Valborg!

Hej,

har egentligen inte alls tid för att blogga men jag gör det ändå :) Kom hem för ett tag sen.. fick helt plötsligt panik för jag inte visste vad jag skulle ha på mig. Det fick alltså bli en snabbshopping. Har nu i efterhand ingen aning om ifall jag ska ha på mig det jag köpte ens, men men, någon gång lär jag få användning för det i alla fall!

En svart stilren tubtop, en riktigt söt bikiniöverdel (trekantsbikini med gulddetaljer) och nytt smink kom jag hem med! Vi får se om tubtopen kommer till användning eller inte, förhoppningsvis så sitter den bra även här hemma.

Nu ska jag skynda mig och göra mig iordning så ska jag åka och möta Linn, Anna x2, Malin, Sarah, Hedda, Charlotte (med fler?) för att vi ska äta middag. Därefter har vi en hel del olika alternativ, vi får helt enkelt se vart vi hamnar! En tjugoårsfest finns i alla fall med på listan, låter kul!

jag önskar er alla en trevlig valborg! <3



Me :)

En bild tagen av Ebbson <3

Lycka!

Goddag!

Med ett stort leende på läpparna tar jag mig tid att blogga idag.
Fredagen hos Anna blev riktigt lyckat. Vid sextiden kom jag hem till Anna där vi + Linn, Malin, Sarah, Emma, Anna, Charlotte, Nathalie och Annelie skulle äta middag. Gransberg joinade oss också! Efter lite trubbel med maten så blev det mysigt till slut.

Inom ett par timmar får vi sällskap. Britz, (som för övrigt tillsammans med Malin och Linn gav mig smeknamnet "Madmandy" under kvällen!) Christian, Fröjden, Kim, Philip, Solberg, Coffe, Ebba, Hedda, Robban, Patrik, Dennis osv osv. kvällen blev i alla fall riktigt lyckad. Som Britz sa, draget var klockan nio, klockan elva var det nära att spåra.. och klockan tolv sov alla! Haha nej riktigt så var det väl inte, men det verkliga draget var faktiskt runt niotiden. Jag och Emma som sa till varandra tidigare under kvällen att vi inte skulle dricka.. denna kväll var det väl inte direkt någon brist på drickan om jag säger så.. så utgången blev inte den planerade! Men men, allt måste väl inte alltid vara planerat? Annas barbord kom i alla fall till användning och det blev dessutom flera djupa samtal med bland annat Linn och Emma <3 Haha DonkenLinn och Madmandy är våra nya smeknamn!

Roligaste blev då vi skulle gå och lägga oss. Komiskt nog var det populärt att sova kvar så det blev minst sagt ont om sovplatserna. Till en början skulle jag sova med Britz, Linn, Malin och Fröjden.. haha men jag tänkte att det skulle bli trångt så jag gick och letade ny sovplats. Jag bytte ner mig...rejält! Tre personer i en 90 säng fick det istället bli... trångt, trångt, trångt! Äsch, det var mysigt... eller nåt.

Att sova ut morgonen därpå fanns inte på kartan. Klockan åtta vaknar vi av att Anna dammsuger och alla på övervåningen är vakna. Efter fem glas vatten och ett antal alvedon planeras det att cykla och köpa pizza.. men vilka pizzerior har öppet åtta på morgonen? Det fick bli maschmallows istället, inte så dumt det heller.. Vid tio kom jag på att mina släktingar väntar på mig där hemma.Jag hade inte planerat att sova borta så tio över tio sitter jag i mitt kök och äter frukost. På besök var min moster, mina kusiner och italienska pojkvänner. Så språket vi talade var en blandning av engelska, italienska och svenska.

Klockan elva var vi påväg in mot stan..och för mig som inte var i ett alltför bra skick hade det riktigt kämpigt för att inte se ut som ett levande lik. Efter att ha köpt ett par söta trosor (benvita, vågigt tyg i siden) och ett nytt Diorläppstift i rosa så mådde jag väl lite bättre.. men att rida lite senare var ingen höjdare. Pga omständigheterna så gick det ändå hyffsat bra.

Idag har vi varit i Vaxholm hela dagen. Vi åkte båt från Strömkajen och åt sedan en god lunch i Vaxholm. Där smiddes det planer. Andrea, min kusins pojkvän är från Milano och har hela sin släkt där. Hans farmor äger tio lägenheter i centrala Milano som hon hyr ut till deras nära och kära. Min andra artonåriga kusin som tar studenten i sommar ska ut och resa i fyra år nu.. då kom vi på den utmärkta idén att vi kan flytta till Milano tillsammans när jag slutat trean. Andrea ringde upp sin farmor efter måltiden och det är i princip bestämt, preliminärt i alla fall! Så jag är överlycklig, har ju alltid tänkt flytta dit ett par år. Som Andrea sa så har vi ju en massa vänner och släktingar där så det kommer inte bli några problem. Språket har jag redan till viss del, och snart börjar jag läsa italienska i skolan också så det löser sig. :)

Något minst lika kul är att min kusin Rebecka och hennes pojkvän Andrea (som bor i Sverige en tredjedel av året, Italien en tredjedel och nere på Sifnos i Grekland en tredjedel..gaah vilket underbart förhållande!) de har tagit över en restaurang/krog på Sifnos som de driver hela sommarhalvåret. De frågade nu om jag ville komma ner och vara där en hel sommar och jobba där som servitris och bo i en av deras lägenheter. Pga att jag ska tillbringa min sommar mestadels i Italien så finns det ingen tid över den här sommaren. Men nästa sommar kan jag lova att den kommer att tillbringas som servitris på en krog på Sifnos! En kompis skulle jag ta med mig så det kommer bli underbart. Det är året jag fyller 18 också så det blir perfekt! Måste bara tillägga en sak om min kusin Rebecka.. hon pratar nu flytande engelska, italienska, svenska, tyska, spanska och ska nu börja läsa grekiska, helt otroligt! Så den här helgen har det blivit mycket italienska och engelska, men det är alltid bra att öva!

Nu pratade jag precis med Ebba son ringde och kollade vad som händer ikväll. Först ska jag dansa vid sju och senare blir det fest! Imorgon är det valborg :D

Ciao!


