Gårdagen var grym!

Tja sötnosar!

Kvällen igår var grym! Vi tjejer började äta middag och dricka lite gott vin på Ett litet hak dit lite olika folk kom och hälsade på oss under kvällen. Bland annat min baby Carro, Fredrik och Alexander. I alla fall så var det en väldigt trevlig start på kvällen. Vid tolv kom Fredrik med sina kollegor och hämtade upp mig så gick vi till Sturecompagniet. Jag såg flera bekanta ansikten, bland annat vänner till min bror som nog inte förväntat sig att se mig där. :P Nåväl, Fredrik lärde mig Stureplan, han är fullkomligt livrädd för att jag ska bli en typisk Stureplansbrutta med allt vad det innebär, samt så ser han mig fortfarande som sexton så jag fick absolut inte ställa upp på att fotas av uteställenas fotografer. Dessvärre kom en fotograf med kameran i högsta hugg under de få minuter som Fredrik var borta och då glömde jag helt bort vad Mästaren lärt mig, så istället stod jag där och posade flitigt. Men då vi väl gick vidare till Magenta vid halv två så tackade jag vänligt nej till fotografen då han ville fotas. Vi får se hur jag väljer att göra i framtiden, tycker ju om att fotograferas som ni vet, om man blir bra vill säga..

På Magenta såg vi många bekanta ansikten och dit kom även Carro så avslutade vi kvällen där. En mycket rolig utekväll helt enkelt. Det var härligt att unna sig lite free time från pluggandet. Det behövde jag. Såhär såg jag ut igår:












he he he..



Nu ska jag rida. Hej så länge!


Dagens outfit!

Me today:










Härliga fredag!

Hej på er!

Åh vilken toppenfredag hittills,
förutom att jag gått med en migrän även idag, tills jag fick ipren av söta Karoliina. Minns ni det här som jag skrev för cirka 2 veckor sedan? :

 
Skolan dödar mig just nu.
Hej gullisar! Provet idag gick helt okej. I mina mått mätt kanske behövs tilläggas. Det är svårt att förbereda ett prov som innehåller allt som man har lärt sig på 3 månader över en enda kväll. Men absolut tror jag att jag har klarat betyget jag strävar efter. Men det är inte betyget som är det viktigaste, utan jag vill ha känslan efter varje prov att jag gjort mitt absolut bästa och vad betyget än blir är nöjd över min insats. Nu känner jag att det bara var idiotiskt att endast plugga en kväll innan ett så pass stort prov. Å andra sidan, sätter jag provet tyder det på en jäkla intelligens! :)

Och vet ni vad!?
Jag satte det!! :) Jag fick MVG på proveti internationell ekonomi trots att jag endast pluggat en kväll innan. Det är ett tecken på att jag är kunnig i ämnet utan att plugga mig till det, vilket är det jag beundrar mest av allt i skolväg! Detta är ju dessutom en 50 poängkurs vilket innebär att de som fick VG nu har väldigt svårt att få ett MVG i kursen då detta prov var i stort sett allt vi har gått igenom. Jag trodde verkligen att jag fått VG på det här provet då väldigt smarta elever kom ut från det enskilda mötet med läraren och inte hade nått ända fram, i VRGs mått mätta. Men det hade jag och jag är enormt lättad! Det här provet var inte det bästa jag har gjort, på grund av för lite förberedelser hemma, men uppenbarligen finns kunskaperna inom mig och därför satte jag det i alla fall.

På lunchen var jag med min sötnos Therese och åt på McDonalds. Vi var båda dödssugna på skräpmat efter den långa general science lektionen. Därefter var det dans på idrotten och det var riktigt roligt. Det var söta Agnes och Karola som höll i lektionen, och allt handlade om att bjuda på sig själv inom dansen och det ledde till många skratt. Det är härligt att få dansa på låg nivå för en gångs skull - där det enda kritieriet är att ha roligt. Det lyckades de verkligen med!

Nu kom jag precis hem och ska lägga mig och vila innan jag gör mig iordning för kvällens bravader. Den här helgen blir det ingen plugghelg trots att det alltid är välbehövligt. Den här helgen unnar jag mig utgångar och en massa tid med mina vänner och så sparas pluggandet till söndag. Ikväll ska vi vara ett tjejgäng hemma hos en annan tjej och äta middag och dricka vin. Sedan får vi se om vi drar vidare eller stannar där. Imorgon blir det utgång!

Nu ska jag lägga in bilderna på dagens outfit och därefter kommer min välförtjänta vila med lite lussebullar och julmust.

Vi hörs snart igen!

Thank God it's Friday!

Godmorgon folket!

Sitter här hemma och äter lussebullar och dricker varm choklad till frukost.
Till det dricker jag givetvis en liten MER festis med smaken päron. Vilken gudomlig frukost! Som ett litet barn är jag. :) Nåväl, nu har jag brådis så hinner inte skriva allt för mycket.

I alla fall tog jag nyss en bild på Dagens outfit så de bilderna lägger jag upp när jag kommer hem från skolan. Idag har jag internationell ekonomi, general science b (naturkunskap b) och sedan en lång håltimme då jag och Therese säkert ska göra något mysigt och därefter blir det idrott på Frescati. Idag är det dans, woho! Dags att briljera, ellerhur Tessie? ;) Vilken tur att jag skrev det, har ju glömt att packa ner danskläder, det måste jag göra nu!

Ikväll ska jag och tjejerna ha middag och dricka vin hemma hos en av oss och bara ha det mysigt. Men mer om det senare!

Puss på er! Hoppas att ni får en trevlig dag.

/Mandy


Julbak och julsånger i mitt kök!







Idag har jag en underbar kväll här hemma. Jag och min fina, älskade mamma har bakat lussebullar och lyssnat på julmusik. Det här året har jag bestämt att jag inte ska låta julen svischa förbi och därmed inte hinna få någon julkänsla förrän den är förbi. Så var det nämligen förra året. I år är jag definitivt ute i god tid, och i helgen ska vi börja inreda med julprydnader lite smått här hemma. Julen för mig är underbar.

I år blir det annorlunda julfirande i min familj. I min familj har vi sedan jag föddes haft traditionella jular i Smålandsskogarna hos min mormor med all släkt på min mammas sida. Alltså en massa folk, god mat, tomte, julklappar som täcker hela julgranen och givetvis: Kalle Anka. Sedan spelar vi alla sällskapsspel i stora lag på kvällen. Nu börjar min mormor bli gammal och i år orkar hon inte ha alla hos sig. Istället kommer alla att fira på olika håll men mormor kommer lyckligtvis hit i alla fall. Men ingenting kommer bli som det brukar. Vi är en sådan traditionell familj, och jag själv håller stenhårt på traditioner så det gör ont att tänka på hur den här julen kommer att bli till skillnad från andra. Speciellt (!) med tanke på situationen med min bror. Stämningen kommer inte att vara den bästa, men det viktigaste för mig är att få vara med mina föräldrar och min mormor, det gör mig lycklig. Man får inte glömma bort att man ska tänka på det man har, istället för det man saknar. Och jag tror att mamma är oerhört stolt över mig att jag är den i familjen som accepterat det här mest, och gör det bästa av situationen. För det finns inget annat man kan göra.

I år kommer jag inte leva på att julafton är alltings mittpunkt. Julen är faktiskt mycket mer än så, och i år ska jag och mamma gå på en massa luciatåg, julkonserter et cetera, så att vi verkligen får julkänsla. Både jag och mamma har en liten dröm om att jag skulle bli Stockholms lucia, men vi glömde helt bort att söka i år - trots att jag har åldern inne nu för första gången. För er som inte vet var min mamma Tranås lucia som ung och sedan vann hon flertalet modelltävlingar och kom på en andraplats om jag inte minns fel i en tävling som motsvarar Fröken Sverige. En riktig pingla är min mamma!

 

Bilderna ovan är från förra julafton 07.

Vad vill ni ha i bloggen?

Nu är det såhär alla mina vänner att jag vill veta vad ni vill ha mer av i den här bloggen. Ni kan komma med förslag som berör allt mellan himmel och jord, och jag tänkte ge respons på era förslag i kommenterarfältet allt eftersom ni skriver era kommentarer. Antingen skriver ni bara det ni vill läsa och se mer av, eller sådant som redan finns som ni vill ge cred för så att jag inte slutar med det, eller vad det nu kan vara. Detta är en möjlighet för er att påverka er favoritblogg helt enkelt, och göra den ännu bättre. Blir det inte mycket åsikter på detta inlägg tolkar jag det som att bloggen är bra som den är, och ingenting speciellt skall ändras/förbättras. Och det är ju också positivt!

Tack för hjälpen!



















We built this city..

Såhär ser jag ut idag!

Hej mina sockerpinglor!

Fy vilken dag jag har haft! Min migrän har varit olidlig idag, men jag klarade hela dagen trots allt.. Såfort jag kom hem släppte en hel del, men jag ska ändå gå och lägga mig ett par timmar så att jag blir lite piggare inför pluggandet senare idag. Ikväll vill jag baka lussebullar! Kommer ni ihåg, ni gamla läsare, att jag under julen lever på lussebullar? Jag äter det till frukost, mellanmål, kvällsmål, ja ni förstår vad jag menar! Men de är som godast då jag själv har bakat dem. Baka kan jag i alla fall göra, även om jag inte är någon höjdare på att laga mat. Men en Mandysen i köket med ett förkläde stående vid spisen är under julen = sant alltså. :)

Jag tog lite bilder på mig och "dagens outfit" precis. Jag ansträngde mig faktiskt lite imorse och sminkade mig litegrann. Tänk att lite smink kan få en att känna sig så mycket piggare, trots att min hals är helt igensvullen, febern stiger och migränen vägrar försvinna. Kvalitén är usel på vissa bilder men det är för att jag rör mig så mycket när bilder ska tas. Antar att det är mina skills som dansare som inte går att dölja. (:

















 

En härlig morgon!

Godmorgon bloggen!

Idag vaknade jag rätt pigg,
något som inte direkt händer varje dag. Det som är synd med att vi fortfarande har så vidrigt kallt i vår lägenhet är att jag varje morgon endast letar efter varma mysplagg i garderoben. Jag är för frusen för att sätta på mig något snyggt och ett par snygga klackar. Det är bara ribbade strumpbyxor, en tjock mysig kofta + halsduk som gäller. Och till det struntar jag i smink. Det är ingen höjdaroutfit direkt, så jag vill att vår värme ska komma tillbaka NU tack.. så kanske min känsla för outfits kommer tillbaka, eller snarare: min möjlighet att kunna ha lite tunnare kläder på mig.

Nåväl, idag har jag en kort dag i skolan. Jag slutar redan klockan ett. Planen var att ikväll åka med tjejerna till Globen för att titta på generalrepetitionerna inför Globen Horse Show. Agnes i min klass känner någon som jobbar där så därför kunde vi komma dit gratis och titta om vi ville. Jag har inte bestämt mig än, min kropp känns fortfarande inte helt hundra och egentligen borde jag passa på att slappna av på min träningsfria dag. Men vi får se.

Det är riktigt skönt att för en gångs skull slippa stressa på morgonen. Det händer inte varje dag. Därför ska jag njuta vidare nu och få ner pulsen en aning. All stress i mitt liv har ökat min vilopuls markant. Inte alls bra..

Well well, vi hörs när jag kommer hem igen! Då har jag en liten uppgift till er som jag skulle vilja ha hjälp med. Tusen tack förresten för hjälpen med åldersfrågan. En klar majoritet är i min egna ålder vilket alltid är positivt. Men vilken ålder som än hade varit majoriteten tror jag att jag ändå fortsatt köra mitt race. Uppenbarligen är det ju något ni trivs med - ni läsare. :) Men mer om just det i nästa inlägg.

På återseende gott folk!

Då fortsätter jag på temat sommarbilder..

Mandson schteker - i 3 steg! ;P







Kärlek! Hade inte varit helt fel med den värmen nu, trots att jag älskar vintern. Olof befinner sig i Thailand och hörde av sig igår och skrev att det var 30 grader varmt, och nu pratar jag med Filip som bor i Sydafrika och han hade badat idag. Visst låter det inte helt fel mina vänner?

By the way, kika in imorgon för då kommer nya bilder upp, igen! :)

Något hände idag på mormonbesöket..



Hej på er!

Jag vaknade imorse och mådde uselt. Redan igårkväll innan jag skulle gå och lägga mig började jag må jätteilla och kände mig yr. Det blev inte bättre under natten men jag åkte i alla fall till Centralen tidigt imorse för att möta tjejerna för att vi skulle till mormonmuséet i Västerhaninge. Väl under föreläsningen började jag må så dåligt att jag inte visste vad jag skulle göra. Benen bara vek sig under mig, jag mådde illa och kallsvettades så att jag skakade. Framför allt var jag yr. Det är inte kul att få den paniken när man sitter i ett upplyst, tyst rum och några står och föreläser.

Pappa kom i alla fall och hämtade mig och jag mådde nu ännu sämre. Väl hemma gick jag och lade mig och sov i tre timmar. Nu när jag vaknat och fått i mig lite mat är det bättre, men den läskiga känslan av illamående (har inte spytt sedan jag var tre år..) och yrsel och huvudvärken är skrämmande. Men jag tror att det är all stress från skolan som har framkallat det här. Skolan går för mig före allting, till och med min egen hälsa, och då får man sona för det en vacker dag. Går jag in i väggen kommer jag inte kunna prestera alls, och det är det inte värt.

I alla fall bidrog detta till att jag fick ringa Marcel som jag skulle ha träffat ikväll för ett glas vin och avboka allt. Men vi ska ta det en annan dag istället. Ridningen fick jag också avboka, dessvärre. Men ikväll ska jag bara vila, vila och åter vila. Jag lägger allt plugg på hyllan tills imorgon, och likaså planerna för dagen och kvällen.

Annars känner jag mig lycklg i alla fall. Nu är det inte långt kvar och snart är vi alla lediga och får tid att njuta av det som gör just oss lyckliga. Mamma ska köpa en jättesöt liten fuskpälsjacka i svart till mig idag. Det piggar nog upp mig lite. För er som undrar har jag fortfarande inte hittat någon übervarm jacka ännu. Det är bara tunnare jackor som jag hittar - de som är snygga! Sedan fick jag MVG på stora historiearbetet jag nu fått tillbaka, det satt fint. Och nu har jag börjat spara nästan alla mina pengar till något som äger rum om ett par månader. Åh, det kommer bli så så så fint! Vad det är får ni gissa er till, annars återkommer jag när det är lite mer aktuellt och Michael blir lite positivare till det.

Nu ska jag bara fortsätta ligga här i soffan och ta det lugnt. Jag äter godis och har alla myskläder på mig, ingenting fattas. Det enda som gör ont är att jag drömde under min powernap idag att jag skulle åka till Michael imorgon, och det är ju bra mycket längre än så kvar men nu är mitt psyke och min kropp inställd på att jag ska åka imorgon. Inte alls roligt! Sedan måste jag också avboka lite grejer från ABC-gruppen där man beställer studentmössa och andra kläder (jag beställde hotpants, mjukisbyxor och munktröja där det står Student 2009.) Men jag måste avbeställa en del. Jag vågar inte ens berätta vad allt gick på. Och fakturan som kommer till mina föräldrar.. nej, jag får helt enkelt avboka lite av graveringarna som jag beställt att ha innanför mössan där det ändå inte syns och de obetydliga små broscherna som jag beställt och ändå inte kommer att använda.



Vi hörs lite senare mina prinsar och prinsessor!

Lite bilder med en del presenter och lite shopping.

Sådär mina vänner, då var det dags för lite av presenterna som jag fick i klädväg av mina föräldrar. Jag orkade inte dra på mig allt, men det här är en del av det jag fick i alla fall. Mycket sötsaker enligt mig!

