Årsresumé 2009



För en gångs skull fick jag uppleva ett otroligt lyckat nyår. 2009 fick en grymt bra start med andra ord. Och vet ni vad? Turen fortsatte..



Året startade med äckligt mycket plugg.. Men målet om att det skulle löna sig i slutändan stod jag fast vid. Hur det i själva verket gick får ni veta om ni fortsätter läsa..

Alex Pärleros med vän

25e januari styrdes spontant en utgång tillsammans med Mr Pärleros som kom att förändra mitt liv ganska markant. Den utgången avlöstes snabbt av fem timmars långa samtal varje kväll och redan 3 veckor senare var det dags för Alla hjärtans dag...

Alla hjärtans dag
Hej mina sockertoppar! Jag och Alexander har tillbringat en underbar Alla hjärtans dag tillsammans. Jag visste alltså ingenting om vad han planerat utan han hämtade upp mig runt fyra igår varpå vi åkte till Grand hotel i Saltsjöbaden där Alexander bokat sviten till oss. Välkomnade blev vi av en flaska nerkyld champagne och jordgubbar doppade i mörk choklad. På kvällen avnjöt vi sedan en utsökt tre rätters middag med lamm till huvudrätt som är min favorit. Dygnet med Alexander har även inkluderat massage, ett varmt bad med tända ljus och en stor frukostbuffé. Jag brukar inte använda mig av ordet perfekt, men det är emellertid precis det som det här dygnet har varit. Jag hoppas att ni hade en dag ni är nöjda med också. 

Basic Element's Touch you right now..

~




Dans 6 dagar i veckan det första halvåret. Blandade känslor om det. Då man älskar att göra något får det inte bli att man till slut gör det för att man måste. Dans är min stora passion, men den stora pressen från skolan räckte.



Mosters stora 50årsfest i Göteborg i slutet av mars. Vi minglade, dansade och lyssnade på fina tal. En minnesvärd kväll för alla som var där skulle jag tro.


Ett riktigt powerwalks-år. Första halvåret gick jag mycket tillsammans med någon som är nästan lika stor träningsnarkoman som jag, A.



Smeknamnet partyprinsessan blev ett faktum trots alla pluggnätter och viktiga seminarier.





Vänner kom och gick..




Värmen kom sakta men säkert, vilket resulterade i mycket dagens outfits utanför huset..



Jag tog körkort skulle det ha stått här :)



Mösspåtagning i strålande sol. Tårar och skratt. Lycka blandat med en känsla av ovisshet. Därefter begav jag mig tillsammans med Therese till Utecompagniet tillsammans med A och hans vänner för att fira. Firandet fortsatte sedan på Café Opera.




Världens finaste studentbal på Grand hotel i Saltsjöbaden. Då de spexade lite med vissa elever hamnade jag på storbilden med mottot att det är bra att knyta kontakter och denna bild till.. Kul ialla fall då Jesper är en gammal VRGare..



Amanda Bergman & Jesper Owe

~



Bilder togs till min fina studentskylt *älska*




Min student på Viktor Rydberg gymnasium. Som tagen ur en saga. Strålande sol. Värme. Lycka. Mitt livs lyckligaste dag. Allt var perfekt. Tårar, skratt, kärleksfulla tal. Perfektion. Mina fina betyg var pricken över i:et. Alla MVG utom ett par VG gick jag ut med.



















~



Jag fick mycket fina studentpresenter från familjen

~

Jag fick en massa fina blommor





Alexanders fest på Josefina var helt galen. Värmerekord och hur mycket partyglada människor som helst. Jag har med detta för det var dagen efter min student och jag minns hur jävla lycklig jag var.




Att stötta svenska landslaget var en självklarhet!



Jag har köpt alldeles för mycket skor...





Jag var med på mina två bästa vänners student. Caroline och Ebba. Jag har tyvärr ingen bild på Ebbson, men den nedre bilden är tagen på hennes mottagning.












Mitt livs bästa midsommarafton. På Dalarö. Underbara människor, fint väder och en underbar stämning. Killarna hade ordnat allt till det bästa. Fram mot natten blev det nattbad, sanning&konsekvens och övernattning..

Sonic palms' On the beach..

~




Allsång på Skansen är ett måste under sommaren. Här var Måns Zelmerlöf gäst. Därefter mötte jag A för att dricka rosé med alla hans arbetskamrater på Josefina.






Sommaren i Sverige tillbringades till stor del at Ebba's place vid poolen och på bryggan med Emelie.



Blev medtagen på diverse event av min andra halva Caroline.




Tillbringade mysiga sommardagar i Småland hos min älskade mormor.




















Semester i Palma i juli var ljuvligt! Värmerekord och grym shopping. Kvalitétstid med mina fina föräldrar.









Grillning hos familjen Bergman med kubbspel som avslutning blev populärt.




Milano med min bästa vän. Ett minne för livet.



Där lärde vi även känna modellerna Carlos och Davide som vi fortfarande har kontakt med. Lär bli mycket fester med dem nu när jag flyttar ner! När jag kom hem från Milano bestämde jag mig för att lämna Alexander och gå vidare..

Black eyed peas's I gotta feeling..

~




Festandet fortsatte på Stureplan.. Magenta och White Room var länge mina främsta stammisställen.



Med en nödvändig paus från 6 dagars dans i veckan var nu ridningen det enda jag fortsatte med. Aldrig har jag tyckt att det är så kul! (Men att jag saknat dansen behöver jag väl inte ens nämna?)








Jag gick modevisning på Laroy som anordnades av stylisten Caroline Lidman aka. min bästa vän.



Jag festade vidare..






Galna utgångar ett 20tal tjejer blev vi bortskämda med.





Jag fotades av fotografen Armand Dommer..











Mitt avhopp från en underklädesvisning skrevs om i Stockholmsposten. "Avhopp skakar underklädesvisning" Komiskt!




Den underbara trion kom till! Vi hade det enormt lyckade eventet Good girls go bad på magenta lite senare på året.





Jag gick en modevisning på Galaxy! Aldrig mer kryssning var vad jag lärde mig under det dygnet.



Jag hade X antal drinkbjudningar. Jag slutade räkna när det blev för många..
;)











Jag firade min 19årsdag med mina älskade tjejer. Vi åt gott, drack gott (hihi), en massa tal hölls och uppdrag skulle utföras. Därefter dansade vi oss svettiga på Magenta där klubben bjöd mig på ett drinkbord till mig och mina vänner.



Firade min födelsedag gjorde jag självklart också tillsammans med min familj.



Skalman finns självklart fortfarande med i bilden. (Han var tvungen att få vara med!!!)




Ett av alla event/drinkbjudningar jag hållit i. OJ vad bra det blev!








Trots 3-dagars festande i veckan skötte jag jobbet exemplariskt..



Jag jobbade på, på marlboro Classics i täby där jag stormtrivdes från första början. Underbar personal och underbara kunder. Kan inte bli bättre!




Milanoflytten fastställdes! Ett stort steg att ta själv. Allt bokade jag då ingen var hemma. Den sjunde mars bär det av!




Backstreetboys på hovet (grymt!) och därefter efterfesten på Ambassadeur (grymt!)



Kvällar hemma hos mig med tjejerna fick helt plötsligt en annan innebörd nu när majoriteten i min umgängeskrets lämnar Sverige.




Efter en lyckad glöggbjudning på laroy med Michaela var det dags för Stureplangruppens egna luciatåg..



... och jag blev lucia!




Och slutligen firade jag en underbar jul tillsammans med min familj. En massa julklappar och god mat. Kärlek. På juldagen höll jag i ytterligare en drinkbjudning på Ambassadeur! Lyckat, lyckat.

~

Det är tre låtar jag kommer förknippa 2009 med. De står utspridda i resumén beroende på vad jag associerar låten till.

~

Människor kommer onekligen och går i ens liv. Året startade med förälskelse som utvecklades till kärlek. Som utvecklades till passion och beroende. Som utvecklades till dramatik och ångest. Nya killar kom, nya killar gick. Nya vänner kom, nya vänner gick. Personer som alltid kommer att stå vid min sida gjorde mig inte besviken.

Första halvåret bestod av slit, plugg och träningar till sent på kvällen. Allt för att nå dit jag ville. Om det lönade sig? För första gången i mitt liv gjorde jag mig själv stolt. Jag blir i vanliga fall aldrig nöjd med mina prestationer. Efter sommaren började jag hur som helst festa som aldrig förr - men förlorade aldrig varesig kontrollen eller fotfästet. Det var helt enkelt dags för mig att prioritera mitt sociala liv för en gångs skull. Jag har fått ett socialt nätverk som jag är otroligt stolt över. Festkontakter som behandlar mig med respekt och får mig att må bra.

Vad som räknas är det jag har här och nu. Och det är en bra kontakt med min familj. Världens bästa vänner. Sjuhelvetes planer för 2010, en förhoppningsvis ljus framtid tack vare toppbetyg och en massa fina minnen och lärdomar från 2009. Om jag är redo för ett nytt år?

Jag kan inte vänta.

För mig börjar livet 2010. Det är nu jag ska börja leva. På riktigt.


Svar på lite läsarfrågor!

När du har dina drinkbjudningar - är det klubbens åldersgräns som gäller då, eller alltid 18?
Och är det bara folk du känner/är bekant med, eller är det massa "randoms"? :)

Det är olika. Ibland har det varit 18-19 och ibland 20. Det som oftast gäller då jag har drinkbjudning är dock att gästerna ska vara minst 19 år, eftersom jag själv är det. Det blir lite konstigt om jag ska ha en drinkbjudning som själv nyss fyllt 19, men så ska alla mina gäster vara minst 20. Jag vet inte vad du menar med randoms; jag är ju inte direkt nära vän med alla jag bjuder. Men absolut känner jag alla som kommer då de får en personlig inbjudan av mig. Undantag är er bloggläsare som skriver upp er via min blogg, men där ligger inte majoriteten av de som kommer.

Lite nyfiken, blir du alltid bjuden på drinkar eller köper du själv? =)

Om jag säger såhär tar jag endast emot drinkar av människor jag känner. Är man ute mycket och kommer till ett ställe får man ofta sms eller liknande om att man ska gå till X för dricka; ibland nappar man, ibland inte. Jag skulle aldrig ta emot någon form av dricka från någon random hur törstig jag än var, haha!

Hej Amanda!
Du skrev förut ett träningsinlägg där du gjorde en variant av "kissande hunden" där du istället kickade ut med benet. Jag undrar, brukar du hålla upp låret hela tiden och bara kicka med underbenet, eller tar du ner benet som man gör i riktiga "kissande hunden"? Haha jag förstår om det är svårt att förklara såhär, men hoppas du förstår vad jag menar. Kram

Alltså mellan varje "kick" tar jag ner benet i utgångsposition eller vad jag ska kalla det. Så hela benet jobbar hela tiden, inte bara underbenet. Benet eller foten får aldrig ta emot i golvet, då är det fusk.

hejsan mandy, jag känner inte dig men du vet nog vem jag är haha ;), dem flesta tjejerna flörtar med bartenderna haha . aja iallafall, jag skulle behöva din hjälp .. hoppas jag inte kräver allt för mycket :), finns det något sätt man kan få prata med dig ? i en rum :) så kom på en lösning . svara bara tillbaka här på dina komentarer så hör jag av mig . vill inte nämna vem jag är eller ge dig mitt nummer här så alla kan se det haha du kommer förså sen varför :) puss på dig .

Hmm jag har inte flirtat med någon bartender, så dessvärre har jag ingen aning om vem du kan vara. Har min bloggmail eller facebook så maila där vettja :) Eller så ger du mig en schysst happy hour nästa gång du ser mig så kan du få prata lite med mig ;)

Kan du inte skriva vilka låtar du brukar spela när du tränar hemma? :) bra blogg <3

Visst har jag lite olika specifika låtar till vissa övningar jag gör hemma, som den veteran jag är haha! Men nuförtiden sätter jag bara på 107.5 på högsta volym och vips har jag hunnit göra 300 situps!

VART kommer rosa pälsen ifrån `?? och när köpte du den snälla svara du skulle göra min kväll :D

Så himla roligt att du undrar var den är ifrån. Jag kan inte svara på det mer än att jag fick den (fick låna?) av min kusin för många, många år sedan under en jul när jag bara var en liten tjej. Sen så hittade jag den när jag skulle ut på en långpromenad då all snö kommit under natten och märkte till min stora förvåning att den passade. Jag lär bokstavligt talat ha drunknat i den när jag hade den som liten flickspoling.


Blond neger

Det här med att sola är onekligen farligt. Och nu syftar jag inte på cancerrisken eller det faktum att man får rynkor. Nu syftar jag på det faktum hur lätt det är att bli fast. Jag har inte solat på i alla fall ett par månader och hade glömt hur fantastiskt mycket bättre jag ser ut med färg på kroppen. Fan! Nu solade jag ikväll en gång inför nyår och det ser ut som att jag varit en vecka i Spanien. Detta resulterar i att jag bara vill sola igen och igen.

Som ni märker har jag en himla dubbelmoral då det kommer till just solariesolning. När jag solar själv vill jag helst inte sluta, utan älskar den fräscha färgen och att kunna gå runt osminkad och faktiskt se bra ut 24/7. Men såfort jag ser småtjejer som solar regelbundet tycker jag att det hela bara ser billigt och trash ut. Gränsen är med andra ord hårfin för hur mycket man kan sola. Vitsen är ju att få den här färscha känslan så att man kan gå runt osminkad utan att se ut som ett levande lik.. inte som att man varit iväg tre veckor på solsemester.




Ta tillbaka det jag sagt om mitt pigment. Jag älskar det. Förstår ni varför jag alltid kallas för en blond neger utomlands?




My first love to go..