Snart s?

Milano, snart så!

Fest och grillning!

Heej!

Äntligen helg, tycker ändå att veckan har gått riktigt snabbt!
Förmodligen beror det som vanligt på att alla miljoner läxor vi har gör så att man vill ha fler dagar på sig vilket resulterar i att veckan går fortare än vad den gjorde då man gick på högstadiet.

Gårdagen var trevlig. Halv fyra mötte jag Ebba och vi tog en promenad längs Biblioteksgatan och upp mot  gallerian där vi köpte glass och brownie, mums! Sedan mötte vi Patrik och vi gick mot Mc Donalds Norrmalm där vi skulle träffa Anna, Linn, Malin, Sarah och Anna. Där satt Linn och svuuuullade, haha nej då <3 Sedan kom även Bim, Matthias och Messi förbi så då gick alla till Zansibar. Sen glömde jag min mobil i Patriks ficka så jag är mobillös för tillfället! Förmodligen är alla sms, bilder och en och annan videofilm uppmärksammade :P

Somnade för övrigt kvart i åtta igår, ett sorgligt tecken på hur slutkörd jag är.. :( Sommarlovet närmar sig som tur är :D

Så redan vid sex tiden idag ska jag åka till Anna där vi är massor som ska grilla och festa!
Det blir trevligt, skriver mer om det imorgon! Ännu en gång är frågan vad jag ska ha på mig. Nu ska jag i alla fall ut och sola (alltså inte solarium den här gången!) för något som är säkert är att alla kläder blir finare när man är brun!

Trevlig helg gott folk!

Dina idéer är liksom.... de suger helt enkelt!

Hej!

Åh vilken bra dag det är idag!
Imorse hade jag mitt stoooora matteprov som jag gått och haft ångest för i flera dagar. Men varför hade jag det? Det gick jättebra och jag hade trettio minuter över att bara kolla igenom mina svar, riktigt skönt faktiskt. Vi hade en diskussion i skolan om att matteprov helt klart är de värsta proven att skriva, pressen är oundviklig! Så lättnaden så här efteråt är en underbar känsla.

På eftermiddagen hade vi föreläsning av två elever från trean som varit på kurs om ledarskap och grupparbeten. Det var faktiskt väldigt intressant och det vi lärde oss kommer definitivt att vara till stor nytta under projektperioden som börjar om två veckor. Vi fick en rolig uppgift där vi två och två skulle ha en dialog där den ena personen väljer att ta upp något som den gått och tänkt på, t ex att hon känner att hennes synpunkter blir ignorerade, och så ska den andra personen svara trovärdig på det hela. Både ta åt sig av kritiken men samtidigt försvara sig.
Dialogen med Hanna blev minst sagt helt galen, haha!

Jag: Jo det är så att jag känner att du ignorerar mina synpunkter till vårt grupparbete och jag mår dåligt över att aldrig få min röst hörd.

Hanna: Okej.. men nu är det så att dina idéer inte är något som jag skulle kunna ta med i vårt arbete.. Jag menar, de är ju inte direkt bra någonstans.. Skulle du inte kunna tänka innan du pratar istället?

Jag: Men det är inget individuellt arbete vi ska göra, utan alla ska få bidra med sitt..

Hanna avbryter: Men du bidrar med mer ifall du bara sitter ner och håller käften!

Osv. osv.
Jaa, alla tolkar ju uppgifter på olika sätt, haha! Tyvärr kan det här aldrig bli i närheten lika roligt som det var i klassrummet. Att förvänta sig att någon ska svara i stil med "okej men jag ska förbättra mig" och istället svarar "men det du säger kan du lika gärna hålla för dig själv" gjorde att min reaktion blev riktigt rolig. Haha det var i varje fall en rolig lektion!

Ikväll står det dans, dans och åter dans på schemat! 4 och en halv timme dans (istället för tre timmar), efter ett krävande matteprov, gaah vad sliten jag kommer att vara när jag kommer hem. Men men, att få dansa en hel kväll ska jag verkligen inte se som en belastning, snarare tvärtom:)

På återseende!


Lite tid över

Hej!

Bloggningen kommer att komma i andra hand nu när jag har otroligt mycket i skolan till framför allt nästa vecka. Så jag vet inte riktigt när jag kommer att börja blogga regelbundet igen, förmodligen i mitten av nästa vecka. Självfallet kan det hända att något litet inlägg dyker upp innan dess.

På återseende! :)

<3<3

GRATTIS ÄLSKLING PÅ FÖDELSEDAGEN <3

                          Min prinsessa

Idag fyller världens bästa Ebba 17 år. Jag har nog aldrig träffat en så unik tjej i hela mitt liv. Coolare tjej finns inte. Jag personligen ser upp till dig till 100 % och jag är verkligen lycklig över att ha en så fin vän. Dig kan man räkna med i alla lägen och jag hoppas att Du är medveten om att jag alltid, alltid kommer att finnas där för dig. Du är unik Ebba, inte alls som alla andra - och du har en moral i kroppen och en intelligens som är beundransvärd. Jag vet att vår vänskap bara blir starkare för varje dag som går, och ingen är gladare än jag för det. Jag vet med säkerhet att det kommer att bli många, många galna festnätter där vi kommer hem sju på morgonen, myskvällar, fyllekäk och bara underbara dagar i varandras sällskap som väntar oss. Än blir du inte av med mig, det kan jag lova ;) Du har ett hjärta av guld, det har jag alltid sagt.


/// Din Amanda <3




        
                               

Pause från pluggandet

Godkväll!

Plugg, plugg och åter plugg.. prestationsångest till max.. så ser vardagen ut för mig just nu. Men nu är det inte långt kvar till det efterlängtade sommarlovet, innan dess är det dessutom tre veckor projektarbete som i och för sig är fullt av prestationsångest och stress, men vi väljer vårat schema själva och har bara ett specifikt ämne att ägna oss åt. Inte som nu då jag har prov och redovisningar i flera olika ämnen under några dagars period.