Denna gång ser jag gräslig ut både här och där. Men jag har trots det inte klippt bort ansiktet överallt utan det är helt enkelt inte ansiktet ni ska titta på. Jag känner att det är dags att gå upp en halvtimme tidigare varje morgon och sminka mig i fortsättningen. Är det såhär jag går runt och ser ut varje dag? Madonna!, som Michaels mami skulle ha sagt.

 
Dessa röda skönheter fick jag.





 
Mössa och halsduk införskaffades idag.

 
Tröjan i blått med pälskrage kommer bli såå snygg när jag är fixad och sminkad. Jag älskar den!

 
G-star jeansen från mitt jobb som tar ca 10 minuter att få på sig på golvet, men det är det klart värt! Den lilla jeansvästen har jag själv införskaffat för ett ganska bra tag sedan. Den kan kombineras med så sjukt snygga kläder, framför allt i varmare tider. Därför sparar jag den lite!

 
Jag <3 denna lilla jacka..

 
Jag <3 päls


Jag <3 marinblått + stilettklackar

 
Så rara kjolar!


En diamantring fick jag som minne :)


Dessa älskar jag! Vi säljer dem på Salt. De sitter som ett andra skinn och responsen från kunderna är så enormt positiv. Aldrig något klagomål. Nåväl, vardagsjeans som finns i alla färger och är väldigt smickrande för kroppen.

Sedan så har vi... den efterlängtade bilden på de skor jag hunnit få upp i hyllorna. Det är redan dags för att göra mer plats så att jag får plats med alla andra skor, men det får bli en annan dag :)



Nu ska jag prata vidare med min baby. Han börjar bli less på mitt uppdaterande här som har prioriterats framför honom under det här samtalet.


Födelsedagspresenterna från världens bästa vänner

Här kommer då de efterlängtade bilderna på födelsedagspresenterna från världens bästa vänner och min underbara pojkvän!




Detta otroligt vackra halsband fick jag från min prins.




Min älskade prinsessa har skrivit den finaste texten till mig.









 


Attans nu ser jag att jag glömt att ta bild på de fina örhängena som jag fick av älsklingen Caroline. Men det är bara för att jag har dem på mig. :) I alla fall, här är det ett par pumps från twentyone, sex and the city -boxen, en kuvertväska, två par trosor (de röda från H&M och de rosa från NK), ett silverarmband med berlocker, pilgrimsmycken (halsband och örhängen), Ett Diorkit med smink, ett nagellack + apan som blåser naglarna torra då man har målat dem, guldörhängen med diamanter samt ett silverarmband + playboyörhängen och en flaska vin. Tack mina älsklingar för världens finaste presenter!!



Jag har även fotograferat alla presenter som jag fick av mina föräldrar. Det är mestadels kläder och jag har tagit bilder på dem när jag har dem på mig. Ambitiöst va!? :) Dock är blogg.se så segt så jag lägger upp bilderna när jag kommer hem från dansen. Kika in då! =)

Puss!

"You will learn baby, you will learn."

Pluggandet går super så jag kunde inte låta bli att unna mig en liten bloggpaus. Då tänker jag på annat och vilar hjärnan lite vilket är välbehövligt. Hädanefter kanske jag borde samtala om vår tids diktare under förkröken? Jag menar, för att förstärka mitt begåvade intryck på folk. Skämt åsido, jag är 18 och inte 81. :)

Min baby, min prins, min puppy, min fina pojkvän, min Michael - mitt allt ringde för ett tag sedan från en tillställning som han var på. Jag har kommit på mig själv med att bli alldeles sprallig och darrig på rösten varje gång han ringer. Jag tror att den här längre perioden då vi inte ses (vi har blivit väldigt bortskämda med att ses varannan vecka innan) gör att vi blir ännu galnare i varandra. Jag vågar inte tänka på hur jag kommer reagera då jag ser honom på flygplatsen Malpensa den 30e december.

Han är så rolig, min prins, och får mig alltid att skratta så att jag får ont i magen. Nu har han börjat snappa upp ord, tror han, i det svenska språket när han hör mig prata. Problemet är bara att när han säger orden förstår jag knappt vilka ord han menar, men han svarar bara You will learn baby, you will learn. Haha! Det är inget fel på självförtroendet på den killen i alla fall. :)


"Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta" - Tegnér

Hej mina vänner. Såhär är det: jag har mitt prov i litteraturhistoria imogon och det får all min energi idag, ja nästan i alla fall, derivatan på matten fick lite av min hjärnas uppmärksamhet också. I alla fall startade jag datorn nu endast för att uppdatera för alla fina trogna läsare där ute. Eftersom att ni aldrig sviker mig gör jag allt för att inte svika er. Imorgon kommer bilderna äntligen upp på mina födelsedagspresenter också. Imorgon ska jag nämligen unna mig en pluggfri dag eftersom att jag har haft ett stort prov på morgonen. Jag ska även försöka hitta en vinterjacka. Jag kom underfund med att jag har en massa nya snygga jackor och kappor i år men ingen är tillräckligt varm för vädret som vi lever i just nu. Därför ska jag förhoppningsvis hitta en imorgon där det enda kritieriet  (nästan, i alla fall) är att den ska vara varm och ingenting annat. Jag ska även köpa någon söt mössa, halsduk och skinnhandskar. De snygga overkneestövlarna måste jag se om de finns kvar. Riktigt vackra var de, men jag kände att pengarna inte fanns eftersom att jag och Michael då planerade en resa som skulle kosta runt 10 000kr. Annars får jag hitta ett par snygga i Milano, det blir säkert bra det också.

Nu väntar Geijer, Tegnér, Voltaire och de andra gubbarna! Kan inte välja vem jag tycker bäst om av alla diktare vi ska kunna. Kan jag inte få ha alla hos mig på en och samma kväll? :)



Kramar Amanda.


Lite bilder från gårdagen

 






Igår hade jag på mig mina favoritvardagsskor i den härliga vinröda färgen som matchar koftan från Gina tricot i nästan samma färg. Byxorna är från Rom och rosettdiademet är från då jag var liten. :) Ansiktet är helt osminkat, därav det lilla utbudet med bilder på mitt ansikte. =) 


Julen närmar sig med stormsteg!



Hej på er mina läsare!

Det var välbehövligt för mig att ta en liten paus från bloggandet den här helgen.
Igår var jag jätteledsen och nere på grund av att jag blivit sjuk då jag och Hanna bestämt att vi skulle gå ut tillsammans. Inte nog med det kunde jag inte heller trotsa förkylningen för att jag hade alldeles för mycket att plugga, och även om man inte får speciellt mycket plugg gjort en lördagkväll så kunde jag inte gå ut för att jag ändå inte skulle kunna njuta fullt ut och bara koppla av. Jag började fundera på vart mitt liv tagit vägen, och som vanligt då man tänker för mycket då man är ensam och inte kan få perspektiv på saker och ting från någon annan blev allt en stor överdrift. Jag menar, jag fyllde 18 år för två veckor sedan, då kan jag inte redan nu få ångest för att jag aldrig går ut. 

I alla fall var jag på julkonsert i en jättemysig kyrka på Östermalm som jag inte vet vad den heter. Min bror var bland annat med och sjöng i en gospelkör och det var härligt att få lite julkänsla. Dr Alban var även med och gjorde det hela lite modernare. Det var en cool mix med hans rap och gospelkören i bakgrunden. Jag är inte en av dem som ser julen som något stressmoment, snarare tvärtom. Jul för mig innebär harmoni, kärlek och vila. 

Idag blev jag väckt på ett av de bästa sätt som finns. Mamma kom in i rummet med hemtelefonen och jag vet inte vad jag trodde men huvudet var absolut inte vaket så jag hade inte en tanke på att det skulle vara Michael i telefonen. Trots att det är han i 99% av fallen då någon ringer för att prata med mig på hemtelefonen. Jag blev i alla fall alldeles varm inombords och ville aldrig sluta prata. Det gör extra ont nu eftersom att vi inte kommer kunna ses förrän i slutet av december. Vi måste båda två satsa helt och hållet på skolan nu i slutklämmen och jag får inte vara borta mer från mina träningar det här året. Men den 30 december åker jag ner till Milano och stannar i hela 8 dagar. Det kommer att bli underbart.

Det var till början ett svårt val om jag skulle fira nyår där eller inte. Men med tanke på att jag aldrig har upplevt nyårsafton i någon annan stad, eller i något annat land samt att jag nu har världens bästa pojkvän att för en gångs skull fira den med så var det helt plötsligt ett enkelt val. Trots att jag har haft ett grymt sällskap alla nyårsaftonar här hemma så har jag aldrig firat en lyckad nyårsafton. De har alla spårat ur på något sätt och ångest dagen efter har varit nyckelordet. Och någonstans har jag förlorat hoppet om en lyckad nyårsafton i Stockholm, så istället ska jag fira den i Milano det här året. Jag tror att det kommer bli mäktigt. Det ska bli så skönt att bara fly från all nyårshysteri och inte kunna välja vilka man ska äta nyårsmiddagen med, vart man ska dra vidare efter et cetera. Vi pratar om att bo på hotell natten till nyårsafton och vakna upp på morgonen och få frukost på sängen, äta jordgubbar och dricka champagne och bara mysa. En perfekt start helt enkelt. Eller så avslutar vi nyårsaftonen med att på bo ett exklusivt hotell med allt vad det innebär.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka till Odenplan och träffa ett par tjejer i klassen. Vi ska plugga inför vårt stora litteraturhistoriaprov tillsammans och göra det över en mysig fika. Det blir inte så tungt då. Sedan har jag dansträning i tre timmar och därefter fortsätter pluggandet. Nu är det definitivt inte långt kvar till jullovet, veckorna bara flyger iväg. Detta klarar vi! Eller vad säger ni? :)

Jag tog lite bilder igår innan och under julkonserten.
Jag tänkte lägga upp bilderna nu ifall de var något att ha.Personligen tycker jag inte bilderna blir jätteattraktiva när jag alltid är osminkad, men jag tänkte anstränga mig lite angående sminkningen de kommande veckorna så blir också bilderna mycket finare!

Vi hörs om ett tag!


Svar på era frågor del 3!

Jag undrar, vill du bli en stor bloggare? Som typ blondinbella och kenza? Skulle du isåfall vilja synas i media så mycket som blondinbella gör?
Jag vill absolut få fler läsare till min blogg. Men att bli lika stor som Bella eller Kenza är min mardröm. Jag skulle aldrig kunna sova lugnt på nätterna medveten om att skolan tar stryk på grund av en blogg. Men att få alla dessa möjligheter som de får med deras "kändisskap" skulle jag såklart inte tacka nej till. Men väger jag fördelarna gentemot nackdelarna ser jag hellre att min blogg stannar som den är nu, snarare än att den växer och blir en av Sveriges största  - med allt vad det innebär.

1. Hur var du i högstadiet? var du den tysta pluggisen eller den coola snygga tjejen?
Jag har alltid satsat på skolan. Men eftersom att de bra betygen kom ganska enkelt i grundskolan - utan att låta för skrytsam, (inte på grund av att de inte hade några krav på oss elever utan för att de höll nivån till de som var lite svagare i skolan), så var jag inte direkt någon "plugghäst" utan jag satsade på skolan och fick bra betyg men hade forfarande mycket vänner och det sociala livet. I nian då jag började gå på klubbfester och byta bekantskapskrets från Solna till innerstan blev jag ett samtalsämne för de flesta. Ingen vågade säga något till mig personligen men jag fick istället höra allt från de få vänner som jag än idag har kvar från högstadiet. Lyckligtvis, vilket jag är väldigt stolt över, tog jag allt prat om mig som något positivt och de som snackade mest skit om mig, om mina nya vänner och Lyxpiraya som på den tiden var betydligt mer "inne" än vad det blev på senare år, kom fram till mig när ingen annan hörde och frågade om jag inte kunde ta med dem till alla fester. Det var det bästa tecknet jag kunde få på att allt bara handlade om avundsjuka!

2. Har du haft någon "vild" period under din uppväxt?
Vild och vild vet jag inte. Men i nian gick jag från tjejen som hängde mest i stallet (få ingen töntbild av mig nu, haha!) till att springa på klubbfest efter klubbfest i små kläder, njöt av all uppmärksamhet från killar och lekte att jag var äldre än jag var. Men eftersom att jag inte drack någon som helst alkohol under den här tiden i mitt liv, fortfarande var oskuld samt väldigt oskyldig i många avseenden känns det svårt att kalla den perioden för vild.

3. Du säger att du är rätt strängt hållen av dina föräldrar, på vilket sätt och hur hanterar du det? (känner igen mig på den punkten nämligen)
Några punkter som inte känns för privata att dela med mig av är att jag aldrig får åka kommunalt själv på kvällen. Mina föräldrar hämtar mig från alla fester jag är på, om jag inte sover hos någon kompis. De har höga krav på mig främst i min skolgång där de vill vara med och bestämma vad jag ska göra nu och i framtiden. De vill alltid veta vilka fester jag går på samt så får jag inte träffa vilka killar som helst. Framför allt inte killar som de inte har träffat. Jag får absolut inte sova hos vem som helst. Det är nog krav som de flesta föräldrar har men mina föräldrar ger sig inte utan håller på dem stenhårt, vilket ofta är ovanligt bland föräldrar och rebelliska ungdomar. Jag påminner alltid mina föräldrar om att de ska leva sitt liv, och jag ska leva mitt. Detta gäller då min skolgång främst. Men då det gäller hur strängt hållen jag är, är det svårt att göra så mycket i och med att jag respekterar deras uppfostring till 100%. Jag är otroligt tacksam över att ha föräldrar som bryr sig om mig som om jag verkligen är deras allt. Jag har alldeles för många gånger fått erfara vänner som har föräldrar som inte bryr sig speciellt mycket om dem- i alla fall utåt sett - det jag har sett med egna ögon. 

4. Hur tror du att andra uppfattar dig? tror du att din självsäkerhet ibland tas som självgodhet?
Jag tror absolut att många tycker att jag är självgod på grund av mitt höga självförtroende, men faktum är att detta är mest förekommande i bloggen. När läsare sedan träffar mig i verkligheten blir de ofta förvånade över hur ödmjuk och genuin jag är. Men absolut, då det kommer till saker som rör min skolgång eller kanske utseende så har jag väldigt bra självförtroende och det finns folk som jag vet stör sig på detta. Men det är även människor som själva är självgoda då det kommer till saker som de har bra självförtroende i. Man får hitta en balans helt enkelt.

5. Du verkar ha så många vänner, hur hinner du hålla kontakten med alla och hur har du träffat dem?
Detta togs även upp på min födelsedagsmiddag där jag fick höra i ett tal där jag är den bästa på att behålla alla mina vänner. Dels har jag väldigt lätt för att träffa nya människor. Träffar jag en person jag får förtroende för och som är skön öppnar jag mig totalt för den personen. Efter en kväll känns det som att personen kan allt om mig och det brukar bidra till att många människor känner samma förtoende för mig. Jag är inte personen som tillhör något speciellt gäng och har en "bästis". Jag har en massa kompisar med ett litet gäng tjejer och killar som jag litar på mer än andra. Jag tror att jag är duktig på att förklara för mina vänner hur mycket de betyder för mig. Men annars får du nog fråga dem vad som gör att vi behåller kontakten eller varför jag har så många vänner. Det är svårt för mig att svara på.

6. Skulle du säga att du har många människor i ditt liv som du litar på till 100% ?
Jag har inte många som jag litar på till 100%. Men däremot har jag många människor som jag litar på så pass mycket att jag kan öppna mig om nästan allt till dem.

7. Dricker du alkohol för att det är gott eller för att du vill bli full?
Jag ska vara helt ärlig då jag svarar på den här frågan. Jag är en nybliven 18åring, skulle jag dricka alkohol enbart för att jag tycker att det är gott så har min utveckling gått orealistiskt snabbt. Absolut, får jag dricka en god champagne eller ett glas amaronevin så kan jag luta mig tillbaka och dricka utan att vilja ha någon effekt utan bara dricka för smakens skull. MEN, de gånger jag dricker  så vill jag självklart få en effekt. Man vill glömma lite problem man har i livet et cetera. Det ska ingen sticka under stol med då man är arton år gammal. Att kunna erkänna detta gör genast att man skiljer sig från de fjortonåringar som skriker att de vill ha ett glas vin för att det är sååååå gott.

