Akut sjukhusbesök

Hejsan,

fick åka in akut till sjukhuset igår på morgonen.
Jag har knäskador sen flera år tillbaka vilket aldrig ger mig besvär då jag är aktiv och rör på mig regelbundet. Men så fort det blir lov och jag inte längre har denna regelbundna träning så får jag genast problem med mina knän. Det som hände igår var i alla fall att knäskadorna slog ut på andra delar av kroppen, bland annat min syn som helt försvann på vänster öga samt magsmärtor som inte ens kan liknas vid den värsta mensvärken.

På sjukhuset ordnade pappa så jag fick träffa Skandinaviens ende professor inom reumatologi. Jag måste bara påpeka att det är så oerhört beundransvärt att träffa en person som verkligen lyckats i livet, blivit ett namn för något så viktigt. Det slutade i varje fall med att jag fick en kortisonspruta i knät med medicinen Lederspan för er naturnördar där ute. ;) Har fått höra på flera håll nu att det är bland den värsta sprutan man kan ta, rakt in i knäleden. Men jag har aldrig varit speciellt smärtkänslig och inte heller den här sprutan har gjort mig orolig. Inte ens då han berättade att de flesta faktiskt sövs ner då de ska få den sprutan då jag skulle ta den för första gången för kanske fem år sedan. I varje fall gjorde det så fruktansvärt ont den här gången så jag visste seriöst inte vart jag skulle ta vägen. Självklart blev jag besviken på mig själv också, fasiken den här smärtan är ju ingenting, i vanliga fall...

Nu känns det i alla fall skönt att ha gjort det med tanke på att jag alltid har svarat bra på den här medicinen och jag vill inte ha några problem då jag är utomlands. Dessvärre har vi det andra knät kvar att spruta nästa onsdag, då man inte kan göra båda knäna vid samma tillfälle med tanke på att man inte får gå på ett dygn.

Direkt efteråt åkte vi till akutmottagningen där jag, som tur var, hamnade högst upp i högen för oss akuta patienter. Jag fick komma in ganska snart och gjorde en rad undersökningar. Både om glasögon skulle behövas samt om det är något inflammatoriskt, men ögonläkaren kunde verkligen inte hitta något fel överhuvudtaget. Synen på vänster öga var nu helt normalt. Äntligen kunde jag dra en lättnades suck..

Då min kropp var full av smärtstillande fungerade jag inte riktigt som jag skulle. Det var ett par som var på akuten med sin lilla son och väntade på att få komma in till en läkare. Dock sa sjuksköterskorna att deras son inte alls hade lika akuta skador som de andra patienterna så de var tvugna att vänta. Det den här mannen då gör är att gå runt i hela väntrummet och skrika att Sverige är ett enda skitland och människorna är helt dumma i huvudet. Hallå!? För det första, Sverige har en mycket bättre fungerande sjukvård än många andra länder, och personligen tycker jag att man ska vara tacksam över det. För det andra, är det speciellt smart som förälder och förebild till sin son att springa omkring och beté sig som en liten omogen skitstövel? För det tredje, vad fan är det för stil att springa runt och skrika att svenskar är så dumma i huvudet, när man är i Sverige? Och det värsta av allt - ingen reagerade. Jag vet att jag hade reagerat så starkt som jag gjorde även om jag inte hade varit halvt nerdrogad av smärtstillande. Dock hade jag nog inte gjort det jag gjorde om jag varit i normalt tillstånd. Så fort pappa kom in i väntrummet ställde jag mig upp och skrek att det är pack där inne som förfan inte uppskattar den enorma hjälp de faktiskt får. Hatar man svenskar så otroligt mycket finns det ju faktiskt ingen anledning att stanna här, nej det står jag för. Hade jag varit i ett annat land och skrikit att jag hatar invånarbefolkningen så vet jag med all säkerhet att folk hade reagerat. Men här gör vi inte det, vi försvarar inte ens vår tradition och vår kultur. Om vi själva inte ens står för den, hur ska vi då ens tro att andra människor från andra länder ska försvara den? Det roliga är dock att de flesta människor som kommer hit från andra länder, försvarar den svenska traditionen bättre än svenskarna själva.

Jag tycker att det är så fruktansvärt synd att människor som kommer hit från andra länder ska få ta den skit som denna lilla minoritet står för. Vi måste bli bättre på att inte dra alla människor över en kam, i alla lägen. Dessutom, att strunta i svenska traditioner - det får andra folkgrupper endast att skratta åt oss. Titta på Norge, det är väl för Guds skull ingen som kallar de för rasister bara för att de firar sin nationaldag så extremt som de gör? Alla människor som bor i Norge, ALLA(!), firar den norska nationaldagen med alla dess traditioner. Hade Sverige varit likadana, tror jag absolut att vår befolkning hade fått en så mycket bättre sammanhållning - där alla är stolta över att vara en del av landet - oberoende av vilka rötter man har.

(Lite riskabelt känner jag att skriva om denna migrationspolitik, det är få som vågar göra det med tanke på alla anklagelser. Jag vill klargöra att jag inte någonstans finner något som helst hat mot andra folkgrupper, vilket jag tror tydligt framgår här.)