Det är ingen nyhet att jag har enormt drivna tjejkompisar som verkligen ser till att göra något av sina liv. Flytta till Barcelona, London och styra upp världens projekt i Ghana är bara några av de äventyr som väntar flera av mina närmsta vänner.

Först ut att åka är en rätt nyfunnen vän Alexandra, men som tagit mitt hjärta med storm. Det finns ingen roligare tjej att festa med och jag har aldrig varit med om någon som står för sina åsikter till sådan hög grad som denna tjej. Något jag hatar är människor som vänder kappan efter vinden men det finns inte i Alexandras värld. Hon är världens skönaste tjej och jag kommer sakna allt från våra promenader, till prat om trekanter tillsammans (sorry älskling but I had to confess that hihi) och vilda fester dansandes i sofforna. Behöver jag nämna att hon är drop dead gorgeous?

Lyckligtvis
ses vi igen i några dagar i mitten av januari då vi ska gå några visningar tillsammans. Sedan väntar både ett besök av mig hos henne i London, samt så kommer hon till mig i Milano och då ska vi ta vårt festande till en helt ny nivå. All kärlek till dig min fina vän.



I'll miss you my rocksister!

Middag med Susanna!

Nu ska jag göra mig iordning för att gå ut och äta middag med min fina vän Susanna. Det blir såklart tapas och en massa update om allt som händer. Efter många år av kontinuerligt stöd och fina stunder med denna tjej är jag så glad över att vår relation är lika fin idag som då vi sågs flera gånger i veckan. Mer jordnära tjej får man leta efter!


Vänskap

"Det är skillnad på vänskap och vänskap och dig släpper jag inte."

Med tårar i ögonen läser jag hennes sms. Min andra halva, min bästa vän, min trogna vapendragare, min dyrbara skatt.. min fina Caroline.. hon befinner sig just nu i Spanien. Den femte kommer hon hem för att stanna här i två hela dagar innan hon flyttar till Barcelona. Att bry sig så mycket om någon så att det gör ont är onekligen en unik känsla. Aldrig har jag varit så sårbar.

Jag vet inte hur många gånger jag tagit upp mobilen för att ringa Carro de senaste dagarna. Det går inte en dag i vanliga fall utan att vi hörs minst fem gånger om dagen. Hur ont det än kommer göra att se henne åka, vet jag att om det är någons bröllop jag kommer stå som brudtärna på, och någons barn jag kommer vara gudmor till - är det just Carolines. En vänskap som vår växer inte på träd. Om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig upplevt något liknande tidigare. Och det ska inte ett hundratal mil få förstöra.















John Blund, here I come!

Efter otaliga försök till att somna är jag nu äntligen åtminstone lite trött efter chattande med Mille som alltid är lika underhållande. Det har blivit en liten tradition nattetid. Härligt att jag har lika fucked up dygnsrytm som en nattklubbschef. Bra Amanda! Men nu är det alltså dags. John Blund, here I come!


Jag har glömt att tacka..

Jag har glömt att tacka alla underbara människor som kom på min drinkbjudning i fredags. Både ni jag känner och er andra. Det är alltid lite risky med drinkbjudningar då man aldrig kan veta förrän det är dags hur många som kommer. Du kan ha ett hundratal namn på listan, men så dyker knappt 10% upp. Men jag hade en massa härliga tjejer och killar som kom, som vanligt. Jag är väldigt tacksam för det :)


En lipgloss-puss från mig till er


Taken

Rysningar.. Vilken jävla film!.. Taken handlar om trafficking, om att få sin dotter kidnappad utomlands. En del av mig hatar att jag såg den med min redan oroliga familj. Men jag tror samtidigt att det är bra att se den för att bli ännu mer medveten än man redan är. Se hur små snesteg kan förstöra så mycket. Ni måste se den, så enkelt är det. Från första minuten är du i en annan värld. I en värld man inte kan sätta sig in i, men för knappt två timmar känns det som att du är mitt i den.

Eftersom jag är ledig imorgon och har sovit så mycket ikväll blir det minst en film till. Så skönt att bara vara hemma. Njuter till fullo :)

Ni som kommenterar om personer i min närhet: Ni fanskap har inte här att göra. Gå på mig hur mycket ni vill, det skiter jag blanka fan i. Men att kommentera om personer som inte gjort er ett jävla skit, inte provocerat er eller driver någon blogg ni nolifers följer dagligen trots att varenda litet inlägg sticker er i ögonen - det är lågt. Jag vill inte ha så äckliga människor här.

Tack för mig!

Söndagsmys

Nu har lilla tjejen (jag) sovit i nästan tre timmar. Heeelt underbart :) Nu vankas filmmaraton med familjen (minus Jocke) med chokladfontän och marshmallows, ananas och en massa annat gott att doppa. Jag kommer rulla fram när vi är klara, haha. Men jag är ledig nu nån vecka framåt så det blir dubbelpass träning varenda dag, yeey! Allt som fattas är en hårig karl att skeda med.. :) PUSS

Discokula



Jag blev blixtförälskad såfort jag såg denna lilla paljettsak i butik för några dagar sedan. Love love love it. Så synd att den inte finns i fler färger. Å andra sidan kanske det är bra, för då skulle ni inte få se så många fler överdelar än så, hihi.


Lugnt Stureplan

Hej hopp!

Nyligen vaknat här hemma med Rebecka efter gårdagens bravader. Först hade jag inte tänkt dra ut, utan stanna hemma med familjen och se på film. Men det kröp i benen och då söta Rebecka kunde tänka sig att dra ut var det inga tvivel :) Dock var det ett väldigt lugnt Stureplan igår, men på något konstigt vänster blev det att jag föredrog det. En väldig kontrast blev det hur som helst från i fredags då det var helt smockat.

Vi startade hur som helst med rött vin, ost och kex här hemma, för att sedan bege oss mot Laroy för att hälsa på världens gulligaste tjejer Andrea och Linn. Tog ett glas vin där, och sedan begav vi oss vidare till Ambassadeur där det var rätt tomt och lugnt också. Men inne på Redroom var det drag. Gick en sväng till Magenta för att hälsa på Elias bland annat. Sedan dansade vi på White room med en massa bekanta. Tog en taxi hem rätt sent..

Jag vet för övrigt inte varför killar ute har blivit så förbaskat oförskämda och på. De tror att de kan ta på en både här och där, och att man som tjej ska gå med på det. Jag tycker att det börjar likna hur det är i medelhavsländer mer och mer, vilket är riktigt tråkigt. Men som tur var fick jag lite hjälp från M när det var som värst.






Gårdagens outfit!

 

Äckligt tight klänning från Gina. Har liksom många andra fått svårt för den butiken då man aldrig är ensam om något plagg därifrån, snarare tvärtom. Men denna sötsak kunde jag inte motstå.


Gårdagen

Kom precis hem från M och ska precis hoppa in i en varm dusch. Lovely. Kvällen igår var väl.. rätt kaosartad. Det var lång kö till Amba redan vid kvart i elva och flera av mina gäster kom inte in. Men det löste sig väl någorlunda och jag fick hjälp att få in en del av mina närmsta i alla fall. Annars var det såklart grymt drag på Redroom. Mycket bloggläsare som kommenterade bloggen. Riktigt skoj :)

Jag drog sedan vidare med Alexandra till Magenta, men hon drog rätt snabbt så därefter var det me and Julie som körde resterande kvällen. Mycket dans och mycket av allt, hihi. Vi firade att jag ligger etta i säljstatistik på jobbet hittills i december månad, räknat hur mycket man säljer för per timme. Sjukt kul! Anyway, när de öppnade upp dörrarna till White blev kaoset ett faktum, så jag mötte upp M och åkte hem.





Man har då inte alltid bra kameradagar.. blää.

Listan stängd!

Nu är listan till ikväll inskickad och det går således inte att OSA via mig. Ni är ett femtiotal som OSAt via bloggen bara, vilket är riktigt roligt. Glöm inte att komma fram och hälsa :) Hur som helst har jag nog aldrig fått så mycket namn till någon drinkbjudning tidigare, så jag har mycket höga förväntningar på kvällen!


Inne på Redroom för någon helg sedan :)


Lycka

Efter en magisk julafton gick jag upp imorse för att gå en tvåtimmars promenad med min bästa vän runt Djurgårn. Nu väntar juldagsmiddag med min fina familj och därefter blir det utgång med alla fantastiska vänner jag har omkring mig. Alla kommer att vara samlade idag. Jag är så lycklig idag, och så förbaskat lycklig över hur mitt liv ser ut. Just idag. Äntligen ser jag lycka i min blick när jag tittar på bilder.


Underbara Jul

Jag hade verkligen en magisk julafton i år. Vi har alltid firat halva tjocka släkten i smålandsskogarna, vilket är väldigt svårt att överträffa här i storstan. Men i år lyckades vi få en väldigt fridfull jul, bara vi i familjen. Jg fick hur fina presenter som helst. Bland annat en digitalkamera och en burberryplånbok/liten väska som jag önskat mig. Alla i familjen var nöjda över sina presenter. Kan berätta mer om dem i ett senare inlägg. Vi har haft filmmaraton halva natten, så jag är lite trött. Men sjukt taggad för ikväll. Jag överdriver inte när jag säger att min mobil piper varannan minut. Jag har en helt sick lista till ikväll, så jag tror att detta blir en oslagbar kväll. Kul att så många av er läsare OSAt :)






























Slopar solariet!

Nej, vet ni. Jag tänker inte sola solarium idag. Bara jag tänker tanken på att låta huden grillas och bli rynkig i ett svettigt solarium gör mig illamående. Jag solar hellre en gång dagen innan nyår.. Med tanke på att jag inte kan minnas när jag solade solarium senast, blir det lite svårare att bryta den positiva trenden. Jag vill verkligen se ung ut så länge som möjligt, så jag vill inte låta naturen ha sin gång fortare än nödvändigt. Jag har istället sovit under den stund jag skulle ha solat. En mycket bra prioritering enligt mig! ;)

Nåja, nu ska jag bege mig till Bromma och min käraste Filippa. Jag har med mig lite godsaker i en påse, blir nog en himla mysig kväll. Sist jag var där somnade jag i soffan ett par gånger, men nu när jag sovit ett par timmar innan ska jag nog hålla mig vaken trots den sköna soffan.


Jag använder verkligen en riktig skitmascara i dagsläget. Men lyckligtvis har jag ögonfransar som håller sig långa och fina i alla fall :)


Ögongodis på jobbet är enormt uppskattat!

Inget flirtande på jobbet Amanda! Lättare sagt än gjort när man råkar ha inte bara en, utan två snyggingar i vardera butik som ligger mittemot min. Om det är besvarat? Oh ni skulle bara veta! Den ene var inne och presenterade sig häromdagen. Den andre har inte jobbat på ett tag, men han står här mittemot och verkar minst sagt checka ut utbudet här på Marlboro.. Det skulle jag också ha gjort om jag var honom, hihi! Jag undrar bara vem jag ska välja.. Man kanske kan ta båda två? Lagom till julhelgen och allt.. :)

Dagens planer!

~ Jobb 09.30 - 15

~ Slå in alla julklappar!

~ En tripp till solariet. (Nu är det jul & nyår och jag behöver verkligen lite färg. Framför allt eftersom det är en del hud som visas i bland annat min julklänning. Men, det är en engångsförteelse hihi..)

~ Färga ögonbryn.. et cetera.

~ Hem på lite julfirande hos min syster Filippa.


DRINKBJUDNING @ REDROOM

~ Juldagen (fredag) @ viprummet Redroom på Ambassadeur bjuder jag in till drinkbjudning med start kl 23. OSA för lista till [email protected] för fritt inträde till 23.30. Aldrig har jag haft så mycket namn såhär tidigt till en drinkbjudning. Men det stämmer onekligen att alla ska ut på juldagen. Och jag kan lova er att Ambassadeur, redroom, är the place to be. Vi ses där! ~


Today's look








Shopaholic

På bilden ser ni lite av allt jag köpte idag. Det blev en hel del med andra ord. Jag tänkte först sätta på mig de olika kläderna som jag köpte, men så kom jag på att ni ändå kommer få se allt i omgångar nu på julafton, juldagen samt nyårsafton :)




Jag har syndat

Hej hopp!

Då var jag hemma efter en lååång dag på stan. De första två timmarna fick jag sällskap av Ebbson men de resterande timmarna sprang jag omkring som en tok själv. Jag har nog aldrig haft så mycket påsar att bära på, på en och samma gång. Jag köpte i alla fall klart alla julklappar och är supernöjd med alla. Jag berättar vad jag köpte sen efter jul eftersom jag har familjemedlemmar som besöker denna lilla blogg med jämna mellanrum :)

Men... jag köpte alldeles för mycket till mig själv. Men jag har jobbat så mycket den senaste tiden. Och med tanke på att jag inte har någon pojkvän att handla julklapp till så fick det bli inte mindre än 3 partyklänningar till mig själv. Som om det inte var nog blev det även en paljett-tröja och ett par skor!.. Men fy satan vad nöjd jag är med allt. Nyårsklänning samt klänning till julafton är alltså inhandlat nu. Dessutom blev det en klänning till på juldagen då jag har något väldigt kul som händer. Mer om det i nästa inlägg! :)

Hur som helst börjar jag äntligen komma lite i julstämning. Jag blev upphämtad av mamma och pappa som varit och handlat all julmat. 8 kassar hade de med hem. Såfort vi kom innanför dörren låg ytterligare sjuttioelva julkort på golvet. Helt ärligt förstår jag inte hur vi kan få så mycket julkort. Okej haha det där lät fel, men jag har aldrig sett någon som fått så mycket julkort förut. Men det är ju trevligt! De julkort som kommer till mig personligen är endast från olika nattklubbar.