Dansen igårkväll gjorde mig som vanligt på jättebra humör. Det är så underbart - det spelar ingen roll hur nedstämd eller stressad man är, såfort det är dags för dans blir jag överlycklig och jag är som en helt ny människa när jag kommer från dansen. Ännu roligare är det då det går så himla bra också! Nästa tisdag ska jag för övrigt dansa i 4 timmar och 30 minuter, kommer bli tufft men gud vad bra jag kommer att må! :)

När jag kom hem från skolan idag så var det dags för ridning. Jag fick rida världens sötaste och bästa ponny Linnea som jag för övrigt rider varje Lördag också, bilder kommer. Det gick i alla fall jättebra, det är så mysigt nu när utesässongen börjat och vi kan rida ut längs Huvudsta strand.

Efter att ha suttit i flera timmar i ett streck med matteböckerna ringde Bella och gjorde mig som alltid på bättre humör. Vi planerade helgen, och ännu bättre sommaren som för min del kommer att spenderas till stor del i Italien på olika platser. Självklart ska min Bella följa med också! Förutom att vi ska till lägenheten som min familj har så ska vi bland annat till Rom och mitt blivande hem; Milano. Shoppingen, partylivet, restaurangernas och hunkarnas hemstad. Jag längtar såå! <3

Ciao!


Italien

Första skoldagen

God eftermiddag!

Dagen började med matte. Det är så underbart att matte är den första lektionen varje måndag 08.30, underbart då man har haft lov precis också. Men jag tycker faktiskt om matte, där är man aldrig uttråkad och lektionerna går alltid hyffsat fort. Den lektionen rullade på som vanligt, fick reda på lite inför det stora matteprovet om en vecka. General science efteråt gick långsammare.. och långsammare... och gäspningarna ökade ju längre lektionen höll på. Äsch, vad kan man förvänta sig den första skoldagen? Lektionen efter var jag tvungen att skärpa mig. Tack vare min plats på klasslistan så var vi tre tjejer som stod först på kö till slakten i muntliga nationella - engelska. Nej, jag har faktiskt ingen anledning att kalla det för slakt. Jag tycker verkligen om vår lärare Earnest, och ämnet Engelska också. Det gick faktiskt mycket bra och jag fick med några riktigt bra huvudargument. Efteråt fick vi tillbaka en av våra assignments som vi skrev innan lovet, det blev ett MVG :)

Den sista lektionen som var Tyska blev inte riktigt någon lektion. Vår lärare var inte där och vår godtrogna Vice rektor kom glatt in och gav oss allt som vi skulle hinna med under lektionen.. Och faktiskt så kan eleverna på VRG strunta i sånt också.. jag lovar! Men såklart... :$ så lyssnade vi en gång på hörförståelsen och gick upp och lämnade bandspelaren igen (den som vi skulle lämna efter lektionens slut), med orsaken att vi ska börja med läsförståelserna efter att vi lämnat bandspelaren. Nåja, jag tror att hon förstår mer än så..

Nu har jag sovit i två timmar. De första femton minutrarna efter att man sovit på dagen är rent ut sagt hemska. Men därefter mår man jättebra och blir helt plötsligt jättepigg. Så nu är det dags för matte! Därefter ska jag träffa lite kompisar och vara ute i det fina vädret. Imorgon är jag ledig :O De få lektionerna som vi har på tisdagar blev inställda, får passa på och njuta riktigt ordentligt :)

På återseende!



Viktor Rydberg

Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan,
 - en gullig liten skola. :)

Världens bästa påsklov!

Godkväll!

Vilket lov ! Det här var bland det mest intensiva och roliga lov jag har haft på flera år! Jag har haft möjlighet att umgås med alla underbara vänner omkring mig och bara vila ut från allt plugg. Det har blivit mycket vilda festnätter och mysiga dagar i solskenet. Minnesvärt lov, utan tvekan. Tack till alla er som har gjort det oförglömligt <3

Igår kväll var vi ett stort gäng som var i Vasaparken och grillade. Det är inte riktigt så varmt på kvällarna än så att man bara kan sitta på en filt hela kvällen, men det är helt klart inom räckhåll. Vi var kanske 15 stycken; Bella, Sanna, Kajsa, Ellinor, Nathalie, Charly, Samina, Carro, Paula, David, Jombe och hans kompisar, Lea och flera andra. Det var trevligt! :)

Idag har jag varit ute i fem (!) timmar och pluggat matte med Jennifer. Vi låg på bryggan och solade, åt glass och pratade igenom allt som har hänt sedan förra matteprovet (det är nämligen i de perioderna vi ses, haha!) Mycket fick jag i alla fall gjort och brun blev jag också. Alltid lika trevligt att träffa barndomskompisar. Det roligaste var ändå "Tänk dig att du är lyktstolpen, så är jag Pelle...äsch vi ställer oss upp så visar jag!" Haha!

Men nu märks det att skolan närmar sig.. usch vad tydligt det märks! Imorgon är det dags för muntliga engelska nationella, nåja det ska nog gå bra.. nervös blir jag alltid i dessa sammanhang. Man blir inte speciellt studiemotiverad i det här vädret då man helst bara springer runt i korta shorts och solar. Men men, snart är det faktiskt sommarlov. Och... innan dess är det lite utspridda lovdagar och mina dansföreställningar, jippi!

<3


mandy :)

Vissa tycker om att äta på fyllan.. andra fotograferar, eller sötnosiga
Ebbson fotograferar på fyllan. Och jag fick vara hennes offer..
vill inte tänka på vad klockan kan tänkas vara men brun är jag i alla fall,
solariemissbruket börjar synas.. (;

Grillning!

God morgon!

Nu börjar den del av lovet närma sig som
för min del kommer att bestå av mycket plugg.. Nu ligger Ebba och sover i min säng och jag sitter här för att börja läsa min tyskabok. Senare idag har jag bestämt att jag ska hinna plugga sex timmar matte. Med min envishet så vet jag att jag kommer att klara det. Jag har inte pluggat en enda minut det här lovet så nu de sista dagarna får jag skärpa mig.

