veta är att jag inte är den enklaste lillasystern för en ny tjej som skall komma och stjäla mina bröder. Men er har jag godkänt, och det med råge. Jag vill alltid att ni ska vara en del av mig.

Det här var den absolut bästa dag jag någonsin har upplevt och det finns ingenting som hade kunnat göras, bli bättre. Jag vill tacka mina föräldrar för allt fix inför den här dagen, samt givetvis alla som närvarade på min student med sitt bästa humör och gjorde den oförglömlig. Jag kan inte vara lyckligare.


Jag hade världens bästa student, tack!

Tack alla älskade som närvarade på min student, fulländade den och gjorde den till den bästa dagen i mitt liv. Jag har aldrig varit lyckligare.

Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått vad som har hänt och jag har svårt att än beskriva dagen utan att texten bara skulle behandla superlativer av dess stora slag. Därför väntar jag lite med min summering av dagen, och lånar således Emelies (http://finest.se/emelieb), min bror Sebastians flickväns, summering av dagen. Den är otroligt välskriven och för er som inte närvarade beskriver den väldigt mycket från ett perspektiv som upplevdes av de som var med.

 "Jag vet inte var jag ska börja. Det har verkligen varit en toppen dag på alla sätt och vis. Först och främst ett stort grattis till Amanda som tagit studenten! Att jag engagerat mig så mycket i detta och just denna dag har att göra med att hennes familj betyder något alldeles extra för mig. Jag återkommer till det strax. Men festandet började i alla fall i och med hennes utspring på VRG vid 14.30-tiden, där vi alla var samlade för att gratta henne. Sen följde vi (ett tio-tal) med på flaket och härjade loss i närmare två timmar. Det var hopp, dans, skrik, sprutande av skumpa och diverse drycker. Ja, ni vet. Blött blev det i alla fall. Därefter åkte vi hem för en välförtjänt (och välbehövd) dusch innan det var dags för mottagningen hemma hos familjen Bergman. Där bjöds det på italiensk buffé (såklart) och massor med vin och många goda skratt. Det var roligt att se Amanda öppna alla fina presenter, och särskilt den från oss som alltså var en Burberry-bikini. Det har varit massvis med tårar denna kväll. Både under talen, present-öppningen men allra helst under den mest oväntade överraskningen av alla: Amandas farmor (som gick bort när Amanda var 7 år) hade valt ut en ring som hon skulle få på sin student. Så när Thomas kom och överlämnade den till Amanda kunde knappt någon hålla tillbaka tårarna.
Jag själv har gråtit vid flera tillfällen ikväll. Första gången redan när Amanda sprang ut på trappan på VRG, och därefter vid hennes tal till sina föräldrar, och också i samband med att kortet från mig och Sebbe lästes upp kom tårarna. Det var en så fin text han hade skrivit till henne."

Här kommer bilder från Emelies, samt Signes (min bror Joakims flickvän) kamera. Mina bilder kommer lite senare :)










här börjar tårarna komma under talet jag håller till mina föräldrar.. därav den dåliga hållningen :P










Sjungom studentens lyckliga dag!

 Okej okej okej... nu har nervositeten inga som helst gränser. Jag känner mig redan nu som världens lyckligaste och hoppar omkring i lägenheten samtidigt som jag sjunger sjungom studenten som jag nu självklart kan texten på!


AAAAAAAH jag är så glaaaaaaaaaaaaaaaaad så ni förstår inte! Eller jo, jag tror att ni förstår faktiskt! Något som är extra roligt är att alla som är bjudna hem till mig imorgon nästan är lika glada och taggade som jag är. Helt underbart. Dagen kommer utan tvekan att vara det bästa jag någonsin varit med om.

Att få tillbringa den med de jag tycker om mest av allt känns helt underbart också. Nu ska jag försöka fokusera på den franska manikyren som jag lägger på mina naglar. Himla svårt att fokusera ska jag säga er.. Ett glas rött har jag också vid min sida så att jag ska kunna somna ikväll. Det är bra för att varva ner, ha!

Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än,
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro!


Sista inlägget innan..

S T U D E N T E N ! ! !

Hej på er.. tänkte blogga lite snabbt innan jag måste fortsätta med allt fix inför morgondagen. Jag har haft världens skitdag idag, ni kan nog inte kan ana hur hemsk den har varit.. fyfan alltså! Nu börjar det bli lite bättre, men förhoppningsvis blir jag glad igen framemot kvällen då jag förstår att JAG TAR STUDENTEN imorgon!!!!

Dagen kommer att börja med champagnefrukost klockan åtta.. sedan är det fullspäckat schema fram till sent. I love it!

Nu har jag inte tid att sitta här längre, vi hörs på lördag och då kommer ni att få se alla bilder och jag kommer att vara världens gladaste tjej :D

 


Hårfräsch

Jag var ju by the way hos världens bästa frisör igår och hon tog dels en del på längden, vilket verkligen behövdes samt slingade håret. Nu har jag inte tvättat det efteråt, och färgen blir ju alltid som bäst då man tvättat några gånger så att den "blandar" sig. Men jag är redan nu supernöjd med både slingning och klippning. Camilla är bäst!




Johan Petrés event på Undici

Godkväll mina kära!

Ganska nyligen hemkommen från ett event på Undici som Johan Petré höll i. Jag var där med älskade Caroline och det var riktigt trevligt. Vi pratade om att dra vidare ut till laroys grillning, men jag kände faktiskt mer för att följa med och hämta mina släktingar som kom hit från Göteborg ikväll och skall bo hos oss. Dessutom vill jag inte riskera att bli sjukare. Jag är ju alltså fortfarande inte helt frisk än..

Dock är jag så uppe i varv att jag först var säker på att jag aldrig skulle lyckas somna dessa två nätter som är kvar tills mitt livs största dag. Men idag fick jag den bästa effekten jag kunde få då jag drack ett några glas vin där borta. Jag blev nämligen, för ovanlighetens skull, jättetrött och seg av vinet. Det händer sällan men var perfekt just idag eftersom jag ska gå och lägga mig väldigt snart.



Visst är håret ljust och fint? :)


Såhär har jag sett ut ikväll :)

 


Betygshets

Den förut så fridfulla känslan i kroppen har halvt om halvt bytts ut mot en smärre nervositet. Med jämna mellanrum plingar det till i mailboxen och varje gång är det en lärare som mailar ut mitt slutbetyg i diverse kurser. Än så länge går allt bra och som planerat, och jag hoppas innerligt att det fortsätter på det spåret.

Fick en kommentar förut från en person som skrev att det är för mycket skolsnack i den här bloggen. Jag förmodar att det är en ny läsare? En övervägande del av den här bloggen präglas av just skolprat eftersom att skolan nu i tre års tid varit det jag utan tvekan lägger absolut mest tid på. Hela min person har andats skola, betyg och läxor - hur tragiskt det än må låta, men därmed är det omöjligt för mig att utesluta den delen från bloggen.

Det är frivilligt att läsa och jag tvingar ingen. Men vad man bör komma ihåg är att detta är min blogg och när jag nu får betyg efter betyg som jag kämpat för som in i helvete rent ut sagt, vill jag inte att det ska gå någon av mina genuina läsare obemärkt förbi. Ni om några vet hur mycket jag har slitit och kämpat. Ingenting har kommit gratis. Det kan jag lova er.

Nu ska jag hur som helst åka till solariet en sväng. Jag vill vara brunare än brunast i min vita klänning på fredag! Sedan ska jag direkt hem och göra mig iordning för klockan sju ska jag möta Carro och gå på ett event på Undici som Johan Petré kör. Därefter får vi se om vi knallar vidare ut, eller vad som sker. Kameran följer garanterat med :)

Dans A

"Vilket härligt och kraftfullt solo du har skapat! Massor av rytmiseringar och fina dansrörelser. Mycket var inspirerat av orientaliska dansrörelser vilket var häftigt. Det kändes lustfyllt att se dig dansa. MVG."

Detta stod i ett mail från min danslärare som nu har bedömt mitt solo.

Och jag som sa att det inte kändes bra.. fyfan vad skönt!!! Gud vad glad jag blev nu. Det är ju alltid speciellt när man skapar ett eget nummer som man ska visa upp ensam, utan någon annan dansare vid sin sida. Jag önskar verkligen att ni fick se mig dansa, men jag vet inte hur det skulle gå till.. Det blir så krystat om jag bara ska ställa mig framför kameran och köra en koreografi. Ne.. ni får befinna er klockan tre nattetid på White room på helgerna helt enkelt. Haha, skämt åsido.

Nej men åh vad skönt det här var. Det betyder att min lägsta nivå inom dans ändå håller förhållandevis hög nivå i alla fall och det är riktigt tillfredsställande att veta. Jag älskar ju att dansa!!! Det är mitt liv.
 


Edit: Nu fick jag ett mail från min idrottslärare som skriver att jag har fått MVG i slutbetyg idrott B!! Ååh gud vad glad jag är. Det går bra nu :)


The end of an era.

Känslan är kolossal, obeskrivbar och präglad av eufori så till den milda grad att de slutna ögonlocken omöjligt kan komma till ro då jag utmattad ligger raklång på min säng. Situationen innan tidsgränsens sista hållplats inkluderar ögon som utmattat, ehuru de innefattar en formidabel hoppfullhet, läser, tar in och begrundar. Med en gnutta stolthet uppmärksammar de ljusblå ögonen de sista bokstäverna formade till en mening framkallad för att nå ett slagkraftigt syfte.. innan det är dags att sätta punkt.

Jag har kommit till ett skede där det för en tid som jag själv väljer och bestämmer över äntligen skall få sätta punkt för något som inneburit så mycket tid och utrymme för självkritik och sådan påtryckning - från alla möjliga och icke-möjliga håll och kanter. En tår rinner ner för kinden. Den fälls från ögon som trots utmattning lyckas förmedla en känsla som är kolossal, obeskrivbar och präglad av sådan eufori att den likaledes skulle lysa igenom under slutna ögonlock.

Jag har äntligen kommit ut ur den milslånga tunneln som aldrig tycktes ta slut. Ut i solen och i dagsljuset - ut i verkligheten. Jag har lämnat insidan av de fyra väggar som under tre år liknats vid ett fängelse jag fysiskt sett kunnat ta mig ur, men psykiskt sett varit fast i.. - tills nu.

Då hjärnan, kroppens signaler samt fingrarna gjorde sitt för att jag skulle kunna klicka på send - och i den sekunden skicka in mitt absolut sista arbete - min sista examination, under min gymnasietid kunde tårarna inte hållas tillbaka. Jag har klarat det som kändes så ouppnåeligt, så omöjligt.. och jag har klarat det med bravur. Jag har slutfört min sista läxa på Viktor Rydberg gymnasium och tårarna kan inte sluta rinna.

Mycket att göra nu..



Hej på er!

Det är som skrivet tidigare så mycket att fixa nu så bloggen kommer dessvärre i sista hand. Hur sjukt är det inte att jag sitter här med största hemtentan när jag tar studenten på fredag? Helt insane.