När pappa sedan sa att jag inte fick gå in i sovrummet för att det är hemligheter där inne kände jag mig som fem igen. Skillnaden är väl bara att jag faktiskt inte smugit mig in i rummet ännu, ha! Jag har blivit en duktig tjej med åren :)

Kommer alldeles strax tillbaka med en massa bilder :)



Det vackraste som finns

Jag har tänkt på en sak många gånger. Det här med kärlek. Vad det gör för inte bara ens inre, utan dessutom ens yttre. Det finns inte någonting som är vackrare än en kvinna som är kär. Okej, inte komplicerad kärlek med mycket up and downs för det tär snarare på ens yttre, men sådan där villkorslös kärlek där allt bara känns så himla rätt. Jag tycker att jag ofta kan se på en tjej/kvinna som är kär. Den utstrålning de utstrålar går inte att ta miste på och det finns verkligen ingenting vackrare.

Personligen saknar jag inte att vara i ett förhållande med tanke på där jag befinner mig nu. Jag får en klump i magen bara jag tänker på distansförhållande och att den ena i förhållandet ska flytta till ett annat land. Det har jag fått uppleva tillräckligt och jag vet baksidan av det. Men jag saknar att vara kär. Att uppleva den här känslan där man knappt kan äta för att det pirrar så mycket i magen. Samtidigt njuter jag av att slippa den. För all oro om att man bävar för den dag det tar slut är hemsk. Som sagt, det finns baksidor med allt.

Ni som är kära: Stråla som aldrig förr, för det finns inte någon som kan göra det lika bra som er. Ni är vackrare än någonsin nu och ta vara på det.

Har jag månne några läsare som är kära där ute?

Don't leave me !!

Jag är så himla trött så jag ska precis gå och lägga mig. Åt nyss en riktigt god middag, så det ska blir skönt att gå och lägga sig mätt och glad, ha! Tråkigt dock då allt blev så förskjutet ikväll eftersom tanken var att jag skulle träffa min andra halva ikväll som ni kan se på bild nedan. Snyggare tjej finns för övrigt inte!!! Jag hoppas att vi kan ses en snabbis imorgon, annars kommer vi inte ses förrän några dagar in på januari precis innan hon åker. Gah, tårarna rinner ner för kinderna bara jag tänker på det.

Hur som helst gick ridningen super idag. Jag red min nyfunna kärlek Dragonite. En liten glad 4-årig ponny som är ganska nykommen till mitt stall. Vi galopperade för fullt i kylan. När det var dags att röra sig hemåt då fötterna frusit till is gick jag tillbaka tre gånger bara för att pussa honom på den fina mulen. Hästar är underbara, och ridning är det bästa som finns.




Stilbrott

Jag måste bara kommentera ett språkfel som så många gör. Jag är en liten språkpolis, så fler inlägg likt dessa kan ni absolut räkna med. Först vill jag visserligen bara poängtera att jag säkert gör små språkfel då och då, men det väsentliga att kommentera är då man gör något språkfel regelbundet. Slarvfel kan vi alla göra.

Hur som helst är det skillnaden på spendera och tillbringa som jag ska ta upp.

Överallt kan man läsa om personer som spenderat en trevlig kväll i goda vänners lag exempelvis. Så skriver man inte. Istället ska man skriva att man har tillbringat en trevlig kväll i goda vänners lag.

Vidare spenderar man pengar, man spenderar inte en trevlig kväll.

Jag tror att det här felet är så vanligt bland annat för att det heter I've spent a nice evening.. på engelska. Och där så direkt-översätter nog många.

Jaja, nu vet ni detta.


Måndag

Hej på er!

Ledsen för dålig uppdatering men jag är så trött nu när jag jobbar hela tiden :P Haha, jag är inte van vid att jobba varje dag i en veckas tid. Men det är bra för plånboken, så jag klagar inte. Imorgon är jag ledig en dag och så jobbar jag sen på onsdag igen.

Jag var lite orolig när jag kom till jobbet imorse då det inträffade något väldigt obehagligt på jobbet igår. Men vakterna tittade till mig med jämna mellanrum så det har gått bra idag. Jag har för övrigt sålt för massor idag också, wiie! Älskar by the way denna julstress. Imorgon ska jag ge mig ut och köpa alla julklappar och armbåga mig fram som alla andra :)

Jaja, nu ska jag snart sätta på mig ridkläderna och gå ner till stallet och rida en lektion. Lär väl bli lekar idag igen eftersom det är sista lektionen innan juluppehållet. Vi får hoppas att underlaget inte frusit, då vi säkerligen idag också kommer att tävla om vem som kan rida snabbast respektive långsammast. Har hur som helst längtat efter ridningen i en veckas tid, men det är verkligen ingen höjdare att tillbringa tid i stallet då det är minusgrader ute. Brrr.

Vi hörs lite senare!

Vad är snyggast?

När vi ändå är inne på hår.. Vad är egentligen snyggast?


1. Lockigt


2. Vågigt/korkskruvar


3. Rakt

(Update: min naturliga "hårtyp" är rakt. Jag behöver alltså ingen plattång för att få det som bild nr 3)


Julklappar

Högst upp på önskelistan i år förutom pengar till milanoflytten är en digitalkamera (använder mammas istället 24/7) samt en burberryplånbok till min burberryväska. Vad står högst upp på er önskelista?

 

I födelsedagspresent för en dryg månad sedan fick jag ju denna mobil som jag trivs så förbaskat bra med. Den är verkligen bäst! Kan verkligen rekommendera den för er som är ute efter ny mobil. Liknar blackberryn men denna är lite mindre och femininare i vitt. Finns dock även i svart som Carro var iväg och köpte för några dagar sen.


Läsarfråga om mitt hår!



Hej hej!
Ville bara fråga dig en sak. Du har såå himla fint hår... Hur får du den där perfekt snygga blonda färgen. Är du naturligt så ljus, bleker du eller är det slingor??
Tack för en bra blogg!

Svar: Först och främst tusen tack! Jag är naturligt ljus, slingar bara håret en gång om året. Så det är sommarens blekande strålar som fixar färgen på mitt hår. Sedan att jag aldrig färgat håret, och bara slingar en gång om året, gör att det håller sig sådär glansigt & fräscht. Att tvätta håret sällan är också ett tips. Och skippa fönen och färgning så ofta som möjligt!

Jag tänkte lägga upp en bild på det som fanns i goodiebagen från Baressos hårvisning i fredags, men det gick inte av någon anledning. För er som undrar var det dock:

Hårborste
Senjal Fluid Silk
Volym-spray, Redken
Hairglue, Headgear
Creme gum, Headgear

Har ni fått någon julkänsla i år?

Uppe med tuppen idag! Igår somnade jag klockan nio, och så gick jag upp nu vid åtta. Mycket skönt med lite ordentlig sömn. Det känns så konstigt att prata med folk nu som är påväg hem från efterfester och dylikt. Visserligen har jag faktiskt aldrig varit på någon efterfest, men det händer ju att man inte är hemma förrän när klockan närmar sig halv sex, och då finns det dem som stiger upp till jobbet.

Jobb 09.30 - 15 som gäller idag. Jag hoppas verkligen att det är lika mycket folk på förmiddagen som det var igår. Mycket roligare då!.. Jag ska öppna butiken imorgon igen (ääälskar att jag jobbar varje dag nu) så det blir lugnt ikväll. Men en ordentlig myskväll ska jag nog lyckas ordna :) Blir nog lite shopping i täby innan jag åker hem.

Nu ska jag dricka klart min varma choklad och äta upp mina lussebullar. Så ser för övrigt min frukost ut dagligen såhär års. Riktigt mysigt. Men jag saknar fortfarande min christmas feeling totalt. Visserligen hjälper snön till litegrann, men den riktiga julkänslan har inte infunnit sig ännu. Har ni fått någon julkänsla?


Godnatt!

Med alldeles för få timmars sömn inatt har jag nu kämpat med att hålla mig vaken så att jag istället kan sova för natten snart. Dagen på jobbet var inte alls jobbig trots en hejdundrans utgång igår, snarare tvärtom! Jag sålde som tusan så dagen gick hur snabbt som helst. En massa julklappar blev det att slå in med andra ord.

Tanken var att jag skulle ha värsta myskvällen här hemma med en massa gott att äta och en bra film att se. Men trots att allt är inhandlat, ska jag inte göra iordning någonting av det. Istället ska jag krypa ner i sängen och prata lite med Carro innan jag kommer somna som en stock. Vi ska skvallra om gårdagen. Mycket hände som vanligt och personligen träffade jag personer jag inte riktigt räknat med att träffa.. Men det är ju spännande!



Godnatt alla fina läsare!


Yesterday's look




Typiskt mig!

Björn Ulvaeus från ABBA kom för ett tag sedan in i butiken med sin fru (?). Vad gör jag? Sätter på ABBA på högsta volym och ger honom mitt bredaste leende och lätt röda kinder. Pinsam? That's me!

(Han handlade för övrigt ett par plagg av mig så helt gjorde jag nog inte bort mig i alla fall)

What a night!

Ojojoj my ladies.. vilken grym kväll igår! Jag var taggad som en igelkott och efter första cosmon var jag minst sagt på banan. Första gången en drinkbjudning gjort en smålullig. Okej, jag fick lite hjälp på traven av tjejerna som höll i bjudningen och en viss grabb vid bardisken som fick mig att svepa cosmos. In a good way. Hur som helst var det lilla jag som spårade gällande dansen.. Men jag tror att det uppskattades ;)

Visningen var trevlig, goodiebagen ännu trevligare, hehe. Skämt åsido. Men det var helt okej. Ambassadeur var som vanligt på topp. Trevligt att alla grabbar som jobbar där var så mån om att lilla jag skulle få dricka i sig. Såg jag törstig ut kanske? Jag som är uppe med tuppen för att jobba idag.. Så fel det kan bli. Men just igår kändes det som att alla bestämt sig för att supa lilla mig under bordet. Om de lyckades? Pfft!

På white room senare var det en massa bekanta precis som vanligt. Med ett rinnande smink, en gång lockigt hår och för hög alkoholkonsumtion körde jag satan ur white room. Ni vet, en sån där kväll man skiter i alla regler och bara inte orkar bry sig. Jag tänkte ge er ett exempel, men det är för tidigt för det. Hihi.


Magenta, all dressy och håret har fortfarande lite lockar i sig.


White room. Jag är förbluffad över att jag faktiskt lägger upp den här bilden för den är ju då inte snygg någonstans på mig. Men jag visar er att det viktigaste är att ha kul. Och vet ni? OM jag hade.

Update: Att gå upp innan åtta efter en utekväll brukar innebära att man inte ser något som helst livstecken från någon på ett par timmar. Det finns ett undantag och det är Maxi som hållit mig lite sällskap. Why? Han har inte lagt sig ännu.

PS! Kika in här senare så får ni se bilder på gårdagens outfit!

Jag är stolt över..

  • Att jag har stor självrespekt och värderar min egen kropp högt. Alltid. Jag har aldrig gått med på något jag senare behövt ångra. Och jag lever trots det livet och njuter av livets goda. Men jag gör det enligt mig med stil, och medvetenhet om mina handlingars konsekvenser. Jag skulle aldrig döma eller se ner på någon som exempelvis har sex med många, men för mig är jag uppfostrad med att man endast är intim med personer man har en nära relation med.
  • Att jag tog vara på åren i skolan, pluggade häcken av mig och gick ut med toppbetyg trots allt annat som lockar i livet och som är så långt bort från skolan man kan komma. Man har bara ett fåtal år på sig att ta vara på den möjlighet som skolan och dess utbildning faktiskt ger. Nu kan jag välja och vraka bland alla yrken och bli något som jag verkligen kommer att brinna för.
  • Att jag tränar dagligen, håller mig slank och alltid tänker på kroppens bästa i första hand. Jag röker inte och dricker periodvis ingen alkohol alls. Jag försöker alltid dricka måttligt de gånger jag konsumerar alkohol. Jag kan släppa loss trots att jag är spiknykter. Tråkigt liv? Inte alls, jag är ute och dansar två - tre gånger i veckan och har alltid skitkul.
  • Att jag mer än ofta låter mina nära och kära veta hur mycket de betyder för mig. Jag ger de ofta komplimanger som kommer från hjärtat och låter dem veta att jag inte skulle klara mig utan dem. De jag har omkring mig gör mig till en bättre människa och jag tar inte en enda av dem för givet. På samma punkt är jag även stolt över att jag har skapat ett så socialt liv med en massa vänner och bekanta omkring mig.
  • Att jag har slutat sola solarium och kan inte ens minnas när jag gjorde det senast. Förutom att jag äntligen kommit underfund med att det ser väldigt billigt ut att vara solariebrun (tro mig, det syns att man blivit brun genom att betala 60 spänn för en billig bränna) såhär på vintern, är jag livrädd för att få hudcancer. Min pappa jobbar inom medicin och allt därtill och jag blir således väl informerad om allt som rör ämnet. Hudcancer är inte så alarmerande och vanligt som jag trodde att det var. Det är värre. Och alla rynkor man får ska vi inte ens tala om. Och det är inte bara rynkor vid 40 + utan jag tycker att man ser direkt på en hy som blir stekt i solarium en gång i veckan. Den förlorar sin lyster och ser varken ung eller fräsch ut..
  • Att jag som är van att få allt serverat på ett silverfat hemma, vilket absolut inte är något att vara stolt över, tagit mig i kragen och ska åka alldeles ensam till ett nytt land för att klara allt på egen hand och således utvecklas som människa. Jag har inte fått hjälp med någonting, utan har fixat allt från försäkring&skola till boende&csn själv. Det är inte lätt att fly från sitt hem, alla vänner och tryggheten, när alla ens nära och kära dessutom gör allt för att man inte ska sticka, men ändå ta tag i det för att man vet hur mycket det kommer att ge en i slutändan.