Gårdagen var trevlig. Vid halv nio kom jag till Ängby där vi skulle grilla. Till en början var det bara jag, Hanna, Andreas, Louise, Ella, Kajsa, Nathalie, David och Samina. Senare kom det betydligt fler. Scouthanna hade inte riktigt något att komma med, haha sötnos! Så David fick i sin opassande klädsel sköta grillen. Det gick inte speciellt bra, det tog någon timme att bara få igång grillen. Att vi inte hade någon eld gjorde såklart att det blev väldigt kallt också. Men det var så mysigt att träffa alla och min älskling Hanna och jag hade ett intressant samtal. Vid elva kom Ebba med bil, då bestämde sig alla för att åka hem. Jag och Ebba fick skjuts hem till mig där vi satt och hade världens diskussion i ett par timmar, sedan såg vi filmen Matchpoint som jag har sett förut, men Ebba hade inte sett den. En film som jag verkligen kan rekommendera. Passion är ett av huvudorden.

Nu ska jag i alla fall gå in och hoppa på Ebba som ligger och sover. Jag antar att jag tar ut den hämnd på Ebba som jag har haft inom mig alla de gånger som folk har hoppat på mig för att jag ska gå upp. Stackarn. Vi ska i alla fall ta en långpromenad längs vattnet. Sen väntar matteboken! Ikväll får jag se vad som händer, det beror på hur flitigt jag pluggar på dagen.

Jag har försökt att ladda upp lite bilder som jag skulle visa. Dessvärre verkar inte blogg.se´s bildfunktion fungera för tillfället så vi får hoppas att det fungerar senare. Jag har bestämt att jag ska försöka hinna med att skriva ännu fler inlägg fast kortare så att det inte blir så mycket att läsa i varje inlägg.

På återseende!

Skansen

  Skansen         

Sms till Bella 11.11: Skansen?
En trött Bella ringer 11.12: Åh..gäsp.. ja.. ZzZz jättegärna! 

Halv två står vi utanför Skansen. En trött, gäspande Bella och en fortfarande bakis och alkoholförgiftad Amanda. Vilka förebilder! Well, man kan inte alltid vara så exemplariska.

På Skansen var det jättemysigt,
vi tittade inte bara på de söta djuren utan pratade också gamla minnen. Jag förstår inte hur vi alltid kan ha det så himla mysigt tillsammans, det bara klickar, haha! Det roligaste var då vi började trängas lite bland folket som stod och tittade på järvarna.
 Så säger Bella till mig: Är det en apa.. eller en björn..?
Så svarar en äldre dam bredvid Bella, inte allt för trevligt: Det är en järv!!

Då tar vi snabbaste väg till nästa djur, vi ville inte stå där och känna oss dumma. Då kommer vi till vargarna. Nu var det min tur att göra bort mig!
Jag: Vad är det här för djur? Är det hundar.. nej det måste vara rävar!
En liten sur unge: Det är vargar!

Men inte nog med det, när jag flytt från platsen så hinner Bella höra hur ungen säger, Hur dum får man vara egentligen?

Jo tack, jag skulle ha visat henne min mattebok så hade hon blivit tyst! Haha nej jag skojar bara :)

I alla fall var det en trevlig dag, solen blev pricken över i:et men de kalla vindarna blev till slut för kalla..
Hotpants
Här är de söta hotpantsen som jag köpte i förrgår. Verkligen min stil :)


Min s?tnos <3 Ikväll ska vi grilla och förkröka hos min sötnos Hanna. För min del blir det troligtvis nyktert så Kajsa du får din dricka för dig själv, haha:) Det blir mysigt, frågan är bara vad jag ska ha på mig? För tillfället har jag min korta ljusgula klänning, det blir alldeles för kallt.. 

Gårdagen var som skrivet tidigare hemsk. Det blev en vit kväll utan utgång. Hela dagen fick jag stå ut med mina skakiga händer och hela tre gånger råkade jag hälla min avslagna Cola (det fungerar mot baksmälla!) utanför glaset. Sen så kunde jag såklart inte somna på kvällen då jag sov från klockan fem på eftermiddagen till nio då Anna ringde och väckte mig. Men först ringde Robban, vi hade massor att prata om i och med att vi inte setts på jättelänge!:( Och därefter ringde Olof som ville att jag skulle komma till honom, vilket jag dessvärre inte kunde på grund av omständigheterna. I alla fall så låg vi och pratade i flera timmar, riktigt mysigt faktiskt :)


Nej nu ska jag gå och sminka mig, hoppas att ni får en trevlig kväll! 



                                                                                    

Forza Milan!

God kväll!

Med trötta ögon ser jag mig omkring i rummet för att se var jag befinner mig, bredvid mig ligger någon.. en blondin... hon sover, var är jag? Just det, vi åkte till Ebba tidigt på morgontimmarna efter alldeles för mycket festande. Helt utan framgång försöker jag få ur mig något i stil med "har vi sovit något överhuvudtaget eller är det inte dags att gå upp än?" Efter flera liter vatten bestämmer vi oss för att gå upp, det är inte bra att vända på dygnet som mamma brukar säga. Med darrande händer och ett likblekt ansikte försöker jag ta mig från ett rum till ett annat, att kunna gå är inte alltid en självklarhet. Nej, om man ändå kunde tänka på konsekvenserna man får dagen efter under festandet.

På dagen igår var jag som skrivet tidigare och shoppade med Ebba. Jag köpte två kort-korta jättesöta klänningar som var väldigt min stil. Den ena var ljusgul och långärmad och den andra var rosa och kortärmad med ett band i midjan. Dessutom blev det ett par rosa hotpants i spets, jättesöta! Skulle egentligen ha mött Wictor som har köpt en present till mig men det hann vi tyvärr inte. Jag undrar bara vad det kan vara för något, han lovade att det inte skulle vara något snuskigt, som han valde att kalla det, men jag är inte lika säker..

Sedan åkte vi hem till Ebba och åt en mysig middag med hennes familj. Därefter började vi göra oss iordning inför kvällen, jag tror helt seriöst att jag provade varje plagg hon hade i sin garderob. Först provade jag lite olika rosa toppar som verkligen var min stil, därefter provade jag lite svarta stilrena toppar. Min bruna hy som nu kanske har blivit för brun, att hamna i ett solariemissbruk är inget att rekommendera, gjorde att jag valde oskuldsfullt vitt. Jag bestämde mig för att ha en väldigt stilren klädsel med jeans och det vita längre linnet. Inga smycken förutom mina pärlörhängen och solbränd hud blev perfekt! Håret behöll jag sådär nonchalant utsläppt. Bilder kommer!