8. Hur gammal var du när du "började dricka" och hur var din första fylla? vilken ålder?
Det var nyårsafton, minns dock inte vilket år det var. Men jag blev bjuden på en massa champagne av trevliga äldre killar som jag tyckte var jättecoola för att de pluggade på Handels och inte var några dräggkillar, utan smickrade oss småtjejer. I alla fall tålde min kropp inte så mycket på den tiden och då jag började tappa glas och tyckte att det var jättepinsamt då de bara slank ur handen blev jag jätterädd att mina föräldrar skulle märka något - vilket de såklart gjorde för er som undrar. Satan vilket liv det blev efter den nyårsaftonen! Inte minst eftersom att jag sagt att vi skulle fira nyår hos en av mina barndomskompisar fem minuter från där jag bor och istället hittade de oss efter flera timmar på en privatfest på Karlavägen.

9.Har du några förebilder?
Mina föräldrar. Sedan har jag olika förebilder då det gäller olika saker. Då det kommer till utseende har jag olika personer beroende på vad det gäller. Då det gäller skolprestation har jag en annan förebild och så vidare. Men mina förebilder är i dagsläget, förutom Adriana Lima, personer som jag känner.

10. Vilka är dina favorit Tv serier?
Top model, Nanny, Sex and the city och Beverly Hills. Det är alltså repriser i dagsläget som gäller.

2. Ångrar du VRG?
Absolut inte. Jag ville gå bland de bästa, mest målmedvetna och ambitiösa och det gör jag nu. Men det är mycket plugg och i perioder som nu, då man inte har mycket till socialt liv, känner jag att en av de bästa tiderna i mitt liv går förlorade i samband med allt pluggande varje kväll. Men riktigt så tragiskt är det ju inte. Jag älskar skolan och det mesta runtomkring. Skolan har ett enormt gott rykte och det märkte jag inte minst på Sacomässan som jag var på idag där man får ställa frågor till personer som företräder olika universitet.

3. Vad vill du plugga vidare till?
Som det ser ut nu vill jag, eller snarare ska jag, gå på Handels. Där pluggar jag ekonomi samt tar en Master examen. Vilken inriktning det blir vet jag ännu inte.


Svar på era frågor del 2

Favotit skoaffär?
Pittarello i Italien. Då man kommer in i de affärerna är det som ett skoparadis som ger mig rysningar. Alla skor är unika, många är handgjorda, och framför allt så sticker alla ut. Klackarna är ofta skyhöga och man känner sig som en riktig prinsessa där inne. På somrarna då jag åker dit köper jag alltid med mig ett tiotal hem. Det är bra priser, varken för billigt (vilket ofta brukar tyda på dålig kvalitét) eller svindyrt. Gissa om jag blev glad då jag fick reda på att de hade kedjan även i Milano? :)

 

Favorit klädaffär?
Här i Sverige är svårt att säga, men jag handlar mycket kläder på Gina och H&M. Dock handlar jag mest i Milano numera och där har jag hittat små smultronställen med min stil så det skriker om det. Jag vet inte ens vad butikerna heter, bara var de ligger.

Vart brukar du sola solarium?
Jag solar på Solkungen på Odenplan. Nära till min skola, billigt och jag blir jättebrun.


Vart brukar du köpa underkläder?
Favoriterna är ju självklart Victoria's secret underkläder. Dels har jag klickat hem en del, sedan fick jag flera söta trosor från min killkompis som var i New York. Bilder kommer!

Vilket land/ö skulle du helst vilja resa till?
Just nu är jag väldigt sugen på Miami!

Favorit film?
Jag har massor. Filmer som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat är Helens små underverk, Pretty Woman, Den gröna milen, Nyckeln till frihet och många, många fler. Alla i min familj anser att Forrest Gump är den bästa filmen som någonsin gjorts. Jag har inte ens sett den! Sedan måste jag bara tillägga Legally Blonde för att jag har sett den 100000 gånger och jag tröttnar aldrig.

Favorit bok?
Jag älskar självbiografier. Sedan är Vi måste prata om Kevin enormt gripande. Jag kunde inte sluta läsa den!

Favorit maträtt?
Pappas mat slår det mesta. Alla mina vänner vill alltid äta här istället för att gå ut och äta. Det är hans passion och jag klagar inte. Vi äter aldrig "vardagsmat" utan han gör avancerade rätter varje dag, inte helt fel. :) Michael och många andra tycker att han borde öppna en restaurang. Den skulle gå väääldigt bra..

Faavorit café?
Sturekatten


bor du nära din skola?

Det tar 10 min - en kvart med tunnelbana. Men oftast skjutsar pappa mig och det tar tio minuter från dörr till dörr. Perfekt!

har du någon oanad talang som vi inte vet om?? vad isåfall?
Hmm... vilken rolig fråga! Oanad ska den vara också.. Alltså nu kommer jag inte på något riktigt oanat och roligt, men jag återkommer med det såfort jag kommer på något, det lovar jag! Dock är det väldigt många som har svårt att se mig framför sig då det gäller träningsformer som kanske inte är de mest feminina. Jag menar på till exempel kickboxningpass är jag helt galen och slår och sparkar på den andra som om jag vill ha ihjäl den. Jag har världens styrka i mina slag och sparkar och kör till jag får blodsmak i munnen. Kan man tänka sig det om lilla ängeln Amanda? =)

Vill du ha barn när du blir äldre? hur många? namn?
Såklart jag vill ha barn! Men det vill jag ha sent i mitt liv när jag har ett fast jobb och satsat på mig själv i många år. Med barn får man ju genast någon annan att sätta i första hand. Jag vill nog ha tre barn. Jag har ett krav med namn och det är att tjejen/tjejerna ska ha Linnéa som andra namn, eller ännu bättre att någon har det som första namn. Det är nämligen ett släktnamn på min mammas sida där alla flickor har det som mellannamn. :) Jag tycker att det är så otroligt vackert namn. Någon som heter det av mina läsare? =)

vad äter du till frukost?
Jag varvar en hel del eftersom att frukost är mitt värsta mål på dagen. Jag är aldrig speciellt hungrig och jag anser helt enkelt inte att fukost är en speciellt efterlängtad måltid. Antingen äter jag toast med ost och skinka/salami, med ett glas juice och varm/kall choklad. Eller så äter jag nybakade baguetter som är alldeles varma från bageriet med salami. Pappa åker alltid och köper nybakade bröd varje morgon. Det tackar jag inte nej till.

senaste film du såg på bio?
Patrik 1,5. Underbar film på många sätt!

vad är det bästa vs värsta du har varit med om i ditt liv?
Det värsta är för privat för att gå in på. Det bästa: Jag ser fram emot att kunna svara på studenten på den frågan om inte allt för lång tid. Apropå det så beställde vi våra studentmössor idag. Man får i princip välja allt själv med styling (broderitext, färg, modell etc) och min kommer att bli helt perfekt!! Det bästa som har hänt är många saker, kan inte bara säga en.

vad önskar du dig i julklapp?
Eftersom att jag fyllde år för inte allt för länge sedan så känns det som att jag har fått det mesta jag vill ha i dagsläget. Jag får helt enkelt återkomma med det. Gällande mina önskelistor brukar det inte direkt vara något problem att fylla hela sidan med punkter.. :)

om du vann en miljon, vad skulle du göra för pengarna?
Först och främst skulle jag bjuda mina föräldrar på en lyxresa med allt vad det innebär för allt vad de har gjort för mig. Jag själv skulle resa en massa samt leva livet lite mer än vad jag redan gör. En miljon är inte idag den stora pengasumman som den var då man var mindre. Men spara pengar till lägenhet och utbildning, absolut!

har du ngr tips till en som håller på att tappa fokus på skolan? hur ska man få tillbaka motivationen/ångan?
tack för den bästa bloggen!
Tänk på vad du vill göra rent yrkesmässigt efter skolan. Ofta har man höga drömmar man vill uppnå och då fungerar det inte om du inte klarar de betyg som krävs. Har du inga drömmar eller mål är det också anledningen till att du förlorar fokus och motivation. Utan mål i livet är det näst intill omöjligt att prestera maximalt, för då har du heller ingen drivkraft som påminner dig om varför du måste kämpa. Tänk på hur otroligt stolt du kommer att vara över dig själv då du har klarat skolan med bravur. Egentligen får man bara en chans med gymnasiet och det gäller att ta den.

Umgås inte du och Isabella ("blondinbella) längre..?
isf...varför inte?
Nej, det gör vi inte. Vi har vuxit ifrån varandra helt enkelt.


Pratar du och din pojkvän engelska eller italienska med varandra?

I regel pratar vi engelska (med en del italienska inslag kanske behövs tilläggas) men vid särskilda ögonblick vill jag att han ska prata italienska... (: Jag förstår ju allt han säger då han pratar italienska. Med hans familj är det bara italienska som gäller.

hur många läsare har du per dag? och per vecka?

Det varierar jättemycket utefter hur mycket jag uppdaterar. Eftersom att bloggen inte går i varken första eller andra prioritet så kan det komma dåliga uppdateringar med jämna mellanrum och då har man bara de allra trognaste läsarna kvar. Men som mest ligger det på runt 1000 per dag, och som minst ett par hundra under det. Per vecka kan ni då räkna ut själva.

hur uttalar du din pojkväns namn? :) är det michael som på engelska, eller svenska, eller typ, lite spankt nästan? :)
ps, du skulle kunna säga i en videoblogg (A) ;)

Det är Michael med det engelska uttalet. Michael på italienska är egentligen Michele, vilket är ett väldigt vanligt namn i Italien. Men min baby är lite originell. :)

Sådär mina vänner, då var det bara del 3 kvar som kommer i nästa inlägg. Jag tror att jag svarar på dem ikväll istället för att lägga upp bilder på presenterna. De får komma imorgon istället!

 Med kärlek,

Amanda


Svar på era frågor del 1

Först vill jag bara börja med något negativt. Jag har fått kommentarer från en och samma person om att det är tragiskt med mina två sista inlägg för att jag enligt denne skriver mina kommentarer själv på grund av att man inte ser så många som kommenterat med sin blogg. Alltså först tycker jag så otroligt synd om människan ifråga eftersom att man genom att ställa en sådan fråga mer eller mindre bevisar att man själv är van vid att kommentarer skrivs av en själv till en själv. Det är alltså ingenting ovanligt. Kanske är det något som personen ifråga själv är duktig på att göra? För mig är detta helt ofattbart och jag visste knappt att det fanns folk som satt och skrev kommentarer till sig själv. Vad gäller mina frågor förstår jag inte vad det skulle ge mig att fråga mig själv när jag förlorade oskulden eller var jag bor? Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag är inte ute efter att bli Sveriges största bloggerska. Hur många kommentarer jag får till mina inlägg skiter jag egentligen i så länge statistiken hålls uppe vilket är det enda sanna tecknet på att någonting tar er tillbaka hit varje dag. I vissa frågestunder har jag inte fått mer än 8-9 frågor, i den här frågestunden fick jag betydligt fler. Tro det eller ej du anonyma kommenterare men jag får mail varje dag från bloggläsare som ber om råd i sitt liv. Är det då så svårt att inse att det faktiskt finns folk som vill ställa frågor till mig, och hellre är anonym då man lika gärna kan vara det då jag har en frågestund här i bloggen? Jag har knappt tid att svara på alla frågor, eller publicera nya inlägg för att jag är dränkt i plugg och träningar. Hur fasiken skulle jag då ha tiden att sitta och skriva mina egna kommentarer?

Vad gäller frågan om hur gamla ni läsare är så måste du förstå, om du har någon som helst intelligens, att av nästan 1000 läsare varje dag så är det fullt realtistisk att 50 personer tar sig tid att skriva två siffror i en kommentar för att jag bett om det. Och om majoriteten av dessa inte skriver sin bloggadress, antingen för att de inte äger någon, eller för att det inte är så mycket att göra reklam för då man endast skriver hur gammal man är, är det inte ett bevis för att jag har suttit och skrivit mina egna kommentarer. Är det några fler läsare som tror detta? Eller vänta, den frågan kan jag ju inte ställa, då springer väl jag raka vägen och svarar själv på frågan.

Nu till svaren på mina egna frågor som jag har skrivit till mig själv, från mig själv. Jag försökte välja så varierade frågor jag bara kunde. Hoppas att någon faller er i smaken, annars ska jag skriva lite nya. :P Förlåt.. jag var bara tvungen..

Tänker inte ställa någon fråga, tänker bara TJATA på dig om videoblogg!
Bara ni förklarar för mig hur man gör så ska jag ge det ett försök. Krävs en videokamera får ni vänta för det har jag ännu inte.


Kan inte du visa bilder på dina födelsedagspresenter?

Lägger jag inte upp det ikväll så kommer det imorgon!

Skulle du resa någonstans på jullovet?
Det visade sig vara svårare än vi trodde efter att vi bestämt oss för att köra på en sista minuten. Vi har båda två varit runt på olika resebyråer och pratat med människor som jobbar i branschen och alla säger att vi måste boka från samma destination för att kunna boka en sista-minutenresa tillsammans. Vi ville mest resa utomlands i vinter för att vi båda två skulle få komma bort. Ifall jag åker till honom är det ju bara jag som får komma bort hemifrån. Nu lutar det dock åt ca 8 dagar i Milano hos Michael och om vi hittar någon sista minuten därifrån så kör vi på det. Annars kommer vi åka på något spa i Milano, bo på hotell där, shoppa upp alla pengar och/eller åka till den italienska rivieran fem mil från Nice, Monaco (den franska rivieran) där Michaels morbror har köpt ett hotell dit vi får åka och bo när vi vill. Hur tror ni att vår sommar kommer se ut? Halleluja säger jag bara!

Beskriv din personlighet med 4 or?
Positiv, målmedveten, pålitlig och envis.

snälla snälla snälla videoblogga? :)

Berätta först hur man gör! :D

vilken salt butik jobbar du på?

I solna centrum, den Salt är superfräsch! Kom dit och hälsa på vettja!

Kan du inte visa lite bilder på ditt rum? Speciellt alla skor du har! Det kanske du får ägna ett helt inlägg åt :P :) kram

Jag har lovat det länge, men det är påväg. Det tar tid att få fram alla då de har hunnit bli en hel del nu.. Fast ett femtiotal har jag i mina hyllor nu, så jag skulle kunna börja med att fotografera dem.

Ungefär hur mycket pluggar du på en dag?
I genomsnitt pluggar jag hela dagen + kvällen varje vardag men då tränar jag också nästan varje dag allt från en timme till tre timmar. Har jag en ledig dag utan träning brukar jag ta en fika med en vän eller bara slappa hemma och segplugga, dvs plugga samtidigt som jag gör andra saker. Då jag har träning blir pluggandet mer effektivt.

Har du alltid pluggat mycket, typ på mellanstadiet, eller började du med det på högstadiet?
Ja, jag har alltid pluggat mycket och satsat på skolan till 100%. Men i grundskolan var ju nivån mycket lägre eftersom att nivån var så varierad och lärarna var tvungna att anpassa sig efter de som hade svårt i skolan så där pluggade jag inte alls i jämförelse med vad jag gör nu. På gymnasiet är tempot mycket högre och man har inte tid att komma efter, då får man nog börja fundera på om man verkligen valt rätt skola.

Har du någonsin fått ett G eller ett IG på ett prov/uppsats/muntlig presentaion?
Hur hemskt, det beror visserligen på hur man ser det, det än må låta så har jag aldrig fått varken ig eller g på någon form av examination som är betygsatt. Det är helt enkelt inte ett alternativ.