Jag tycker att det är enormt viktigt att stanna upp ibland och fundera på vad man är stolt över med sig själv. Stora som små saker. Jag tycker att ni alla ska fundera över vad ni själva är stolta över, och dela gärna med er av en eller flera punkter i kommentarsfältet om ni vill. - Alternativt göra en egen lista i er egen blogg och länka sedan till er blogg i kommentarsfältet.

Och snälla ni, bespara mig kommentarer om att jag bara vill framhäva mig själv. Ingen människa ska bli trampad på för att man är stolt över något. Som läsare tror jag att man ofta får en bild av att bloggerskan lever ett så felfritt liv för att man tror att det som står i bloggen är en korrekt spegling av bloggerskans liv, men jag kan lova er att det inte finns någon som lever ett felfritt liv. Man väljer helt enkelt bara att fokusera på det positiva i bloggen, och utelämnar allt som gör en ledsen.


Lycka!

Idag är jag på äckligt bra humör!

Eros Ramazzotti

Hej hopp!

Nu ska jag åka till jobbet för att jobba 14-20. Därefter ska jag skynda mig hemåt, göra mig iordning och åka för att möta tjejerna. På kvällens schema står Baressos hårvisning där jag fått i uppgift att bjuda in mina tjejer, samt framför allt: Carro&Paulinas avskedsfest på Magenta. Dessa tjejer kommer spåra sönder ikväll..

Nu har jag precis ätit en kycklingsallad och lyssnar likt varje morgon/förmiddag på Eros Ramazzotti. Den karln är så äckligt snygg och hans låtar är de finaste som finns. Så fort jag vill bli på bra humör och drömma mig bort till Italien för en stund, sätter jag på någon av hans skivor.




Änglar på utsidan...

Godkväll! Efter en lång dag på jobbet var jag supertrött idag och inte alls sugen på att röra mig ut i snöovädret igen senare på kvällen. Men jag tog mig i kragen eftersom en träff med Carro och Paulina var bestämd. Och jag måste säga att jag är riktigt glad över att jag träffade dessa damer. Jag blev på så sjukt bra humör efter jag träffat dem så nu kommer jag sova med ett leende på läpparna hela natten. Det finns bara två personer jag kan vara så äckligt brutal med och det är dessa brudar. Haha, jag börjar fan skratta här i min ensamhet bara jag tänker på det.

Hur som helst sitter jag och skriver med bästa Caroline på facebook och tackade precis för en trevlig kväll och att de gjort mig på så bra humör, varpå hon svarar..:

Caroline:
ni är underbara
och jag älskar er som FAN
kukhuvud vad jag tycker om er alltså!


De tre musketörerna.. ser så oskyldiga ut. Men jag skulle bokstavligen dö om något av våra samtal bandades.


Hittade lite bilder..

Nu får det f*n vara slut på vintern. När jag kategoriserar inläggen hittar jag en massa fina bilder, men jag fastnade speciellt för dessa. De flesta är tagna på försommaren och man har hela långa sommaren framför sig. Jag tycker egentligen helt okej om vintern och snö, men nu får det fasiken vara nog!! Ge mig sommar och sol. Satan vad man ser mycket bättre ut under den delen av året dessutom än man gör nu, ha! Gå i ide? Ja tack!
























Och så en liten outfitbild slank in :)


Kategorier

Jag vet inte om ni har sett att jag skapat kategorier (det var väl på tiden?!) här på bloggen. Jag håller på för fullt och kategoriserar inläggen just nu, men jag lär nog inte orka göra så med alla inlägg ända från starten. Men några månader bakåt i alla fall. Kategorierna är:

Amanda: Om allt och inget. Här skriver jag om allt från ytligheter och vardagsbetraktelser till djupa inlägg om tankar och funderingar. Detta är även standardkategorin så alla inlägg jag inte hunnit kategorisera hamnar automatiskt under denna kategori.

Frågestund: Här hittar ni alla frågestunder där ni ställt frågor - och jag svarat.

Träning: Alla träningsinlägg. Allt från konkreta träningstips till allmänna inlägg som rör just träning och hälsa. Ni vet vilken träningsnarkoman jag är så här kan jag nog ha rätt mycket att komma med. Även dansen och ridningen är såklart inkluderat här.

Outfitbilder och facelooks: Här hittar ni mina outfitbilder samt så brukar jag alltid ha ansiktsbilder med då. Jag är ingen modebloggerska, men det händer ändå att jag tar bilder på mina outfits och då hamnar dem i denna kategorin. Ansiktsbilder som jag är rätt flitig på att ta lär ofta hamna här också.

Uteliv: En kategori som med mig kommer att användas väldigt ofta, haha! Allt från mingelbilder till allmänna inlägg om diverse utgångar. Mycket bilder på mig och mina vänner!

Milano: När jag flyttar till Milano kommer jag endast att blogga under denna kategorin, så att man sedan enkelt kan gå tillbaka och läsa inlägg från tiden där.

Fler kategorier kommer med all sannolikhet att dyka upp då och då, så håll utkik vettja!

Resfeber

Somliga kallar det för en olustig avvikelse, andra ser det som en ljusglimt i den annars så banala och ack så förutsägbara tillvaron. Kanhända är det en kombination, en konstellation, av dessa två ytterligheter för gemene man. För mig alternerar det.

Privatim vågar jag visa min fruktan, min disharmoni av att min dröm sedan barnsben månne är överskattad. Så höga förväntingar. Så lite tid. Hur genomgripande blir min vistelse? Vilket avtryck av min egen såväl psykiska som fysiska person lämnas tills vidare utom min vetskap?

Mitt hem. Landet lagom vars största betydelse för mig en gång för alla kommer att spegla trygghet. Eller kanhända fastmer förutsägbar och således prosaisk. Samma visa om och om igen. Alla behöver vi förändringar, eller? Månne bryter jag ett vinnande koncept. En realitet endast den inskränkte väljer att lämna. Månne tar jag det mest fördelaktiga beslut i mitt liv.

Av alla tillkommande plus och minus i mitt beslut, fokuserar jag på plussidan. Det är så jag fungerar. Med allt. Med optimism i blicken och ett ständigt leende på läpparna antar jag min största utmaning i mitt liv. So far. Men hur säker jag än är på att detta är det optimala, att detta kommer att förändra mitt liv till det positiva, kan jag omöjligt undgå att fångas i ett nät omringad av minustecken såfort jag förlorar kontrollen över mina tankar. I mardrömmens realitet blir jag rädd. I det verkliga livet är jag övertygad. Orubblig.

Detta, mina vänner, kallas resfeber.

Torsdag

Godmorgon folket!

Sitter just nu och äter lussebullar och dregglar över Erik Grönwall som är med i vakna med The Voice. Vilken grabb, vilken grabb. Jag har för övrigt valt att inte ens nämna hans kära flickvän som gjorde var och varannan tjej galen då man ville ägna all sin uppmärksamhet åt killen med rösten som kan bota torka.. Är han på min innelista är hon ganska given på utelistan. Men inte nödvändigtvis för att stackarn stod kvar som ett gråtande fan på scen, utan för att hon är hans flickvän !!

Jaja, nog om det. Och till något annat som på riktigt är hemskt, nämligen mobbingen som går för långt. Mobbingen som tar liv. Senast i raden är elvaåringen som hängde sig. Alltså hör ni hur det låter? Helt seriöst vet jag att många av er därute ska ta åt er av det här. För det händer att jag får kommentarer som är så omänskligt elaka att jag inte förstår hur någon har gjort sig förtjänt att få sånt skit kastat i ansiktet. Folk som mobbar, om det så är via internet eller i verkligheten, är inte medvetna om konsekvenserna. De är inte medvetna om att de kan få ett liv på sitt samvete som går förlorat på grund av dem. Vidriga människor är vad det är.

Nu måste jag sticka iväg till jobbet. Vi hörs lite senare!


DAGENS FRÅGA!

Postat av: Klara

Snälla söta! Du fortsätter väl att blogga när du flyttat till Milano? Skulle vara så underbart kul att få fortsätta följa ditt liv där tycker jag! =)

/ en trogen läsare!

Svar: Det kan du skriva upp att jag kommer! Är det någon gång jag kommer att få en grym blogg är det just då jag börjar blogga från Milano. Hela designen och givetvis innehållet kommer att bli helt annorlunda, och enligt mina förhoppningar till det bättre! Dagliga uppdateringar med en massa bilder från städernas stad. Det blir nog inte helt fel. Angående bloggen rent konkret får jag hela tiden diverse förfrågningar om att börja blogga för olika företag, på olika sajter et cetera. Senast i raden var från en känd herrtidning.. Men jag har inte fått något erbjudande jag nappat på hittills - man måste vara superkräsen (!!), så därav fortsätter jag här och kommer så att göra även från Milano som det ser ut nu. Det blir nog extra kul för er trogna läsare som följt med sedan tankarna om detta startade - tills allt träder i kraft. Sedan lär det nog komma en hel del nya läsare med på vägen också.. Super kommer jag helt enkelt se till att det blir. Stockholmstjejen som direktrapporterar från Milano. Nu är det inte långt kvar!..

  

Onsdagsmys

Hej hopp!

Idag blev det en lång dag på jobbet. Men det är inte mig emot som ni vet.. hihi. Jag har sålt superbra idag också vilket alltid är trevligt och fått mycket fina komplimanger från kunderna. Fick med mig en present från jobbet också. Så gulligt så. Men nu är jag jättetrött då jag fick stanna i butiken två timmar längre. Tack igen Emelie för ditt sällskap. Hjärta till dig.

Hur som helst blir det definitivt myskväll ikväll. En massa nära och kära propsar på utgång och partyprinsessan blir givetvis såå sugen. Men nej, idag ska jag lyckas hålla mig utanför Stureplans klubbar. Istället blir det kinamat take away, lussebullsbakning och träning. Hela helgen vankas det som vanligt utgång så ikväll ser jag fram emot en riktigt myskväll.



Är det något jag är supernöjd med hos mig själv är det min hy. Det gäller att fokusera på det man är nöjd med hos sig själv, och jag är personligen väldigt glad över att jag har en väldigt felfri och jämn hy. Jag tycker att ni ska passa på att fundera på vad ni är extra nöjda med hos er själva. Fokusera på det du är nöjd med, istället för det du saknar. Alla har vi våra komplex, men det är bara dumt att lägga energi på dem när vi alla har så mycket fint vi borde vara tacksamma för och fokusera på istället.

Kul att även grabbarna hittat hit..

"OJ! Satan i gatan! Dom klackarna och dom byxorna ihop. Tack gode gud för att du finns Mandy. Kommer att leva på dom där bilderna hela vintern."


"Gumma, Efter våra senaste träffar på vissa ställen kring en viss svamp kan jag nog bara konstatera att du hör hemma på plats numero 1!"

"Oh får jah röra din rumpa ? Skulle pussat på dig tills du slog mig sötnos.. muums på digg och grr på din heta rööv OOHH"


Onsdag

Godmorgon!

Som jag skrev igår lade jag mig direkt efter inlägget publicerades. Jag somnade som en stock..

... och vaknade 3 och en halv timme senare pigg som jag vet inte vad. Jag blev så sur eftersom jag förutspått just detta, så jag låg där och vred och vände på mig i hopp om att bli utmattad och således somna. Men icke. Efter tre år på Viktor Rydberg där det var en vana att gå och lägga sig på kvällen för att sen gå upp igen mitt i natten och fortsätta plugga fram till skolan började för att gå och skriva ett prov, gå på seminarium eller dylikt, sitter detta fortfarande i mig och jag har alltid lika svårt för att gå och lägga mig innan tio i alla fall.

Det komiska i det hela var att mamma vaknade precis samma tid. Så vi gick upp tillsammans och satte oss och drack mjölk och åt knäckebröd med ost. Så satt vi där, haha! Och pappa som är en riktig nattuggla blev nog glad över att få lite sällskap. Mysigt hade vi hur som helst.

Jag känner mig trots detta pigg idag och det är alltid lika lätt att gå upp till mitt nuvarande jobb. Och jag är nog den mest morgontrötta person man kan hitta. Men så är det nog när man verkligen trivs någonstans och vet vart lönen ska gå, haha!

Hur som helst står det jobb på schemat och sen får vi se vad som händer senare, beroende på hur länge jag behöver vara kvar. Men en träff med Carro och Paulina var det hur som helst på tal om. Nice!

 
Blöt efter att ha gjort snöänglar i snön :)

GODNATT!

Nu äntligen ska jag göra mig klar för sängen!!! Idag har jag för övrigt bloggat flitigt. Jag hoppas att ni uppskattar den tid jag lägger på er, och snälla, var inte för hårda med era kommentarer. Den här vänliga stämningen vi har haft här den senaste tiden gör det så himla roligt för mig att blogga. Och framför allt: det får mig att fortsätta. Sen spelar det väl ingen roll att jag lägger upp bilder på mig själv där jag ser likadan ut på varje bild som jag fick en kommentar om. Jag skadar ingen med mina bilder utan fantasi. Kom ihåg det.






Tröttast i stan

Kan. Inte. Hålla. Ögonen. Öppna. Jag vet inte vilka ord jag skall använda för att ni ska förstå hur trött jag är. Jag sitter här i soffan med lapen i knät och försöker för ovanlighetens skull ta mig tid att gå in på diverse bloggar för att fördriva lite tid. När man för en gångs skull ska göra det, kommer jag knappt på en enda [som lockar]. Förutom mina vänners såklart, men dem följer jag redan dagligen.

Hur som helst tänker ni säkert men gå och lägg dig då och sluta gnäll. Men går jag och lägger mig nu kommer jag vakna inatt hur pigg som helst. Och det, mina vänner, bådar inte gott då man ska öppna dagen efter. Så nu sitter jag här i min soffa och håller er uppdaterade om min miserabla situation tills klockan är nio och jag således kan gå och lägga mig. För nio kan man gå och lägga sig. Men åtta är omänskligt tidigt. Middagstid hallå?