Kvällen var intressant, träffade flera nya olika ansikten. Jag satt en bra stund och diskuterade med Sarah och Linn, som de båda träffat en person som förut hade störst del i mitt liv. Alltid så kul att höra allt som han hittar på.. det roliga är att ingen tror på det han säger men att han ändå fortsätter. Nåja, som jag alltid har sagt, det enda jag bryr mig om är att mina vänner ska veta hur det ligger till. Jag har inget behov av att gå och sprida ut falska rykten för att jag själv ska uppfattas som en bättre människa.

Efter en flaska vin, lite shottar.. och tyvärr lite champagne också (blanda aldrig dessa drycker!) så blir kvällen riktigt rolig! Jag var då långt ifrån den enda som hade fått för mycket av det goda. Vid femtiden tar vi en taxi till nattbussen, usch hemska minnen. Väl hemma hos Ebba så lagar min sötnos köttbullar och potatismos åt oss, kände inte ens att jag åt men såhär i efterhand så var det nog väldigt gott!

Idag mår jag rent ut sagt förjävligt. Det är ingen överdrift, jag kan inte med ord beskriva hur dåligt jag mår. Så länge man lär sig av sina misstag så tycker jag ändå att det är lugnt. Ridningen var jag tungen att ställa in och likaså träffen med Filippa, men sådant kan man alltid ta igen. För tillfället sitter jag med familjen och lite vänner till familjen och troget tittar på vårt absoluta favoritlag Milan som spelar mot Bayern München. Just nu står det två noll till Milan och andra halvlek har precis börjat. Top Model får jag se på efteråt.

Ikväll blir det alltså en vit kväll, kritvit! Jag behöver få tillbaka balansen och få mina händer mindre darriga. Wictor ringde för ett tag sen och frågade om jag ville komma till Filip och ta ett glas vin, och därmed också få min present. Men vi får se om jag orkar, kanske åker dit senare, men det har jag svårt att tro. Innan jag satte mig vid datorn så sov jag i fyra timmar, det var en himla tur att Anna ringde och väckte mig. Det var ett tag sen vi pratades vid och det känns skönt att ha haft vårt serious talk nu. <3

Nej nu ska jag ge matchen all min uppmärksamhet. Ska försöka få i mig lite godis också, det brukar få mig att må bättre. Lovet är i alla fall inte slut än, och jag är redan nu jättenöjd med det! Jag hoppas att ni som redan har  haft ert lov är nöjda med det och kan ge allt i skolan nu, och vi som ännu inte börjat skolan får vår välförtjänta ledighet. Det är ju trots allt dags för de nationella proven direkt efter lovet. Men nu ska jag inte vara en sådan glädjedödare.

***


haha

En bild som är tagen för några dagar sen då vi beger oss från förkrök till en
fest på Engelbrektsgatan. Varför kan man inte fortsätta festandet
i tunnelbanan, det är väl okej? ;)

Milan

Världens bästa Milan <3 Att se dem live på Sansiro kommer att slå allt!

Vodka till popcorn?

Guten Tag!

Gårdagen var bland det värsta jag varit med om på länge. Jag kände mig så otroligt sliten så att det var helt sjukt. Efter att ha gått upp vid halv fyra och sedan sagt Hej då till Ebba som åkte hem så gick jag runt i mina rosa mjukisar hela dagen. Det ringde folk på mobilen som ville att jag skulle ta mig in mot stan men jag vägrade att lämna min mjuka soffa med alla rosa täcken och kuddar och framför allt lapen i knät. Klockan sex bestämde jag mig för att gå över till Paulina som även hon kände sig sådär sjukligt sliten, det skulle bli en mysig hemmakväll!

Halv nio promenerar jag med tunga steg mot Paulinas hus. Jag var minst sagt taggad för en lugn kväll. Paulina och jag har en sådan underbar relation att vi säkert har sett alla olika sidor av varandra, och den här kvällen var inte Paulinas bästa humör kväll, men det ändrades snabbt :) Det blev inte filmen Crossroads den här gången utan Mean Girls, hur många gånger har jag inte sett den nu? Nåja, Legally Blonde slår fortfarande alla rekord. Till popcornen drack vi vodka och citronvatten, why? Det vet jag inte. Det blev i alla fall en mysig och ganska annorlunda filmkväll. Sådant behövs också!

Idag skulle jag ha hunnit med en massa saker, men så blev det självklart inte! Det enda jag har hunnit med är en promenad med Paulina till solariumet, 25 minuters solning och sedan en promenad tillbaka hem igen. Jag skulle ha åkt in till stan och mött Bella vid halv fyra men så blev det inte. Vi ska ses senare ikväll istället. Nu ska jag istället hoppa in i duschen och åka och möta Ebbson, vi ska åka och shoppa! Efter det ska vi åka hem till henne och göra oss i ordning inför kvällen och ta ett glas vin. Planerna inför kvällen är ännu oklara.

Hoppas att ni alla får en rolig kväll! //M


Jag och Paulina :)

En gammal bild på mig och Paulina <3


B?sta v?

Riktigt söt bild tycker jag, puss på bästa vännen <3

Haha jag och David

Haha, ett nykärt par ;)

Gulliga lilla Elton:)

Världens sötaste lilla vovve <3 En kopia av Paulina:)

Galen kväll!

Godmorgon!