Nu ska jag ta mig till Ebba, Vi får se vad vi hittar på. Trevlig kväll!

Powerwalks

Hejsan,

kom precis hem, har varit och lunchat med pappa och Sebastian. Idag blev det italienskt, det får mig bara att längta ännu mer efter den underbara resan som idag är om 12 dagar! Igårkväll körde jag en två timmar lång powerwalk, så grymt skönt! Nu ska jag försöka hinna med en lång promenad varje dag, det blir perfekt kombination med träningen utöver det också.

Imorse hade jag ställt klockan på tio för att innan frukosten ta en powerwalk, men av någon anledning stängde jag av alarmet i sömnen och vaknade av hemtelefonen som ringde vid tolv. När små söta ensamma personer ringer vid tre på natten för att höra ens röst så blir man ganska trött dagen efter faktiskt.. Men men, tio minuter senare satt jag i bilen. I alla fall så har jag nu när jag kom hem letat igenom hela mitt rum efter den spårlöst försvunna mobilen, jag lade ju ifrån mig den i sömnen. En timme senare hittade jag den längst in under sängen..

Idag ska vi boka en till resa, ganska kul att vi inte vet vart vi ska än. Jag antar att det står mellan någonstans i Italien och Mallorca, det återstår att se helt enkelt.. Ikväll blir det fest eller så åker jag till någon liten gay som känner sig lite ensam.. ;)

OM TOLV DAGAR ÅKER VI EBBSON!!!!!!




Me, med Milan-tröjan på

Take care!

Midsommarafton

Hej på er sötnosar,

legat hos Ebba i flera dagar och bara badat i poolen och stekt
och pumpat skön musik, härligt härligt! Måste ju ladda inför Italien med alla dess utflykter! ;) Håller för övrigt på att kolla upp mer resemål, Mallis är vi inne på nu men vi får se helt enkelt, den resan kommer inte bli förrän i början på Augusti då jag inte kommer hem från Italien förrän i slutet av Juli.

Midsommaraftonen spenderades först med familjen och dess vänner. Vi åt gott vid majstången och så kom det mer folk dit successivt. Sedan åkte vi hem till en av dem och fortsatte måltiderna. Senare började jag smått kolla runt lite med folket vad som hände. Hade bestämt med Carro att vi skulle med alla dem till Grinda, ute i skärgården. Men då det inte alls var speciellt attraktivt väder bestämde vi oss för att ta ett par dagar i skärgården när det är fint väder istället.

Vid åtta åkte jag till Ebba där vi började göra oss iordning. När jag kom dit hade jag min korta vita sidenklänning på mig men det bytte jag ut till Ebbsons kläder. Vi körde en lite mer chillad stil bestämde vi oss för, höhö.. Efter ett glas vin så började vi tagga till ordentligt och pumpade på ordentligt med musik. Hur som helst så blev det lite av en extreme makeover för min del, ebba ville sminka mig och halvt bestämma kläder och så vidare. Hon sotade upp mina ögon rejält, jag hade stora ringar i öronen, ganska så lockigt hår och jeans, och en grön (?) tröja som hon blev alldeles till sig när hon såg den på mig, haha! Jo, jag måste faktiskt erkänna att den nya stilen uppskattades på olika håll faktiskt, intressant.. antar att den vilda looken passar min personlighet vid vissa tillfällen. Hoppas att jag har någon bild att lägga upp senare så får ni se och tycka.

Vid elva åkte vi hem till Patrik där vi skulle styra fest så vi ringde dit folk. Till en början var det bara Patrik, Pigge, Jens, Linus och Frankie. Senare kom det fler folk, bland annat söta hp-tjejerna. Jag var dj och pumpade Gyllene Tider låtar, finns enligt mig ingen mer passande musik än just dem på Midsommar! Även det uppskattades. :)

Vid ett drog vi till Hornstull hos någon som jag inte riktigt minns vad han hette. Vi stannade där ett tag, sedan bestämde jag och Ebba oss för att dra hem till henne runt två. Lite komiskt att vissa människor som kommer fram och pratar med en vet mer om mitt liv än vad jag själv vet, blir alltid lika förvånad.. Nåja nog om det.

Igår kom Sebastian, min ena storebror, och hämtade upp mig vid fyra tiden. Vi åkte och köpte godis och allt sånt för att sedan åka hem till honom och titta på den nyaste Beckfilmen som inte kommit ut än. Älskar Beck! Men det blev inte bara en film vi såg utan efter den tittade vi på Eurotrip, sjuk film! Därefter tittade vi på Midnight express. Trodde att det skulle vara en typsik film som jag somnar till men den var spännande från filmens första minut till den sista. Filmen handlar om en kille, Billy, som smugglar med sig Hasch från Turkiet med sin ovetande flickvän och han blir tagen. Så får man följa honom i ett subjektivt fängelse där han inte kan lita på någon, där misshandel efter misshandel äger rum. En film som jag verkligen kan rekommendera och som dessutom är baserad på en sann historia. Gulligast var att deras lilla katt, som är den mest sällskapssjuka och söta lilla kisse jag någonsin sett, låg i mitt knä från då vi började titta på Beck till då Midnight Express var slut. Hon låg och sov och bara myste om vartannat och var s fruktansvärt söt. Jag ska köpa en liten katt, det har jag bestämt.