Inte heller vågar jag lägga mig i sängen för att läsa eller dylikt innan det är dags för mitt efterlängtade möte med John Blund. Då lovar jag er att jag anländer till mötet lite för tidigt. Så nu ska jag äta en apelsin, skriva vidare med mina trogna bundsförvanter på facebook och låta dem få höra hur trött jag är. Och sedan slutar det hela med att alla skriver brb för att fly från min självömkan trots att de alla sitter kvar vid datorn.

För er uppmärksamma själar ser ni även att det tagit mig 26 minuter att skriva detta meningslösa och fragmentariska inlägg. Men hey! Nu är det bara 34 minuter kvar. Det klarar jag.. Zzz

Veckan består av... JOBB!

Sedan Milano fastställdes vill jag bara jobba så mycket som möjligt. Dels ska nästan 30 000 cashas snart och dels vill jag kunna leva la dolce vita där nere, hihi. (Hallå jag har väl berättat att min skola ligger på Milanos största shoppinggata med skobutik efter skobutik!?) Att veta vart pengarna går är verkligen tillfredsställande. Hur som helst blir jag därför en glad Manda såfort jag får veta att det blir mer jobbtider.

Denna vecka jobbar jag onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Halleluja! Till helgen väntar trots det roliga tillställningar i form av Caroline & Paulinas avskedsfest (blandade känslor om det såklart, men kvällen i sig kommer bli galen!) samt så ska jag bjuda in mina närmsta väninnor för Baressos hårvisning på fredag då tilltugg och goodiebags utlovas. Det blir nog en trevlig helg.


Happy happy!

Augusts vilja

Ikväll var tanken egentligen att jag skulle hitta på något. Men trots mina 14 timmars sömn inatt är jag supertrött och har nu krypit i mjukiskläderna och tvättat av sminket. Lär gå och lägga mig vid nio ikväll eftersom jag ändå ska öppna butiken imorgon.

Min duktiga pappa som är författare fick idag ett välförtjänt stipendium. Hans senaste bok är Augusts vilja som handlar om pojken August som har diabetes. Man får följa hans vardag som diabetiker och hur han klarar det trots sin låga ålder. En väldigt fin bok och jag håller med alla recensenter som kallar min pappa för sjuka barns ambassadör. Han är alltså författare och skriver populärmedicin. Han följer sjuka barn i deras vardag tillsammans med läkare där man som läsare till hans böcker kan lära sig mer om en viss sjukdom och hur det är att leva med den; allt skrivet på ett väldigt personligt plan. Han har skrivit om allt från epilepsi och cancer till blindhet och muskelsjukdomar. Googlar ni Thomas Bergman kommer det fram en hel del av böckerna han gjort, bland annat på wikipedia. Han är både fotograf och författare till sina böcker. I dagsläget jobbar han bland annat för Karolinska Institutet.




Jag kan verkligen rekommendera er att köpa denna bok. En perfekt julklapp och jag kan lova givande läsning även för den som inte har diabetes.

Today's look











Let it snow

Idag har jag njutit lite av snön, gjort en del ärenden på banken samt varit hos min matte-elev och planerat in intensivlektioner nu i jul. Tack vare mig har han gått från ig i matte till vg och hans föräldrar håller verkligen hårt om mig nu tills jag åker. Nu siktar vi mot mvg och självklart ska vi fixa detta! 

Underbart med lite snö äntligen. Dels för att det är jul och då ska det vara snö. Och så blir det så mycket ljusare ute av snön vilket alltid är trevligt. Nu ska jag dricka ett glas julmust, mums!

 

En massa lipsyl på läpparna måste jag ha ute i kylan. Ljusrosa pälsen plockade jag fram för att inte frysa.

Tisdag

Hej på er!

Inatt har jag sovit i nästan 14 timmar. Jag lade mig rätt tidigt igår så idag är jag superpigg! Gårdagen var lugn och skön. Well, om man bortser från ridningen där vi lekte hela lektionen. Bland annat tävlade vi i vem som kan rida på färst (ni vet väl att det heter få, färre, färst) galoppsprång - dvs vem som kunde rida snabbast respektive långsammast. Jag red på en riktig hurtigbulle så det gick rätt enkelt att rida snabbt så att tårarna näst intill kom. Halva gruppen ungefär gjorde detta barbacka. Man kan väl lugnt säga att en och annan avsittning var nära. De är galna de där tjejerna. Rider i full galopp utan sadel då det är snö och svinkallt (=hästarna pigga som tusan). Själv valde jag att rida med sadel då jag får så satans ont varje gång jag rider barbacka.

Idag ska jag göra en del ärenden inför Milanoflytten och därefter blir det nog en fika med en vän. Sedan väntar jobb resten av veckan. Jag pratade precis med Carro som är mitt uppe i att ta en fika med en vän varje kväll för att säga hej då lite personligt. Det där känns så avlägset för mig, men snart har jag bara två månader kvar i Sverige och då är det min tur. AAAAAAAAH.

Vi hörs om en stund igen. Igår hade vi by the way besöksrekord här. Helt sick egentligen men hoppas att ni trivs ni nya läsare. Jag har en del frågestunder publicerade från ett par månader sedan, så kika gärna där om ni vill lära känna mig lite bättre. Puss så länge!

Blått

Som ni kanske har märkt klär jag mig oftast i svart såhär på vintern. Det är en färg som klär i stort sett alla riktigt bra. En färg som jag tycker att jag personligen passar väldigt bra i förutom svart är blått. Jag har väldigt ljusblå ögon som framhävs av ljusblå plagg. Likadant som personer med gröna ögon kan blow me away i gröna plagg där deras ögon framhävs så fantastiskt fint. Det är kul att jobba med färger. Personligen gör jag det alldeles för sällan..


Vem är världens vackraste kvinna enligt dig?

Enligt mig finns det ingen på denna jord som är vackrare än Adriana Lima. Killar inkluderade. Jag satt igår och kollade igenom 980 bilder på henne från hennes fanclub på facebook. Det finns ingen skönhet som hon enligt mig. Kroppen är perfektion. Likaså hennes ansikte. Jag dör en miljon gånger om när jag ser henne. Jag vet inte hur ni är men jag mår så bra av att se på vackra tjejer. Jag tittar alltid på snygga tjejer hellre än snygga killar, trots att jag är hetero. Att se tjejerna i Victoria's secret fashion show (där hittar man världens vackraste tjejer enligt mig) och deras kroppar gör mig bara superinspirerad till att träna mer och leva sundare.










Plats nr 2 får ingen mindre än Doutzen Krouse



...Och plats nr 3 går givetvis till Miranda Kerr



Vem är världens vackraste kvinna enligt er?

Bild-update från några av de senaste utgångarna!

Min vän Alexandra har laddat upp en massa bilder från de senaste utgångarna. Jag lånar några så att ni får se :)


Girls på mitt, Carros och Paulinas event Good girls go bad på Magenta!


Idolmys hos mig!


Bob Sinclar Ambassadeur. Jag och min fina killkompis Johan!


Vi körde bord..


Ladies med jumboflaskan som det senare halsades ur..

 
Champagne och dansandes i sofforna


Det var blött och jag var taggad


Den här bilden hittade jag någon annanstans..


Likaså denna.. :)


Jag och Alexandra var helt klart dansprinsessorna den kvällen ;)

Majoriteten här var riktigt risiga bilder, men jag tror att det syns på flera hur förbaskat kul vi hade. Jag fick höra något väldigt fint från Johan i fredags på Bob Sinclar. Nämligen att "ska man ha kul ute så ska man bjuda med Amanda&Alexandra, för det finns inga som festar som er". Det tyckte jag var kul att höra.

Love, love, love

Det här med kärlek tycker jag är det svåraste som finns. Jag är en riktig sucker såfort det kommer till kärlek och tror alltid att det som händer i filmernas värld även händer i den värld vi lever i. Verkligheten. När jag tänker efter har mina tidigare relationer varit som i filmernas värld. Passion utan dess like och stora bråk som avslutas med att någon springer halvnaken efter en ut på gatan och där avslutas allt i tårar och kyssar. 

I det liv jag lever i dagsläget passar ett förhållande inte in. Jag är ute och festar två - tre gånger i veckan, har en massa killar omkring mig, skriver om mitt liv i en blogg som runt tusen främlingar följer dagligen, vilket är det värsta tänkbara för en seriös relation, och ska jag vara ärlig handlar det mesta i dagsläget om just yta då det kommer till killar. Uppmärksamhet för att man har en tight kropp eller sexig blick. Sen att majoriteten varken bryr sig om eller vet om jag har något innanför pannbenet eller inte är liksom inte det väsentliga. Och hur mycket jag än älskar att festa, lära känna nya människor varje kväll och dansa till killars blickar på den hetaste klubben (Vilken tjej tycker inte om det?) saknar jag kärlek.

Jag har varit kär
tre gånger i mitt liv. Två gånger om man ska se till känslornas intensitet. Mina känslor för Michael avtog snabbare än jag någonsin kunnat ana och för mig är det ett tecken på att de förmodligen inte var så starka som jag först trodde.

Hur som helst saknar jag den här villkorslösa kärleken där man bara är den andres. Jag kan nog inte komma på någon relation eller ett förhållande som jag fått en liten insyn i där killen ifråga endast haft ögon för tjejen han träffar. Och det är illa. Jävligt illa. Frestelser och lockelser kommer det alltid att finnas. Men är det så att dagens förhållanden är baserade på för mycket ytliga aspekter, att det blir lättare för andra tjejer att fresta den upptagne killen? För hade relationerna varit mer egenskaps- och personlighetsbaserade, hade det blivit svårare för tjejer att komma emellan ett förhållande och stjäla uppmärksamhet. För så unik är individen att ingen är den andra lik och således är det få tjejer som kan konkurrera ut den tjej en kille fallit för rent personlighetsmässigt.

Jag vet egentligen inte vart jag ville komma med det här inlägget mer än att kärlek är tamejfan det svåraste men finaste som finns. För er som undrar har jag nyss sett Holiday och blev således lite mer känslosam än jag redan är, hehe. Därav detta inlägg. Min nästa stora kärlek ska hur som helst inte hittas på Stureplan. Han ska vara galen i mig och se på mig med sådana där tindrande ögon som han bara får när han ser på mig. En kille som alltså bara har ögon för mig. ...Om det nu existerar.

Tur eller otur att kunna bli sådär äckligt brun?

Nu såhär i vintertid är det svårt att inse hur brun man är sommartid. Nu ska ni inte tänka på bilderna från luciatåget igår där jag på vissa bilder ser riktigt sommarbrun ut enligt mig själv. Så brun är jag faktiskt inte. Det kan jag erkänna. Inte för att jag någonsin använt B.U.S men bilden är väl redigerad så man ser brunare ut. Hur som helst är jag otroligt glad över att jag inte solat solarium på så pass länge eftersom jag faktiskt inte längre vet om jag tycker att det är så himla snygg att vara så brun. Nu känner jag att inlägget förlorar sin kontenta men jag hittade hur som helst två bilder från i somras där jag är äckligt brun. Förr älskade jag mitt pigment och att jag blir så brun trots att jag är ljushårig och har blåa ögon. Men helt ärligt vet jag inte hur snyggt detta egentligen är?

 

Tjejen med silverbyxorna

Yesterday's look



 


:)

Denna söndag lever minst sagt upp till bestämmelsen om att det är vilodagen. Dagen startade med en lång promenad längs vattnet. Jätteskönt sätt att starta dagen på. Men när jag kom tillbaka hem var jag så trött igen så jag tog en powernap och för en gångs skull ställde jag inget alarm. Och således sov och sov och sov jag.. Men nu är jag vaken och läste precis ett inlägg på Andrea och Linns blogg skrivet av Andrea som faktiskt gjorde mig rörd.

Jag vet inte om ni känner igen er, men det är så sällan man som tjej får höra fina ord från andra tjejer som man inte känner så bra. Självklart händer det; personligen får jag lyckan att ha fantastiska läsare som er som nästan dagligen skriver fina kommentarer och mail som jag läser om och om igen. Men i regel är tjejer elaka mot varandra, skit kastas hej vilt utan att man ens känner personen ifråga man kastar skit på och allt är alltid så fixerat vid rivalitet och konkurrens.

Så läser jag det här inlägget och slås än en gång över vilken fin tjej det är som skriver. Det finns ingenting som jag beundrar så mycket som tjejer som är så starka i sig själva att de kan visa uppskattning och således sporra andra tjejer som nödvändigtvis inte är de man står närmast.

Tack igen för fina ord Andrea. De gjorde min söndag :)

Ni hittar inlägget här:

http://blogg.stureplan.se/andrealinn/2009/12/13/gardagens-tomtenissar/#respond
 


LUCIA

Vilken kväll! Jag vet inte var jag ska börja. Gårdagen startade med glöggbjudning, minglande med våra gäster och därefter en massa dans! Sedan var det då dags för Stureplans egna luciatåg att lussa på Stureplansgruppens olika klubbar och ingen mindre än jag var lucia. Vilken ära! ;)

Med renar, tomenissar, tärnor och stjärngossar bakom mig lussade vi på Laroy, Spy bar, Ambassadeur, Sturecompagniet och till sist White room. Kul att det uppskattades! Riktigt kul hade vi, och tack än en gång nattklubbscheferna Andrea och Linn som anordnat detta. Otroligt ambitiösa tjejer det där.


Jag och Michaela på vår glöggbjudning.


På Ambassadeur var vi två lucior eftersom söta Dasha också var lucia.