Igår var då minst sagt en sjuk kväll, ska man summera kvällen med några ord i den ordning som det utspelas under kvällen så får det bli:
trevlig (då vi äter middag och har allmänt mysigt hemma hos Sara),
tillfredsställande (för de som tänder på sexprat och minnen?),
stressig (då vi fick springa som galningar för att hinna med tunnelbanan), 
taggad känsla (då vi kom till the oldies som tydligt ville supa oss småflickor under bordet, inga namn kan dessvärre nämnas),
PARTY (i tunnelbanan mot Engelbrektsgatan?) Bilder finns på playahead.
PARTY 2 (påväg till Engelbrektsgatan från Östermlamstorg, schlagerlåtar och rosa läppstift funkar alltid!)
PARTY 3 (då vi anländer till Engelbrektsgatan där Crazy frog bor:D)

Jag har glömt att nämna vilka vi var som var närvarande under kvällen, hos Sara var det: jag, Ebba, Bella, Anna, Issa, Mickis och Livia. På förkröket var det vi och en massa äldre killar, bland annat en riktig sötnos som vi tjejer smälte för som fyllde 24 år. Hos Crazy frog kommer jag inte ihåg alla som var där men David och Sanna kommer jag väl ihåg, mina älsklingar :) En parbild på mig och David som hittat tillbaka till varandra får ni hålla ögonen öppna för. Nej, nu ska jag fortsätta med de summerande orden:

Kärlek (då jag får träffa David och vi får visa alla vår kärlek öppet)
KAOS! (då några killar som inte får komma in bryter sig in och ett slagsmål som först såg ganska oskyldigt ut blir ett slagsmål med blod och vapen, så otroligt onödigt! Om jag inte minns helt fel så anländer både ambulans och polis och stämningen var på botten. Vi tjejer blev väldigt rädda, ja alla utom Ebba då, haha, personligen är jag inte alls van vid slagsmål överhuvudtaget. Tydligen så ringde jag en av mina storebrorsor, av gammal vana antar jag, som blev helt galen och satte sig i bilen med lite kompisar påväg mot Engelbrektsgatan men sen tog mitt förnuft över och sa att allt bara skulle bli värre då. )

Det slutade i alla fall med att jag och Ebba åkte hem till mig och tittade på film och åt toast, jättemysigt! Vi vaknade för ett tag sen, skönt att sova ut. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag ska i alla fall träffa Paulina snart och åka till solariumet.

Ta hand om er! :) //Mandy


Tunnelbaneparty

Jag och Ebbson på tunnelbanan påväg till Engelbrektsgatan, i bakgrunden
sitter resten av tjejgänget <3

Långpromenad

Hej!

Vilket härligt väder vi har, synd bara att det är så kallt då solen
går i moln. Vid ett mötte jag Bella vid Nybrokajen, där startade vår tre timmars långa promenad. Sedan gick vi längs Djurgården och allt vad det var, inte så lätt att hålla koll på allt ;) Avslutningsvis mötte vi Ebba och Linus och senare även Frank och Niklas.

Nu är jag jättestressad, om en halv timme ska jag möta Ebba och Bella. Vi ska på middag hos Sara så blir det utgång efteråt, härligt! Senare ska Bells sova hos mig så då ska vi äta kex med ost, haha!

Blev ett kort inlägg idag, förhoppningsvis gör det ingenting eftersom att jag skriver så långa inlägg annars :) Jag har lovat mig själv att jag ska komma i tid idag, jag är nog den största tidsoptimisten som finns och det har aldrig varit till min fördel! Så nu måste jag skynda mig, hade planerat en massa roliga saker att skriva idag som jag låg och tänkte på imorse, men det får bli i nästa inlägg eller något :D

/ M

Glad påsk!

Hej,

imorse vaknade jag på ett helt ljuvligt sätt. Liggandes bredvid världens bästa Ebba så säger hon då hon precis öppnat ögonen: "finns det något bättre än att vakna i en stor fluffig säng med strålande sol utomhus och en liten mandy bredvid sig?" Naaaw visst var det gulligt:)?

Gårdagen började i alla fall med att jag mötte Ebba vid halv elva och vi begav oss tillsammans till Karlaplan där Niklas hade fest. Där mötte vi även Bella, Paula med fler. Hos Niklas börjar vi dricka gott vin och ladda inför kvällen! Efter en halv timme bara så åker vi tjejer och ett killgäng till Bromma där Mauritz har fest. Där stannar vi ett par timmar. Bilder kan ses i Bellas blogg, hahaha min sötnos :)

På väg hem till Ebba så blir vi utsatta av ett stort gäng galna esteter. De var helt vilda verkligen och jag var säker på att jag skulle få mardrömmar. Då vi kommer till stan sätter vi oss på Mc Donalds och fyllekäkar, brukar bli så då jag och Ebbson festat, den här gången var vi dock bara två. Samtalsämnet på nattbussen till Norrviken var gaaaaalet, hahah det var bara sex, sex och åter sex. Medpassagerarna måste ha varit lyckliga. Vilken tur att jag har hittat en själsfrände vad gäller sådana frågor (;

Vi kom hem till Ebba vid tre - halv fyra, då lade vi oss och kollade på Sex and the City och åt ännu mer. Vi tänkte först baka pizza men av någon anledning orkade vi inte. Efter ännu mer deep talk som det alltid blir med min älsklingsgay så somnade jag i soffan, vad ovanligt! Har ingen aning om hur jag kom till sängen sen..

Då vi vaknat hade jag miljoner missade samtal, bland annat från Bella som hade ringt mig en gång varje timme från klockan nio. Vem går upp klockan nio efter att ha festat? Haha troligtvis bara min favorit<3 Sedan åt vi godis till frukost och tittade på Mean girls. Vid fyra åkte jag hem, för vi skulle få gäster vid fem. Efter en jättegod påskmiddag lägger jag mig i sängen och somnar... efter två timmar vaknar jag av att Bella ringer. Så nu är jag jättepigg! Är spänd inför min påskäggsjakt som jag och mina vuxna (!) bröder ska ha snart, haha!

Nu ska jag göra mig iordning för ytterligare fest. Om någon timme ska jag möta Bella så ska vi till Östermalm till någon fest som Paulina visste. Det blir nog bra :) Efteråt blir det övernattning hos mig, jag och min bells kommer att ligga och prata och se på film hela natten, som vanligt <3

Se nu till att ha en underbar påskhelg, det är ni värda :) <3


Efterfest

Jo, vinet börjar ta ut sin rätt. Bilden är tagen på mig, Anna och Patie
då vi är på Charlottes födelsedagsfest.

