Packar..

Hej hörrni!

Jag packar, diskar, tvättar och städar för fullt här hemma. Jag har nog aldrig skrivit alla dessa ord i samma mening. Framsteg Amanda! Hur som helst flyttar jag imorgon. Efter ett storbråk med hyresvärden vill jag härifrån ögonblickligen. Men jag får helt enkelt vänta tills imorgon så jag hinner packa ihop alla mina grejer. (Tanken var att jag skulle flytta i slutet av denna vecka så flytten var alltså väntad.)

Hemskt tråkigt att en hyresvärd jag haft otroligt bra relation med nu i slutändan bara försöker blåsa mig på alldeles för mycket pengar. Jag kan nu tydligt se denna sida att en liten 19åring har inte så mycket koll och världsvana så henne är det enkelt att lura. Så genomskinligt och så fult. Men jag har en väldigt bra koll på allt som rör min vistelse här nere så detta kommer bara bli hennes förlust.

Nåja. Hade hur som helst en förbaskat trevlig gårdag. Lyckades tjata med A ut som mötte upp mig och mina vänner efter en sushimiddag. Stackarn satt inte i en enkel sits. Han var den enda manliga modellen i vårt stora sällskap = killarna (prs och bokare) hatade honom och gjorde allt för att ta mig ifrån honom medan alla kvinnliga modeller såg honom som mat, bokstavligt talat..

..Behöver nog inte säga att vi ganska snart satt i en taxi påväg till en annan klubb och hans vänner. Gick inte riktigt att stanna kvar där. Väl på nya stället var det en massa tjejer från min agentur också vilket var jätteroligt. Blev inte lika sent som sist utan vi var hemma hyffsat tidigt och nu kom jag precis innanför dörren. Lägger snart upp bilderna från igår!

Årets varmaste dag hittills?

Hej fina ni!

Efter 14 timmars sömn inatt var jag uppe med tuppen imorse. Nja, inte riktigt.. men så pass tidigt att inga andra var vakna i alla fall. Framför allt inte ni svenskar efter en månne vild midsommarafton, som jag för övrigt tidigt bestämde mig för att inte fira här. Just midsommar för mig är något man firar i Sverige. Den svenska sommaren, den svenska maten och de typiska svenska suparlekarna (som hade fått italienarna att slänga sig på marken likt ryktet säger att de gör på fotbollsmatcherna.. haha!)

Hur som helst mötte jag upp min fina vän Edoardo för en promenad genom stan i solen. Gud vad mycket turister det är här nu! Vi åt den fantastiska italienska glassen som hann smälta i den i skuggan 33-gradiga värmen. Då även svetten rann av oss satte vi oss på en uteservering där de har de härliga kylningsmaskinerna så att man får som en liten dos dusch över sig regelbundet. Underbart! Vi bara pratade och pratade i ett par timmar innan det var dags för mig att bege mig hemåt.

Nu ska jag börja packa lite smått. En flytt står på schemat. Dock inte till Sverige..ännu, utan till en annan lägenhet mitt i city. Puss på er!






Sjukaste natten i mitt liv.

Efter en walk of shame hem som aldrig tycktes ta slut sitter jag äntligen här med en halvuppäten portion McDonalds. Knäna är helt blåa efter oklara utomhusfall från igår. Än en gång blir jag påmind om varför jag dricker så sällan numera. Men, än en gång blev jag påmind om hur spontana utgångar alltid blir roligast.

Efter många om och men tjatade A med mig ut med hans kompisar för att först fira en prkille för The Beach Club som fyllde år. Smockat ställe, god mat och fri bar. Kändes som att hela Milano var där. Kvällen började bra! Minglade och träffade många intressanta människor. Jag har för övrigt tagit mitt minglande till en helt ny nivå! Satan vad roligt det är.

Efter lite champagne och lite drinkar begav vi oss i samlad trupp till The Beach där jag som vanligt kan konsten att göra entré. Såfort vi kom in (jag vill bara poängtera att jag inte var speciellt berusad at this point) gör jag världens vurpa framlänges. En sådan som man allt för ofta ser och vare sig hur situationen än ser ut drar man slutsatsen att tjejen (varför är det bara vi tjejer som förlorar balansen på det här sättet?) är stupfull. Passande ordval i sammanhanget för övrigt.