Sista hållplatsen var White room aka. mitt andra hem ;)




Jag och vackra Andrea

Tack till alla mina fina vänner som kom igår. Mestadels killar faktiskt. Hade en massa hunkar där för bara min skull. Det är inte helt fel, haha! Hur som helst vill jag passa på att tacka de som alltid dyker upp på mina bjudningar och events. Det värmer mer än ni kan ana, och jag är enormt tacksam för att alltid kunna räkna med er.

Annars var det som sagt en riktigt lyckad kväll igår. Mina silvriga tights väckte minst sagt uppståndelse. Att ett par byxor kan väcka sådan uppmärksamhet bland grabbarna.. Men men, kul att de uppskattades ;) På White room röjde vi som aldrig förr och jag dansade mig svettig. Lovely!


Bilder från kvällen med tjejerna igår

Igår tillbringade jag början av kvällen med Ebba, Anna, Emma och Alexandra. Vi hade det supertrevligt här hemma med lite godsaker, vin och partymusik.. Och självklart idolfinalen. Jag delar med mig av lite bilder från vår kväll så ska jag hoppa in i duschen efter det och göra mig iordning för kvällen då jag ska ha glöggbjudning med Michaela. Därefter drar vi vidare. Blir nog en trevlig kväll om jag bara kan komma på något att ha på mig.. GAH! 





 
Helt inne i Erik och Idol.. haha




Ambassadeur var GALET!

Åh åh ÅH vilken kväll igår! Först Idol med mina vackra tjejer hemma hos mig som var så lyckat och trevligt. Och när ERIK vann (!!!) blev humöret än bättre. Jag fick en massa "Grattis-sms" i samma stund som vinnaren fastslogs då jag gått ut en hel del med att Erik måste vinna detta, hehe. Kul att folk kommer ihåg en :)

Därefter fick vi skjuts av världens mest generösa Ebba till Ambassadeur där vi mötte upp Johan och hans vänner för att köra bord där. Med en jumboflaska champagne, flera normal size champagneflaskor, drinkar, shottar och fantastiskt sällskap var min kväll otroligt lyckad. Det kändes verkligen som att alla var där och var jag en gick stannade för att prata med folk jag känner. Så himla trevligt! Tack igen Johan för en fantastisk kväll och för att du är sådan underbar människa.

Bob Sinclar var grym såklart, men det var synd att ljudet inte höll hela kvällen. Det blev ett par tysta stunder på klubben, men helt ärligt var det inte sådan big deal. Då fick man tid till att faktiskt prata med alla, haha, man får se det positivt. Lite omväxling till mitt dansandes i sofforna och på diverse skåp.

Knatade vidare med Alexander till White room för att dansa vidare där. Eftersom jag ska jobba idag åkte jag dock hemåt efter en stund där och idag mår jag prima. Riktigt skönt att kunna dricka, dansa och ha kul men göra allt i måttliga mängder. Det här med att supa sig redlöst all in har jag aldrig förstått mig på.



Me på Amba. För er som undrar är det vita på armen ett band för att få gå in på red room, Inget som hör till outfiten alltså ;)

Vi tog bilder här hemma igår som jag lägger upp när jag kommer hem från jobbet. Dags att jobba nu klockan tolv i täby. Puss på er!

Baby don't you know that this is my show

Heeeej,

pumpar my show.. varsågod alla grannar nu får ni lyssna på lite bra musik. Har varit totalt faaaast när det gäller denna låt sedan jag hörde den för första gången. Texten ger mig rysningar for fuck sake Baby don't you know that this is my show.. me like me like!..Riktigt taggad för ikväll. Då ska denna låt spelas kan jag lova.

Nu väntar hur som helst jobb hos mami 09.00 - 16.30, därefter måste jag åka och köpa lite smink som jag igår såg hade tagit slut. Så lite koll har man när man sminkar sig typ två dagar i veckan. Jaja, sen kommer my ladiiies.

På återseende babes!

GLÖGGBJUDNING @ LAROY LÖRDAG

Nu är det dags att OSA för lördagens glöggbjudning som jag och Michaela håller i på Laroy. OSAr gör ni som vanligt till [email protected] Åldersgränsen är 18 år, och för fritt inträde bör ni komma innan 23.30! Men för att inte missa överraskningen samt givetvis: glögg, bör ni komma redan vid 23! Alltid lika roligt när bloggläsare kommer så passa på nu. Med pepparkakor, glögg och traditionella julsånger i krogmiljö kan kvällen inte bli annat än grym!



Visst ses vi där?

En kväll med min skatt

Hej på er!

Nu är jag hemma! Dagen på jobbet idag gick s-u-p-e-r! Känns riktigt bra att vara på banan igen även där. Söta Emelie kom förbi en liten stund med lite lunch till mig. Tack igen sötnos! Sedan kom min skatt Ebba så gick vi runt i lite butiker och jag försökte hålla tassarna borta från mycket fint som jag hittade. Och jag lyckades.. till skillnad från vissa andra ;) hihi!..

Efter en mysig och lång middag på ett italienskt hak åkte vi hem till Ebba för att titta på Paradise hotel och Mammas pojkar. Trivs så förbaskat bra hos min lilla tjej och hennes fina familj.

Nu ska jag fixa lite med listan inför lördag och därefter sova sova sova. Blev ju inte många timmars sömn inatt men oj vad jag varit pigg idag ändå. Överpigg snarare!.. Haha, men det lönade ju sig onekligen. Imorgon väntar jobb hos mami. Så kul att jobba nu när man vet vart pengarna ska gå. Därefter kommer alla tjejer hit så ska vi ha Idol- och vinmys innan jag och Alexandra ska dra med några killkompisar som har bord på Amba. Lär bli galet!

Puss och godnatt mina fina!

Yesterday's look

Enligt mig är det få plagg som är så förbaskat snyggt och stilrent som en enkel svart polo. Som ni har märkt fullkomligt älskar jag polotröjor och bär dem mer än ofta. Passar såväl till vardag som till en enklare utgång under en skinnjacka enligt mig.

 


........

Godmorgon!

Det är inte många timmar jag sovit inatt alltså. Detta beror på:

1. Jag somnade vid en tidpunkt som likställs med de som vevade på white room inatt. Och detta är inte okej då jag begav mig hemåt innan dessa människor ens hunnit ta sig ut igår.
2. Jag vaknade ett bra tag innan alarmet ringde imorse, på grund av en mycket gullig liten granne som i sedvanlig ordning spelade partymusik på en ljudvolym jag inte trodde var möjlig utanför krogarnas väggar. Känner du dig träffad? Bered dig för en saftig utskällning i hissen next time vi ses där. Då tar du trapporna? See you there then.

För att försöka få den timmes sömn som var kvar och framför allt inatt såå viktig eftersom jag redan sovit för få timmar, satte jag på lugna favoriter och försökte ignorera dunkandet i bröstet från.. håll i er nu.. DESTINY'S CHILD på högsta volym. Come on, har man tagit på sig rollen att spela för sina grannar i hela fucking huset måste man väl ändå leverera lite kvalitétsmusik från vår tid? Obviously not..


En gullig bild på mig och Stockholms absolut roligaste kille på Laroy igår.

Godnatt people

Hej på er!

Gaah.. hatar att jag inte kan sova när jag verkligen behöver det. Har varit hemma ett rätt bra tag nu, men är pigg som jag vet inte vad. Bion med Felicia var hur som helst hur trevlig som helst. Vi beställde det största målet med popcorn och allt vad det var så nu har jag alldeles ont i magen.

Filmen 2012 var fantastiskt sevärd och spännande. Dock blev vi väl inte på sådär jättebra humör av den. Vadå jorden-går-snart-under-och-här-sitter-vi-och-smaskar-i-oss-våra-popcorn.. Nja. Jag som är så förbaskat nojig också. Men vi beslutade oss att ta oss till Laroy för att komma på andra tankar, och som kvällen till ära var riktigt party ikväll. Mycket partyglada människor och jag träffade på Fredrik med vänner, David, Maxi och en massa andra vänner och bekanta. Trevligt trevligt!





Me tonight =) Mer bilder kommer imorgon!..


Och nu har jag min tandläkares nummer!

Ojoj var ska jag börja? För att göra en jäkligt lång historia jäkligt kort är denna Dani (min tandläkare) en kille som Carro festat med i Rimini för två år sedan. Efter skratt så att jag fick ont i magen och smaskiga historier lade vi på. Nu en minut senare får jag ett nummer skickat från Carro. Ni kan ju gissa vems det är, hahahaha. Vad säger ni, skulle han uppskatta ett sms i form av "Tack för idag.. ;) /Amanda". Hur kul är inte detta. Världen är allt liten.

Annars har all bedövning släppt NU.. Alltså tog det sin lilla tid. I samband med att höger ansiktshalva domnade bort, gjorde även höger öra likaså. Det tragiska nu när all bedövning släppt, och allt i ansiktet övergått till det normala så att säga, är bara att hörseln ännu inte infunnit sig. Något som hänt er? Paniken kommer nämligen krypandes.. gah..

Ikväll är det hur som helst dags för bio med denna söta dam nedan. 2012 ska vi se, har inte hunnit se den än nämligen. Därefter blir det nog en liten, liten utgång för att träffa lite sötnosar! En sväng förbi haket för att pussa på Carro blir det nog också.



Me and F

Vill hylla min tandläkare + sköterska!

Kom precis hem från ett tandläkarbesök där lagning av ett hål stod på schemat. Jag har aldrig haft någon jätteskräck för att gå till tandläkaren. Jag tycker alltid att diverse sjukbesök, vad det än gäller, kan vara ganska trevligt. Man blir omhändertagen och jag börjar alltid pladdra på om en massa annat, vilket leder till att de alltid hamnar efter lite tidsmässigt på grund av mig. Men jag måste medge att jag alltid får en klump i magen när jag får påminnelse-sms angående ett aktuellt tandläkarbesök.

Hur som helst låg jag där idag och det var faktiskt ingen hemsk upplevelse överhuvudtaget, snarare tvärtom hur freaky det än låter. Hela tiden fick jag höra vilken exemplarisk patient jag var och de lät mig vara med i allt de gjorde via en handspegel. Då det var dags för bedövning varnade min tandläkare mig för att bedövningen i det här fallet (när man ska laga en tand där nere) ofta är värre än själva borrningen. Men eftersom jag är rätt van vid sprutor från alla kortisonsprutor i knälederna har jag blivit rätt härdad och körde således på bedövning i alla fall.

.. Och jag kände absolut ingenting då han sprutade in bedövningen! Detta lät jag såklart min snygging till tandläkare få veta eftersom det beror på att han är så lätt på handen, varpå han svarade att det beror på att jag är så lugn&smärttålig och fortsatte med att vi utgör ett bra team, hihi. Lite fnissande till.. *hihi*.

Nu när man fyllt hela 19 höstar får man inte längre klistermärken när man varit duktig. Av min gudomligt snälla och professionella sköterska fick jag inte bara vara med hela tiden och se i en liten handspegel vad de gjorde - något som jag värdesätter, även där hur freaky det kanske än må låta, utan hon bjöd mig även på en såkallad "lyxputsning" av tänderna där ett slags pulver och en massa andra redskap används för att göra dem riktigt vita och rena. Vilka resultat det blev! Det hade definitivt varit värt varenda krona om jag betalat för det. Det var dock något som gjorde ont, och jag är inte den smärtkänsliga typen. Men som sagt, helt klart värt det.

Nu ska en glad Amanda lägga sig och vila lite. Hela tungan är bedövad och likaså underläppen och vänstra kinden. Ni skulle höra mig försöka prata nu, mohaha!


Där är han ju *hihi*

And the winner is...


Outfit nr 5!


Riktigt roligt att så många
var med och röstade. Jag vill få in er läsare mer i bloggen nu, som ni kanske märkt. Fråga er om diverse saker som de som vill får ta del av och svara på. Riktigt skoj att höra hur ni resonerar och tänker. Inte minst gällande frågan igår om dokusåporna.

Veckans to do!

Jag börjar från och med imorgon eftersom jag legat sjukis nu i två dagar :(

Onsdag:

Tandläkarbesök, inte allt för roligt men sådant måste också göras..

Bio, med min fina Felicia.



Liiiten utgång



Torsdag:

Jobb 09.30 - 15



Paradise hotel - kväll hos min kära Ebba! Knata runt i butikerna med henne direkt efter jobbet och därefter blir det middag och Paradisekväll. En riktig myskväll med min kära.



Fredag:

Träffa Alexandra för bl a powerwalk




Fika med Hanna!





Idolmys och förkrök hos mig med alla mina tjejer!




Utgång, Bob Sinclar kommer till Ambassadeur där jag och Alexandra ska vara med några vänner som har bord, blir dock lugnt för mig eftersom jag jobbar dagen efter.



Lördag:

Jobb 12-16



Annelies glöggbjudning hos henne



Min och Michaelas glöggbjudning på Laroy kl 23!!! Därefter blir det luciatåg och fortsatt utgång med tjejerna.



Söndag:

Hjälpa min matte-elev med matten

***

Här är alltså min veckas planering. Lite av varje, precis som jag vill ha det. Utöver det som står är det träning varje dag, fixa med Milanoflytten (fixa med papprena till csn och dylikt), plugga italienska och så vidare. Och söndagen lär ägnas åt myskväll med någon väninna.


DAGENS FRÅGA!

Dagens fråga ställer jag idag till er!

Inget är väl så aktuellt inom nöjesbranschen som diverse dokusåpor i dagsläget.

Så, min fråga till er är:

Vilken dokusåpa av Paradise Hotel, Robinson och Mammas pojkar skulle Du vara med i om du var tvungen att välja en?

Svara gärna vidare på Varför.

 
Vilken av dessa tre föredrar ni att titta på ?


Vilken outfit är snyggast?