Hur som helst var danssolot inte det bästa jag gjort idag. Men jag vet också att det är min självkritiska sida som tar för mycket plats nu igen.. Man kan inte alltid prestera på topp, hur gärna jag än vill det. Hur som helst är det skönt att ha ytterligare en examination gjord.

Idag har jag även varit hos min frisör och slingat samt klippt. Så nu är det tjockt och ljust. En liten snedlugg blev det som vanligt också. Bild kommer imorgon :)

Därefter hälsade jag på söta Julia på Salt samt älsklingsFia på hennes jobb. Tog en powernap och nu sitter jag här belägen i sängen med den förbaskade hemtentan. Men det blir också det sista jag gör på gymnasiet så fan ska den vara grym då också!

Imorgon är det över och det ska bland annat firas med att gå på ett event på Undici tillsammans med Caroline. Senare på kvällen kommer även mina fina släktingar från Göteborg som ska bo här nu några dagar i samband med min student. Underbart!

Annars har jag fått hjälp av alltid lika hjälpsamma Ebba med musik till flaket. Är det något som måste vara grymt är det ju självklart musiken på flaket. Men nu har jag gett mitt stooora bidrag med en massa bra låtar och givetvis (!!) en massa gamla klassiker. Då vet vi alla vilka som kommer ha Stockholms bästa musik på fredag ;)

Nu måste jag plugga vidare. På återseende!

Fortsättning följer!..

Ja, jag dansar alltså ännu.. men jag tog några timmars paus för nattssömn vid tre. Skämt åsido.. gick upp vid halv nio och kör nu igenom dansen om och om igen. Den är väldigt krävande faktiskt, framför allt konditionsmässigt. Men jag är inte förvånad. Ska jag koreografera en dans gör jag inget halvhjärtat.



Bilder från igårkväll.. idag kommer jag givetvis inte se så sliten och tröttis ut. I alla fall inte det förstnämnda :)

Jag just nu - i dansens värld | PT sökes!!!

Höfter, svank, rumpa och hår.. det är vad som kännetecknar min dans. Och att allt går fruktansvärt snabbt också. Men bli inte oroliga, jag är fullt medveten om att min tränare ska se dansen. Allt är inlagt ytterst professionellt :)



Gissa vem som är gladaste tjejen nu när hon (idag!!!) börjat träna igen? Ojojoj vad det kommer att tränas nu. Mer än någonsin kan jag lova! Träningsschema ska läggas upp och hör och häpna är jag sugen på gym, simning och lite andra träningsformer än de jag är van vid. Nu när skolan är slut kan träningsnarkomanen göra det hon är ämnad för att göra, finally! Som lite omväxling för all dans, jogging, et cetera vill jag alltså prova på lite annat. Nu finns det ju tid hur som helst. Först och främst ska jag hitta en PT som ska vara stor, stark och fullkomligt galen. Han ska få mig att få blodsmak i munnen och träna till sista blodsdroppen. Jakten får börja direkt efter studenten..

Medan andra sover dansar jag som aldrig förr!!

Dansar för fullt här hemma. Har en bit kvar men i samband med det tycks kreativiteten ha svikit mig. Jag kan omöjligt komma på hur jag ska få med golvkontakten i min koreografi! Allt går så snabbt så det är praktiskt taget omöjligt att ta sig ner på golvet - och att det ska se snyggt ut är bara att totalglömma!

Gaah, jag vet någon som kommer få hålla på med detta halva natten... Men det är det väl värt antar jag.



På fredag smäller det, kan knappt förstå att det är sant.. Äntligen!!!!!!!

Lista tagen från söta Jing!

Vad ska du göra ikväll?
Dansa för allt vad jag är värd; danssolo imorgon ju!

Är du kär?
Ja.

Hur tidigt stiger du upp?
Är det skola brukar det vara runt sju.

Vem/vilka vet mest om dig? 
Helt klart mamma.

Gillar du att slåss?
Nej, för jag är alltid den svagaste.

Har du utländska föräldrar? 
Nix.

Var har du ont? 
Ingenstans

Är du bra på att måla?
Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Lite kuriosa är att min farmor var konstnär. Men den talangen nådde onekligen inte mig.

Vem kramade du senast?
Det var nog Pärlerosen.

Vad längtar du till?
STUDENTEN!!! (Sorry Jing, det svaret var jag tvungen att kopiera rakt av..)

Vad heter dina husdjur? 
Skalman, världens sötaste lilla sköldpadda.



När gick du upp idag?
Halv elva... som skrivet tidigare :@

Diamanter eller pärlor?
Omöjligt att välja.

Senaste filmen du såg på bio
Slumdog millionaire

Favorit-TV- program?
Sex and the city

Vad åt du till frukost?
Åt ingen, blev lunch direkt lite senare :)

Din favoritmat?
Italienskt

Vilken mat gillar du inte?
Det är en del, kräsen till max är jag dessvärre.

Vilken är din favorit-CD för tillfället?
80-tal, bästa dansmusiken!

Vilka mänskliga karaktärsdrag blir du irriterad på?
Att vi svenskar präglas av jantelagen i sådan hög grad att det känns som en omöjlighet att den någonsin kommer att slopas. Att älska sig själv  och vara stolt över sina framgångar är inte acceptabelt i dagens Sverige.

Vilka är dina favoritkläder?
Kan omöjligt skriva något annat än skor här antar jag..

Om du fick åka vart du ville på semester?
Australien är väldigt lockande i dagsläget.

Var vill du dra dig tillbaka?
Där det är tryggt.

Pedikyr eller manikyr?
Manikyr

Några spännande nyheter att berätta för oss?
Det kommer.. det kommer :)

Vad ville du bli när du var liten?
Vetrinär

Har du sett någon bli inlindad i toalettpapper?
Haha, jag har blivit det! De jävlarna utnyttjade min svaghet..

Favoritrestaurant?
En i Milano jag tyvärr inte minns namnet på. Mitt ex tog mig dit bland annat..

Favoritblommor?
Blomman som har det fina namnet Linnéa vilket även är mitt mellannamn.

Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Nathalie Schuterman

Senaste personen du delade en middag med?
Mina föräldrar

Vad lyssnar du till just nu?
Ruslanas Wild dances som jag skall dansa till imorgon.

Vilka är ditt favoritpar skor?
Okej, den där frågan är inte rättvis. Kan omöjligt välja.

Fest eller slacking?
Fest!

Borde man röka på pubar?
Nej.

Har du ngr trummor?

Haha nej, det vore kul att se mig bakom ett par trummor.

Tittar du mkt på tv?
Nej, knappt inte alls faktiskt.

Har du varit med i lokaltidningen?
Japp.

Vad gör du när du inte kan sova?
Envis jävel är jag så jag ligger där med en mun som ser ut som ett upp-och-ner-vänt U och ger mig inte förrän jag somnar av ren utmattning.

Vad gör du om ett år?
Är på franska rivieran, läser franska och lever livet innan det är dags för fem år på Handelshögskolan.

Brukar du läsa horoskop, isf brukar de stämma?
Jag har slutat med det då jag alltid tycker att det stämmer in på mig. Det är läskigt.

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?

Vita, har mina små student 09 shorts på mig.

Vad åt du senast?
Dextro energy för att bli pigg!

Choklad eller vanilj?
Vanilj

Vad har du för färg på tandborsten?
Rosa såklart!

 

Försova sig då man verkligen inte får göra det.


Hello my lovers!

Fick ingen vidare start på dagen imorse då jag vaknade av att pappsen kom in i mitt rum med ett försök till att viska och fråga med en sån där söt och omtänksam röst om jag ville sova vidare. Jag bara stirrade på honom och tog krafter till vad som komma skulle. Han fortsatte med att han låtit mig sova för att jag sov så tungt. Tungt!? Klart man sover tungt när man vet att man egentligen har en deadline man borde ta tag i som infaller sig klockan 12.00 samma dag. Klockan var nu halv elva. Alarmet stod på halv åtta..

Med ett ryck kastade jag mig upp ur sängen, tog lapen som sedan skolan började ligger stadigt nedanför min säng och fortsatte med min hemtenta i fysik. Av vilken anledning ska man för övrigt som sam-elev läsa fysik?! Var det inte därför jag valde sam? För att slippa sådana ämnen alltså.. Nåväl. Hemtentan kändes finemang och jag skickade in arbetet exakt på pricken 12.00. Det fick mig att dra lite på mungiporna måste jag medge..

Därefter pratade jag länge och väl med Therese. Under tiden ringde även Ebba som jag skall få lite kvalitétstid med ikväll hoppas jag. På telefon givetvis. Än finns det ingen tid för annat än plugg och de faktorer som rör studenten. Igår pratade jag likaså länge och väl med Caroline och Sofia. Det är fina vänner jag har. Det är ett som är säkert.

Nu väntar skoshopping (inför studenten givetvis) samt solning. Därefter ska jag öva vidare på mitt danssolo som ännu inte är klart, panik!! Det är ju nu jag ska visa vad jag går för med allt vad det innebär. Svårighetsgraden vill jag ska vara maximal och likaså variationen i kombinationen. Vi får se vad jag kan ordna.  

 


Spontanresor från White room

Sitter och jobbar för fullt med min hemtenta i general science B. Jag tycker att det är så fult av lärarna att lägga stora examinationer samma vecka som jag tar studenten. Jag övar även på mitt danssolo som jag ska ha i Dans A på tisdag. Det är betydligt roligare. Lite jobbigt dock eftersom jag fortfarande är så sjuk.. När ska skiten gå över egentligen?

Pratade med Alex nyss som kommit hem från sin Thailandsvisit, (en kille jag dejtat till och från tills han halvt flyttade till thailand under ett halvår så flera av er har garanterat läst om honom i bloggen), som berättade att hans kompisar drog en spontanresa helt utan packning till Aiya Napa inatt. De tog en taxi från White room direkt till Arlanda. Snacka om sköna grabbar! Alex var rätt nära på att åka med men hade väl tagit sitt förnuft tillfånga antar jag. Skönt att sitta där utan packning när alkoholen börjar försvinna ur kroppen. Hur som helst, man lever bara en gång. Jag fullkomligt älskar spontana människor!


Grabbarna - Alex är pojkspolingen nummer 2 från vänster, vårt håll sett.


Den jäveln slog mig rätt hårt i bränna..


Här är by the way två bilder på en del av mina skor.. Yes, I'm addicted :)

Konsten att somna

Hej!

Det är så mycket som måste fixas inför min student i dagsläget att jag varken hinner eller har någon vidare lust att blogga. Men det hoppas jag att ni har överseende med.

Igår var jag med Alexander hela dagen. Vi skulle egentligen hitta skor till min student men eftersom det regnade och var så tråkigt väder bestämde vi oss för att gå på bio eller hyra film istället, och det blev det sistnämnda. Alex gjorde det som vanligt jättemysigt med filtar och god fruktsallad. Vi hyrde Twilight men såg dessvärre inte hela filmen. Har hört att det är en grym film så jag får se till att se den utan en man skedandes bakom en. Det blir helt enkelt inte så mycket filmtittande då :) Hur som helst var det en jättemysig dag med Pärlerosen. Högsta graden av mys är att somna i en stor famn och bli överöst med pussar av någon man tycker om.