Hur mycket har du vägt som mest och minst, och vad väger du just nu?
Jag väger nu strax under 50 kg och det har jag gjort så länge jag tränat så mycket som jag gör. Jag gick upp mer i vikt i samband med att träningarna ökade, för ett antal år sedan, och därmed fick jag en massa nya muskler och började äta som en häst!

Skulle du kunna skönhetsoperera dig?
Det enda jag skulle kunna göra i dagsläget är fyllning av läppar. Jag ser dock inte det som en skönhetsoperation, och i dagsläget är det inte heller aktuellt för er som undrar. Sedan vet man inte vad som händer efter man har fött ett antal barn, om man då vill rätta till ett och annat. Men det är lååångt fram, alltså ingenting aktuellt.

Vad i ditt utseende är du mest samt minst nöjd med?
På somrarna önskar jag ibland att jag hade mörkare ögonbryn och ögonfransar så att man slipper färga dem hela tiden. Sedan skulle jag gärna vara längre, runt 1.75 skulle vara perfekt. Visserligen skulle det kanske inte vara lika roligt att springa runt i mina 12 centimeters klackar då.. Vad jag är mest nöjd med är mina ögon, min hy, vältränade svanken och magen, ben och självklart rumpan :) Notera att det positiva med min kropp är mycket mer än det negativa. Det har jag gjort medvetet och det borde ni alla komma ihåg: Fokusera på det positiva på dig och låt ingen klanka ner på dig för att du gör det.


1) Hur mycket shoppar du för per månad?
Det är helt beroende på hur mycket jag har i skolan den månaden. Ibland hinner jag inte ens utanför dörren förrän jag får ångest att jag borde plugga istället. Så det är omöjligt att svara på den frågan. Men ska jag bara svara på hur mycket skor jag köper varje månad.. och det är bara skor, så kan ni ju tänka er själva.

2) Vilka är dina favoritmärken/designers på skor, väskor, kläder?
Det där ska du fråga en modebloggerska. För ett par år sedan kunde jag bara titta åt märkeskläder, - väskor och -skor, allt annat var i mina ögon inte värt att se på. Idag - klokare och mer erfaren, köper jag det som är snyggt. Mina två par favoritskor är ett par värda 400 kr och ett par med en extra nolla. Och då förstår vi alla att det senare alternativet är av en känd designer vilket inte det första alternativet är. Då det gäller skor köper jag i stort sett endast från italienska designers, likaså väskor. Gällande kläder är det väldigt spritt. Underkläder är det bara Victoria's secret som gäller!

3) Hur höga är de högsta klackarna du gått i?
Oh de är höga... förmodligen ligger de på en bit över 15 cm. Men detta är alltså skor jag äger, inte några jag bara har provat att gå i för att de var höga. Någon sådan extrem upplevelse har jag tyvärr inte haft i skoväg ännu.

4) Har du varit fotomodell nån gång?
Ja, vid ett par tillfällen. Jag har gått ett par visningar samt gjort ett par fotojobb. Men så mycket mer är det inte, i dagsläget kanske jag borde tillägga. MIKAs är en av agenturerna som har kommit fram till mig på stan så man vet aldrig vad som händer i verkligheten. :D

Vad är dit tips för en snygg kropp?
Träna, och framför allt: träna hemma varje kväll. Övningar som kissande hunden slår andra träningsformer med hästlängder. Ni ser ju resultatet på mig ;) Höhö.. Sedan måste jag bara förespråka mina två favoritsporter. Ridning ger mig rumpa, lår, snygga vader, muskulösa armar och en tvättbräda till mage. Dansen gör sedan kroppen mer kvinnlig och formar de "stora" musklerna som man får från ridningen till mer kvinnliga och nätta muskler. En perfekt balans alltså för er som vill göra träningen så rolig som den bara kan bli.

Vart solar du?
På Solkungen på Odenplan.

Vart shoppar du?
Där jag hittar något fint. Nu när jag har lyxen att min pojkvän bor i Milano blir nästan all shopping där nere. Annars älskar jag Gina och H&M för enkla men snygga kläder.

Vad får du för lön?
90kr/timmen har jag fått som 17åring innan jag fyllde 18.

hur skaffar man jobb om man inte får svar via utdelning av CV?
Det vet jag faktiskt inte.. Mitt råd är att ta fram din mest sociala sida, gå in i en affär med mycket självförtoende men också ödmjukhet och ge chefen ett gott första intryck. I den situationen är inte CV:t det viktiga. Jag hade inte ens med mig ett CV när jag sökte mitt jobb, och det gick ju bra ändå. Dra bara fram din charmiga sida så ska du se att det går alldeles utmärkt!

Vad tycker du om alla dessa vinterjackor /fjällis/goose?
Ingen jacka som jag skulle sätta på mig. De är överexploaterade och mina fördomar om jackorna bekräftas varje gång jag ser en ute. Tråkigt då det inte är något fel alls på jackorna i sig. De är säkert jättesköna.

Är det inte dyrt att åka till italien så ofta?
Jo, absolut. Men vi försöker att hålla oss till lågkostföretagen som ryan air exempelvis. Men en 1500 - 2000 får man räkna med för flygningen varje gång. Om man inte bokar flera månader innan, för då kan det ligga under tusenlappen. Men så långt innan brukar jag inte boka.

sen har jag ett problem, gillar en kille rätt mycket han gillar mig med som det ser ut, vi snackar endel vis sms osv.. dock så sesvi aldrig! vi har många gånger bestämmt att ses men det blir aldrig av? vad ska jag göra, strunta i allt=/? Tack för en läsvärd blogg!! super bra
Maila mig så kan jag hjälpa dig bättre! =)

Anser du att du att dina föräldrar skämmer bort dig? Du verkar få oerhört mycket skor, kläder, resor, dyra fritidsaktiviteter mm. Säger de någonsin nej? Visst att du har jobbat lite men det du tjänar kan ju omöjligt räcka till allt.
Jag får alltid höra, både av vänner och släktingar, att jag är väldigt bortskämd. Mina föräldrar kan inte säga nej och de vill nog skämma bort mig. Jag är en typisk sladdis helt enkelt. Jag vill dock inte gärna erkänna att jag blir väldigt bortskämd eftersom att det är ingen hit att bli identifierad som den bortskämda skitungen. Men absolut, jag har världens snällaste föräldrar som betalar alla mina träningar och allt annat jag behöver. Ett distansförhållande är väl inte heller det bästa för plånboken.. Jag önskar att jag kunde betala allt själv, men de vill hellre att jag satsar på skolan än att jag börjar jobba mer. Jag försöker i alla fall alltid visa min tacksamhet och det skiljer mig från bortskämda skitungar som inte visar sin tacksamhet gentemot sina föräldrar.

hur träffades du och din pojkvän? (a)
Vi träffades första gången för ett par år sedan i Italien. Vi har lite gemensamma vänner och Michael kom fram och hälsade för första gången på stranden då jag stod och speglade mig inne på toaletten. I somras klickade det min första dag på stranden då han ropade på mig när han jobbade med de andra livräddarna.. Kärlek vid första ögonkastet skulle man kunna säga eftersom att jag inte mindes honom som samma kille som hälsade inne på toaletten året innan. :P

vad hade du för betyg i 8an? ,tex kärnämnena matte, svenska & engelska
Jag hade mvg i alla :)

vartifrån kommer din jättefina mössa med rosett, den svarta?
Haha, åh det är så roligt att så många frågar om just den mössan. Faktum är att den är från då jag var fem-sex år. Jag älskade den då och jag älskar den nu. Jag har en röd också! :D

När fick du din första pojkvän?
Det var Jonathan, jag var 15 år och då förlorade jag även oskulden för att svara på din tredje fråga.
Första kyssen?
I Italien och jag var uuung!
Förlorade oskulden?
Läs ovan

Hej! Jag beundrar verkligen ditt och din pojkväns förhållande. Jag undrar hur ni kan träffas så ofta..? Skulle gärna vilja ha tips. Pussss
Nu är det väl lite fel period att fråga eftersom att vi inte kommer att ses förrän i slutet av december. Innan har vi helt enkelt haft målet att ses två gånger i månaden, dvs varannan vecka. Nu har vi förstått att det är en fåfäng önskan och håller inte i längden. Istället kommer vi att ses en gång i månaden vilket är jättebra för att vara ett distansförhållande. Vad som gör att vi träffas så ofta är att vi inte klarar oss annars. Jag behöver träffa Michael för att fylla på mitt batteri som tar slut efter för lång tid utan honom. Sedan får vi båda hjälp av snälla föräldrar som skjutsar till och från flygplatsen, hjälper till ekonomiskt et cetera.


Tack mina fina läsare för roliga frågor. Det är väldigt många frågor Ni har ställt så därför måste jag dela upp dem i tre delar. Del 2 och 3 kommer senare!

Puss!
 

Vilken läsargrupp har egentligen den här bloggen?

Hej på er !!

Gud så roligt med alla dessa frågor :)
Riktigt roliga och bra frågor har ni ställt. (Update: Svaren till den första delen av frågorna kommer imorgon, så håll utkik då! Om allt går som jag vill kommer även bilder på mina presenter att komma upp imogon!) De allra flesta frågorna rör mig som privatperson vilket är jätteroligt eftersom att det är ett bevis på att ni är intresserade av mig och mitt liv, men också påfrestande då det alltid är jobbigt att veta hur mycket man ska lämna ut. Helst skulle jag vilja berätta precis ALLT, för när jag tänker på vilka som läser min blogg, så tänker jag automatiskt på fantastiska läsare som ser mig som en inspirationskälla snarare än någon som man älskar att störa sig på och har det som anledning till att besöka bloggen. Vi vet alla att det tyvärr är en vanlig orsak bland lite kändare bloggerskor som blir stora. De provocerar sig fram i bloggvärlden och får därmed mycket läsare som fastnat för bloggen, och sedan då de har tillräckligt mycket läsare visar de sin riktiga sida som ofta är fantastisk. Men den vägen har inte jag valt att gå och hittills fungerar det alldeles utmärkt. Kanske beror det på att jag inte har målet att bli Sveriges största bloggerska. Jag håller mig hellre till att alltid kunna stå för det jag skriver och visa min riktiga sida. Jag är inte i närheten av Sveriges största bloggerskor, men jag har i alla fall behållit min värdighet.

Tillbaka till inläggets rubrik. Jag har de senaste dagarna fått reda på att flertalet släktingar läser min blogg. Vad gör det tänker ni som har min blogg som favoritblogg och inte finner många fel med den. Men jag tror att vi alla kan skriva under på att vi inte är samma person bland våra vänner som bland vuxna, släktingar och föräldrar. Jag försöker att inte vara så censurerad i bloggen, vilket jag vet att ni älskar. Men ska jag sitta och skriva om min helg med Michael, eller känslan man får av att titta på Mikael Persbranth blir allt genast så mycket svårare om "Farbror Sven"  ska sitta och läsa samma text som sextonåriga Linda ska läsa. På vilken nivå ska jag hålla det?

Min första tanke var att jag måste sluta skriva på det sätt jag gör. Jag håller som sagt inte igen med mina tankar, men å andra sidan är jag ingen värsting heller. Det gäller att hitta en balans vilket jag uppenbarligen har gjort då både vuxna, barn och ungdomar har fastnat för mitt sätt att skriva. Därför tänker jag inte ändra på någonting eftersom att det är helt frivilligt att läsa, och jag är bara jättetacksam om folk väljer att stanna här då jag skriver på Amandas sätt snarare än på det sätt som jag borde skriva. Man får trots allt inte glömma att jag fyllde 18 år för en och en halv vecka sedan. Med denna ålder är man myndig och indirekt skulle man väl kunna säga att min kära mamma därmed inte behöver känna sig skyldig om hennes dotter enligt somliga använder ett avancerat språk och lägger upp avancerade bilder på sin blogg. Nu är jag nästan lika vuxen som min mamma - kanske mer i teoretiskt avseende än i praktiken - så därmed hoppas jag att skvallret går via mig i fortsättningen. För det är väl det ordet myndig bör innebära?

Innan jag avslutar tänkte jag be Dig som läser bloggen att snabbt svara på hur gammal Du är. Du behöver inte skriva någonting mer, inte lämna ut namn eller liknande om du inte vill. Jag skulle så gärna bara vilja få en liten blick av vilken läsargrupp jag har rent åldersmässigt. Givetvis vet jag att jag inte kommer att få er alla läsare att svara. Men det vore roligt att få så många som möjligt att svara så att jag kan få en uppskattning om vilken ålder ni har där ute. Det kan hjälpa mig att bli en bättre bloggerska genom att anpassa mig mer till er som läser. Tack för hjälpen!!

Frågestunden är nu avslutad!

Nu mina vänner är det dags för en frågestund efter begäran via mail! De senaste inläggen har kommentarerna innehållit mestadels diverse frågor så därför uppmanar jag er nu att ställa alla frågor ni har här istället. Kanske har jag inte hunnit med att svara på just Din fråga som du ställt i något inlägg tidigare - skriv den här då! Här blir svaren på era frågor som mest utförliga och bilder kan läggas upp vid behov. Kanske är du ny läsare och vill veta något väldigt fundamentalt, eller så är du en av de läsare som har läst bloggen sedan den startade och alltid har undrat något speciellt?

Fråga på! :)



Sluttid: 18.00

Såhär såg jag ut på dansen idag!

Hemma igen och har precis ätit middag nummer 2. Då man har tränat ett hårt träningspass får man inte glömma bort att äta ett mål till i och med att träningen förbränner all den energi som man fått från föregående måltid. Nu är jag mätt och belåten igen. Härligt!

Såhär såg jag ut på dansen idag!





Denna porrlåt är en av låtarna vi dansar till just nu.. :)


Matteboken är min bästa vän!

Hej snuttisar!!

Idag är matteboken Mandysens bästa vän.
Sedan jag vaknade imorse har jag suttit och pluggat flitigt inför provet på tisdag. Jag har varit lite dålig på att göra hemläxorna som vi får till varje mattelektion, men finns det någon som har gjort matteläxorna egentligen? Det är proven alla pluggar till.. Det finns ingen tid till att göra matteläxorna trots att allt hade varit så otroligt mycket enklare inför proven om man gjort läxorna under tiden. Nu får jag istället sitta och göra alla tal på varje läxa som vi har haft.

Jag fick det till 40 sidor.. 40 sidor med alldeles för många tal på varje sida. Påminn mig snälla om att jag ska göra matteläxorna i fortsättningen så kan jag bara repetera allt inför proven i fortsättningen. Visst, det är klart att jag har koll på allt eftersom att vi har så bra genomgångar varje lektion, men inte lika bra koll som om jag gjort alla läxor. Nåja, nu när jag gör varje tal två dagar innan provet har jag allt å andra sidan väldigt färskt i minnet.

På grund av allt matteplugg som återstår valde jag att inte gå på baletten idag. Då jag har fått ryggsmärtor av okänd orsak kändes det lika bra att låta ryggen vila från en av träningarna. Istället har jag pluggat en massa matte och nu ska jag åka till Kühlers för att ha jazz till fem över nio. Det är nu vi ska köra grymmaste Moulin Rouge koreografin. Jag har satt på mig några av mina söta, typisk tjejiga danskläder som jag tagit bild på nu när jag har dem på mig. Bilderna lägger jag upp då jag kommer hem igen. Lektionen slutar 21.05. Då jag kommer hem svarar jag även på era frågor.

Puss så länge!

Åter igen kan jag andas ut.

Hjärta.









Hej alla vackra läsare där ute.