Jag har egentligen ingenting att skriva om den här kvällen, då det helt enkelt inte är bloggmaterial. Dock var jag och A ett grymt team kvällen igenom och det är kul att ha lärt känna någon här nere som jag klickade med från dag 1. Han får det att pirra lite sådär oskyldigt i mig och det är en härlig känsla.. Större delen av min midsommarafton tillbringades således med honom. Jag klagar inte. :)

Hur som helst brukar jag vara med om rätt städade kvällar men jag tror ganska hårt på att gårdagen för alltid kommer vara en av mitt livs sjukaste kvällar. Händelse efter händelse inträffade som i stundens hetta inte kändes som någon jättebig deal, men som idag får mig att undra om jag verkligen upplevde allt detta eller om det bara var en dröm. Något att berätta för barnbarnen helt enkelt. Eller inte..

Ingen klår honom i detta ämne..

Många brukar fråga mig hur jag kan vara så insatt, kunnig och intresserad då det kommer till fotboll. Det finns bara ett svar och det är att jag är uppvuxen i en familj med en pappa och 2 bröder som går in i varje fotbollsmatch som om det gällde liv eller död.

Jag har alltid velat se matcherna med dessa herrar då det inte finns några som skriker, kommenterar och lever sig in i matchen mer än dem. Det går inte rättvist att förklara med ord, man måste uppleva det.

Redan i tidig, tidig ålder fick jag pengar om jag lyckades rabbla Milans alla spelare. De ville nog att jag skulle börja på fotboll och bli en riktig liten pojkflicka. Istället blev jag så feminin det bara går att bli och började dansa och älska hästar..

Hur som helst var det inte vad jag skulle komma till. Min ena bror Joakim kan allt om Milan. Ett italienskt milanesiskt lag för er som inte är insatta. När han var här och hälsade på, träffade mina italienska vänner och började prata italiensk fotboll fick han dem alla - ändå rätt självsäkra och lite för pratglada boys, att sitta med hakan i golvet och sa att de aldrig i sina liv träffat någon med sådan kunskap om italiensk fotboll. Inte bara dagens viktiga och icke-viktiga namn utan likväl hur det såg ut för många år sedan.


Ingen sätter sig på bror min inom detta ämne alltså. Jag vet inte om det var en vän eller bara bekant han "debatterade" lite med (finns in-klistrat nedan) men nog lämnade denne konversationen illa kvickt. Joakim tar garanterat vem som helst då det ska snackas fotboll.

Jag inspirerades alltså till att skriva det här inlägget då jag såg denna lilla comment-historik på facebook:



X: Konstigt att går så dåligt för Italien, ni har ju tydligen världens bästa liga..... För att Inter vann CL efter 5 år av dominans av engelska och spanska ligan.

Min bror: Usel förbundskapten fel lag o spelare som är slut, avgjorde till slut!
Om han tagit ut Boriello, Cassano o Totti istället för Iaquinta, Camoranesi o Marchisio!
O ranocchio o Bunucci istället för Cannavaro o Criscito. Dessutom petat Gattuso o Zambrotta o satt in lite yngre spelare!
Då hade Italien vunnit gruppen!

Inget svar från "X".. så Joakim fortsätter..

Min bror: Vadå 5 år? Milan vann CL 2007! Dessutom vann Milan 2003 o var i final 2005!


Det finns med andra ord ingenting som undgått Joakim utan han har koll på precis allt. Alla årtal och alla namn. Jag skriver detta för att jag tycker att det är riktigt coolt med människor som har ett brinnande intresse för något som de med glädje lär sig allt om. Det spelar egentligen ingen roll om det är fotboll, sällsynta djurarter eller musik. Kunskap är makt!

Can I Be The One

En bekant till mig, Norlie, skrev precis på facebook och bad mig lyssna på hans och hans väns nya singel som för övrigt är ett hett samtalsämne just nu. Varför inte tänkte jag och satte lite halvhjärtat på den. Men jesus, dessa grabbar levererar ju. Vare sig man vill eller inte sätter sig både låten och videon på hjärnan och det är ett tecken på att detta lär bli en liten plåga inom kort.. Ett mycket bra tecken med andra ord.