Jag är definitivt ingen modetjej. Jag får säkert ofta höra att fashion inte bor hos mig. Men jag klär mig i sådant som framhäver min kropp och faller mig i smaken. För visst är det vad som betyder något? Jag skulle nu hur som helst vilja veta vilken av dessa outfits som jag haft den senaste tiden, som faller dig mest i smaken. Kort och gott, vilken är snyggast? Ni kan även ta med min frisyr i er bedömning. Hög fläta, lockigt, uppsatt, utsläppt, mittbena.. Vad är egentligen snyggast? Jag vet att bilderna inte är av bästa kvalitet, men ni har förmodligen sett alla bilder i större format redan så ni har ett hum om hur de ser ut mer detaljerat.



Skriv numret i kommentarsfältet på den outfit som ni tycker är snyggast.

Idag är det exakt tre månader kvar..

.. tills mitt liv får en mycket trevlig vändning!

Alltså förstår ni hur bra denna blogg kommer att bli med en direktrapport från städernas stad: MILANO? Med en temperatur på 20 grader redan i mars/april, en massa shopping, fester och ja gud vet allt. Jag hoppas att ni är med mig, men det tror jag att ni inte vill missa.

Jag drömmer mig som vanligt bort och önskar att dessa tre månader ska gå snabbt. Samtidigt vill jag ha mycket tid med mina vänner. Men redan till helgen ska vi alla samlas hemma hos mig på fredag för vin och idolfinalen där världens bästa Erik skall röstas fram!

Update: Sitter och skriver med min älskade Anna på facebook som skriver om fredagen när vi ska vara ca 7-8 tjejer hos mig: 

amanda, jag ska baka lussebullar och alla ska få olika former. Formerna ska typ illustrera personen på ngt vis.

Haha! Hon är för underbar min lilla tjej. Bilder utlovas!

Sedan på lördagen är alla bjudna till min och Michaelas glöggbjudning på Laroy. Innan dess blir det även glögg med mina tjejer hemma hos fina Annelie.

 

Snart kommer jag kunna befinna mig vid Duomo varenda dag och dricka den svalkande colan i ett värmande solsken!


Sjuk och hängig

Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har varken fysisk eller psykisk ork till att blogga. Jag hade en av mina värsta nätter på mycket länge inatt. Jag blev så sjuk så jag bara låg och grät. Jag kallsvettades som jag vet inte vad, halsen var totalt uppsvullen och smärtorna i den var bland det värsta på länge. Det spelade ingen roll att jag tog värktabletter och starka halstabletter dom gör att halsen domnar bort. Smärtan försvann inte och det kliade som om jag hade en hårtuss i halsen.

Halv sex imorse somnade jag av ren utmattning och idag mår jag inte alls bra. Jämför jag med nattens smärtor i halsen mår jag visserligen relativt bra. Men jag är rädd att det är halsfluss jag åkt på. Helt värdelöst. Detta innebär att jag bara legat hemma idag och kommer så göra resterande kvällen. Ingen ridning och ingen träning med andra ord.

Istället har jag ägnat hela dagen åt Sex and the city och nu ligger jag och pluggar italienska. Det är nätt och jämnt att jag klarar det med mitt stackars onda huvud. Men på bättre humör får det mig definitivt. Just nu repeterar jag past tense. Jag använder mig av en italienskakurs man kan göra gratis på nätet som är på engelska. Riktigt bra. Väl i Milano ska jag ju dock läsa allt på italienska.. Snacka om att huvudet kommer att gå på högvarv.

Nu ska jag lägga mig och bara vila huvudet och kroppen. Jag orkar inte ens prata i tele, och när de pratar för högt här hemma måste jag be dem vara tysta ett tag. Ingen höjdare alls det här. Och det hela kom ju så plötsligt också. Hur som helst, tack till er som tog er tid och kommenterade föregående inlägg. Riktigt kul att se att jag har med mig några från starten såhär tre år senare.

Stor puss på er!

Söndagsmys

Ikväll har jag tränat som en dåre och nu väntar filmmys. Usch jag har jätteont i halsen nu. Det kom direkt efter träningen, men det ska nog inte vara något alarmerande. När jag tar ut mig hårt brukar jag ibland få galet ont i halsen efter, något ni också upplevt?

Jag tänkte passa på att fråga er en sak. Jag har ju bloggat sedan september 2006. Över tre år med andra ord. Har jag med mig någon som läst min blogg sedan 2006? Alltså sedan första året jag bloggade. Det vore hur kul som helst om ni som läst min blogg sedan 2006, aka playaheadtiden ;) kunde lägga en kommentar och säga vad som fått er att stanna här och följa mitt liv under dessa år.


Ikväll är jag lite ruffsig, osminkad och iklädd myskläder. Mysfaktorn är hög!

Ridbyxor utanför stallet

Hemma! Usch usch vilket väder vi har. Inget mysigt shoppingväder alls. Men jag har trots det haft en jättemysig dag med lilla mami. Jag hittade ett par äckligt snygga ridbyxeliknande byxor som satt som en smäck! De kommer att vara gudomliga i vår till alla snygga vårkläder.

Det är kul det här med byxtrenden där byxorna ser mer eller mindre ut precis som ridbyxor. Jag som rider själv har en hel del ridbyxor, och jag lovar att ingen skulle märka någon skillnad om jag hade ett par från Zara eller Hööks.

Jaja, nu ska jag hoppa i mjukiskläderna och fortsätta njuta av denna söndag. Puss på er!


Lovely sundays

Hej!

Igår unnade jag mig en myskväll här hemma med en massa godsaker och film. För oss som är ute mycket är det verkligen underskattat att ta en myskväll hemma då och då. Jag somnade säkert innan tolv och vaknade halv ett idag. Snacka om att jag känner mig utvilad nu!

Hur som helst blev det kinamat med Sebbe och mina föräldrar igår. Därefter robinson, grönsaker med dip och senare en långfilm. Det var supermysigt att bara vara hemma med familjen och idag känner jag mig fräsch och pigg.

Nu väntar en snabb lunch innan jag ska bege mig mot staden med mami för some shopping! Jag har inte visat allt jag köpte sist men pälsen och ett par stövlar har jag visat bild på. Sen fick jag ett par stövlar till som var riktigt snygga. Bild kommer!..

By the way.. Sen jag tog studenten bara älskar jag söndagar. Söndagar som i hela mitt liv bestått av ångest, press och plugg - från det att man vaknar till man går och lägger sig. Men nu är jag dessutom ledig på måndagar så för mig är söndagen den harmoniska vilodagen där jag bara njuter. Ikväll skulle jag vilja hitta på något mysigt. Får se vad det blir :)


Bildregn från gårdagen

  
Min lilla outfit har ni här.

 
Jag och JockePocke på Hovet. Skorna var för övrigt inga jag hade ute igår, men jag kände att jag inte kunde ha mina 12centimetare under en konsert med ståplats..


Magi


Sex appeal. Det var nog inte en enda tjej som var torr.. hihi.


Incomplete var enligt mig den bästa låten igår. Jag stod med tårar i ögonen och gåshud.


Nick Nick Nick.. Då man fick ett litet flirtigt leende på Amba var kvällen gjord. Eller nej, veckan! ;)


Jag och min lilla gay på Backstreet boys efterfest


Mycket fans på Ambassadeur


Två av grabbarna med nattklubbschefen inne på Red room där vi höll till under kvällen


Nick igen. Red room, i bakgrunden ser ni mig och Ebba. Eller Ebba är det man ser.. hihi.


Det beställdes in shotar till bordet där vi satt..


Och ännu fler..



Bilder från min kamera, Ebbas iphone och stureplan.se


Bästa kvällen på mycket länge!

Jag vet inte var jag ska börja, men fy satan vilken förbannat bra kväll det var igår. Konserten var MAGISK. Alltså jag dog av deras sex appeal en miljon gånger om. Jag hade ståplats som alltid på konserter och det har nog aldrig dansats så mycket på ståplatserna. Jag stod om vartannat med tårar i ögonen kan jag lova..

Efter konserten var det snabbt vidare till Ambassadeur för att möta upp Ebbson och gå på deras efterfest. Tack vare världens bästa Erik kunde vi gå förbi hela den låånga kön och in på red room där några av killarna sen skulle festa vidare. Det var galet mycket folk. Tyvärr var det inte förrän killarna drog till hotellet som festen startade. Herregud vilket party det blev. Ett stort bord anordnades med hundratals shotar i tre olika smaker och jumboflaskorna sattes på kylning.

Sedan drog jag vidare till White room där det dansades vidare med skumpa och bra musik. En riktigt, riktigt bra kväll var det igår. Stannade till stängning i princip.

Jag har en massa bilder att delge er, så det kommer ett bildregn lite senare. Nu ska jag iväg och hjälpa min matte-elev med matten ett par timmar.


Dagens träningstips!



Dagens träningstips
innefattar träning för såväl svank, midja och mage. Något som jag ofta får höra från massörer och tidigare pojkvänner är att jag har en väldigt vältränad rygg och svank. Att träna svanken är något som de flesta helt glömmer bort. Något som är ganska oförståeligt för mig då det är få ting som är så förbaskat snyggt och sexigt som en vältränad svank och rygg.

Det är alltså det hederliga rygglyftet som jag vill lägga till bland mina träningstips. Att göra dem på det vanliga sättet rakt upp-ner-upp-ner är självklart jättebra, men det är inte där de stora resultaten kommer ifrån. Jag brukar alltid börja med att köra ett tjugotal vanliga rygglyft för att värma upp ryggen.

!! Viktigt !! Nacken ska vara en förlängning på ryggen och du måste hela tiden titta ner i golvet. Annars riskerar du att skada nacken. Händerna ska vara placerade strax under pannan med fingerspetsarna emot varandra.
Fötterna ska hela tiden vara i golvet.

Huvudövningen är dock att avancera de vanliga rygglyften litegrann. Nu ska du nämligen, istället för att gå rakt upp och rakt ner, gå upp till höger och vänster om vartannat. För ökad effekt ska du aldrig "gå ner och vila" och nudda golvet, utan håll dig hela tiden en bit ovanför golvet. För ytterligare effekt ska du vid varje sida titta på en punkt hyffsat långt bak åt sidan för att verkligen få en stram känsla i sidan. Tänk även på att du liksom pekar åt riktningen med den armbågen som är närmast.

Snart kommer du känna att det inte bara är svanken och ryggen som jobbar, utan enormt mycket kraft och styrka kommer att läggas på magen. Detta är främst om du är duktig på att aldrig "gå ner" och nudda golvet i mittenläget mellan höger och vänster sida. Du kommer även att uppleva en stramande känsla i midjan då du går snett bakåt i varje lyft. Då tränar du alltså för en fit midja!

Vill du fokusera speciellt på svanken sträcker du ut armarna åt varsin sida, behåller blicken helt i golvet och går upp så högt du bara kan. Även detta kommer att upplevas som ansträngande för magen, men fokus ligger här på ryggen. Utmana sedan dig själv och "stanna uppe" så länge du orkar. Det kommer att kännas ordentligt kan jag lova. Men satan vilka resultat det blir!

Jag vill även poängtera att detta är superbra för ryggen ur ett hälsoperspektiv. Jag har haft en del smärtor i ryggen på grund av min ridning. Men sedan jag började göra detta regelbundet har alla smärtor försvunnit och jag känner mig helt enkelt riktigt stark i min rygg. Detta är ett väsentligt skäl till att börja göra denna övning, så jobbar du mot en sexig svank i sann Adriana Lima-anda på samma gång. Dags att köpa in toppar och klänningar med öppen rygg nu så kan vi alla glänsa med våra vackra bakdelar ;)

Angående stretching efteråt är det viiktigt att du inte glömmer att lägga dig i en så kallad "köttbulle-position" efteråt för att sträcka ut ryggen. För att sträcka ut magen lägger du dig på mage, sätter i händerna vid axlarna och trycker ifrån så att du har benen kvar i golvet och raka armar.

Har du frågor är du välkommen att ställa dem till detta inlägg!

Fredag!

Godmorgon!..

Fyf*n vilken hemsk natt jag har haft. Mardrömmar efter mardrömmar. Då jag vaknat med hjärtat i halsgropen och tårar längs kinderna efter en mardröm, och det var dags att försöka somna om, dröjde det inte länge förrän jag kämpade för mitt liv i drömmen igen. Hemska natt.

Men jag tänker inte låta detta förstöra min dag. Nu sitter jag och lyssnar på Eros och ska snart värma de lussebullar som är kvar. Tror inte det är så många nu, ha! Snart bär det av till jobbet och därefter väntar BSB's konsert and I'm so excited! Jag är en pojkbandstjej ut i fingerspetsarna kan jag lova. Erik, se nu bara till att ta hem segern ikväll, vem du tar med dig är jag rätt likgiltig till.

Därefter väntar en fördrink på Backstreet boys officiella efterfest på Ambassadeur och sedan blir det all in med Ebba! Här ska det dansas vill jag lova. Back to Lyxpiraya och 4 timmars nonstop dancing. Jag har en förbaskat bra kväll att vänta tror jag nog.

Jag håller nu på att knåpa ihop ett träningsinlägg till er. Det är ett tips för en slankare rygg, midja & mage - allt i ett! En övning som är rätt vanlig, men jag vet hur man ska göra den för att få ut det maximala av den. Så, kika in här om ett par timmar så finner ni ytterligare en övning till er nya träningsliv hemifrån, skapad av moi!



Är så sugen på sotat ikväll, men vet inte om jag hinner :( Ska jag fixa det själv behöver jag x antal timmar på mig, ha!

Mars!..

Sitter och tittar på bilder från sommaren. Längtar så förbaskat mycket till mars. Att få gå omkring i solsken och blå himmel. Ett par solglasögon och en slarvig knut på huvudet. Lagom med kläder på sig. På måndag är det tre månader kvar.. Från och med januari kommer jag göra allt för att tiden ska gå fort som tusan. Då börjar nämligen folket mitt åka iväg till sina länder. Spanien - Barcelona är det vanligaste. Har en massa bekanta förutom Carro som sticker dit nu jan/feb.