Nu ska jag iväg och köpa en ny ipod, puss på er!

Grattis Linus!

Hejsan,

besöket hos tandläkaren gick bra,
inte det minsta nära till hål någonstans! Därefter åkte jag och lunchade med pappa vid Vanadis, blev en god lasagne. Ebbas pappa som rekommenderat. Därefter åkte jag och träffade Louise. Vi tog en tur i affärer sen ville hon äta sushi så jag satt där och höll henne sällskap, mätt som jag var! Attans ungar som satt och spelade upp sina ringsignaler varav deras favoritsignal verkade vara alarmsignalen som tvingat mig gå upp till skolan i ett års tid. Tack i alla fall för en jättemysig dag gumman.<3

Sedan tänkte jag gå en tur själv, då stöter jag på Charlotte, Kalle och lite annat folk. Vi går tillsammans mot T-centralen. Efter lite beslutsfattande och andra oklarheter stannar jag en bra stund och bara går.. haha fötterna värker nu! Idag fyller Linus år, Grattis grattis grattis vår allas lilla prins! Ska höra med gubbarna om och när det ska firas. Annars får vi se vad som händer ikväll, folk jobbar och folk ska eller är utomlands så mycket festande blir det inte. Men det finns mycket annat roligt att göra. =) Ikväll blir det nog fika med hp - tjejerna! Kul med alla som skriver och frågar om mode och framför allt vilket smink jag använder, jag svarar gärna. Den fantastiska bhn sitter i alla fall på mig nu, den köptes imorse!


Bild tagen av Patrik Edenhall, nej jag var inte beredd ;/

Pussis!


Hittar ingen passande rubrik..

Hejsan,

Ebba åkte härifrån för ett tag sedan.
Nu har vi fixat det viktigaste så vi är nästan on our way! En lite komisk händelse inträffade dock när jag skulle leka så erfaren och visa hur man beställer sjukförsäkring. Hemsidan som var försäkringskassan blev av någon konstig anledning försäkringsbolaget. Ebba som klickade sig vidare på livförsäkring gjorde att jag fick mig ett gott skratt. Men den som skrattar bäst skrattar sist. Jag som var så smart klickade oss vidare till olycksfallsförsäkring, håll med om att det låter troligare än livförsäkring som är vid dödsfall!

I alla fall fick hon snart ett mail som talade om att en mäklare kommer att kontakta henne inom kort, mer vet jag inte - jag vågade inte läsa vidare. Det var ungefär som att jag fick springa mot köket där mina föräldrar var för att undvika mördarblicken.. lever gör jag i alla fall, ett under!

Idag har vi sprungit i affärer och jag har sett den porrigaste bhn jag sett på länge! Jag blev heeelt förälskad, totalt mållös! Pga brådska kunde den ej inhandlas så jag ska skynda mig imorgon så fort de öppnar, jag måste ha den! Leopardmönstrad med en rosa rosett, vet inte riktigt hur det låter, men hela formen och allt bara klickade.

Efter middagen fick jag ett kuvert av föräldrarna. Det var ett kort där de förklarade hur stolta de är över mig och mina betyg, samt ett par tusen, gulliga de är!! Uppmuntran kan man aldrig få för mycket av. Skulle ha träffat Alex ikväll  igen men mina krafter är frånvarande, fortfarande på semester tror jag. De flydde landet såfort den sista lektionen var avklarad. Hoppas innerligt att de kommer tillbaka snart så jag också kan få leka med de andra barnen:)

Så, imorgon har jag tandläkartid och kan åter igen inte äta några sötsaker idag, men det gör jag i alla fall. Omöjligt krav där. Därefter ska jag möta kära Louise vid tretiden, vi ska promenera, fika and do some shopping! Någon som vet vad det ska bli för väder?



Fest hos Knut, på bilden syns lite av Ebba, Erika, Malin, Britz och jag =)


Ett vg och resten mvg

Hej!

Ställde klockan på tolv,
kvart över ett var det dags för mig att åka till tandläkaren. Skönt nog börjar tandläkarskräcken försvinna mer och mer med tiden, inte alls farligt längre. Men då jag anlände dit så sa en något stressad dam i luckan att jag inte ska vara där förrän imorgon, suck! Nåja inte mer än att åka hem igen. Och vad väntade där om inte... brevet med mina betyg som jag väntat på från Viktor Rydberg. Brevet där allt är så hemskt svart på vitt, en till tre bokstäver som förklarar hur bra man gjort ifrån sig i ett ämne. Jag fick ett vg och resten mvg. Nej jag kan inte säga att jag jublade när jag såg betygen, ni behöver inte ens kommentera er irritation över detta. De som står mig nära förstår precis vad jag menar, det räcker. Det här ska i alla fall bli mitt enda vg i den här skolan, förhoppningsvis i alla fall. Skönt är det i alla fall att betyget beror på en stor lärarmiss som gjort exakt samma sak mot ungefär 20 elever till, fast om inte ännu värre. Nästa år är hon borta, då blir det bättre. Ska få en present från mina föräldrar för ett bra läsår, hoppas att det är vad jag har önskat mig.