Anledningen till att jag inte har uppdaterat speciellt mycket den senaste tiden är för att jag har mått väldigt dåligt.
Psykiskt till att börja med. Jag och Michael har haft det otroligt jobbigt i vårt förhållande. Trots att vi är helt galna i varandra tär långdistansen på en mer än vad ni som aldrig har haft ett distansförhållande någonsin kan förstå. Det krävs väldigt starka känslor för en annan person, för att man ska kunna utsätta sig själv för det lidande som tillkommer ett distansförhållande. Det positiva är att det är ett bevis för hur mycket vi älskar varandra. Det är alltså ingenting som någon av oss behöver tvivla på. I alla fall var det alldeles för nära att vi bara avslutade allt som vi har byggt upp under snart fyra månader. Natten till idag var en av de värsta jag har varit med om. Inatt fick jag verkligen känna på uttrycket att gråta tills man inte har några tårar kvar.

Jag var så säker på att det var slut, det fanns ingenting mer att göra. Men idag har vi pratat och pratat och det var länge sedan jag kände mig såhär lycklig. Såhär kär har jag aldrig varit. Alla problem som vi har haft är lösta och den vidriga klumpen som vägrat försvinna från mitt bröst är äntligen som upplöst.

De många timmarna utan sömn har gjort mig sjuk igen. Febern stiger hela tiden och halsen är totalt uppsvullen. Inte kan jag sova heller för jag har ett matteprov att plugga till. Det blev inte mycket plugg igår om man säger så. En vidrig helg det här, men nu då allt är löst med min prins struntar jag i att jag sitter ensam hemma en lördag med ansiktet i en mattebok.

Jag har redan börjat planera utgångarna för nästa helg så jag får helt enkelt leva på det i en vecka! Sedan har jag ju hela tiden förstått att jag inte kommer kunna gå ut varje helg. Genom att börja på VRG har man liksom uteslutit det livet för länge sedan. Men eftersom att jag älskar att festa och kröka med mina vänner så kommer jag givetvis att gå ut så ofta jag kan, räkna inte bort mig bara för att jag råkar vara en skolnörd!

För övrigt ser jag fram emot tre timmar hård träning på dansen imorgon. På jazzen kör vi en Moulin rouge koreografi igen, med alldeles för mycket porr skulle många av er tycka men satan vad vi dansare älskar det! Vi tjejer har med kvinnokroppen fått så otroligt mycket vackert och sexigt, så varför inte spela lite på det då vi ändå bara är tjejer som tittar? :)




En trött Mandson!

Jag har ju lovat er att jag ska bli bättre på att fotografera mig själv oftare. Idag började jag i alla fall med det! Tråkigt nog valde jag en dålig premiärdag.. Jag menar, morgonen innan ett stort prov och efter en sen pluggnatt är inte ens jag den vackraste direkt. Hihi :) Osminkad är jag förvisso nästan alltid som ni vet, men efter för lite sömn är man inte vacker osminkad. I alla fall vill min baby alltid att jag ska vara osminkad. Vad är det här med att ens pojkvän alltid vill ha en naturlig och utan en massa smink? Riktigt gulligt tycker jag att det är i alla fall. Inte skulle det vara så kul att få höra att man borde använda mer smink.
Rätt tråkiga kläder är det också ser jag nu.. Men men, en dag inkluderad prov så prioriteras en stor frukost framför en massa tid framför spegeln och garderoben.









Puss!

Skolan dödar mig just nu.

Hej gullisar! Provet idag gick helt okej. I mina mått mätt kanske behövs tilläggas. Det är svårt att förbereda ett prov som innehåller allt som man har lärt sig på 3 månader över en enda kväll. Men absolut tror jag att jag har klarat betyget jag strävar efter. Men det är inte betyget som är det viktigaste, utan jag vill ha känslan efter varje prov att jag gjort mitt absolut bästa och vad betyget än blir är nöjd över min insats. Nu känner jag att det bara var idiotiskt att endast plugga en kväll innan ett så pass stort prov. Å andra sidan, sätter jag provet tyder det på en jäkla intelligens! :)

Ikväll
är det vila och plugg som gäller. Mina tjejer hörde av sig och frågade om det blir utgång ikväll. Första helgen efter jag fyllt 18 alltså! Men nope, matteprovet på tisdag innebär alldeles för mycket ångest och sömnlösa nätter för att jag ska kunna njuta. Alla jag pratade med angående provet skulle hem och plugga idag så fort vi slutade.

Nästa vecka blir inte rolig vad gäller examinationer:

Måndag: Tyska prov
Tisdag: Matematik C prov (!)
Onsdag: Salskrivning historia B. Ett finare ord för prov, för er som undrar.
Torsdag: Filosofipresentation

Dessa är alla olika examinationer och vi har alltså fyra stycken på en vecka. Det är inte rättvist. Förutom dessa examinationer har vi givetvis vanliga läxor som är tidskrävande även dem. Denna vecka hade vi två stora prov innehållande allt vi lärt oss på 3 månader. Jag förstår mig inte riktigt på lärarna på min skola ibland. Jag har aldrig varit med om någon från en annan skola som har så sjukt mycket plugg som vi har. Snälla, bli inte arga nu. Håll istället med mig, man ska inte behöva sitta hemma hela fredag, lördag + söndag i stort sett varje helg för att plugga - och inte ens hinna med allt då. Går inte alla skolor i Sverige efter samma mall? Det trodde jag, men så är definitivt inte fallet.

Kom tillbaka om ett tag igen, tänkte lägga upp lite bilder som jag tog imorse innan mitt prov. Varning för en trött Amanda!

Internationell ekonomi

Hej mina vänner!

Först vill jag bara förvarna er att uppdateringen idag kommer att vara usel.
Jag har ett stort prov i internationell ekonomi imorgon och i och med att det inte blev mycket plugg igår... av olika anledningar, så ska jag plugga sönder mig idag är det tänkt. Nu sätter jag igång med 2 timmar non stop. Därefter ska jag ta en paus och gå ner och rida eftersom att jag inte red igår. Jag saknar de små krabaterna så mycket!! :)

Ikväll blir det sedan plugg all vaken tid.
Kanske hinner jag få i mig middag någon gång under kvällen? Det är lite så jag känner just nu.. Men förmodligen känns det lite bättre efter en timmes pluggande.

I alla fall har jag ju en kortisdag på torsdagar. Jag slutar redan klockan ett så efter en snabb lunch med vännerna åkte jag hem. För övrigt mår jag inte allt för bra, men jag försöker att inte tänka på det. Inte idag, inte nu då mitt prov måste stå i fokus. Det är svårt att säga hur något blir. Det är en så svår situation vi sitter i. Men givetvis håller jag alla tummar jag har. Gör snälla ni det också.

På återseende!

.

Jag håller tummarna för oss  :'(

Inställd ridning + pluggdag

Hej på er!

Jag skyndade mig ner till stallet vid fyra för att rida.
Jag kände att det skulle bli ett skönt avbrott i all pluggstress, eftersom att jag varit hemma från skolan idag och pluggat non stop fram till klockan fyra. Tanken var först att jag skulle vara hemma på förmiddagen bara för att bli klar med inlämningar och förberedelser inför prov och sedan åka till skolan och vara med på lektionerna som var efter lunch. Men då det gick så pass effektivt med pluggandet och jag fortfarande hade mycket kvar att göra så stannade jag hemma hela dagen. På VRG får vi ogiltig frånvaro om man är borta, därför är min närvaro väldigt bra och det är därmed ingen katastrof om man tar en pluggdag någon gång ibland. Ibland tjänar man mer på att vara hemma en dag och ta itu med allt plugg, även om man hamnar efter i de ämnena man missat den dagen. 

I alla fall hade vi ingen ridning idag. Ridningen brukar aldrig vara inställd så jag blev ganska besviken faktiskt.. Men istället åkte jag hem direkt och unnade mig en lång, varm dusch. Och nu sitter jag här med droppande hår och det känns som att huden ångar av det varma vattnet som jag duschade i.  

Alldeles strax ska jag börja plugga internationell ekonomi. Vi har ett megaprov på fredag. På högstadiet började jag alltid plugga en vecka innan provet - då läraren gjorde en medveten om att man skulle ha prov veckan därpå. Nu på gymnasiet börjar man istället plugga två dagar innan. Detta beror på att man har en miljon andra inlämningar och prov att ta itu med innan. Å andra sidan är man så mycket smartare nu än på högstadiet (VRGs förtjänst!!) och man har en väl fungerande studieteknik, trots att man är ute lite i sista sekund inför alla examinationer, så det blir bra resultat på allt i alla fall. På den här skolan har jag verkligen fått bekräftat att jag inte är duktig i skolan för att jag pluggar.. Tycker nämligen inte är sådant är något att skryta med. Jag beundrar de som är smarta av naturen, utan att plugga sig till all kunskap. Mer konkret: eleverna i min klass exempelvis. Jag upphör aldrig att förvånas över all den intelligens som sprids i rummet under våra klassdiskussioner. .

Nog om det. Nu tänkte jag unna mig lite choklad som kom på posten idag av världens finaste Sanna. Supergulligt bud med en stor bild på mig på framsidan, en liten söt text från min älskade kusin samt en chokladask inuti. Sweet :)

Lista

Dags för en liten paus från allt plugg och bjuda er på en lista. :)

Namn -
Amanda Linnéa
Födelsedag - Kan inte ha undgått någon vid det här laget: 8 november!
Ögonfärg - Ljusblå
Hårfärg - Blond
Längd - Strax över 1.70
Högerhänt/vänsterhänt - Höger
Värsta ovanor - Att jag älskar allt som är onyttigt.

Stjärntecken - Skorpion
Skostorlek - 37
Är dina föräldrar skilda - Nej, de har varit gifta i 30 år nu.
Skor idag - Är hemma och pluggar - rosa duntofflor
Rädslor - Att förlora någon som jag älskar.
Mål för året - MVG i alla ämnen samt vara den bästa vännen, flickvännen och dottern som jag bara kan vara.
Mest använda fras på msn - "Heeeeeeeej"

Det första du tänker på när du vaknar - Fem minuter till ska jag i alla fall sova..Zzz
Bästa kännetecken - Rent ytligt: alltid ett par höga klackar, unik färg på mina ögon och en jädra brun hy! Personlighetsmässigt blir folk ofta förvånade över att jag låter så vuxen i mina resonemang och är så intelligent och medveten. Av någon anledning brukar folk inte tro det om mig då man ser mig. De brukar säga att snygga tjejer inte är smarta, men den korkade fördomen gör jag allt jag kan för att förändra. Jag älskar att överraska människor! Man kan bry sig om sitt utseende och vara en riktig plugghäst på samma gång.
Mest saknade minnet - Privat

Favoritfärg - Rosa
Mat - Pappas mat slår faktiskt allt.
Sport - Dans och ridning.
Djur - Hästar och min lilla Skalman =)
Glass - Jag har faktiskt aldrig varit speciellt förtjust i glass.. Räknas isglass?
Affär - Jag måste nog svara skobutiken Pittarello där.
Sallad - Italienska tomater (med mozzarella och balsamicovinäger).
Skådespelare - Julia Roberts och Kate Hudson. Scarlett Johanson för att hon är så snygg! Svensk: Mikael Persbrandt. Vi vet alla varför.. *hjärtat börjar slå snabbare*
Låt - Kan omöjligt välja en, men någon gammal klassiker.
Nummer -1 och 8
Årstid - Sommar!
Parfym - Min signaturdoft såklart: Calvin Klein - Euphoria
Kroppsdel på motsatta könet - Den som är till någon nytta, hihi :)
Vad vill du bli när du blir stor - Nationalekonom eller advokat.
Hur vill du dö - Lycklig
Vem av dina vänner är mest högljud - Kan välja och vraka mellan någon av clownerna i min familj :)
Vem får dig mest att skratta -  Michael och Caroline!
Vem har du känt längst - Förutom någon i släkten: Elinore
Vem är blygast - Jag känner nog ingen riktigt blyg person.
Bästa känslan - Orgasm med den man älskar. Att dansa på en scen inför en massa människor slår väldigt mycket också.. Adrenalinkicken är enorm! 
Värsta känslan - Att se någon jag älskar må dåligt
Vart vill du bo i framtiden - Många, många planer. Resa som en galning kommer jag i alla fall göra innan jag slår mig till ro. Men visst var det Abbas hus vi funderat på, älskling? (;
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara - Ingenting, då är jag inte längre Amanda.
Hur länge tror du att du kommer leva - Nästa fråga tack.
Varit kär - Ja
Blivit dissad - Nej, lyckligtvis var det ett gemensamt beslut.
Rymt hemifrån - ...och kommit hem igen ett par timmar senare.
Föreställt dig ditt ragg naken - Ohja..
Skolkat -  ...för att plugga...
Tänkt på självmord - Tyvärr, men varje gång har jag gudskelov kommit fram till samma slutsats :)
Sovit utomhus - Räknas balkongen?
Varit otrogen - Nej
Sett en död människa - Inte vad jag kan komma på.
Druckit alkohol - Ja
Ätit sushi - Ja, och jag håller på och lär mig att tycka om det på riktigt.
Varit på en scen - Som dansare är jag nog uppe i hundratalet gånger :) Det bästa jag vet!
Snattat - Jag var 8 år och ville ge min kompis Elinore kattmat till hennes gossedjur. Pappa förstod inte vad jag skulle med kattmat till så då tog jag en liten burk och la ner den i min jackficka. Då vi gick ur affären fick jag så dåligt samvete att jag slängde burken på direkten.

Sedan en fråga till mina läsare: Vilket av mina svar på dessa frågor förvånade er mest? Om inte förvånade, vilket svar fick er av olika anledningar att läsa svaret mer än en gång?


Suck

Klockan är drygt halv tre och jag sitter uppe och pluggar. Imorgon börjar jag tjugo över åtta för er som undrar. Ibland har man helt enkelt inget val och det är alltså därför jag sitter där jag sitter nu. Inte för att jag på något sätt har valt det själv. Eller i och för sig har jag väl det.. men tänker jag på det nu finns risken att jag sliter sönder mitt hår snarare än att avsluta skiten och sedan få ett förhoppningsvis snabbt möte med John Blund.

För övrigt hatar jag distansförhållanden.. (Läs: långlånglångdistansförhållanden). Varför ska man förälska sig i någon som bor hundratals mil härifrån när man kan välja och vraka mellan personer som man faktiskt inte behöver åka flygplan till? Efter mitt förra förhållande som blev ett distansförhållande efter ett halvår lovade jag mig själv att aldrig någonsin gå in i ett distansförhållande igen. Efter ett par mer eller mindre oseriösa "på g:n" där jag frågat ut dem om huruvida de har planer på att flytta utomlands eller inte varpå jag alltid fått ett nekande svar förstod jag att det distansförhållande jag genomlidit var mitt första och sista.

Men vad gör jag? Åker ner till Italien 3 veckor för att träffa gamla vänner tillsammans med mina föräldrar, få lite perspektiv på saker och ting - och blir förälskad i en italienare som varken hade planer på att flytta till Sverige eller ge upp skolan för att komma hit varannan vecka.

Suck!

Back on track!

   Hej pluttisar!

  
Ni är säkerligen många som har märkt att jag inte skrivit något om träning de senaste två (eller är det tre?) veckorna. Detta beror på att jag under dessa veckor tagit en paus från alla träningar. Varför?

   Jo, trots att man har sådant oerhört starkt träningsintresse som jag har, kan man hamna i en svacka där man går på alla träningar av ren rutin, inte för att man faktiskt vill vara där. Jag tyckte helt enkelt inte att det var särskilt tillfredsställande längre. Detta är visserligen inte hela sanningen. Jag har varit väldigt sjuk under majoriteten av den här tiden också..

   Dels hade jag någon form av bihålsinflammation/influensa under 10 dagar och då ska man helst inte träna en tid efter man blivit frisk heller. Sedan har mitt knä inte varit på topp heller sedan temperaturen sjunkit ute. Men i vanliga fall då jag mår fysiskt dåligt går jag på träningarna i alla fall, just för att jag verkligen vill! Men under den här tiden har viljan inte funnits där utan jag har faktiskt hellre suttit hemma och slutföra allt plugg. Hur tragiskt låter det på en skala?