Tagga till!

Hejsan!

Jag vill börja med att berätta att jag från och med nu ska ha minst en bild med i varje inlägg. Varför jag har det är för att jag själv tycker att det är kul att läsa andras bloggar och det blir intressantare och klart mer underhållande om man har med lite bilder.

Innan jag gick och lade mig igår så sa jag på skämt till Paulina att det inte skulle förvåna mig om jag nu när jag äntligen fick sova ut  på morgonen skulle vakna alldeles för tidigt för att sedan inte kunna somna om. Jag är nämligen den största sjusovaren ni kan tänka er, jag älskar att sova! Självklart så vaknade jag halv tio imorse, hur pigg som helst och kunde verkligen inte somna om. Kul va? Äntligen skulle jag få sova ut och bara ligga och dra mig i sängen.. men inte imorse, såklart. Nåja, nog om det.

Jag blev genast på bättre humör då jag såg det fina vädret, vem kan vara på dåligt humör i den här tropiska värmen? Hmm okej, speciellt varmt är det inte, men sol och blå himmel duger! Så snart jag vaknat så blev jag påmind om bilderna till Mikas som skulle ha varit inskickade för ett antal månader sen...  så det blev till att tvätta ansiktet noga noga noga och sätta upp håret i en stram tofs, välja väldigt neutrala kläder och på med mina skyhöga klackar. Sedan var det bara att köra, klick klick klick och jag är inne igen! Bilderna blev väldigt bra måste jag säga, vi lyckades med både ansikts- och helkroppsbilderna. Innan jag gick ut så hör man mamma som själv varit fast i modellbranschen som ung som sa: tänk på att förlänga allt som går att förlänga, vinklarna måste vara till din fördel och se klassisk ut! Hmm.. efter en sådan hjälp så kan det ju bara gå bra! eller...?...

Då det började bli mulet var det dags att gå in och kolla på bilderna. Som skrivet tidigare så blev jag för en gångs skull nöjd, har ni tur kanske jag lägger upp ett par någon dag :) Imorgon ska vi dock ta lite fler så att vi garanterat skickar iväg de bästa. Däremot får vi se hur vild min natt blir inatt, jag hade tur idag då jag hade en vit kväll igår så att jag kunde se sådär vårfräsch ut på bilderna.

Nu ska jag åka iväg och äta lunch med pappa, vi brukar luncha någon gång i veckan för att prata om viktiga saker som han väljer att kalla det. Men nu då jag har lov så behöver det nog inte handla om skolan, puuh! Bella och jag har i alla fall börjat planera lite saker som vi ska göra under lovet. Den första punkten är att vi måste ses varje dag, vi har liksom inget val.. haha! Mycket festande, Skansenbesök och Piknik är andra punkter.

Senare idag så ska jag ta en låååångpromenad med Paulina. En sak jag aldrig lär förstå är hur hon orkar stå ut med mitt prat i flera timmar utan paus, en eloge till dig hjärtat! Jag har helt seriöst blivit beroende av dessa långpromenader, det är som världens terapi, haha! Sedan att vi går i en så fin omgivning längs vattnet, förbi Pampas och Karlbergs slott gör allt bara ännu härligare.

Ikväll så blir det party, ohoj vad det ska partas! Vid niotiden ska jag möta Bells och säkerligen flertalet andra, det får styras upp senare. Vi startar på Östermalm för att sedan åka vidare till bland annat Bromma senare under kvällen. Det stora dilemmat är nu bara, vad ska jag ha på mig? Varför ska det alltid vara ett så stort problem? Nåja, jag hittar nog något bra. I värsta fall kan man alltid ta en snabbis till stan, gå in på Louise Edman och köpa någon söt liten partytopp eller kort partyklänning, det funkar alltid!

Ta hand om er! :)


F?rkr?

Haha vad gör jag? En bild på mig och min älskling Ebba då förkröket är i full gång!

PÅSKLOV !

Hej alla glada!


Äntligen, äntligen... äntligen, PÅSKLOOOOOOV!
Som jag har längtat! Det här pirret i magen som alltid kommer samma dag som man får sitt lov är en sådan underbar känsla. Jag hade svårt att få in de sista meningarna som min svensklärare sa då klockan tickade på och lovet kom allt närmare.

Efter skolan mötte jag min mamma, hade lovat att följa med och vara smakråd då hon skulle köpa jeans. Det är nog något som de flesta ber mig om - smakråd vid jeansköp, killar som tjejer! Lite roligt.. :) Samtidigt som jag mötte mamma så kom även Paulina och gjorde oss sällskap. Tillsammans tog vi en promenad mot NK. Efter en tid där så ringer även Anna och kommer dit. Efter ytterligare en tid ringer Nathalie som även hon kommer dit, trevligt trevligt! <3

Senare går jag och Paulina mot Stureplan där vi ska möta Bella som slutat skolan. Efter en runda i Sturegallerian för sökande efter herrunderkläder och ytterligare en runda på NK så sätter vi oss på Espresso. Därefter går vi till Humlan där Jombe med vänner spelar fotboll... det är något speciellt med killar som spelar fotboll, det har jag alltid tyckt! (; Haha där var även, enligt bella, "den manliga motsvarigheten till mandy" som nu har börjat kallas crazy frog! Under tiden som Bellsi pratade med Jombis så fick jag och Paulina lite tråkigt så Paulina fick leka fotograf... som alltid då hon är med mig... haha, bildbevis kommer! Mötte även igen deras tränare Gurra som tycker att jag ska börja på enskilda istället (var nämligen mitt andrahandsval!) Men aldrig att jag ger upp VRG.. ;D

Ikväll får vi se vad som händer, mina sötnosar var inte så taggade för fest och ärligt talat så är jag själv ganska slutkörd efter den här veckan också. Med tanke på hur mycket festplaner jag och Bella kom fram till idag att vi har för lovet så gör det ingenting om min kropp får vila lite ikväll:) Blir väl en mysig filmkväll med nån kompis eller kvällsfika. Imorgon på dagen ska jag i alla fall troligtvis till Bellson och äta påskmiddag med hennes familj och hjälpa henne att ha födelsedagskalas för hennes lillasyster där alla småttingar ska festa, naaw :D