Pratade precis med Ebba. Hon är påväg hit. Vi fick väldigt svårt att bestämma vad vi ska göra. Hon ska i alla fall äta middag här senare, vi ska gå igenom allt viktigt inför Italienresan. Tror att vi ska ta en promenad längs vattnet in till stan och sola, sedan får vi se vad som händer.

Nu ska jag vara stolt över mina betyg och ett bra skolår. För vad tjänar det till att få så bra betyg och kämpa i skolan om man ändå inte kan vara stolt över sig själv och andas ut när man har rätt att göra det. Vänner har fått mig att tänka om.

jag har fått kommentarer om att inläggen är så seriösa nu för tiden, allt som började som en oseriös grej. Vet inte vad ni tycker om det, säkert splittrade åsikter. Här kommer i alla fall en lite oseriösare bild på mig till detta seriösa inlägg.



Lilla mandy då ;)


Filmdag i regnet

Det smattrar sådär mysigt på fönsterrutorna. Utanför öser regnet ner. Jag kryper ihop i soffan, tänker på hur mysigt det är att vara inne när regnet öser ner utanör. Jag har mina mjuka mjukiskläder på mig. Inga krav finns längre i mina tankar, utan bara helt vardagliga tankar. Sådana som de flesta tröttnat på och vill byta ut till andra, mer spännande tankar. Men jag njuter, njuter av att bara tänka i flera minuter på om jag ska se en film eller lägga mig och läsa en bok. Det är inte tråkigt, jag njuter av det.

Jag har börjat läsa en riktigt bra bok, Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak. Inatt läste jag halva boken, kunde inte slita mig. Att bara glömma världen man själv lever i för en stund, ägna sig åt någon annans problem. Denna någon har i det här fallet problem som inte går att jämföras med ens egna. Jag håller med Plaza kvinna som har kommenterat boken: "Ska du bara läsa en bok i år så har du hittat rätt. Ett måste för alla som vill lära sig uppskatta det man har!"  Jag håller med, verkligen. Trots att jag inte hunnit läsa ut boken, så vet jag att det är en läsvärd bok. Skriver mer om den när jag läst ut den.

Pratade ett tag med Louise Andersson i telefon igår igen. Vi har inte känt varandra speciellt länge, men det bara klickade eller vad jag ska säga. Vi tycker så lika, vill samma saker med livet. Som hon själv sa, det känns som att vi har känt varandra i ett par år. Tack för alla fina, välvalda ord du säger. Åland 07 säger jag bara! ;) <3

Vädret bestämmer, idag blir det filmdag. Pernilla är påväg hit. Vi ska hyra film och äta popcorn och jordgubbs- och chokladtårta. Att jag ska till tandläkaren imorgon har jag glömt bort, för ett tag.

På återseende!





Syskonkärlek till max!

Godmorgon,

vaknade för ett litet tag sen. Pratade med min sötnos Alex som hade sin juridikstenta igår, han är så duktig så. Vet inte om jag hinner ta mig in mot stan, vid fem kommer alla brorsans vänner till oss så ska vi äta middag och sådär, sedan ska de väl vidare ut så ska jag träffa mitt folk. Jag är så himla glad över att vi fått tillbaka den fina kontakt vi alltid hade för ett par år sedan, min största beskyddare. Jag är så stolt över dig att du lyckats så bra med din utbildning, vårt framtida familjebolag är snart inom räckhåll! Tack för att du finns och för allt du gör för mig.





Känner mig lite smått hemsk, måste ju självklart ta med min andra underbara och älskvärda storebror. Här har vi en kille som är så impulsiv så det når sin maximala gräns, jag älskar det! Han kan från en dag till en annan bestämma sig för att flytta ner till Spanien, ohja det gjorde han för några år sedan, stannade där i ett halvår. Sedan som för någon vecka sedan när han ringde mig och sa "Amanda, är du på att åka ner till Mallis en vecka på måndag?" Visserligen skulle vi till göteborg då, men den här ständiga impulsiviteten är så omtyckt. Sedan är han otroligt generös, när det gäller allting, och väldigt väldigt omtänksam. Pris för bästa säljare på ett stort företag med flera hundra anställda, fem - sex gånger i rad, vill man så kan man.





Ja detta var då ytterligare ett inlägg ( i och för sig helt oplanerat) om mina kära syskon, nu tror jag att det har kommit fram hur mycket de betyder för mig.

Hörs kanske ikväll!

Skolavslutning och viktig födelsedag!