Hur som helst längtar jag efter att kunna gå runt osminkad och se så fräsch ut ändå. Jag hatar verkligen att sminka mig, men nu när jag slutat sola solarium sen någon månad tillbaka (solade bara någon gång i månaden under en period innan dess) så är det inte riktigt lika smickrande att gå osminkad som då man har solen framme under sommarhalvåret.



Osminkade bilder från terrassen i Palma i somras.

GLÖGGBJUDNING @ LAROY 12/12

Nu är jag ute i väldigt god tid här, men jag skulle vilja be er skriva upp lördagen den tolfte i kalendrarna. Då ska jag tillsammans med denna söta donna ha en glöggbjudning på Laroy. All info kommer när det närmar sig, men boka in en partykväll den tolfte redan nu. Jag kan lova er att har ni inte fått julstämning innan dess, kan jag lova er att det kommer denna afton.




Om en dryg vecka kommer ni få lite julstämning tillsammans med mig och Michaela!

Facebook tar över våra liv

Det är både hissnande och rent av monstruöst att inse det faktum att facebook är på god väg att ta över gemene mans liv. Tillsammans är man inte förrän det klart och tydligt är bokstaverat in a relationship på facebook. Kanhända är man redan tillsammans innan dess, men det är då ingen som kommer att ta dig som otillgänglig såvida du inte byter din status på facebook.

Att vara ett klick från att säga upp kontakten med en kanhända vän, är inte bara ett skrämmande faktum utan likaledes ett inom kort kommande samhällsproblem. Måhända blir de direkta konsekvenserna av ett fegt agerande likt detta varken påtagliga eller speciellt alarmerande. Vad som dock ofta kommer som ett rejält bakslag för fegisen är nästkommande möte in real life, så att säga.

Någon gör bort sig och inom en minut är gärningsmannen inte längre en av dina vänner. Felstegets dimension är undantagsvis inte det centrala, utan i stundens hetta är det en lättnad att överhuvudtaget kunna agera. Och att göra det efter noter! Jag menar, att vara påväg att ta sig en titt på sin frenemy och dennes profil, och så möts man av ett Add as friend, är väl ändå i grövsta laget?

Nej, tacka vet jag starka individer med lite stake i sig och som fortfarande besitter förmågan att avsäga kontakten med någon face to face i en miljö som lämpligen bör vara i en omgivning långt bortom krogmiljön. Att klippa banden med någon och att varken göra det via facebook, mobil eller annat samtida hjälpmedel gör det ju nästintill till ett givande ögonblick att vara med om. För inte fan händer det ofta!


Råd från lilljäntan

Slår man upp ordet tjej i en synonymbok blir man kanhända tämligen förbluffad över somliga synonymer. Tjack, tös och brallis är tre synonymer som jag personligen inte skulle vilja kalla mig själv för. Inte vet jag vad som är värst av att vara narkotika-personifierad, få pengar lagda i bhn om du är på besök i Norge och kallar dig själv för tös, eller bli kallad för något så perverst som brallis - ett ord som för övrigt har en egen synonymlista med bland annat pudding och spätta högt upp.

Hur som helst var detta inte kontentan av mitt inlägg, utan kanhända har dessa ord något realistiskt i sig då jag ideligen får ta del av rena rama skräckhistorier gällande just tjejer och deras lösaktighet. Personligen tycker jag att det är tråkigt att tjejer anses som slampor då de legat med förhållandevis många, medan om det är killar som gjort det rycker gemene man alltjämt på axlarna. Enligt mig är det slampor hela bunten, tjej som kille. Tjack som kurre. Tös som gök.

Jag och mina väninnor brukar skämta om just detta. Jag behöver inte undangömma att jag är såväl konservativ som aningen pryd då det kommer till just detta. Något som från början var ett skämt om att jag har en gräns på tio promenader innan någon ens har i närheten av halva inne, har onekligen blivit ett faktum. Tio promenader för träningsnarkomanen, tio events för den pr&media-intresserade och tio restaurangbesök för den matglade. Alla har vi våra områden, så att säga. Så, vad jag ville komma till tjejer är.. var inte rädda för att hålla på er. Utnyttja prissen du träffar och se om han verkligen är värd att få något så stort och vackert som makten att få ta del av din kropp.

Så, nu har mamsen gått och blivit stammis här så förvänta er fler inlägg av den här kalibern.

;)


Torsdag

Godmorgon på er!

Kunde överhuvudtaget inte somna inatt. Förmodligen berodde det på powernapen som jag tog på kvällskvisten innan jag mötte Carro. Not good. Men men, uppe är jag och pigg ska jag väl lyckas vara några timmar framöver nu. Jobb 09.30 - 15, därefter har jag faktiskt ingenting planerat och ska nog låta det vara så. Vila och ta det lugnt när jag kommer hem, ja tack.

Nu ska jag äta lussebullar till frukost, blev by the way en liten bild igår,,



Och bara för att det råkade vara M bakom kameran blev jag helt plötsligt 12, liten och blyg igen ;)

Godnatt!

Godkväll!

Har haft en supermysig kväll tillsammans med Carro och David + vän som senare joinade oss. David är för övrigt den roligaste människan jag känner (efter dig Carro, givetvis) Jag kom på mig själv med att sitta och gapskratta precis hela tiden. Underbart med människor som har sådan självdistans. Me like.

Trots att jag drack cola så blev jag supertaggad för utgång så vi drog in på Laroy en sväng och hälsade på en massa sötnosar innan det var dags för tidig hemgång. Upp och jobba imorgon så nu ska jag ge en god nattssömn ett till försök. (Försökte direkt när jag kom hem men det gick inte så bra..) Bjuder på två bilder från kvällens klädsel.

För övrigt var jag och shoppade med en snäll mami idag och då köptes bland annat dessa snygga stövlar plus pälsen. Det inhandlades dessutom fler high heels, visar imorgon! Godnatt mina fina.


  

Fina kommentarer från de senaste dagarna

Jag tror att det bara är de som själva bloggar offentligt som kan förstå vad påverkad man blir av läsares kommentarer. Likväl som att hela ens dag kan förstöras av en elak kommentar som är skriven på ett sätt som går rakt in i hjärtat, kan jag få världens lyckokänsla av fina kommentarer eller mail från er. Och det spelar ingen roll om man bloggat länge och blivit härdad. I över tre år har jag bloggat men är fortfarande varken van vid att få höra hur ful eller fake jag är, eller hur vacker och vilken förebild jag är.

Nu är jag dock inne i en period där jag får mycket fina kommentarer från er, och på elak-fronten är det lite lugnare. Tack och lov!.. Ibland känner man bara att det inte är värt att dela med sig av sitt liv till tusentals läsare i veckan, och sen bara få skit tillbaka. Men får man kommentarer likt de nedan

Postat av: m

jag är inte den som har dåliga betyg, men samtidigt inte den som lägger ner speciellt mycket tid åt läxor osv, men när jag läser din blogg så kan jag ibland bli så inspirerad att jag sätter mig o pluggar bara för att man blir så taggad!
jättebra blogg och lycka till i framtiden! :)




Postat av: FridahCharlotta

Brukar inte kommentera, men kände att detta var tvunget. Väldigt bra skrivet,(om man kan säga så om detta).

Som du säger Amanda, alla har vi våra hemligheter, så även jag. Var glad och precis så tacksam som jag tror att du är över dina fina vänner. För, det spelar ingen roll. I slutändan är det dina vänner du står med. Och dem älskar dig !

Du är en enastående tjej. Det ska du veta. Stor bamsekram, hoppas det blir bättre. !!



Postat av: Matilda

Hoppas allting löser sig, du är inte värd att få elaka ord kastade i ansiktet. Du är för bra för det.



blod må va tjockare än vatten, men vatten tar ändå upp en stor del av denna jord.. Beundran, respekt och en hel massa kärlek fr systeryster



Postat av: Pierre

Hej det här kanske låter lite dumt men jag har läst din blogg ett tag nu. Men idag såg jag dig när du va ute på din powerwalk runda måste bara få säga att du e så jävla fin i verkligheten det nästan glänste om dig




Sedan tänkte jag bara tillägga att jag självklart läst alla era önskemål om träningstips. Imorgon startar jag så glöm inte att kika in här då! Eller startar.. jag har ju redan kommit med ett par tips men nu ska ni bli överösta med dem :) Och Tack för att jag får ha så fina läsare i den här bloggen. Ni är helt underbara.


(Natur)liga bilder från min vinterpromenad

Hej igen! Jag var som sagt ute på min vanliga powerwalkrunda tidigare idag här där jag bor. Eftersom det var så fint väder tog jag också med mig kameran. Jag gick förbi stallet, ner mot Pampas marina, Karlbergs slott och så vidare.. Jag är osminkad och ser halvt nyvaken ut, men det får ni stå ut med, hihi.



















 





Jag är väldigt glad och tacksam över att få ha en sån fin runda att gå varje dag.


Stilfel

Hej babes! Kom nyss hem från en lååång promenad ute i det sjukligt härliga väder. Det är precis såhär vintern ska se ut. Kallt, friskt, blå himmel och strålande sol. Det enda som saknas är snön! Jag tog by the way bilder på min runda idag så det ska jag alldeles strax lägga upp.

Annars tog jag ju bilder här hemma igårkväll och såg nu att jag glömt lägga upp ett par. Nu ser jag dock varför. Jag hade nämligen på mig kläderna jag knatat runt i hela dagen då jag tog bilderna precis när jag sminkat mig. Och när man bara går hemma bryr man sig inte så mycket om de så kallade stilfelen.. Men svart bh under vitt linne, eller vit bh under svart linne är inte fint Amanda..




2010 kommer att bli ett fantastiskt år!

Godmorgon mina solstrålar!

Jag är ledig idag igen så jag passade på att ta mig en skön sovmorgon. Gick och lade mig innan elva igår så det blev många timmars sömn. Skönt! Nu har jag pratat med min bästa Carro, och skall precis bege mig ut i solen för en långpromenad idag igen. Man får passa på medan solen är framme.

På dagen har jag inga planer förutom att jag ska träna. Senare ska jag träffa Carro för kvalitétstid på Ett litet hak. Jag behöver det verkligen. Kan inte förstå att hon snart åker.. Men när jag befinner mig i Milano sen kommer det kännas som att vi är nära varandra igen. Allt sitter verkligen i huvudet..

Igår skickade jag in alla papper till CSN samt skolan i Milano. De ville ha mina gymnasiebetyg, antagningsbevis, allt som rör mina behov av CSN och mycket mer. Som jag sagt tidigare ska jag bara ha det så kallade studiebidraget från CSN. Jag vill inte ta något studielån till kostnaderna för skola och boende, då jag säkerligen kommer behöva ta det när jag ska plugga i Uppsala sen. För jag har väl berättat att jag ställt mig i bostadskö i Uppsala nu, samt ska söka till juristlinjen där innan jag åker?

Det är verkligen nu livet börjar. 2010 kommer att bli ett fantastiskt år. Två av mina stora drömmar kommer förhoppningsvis slå in. Milano såklart, och sen juridik i Uppsala.

Lussebullar

Nu ska jag avslöja en hemlighet för er. Ni som följt mig ett tag vet redan detta, men det är så att jag bokstavligt talat lever på lussebullar varje december. Jag äter det till frukost, mellanmål och kvällsmål. Tror ni att jag tröttnar? Inte en chans! Men, det är i stort sett bara mina egna lussebullar som jag tycker så förbaskat mycket om. Andra tycker jag ofta är för torra. Mina är perfekta, haha! Eller okej mammas, det är ju faktiskt hon som gör degen. Helt perfekta blir dem. Mums mums mums! Som ni ser är russin dock ingen favorit hos mig..



 

Christmas feelings

Dagen har bestått av en timmes lång powerwalk, en förbaskat god lunch, ett två timmar långt möte som gick super och nu bakas det lussebullar för fullt här hemma. Det känns som att vi bakar till en hel skola. Men mer om just lussebullar senare!..

Riktigt mysigt med december nu hur som helst. Idag har julkalenderns första lucka öppnats och lussebullar bakats. Äntligen lite julkänsla, men inte är den stark inte. Men ge mig snö bara så ska det nog gå an! :)



Såhär ser jag ut idag!










1 december

Hej på er!

1 december till ära vaknade jag på ett betydligt bättre humör än jag gjort de senaste dagarna. Igårkväll hjälpte mamma mig att betala in delbetalningen för boende och skolan i Milano. Eller egentligen var det delbetalning för boende samt avbeställningsskyddet som betalades. Skönt att verkligen vara igång med det där nu. Nu är det bara en enkelbiljett som skall bokas. Enkel.. Herregud vad läskigt det låter, ha!

Annars har jag nu ringt till stallet och berättat att jag befinner mig på varmare breddgrader från och med början på mars. Dock ska jag rida kvar i min grupp fram till just början av mars. Sedan rekommenderade min ridinstruktör mig att säga upp min plats, för att sen söka efter en ny plats om jag får möjlighet att ta tag i ridningen när jag börjar plugga juridik i Uppsala till hösten. Dock känns det inte helt hundra så vi får väl se helt enkelt. Annars tar jag upp ridningen bara lite senare i livet och koncentrerar mig på dansen till hösten. Vi får se, vi får se.

Nu ska jag ut på en powerwalk innan lunch. Därefter ska jag möta Fredrik för ett möte om ett väldigt roligt projekt jag förmodligen ska vara delaktig i. Senare blir det lussebullsbakning med mamma. Lite italienska ska jag nog även hinna plugga wiie!

Vi hörs lite senare babes, då har jag förmodligen även lite bilder att delge er. PUSS

RSS 2.0