Jag brukar inte lägga upp nya låtar i bloggen bara för att folk skriver och ber mig göra lite reklam. Men jag gör det nu för att jag själv diggar denna stenhårt. Lyssna!



United Models

Wiie, äntligen kan jag berätta!

Jag fick ett mail för ett ganska bra tag sedan från en stor europeisk modellagentur United Models (belägen i Frankrike och Schweiz) där en rad av deras kvinnliga modeller prytt omslag som Vogue och gjort flera helt makalösa kampanjer.

Denna agentur kontaktade alltså lilla mig och sa på en gång att de sett mina bilder och vill representera mig direct booking för sina kunder. (Det betyder att kunder kommer kunna boka mig efter att ha sett min portfolio på deras hemsida och så meddelar agenturen mig om vad det är för jobb, skickar flygbiljetter, hotell och dylikt till mig i det land jag befinner mig och så åker jag till den plats där jobbet äger rum - och stannar så många dagar som det kan tänkas ta. Alltså inte en massa castings att springa på utan jag blir direktbokad för jobb).

Nu är jag alltså inte bara med i Future models här i Milano utan även i den franska och schweiziska agenturen United models vilket känns helt ofattbart. Inte nog med detta ska jag träffa Elite Models i Stockholm så fort jag kommer hem då de sett mina bilder och vill bestämma hur vi ska fortsätta när jag är på hemmaplan. Jag är ju i behov av en så kallad mother agency så det känns superkul! Alltid roligt när det man brinner för går bra. Yeey! :))



En trött men glad manda just nu!

797 bilder

Har suttit uppe och tittat igenom mina 797 bilder jag blivit taggad i på facebook. Så mycket minnen. Så mycket kärlek. Så mycket betydelsefulla personer. Så många galna utekvällar. Så många dagar som jag aldrig kommer glömma. Så många människor som jag idag inte har kontakt med, fastän vi lovade varandra att aldrig förlora kontakten. Så många människor jag kommer ha vid min sida en lång tid framöver. Så många skratt. Jag kommer påmig själv med att jag ler och har glittrande ögon på nästan varje bild. Det har varit ett par riktigt bra år. Jag hoppas att det fortsätter i samma takt. Lycka kan man inte ta för givet, så uppskatta den då du upplever den.

En bild säger verkligen mer än tusen ord. Nu ska jag drömma och lagra dessa minnen inom mig, för en andra gång.

Kvinnor är som viner..

Något som slagit mig sedan jag kom till Milano är att killarna här generellt söker bland en annan "kategori" kvinnor än svenska killar. Hemma är ju yngre desto bättre snarare en regel än ett undantag. Killarna blir bara äldre, medan deras flickvänner blir allt yngre.

Här i Milano har jag märkt att detta fenomen inte är speciellt vanligt förekommande alls. Snarare tvärtom. Det gäller då inte bara italienare främst utan likväl de modeller jag träffar här (vanligen från länder i öst, Brasilien samt även en del från Italien).

I början kunde jag inleda diskussion efter diskussion med en ståndpunkt att jag inte riktigt förstod charmen av att jaga en bra bit äldre kvinna, när man lika gärna kan få en fräsch "tight" (jag tror faktiskt att det bara är vi svenskar som använder detta ganska larviga ord så kontinuerligt) tonåring om ni ursäktar mitt ordval.

Idag skäms jag nästan över mitt sätt att resonera. På gymmet idag nådde kanhända mitt uppvaknande i denna fråga sitt klimax då jag såg en medelålders kvinna i omklädningsrummet som besatt en självsäkerhet, sexighet, kvinnlighet och förmodligen erfarenhet som man omöjligt kan finna hos en 19-årig tjej. Hon fick mig att tänka på min egen mamma som jag tveklöst tycker är den vackraste och sexigaste kvinna på denna jord.

Sakta men säkert börjar jag förstå varför killar i alla åldrar söker sig uppåt i åldrarna. I can't blame them anymore.