SOMMARLOV! S.O.M.M.A.R.L.O.V, en lång, lång, period utan läxor, presentationer och tidiga morgnar, JIIIPPPIII! Äntligen utrymme att dra en lättnades suck! För visst har det gått bra för mig, jag är så stolt över mig själv. Jag klarade det. De två första veckorna i skolan som var fyllda av tårar, prat med Jing om hur mycket vi vantrivdes. Idag skulle jag aldrig byta skola för någonting i världen. Jag trivs, jag trivs så oerhört bra. Betygen har jag inte fått än, men har inget drastiskt hänt så går jag nu i ettan ut med alla mvg eller alla utom ett, inte så pjåkigt ;)

Avslutningen i den fina Gustav Vasa kyrka var så otroligt välplanerad och går faktiskt inte ens att jämföra med de traditionella avslutningarna i den vanliga aulan man alltid varit van vid. En kör som sjöng de vackra sommarsångerna i stämmor så man bara satt där och rös!

Efter avslutningen tog vi avsked, visserligen bara för sommaren men ändå, av alla lärare. Jag blir alltid så rörd på skolavslutningar, alla är så fint klädda och så glada. Har nog aldrig gråtit så mycket som då jag slutade nian.. Aldrig att jag hade kunnat tro att allt skulle bli såhär bra, saknar självklart min högstadieklass något helt otroligt, men jag älskar Viktor Rydberg.

Därefter fikade jag med tjejerna jag umgås med i klassen; Ebba, Hanna, Johanna, Anja och Liza i gamla stan. Det var strålande sol och klarblå himmel, hur mysigt som helst! Så kul att höra Ebba och Johannas prat om att de har så dåliga betyg, haha är det 4-5 vg de går ut med och resten mvg? Jo sånt prat är vardag i min skola. Nåja nog om det. :)

Sedan kom min underbara storebror och hämtade mig. GRATTIS GRATTIS GRATTIS på födelsedagen! <3 Jag är så glad över att vi har en sån nära relation, ovärderligt! Vi åkte och lunchade och satt sedan på hans balkong och solade. Visserligen på hans arbetstid men det är ju inte varje dag man fyller år. Älskar btw hans nya lägenhet, så stor och luftig, finaste köket jag någonsin sett dessutom. Imorgon ska han för övrigt firas med dunder och brak!

Därefter åkte jag med pappa och köpte födelsedagspresenter till honom från mig. Björn Borg och Calvin Klein boxers blev det. Nu här hemma har vi bokat och planerat resor för fullt. Två veckor i vår lägenhet i Italien, Ebba ska vara där vecka 28. <3<3 Det blir grymt och vi ska bli så bruna! Sedan ska vi ungefär 10 dagar till Rom. Japp Italienfrälsta som vi är. Dock redan planerat nästa sommar i grekland, servitrisjobb och släktträff där och grejer, så vi passar på att tillbringa sommaren i Italien i år. Dock flyttar jag ju till Italien om två år. :D

Sedan får vi se hur resan med mina bröder blir, vi kollade lite idag så det kanske blir en Italienresa där också. Vi får se, vet knappt om jag har tid med ytterligare resor. En tripp ner till en superfin villa i Höllviken i Skåne precis vid de vita sandstränderna blir det, sedan har jag och Louise pratat om att åka till Åland och rida, haha skulle vara grymt kul! Apropå rida så red jag igår på en liten ponny jag inte ridit på flera år, var säker på att jag blivit för stor för honom, så gud vad roligt det var! Kul att rida för den ridläraren jag red för när jag var mindre också, hon kom fram efteråt och tyckte att jag blivit så duktig, kul! :D

Nu ska jag äta middag och äntligen få tid över att planera kvällen! Fira sommarlovet ska jag självklart göra, vi får se vart vinden för oss.

/ M

Dior Addict

Hej,

ett snabbisinlägg idag, ska iväg på piknik med klassen i Hagaparken.
Synd bara att vädret inte är vad det har varit de senaste dagarna. Viktigast är dock att vädret är fint imorgon på avslutningen, men det är väl dessvärre inte en självklarhet..

Igår hade jag bara en lektion i skolan, men vi hade en stor redovisning på photosynthesis som skulle vara in i minsta detalj med alla dessa NADPH och NADP+ osv, längtar tillbaka till då fotosyntes bara inkluderade solenergi, vatten, blad och det vanliga. Nåja, vi blev filmade under redovisningen i och med att filmen ska visas för nästa års ettor när de ska lära sig fotosyntes. Nu kan jag i alla fall allt briljant, haha! Vad gäller att hela kursen är helt på engelska tänker jag inte på längre, nu skulle det bli jättesvårt att plötsligt börja läsa den på svenska. I tvåan ska vi läsa ytterligare ämnen på engelska, det ser jag fram emot!

Här har ni en bild på världens bästa läppstift, Dior Addict. Det hänger alltid med i väskan! Färgen är gudomligt fin tycker jag och läppstiftet håller mycket bättre än de flesta läppglans. Dessutom blir läpparna sådär härligt mjuka av läppstiftet, det brukar uppskattas.. :)


Kvällsinlägg

Godkväll!

För tillfället ser det ut som att
jag, Ebba och en eller båda mina bröder befinner oss på Mallorca inom en snar framtid. Jag älskar att vara impulsiv och detta som inte alls varit planerat faller mig därför i smaken. Vi får se hur det blir men flygresor och hotell har vi kollat på. :) Sedan kommer juli månad spenderas i olika delar av Italien, det slår allt.