Jag är för övrigt stolt över mig själv att jag stannat hemma både fredag och lördag kväll denna helg. Igår somnade jag redan vid åtta, vaknade halv tio och bestämde mig för att sova för natten. Men efter att jag borstat tänderna och fixat diverse saker var jag superpigg. Men envis som jag är skulle jag verkligen somna tidigt, vilket resulterade i att jag låg och vred och vände på mig till klockan elva. Då ringde min älskling Anna så jag pratade med henne istället. Sedan tänkte jag att jag skulle ge sovandet ett nytt försök - och det gjorde jag, men utan framgång. Jag fick helt enkelt pallra mig upp från sängen och kunde sedan inte sova förrän vid två inatt. Jag som skulle lägga mig übertidigt, attans.


En vecka kvar till studenten!!!

Hej på er!

Efter lunch idag var det dags för mig att peka ut vad jag önskar mig i studentpresent av mina föräldrar. Åh, jag kan inte fatta att jag tar studenten om exakt en vecka! Det är så mycket som har hänt under dessa tre år så att det är helt sjukt. Samtidigt känns det som igår då man började osäker och liten i ettan.

Hur som helst har jag pekat ut en otroligt fin guldklocka från Guess samt ett guldhalsband med en hjärtberlock från samma märke. Riktigt fint så nu längtar jag ännu mer till fredag, haha!!

Nu ska jag sätta mig och skriva en lista på alla jag bjudit så att mina föräldrar vet hur mycket mat som skall inhandlas från cateringfirman och allt sådant praktiskt. Ska bli underbart att få hit alla släktingar från olika delar av Sverige samt ha min älskade familj samlad och alla mina favorittjejer på samma plats. Det kommer att bli en fantastisk dag!

Nu väntar middag och därefter ska jag fortsätta ta det lugnt här hemma samt få en del plugg gjort. Två hemtentor kvar samt ett danssolo.. tänk att lärare kan vara så hårda. Hur som helst är en hemmakväll just vad jag och min förkylning behöver.

Puss på er!

Det behöver inte vara en dans på rosor att vara smal.

Ni är många som reagerade starkt på mitt utlåtande om Beyonces kropp för någon vecka sedan. Jag vill först och främst poängtera att detta inte är ett inlägg som skrivs i syfte att på något sätt ta tillbaka det jag skrev då, utan jag väljer att dela med mig av mina aktuella erfarenheter kring vikt för att jag vet hur många tjejer som sitter i min situation men aldrig någonsin får hjälp eller stöd, då all fokus ligger på att man som överviktig eller kraftig ska vara nöjd med den man är. Som smal finns det i vårt samhälle varken stöd eller hjälp att få om man strävar efter att lägga på sig några kilon.

Hur som helst tänkte jag gå in på min situation kring just detta. Alla som känner mig, samt även ni läsare skulle jag tro, vet att jag har en kroppsform där jag är naturligt smal och i alla fall i dagsläget kan äta precis vad jag vill utan att gå upp det minsta i vikt. Jag har en väldigt smal benstomme och kommer nog aldrig (man ska visserligen aldrig säga aldrig..) kunna bli överviktig. Då jag inte är nöjd med min vikt handlar det således inte om att jag lagt på mig något kilo här och där, utan snarare att jag tappat i vikt.

Detta är ett scenario som skett nu, av diverse orsaker. Några av dem är att jag har en väldig sömnbrist, vilken beror mycket på skolan. Dels sitter jag ofta uppe och pluggar till sent om nätterna av den enkla anledning att jag verkligen kan koncentrera mig då och således få något gjort. Dessutom har jag inte alltid tid att plugga på dagarna på grund av alla mina träningar. Och inte nog med det sover jag nog väldigt oroligt när jag väl sover. I och med att jag mer eller mindre äter lika mycket som jag alltid har gjort, har mitt matintag inte speciellt mycket att göra med min, än så länge, lilla viktnedgång.

Stressen är också en viktig faktor i varje människas välmående. Jag är, och har varit (precis som majoriteten av er), oerhört stressad och pressad den senaste tiden. I dagens samhälle ska man vara intelligent och gå ut skolan med toppbetyg, man ska träna helst varje dag, festa som en partyprinsessa på helgerna, ha ett överflöd av vänner, gärna dejta en attraktiv kille, ha en bra situation hemma med föräldrar och syskon samt vara väldigt attraktiv. Det sistnämnda är ju relativt, men i övrigt anser jag att det är egenskaper som jag mer eller mindre besitter samt situationer som jag på ett eller annat sätt befinner mig i. Men, nu till det viktiga men:et. Denna strävan efter att vara over the top, på allt man gör, har medfört att jag har gått ner alldeles för mycket i vikt för vad som är bra för min kropp och säkerligen min hälsa.

Mitt mål för den närmsta framtiden är att gå upp de 5 kg som jag har tappat. Värt att komma ihåg är att det är mycket muskler som jag förlorat nu också när jag inte kunnat träna ordentligt på över tre veckor. Så den biten kommer att bli bättre nu såfort jag börjar träna igen. Men senare skulle jag även vilja gå upp ett par kg utöver det. Jag kommer som sagt alltid att vara smal - Det är något jag vill vara och samtidigt har jag som skrivet tidigare aldrig behövt kämpa för att hålla mig smal utan det är något jag är naturligt och således så som jag ska se ut för att må bra.

Jag vet hur som helst att min envishet kommer att göra att jag får tillbaka den kropp jag haft som jag inte velat byta ut mot någon i världen. Jag är otroligt tacksam över att min drömkropp är en kropp jag hade för ett knappt halvår sedan, och inte en kropp som genom operationer och ohälsosam träning och kost ser ut som en drömkropp. Så fort jag tagit studenten nu och får ett uppehåll från all stress och press kommer jag lägga all min tid på att må bra. Mår man bra inifrån kommer skönheten även på utsidan. Det må låta som en kliché, men min aktuella situation är ett levande exempel på det.


Filmkväll med nära och kära!

Hej på er!

Blev en tretimmars powernap förut. Oj, vad det var välbehövligt! När jag vaknade var Jocke och Signe här vilket var en trevlig överraskning. Vi åt en middag tillsammans vid åtta och nu är de iväg och hyr film till ikväll. Jag måste verkligen kurera mig ordentligt nu inför studenten så att jag är så fräsch det bara går att bli. Jag vill även hinna fixa naglar och sedan ska jag sola ett par gånger samt gå till min älskade frisör på tisdag. Då jag för övrigt har uppvisning av mitt danssolo, spännande!!

Hur som helst ska det bli en himla mysig kväll tillsammans med mina kära och det ska framför allt bli skönt att lägga sig i tid så att jag får en lång dag att utnyttja imorgon då jag ska kolla ut min efterlängtade studentpresent från mina föräldrar (en guldklocka från antingen D&G eller Guess) samt så ska jag hinna sola, shoppa et cetera.

Jag skall även få ner ett inlägg om vikt. Somliga av er kommer uppfatta det som dubbelmoral från min sida. Men jag anser att de allra flesta har dubbelmoral då det kommer till just skönhetsideal. I mitt fall ser det nog lite annorlunda ut mot hur det ser ut för många andra. Men som sagt, det inlägget kommer lite senare!


Mer om gårdagen samt gårdagens outfit

Då tänkte jag berätta lite mer om gårdagen..

Kvällen började som skrivet tidigare på Laroy. Det var jag, Fia, Bella och sedan Philip och Danne som jag inte träffat på år och dar kändes det som. Det var sjukt mycket folk och i princip omöjligt att varken gå in eller ut, men vi varvade de båda dansgolven och hade roligt i alla fall.

Träffade även alltid lika glada Jesper som ville bjuda på en drink och sedan begav vi oss mot White room efter lite streetdance med Max på Laroys rnb-golv. Träffade sedan Alexander x2, David, Thengill och en massa andra vänner och bekanta. Det var som sagt mycket bekanta ansikten ute igår.

Idag mår jag faktiskt inte så mycket sämre i jämförelse med vad jag gjorde igår, vilket jag hade räknat med att jag skulle göra. Klart jag känner mig lite halvsliten, hostar lite extra och är rätt förkyld men jag tänkte ta en powernap nu då det inte blev så mycket sömn inatt och hoppas på att må bättre sen.

Hur som helst är jag glad över att jag gick ut igår trots att det var lite riskabelt. Det var roligt att gå ut med tjejerna och det var skönt att komma ut lite för omväxlings skull. Det har ju blivit mycket tid tillbringad i sängen iförd mjukiskläder den senaste veckan. Nu ska jag ta en powernap.

Vi hörs lite senare!

Ego-pics i brist på annat att göra

För en gångs skull var jag ute i väldigt god tid igår kväll och fick hör och häpna vänta på att tjejerna skulle bli klara. Vad passar inte bättre att fördriva tiden med än att ta lite ego-pics? Mer bilder kommer!..





 

Det blev en utgång med tjejerna

Det blev utgång igår!.. Myket folk ute, minst sagt på Laroy där vi började kvällen. Men kul hade vi, tjejerna och jag. Dock har jag förlorat lite hår på vägen. När vi senare satt på uteserveringen på White room så kommer helt plötsligt ett äckligt tuggummi farandes i luften och landar i mitt hår. Jag blev så frustrerad att jag bara slet allt vad jag orkade och fick bort hårtussen med det äckliga tuggummit. Senare så hände ungefär samma incident fast då var det Alexander som var i farten. Denna gång fick vi skära bort en bit av håret. Lugn Amanda, det är bara några hårstrån. Pyttsan! Karln hade av en femtedel av mitt hår kändes det som.

Amanda Bergman, Sofia Rundström & Isabella Gillström

Jag, Fia och Bella på Laroy igår :)

Utgång eller inte utgång?

Det är frågan.

Det blir inget med Carro ikväll i alla fall. Men jag ska hur som helst vänta och se vad Sofia känner för när hon ringer. Alla jag har pratat med avråder mig starkt från att gå ut eftersom att det är så kort tid kvar tills studenten och det vore dumt att riskera att inte hinna bli helt frisk. Det enda som är kvar nu är trots allt en förjävlig hosta men mycket mer än så är det faktiskt inte. Hur som helst ska jag köra 100% nyktert om jag går ut. Det vore dock roligt att gå ut ikväll eftersom alla ska ut och det är inte många onsdagar jag har kunnat gå ut (läs: en halv) Men då vill jag i alla fall ha med mig någon av mina tjejer så vi får se hur det blir.



La dreamteam ;)

Detta är ingen provokativ blogg.

Jag har märkt att några av er läsare börjar bli lite provocerade av vissa av mina inlägg. Faktum är att det inte någonstans är min mening att agera provokativt för att få fler läsare vilket somliga av er påstår. Jag behöver inte nämna några namn men det finns ju många större bloggare som valt att gå den vägen vilket resulterar i att man blir hatad till slut - och personligen förstår jag inte hur man kan känna att det är värt det.