   Den här veckan har jag sett som en nystart i mitt träningsliv. Den första träningen var idag och det kändes helt annorlunda. Glädjen och engagemanget från min sida var tillbaka och framför allt kände jag igen mig själv. Det värsta man kan göra är att gå och träna då man inte känner för det. Givetvis är det vanligt att man innan träningen hellre stannar hemma. Men det jag menar är då man känner samma olust under och efter träningen. Då måste man ta ett uppehåll tills viljan att träna kommer tillbaka!

   För oss som har tränat 6 gånger i veckan sedan barnsben är tre veckor utan träning en mardröm för kroppen. Ingenting försvinner så fort som uppbyggda muskler. Men å andra sidan kommer musklerna tillbaka mycket fortare på oss som har träningen i oss, så inte ska jag deppa ihop för att jag inte kunde hålla upp ett rakt ben åt sidan med foten bredvid huvudet på dagens träning. Nästa träning är jag åter igen där jag slutade innan min träningspaus!

   Nu är jag i alla fall back on track och det var verkligen på tiden!

Bilder från middagen, del 3

 
Bordsherren och bordsdamen håller tal :) Här berättar de hur de lärde känna mig..

Haha, det var för övrigt en aktivitet under kvällen som ledde till många skratt. Vad hemskt egentligen att jag lärt känna majoriteten av grabbarna genom playahead där de har raggat på mig, och flertalet tjejer har jag lärt känna genom att jag "raggat" där på dem, hahaha!! Michaels historia ledde till tårar hos några. Mycket fint var det <3





Sång! :) De sjöng för mig både på svenska och engelska.


Charlotte berättar om hur vi lärde känna varandra hemma hos mitt ex, där vinet gjorde sitt! ;)


Patriks uppdrag var att gå en catwalk runt långbordet. Självklart skulle skjortan knäppas upp inför uppvisningen!



Anna är helt fantastisk på den här bilden, blir alldeles lycklig då jag ser den.


Han gick in för det stenhårt. Detta är min älskling ämnad för att göra!
För övrigt bjöd alla på sig själva till 110% då de skulle utföra sina uppdrag. Kunde inte bli bättre!


Janne höll ett tal <3


..Och det gjorde även David vars idé det var att alla skulle berätta hur de kände mig. Han poängterade att jag är den bästa han känner på att behålla alla mina kompisar. Väldigt fint sagt måste jag säga.


Thengill höll ett otroligt fint tal till mig. <3


Gullpojkar som höll fina tal under kvällen =)


Världens finaste och bästa par!

Mer bilder väntar. Ni vill inte missa det!


I'm a rockstar!





Tänkte lägga upp en före - under tiden - samt efterbild. Men jag skippar "efterbilden". Den skulle nog inte kommenteras till min fördel. Men å andra sidan, hur många gånger fyller man 18? Ovan ser ni i alla fall ett smakprov på då jag skulle svepa ett glas efter ett annat. Till slut blev de nöjda och då dröjde det inte lång tid förrän det började snurra i Mandysens huvud. Visst att jag klarar mycket alkohol, men någonstans finns det en gräns och den överskreds med hästlängder. Med andra ord - en 18årsdag som den ska se ut.

Sitter för övrigt och pluggar som tusan. Jag har Pinks låt "So What" på repeat. Bästa låten just nu enligt mig. Den gör mig taggad till tusen, i dagsläget taggad ur den bemärkelsen att jag pluggar på som bara den och vill visa alla lärare vilket betyg jag förtjänar!


Bilder från middagen, del 2


Calle-Phille vill vara med på bild :)


Alla hade ett enskilt uppdrag att utföra under kvällen. Olofs uppdrag var passande nog att han skulle plinga i glaset med jämna mellanrum under kvällen och göra reklam för sin klubb Huset. OM han gick in i rollen, haha gullunge!




Min bästa vän gav mig smycken från pilgrim och tavlor med bilder på oss där hon skrivit en lång text till mig. Förmodligen det finaste som någon någonsin skrivit till mig.


Philips uppdrag var att plinga i glaset en gång i halvtimmen och hålla ett tal om valfritt ämne. Även han gick in i sin roll till 110 % och gjorde mig mer än stolt :)


Bland det roligaste var att alla mina vänner tyckte så bra om Michael. Inte för att jag någonsin har tvivlat på att han är någon som de skulle tycka illa om, men man vet aldrig vad ens killkompisar ska tycka. Men jag fick höra från mina grabbar att jag har hittat en väldigt trevlig och snygg (!) kille som de tyckte väldigt bra om, vilket de också förklarade är ovanligt då det gäller tjejkompisars pojkvänner.


Davids uppdrag som var att sjunga snapsvisor fick en ännu positivare utgång då han valde att lära Michael en svensk snapsvisa som de sedan sjöng inför oss alla. Han lyckades mycket bra måste jag säga! =)




Kim fick uppdraget att göra sin kända playaheadpose, grrr! 50% seriös sötnos!

Och med det avslutar jag del 2. Väldigt många bilder väntar, och jag funderar även på att lägga upp bilder i ett inlägg som inte ligger uppe på facebook eller någon annanstans. Alltså bara för mina läsare. Vad sägs om det? :)

En typisk mysdag i klädväg



Jag har aldrig varit en mjukisbyxortjej. Då jag klär mig avslappnat och lite mysigt sådär ser det ut som bilden ovan. En tjock halsduk, stickad tröja och strumpbyxor. Stövlarna har små klackar, kan inte gå utan klackar trots att outfiten skall vara avslappnad. I denna klädsel kan jag vara avslappnad samtidigt som jag inte känner mig som en luffare.



Ansiktet är givetvis helt osminkat och håret är uppsatt i en toffs.

Sådär ja. Nu är jag i alla fall hemma igen. Jag åkte till skolan imorse, var fortfarande alldeles bakis ifrån lördags. Bakis är förmodligen inte det rätta ordet. Är det ens möjligt att vara bakis två dagar efter? Men jag mådde väldigt illa, kände mig yr och känslan var precis densamma som söndagen efter min 18-årsdag så därför väljer jag att kalla det för bakiskänslan. Helst ville jag bara åka hem igen då det kändes som att innehållet i magen ville göra revolution när som helst. Väl inne i klassrummet berättade Jessica som också går tyska 5 att vi skall arbeta enskilt utan lärare. Vår lärare är gravid och förmodligen hade något alarmerande skett då vi inte fått något sms om att läraren uteblivit.

Jag som fått skjuts av far min till skolan ringde honom och bad honom att komma tillbaka till skolan istället för att jag skulle sitta kvar i klassrummet och vara ambitiös. Tyskaboken har jag redan läst ut så varför plåga mig själv ännu mer? Jag kom hem och sov i tre timmar. Välbehövligt? Oja. Dessvärre sov jag lite för gott och missade min lektion i filosofi. Men har man inte missat en enda filosofilektion på en termin (rätta mig om jag har fel) så var detta inget att hänga läpp över. Jag åkte istället pigg och glad för att ha matematik C.

Och nu sitter jag här och har precis börjat plugga. Jag börjar känna att jullovet närmar sig med stormsteg. Kanske är det vädrets påverkan, kanske inte. Detta medför en stark studiemotivation där jag känner att ifall jag sitter effektivt och pluggar i den utsträckning som jag kan, så kommer jag kunna njuta fullt ut av lovet när det kommer. Och det finns ingenting som går upp mot känslan av att få ett välförtjänt lov från skolan. Kämpa på tjejer och killar, titta ut genom fönstret och inse att jullovet är inom räckhåll!!

/Amanda

Bilder från middagen, del 1


Bordsdamen med sin bordsherre. Han pratade om att han ville köpa en ny bordsdam på tradera, men här ser de ju faktiskt ut att trivas riktigt bra i varandras sällskap :)


Baby!


Ajaj vilka snyggingar! Emma, Anna och Olof




Caroline och Philip i början av kvällen.


:)


Inte särskilt populärt att dyka upp med kameran i högsta hugg..




Mina små barn :)

Sådär, då har ni fått första delen från middagen. Planen var att jag även skulle lägga upp bilder där ni kunde ta del av de olika uppdragen varje person hade under middagen. Men det kommer i nästa inlägg. Det går aaaalldeles för segt för att jag ens ska hinna lägga upp en bild till. Nu ska jag åka tillbaka till skolan!


Första måndagen som artonåring!

Godmorgon!

För er som undrar åkte Michael hem till Milano igår eftermiddag.
Vi har nu kommit in i stadiet där det inte endast är dessa förälskelsekänslor som dominerar förhållandet. Jag har helt enkelt blivit beroende av denne man. Jag nämner hans namn hundratalet gånger dagligen, och då jag inte nämner honom är han åtminstone alltid i mina tankar. Det är en känsla som inte går att beskriva i ord, men samtidigt är det en känsla som innebär att man blir väldigt sårbar. Rädslan att förlora honom följer en varje steg man tar, dag ut och dag in.

Av privata anledningar blev det inte mycket sömn inatt. Kärlekslivet går väldigt bra för mig nu, och då skall man självklart få motgångar i något annat. En dag ska jag berätta om allt detta i bloggen. Det är många människor som går igenom detta någon gång i livet, men förmodligen är det inte lika vanligt med samma utsträckning som i mitt fall. Vad jag syftar på är att bli sviken av en familjemedlem. I mitt fall är det förmodligen extra hemskt, eftersom att det inte kommer att bli bra igen. Lite mer än fyra månader har gått och jag har fortfarande otroligt svårt att vänja mig vid att inte längre ha två bröder, utan en. Varför situationen ser ut så här tar för lång tid att berätta. Men efter att personen ifråga gick över gränsen igår vill jag inte längre försvara honom genom att låtsas som att allt är som det ska. För är det något det inte är så är det just det.

Mamma tycker synd om mig och ser att jag kämpar på och försöker hålla masken. Det tar på krafterna och inatt sov jag inte många timmar. Jag vill återigen tacka alla mina vänner för en födelsedag som överträffade alla förväntningar jag någonsin har haft. Jag var rädd för att jag skulle må dåligt över den gratulationen från min så kallade bror som aldrig kom, men er närvaro gjorde att jag inte ens tänkte på det. För mig, är det ovärderligt.

Efter första lektionen i tyska åker jag hem några timmar.  Jag behöver sova. Jag kommer bara att missa en lektion i historia där det är andra elever som ska redovisa, men som ni förstår har jag inget val. Ögonlocken hänger tungt och sveket ligger som ett tungt skal över hela mig.

Hur kan man känna sådant hat mot någon som man borde älska i vått och torrt, vad som än händer?


Tack för att du finns.

Bilder från firandet här hemma.


Haha, inte kan man tro att jag precis fyllt 18 på den här bilden? Men visst är den söööt! Gud så trött jag var..


Jag är helt galen i denna grabb

Nå, vad tycker ni om klänningen? :)


Aldrig släppa taget, min stora kärlek.








Klänningen är magisk!


Saga, Caroline och Anna. Ni är underbara tjejer!!








My everything


Vi samlades några stycken hemma hos mig innan det bar av till restaurangen.



Tänka sig vilka snygga kompisar jag har, hot mamas!.. I alla fall var detta bilderna från förkröket + tårta här hemma. I nästa inlägg kommer alla bilder från middagen. Ocensurerat dessutom!!





Tack för världens bästa födelsedagsfirande!

Inlägget som ni alla har väntat på är äntligen här! Både ni läsare samt även jag själv har uppmärksammat att jag hade väldigt höga förväntningar på min födelsedag. Det är alltid lite riskfyllt att ha det, men i det här fallet överträffade min födelsedag alla förväntningar jag någonsin har haft.

Dagen började helt underbart med att min familj + Michael sjöng för mig vid sängen och överöste mig med presenter. Åh vad härligt det är att fylla år! Kläder, skor och framför allt världens finaste diamanthalsband från Michael. Bilder på alla presenter, inklusive mina vänners kommer det bilder på i nästa inlägg!! Vi tog det lugnt under dagen, åt gott och planerade det sista inför middagen.

Klockan sex kom Anna, Saga, Carro, Nathalie, Annelie, Emma Charlotte och Patrik hit. Vi drack champagne och åt jordgubbstårta. Eftersom att jag planerat lite aktiviteter under middagen slutförde vi även det. Strax innan åtta åkte vi till restaurangen där jag fixade med bordsplaceringen och lite annat. På varje stol låg det en bok om mig som min pappa har gjort, han är författare för er som inte vet det.

Gästerna kom och vi bjöd på en fördrink medan vi minglade och jag hälsade alla välkomna. David Wåhlin var sedan förste man till tal. Det kom sedan att bli många, många fler.. Maten var utsökt och mina fina gäster började kröka på från första stund. Säga vad man vill men det gör stämningen så mycket mer avslappnad. Jag tipsade några om att lite grundläggande i form av alkohol vore att föredra med tanke på uppdragen varje person skulle komma att få 21.30.

Till dessa uppdrag nu då. Varje person hade en egen namnlapp där vi skrivit ett uppdrag som denne skall utföra under kvällen. Till exempel skulle Carl-Philip Clevenpil plinga i glaset hålla ett tal om valfritt ämne varje halvtimme. David Wåhlin skulle köra snapsvisor med alla. Han gick även ut och lärde Michael en snapsvisa på svenska som de sjöng för oss alla, Caroline Lidman dansade robotdansen, Olof Göransson skulle med jämna mellanrum ställa sig upp och göra reklam för sin klubb Huset med överdrivet fokus på att den är så bra tack vare honom. Sanna Nannstedt skulle skrika "Är det paaaaarty eller?!!" inför alla gästerna. Patrik Edenhall gick en catwalk runt bordet, Thengill Thrastarson skulle pussa en valfri tjej på munnen en gång i timmen. Et cetera et cetera... alla bjöd på sig själva något helt otroligt och det finaste av allt var då David K började berätta om hur han lärde känna mig, och sedan gick vi laget runt så skulle alla en efter en ställa sig upp och berätta hur de kände mig. Detta ledde till mycket skratt vill jag lova, haha! Sötnosen Emma Lindau började gråta då Michael berättade sin historia. Jag själv var väldigt nära till tårar också. Alla sa så otroligt fina saker om mig så det var svårt att hålla masken. De är underbara!

Det hände så mycket galet, fint och underbart under kvällen och jag kan inte skriva om allt. Men en sak som jag bara måste delge er var hur mycket fina presenter jag fick: Sex and the city - boxen, ett diorpaket med min favorit mascara diorshow och annat, ett silverarmband med berlocker, ett par silverörhängen + silverarmband, guldörhängen, übersöta trosor, halsband, vin, ett par pumps, nagellack, en apa som blåser naglarna torra då man målat naglarnaAv mitt hjärta Hanna fick jag förutom ett pärlhalsband från pilgrim med tillhörande örhängen tavlor med bilder på oss som ska sättas upp på väggen i mitt rum där hon har skrivit en lång text om vilken fin människa jag är och hur mycket hon tycker om mig. Då jag läste den idag började jag gråta som ett litet barn. Tänk att jag har så fina vänner, det är helt ofattbart. Jag har säkert råkat glömma någon present, men herrejösses vilka fina presenter mina älsklingar gav mig. Åter igen, de är underbara!

Runt tolv åkte jag, Michael, David Wåhlin, Kim Chatall, Hanna de Ron, Kajsa Lundmark samt Caroline Lidman kom även efteråt till Fellows. Det var helt okej, trevligt sällskap men jag var alldeles för full. Mina fina gäster under middagen bjöd mig på dricka efter dricka så det satte definitivt sina spår. På Fellows fortsatte drickandet och Michael blev orolig över mig som inte längre kunde stå ordentligt. Halv fem var vi sedan hemma igen och vi kom i säng någon timme senare i och med att det är omöjligt att försöka somna då man mår så illa. Idag är det visserligen inte bättre. Jag har inte kunnat äta på hela dagen och mina föräldrar ger mig avslagen cola i omgångar i hopp om att det ska bli bättre.