Idag bestämde jag och mamma att vi skulle springa runt som galningar och köpa sommarkläder åt mig. Vad mycket fint Gina Tricot hade, det blev ett par små söta rosa shorts med en rosett där fram. Tror faktiskt att de är lite för små för att ha vid andra tillfällen än på stranden och hemma, men både mamma och jag blev förälskade i dem. Sedan köpte jag en jättesöt gul kort klänning utan armar och lite ballongaktig nertill nästan, och en rosett i midjan, riktigt somrig och söt i alla fall. Sedan ett annat gult - vitt rutigt linne, ett måste-ha-linne helt enkelt. Perfekt när man är brun. Sedan köpte jag ett annat vitt-blått rutigt linne med vita band som är korsade över ryggen och en stor rosett där fram.

Hade tråkigt då jag kom hem från skolan och väntade på att mamma skulle komma hem så jag passade på att ta lite bilder.. här är en :)





På återseende!

Behind all lipgloss and tan.

Hej alla söta läsare där ute!

Att sluta blogga, något som legat ganska lågt prioriterat i mitt liv, var svårare än jag trodde. Att tänka att jag fungerar som inspiration till tjejer där ute känns helt ofattbart. Men det är något jag har fått höra de senaste dagarna att jag gör. Att vara en bra förebild är något som mina föräldrar haft som en viktig del i sina barns uppfostran i alla år, och något som jag personligen tycker är enormt viktigt. Jag vill kunna visa ungdomar att det faktiskt går att vara duktig i skolan och säkra sin framtid genom sina studier, men samtidigt inte glömma bort att friheten att ibland göra det man själv vill och bara ta vara på sina ungdomsår är minst lika viktigt. Att satsa på saker man tycker är viktigt här i livet, inte bara en sak eller två, utan allt från skola och dans till utlandsresor och vänner, det har betydelse. Att alltid ha inställningen att vill man så kan man, det släpper jag aldrig.

Jag har fått höra av ett dussintal tjejer nu, inte bara genom de fina kommentarerna här på bloggen, utan även tjejer som addat mig på msn, och till och med kommit fram till mig i verkligheten, att jag fungerar som deras förebild - vad ska jag säga? Att sluta blogga är då det sista jag vill göra under dessa omständigheter. Likaså att flera av mina vänner "erkännt"  att de läser min blogg och inte vill att jag ska sluta, varför ska jag sluta då?

Ska jag vara helt ärlig så beror nog mycket på den här illaklangade stämpeln man får som bloggskrivare. Egentligen ska jag inte säga något själv, jag tror nog att jag rätt så ofta klankar ner på dessa bloggare och skrattar för mig själv då de sitter där och ska lägga ut hela sina liv på en patetisk blogg. Men för guds skull, jag bloggar ju själv! Därmed har jag inte någon rätt att klanka ner på andra som gör det. Att sluta blogga skulle ju få mig att helt fritt kunna klaga hur mycket som helst, då är ju jag inte en av dem.

Men varför ska jag sluta med något som ger inspiration till läsare där ute, något som jag dessutom valt själv att göra. Varför jag också valde ett tag att radera min blogg var för att jag kände att det hela blev alldeles för, jag vet inte riktigt vilket ord jag ska välja, men ytligt. Visst kan jag erkänna, jag är nog en ganska ytlig person, jag tycker att utseende är viktigt, det har jag alltid gjort. Men jag är så mycket mer än det. Jag hade ett givande samtal med en nära vän till mig för ett par dagar sedan då vi pratade om att det är komiskt att folk, eller killar i största allmänhet, aldrig tror på mig då jag berättar mina betyg. Självklart märker de ganska snabbt när de lärt känna mig att jag faktiskt har något innanför pannbenet, men alltid är det samma visa då de inte känner mig. Denna överraskning om att jag faktiskt är smart. Jag har kommit underfund med att det är inte ens komiskt längre, utan rent tragiskt! Dessa tankar har då alltså bidragit till att en blogg kanske inte direkt gör det lättare för mig när det kommer till den frågan, snarare tvärtom. Men nu har jag tänkt ett steg längre, och tills vidare tror jag att den faktiskt kan vara till ren hjälp för mig att skriva av mig och visa att det faktiskt finns något bakom denna solbränna och välvårdade naglar.



Studentfirande i Göteborg

Godkväll!

Vilken mysig helg jag har haft med min härliga släkt.
Det har varit drygt 30 grader varje dag och allt har varit jättelyckat! Hela Hannahs student blev så otroligt lyckat, och vad roligt vi hade! Mina spetsade drinkar - bland annat den goda lemoncinon, jättefina tal, god mat, mycket trevligt sällskap med massor av ungdomar och andra goa gubbar som man säger i Göteborg. Det kunde inte ha blivit bättre! Hade tänkt att skriva massor om allt som hänt, men jag orkar verkligen inte idag. Någon sömn har det inte blivit på flera dagar. I torsdags, natten innan vi åkte kom jag inte hem från David W förrän vid tre - (och så åkte vi hemifrån sex på morgonen), vi tittade på film och så:) Sen nu i helgen har det inte blivit mycket sömn, Göteborg har ju en del partyställen de också ;) Grymt mysig stad, och gud vad jag älskar min galna släkt. <3

Lite bilder från utspringet, mottagningen samt de andra dagarna i Göteborg.
