Hur som helst är det jättesynd att somliga av er inte förstår ironin i det jag skriver, samt inte lärt er att vissa saker bör man ta med en nypa salt. Och jag skriver just bör, för att för mig är det bara att läsa era kommentarer om att jag har för bra självförtroende, endast har ett fint yttre men ingen fin insida(?) och allt vad det är ni skriver och sedan radera dem innan jag hunnit till andra meningen och således hinna skaka av mig det innan jag överhuvudtaget tar åt mig. Men för er som sitter och blir provocerade och är riktigt pissed off, tar er tid att skriva det elakaste ni kan komma på uppmanar jag att lägga er tid på något som ger er mer.

Men för allas trevnad ska jag försöka anstränga mig lite mer till att inte skriva saker som kan uppröra folk i allmänhet. Sådan är jag inte i verkligheten och därmed finns det ingen som helst anledning till att spela någon jag inte är här i bloggen.


Ledig idag!

Idag är jag ledig vilket innebär långhelg fram till måndag. Kan inte bli bättre!

Kvällen igår inkluderade vindruvor, Bert och närhet. Var hemma vid halv två och tog en välförtjänt sovmorgon idag. Jag har varit kluven sedan jag vaknade om jag ska våga mig upp på hästryggen idag eller inte. Men extra nojig blir jag ju i och med att jag endast har fyra skoldagar kvar och därefter väntar den största dagen i mitt liv - nämligen min student. Och det finns liksom inte att jag ska vara sjuk då!

Utgång är planerad med Carro ikväll, även pratat lite med Sofia och tjejerna. Det känns verkligen som om alla ska ut ikväll och även om det inte är det bästa för mig funderar jag på att skita i hostan och förkylningen och således slå klackarna i taket ikväll i alla fall. Men mer om det senare.

Nu väntar en god lunch på mig!


Datorn - din bästa vän?

Har fortfarande inte kunnat slita mig från datorn. Att det alltid ska vara så svårt.. Nu är frågan om jag hinner ta en powernap eftersom jag ska iväg senare ikväll och jag kan aldrig begränsa mina powernaps till .. ja i alla fall mindre än en timme. 

Nej, nu ska jag fortsätta övertala Carro att vi ska ta ett glas vin ikväll innan jag ska iväg på äventyr! Keep your fingers crossed att hon inte har en massa plugg.

 


Riktigt nöjd med min presentation om mitt projekt.

Hej mina fina läsare!

Idag var det min tur att redovisa mitt projekt under 20 minuter och det gick verkligen så mycket bättre än jag trodde att det skulle göra imorse. Det var inte det att jag trodde att det skulle gå dåligt, men jag kände att jag inte övat så mycket på presentationen som jag velat. Men idag visade det sig vara hur bra som helst ty jag struntade i manuset tillslut och pratade fritt, vilket alltid är det bästa enligt mig.

Nu är jag så lättad och så glad eftersom jag är så nöjd med både gårdagens opponering samt dagens presentation. Då var arbetet slut gällande hundrapoängsprojektet som inneburit så mycket press och så mycket stress. Tänkte för övrigt ta ett par bilder på slutprodukten (dvs min alldeles egna bok) lite senare idag så att ni får se den. :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och ta min älskade powernap vilken upprepas varje dag. I alla fall nu när jag varit så sjuk. Då är det inte mycket krafter man har att disponera inte. Hur som helst blir jag friskare för varje dag som går, och fy satan vad mycket träningsinlägg ni kommer få så fort jag börjar träna. Det finns inget som jag saknar så mycket just nu.

Back to the age of 12!

Haha, nu ska jag berätta en liten hemlighet för er. När jag är ensam lyssnar jag alltid på jättetöntiga låtar som alltid gör mig glad som en liten flicka och jag tror genast att jag är 12 igen.

Ett exempel är Jimmy Jansson. Inte nog med Amanda-låten där han sjunger om Amanda så blir jag alldeles sprallig när jag lyssnar på Som sommaren. Räkna med att det här inlägget kommer att tas bort as soon as (för övrigt vet vi Sex and the city-lovers hur mycket vi hatar det uttrycket under tiden Carrie dejtar Aleksandr) jag får mitt förnuft tillbaka.

Amanda-låten kan ni som heter Amanda lyssna på tycker jag. Hur löjligt det än må låta känner man sig lite speciell :)


Men denna låt bara måste ni alla lyssna på. Man blir ju så glad när denna lilla pojkspoling sjunger!



"Amanda, du är typ min lillasysters idol"

Innan jag sätter igång ordentligt med förberedelserna inför min redovisning imorgon måste jag bara berätta om en rolig sak som hänt tre gånger nu under loppet av en vecka. Det är nämligen grabbar som hör av sig till mig på facebook; idag var det en killkompis och innan har det varit bekanta alternativt några jag faktiskt inte riktigt vet vilka det är. En kille hörde av sig för några dagar sedan och ville veta vilket läppstift jag använder ty hans lillasyster så gärna vill veta det. Och idag hörde min killkompis av sig precis och skrev något i stil med: herregud Amanda, du är typ min systers idol. Och då är det min blogg man syftar på. Därefter följer ofta en fråga i stil med: Tycker du inte att det är obehagligt?

Och vet ni.. det gör jag verkligen inte. Jag tycker bara att det är hur smickrande som helst och det är underbart att små prinsessor ser mig som sin idol. Detta kommer att leda till ett Sverige med naturligt vackra, vältränade tjejer som tar skolan seriöst och festar likt ingen annan på helgerna! Hur bra är inte det? ;)


Lyckad opponering idag

Hej mina söta!

Opponeringen imorse gick jättebra, bortsett från min überhesa röst som försvann lite för varje ord jag sa. Men jag är nöjd med mina åsikter jag förde fram under opponeringen och nu efter en lunch med pappa ska jag ta en powernap och därefter förbereda min redovisning som jag skall hålla imorgon. Det kommer att bli en väldigt personlig prägel på den, vilket förhoppningsvis blir jättebra och uppskattat.

Nu ska jag ta en powernap och drömma om sommaren.





Fick lite bilder av pappa idag som han tog med sin kamera innan studentbalen. Jag fullkomligt älskar de bilderna. De ser nästan lite redigerade ut. Men jag antar att en bra kamera får fram det där lilla extra!

Varför ska det vara så svårt?

Hur mycket energi ska man lägga på något som i huvudsak främjar destruktiviteten och sakta men säkert glider dig ur händerna i samband med att förnuftet får ge vika för starka känslor som beroende, tillgivenhet och lust?

Det här med att förhålla sig realistisk till sin samvaro och dess prövningar är något som jag som känslomänniska är föga duktig på. För mig kan allt som sker på film lika gärna ske i verkligheten, bara det att jag inte har upplevt det än. Då somliga realistmänniskor säger att det beror på att det som sker i filmernas värld inte sker i verkligheten har jag sagt  bullshit, men numera är mitt svar word.

Men lever vi verkligen i en sådan materialistisk, förgänglig och cynisk värld att man inte längre kan förvänta sig att endast nöja sig med en person som är villig att behandla dig som den fantastiska människa du faktiskt är; där osäkerhet och press inte existerar ty allt tvivel försvinner i din närvaro?

Har vi moved into a life där man föregående stycke till trots har funnit sin kärlek som har alla dessa fantastiska egenskaper någonstans men man ger personen ifråga varken tid eller rum att uttrycka dessa?

Vad kan det bero på att man som två individer har funnit varandra, orsakat mer tårar för varandra under ett knappt halvår än vad man möjligtvis upplevt under en hel livstid men ändå inte kan släppa taget om varandra och gå vidare? Varför är man villig att förlora någon man håller mer kär än många andra som om det var ett par halvsnygga skor med en halvhög nersliten klack, när det i själva verket handlar om ett par klackar man vet att man skulle få jävligt svårt att hitta någon annanstans?

Men av vilken anledning vill man då hålla kvar vid en person som omedvetet främjar destruktivitet framför välmående och ett beroende och en begänsning framför frihet? Av vilken anledning mår man sämre då friheten knackar på utanför dörren, föreställandes som något fint men med en hård yta man aldrig tycks ta sig igenom. Behöver frihet nödvändigtvis innebära att vara själv och kunna göra vad man vill, eller handlar det om vetskapen att man har den man idag inte vill leva utan vid din sida?

Hur kan två individer må så fruktansvärt dåligt utan varandra, men varken värdesätta, vara rädd om eller uppskatta tiden då man har haft varandra? Hur kan man känna att det är värt att släppa någon - att förlora någon, för att osäkerheten om hur det skulle bli att våga satsa blir för stor och främmande?

Hur kan man inte våga ta steget ut i det okända med sin älskade vid sin sida, då man är medveten om hur halv man känner sig såfort denne inte längre är där.

Är inte livet för kort för att bara släppa de som verkligen har gjort intryck på en?

Nej, nu ska jag sova på saken... fortsättning följer!

Grattis älskade mami på födelsedagen!

Sitter och läser igenom ett arbete om Japan som jag ska opponera mot imorgon. Sedan på tisdag ska tjejen vars arbete jag läser nu opponera mot mitt arbete. Det vill säga, jag sätter ribban för hur hårt hon kommer gå på mig och mitt arbete. Hade varit betydligt skönare om det var tvärtom..

Hur som helst ska jag och min ännu obefintliga röst åka mot NK för att köpa present till världens finaste och bästa mamma för att hon fyller år idag. Jag ska köpa en longchamp väska till henne tänkte jag. Har sett en riktigt fin som hon kommer att bli överlycklig för. För er släktingar som läser och undrar vad hon fått av den övriga familjen ska jag delge er det här. Av pappa fick hon en shoppingrunda som de hade tidigare idag och av Joakim fick hon konsertbiljetter och av Sebastian fick hon ett ganska saftigt presentkort på Sturehof. Väldigt bra presenter om jag får säga det själv. Det är hon värd min älskade lilla mamsi!

 
Jag vet inte vad ni tycker men visst syns det att jag är sjuk i mina utmattade och livlösa ögon och uppsvullna ansikte..

Mina favoriter bortsett från Sveriges La voix

Riktigt dansvänliga låtar som jag ska dansa och träna till såfort jag blir frisk. Den undre låten; Finlands bidrag, har man ju hört en massa gånger redan på bästa radiokanalen 107.5. Men jag måste säga att Rumäniens bidrag här högst upp bara blir bättre och bättre för varje gång jag hör den. Refrängen är grym! Vilken var er favorit förutom Sverige? Givetvis måste man vara patriotisk i dessa tävlingar, även om man mot förmodan ogillar Malena och hennes låt.

 


Bilder där jag händelsevis dykt upp

Dåhar jag hittat två bilder där jag händelsevis dykt upp. På den översta bilden kan ni nog lite suddigt skåda mig och Jesper i det högra hörnet. Detta var under budskapet att man ska skaffa sig kontakter. Lite ironi sådär. I love it!



Sedan har vi söta Katja och söte Warren på en bild där ni i bakgrunden kan se min klänning.