Njut nu av lovet och lev som om varje dag vore den sista :) /M

Top model

Hejsan,

idag hade jag ingen ridning på grund av att
stallet har påsklov så jag behövde inte stressa iväg till ridningen efter skolan. Kände dock världens sug efter att rida, men men, det dröjer inte länge förrän jag får sitta där uppe på hästryggen igen :)

Vid fyra kom Ebba och mötte mig vid Odenplan. Hon bad mig om den bästa tjänsten som jag fått på länge.
"mandy tröstät med mig!" Woho, äntligen kan jag tröstäta och samtidigt veta att jag gör det för min kompis skull, maha! Ja Ebba, ta åt dig all skit nu (;

Efter bara några minuter kom även Bella. Efter lite besök i klädesaffärer så var det äntligen dags för dagens höjdpunkt ;) Neej så tragiskt var det inte, men då var det i alla fall matdags! Under måltiden satt vi och pratade riktigt djupa samtal faktiskt, riktigt trevligt måste jag säga. Sedan var Bella tvungen att åka hem och då kom Lea och gjorde oss sällskap, länge sedan man träffade henne så vi hade mycket att prata om :)

Imorgon får jag looooov :D Ikväll ska jag bara ägna mig åt mitt favoritprogram - top model!

Fick en förfrågan om man inte får kraftiga lår av ridning och balett. Balett hade jag ingen aning om att den hade en sådan inverkan på våra kära lår, men jag kan ju bara prata för mig själv och jag får inte kraftiga lår av vare sig ridning eller balett. Jag tror att det är ganska individuellt och som det verkar just nu så ser mina gener till att mina lår håller sig proportioneliga till resten av kroppen ;) Har någon annan andra erfarenheter av detta intressanta ämne så får ni hemskt gärna dela med er! :)

Love mandy <3

Dans = lycka!

Ojojoj vad lycklig jag känner mig! Jag kom precis hem från mina underbara dansträningar och mår lika bra som alltid då jag dansat. Baletten var idag ett pass bestående av enbart styrka, populärt av oss dansare! Vi körde allt från övningar som sit-ups och armhävningar till kissande hunden och andra bra rump- och lår övningar. Det var framför allt rumpa och lår, armar och mage som vi tränade. Jag måste dock medge att de 50 sit-ups, armhävningar och rygglyft som jag gör varje kväll börjar göra nytta, trevligt trevligt. Jag var trots det helt slut efteråt!

Men inte blev det någon vila efter det inte, efter att ha haft en paus på 30 min då vi laddat med frukt, så var det dags för ett jazzpass. Jag har dansat flera gånger i veckan i hela mitt liv, men jag har nog aldrig dansat en så rolig dans som jag dansar den här lektionen - grym dans! Den är enormt svår - svåra steg som man ska göra riktigt snabbt, men gud vad bra det ser ut nu när alla kan dansen! Ni som ska gå och se föreställningarna kommer att få se riktigt bra danser kan jag lova. Jag måste också passa på att nämna dansen som vi gör på söndagar, den moderna. Där dansar vi till Eminem, en låt som var med i eight mile. Den dansen är också grym, mycket dansande på golvet. Trots att jag springer ett par mil i veckan så blir jag ändå helt slut efter varje danspass, well jag får väl öka på med en mil ytterligare ;) Men det är det värt - utan tvekan!

Ett som är säkert är att jag aldrig någonsin kommer att ge upp dansen, jag ska dansa till dödsbedden!

<3


Kvällspromenad

Hej!

Kom precis hem från en mysig promenad
med min sötnos Paulina. Hon gav mig dåligt samvete för att jag inte har bloggat på länge så jag fick skuldkänslor. So, that´s why I´m here :D I alla fall gick vi som vanligt längs vattnet och pratade om allt mellan himmel och jord <3.


I helgen så var jag, Bella och Ebba och såg Mr Bean, haha det var jag som fick bestämma film! Jag var nog den som uppskattade filmen mest dessutom. Kommentaren efter filmen var i alla fall från Ebbas sida att hon ska få bestämma film nästa gång.. Efter filmen drog vi på förkrök hos Bellas killkompisar och enligt Bella fanns det en kille där som hon tyckte var en manlig motsvarighet av mig. Hmm.. han dansade runt riktigt full och var allmänt galen, thanks hun!


Därefter åkte vi och mötte Axel, Roderik och deras vänner. Roderik skulle börja prata poesi och Axel posade framför kameran, haha! De ville ta med oss in på Berns dessutom, men efter lite diskussioner hit och dit och slutsatsen att det inte hände speciellt mycket den kvällen så åkte vi hem.


På lördagsmorgonen var jag inte på humör för att rida så jag tog sovmorgon, välbehövligt efter en tuff vecka! Vid sjutiden åkte jag och mötte Patie och vi tog oss till Charlotte som skulle ha födelsedagsmiddag och fest. Förutom några riktiga små bitches som var där så var det väldigt trevligt. Charlotte var lika söt som vanligt och maten var utsökt :) Det som egentligen bara skulle bli förkrök blev sedan fest och mer folk anlände. Nuförtiden ska tydligen alla fester spåra vilket även denna gjorde. Tänker inte gå in på vad som hände men tydligen kan vissa inte hantera alkohol. Jag förstår inte varför man dricker om man vet att man inte tål speciellt mycket. Så respektlöst att göra det på en födelsedagsmiddag dessutom.. Jag och Patie ville i alla fall ha lite kul då alla tråkigheter inträffade så vi började dricka gott rödvin som Charlotte gav oss, för att sedan avsluta med goda drinkar. Sedan blev allt genast bättre :) Jag, Anna och Patie sov kvar hos Charlotte. Patie och jag sov i gästrummet och låg och pratade riktigt djupa samtal den natten, haha! <3


På söndagen kom Bella till mig, vi tog en promenad längs vattnet och satte oss vid pampas och åt glass och pratade<3 Där planerade vi även sommaren och allt som ska hända innan. Klarar mig inte utan min andra halva!

Bloggar mer imorgon /Mandy

RSS 2.0