Men jag skiter just nu i hur dåligt jag mår. Kvällen igår överträffade allt jag ens vågat drömma om och jag är mest glad över hur oerhört roligt och lyckat alla mina gäster sa att det var.

Nu ska jag lägga upp alla bilder från gårdagen. 130 stycken är det. Är ni nyfikna!? :) Efter dessa ska ni få bilder på mina fina presenter. Puss så länge!

18 OM MINDRE ÄN EN TIMME!!!!

Ahh jag är så taggad! Jag tänkte bara berätta lite snabbt om min dag sedan ska jag och min fina pojkvän sova. Imorgon väntar dagen med stort D.

Idag har det varit full fart hela dagen. Efter lunchen med pappa åkte vi till min skola av privata anledningar. Sedan åkte vi och solade och mötte upp lite vänner som skulle betala. Sedan gick vi till Fresco där Nathalie, Annelie, Kim, Alex och Krippa satt, på vägen träffade jag gulliga Iris som jobbar i Sturegallerian. Vi stannade på Fresco ett tag och sedan började min klänningjakt! Det började trögt men sedan slog det till som en sol från en åskmullrande himmel, hihi vad klyftigt! :)

Jag har hittat klänningen
som skriker Amanda och framför allt er läsares råd. Jag är så glad! Varken mamma eller  Michael var jätteförtjusta. De ser mig båda två som den lilla flickan som ska vara rosa, ha en flicksöt partyklänning med volanger och allt vad det är. Men jag kände att sådana klänningar kan man ha då man fyller 14.

Den här klänningen är otroligt elegant, väldigt smakfull men med en sexighet som grundar sig i en djup ryggurringning. Då jag provade klänningen här hemma tillsammans med skorna och blev mina favoriter här hemma mållösa. Det kommer ni också bli! ;)

Imorgon är det min dag, bara min.
Och det känns ljuvligt! Det kommer tas så mycket bilder som ni kommer att få se, vänta ni bara. Istället för att berätta om morgondagens alla planer idag så berättar jag om allt på söndag istället - med bilder! Inte helt fel..

Nu ska jag måla klart mina naglar och sedan blir det sängen. Första timmarna som 18-åring ska firas med Michael. Vad ska man säga, födelsedagen kan inte få en bättre start än så..
 
NU ÄR DET INTE LÅNGT KVAR!!!

TGIF!

Thank God It's Friday!

Godmorgon!

Jag sitter just nu i skolan och väntar på att min lektion i internationell ekonomi ska börja. Det var tufft att gå upp imorse då min baby kunde ligga kvar och sussa skönt. Men det är han värd.

Eftersom att jag fortfarande får feber på kvällarna samt har lite ont i halsen får jag inte vara med på idrotten idag. Därför slutar jag redan halv tolv vilket är väldigt välbehövligt då en massa ska fixas idag inför morgondagen. Jag måste inhandla en klänning snarast samt träffa de som ska betala.

Först ska jag dock träffa mitt hjärta Carro och därefter äta lunch med Michael och pappa.  

Hoppas att ni får en trevlig dag mina läsare. Vi hörs vid lunch!

Vilken varmrätt skulle du välja? Hur ska jag ha mitt hår på lördag?

Som ni märker tycker jag om att involvera er läsare i bloggen. Det är roligt att få höra era åsikter, framför allt i och med att ni verkligen kommer med seriösa råd.

Tack så mycket för era tips angående min födelsedagsklänning! Ni är bäst! Jag håller helt med er, och hoppas innerligt att jag hittar en sådan skönhet. Imorgon får jag svar på det.

Skoldagen har gått relativt snabbt idag. Mellan lektionerna har jag fått ta emot samtal och sms från mina vänner angående vilken varmrätt de önskar.

Dessa får de välja mellan:

1. Smörstekt rödingfilé med ragu på pilgrimsmussla och käfta och kokt potatis.
2. Fisk & skaldjursgryta med vitlöksbröd och pernodaioli.
3. Pepparstekt lammytterfilé med rostad vitlökssky och gratäng på potatis och jordärtskocka.

Själv kommer jag att välja nummer 3. Det är väldigt splittrat bland mina vänner för er som undrar.
Vad skulle ni välja?

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan ska vi hämta prinsen på Arlanda klockan fem. Någon som har bråttom? Jag är inte den snabbaste då det kommer till att göra mig iordning. Jag har i alla fall tagit lite bilder på mig och tänkte ta fler när jag sminkat mig. Ni vill väl se mitt hår? :)

Det pirrar i hela kroppen just nu.
Om ett par timmar är Michael här och då ska vi mysa mysa mysa innan jag måste fortsätta med mina studier.. Men med honom i närheten blir allt så mycket lättare.

Vi hörs senare! Fortsätt gärna ge mig råd om klänningen - det vill säga passande butiker, stilar, färg, material et cetera.

Om ni har några förslag på vilken håruppsättning jag ska ha vill jag gärna ta del av dem. Det finns alltid någon uppsättning som man inte tänkte på. Eller kanske tycker ni att jag ska ha utsläppt? Rakt eller lockigt?

Nu är det er tur att inspirera mig!

Nu vill jag ha er läsares hjälp! Ni har hjälpt mig förut och nu vill jag jättegärna att ni hjälper mig igen. Jag har smått panik (vilken underdrift..) över att jag inte har köpt en fördelsedagsklänning ännu. Tankarna går genom huvudet i stil med: man fyller bara 18 en gång. De flesta hittar sin födelsedagsklänning flera månader innan Dagen med stort D - och två dagar innan har jag fortfarande inte köpt någon!!! Det jag måste göra för att det ska gå fortare på fredag då jag ska ut och leta med Michael, mamma och någon väninna till smakråd är vilken stil det ska vara på klänningen. Ska den vara elegant, minimal, flicksöt, hardcore eller skrika: jag fyller 18 idag!!! ? Mina beskrivningar är inte de bästa, men de är snarare till för att ni ska förstå vad jag menar med "stil på klänningen", än att jag vill att ni ska välja mellan dem.

Vad tycker ni att jag passar i? Ska jag vara elegant, flicksöt eller en riktig partyprinsessa? Färg? Material? Dela med dig av din åsikt så lovar jag att alla bilder kommer upp i samband med min födelsedag. Har du kanske någon butik att rekommendera? Jag är inte bara ute i sista sekund. Faktum är att jag har letat, men jag tror att jag inte går till rätt ställen. Därför vet jag att just Du garanterat sitter på något tips som är guld värt för mig.

Jag kommer garanterat göra något eget av min födelsedagsoutfit i alla fall, det gör jag alltid. Men jag behöver en skjuts på vägen - och en ordentlig sådan!

Tack på förhand! Var nu lika grymma som ni alltid är.


En liten update..

  Hello..

   Är allt bra med er?
Jag sitter och pluggar, har precis pratat litegrann med Michael. Tio över fem landar han imorgon. Skönt med den tiden istället för halv tolv på kvällen som det har varit de senaste gångerna..

   Trots att jag känner mig på jättebra humör har jag haft en obehaglig smärta i bröstet hela dagen. Jag har stressat som en idiot hela dagen och nu smärtar det till i bröstet varje gång jag andas. Jag måste verkligen skärpa mig. Annars kanske det här blir min sista födelsedag jag får uppleva. Nej fy vad hemskt det där lät! Men man måste verkligen vara rädd om sin hälsa. Det finns ingenting som säger att man klarar stress bättre bara för att man är ung. Min kropp kan också säga ifrån och ge upp utan förvarning. Min söta mamma är orolig och har masserat min rygg tidigare ikväll för att jag skulle varva ner. Det hjälpte för stunden..

   Imorgon har jag en kort dag i skolan. 3 lektioner och därefter ska jag möta några av mina tjejer för att få in lite betalningar till min födelsedag. Sedan ska jag åka hem, plugga, duscha och göra mig iordning för att hämta Michael på Arlanda med pappa klockan fem.

   Jag och min pojkvän pratar om att gå på bio fredag kväll. Mami sa att Saw 5 går då, men de biljetterna är väl redan slutsålda? Eller? Alltid lika mysigt att titta på skräckfilm med pojkvännen. Sedan att han får lida då jag absolut inte kan sova de närmsta nätterna behöver jag ju inte berätta förrän efteråt.

Dags att plugga vidare. Puss!

Blond - blondare - Amanda!

Hejsan!

Nu är jag hemma igen från frisören, som för övrigt är g-r-y-m! Jag är väldigt blond igen och hon har klippt upp håret men behållit nästan all längd samt så har jag en liten lugg. Absolut ingen hellugg utan bara lite på sidan så att det händer något med frisyren. Jag är supernöjd och väntar bara på att få på mig min födelsedagsklänning (som jag inte har hittat än, panik!!), de perfekta skorna och en massa fint smink.

Nu är jag hungrig som ett djur och sitter här och väntar på middag. Därefter ska jag bestämma rätterna som skall serveras på min födelsedag på lördag. Det blir nog en kötträtt och en fiskrätt som mina prinsar och prinsessor får välja mellan. Fisk & skaldjursgryta.. är det populärt tror ni? Sedan ska jag i alla fall plugga för fullt och prata med min prins. Det är min kväll det. :)

Vi hörs lite senare!


Hemma över håltimmen

Hej på er alla turturduvor!

Jag är nu hemma under min håltimme för att skriva ut ett arbete och passar även på att andas lite under tiden. Strax ska jag tillbaka till skolan för att ha en lektion. Därefter beger jag mig till min frisör för slingning samt lite klipp på topparna. Jag vill ju ha långt hår nu så jag ska verkligen se till att endast och åter endast topparna klipps av. Jag kan ta en bild senare så att ni får se.

Annars har jag fått avboka min ridning idag, så det blir ingen träning idag heller. Trots att det är riktigt surt då jag är van att träna 5-6 dagar i veckan så tror jag att min kropp mår bra av det då jag trots allt har haft feber och fortfarande är väldigt förlyld. Man måste ha i åtanke att vi ska ha våra kroppar genom ett helt liv, då måste man vara rädd om den också. :)

Imorgon
kommer äntligen min prins hit! Trots att vi sågs för mindre än en vecka sedan så saknar jag honom något enormt och jag ska aldrig släppa hans famn då jag väl burat in mitt ansikte där och drar in hans ljuva doft på flygplatsen. Vilken dröm egentligen. Jag önskar att alla människor får uppleva den obskrivliga känslan. Den är så svår att försöka förmedla till er som aldrig har upplevt den. Men jag gör mitt bästa. En dag kommer ni att förstå vad jag hela tiden har försökt förklara då ni själva ligger i famnen på den kille eller tjej som ni tycker är världens bästa.

Nu ska jag fixa lite grejer innan jag åker tillbaka till skolan. Puss så länge!

Stad i Ljus

Detta må vara den mäktigaste låten genom alla tider. Ingen får göra den här låten förutom Tommy Körberg. Han sjunger den med sådan pondus. Jag har haft den på repeat den senaste timmen. En tår skymtas i min ögonvrå. Jag saknar min bror. Det gör ont när jag tänker på det. Låten är honom. För er som inte vet är denna låt Stockholms nations låt (på Uppsala universitet) som de lyssnar på, på varje sittning.



Det gör så ont. Men jag måste sluta tänka på det, för jag vet med all säkerhet att det aldrig någonsin kommer att bli bra igen.

Men du ska veta att jag saknar dig.

Nu håller vi tummarna för Obama!

Jag håller precis på och avslutar mitt pluggande för kvällen. Jag hade tänkt gå på dansen idag, men min käre fader förbjöd mig. Han är alldeles för medveten om att hans dotter inte kan titta på då andra tränar. Inte heller kan jag göra något halvhjärtat. Om jag så skulle haft hög feber hade jag ändå ställt mig på raden längst fram och utmanat både mig själv, de andra danstjejerna och till och med tränaren på styrkan. Det finns inte att de skulle göra bättre ifrån sig än mig. Träning är min grej!

Jag har varvat pluggandet med samtal med min andra halva, Michael, ikväll. Han är inte bara den vackraste killen på den här jorden - han är tamejfan den charmigaste och roligaste människan jag någonsin har träffat dessutom. Han får mig att skratta som ett litet barn och jag älskar hur han bjuder på sig själv - i alla lägen. Det går inte att tycka illa om honom. Ni skulle älska honom.

 

Bakom den vackra fasaden gömmer det sig en liten clown som bara älskar att få sin flickvän att skratta. :)

Till något helt annat. Måtte Obama vinna. På engelskan har vi haft debatt om ämnet för inte allt för länge sedan. Det är alltid extra intressant då man verkligen är insatt. Jag fick förespråka och försvara Obama. Hade jag inte varit insatt hade det känts ganska dumt att överhuvudtaget uttala mig. Nåväl, vi får hålla tummarna.

Nu ska jag gå och borsta tänderna. Innan jag stänger av datorn ska jag lägga upp en låt här som ger mig rysningar och orsakar en klump av gråt i halsen. Orsakerna till det är flera..

Hej så länge!

French riviera 07

 





Sitter just nu och pluggar för fullt. Skriver ett arbete som jag verkligen brinner för. Jag lyssnar på lite lugn, fin musik och blir berörd av det jag själv skriver. Haha! Det är så det ska vara. Samtidigt svarar jag på mina älsklingars frågor om vad jag önskar mig. Då de börjar fråga om min skostorlek utan att jag själv nämnt skor blir jag alldeles sprallig i hela kroppen. De vet minsann vad Mandysen tycker om, iih!! Mina fina prinsar och prinsessor, de är underbara.

Vi kommer att vara 26 personer på middagen, om jag inte har räknat fel. Därefter ska vi ut i Stockholms nattliv som jag skrev ett inlägg om inatt. Premiär för mig med andra ord. Det blir nog bra. :)

Jag måste bara skriva till er läsare igen och tacka er som kommenterar och skriver mail - ni är fantastiska! Jag vet inte riktigt var alla ni nya läsare kommer ifrån, men ni blir bara fler och fler. Att ni är så många som väljer att stanna gör mig överlycklig. Jag är väldigt öppen med att svara på frågor och kommentarer, så är det något är det bara att skriva en kommentar eller skicka iväg ett mail.

Att ni uppskattar det jag gör så mycket får mig att aldrig vilja sluta blogga. Det är kontakten med er som jag vill behålla, ingenting annat.

Håller du också på med dans?

Godmorgon mina läsare!

Jag blir så less!
Igår kväll kändes det som att min förkylning äntligen började bli bättre och kroppen kändes inte lika tung. I exakt en vecka och två dagar har jag varit dunderförkyld och nu är det dags att uppsöka läkare, för idag är det värre igen. Jag tror inte att jag har feber, utan den har äntligen gått ner. Men halsen gör ont och jag är helt enkelt dunderförkyld. Fy så jobbigt det är! Jag vill ju inte vara sjuk på lördag! :(

Annars har jag psykiskt sett vaknat på en bättre sida idag 
om man jämför med gårdagen. Jag blir bara så besviken att jag inte kunde gå upp imorse för att plugga flera timmar matte som jag planerat. Vi har ju sovmorgon på tisdagar då vi inte har något prov på test hour. Men det var omöjligt att gå upp imorse. Jag kände verkligen att min kropp behövde sova för att jag överhuvudtaget ska ha en chans att bli frisk.

Efter skolan ska jag hem till sängen och plugget. Usch, jag blir yr bara jag tänker på att jag måste lämna mitt hem idag. Ikväll har jag dansträning men mår jag såhär är det ganska omöjligt att delta. Men jag vill inte titta på igen, det är ren tortyr! Man vill ju dansa själv.

Apropå dans, hur många läsare har jag som sysslar med någon form av dans? :) Dansar du på dansskola, eller kanske i någon egen grupp? Eller njuter du bara av att dansa loss varje gång du festar? Tell me! Skulle vara trevligt att veta då dansen är en stor del av mitt liv.