Jag har tappat min röst!

Godmorgon mina prinsar och prinsessor!

Vet ni vad som har hänt mig idag? Jag har tappat min röst! Jag gick upp för ett tag sedan och har inte pratat med någon eftersom ingen var hemma. Jag var med andra ord inte medveten om mitt tragiska tillstånd förrän Alexander ringde och rösten gick upp i falsett de få gånger jag kunde få fram något hörbart överhuvudtaget.

Det olyckliga i allt detta är att jag vaknade imorse - utan feber, utan halsont, utan en rosslig hals som gör att man inte kan andas normalt och framför allt utan en dunkande huvudvärk. Sen ringde Alex och det första jag fick var ett hånskratt och någon som härmade någon (läs: mig) som lät som en stucken gris. Och jag som ska opponera mot en tjejs 100-poängsprojekt imorgon. Tror ni att någon kommer kunna ta mig seriöst med den här obefintliga rösten? Eller ännu viktigare, tror ni att någon överhuvudtaget kommer att höra vad jag har att säga? Inte som läget är just nu..

Nu ska jag dricka en kopp varmt te och hoppas att det blir bättre. Hej så länge!


Tack för en lyckad studentbal!

Sådär, nu är det dags att jag berättar lite om gårdagen. För det första, vilken otroligt fin och påkostad studentbal det var! Studentkommittén hade ordnat allt till det bästa och bara det faktum att vi fick äran att vara på Grand hotel i Saltsjöbaden kändes hur roligt som helst. I ett av de inledande talen så berättade en av eleverna att det inte varit det lättaste att hitta en fin plats där de var villiga att ta emot en stor skara avgångselever. Detta gällde även Grand hotel, men så fort hon nämnde att vi kom från Viktor Rydberg gymnasium hade det låtit helt annorlunda och hon välkomnade oss med öppna armar. Det är alltid lika roligt att höra vilket bra rykte vår skola och dess elever har.

Hur som helst började allt med champagne ute på verandan. Därefter gick alla till bords i franska matsalen och det var bordsplacering. Vid mitt ord var ett par från min klass, Tessie, min engelska/svensklärare samt en mattelärare och lite andra tjejer och killar. Det var lite etra roligt eftersom Alexander tog med mig dit på alla hjärtans dag och det vi åt då, åt vi även igår. Vi satt även i samma matsal. Hur som helst var det god mat och gott vin och desserten var utsökt också.

Under middagen var det givetvis lite olika tal, spontana som förberedda. Världens bästa lärare sjöng och spelade gitarr så att sentimentala jag givetvis satt och grät som en tönt. Men han sjöng om hur jobbigt det kommer att bli att ta farväl, och inte heller är han den sentimentala typen.

Sedan hade de satt upp lite roliga bildspel på storbildsskärm och då de gick igenom hur man klarar tiden efter gymnasiet på bästa sätt, eller något i stil med det, var helt plötsligt en bild på mig och Jesper (som jobbar på Magenta) där med budskapet att man ska lära sig att skapa kontakter. Det var lite roligt; jag bjuder på den! :)

Toastmastern och toastmadame skötte ett utmärkt jobb och jag kom att tänka på att jag var toastmadame på min bal i nian. Det var riktigt roligt faktiskt. Hur som helst hade vi ett helt våningsplan för oss själva så efter middagen begav sig alla till salongen där Robert DJ:ade och alla dansade i flera timmar.

Lite bilder från kvällen..


Alla skålade i champagne utomhus innan vi satte oss till bords.


Mingel innan middagen började.


Toastmaster och toastmadame. På storbilden bakom fanns sedan helt plötsligt en bild på mig..




Världens bästa lärare Fredrik sjunger och spelar gitarr.


Min idrottslärare Warren i blått och min geografilärare Tyler var först ut på dansgolvet. Warren gav för övrigt mig och Tessie mvg på vår ledarskapslektion i dans. Vad tycks? ;)


Robert körde en del sköna låtar..


Tessie, jag och Fredrik.


Lite mer bilder :)



 

The look of yesterday








En liten update om dagens matteprov

Jag måste bara passa på att skriva ett snabbt inlägg innan jag fortsätter med allt fixande av moi inför balen i eftermiddag/ikväll. Jag har ju suttit hela morgonen fram till lunchtid och skrivit nationellt prov i matte. Innan jag nämner hur det gick tänker jag bara tillägga att jag tog tempen så fort jag kom hem från provet och då hade den stigit från ingen feber alls till lite mer än 39 fucking grader. Jag satt alltså under provet och svettades, hostade, kallsvettades för den delen också, snorade och kunde inte andas normalt eftersom en hostattack då var konsekvensen. Sympatiblickar blandat med en rädsla av att själv bli smittad var tydliga från både Steven och Ulf (lärare som satt med under provet och såg till att vi skötte oss)..

Hur som helst, vet jag inte hur jag gjorde men vad det än var jag gjorde gick det riktigt, riktigt bra. Jag vågar inte hoppas för mycket än, men jag har förhoppningsvis inget att oroa mig för i alla fall. Som sagt, jag vet fan inte hur det här gick till då jag legat i koma i en veckas tid snart och gjort allt annat än att plugga matte. Eller nej, det var lögn. Jag har inte ägnat mig åt någonting.. och således inte heller matematik.

Men bara det faktum att jag satt provtiden ut och svarade på varenda fråga trots en feber på 39 grader räcker för mig. Det innebär att jag har gjort mitt bästa efter mina förutsättningar i dagsläget - och det är det enda jag bryr mig om. I alla fall just nu, för nu är det studentbal som står på schemat. Wiie!

Ni har en massa bilder att vänta som skrivet tidigare. Puss på er!

Lite gladare nu..

Jag glömde ju helt bort att tacka för era fina kommentarer i mitt lilla klagoinlägg en bit ner. Er kan man verkligen räkna med. Tack så hemskt mycket för era fina ord. Det värmde.


Nu sitter jag och pluggar matte likt alla andra som ska skriva nationellt prov imorgon. Jag räknar dock ingen matte utan sitter bara och läser och pluggar in sida efter sida i boken så att jag kan alla regler. För mig har det alltid fungerat bäst inför nationella. Om inte annat känner jag mig säker när jag vet att jag läst igenom precis allt som vi ska kunna. Överraskningar på prov är det värsta jag vet.

Jag börjar hur som helst känna mig lite gladare nu i alla fall. Men bara lite. Jag vet inte om det var mammas kärleksfulla kram, tanken på hur mycket jag kommer att dansa i höst om allt går som jag vill, Alexanders fina gitarrspel + sång eller tanken på att det är studentbal imorgon som fick den tunga stenen att lyfta en aning. Men något var det onekligen.

Nu ska jag läsa vidare och hoppas på att provet går som jag vill imorgon. Imorgon kommer ni dessutom bli överösta med bilder i samband med min bal. Ni kommer att älska mig i min klänning om jag känner er rätt. Men allt sådant imorgon. Nu måste jag fokusera ett litet tag till.

Kram på er!


Regler är till för att följas:

Från och med nu nämner INGEN Lasse Kühlers stora elevshow på Vasateatern 17e och 18e..

Jag har nämligen tagit det förnuftiga (intalar jag mig..) beslutet att inte delta på föreställningarna. Detta på grund av att jag fortfarande är jättedålig och jag vågar helt enkelt inte riskera att missa min egna student. Jag har planer på att hoppa på en dansgrej (om jag kommer med efter audition vill säga.. men det klart att jag gör ;D) där man dansar 10 ggr i veckan på morgonen och förmiddagen. Ingenting är bestämt men det jag ville komma fram till är att dansen kommer att finnas med mig många år framöver = en massa föreställningar och allt därtill.

Men, just nu är jag deprimerad och näst intill apatisk på grund av att kroppen är för utmattad för att visa några känslor. Ett undantag var då jag ringde Ebba precis efter att jag hade ringt min danslärare och berättat om det ödesdigra beslutet. Jag trodde att jag hade allt under kontroll eftersom jag på grund av utmattningen inte kunnat visa några som helst känslor sedan i söndags kväll. Så fel man kan ha. Jag bröt nämligen ihop totalt när jag pratade med Ebba och fick ett tag inte fram ett ljud mer än mina snörvlingar som jag inte visste om de berodde på att jag grät eller förkylningen. Kanske en kombination.

Ebba har i alla fall en lugnande effekt på mig likt en mor, och hon utstrålar sådan trygghet så det kändes genast lite bättre efter att ha pratat med henne. Men så fort vi la på var det klippt igen. Inte det att jag började gråta, för de kraftansträngningar som går åt varje gång jag tar till tårarna så tar det från den energin jag måste klara av att lägga på matten ikväll och imorgon. Gråta kan jag göra sen. Förstår ni hur illa det är när inte ens en skoshopping som mamma erbjöd mig gör mig på bättre humör.. Fuck shoes, jag vill bara dansaaaaa :'(



Depp!

Idag har jag vaknat till en riktig skitdag. Jag är fortfarande lika sjuk, bara det att jag idag överhuvudtaget inte kan resa mig upp för då snurrar det likt efter en heldag på Grönalund. Jag har nationellt prov i matte C på fredag och jag har fått inse att jag får ta ett VG i den kursen. Det är inte mycket att göra när man inte kan plugga. Ni ska bara veta hur lång tid det har tagit att skriva de här få raderna hittills.

Jag har även fått höra att stagingen som jag missade igår var hur värdefull som helst och jag missade otroligt mycket genom att inte vara där. Tanken på föreställningarna känns knappt lockande längre när jag ändå inte kommer kunna göra mitt bästa. Jag vill alltid kunna vara på topp annars kan det lika gärna vara för mig. Hur som helst är dagens rep flyttat till imorgon så beroende på hur jag mår då får jag ge ett slutgiltigt besked om jag kan vara med på föreställningarna eller inte. Kul att familj och vänner har köpt en massa biljetter till showen.. FAN!

Nej.. det är bra orättvist ibland alltså. Jag bara ligger här hemma helt oproduktiv och kan bokstavligt talat inte göra något vettigt. Huvudet snurrar och värker, illamåendet blir bara värre och värre och alla förkylningsfaktorer håller sig kvar. Inte minst febern. Det var nog länge sedan jag kände mig såhär förbannat ledsen. Jag är varken arg eller frustrerad, bara så fruktansvärt ledsen och besviken. Ett betyg och förmodligen bland det roligaste jag skulle ha gjort det här året bara försvinner.. på grund av att jag ligger här halvt i koma. Ni vet hur mycket jag lever för dansen och föreställningarna. Jag skulle äntligen få vara med på den stora elevshowen och vi har övat så mycket inför den här helgen hela terminen, och så försvinner det bara sådär. Fyfan :(

Mina läsare.. jag behöver ert stöd. Det känns som att kontakten med er är den enda kontakt jag har med omvärlden just nu. Kommentera, stötta, gör vad ni vill, men vad ska jag tänka för att bli lite glad?


Ni har hjälpt mig förut.. och nu är det dags igen :(


Bloggtorka då man är sjuk

Hej mina älsklingar!