6 juni

Godmorgon,

Vilket väder! Tänk vad mycket lite sol kan göra när det gäller ens humör, skönt att det inte alltid behöver vara helt revolutionerande saker som får en på bättre humör. Jag har legat ute och solat samtidigt som jag har pluggat nu i flera dagar i sträck så jag har enligt min omgivning fått en bränna som ser ut att komma från Medelhavsområdet, och det utan solarium! Bara tacka och ta emot. :)

Varför jag inte har bloggat på ett tag beror på att jag ska sluta, jag vet inte när än, hade först tänkt göra det igår men jag väntar ett tag till. Jag ser inte längre vad jag får ut av att blogga, det ger mig liksom ingenting och därför kan jag ägna min tid åt något som jag får ut någonting av. Dessutom ska man ge plats åt de tjejer och killar som brinner för bloggandet, som vill ha så många läsare som möjligt.

Gårdagen var jättehärlig! På dagen var jag med mamma och skulle titta på kläder till min kusins student som vi ska till på fredag. Vi köpte en vit drömklänning med öppen korsad rygg, jag smälte.. nu när man är brun i en vit klänning och att den är med öppen rygg - finns inte så mycket annat att göra. Därefter lade jag mig på bryggan och fick ytterligare färg, pluggandet fick också följa med. Sedan pratade jag med David W som tyckte att jag skulle till Djurgårn där han och grabbarna låg. När jag väl höll på att göra mig iordning så tog jag mitt förnuft till fånga och insåg att jag var tvungen att plugga om jag skulle hinna se Sverige - Island sen. Till David skulle jag dessutom åka senare..

Matchen såg jag med mina brorsor hos deras kompisar, roligast så! Alltid sådan inlevelse och stämning. Visserligen var det inte mycket till motstånd men alltid lika roligt att se Sverige spela bra och göra mycket mål. Enligt oss var Marcus Allbäck och Fredrik Ljungberg matchens spelare. Zlatan ska jag inte ens nämna, där har vi en spelare som är otroligt överskattad. Och att fråga vad Zlatan betytt för laget efter en match där han var med i en kvart? Vad håller media på med, i sådana lägen ska de ju ta någon spelare som bidragit till att matchen fick det resultat som den fått. Grabbarna försökte lära mig att dricka öl, men jag är inte alls duktig på den fronten :( Är nog alldeles för feminin eller något..

Efter matchen kom ångesten om dagens stora litteraturhistoriaprov. Då kunde jag ju inte åka till David, jag skulle vara tvungen att plugga en stor del av natten - vilket jag gjorde. Nu känns det helt okej, det går nog ganska bra. Skönast blir det efteråt då jag inte har mycket läxor kvar.. efter skolan ska jag bara vara ute och träffa en massa folk, äntligen! Imorgon bitti klockan sex ska vår familj åka till Göteborg där vi ska fira min kusins student som jag dessutom ska flytta till Italien med om två år. Det blir jätteroligt, ska tydigen vara hur mycket människor där som helst. Bilder kommer efter helgen! :)

Nu ska jag iväg och skriva prov i två timmar, hoppas att det går bra!
På återseende






6 juni blev en fin dag med sol, blå himmel och fotboll!


 

Två viktiga spelare för Sveriges landslag. Marcus Allbäck och Fredrik Ljungberg.

Härlig dag :)

Heej! :)

Åh vilken underbar dag det har varit!
Efter lite ärenden imorse som jag kan skriva mer om när det har fastställts mer så åkte jag med mina föräldrar och åt en försenad lunch. Vi satt i värmen (!) på en uteservering och det var så himla mysigt!! Vi pratade om resor inför sommaren och även mitt höstlov, weei :) Därefter tog vi en tur och jag köpte en ny rosa navelpiercing och örhängen, gudomligt söta! Måste bara tillägga att solen tar otroligt mycket nu, jag blev jättebrun i ansiktet då vi satt i solen och åt, härligt :D

Därefter gick vi till Utecompagniet där mina brorsor satt och tog ett glas vin. Alltid lika gulligt att se de två tillsammans, haha! <3 Äntligen har de börjat inse att jag inte är så liten längre så vi har redan börjat planera tills då vi kan gå ut tillsammans, tur att ha två bröder som har sådan erfarenhet av alla uteställen, jag vet precis vart man ska starta och vart man ska gå vid tre-tiden osv. Det är ju inte långt kvar nu.. ;)

Ikväll är det Sverige - Danmark. Jag ser nog på matchen här hemma med familjen och brorsans kompisar, lite av en tradition. Det känns alltid så konstigt att se på fotbollsmatcher med andra än min familj, jag har aldrig varit med om några som skriker mer. Det måste ju vara lite stämning!