En stor förändring då man fyller 18..

... är att det helt plötsligt är fullt lagligt att gå på krogen. För mig som aldrig har varit ute här i Stockholm blir det en mycket större förändring än för de flesta tjejer i min umgängeskrets som varit ute både en och två gånger i Stockholms nattliv, långt innan de hade åldern inne. 

Faktum är, att det här med krogen aldrig har intresserat mig i den höga grad som det brukar göra i en sjuttonårings liv. Givetvis blir det skönt att kunna förbereda sig för en utekväll och inte vara i behov av att någon vänlig själ styrt hemmafest då föräldrarna är bortresta. Men jag har aldrig haft en dröm inom mig att få sitta i vipen på den mest exklusiva nattklubben i Stockholm omgiven av män som tävlar om vem som har störst champagneflaska, eller vara med på flest vimmelbilder med Stockholms b-kändisar.

Med risk för att låta äldre än vad jag är, var det år sedan som jag fick myror i benen och ångest för att jag satt hemma både fredag och lördag. Missförstå mig inte, jag älskar att festa med mina vänner, det vet ni trogna läsare. Jag kommer säkerligen att njuta fullt ut av många av mina krogbesök tillsammans med mina tjejer. Men tyvärr tillhör jag de människor som har en väldigt nedvärderande syn på de tjejer, där alla ser precis likadana ut, som dag ut och dag in står och posar flitigt framför Stureplans kameror och sedan ser det som en merit här i livet. Jag är säker på att det finns massor med intelligenta och ödmjuka tjejer som syns på alla dessa vimmelbilder vecka ut och vecka in, men deras intelligens utåt sett försvinner i åskådarnas ögon i samband med att de förlorar sin distans till festandet och Stureplans förtrollande värld.

Som en god vän sa till mig:

"Man kan festa alla dagar i veckan sålänge man håller distans till det och inser att vara på stureplansställen är som att gå på teater.. allt är en show."

Med ett par silikontuttar, förstorade läppar och ett umgänge som anses ha "status" men där du inte kan lita på en enda människa blir du förmodligen inte lyckligare, snarare tvärtom. Plastikingrepp är inte något som detta inlägg berör mer än att jag aldrig har varit och kommer aldrig vara emot det. Det är alldeles för många människor som får sina liv tillbaka i samband med att de får ändra på det som fått dem att känna avsmak, och ingen annan än de själva vet om det är värt att göra operationen eller inte. Det här inlägget handlar inte om yta då det gäller det kroppsliga, utan ytlighet i den bemärkelsen då man ägnar sina utekvällar åt något som borde vara personligt festande med ens vänner, möjligtvis inkluderad en chans till att bredda sitt umgänge, till något så tragiskt som att förlora sin ungdom till Stureplans statusfyllda nattliv.



Skoldagens två höjdpunkter

Hej! Jag kom på att jag har glömt berätta om min dag för er. Efter en skoldag innehållande ett par höjdpär så huunkter bortsett från att första dagen efter lovet aldrig är någon höjdare, åkte jag snabbt som attan till Salt för att hoppa in de tre sista timmarna efter Caroline. Stackarn hade jobbat själv hela dagen och var trött och uttråkad. Snäll som jag är hoppade jag in. Det var trevligt att jobba lite, få tänka på annat trots att tiden borde ha spenderats med huvudet i böckerna. Skoldagens höjdpunkter var i varje fall:

1. Jag följde med Jing till Centralens hittegodsavdelning för att se om hennes plånbok hittats då hon glömt det på tåget. Nej mina vänner, höjdpunkten var icke att hon fick den tillbaka, för det fick hon faktiskt inte. Stackarn! Höjdpunkten ägde rum strax efter vi gått förbi Burgerking och min mage skrek efter dess ljuvligt doftande mat, ursäkta överdriften. Min medvetenhet om att Jing icke delar mitt överflöd av snabbmatsätande gjorde att jag inte ens vågade titta åt matgästerna som glatt satt och åt på sina hamburgare. Det gjorde för ont inom mig. Med ett ynka jag är så hungrig blev Jing dagens hjälte då hon frågade om vi skulle äta lunch där. Om det smakade bra? Halleluja så gott det var!

2. Beroende på vad man prioriterar i livet är detta av högre alternativt lägre värde. Då jag vaknade med ett humör som inte är trevligt för någon inblandad part visste jag att mitt prov i filosofi som jag skulle få tillbaka idag hade gått åt pipsvängen. Det är en oskriven regel. Alla motgångar, stora som små, kommer samtidigt. Men gudarna ska veta att detta inte bekräftades idag. Alldeles salig såg jag på Jospehs fint skrivna ord: mycket väl godkänt i slutet av mitt prov. Det satt fint. Det kan jag lova.  

Ni är bäst, så enkelt är det!

I över femton minuter har jag suttit här och försökt finna ord för att förklara min tacksamhet till er läsare som skrev kommentarer till mitt föregående inlägg. Men faktum är att orden liksom inte räcker till. Jag visste inte att det fanns människor som er. Tjejer är så otroligt duktiga på att såra. - På att göra allt som står i deras makt, (jag skriver deras då jag innerligt hoppas och tror att jag inte räknas till en av dem), för att visa sig i bättre dager gentemot sina tjejkompisar och tjejer överlag i deras omgivning.

Speciellt Yasmines kommentar gick rakt in i mitt hjärta. Hennes fina ord orsakade ett par tårar rullandes ner för mina kinder. Jag visade till och med kommentaren för min mamma, som i vanliga fall inte läser min blogg. Min blogg har gått från att endast spegla 1% av mitt liv, till att i alla fall spegla betydligt mer än så. Genom inblickarna ni får i mitt liv, samt mina innersta tankar i mångt och mycket, har ni lärt känna den Amanda som jag stolt låter er lära känna - om än via en datorskärm. Ni får mig att vilja öppna mig mer och mer, för ni mottager mina tankar med den varmaste omfamningen.

Jag vill behålla den här fina kontakten med er läsare. På samma sätt som ni ser mig som en källa till kraft och inspiration, ger ni mig den kraft jag behöver för att orka vara den jag är, vilket inte alltid är det allra lättaste. Men med er hjälp klarar jag det, och så vill jag att det ska förbli.
 




Vaknat på fel fel fel sida.

Godmorgon!..

Jag har blivit värre igen och febern har stigit. Egentligen skulle jag behöva ligga hemma i en säng hela dagen och inte göra någonting, men det är en fåfäng önskan. Jag kunde inte ta mig upp imorse och gå på tyskan, ska prata med min lärare idag. Eller det finns inte så mycket att säga.. Med en trolig bihålsinflammation borde jag inte gå till skolan alls. Men what to do?

Jag känner mig grovt deprimerad och känner att det finns en bomb inom mig som bara väntar på att få explodera i en djup panikångestattack. Det är så långt kvar till jullovet och jag är sönderstressad efter att ha lagt ner min själ i den här skolan. Varför är det så långt kvar till studenten?

Jag antar att det blir bättre mot slutet av veckan.. Då kommer Michael och vi ska fira min artonårsdag med alla mina vänner. Men just nu vet jag inte var jag ska få krafterna ifrån. Jag har egentligen så mycket jag borde plugga den helgen dessutom. Fuck this! Jag har då inte vaknat på rätt sida idag.

Mina vänner, all former av medlidande och fina kommentarer är välkomna. Idag behöver jag det mer än någonsin. Har ni aldrig kommenterat tidigare eller om ni så bestämt er för att bara skriva en bloggkommentar i hela era liv. I need it. Bara en enda snäll kommentar från en läsare kan rädda en hel dag. Och min dag idag behöver räddas.

Lite äldre bilder

Jag sitter just nu och pluggar med en äldre laptop som innehåller lite bilder som mina äldre läsare förmodligen redan har sett. Det är roligt att titta igenom bilderna, trots att det bara är runt ett - två år sedan. Majoriteten är faktiskt inte på mig, tänka sig! Utan det är på heta manliga modeller samt vackra Adriana Lima.

Jag känner mig lite piggare nu när jag ätit kladdkaka, chips och ananas. Jag ska avsluta pluggandet för idag och därefter unna mig en god natts sömn. Det behöver jag! Det var lite trångt i sängen med Anna inatt, och jag vaknade till då sötbollen var uppe och promenerade. :)

Hoppas att ni har en trevlig
söndagkväll och inte mår allt för dåligt över att höstlovet lider mot sitt slut, i ett raskt tempo, minst sagt. Ni andra lyckliga själar som har avslutat det kapitlet behöver kvällen till ära inte känna den här omänskliga kontrasten mellan ledighet och krav. Den är obehaglig.

  

Ett år sedan skulle jag tippa på..

 

Bloggen går på högvarv!

Tjenare! Jag pluggar för fullt här hemma. Klockan åtta ska jag dock lägga mig framför TVn med chipsskålen i högsta hugg. Det har jag gjort mig förtjänt av. Blir nog ett par timmars plugg därefter innan läggdags. Nej nej, jag är inte bitter. Nåväl, jag har hejdundrans mycket bilder som jag bjuder på. Men visst är det härligt? Och till helgen blir det ännu mer då min födelsedag äger rum på lördag. Nu går bloggen på högvarv, visst är vi alla nöjda då. :) Och glöm inte att jag vill ha med er alla på ett vänster. Kommentera, ställ frågor och få er röst hörd, det är det kommentarfältet är till för, och det som får mig att fortsätta blogga. Ni är bäst!








... och nej, än finns det bilder kvar! Enjoy :)

Lite bilder från Kims kamera..










Resterande bilder från min kamera kommer lite senare! :)

Sötsuget har dubblerats sedan Michael kom in i bilden.

Hej igen världens bästa läsare!

Jag sitter här uppkrupen i soffan och försöker plugga. Men det är inte lätt med min sprängande huvudvärk och rethosta som vägrar försvinna. Det tar verkligen på krafterna att vara sjuk.

Nu ska jag lämna den internationella ekonomin för ett annat arbete. Det lär ta X antal timmar att slutföra det för dagen.. Att slutföra helt och hållet lär ta upp mot en vecka. Men det är ett intressant ämne och jag klagar faktiskt inte på alla timmar som måste läggas å dess vägnar. Det kommer att bli bra det här, jag önskar att ni fick läsa det.

För övrigt väntar jag på mina kära föräldrar som är och handlar. Bland annat har de lovat att köpa noblesschoklad, chips, läsk och kladdkaka tills ikväll. Då jag är hos Michael äter vi absolut ingenting onyttigt. Varken chips, godis eller läsk. Det tillhör helt enkelt inte den italienska mentaliteten har jag fått lära mig. Kanske är det därför jag ytterst sällan ser en överviktig italienare? Möjligtvis blir det ett glas cocacola då vi går ut och äter, men inget mer. Därför är mitt sug på hemmaplan mycket värre än vad det brukar. Fast å andra sidan, visst kan jag behöva lite extra hull på lilla kroppen min, så det skadar ju absolut inte. Man ska njuta medan man kan! :)



Det var mysigt att sova tillsammans med min lilla älsklingstjej inatt :)

Gårdagen i text och bilder!

Hej! Gud vilken rolig kväll i hade igår! Kims familj hade ordnat det maffigaste halloweenfirandet jag någonsin sett. Det var som hämtat från en amerikansk film med människor överallt - småbarn som vuxna, en massa god mat och dricka, halloweeninredning inkluderat stora prydnadsgubbar samt en spökrunda med läskigt golv, ljud samt spöken - både levande och materiella. Jag var något otroligt imponerad över deras jobb. Huset var helt upplyst av lampor och på grannhuset var det storbild med musiktext/film. Trots att jag var polis så var jag en väldigt omtyckt polis under kvällen, ingen snutjävel här inte!

De hade även hyrt in en dj och hade två dansgolv där det dansandes för fullt. Riktigt roligt var det. Efter många timmar bestämde jag och Anna att sussa hemma hos mig trots allt, så då kom mina snälla föräldrar och hämtade oss.

För ett tag sedan åkte Anna och nu ska jag sätta igång med pluggandet. Tanken var att jag och mamma skulle leta efter födelsedagsklänning idag, men det finns det ingne tid till. Idag är det plugg och en gnutta ångest för fulla muggar. Men nu är det november och jullovet närmar sig med stormsteg. Ingen längtar så mycket som jag gör.

Första delen bilder från kvällen, resterande kommer lite senare!











En massa bilder väntar ... :)

Later!

I'm in love with..

... min nya mjukisdress!





Den är perfekt till alla flygresor varje månad samt hemmakvällar med min pojkvän eller bästa vännerna. Åh vad fin och skön den är!


Dags för Halloweenmiddag och fest!

Hej folket!

Jag hittade ingen klänning idag. Jag hittade ett par stycken som kan fungera om jag absolut inte hittar någon annan, men jag har ju en bild i huvudet om hur jag vill att den ska se ut. Måtte jag hitta den någonstans!

I alla fall hittade jag de mest gudomliga röda pumpsen. Klacken är stilett och hööög! Jag föll direkt, kunde inte göra någonting. Det är en riktig sjukdom jag har. Någon som kan bota mitt skobegär?

Nåja, min snälla mami köpte dem till mig. Jag ska få dem i födelsedagspresent, blir roligast så. Sedan var det då raka vägen till leksaksaffären för att försöka hitta någon liten accessoar att ha till halloweenfesten ikväll. Bara för att visa att jag inte är ignorant och skiter i hela temat: Halloween. I alla fall var allt utplockat och jag hade ingen tid att åka in mot stan. Vad tror ni att det fick bli?

Jag ska vara polis! Herregud jag rodnar bara jag tänker på det.. Jag köpte en sådan där hatt/mössa (?) de har samt så ska jag låna Ebbas poliströja. Till det får det bli en svart kjol och nätstrumpbyxor. Känns inte som halloween, men när blev en sexig sjuksköterska eller liknande halloween? Polis is the shit!

I alla fall såg jag att bussen till Kim går precis utanför mig och stannar precis utanför honom, nice! Endast 15 minuters direktresa, skönt skönt. Ebbson kommer nog hit innan så fixar vi oss lite tillsammans. Sedan får vi se om Anna också skulle ta sig hit innan eller om vi ses där borta. Det blir nog riktigt roligt ikväll i alla fall, bara jag får i mig lite värktabletter innan samt får på mig ett rejält lager smink så att jag inte ser ut som ett lik. Ni ser ju bilderna från Milano, de få jag lagt upp än så länge. Man ser verkligen att jag är sjuk och blek.. ;( Men hur många är å andra sidan vackra med feber och halsfluss?

Nu ska jag börja fixa mig, kameran följer med ut ikväll!

I provhytten..

 

 


som små barn är vi, jag och min prins :)


Kanske ska man satsa på att vara en kissekatt?

Hejsan!

Jag vaknade
idag av att min bror och Michael ringde mig från Milano där det nu är varmt och sol.. vilken otur man kan ha. När jag var där var det regn och ganska kallt. I alla fall kände ingen av dem igen min röst, jag har blivit dundersjuk under natten. Men jag känner att det är som värst nu på morgonen, fram emot eftermiddagen kommer jag att må bättre. Förhoppningsvis. :)

Nu har jag precis ätit lunch och ska åka med mami för att hitta lite accessoarer som jag kan ha ikväll på Halloweenfesten. Jag tror att jag ska vara en kissekatt, det kan väl höra Halloween till? Då behöver man inte anstränga sig så mycket, öron och kanske en svans? Sedan kan jag ha mina überporriga nätstrumpbyxor och så får jag väl sminka dit morrhår, precis som de nutida fjortisarna, haha!

Nej, nu måste jag åka med mamma. Vi får se vad jag kommer hem med. Usch huvudet snurrar och jag har ingen röst, hoppas verkligen att det blir bättre under dagen. Vi hörs när jag kommer hem.

Kram!


Inte den bästa bilden, men här ser ni min nya jacka som jag älskar. La Rinascente - bästa shoppingen!

RSS 2.0