Det är så fruktansvärt tråkigt att blogga nu när jag bara är sängliggandes (av helt fel anledningar hehe...) hela dagarna.

Hur som helst kunde jag inte ta mig upp ur sängen idag för att gå på dansrepet på Vasan. Då förstår garanterat många av er hur dåligt jag mår. Ett dansrep skulle i alla fall inte jag missa i första taget. Men nu är det såhär.. jag har min one and only studentbal på fredag och ännu större one and only student den 29e maj. Det går liksom före allt.

Men hur som helst kommer en massa bilder till bloggen att rulla in efter fredag så jag hoppas att ni står ut tills dess. Jag är väl medveten om hur gärna ni vill ha en massa bilder till bloggen. Men visst har jag blivit duktig på den fronten? :)

Idag mår jag för övrigt sämre kring vissa aspekter och bättre kring andra. Febern har nog gått ner litegrann. Man får ju vara glad över det lilla. Nu känner jag mig också lite piggare; har till och med kunnat plugga litegrann idag. Men jag kan fortfarande inte sitta upp längre stunder, och än mindre stå upp, för då blir jag jätteyr och illamående. Sedan har mina bihålor svullnat upp och värker mer än vad de gjorde igår så kanske är det en bihålsinflammation jag dragit på mig trots allt. Men jag hoppas fortfarande att det bara är en vanlig förkylning som blivit värre på grund av att jag inte varit speciellt förnuftig som ni vet.

Influensa tror jag faktiskt inte att det är längre då alla smärtor jag hade i hela kroppen igår är mycket bättre idag och det brukar hålla i sig bra mycket längre än en dag. Hur som helst ska jag vänta några dagar och se om det fortsätter att bli bättre, för det sista jag vill är att börja äta penicillin. Då måste jag nämligen helt och hållet slopa föreställningarna i helgen. Jag vet dock inte hur det kommer att bli med dem ändå nu när jag inte kunde närvara på kvällens staging och förmodligen inte heller på morgondagens rep.. Men hur ont det än gör prioriterar jag givetvis studenten och allt därtill. Dansa kommer jag kunna göra så många andra gånger.

Godnatt!


Godnatt!

Nu ska den lilla sjukligen äntligen försöka sova. Det blir nog svårt med tanke på att det enda jag har gjort idag har varit just att sova. Men å andra sidan är kroppen fortfarande helt utmattad så det ska nog gå bra. Staging på Vasateatern imorgon och I really have to be there! Hoppas att vi inte ska dansa något.. I så fall är jag körd med min 40gradiga feber. Men staging handlar ju mer om att kolla vilka byxor man ska in och ut i, exakt var man ska stå på scen, hur ljuset ska ligga i de olika numrena et cetera.



Godnatt på er mina kära läsare.

Febern har nått 40graders-gränsen

Jag passar på att skriva några rader nu när jag sovit i ett par timmar och värktabletterna har gjort mig lite piggare samt fått ner febern lite. Jag vaknade hur som helst upp imorse av att jag var dyngsur av svett men frös så att jag bokstavligt talat grät. Var tvungen att ta tempen för att få den höga febern bekräftad och den stod då på exakt 39.9 grader. Jag kan faktiskt inte minnas när jag var såhär sjuk senast och 40 graders feber vilket jag har nu har jag nog aldrig haft förut. Kroppen är så svag att när jag skulle hålla ett vattenglas och gå med det från sängen till soffan tappade jag det i golvet efter två sekunder. Bihålorna är uppsvullna och alla kroppens leder värker. Men jag antar att jag får skylla mig själv. Mycket festande samt att jag tränat två dagar i rad med en feber på 38 grader kan inte sluta bra.


Fan, fan, fan vad depp det här är. Blir jag inte frisk till i helgen då det är studentbal samt dansföreställningarna vet jag inte vad jag gör. Nu måste jag lägga ner datorn igen och lägga mig till rätta i sängen. Jag kan bara gå in på den med fem minuters intervaller. Kroppen orkar inte mer :( Tack alla fina vänner som hör av sig hela tiden. Fy vad det är tråkigt att bara ligga hemma.

En sjuklings dagbok, del 2

Hej igen!

Dansträningen idag var faktiskt bland det värsta någonsin. Igår kunde jag ändå vara med och träna som vanligt trots febern, men idag orkade jag inte längre än 40 minuter. Svetten rann bokstavligt talat på mig samtidigt som man är sådär kall för att man kallsvettas. Men det värsta var nog ändå den här hemska känslan man får i halsen när man blir andfådd som sjuk. Det bränner och är så torrt att man knappt kan andas normalt. Inte alls roligt. Hur som helst fick jag stå vid sidan om och markera lite lugnt och metodiskt. Det fungerade också.

Skjuts hem fick jag sedan av världens sötaste Emelie som kom och hämtade mig. Usch, jag är så rädd att smitta ner folk i min närhet nu. Det är ju nu allt brutit ut och därmed då jag smittar som mest. Hur som helst har jag varit hemma själv (mina föräldrar är på Per Gessle) sedan dansträningen vilket är precis vad jag behöver. Såfort de andra kommer hem sätter de mig i karantän här hemma. Nu får jag i alla fall vara var jag vill. :) Haha, som sjukling blir man onekligen glad över det lilla.

Men jag måste faktiskt få gnälla lite till. Jag har ju en väldig hosta nu också vilket ni säkert förstår. Men varje gång jag hostar gör det så förbaskat ont i min midja som jag har världens träningsvärk i så jag gör allt jag kan för att inte hosta, vilket gör att allt bara blir ännu värre när jag väl gör det. Intresseklubben antecknar.. det här är ju inte så intressant för er att läsa. Nej, skärpning. Nu ska jag göra det jag är bra på, nämligen plugga sönder mig själv. Jag tänkte vara ambitiös och skriva klart ett arbete ikväll. Det är alltid lika skönt att gå och lägga sig efter en produktiv dag så nu ska jag fortsätta. 

På återseende! 

Det finns ingen som jag tycker om så mycket.

 


Sjuklingens dagbok

Jag har inte blivit piggare än och inte friskare för den delen heller. Febern har stigit men förkylningen känns lite bättre. Varför ska sjukdom alltid komma så förbaskat olägligt? Egentligen har jag baletträning just nu men eftersom jag ändå inte skulle kunna vara med stannade jag hemma här i sängen. Träningen som börjar 18.20 måste jag emellertid delta på eftersom det är rep inför föreställningarna nästa helg. Stora elevshowen på Vasateatern med Lasse Kühlers dansskola. Visst kommer ni och kollar?

Annars då.. jag har en killing träningsvärk i midja och mage sen gårdagens dubbelpass. Trodde inte alls att jag skulle få någon träningsvärk eftersom vi inte har någon styrka eller liknande under träningarna nu inför showen utan bara matar koreografi och kör igenom den. Men tydligen blir det rätt bra träning i alla fall, eller det vet jag ju faktiskt att det är.


Sjuk

Godmorgon!

Ahhh jag är så arg.
 Gick och lade mig vid tio, halv elva igårkväll med förhoppning om att jag skulle må bättre när jag vaknade idag. För det första sov jag jättedåligt på grund av den höga febern, onda halsen och dunkande huvudvärken och för det andra vaknade jag klockan åtta imorse och kunde omöjligt sova vidare. Febern är nu 38.5 grader och jag mår förjävligt rent ut sagt. Det värsta är att jag har det viktigaste dansrepet ever idag och jag måste verkligen vara där och träna själv. Därmed kommer det garanterat dröja innan jag blir frisk och på fredag är det min studentbal. Måtte jag bli frisk tills dess..

Inte kan jag vila här hemma heller utan nu måste jag krypa upp från sängen och sätta mig och råplugga matte. Matte nationella på fredag och mvg är det enda alternativet. Nej, nu får jag inte vara så bitter. Vi hörs när jag känner mig lite piggare. Puss så länge!


Om att dansa med feber

Hello bloggen!

Kul med så mycket nya läsare igen. Välkomna välkomna, hoppas att ni stannar :)

Det visade sig att det inte var någon hit att bli sjuk efter en utekväll som avslutades vid halv sex imorse. Trots att jag vaknade med feber på 38 grader, som snart dessutom blev lite högre än så, var det mitt "eget fel" enligt mina föräldrar eftersom jag sovit så lite och druckit alkohol när jag var lite småkrasslig. Till och med jag som alltid tränar fastän jag är sjuk kände att det nog skulle vara läge att stanna hemma från dagens dansrep. Men efter otaliga utskällningar och befallningar från mina, idag känslokalla, föräldrar fick jag bita i det sura äpplet - ta tjuren vid hornen, ja you name it, och sätta på mig danskläderna och träna på som vanligt. Trots att ögonen var matta och kallsvetten så påtaglig att tjejerna i dansgruppen sa att jag varken såg eller kändes särskilt kry gav jag verkligen allt och det kändes så bra efteråt att jag var helt säker på att dansträningen gjort mig frisk. Men två sekunder senare kom jag på att det förmodligen bara var värktabletterna som börjat värka. Det blir en hemmakväll.



Mer egobilder, snart spyr ni på mig :)










Utgång igår för omväxlings skull ;)

Kvällen igår då. Therese och jag gjorde oss som vanligt iordning här hemma. Sedan hämtade vi upp Sofia och åkte till Fredrik och Tom för lite förfest samt övertalning att jag ska till Visby vecka 29.. så där lär ni hitta mig efter gårdagen. Hur som helst kom även Malin och Rebecca förbi, samt senare även Christian med fler. Första hållplats blev Laroy där det var rätt dött. Vi tog en runda och begav oss vidare mot Magenta. Samma gamla vanliga runda med andra ord.. Det var rätt dött där till en början också men det kom igång helt okej sen i alla fall. Därefter blev det White room som kom igång riktigt bra efter ett tag.

Dock kan jag säga såhär.. jag har nog aldrig känt mig så obekväm ute tidigare. Ta det verkligen inte fel nu, hur jag än uttrycker det här kommer det låta fel. Men jag och Sofia hade sådant helvete rent ut sagt med så mycket grabbar, shotar hälldes mer eller mindre över en (läs: typ håret, handväskan.. ja många ställen förutom i munnen eftersom vi snällt tackade nej). Jag blev nersprutad med champagne i hela ansiktet på dansgolvet på Magenta för övrigt. Vidare på White då.. grabbhänder var både här och där, innanför och utanför och både jag och Sofia bara tittade på varandra och visste inte var vi skulle ta vägen. Det kändes precis som om man var kring Medelhavet och vi var de enda blondinerna där. Fruktansvärt rent ut sagt. Men vi hade trevligt i alla fall och stannade väl nästan till stängning.

Hur som helst har jag vaknat dundersjuk idag med drygt 38 graders feber och är sådär ynklig med världens migrän och hosta. Så går det när man sover lite och stressar mycket. Mitt immunförsvar klarar inte riktigt det. Men förhoppningsvis blir det bättre under dagen och inte hindrar lite sjukdom mig från dansträningen som börjar om två timmar. Två timmar rep.. det känns långt borta just nu när jag ligger här halvt medvetslös, men så fort träningskläderna kommer på ska det nog gå bra.