Idag köpte jag dessutom ett jättegulligt rosa linne, ganska enkelt men perfekt till sommaren. Sedan köpte jag även ett par korta shorts som man får en riktig liten puffrumpa i, haha! Men jag blev i varje fall alldeles kär i dem, de var randiga i ljus- och mörkblått.

Ikväll blir det party med tjejerna!

  





     



Lite bilder jag och mami tog när hon ville öva för att ta kort med sin nya kamera innan studenten som vi ska åka på om en vecka. :)


För ett år sedan...

Godmorgon sötnosar!

Jag kan inte förstå att det redan har gått ett år sedan jag slutade Tallbacka skolan. Jag kommer ihåg allting precis som om det var igår, och då jag tänker på alla blandade känslor hela jag var fylld av så fylls jag med lite vemodskänslor faktiskt. Men jag kan inte undgå att dra en lättnades suck, allt har gått så himla bra, långt över förväntan.

För det första, hade jag ingen aning om vilken skola jag ville gå i. Viktor Rydberg både sam-sam och natur blev mitt första- och andra hands val, men var det verkligen det som jag ville? Eller hade mina föräldrar som sedan sjuan velat att jag ska börja Viktor Rydberg påverkat mig? Enskilda gymnasiet var för mig en väldigt lockande skola, men det tyckte inte mina föräldrar alls. Jag kommer ihåg så väl att jag bestämde mig för att inte påverkas av deras goda prat om VRG och deras inte lika goda prat om EG.

Idag, är jag världens lyckligaste för att jag valde VRG sam-sam. Jag trivs hur bra som helst i skolan, trots alla miljoner läxor och krav som finns på oss varje dag. Jag älskar känslan som jag fått av att framtiden är någorlunda säkrad bara av att gå i skolan. Och att jag valde sam-sam och inte natur, vilket jag ändrade i sista sekund. Thank thank God! Samhällskunskap är absolut min grej, och nej pappa, läkare är nog ingenting för mig..

För det andra, var jag mitt inne i ett förhållande som för mig var som en dröm. Jag kommer dock väl ihåg alla splittrade känslor jag hade om att vara fast i ett förhållande under ett helt sommarlov. Skulle jag inte få någon tid alls över till att umgås med mina vänner? Nej, det fick jag inte. Men ska jag vara helt ärlig så brydde jag mig inte speciellt mycket om det då, jag älskade att bara vara med min pojkvän, han var ju min bästa kompis på samma gång.

Idag, skulle jag aldrig klara av att inte kunna träffa mina vänner på ett helt sommarlov. Jag har blivit så otroligt beroende av mina närmsta tjejer sedan förhållandet tog slut, och det hoppas jag inte kommer att försvinna den dag jag fastnar i förhållandevärlden igen. Ni är de bästa som finns och jag beundrar er starkt. Att vara tillsammans i flera år från 15 - 16 års ålder finns det självklart massor av fördelar med, men jag personligen vill känna att jag har haft en stor frihet i min ungdom, sedan när jag blir äldre och ska stadga mig. Och i det förhållande jag hade så fanns det ingen frihet över för någon av oss. Och idag har vi den barnsligaste relation man kan tänka sig, sorgligt men sant..

För det tredje, dansade jag på en dansskola där jag inte längre trivdes. Jag utvecklades inte längre och jag, som verkligen älskar att dansa och alltid har gjort, började tappa lusten. Av en slump såg jag att Lasse Kühlers dansskola skulle ha audition någon gång under sommaren tror jag att det var. Jag som alltid har haft ett riktigt bra självförtroende när det kommer till att dansa, började nu känna mig osäker. LKD har verkligen lyckats med att skapa sig ett riktigt bra rykte. Men jag gick på audition..

Idag, har jag dansat där i ett år. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag har utvecklats. Jag har insett att det kommer att ta många år innan jag drar mig bort från danssalen. Jag kom in på treåriga linjen, trots att jag inte dansat på dansskolan tidigare, och det fick mitt självförtroende inom dansen att komma tillbaka - även fast jag nu gick på Lasse Kühlers. :)

För det fjärde, rent personlighetsmässigt var jag en typisk femtonåring som var helt beroende av en annan person. Nu såhär i efterhand får jag som rysningar längs ryggraden när jag tänker på hur otroligt sårbar jag var, och vilken makt en annan person hade över mig.

Idag, har jag lärt mig massor om mig själv. Man ska aldrig låta en annan människa ha en sådan makt över sig, så att man inte längre är en enskild individ. Man kan inte ha ett förhållande där man inte längre träffar sina kompisar utan bara är med varandra. Idag är jag så otroligt stark i mig själv, jag behöver inte längre ha någon som skyddar mig från allt ont - utan jag klarar mig bra själv. Att vara stark i sig själv, och att jag har gått vidare från ett förhållande, utan att förstöra min kropp och ständigt söka bekräftelse från andra killar, utan först och främst lära känna mig själv igen, försöka komma ihåg hur jag var innan förhållandet började, tror jag har fått mig att bli såpass stark att den som vill bryta ner mig, kommer att få ett tufft jobb framför sig.

RSS 2.0