Japp det är meningen att leopardbh:n ska synas. Lite halvnonchigt sådär, I love it!


Här står jag och posar @ Fredriks och Toms place.


På Magenta.


Shoppingångest

Hej på er alla turturduvor!

Jag berättar om gårdagen i nästa inlägg och så berättar jag om gårdagen på dagen nu. Allt för att kompensera gårdagens obefintliga uppdatering en aning. Hur som helst åt jag lunch på Ciao ciao med Sebastian och pappa. Därefter åkte jag och mötte Therese för lite akutshopping inför helgens utgångar samt balklänning. Jag hittade en balklänning som faktiskt satt som en dröm. Åh vad jag längtar tills ni får se mig i den! :)

Hur som helst blev det lite mer shopping än bara balklänningen. Närmare bestämt tre klänningar som är precis likadana bara att de är i olika färger. Så går det när man inte kan bestämma sig för vilken färg som är finast - då får man ta alla tre. Inte riktigt vad jag räknat med kanske.. Sedan så köpte jag även den fina toppen jag har på mig nedan.




Partysessan

Hello babes, kom precis hem från studentfesten på Handelshögskolan som faktiskt var riktigt trevlig. Först ikväll hade jag en grym dansträning med Kühlers där jag njöt så mycket av att dansa och showa för de andra dansgrupperna så jag ville aldrig sluta. Därefter begav jag mig till Vapiano och Therese. Efter ett par timmar begav vi oss mot Handels där det till en början var rätt tomt men snart fylldes det på med rätt partyglada människor i den fina festlokalen. Efter att jag önskat min favorit och klassikern Your love som snabbt spelades var jag taggad till tusen. Hur som helst blev det lite vin och en Fisherman shot som snälla Fredrik bjöd på. Det behövdes inte mer för att lilla jag skulle bli på g! :)

Jag är fortfarande supertaggad och på världens partyhumör så det blir svårt att somna inatt alltså. Men imorgon är det fredag och vi vet alla vad det innebär. Efter en omfattande och lång shoppingdag på stan ska jag festa som aldrig förr. Den ni!

Såhär har jag sett ut ikväll:
 



 

Dans dans dans

Haha, ja vad ska jag säga? Såhär slutar det ofta när dansglädjen tar tag om mig likt ett järngrepp. Hoppsa hit och dit istället för att köra igenom den koreografi jag har lärt mig. Men men, det är så det ska vara. Det finns ju inget roligare man kan göra än att dansa. Frågan är varför koreografen till min dansgrupps danser inte bestämt något av stegen nedan till showen. Det skulle ju blivit världens succé! Hehe.. Nej men hur som helst ska vi faktiskt dansa med stolar och det blir alltid lite av en kinky känsla när dans och stolar är i samma situation. Höjdrädd som jag är är jag fortfarande livrädd för att jag kommer att ramla ner från stolen eftersom vi ska dansa i höga klackar.. på en scen inför hundratals människor..

 
wiiie :)

Apropå uppvisning och att göra bort sig har jag en gång i mitt liv (av alla miljoner gånger jag dansat på scen) gjort bort mig så att jag fortfarande blir alldeles röd i ansiktet när jag tänker på det. Det är utan tvekan bland det värsta jag varit med om. Påminn mig om att jag måste berätta vid något tillfälle om vad som hände. Det vill ni inte missa :)

Brun och fin



Då var man hemma igen brun och fräsch.. och iskall. Efter solariet gick jag och satte mig i Vasaparken med Caroline och vi uppdaterade varandra som vanligt om vad som sker.. och inte sker. Jättemysigt att träffa min solstråle men satan vad kallt det var. Jag höll på att frysa fossingarna av mig och efter ett tag promenerade vi hem till henne.  

Nu springer jag runt hemma i små kläder trots att jag fortfarande fryser som en .. jag vet inte vad. Men jag tränar samtidigt på danserna som vi ska köra igenom på träningen ikväll så jag blir nog varm snart. Just nu övar jag på stolsdansen vi ska köra.

Efter träningen vid niotiden ska jag göra mig iordning och åka direkt till Vapiano för middag med Therese. Vi delar nog på en flaska vin så att vi blir lite runda och goa inför Handelsfesten senare. Jag tar säkert med mig kameran också så får ni se lite bilder från kvällen inatt eller imorgon.


En bra torsdag

Åh vad det är skönt att inte ha några lektioner i skolan under ett par veckor. Man kan ta sovmorgon och själv välja hur man ska lägga upp sitt plugg. Skönt med lite omväxling!

Idag är det en hel del roliga saker som står på schemat. Jag ska sola, träffa Carro över en fika, ha dansrep i ett par timmar, ut och äta/föra med Tessie för att sedan dra på 20-dagarsfesten på Handelshögskolan. Det blir nog en rolig dag!


Happy eyes :)

Gyllene tider

 
 
 
 
 



Tänkte först lägga upp en av mina favoritlåtar, men ja då slutar det såhär.. Jag kunde omöjligt välja endast en, men till slut fick jag lägga band på mig själv. Här är några av deras bästa låtar. Men det finns såklart mååånga fler.. När alla vännerna gått hem är ju för övrigt så fin att jag bara vill krypa upp i en stor kärleksfull famn med en massa filtar under en stjärnklar himmel en sommarnatt och låta tiden stanna för en stund.

Ni vet vid det här laget hur svag jag är för Gyllene tider. Under sommarhalvåret är det kort och gott det enda jag lyssnar på. Det finns inget som är mer sommar, student och frihet än det bandet. Jag har säkert ett tiotal låtar som alla är mina favoriter där man kan texterna i sömnen och låtarna går aldrig ur tiden. Ni kan ju tänka er vad som kommer spelas övervägande på mitt flak. Hur som helst, lyssna och njut för det gör jag!



Vilken är er favritlåt med Gyllene tider/Per Gessle?

Mysdag!

Nu har jag vaknat till och bestämt att det ska bli en riktig mysdag och myskväll för min del idag. Jag ska gå omkring i min rosa mjukisdress och duntofflorna hela dagen och ha ett stort glas vatten bredvid mig hela tiden (bästa skönhetstipset jag kan ge, finns inget som gör hyn så fin som att dricka mängder av vatten). Sedan ska jag se till att äta en alldeles utsökt både lunch och middag. Sedan ska jag ligga i min sköna säng hela dagen och finslipa på min svenskanalys och ha på skön musik i bakgrunden och en fruktsallad vid sidan om.

Förresten! Gissa vem som hittade världens sötaste studentklänning igår? Åh jag är så lättad och så glad! Klänningen satt så himla bra och trots att jag var osminkad och hade smutsigt hår när jag provade den så lyste klänningen upp hela mig. Och det är fan inte ofta det händer. Man ska aldrig prova kläder när man känner sig ful för då ser allt fult ut på också. Men inte med denna skönhet. Den är helt perfekt! Nu har jag bara skorna kvar... och balklänningen.. och fixa naglar och fransar... och köpa en liten gullig väska.. ja listan kan göras lång. Men vilodag var det ja, nu släpper jag det där för en dag.

Stretcha aldrig kall

 

Godmorgon!

Nu börjar vår omtalade projektperiod i skolan ett par veckor framöver. Endast en morgon och en eftermiddag under den här tiden (för redovisning och opponering) kommer jag behöva vara i skolan. Så nu blir det enbart plugg hemifrån, skönt skönt! Planer för dagen är för omväxlingsskull (;P) plugg och därefter ska jag nog ner och rida senare idag. Sedan får vi se.. är så sugen på en liten utgång ikväll nu när jag inte har skola imorgon. Men det är ju den stora Handelsfesten imorgon och sedan kommer helgen så en hemmakväll skulle nog kroppen må bra av. Just ja.. Nu kör vi en liten edit här. Jag har deadline på en stor analys ikväll, som jag visserligen är klar med (framförhållning!) men slipa på den kommer jag nog vilja göra in i det sista. Då var det avklarat.

På bilden ovan till vänster kan ni se tjejernas säkra kort för att stajla. Alla har vi våra olika ess i ärmen, right? ;) Skämt åsido, men av någon anledning fick jag och Rebecca för oss att stretcha lite sådär smidigt på tisdagsnatten. Jag tror att grabbarna uttalat sig om något i stil med att vi inte skulle klara det.. Ni vet det typiska. Hoppas att min balettlärare ser det här så blir hon säkert stolt. Att kallstretcha på en perrong med alkohol i blodet.. Tur att jag inte sträckte mig.

Skiva!

Hej hej!

Kom hem från skivan för ett tag sen och eftersom jag ändå inte kunde sova passade jag på att ladda upp en del av bilderna från kvällen. Jag bestämde mig ganska sent för att jag skulle gå på skivan, men efter ett par övertalningar från tjejerna i klassen bestämde jag mig för att gå i alla fall. Outfiten blev inte så mycket Hollywood dock.. snarare såg jag ut att höra hemma på Malmskillnasgatan. Men en Paris De Ville var jag i alla fall. Cruella De Ville på kroppen och Paris Hilton i ansiktet fick jag höra. Jag vet inte det ja..

Hur som helst har jag haft det jättetrevligt med klasskompisarna. Man får passa på att umgås nu innan alla ska åt olika håll inom loppet av några månader. Trevligast var nog (som vanligt) förkröket, men skivan var helt okej också. Träffade på mina gamla klasskompisar från högstadiet där som jag hängde med större delen av kvällen. Barndomskärlekar och allt vad det var. Det hade jag inte räknat med :)

 
Jag hoppas att folk förstod att jag skulle på skiva. Usch och fy för den där kappan..


Mina gulliga klasskompisar!






Efter ett tag körde vi ett par shotrundor. Starkare shottar var det faktiskt ett bra tag sedan jag drack..


...Och då blir resultatet såhär


Världens sötaste par till vänster. Manda börjar dock bli sliten precis innan hemgång..


A woman's right to shoes

Fan att jag ska älska att sova så mycket som jag gör. Såfort jag får lite ledig tid över kör jag en powernap på en timme som sedan blir två timmar.. två och en kvart.. och ja ni fattar. Det är så himla skönt och så välbehövligt att det inte är sant.

Nåväl. Har läst alla era kommentarer och jag måste säga att ni har sjukt mycket kloka åsikter (utan att smöra för mycket här nu). Det har jag ju i och för sig ingen anledning att göra.. Nej men helt seriöst uppskattar jag att flera av er tar er tid att skriva era åsikter som garanterat påverkar åtminstone en av mina andra läsare. Jag har fått äran att få väldigt mycket begåvade läsare och det är jag glad över. Vad är det man brukar säga... Sådan bloggerska sådana läsare ;)

Nu ska jag röra mig mot jobbet för att lämna nyckel och se om de fått in någon söt liten vit klänning.. Får se om jag hinner springa förbi Fia, men då är risken att jag kommer ut med åtminstone ett par skor. Fast det är ju inget fel med det å andra sidan. A woman's right to shoes. Vi kan aldrig få för många. :)

 

Ideal hit och dit

Riktigt underhållande med en liten debatt såhär på tisdagsmorgonen. Jag tänker inte ta det hela ett steg längre men jag respekterar helt och hållet era åsikter, därför jag godkänner alla kommentarer som ni skriver. Men ska jag göra det så får ni också respektera mina och jag tänker utnyttja min position i bloggen genom att vara en röst för alla de tjejer som har enorma komplex för att de fått inpräntat att de är smala som benrangel. Jag är så emot allt snack som jämt och ständigt går emot smala tjejer så det finns inte. Det ska vara sådan tabu hela tiden att nämna något om överviktiga personer, men en person som är smal kan det tydligen klankas ner på hur mycket som helst. Då handlar det direkt om ätstörningar, skönhetsideal hit och dit aka. samhällsproblem. Om en smal person någonsin nämner något nedlåtande om övervikt är denna person direkt avundsjuk och vill ha dessa kurvor (en finare benämning på övervikt i många fall). Men tror ni inte att det är jävligt många överviktiga personer som skulle döda för ben utan celluliter och en fast rumpa? Faktum är att alla mer eller mindre har ett val och man väljer själv hur man ska se ut på den fronten. Det är långt ifrån alla smala tjejer som fått sin form gratis.

Hur som helst skulle jag inte vilja ha den här kroppen som ni tycker är så avundsvärd, så enkelt är det med den saken. Vill ni kalla det för avundsjuka får ni göra det, men jag kommer se till att jag inte hamnar där innan det är för sent. Jag skulle egentligen aldrig skriva ett sådant här inlägg med en så osmickrande bild på en människa om det inte vore för att det är några av er läsare som påstår att jag är avundsjuk på kroppen till vänster. Faktum är att jag tycker att Victoria's secret-idealet är det finaste som finns och det är väl så långt ifrån bilden till vänster man kan komma. Det ni läsare borde lära er är att man kan vara för ett smalt ideal utan att för den delen varken förespråka ätstörningar, bantning, press eller osäkerhet. Det kan lika gärna handla om att man älskar att träna och leva ett mer eller mindre sunt liv på mat- och sötsaksfronten. Allt handlar om prioriteringar och jag är faktiskt ett levande bevis på det.

Halo



Så himla skön låt att lyssna på!.. Perfekt stretchlåt dessutom, ha! För övrigt pluggar jag på här hemma, lyssnar på skön musik likt låten ovan, skriver med bästa älsklingarna på msn och har precis pratat med Filippa i telefonen. Skönt med så harmoniska kvällar. Det behövs verkligen. Det är skönt att isolera alla tankar genom att sysselsätta sig med en massa olika saker samtidigt, som nödvändigtvis inte behöver vara av fysisk ansträngning alla gånger. Då lurar man hjärnan och vips har tiden gått så snabbt att det inte längre är någon vits att tänka på det förflutna. Känslan av att vara stark är verkligen det bästa som finns.

Skoldagen blev bara bättre och bättre :) wiiie!

Hej alla glada!

Jag trodde att dagen ur ett skolperspektiv inte kunde bli bättre men tydligen kunde den det. Innan jag åkte hem från skolan vid fyra hade jag nämligen fått ett mail från min naturkunskapslärare Phil som gav mig betyget MVG på en jättestor hemtenta jag skrev för ganska länge sedan. Då han började dela ut dem till halva klassen förra veckan sa han att många misslyckats med de svåra termerna som man skulle inkludera i arbetet och jag var rädd att jag råkat göra det och därmed sänks betyget åtminstone ett snäpp. Men tydligen var han hur nöjd som helst med mitt arbete och skrev att jag verkligen hade put an effort into this. Åh vad glad jag är! General science B är fan ingen lätt kurs alltså. Men allt går om man vill och kämpar, glöm aldrig det.

Nu ska jag råplugga vidare. Det är härligt att få en sådan här spark i baken genom så fina betyg och omdömen. Det innebär att allt slit lönar sig i slutändan.

Hur som helst har jag en riktigt rolig vecka framför mig om man bortser från högen med plugg i exakt varje ämne. Imorgon är det naturarnas skiva med Hollywood-tema. Och på torsdag har vi 20-dagarsfest inför studenten på inget mindre än Handelshögskolan! På det sistnämnda kunde man nog ta med lite privata vänner också så det blir nog hur grymt som helst.

Dags att plugga och idag tänker jag göra det med ett leende på läpparna! :)

Bästa starten på dagen!



Heeeeej!

                                                                               Åh vilken bra start på dagen jag har haft idag !! Eller till en början visade sig den vara ganska jobbig då vi på tyska steg 5 - lektionen hade en form av muntligt oförberett prov i en timme och vi var endast 5 elever där. Hur som helst har tyska alltid varit ett av mina starkaste ämnen och planen var att jag skulle ta en del universitetspoäng i tyska för ett år sedan men tiden räckte dessvärre inte till. Sedan har kurvan dock gått neråt de senaste månaderna då mina färdigheter och omdömen från tyskläraren jag hade under höstterminen har gjort att jag prioriterat andra ämnen framför och sett tyskan som ett säkert kort. Detta är enormt farligt att göra då den nya läraren visserligen får mina omdömen från den tidigare läraren men hon behöver ju också se vad jag kan eftersom tyska är ett färdighetsämne. Hur som helst har jag faktiskt varit orolig för att jag inte lyckats bibehålla mitt MVG i kursen och att det nu är för kort tid kvar för att visa vad jag kan. Men efter dagens lektion där jag verkligen fokuserade och pratade på oförberett i samtalet fick jag efter lektionen höra att jag håller en väldigt hög nivå - inte bara skriftligt och i förberett tal vilket hon redan visste utan även i oförberett tal och att hon nu fått bekräftat hur duktig jag är. Hon uppmanade mig även till att åka till Tyskland i några månader och utveckla den tyska jag redan har så goda kunskaper i. I alla fall fick jag nu höra att jag har ett givet MVG i kursen och det var med lättnad jag tog emot det beskedet. Satan vad glad jag är!! :) 

Min låt!

Det här är numera min partylåt number one! Bara jag får höra den en gång under en kväll så är kvällen faktiskt mer eller mindre fulländad. Igår spelade bland annat Jesper den på övervåningen på Magenta och ingen blev nog gladare än jag, haha! :) Sedan spelades den även på White en gång. Jag tror att alla har sina egna partylåtar då man bara inte kan stå stilla och man sjunger tills rösten spricker. Detta är min i dagsläget. :) Den är så mycket Amanda en låt bara kan bli.


Lyckad utgång med Fia

Igår hade jag faktiskt en av de bättre utgångar som jag har haft på ett rätt bra tag. Kvällen startade runt 22.00 på Ett litet hak med Sofia och hennes två jättegulliga tjejkompisar. Vi satt bara och pratade och drack gott vin innan vi begav oss vidare supertaggade till Laroy. Där dansade vi ett tag innan det var dags att gå vidare mot Magenta. Vi stannade på Magenta någon timme och sedan drog vi till White room. Riktigt nice med uteserveringen där nu så vi hängde mest där. Jag var inte hemma förrän vid halv sex, men konstigt nog kunde jag inte sova längre imorse.

Amanda Bergman & Sofia Rundström
Jag och Fia på Laroy. Vilket team :) Detta måste vi göra om!

Bilder från dagen :)

Hej på er!

Åh vilken härlig dag jag har haft! Trots att jag varken hittade studentklänning eller balklänning har dagen varit jättelyckad. Å andra sidan gav jag inte letandet efter klänning speciellt lång tid eftersom jag bara ville ut i solen. Hur som helst har jag haft en underbar dag med min ena storebror och mamma. Härligt med lite kvalitétstid ed Sebastian. Det behöver vi :)

Vi har i alla fall åkt runt i caben och lyssnat på bra musik och solat. Sedan satte vi oss och åt lunch på en jättemysig uteservering vid Norrmälarstrand och därefter tog vi en sväng ut på Djurgårn och hälsade på CG och grabbarna.

En heldag i solen är då aldrig fel. Nu ska jag försöka få lite plugg gjort för ikväll är det dags för utgång med Fia och två andra tjejer. Sedan ska vi möta upp lite andra ute. Det blir nog en bra kväll, men mer om det senare.

 



 










Köpa studentklänning!

Hej hej alla fina!

Superhärligt väder idag. Jag har precis tagit en dusch och ska nu snabbt äta lite frukost på balkongen i solen innan det är dags att bege mig utåt i det fina vädret. På schemat idag står i stort sett allt som har med studenten att göra. Har jag tur skall både studentklänning samt balklänning inhandlas. Jag har ingen aning om var jag kan hitta dessa skönheter men förhoppningsvis hittar jag någon pärla någonstans. Sedan skall jag titta på studentpresenter som jag önskar mig av familj, släkt och vänner.

Förutom det ska det givetvis solas på någon mysig uteservering. Frågan är bara vad man ska ha på sig. Jag som älskar bara ben är alltid en liten pussy när det kommer till sådant precis i början. Det känns alltid lika avklätt i slutet av varje vår då man börjar slänga bort strumpbyxor/byxor för att istället köra barbent. Men det är ack så underbart och fint!

Jag tar med mig kameran idag så hoppas jag att ni får en massa bilder senare :)

Lite mer bilder..

 






Underbart

 


Alla mösspåtagningsbilder kommer i nästa inlägg!

Godmorgon mina fina läsare!


Varför är då jag uppe så tidigt? Jo, jag ska faktiskt iväg och jobba snart. Jag har inte jobbat på rätt länge då det har varit så mycket i skolan så det känns inte alls tungt faktiskt. Tråkigt bara att stå inne när det är så fint väder ute.

Gårdagen var till en början hur trevlig som helst. Mösspåtagningen hade lärarna planerat jättefint och jag blev allt sentimental när mössorna kastades upp och vi sjöng studentsången. Efter lite tid i parken i skolan hämtade min bror upp mig och Tessie med caben så körde vi runt lite och lyssnade på bra musik. Sedan hämtade vi även upp Ebbson som dessvärre var tvungen att åka hem efter ett tag.

Tog ett glas rosé på Ute som snabbt blev ett till glas, en shot och jag vet inte hur många drinkar. En mycket trevlig kille som bjöd, minns tyvärr inte vad han hette. Vi stannade där ett bra tag innan vi begav oss till Vapiano för att grabbarna skulle äta. Därefter åkte jag och Tessie hem till mig för att tagga för utgång. Väl hemma blev jag dock jätteotaggad men följde efter många om och men med ut ändå.

Det finns utgångar man ska rycka upp sig inför och gå ut och bli på bättre humör. Men sedan finns det utgångar där man ska stå på sig och stanna hemma för att undvika att föra över den negativa energin på de man är ute med. Igår handlade det om det senare alternativet. Hur som helst tänker jag inte deppa ihop för det. Jag har nämligen vaknat upp på sjukt bra humör och vi har en hel långhelg framför oss, riktigt skönt.

RSS 2.0