Denna fråga är givetvis inte dock så simpel. Jag är nämligen medveten om att det finns killar som snarare söker kvinnors framgångar och rent av pengar, än den skönhet och erfarenhet de besitter. Dessa killar är enligt mig inne på fel spår i livet och kommer förhoppningsvis dra lärdom från den kvinna de till en början rentav utnyttjar.

Hur som helst, tillbaka till den positiva sidan av detta fenomen.

Denna utsuddning av ålder är någonting som jag tycker är ett fantastiskt stort steg för mänskligheten. Åldersnoja bör bli ett minne blott för världens kvinnor. En riktig kvinna som gått den enda sanna vägen till att kunna utstråla riktig, genuin livserfarenhet - nämligen vägen där man lever och vågar bli äldre, besitter en karisma som ingen kan ta ifrån henne eller ens försöka konkurrera ut, hur fast rumpa eller rynkfritt ansikte man än kan tänkas ha.


Hemma från gymmet!

Det blev 40 min på rullbandet och 15 min på trappmaskinen. Var inte där lika länge som sist, men eftersom jag ska dit så ofta nu räcker det gott och väl för mig. Jesus vad man förbränner!

Hur mycket snygga killar det än hänger där och man onekligen kan se den ena stora "ikonen" inom Milanos modevärld efter den andra är jag verkligen i en helt annan värld på gymmet. Det är ingen idé att prata med mig. Jag kör tills svetten rinner så att det ser ut som att jag lika gärna hade kunnat komma direkt ut från duschen och jag kör tills kroppen inte orkar mer helt enkelt. Eller ja, lite innan stoppar jag väl.. förhoppningsvis. Men jag njuter av det. Inte av resultaten i sig utan av resan dit. Jag älskar att träna och röra på mig!

Nu ska jag ta hand om mig själv, göra någon lätt middag och sen tror jag fasiken det blir sängen. Verkligen alla ska ut ikväll, men efter dessa dagar av ledighet har jag triggat mig själv till max att leverera bättre än någonsin på castingsen nu när de drar igång igen och då startar jag det inte bra med en utekväll. Det får bli till helgen istället!

Imorgon har jag som sagt mina första castings klockan tio och dessförrinnan måste jag till agenturen för att hämta fler composits och lön. Vi hörs om en stund igen.

Tack förresten för era kommentarer angående långklänningen. Jag håller med er. På rätt person är den både smickrande och vacker. Jag får väl testa och se om jag är en av de lyckliga få.. :)

Nu: gymmet!

Hej hopp!

Vilken mysig kväll det blev! Film och rött vin. Nu har jag precis satt i mig en helt förträfflig bar och skall bege mig mot gymmet för att träna kondition! Ikväll väntar någon stor white party fest som alla skriver om på facebook så ikväll går nog till och med jag ut trots allt, hehe.

...Fast...

På tal om 3 sjukt härliga lediga dagar. Nu efter en lång ledighet i denna bransch fick jag givetvis schemat för morgondagens castings som alla ligger samma tidpunkt - dessutom tidigt på morgonen. Yeeha nu sätter det igång igen. Det känns bra men var det tvunget att göra det dagen efter onsdag (som är mer partydag än självaste helgen) Får se hur det blir med den där jädrans utgången i alla fall. Jag är just nu här för en sak och då vill jag göra det utan baksmälla och påsar under ögonen..




Jag och min lovely bar. Förlåt för de hemska bilderna men jag var nyvaken och måste springa nu!

Trevlig kväll!

Trötta jag orkade inte till slut gå ut ikväll så gulliga A tog sig hit istället. Ett par flaskor vin och trevligt sällskap. Vi hörs imorgon fina ni. Nu kom han! Puss på er!


Parco Sempione

Kom precis hem från mysigaste eftermiddagen i Parco Sempione. Där samlas alla efter sina castings. En vacker samlingsplats med andra ord, hehe. Mötte upp A och senare hans kompisar så drog vi dit och har bara legat och tagit det lugnt, solat och lyssnat på musik hela eftermiddagen, riktigt skönt.

Hur som helst är det verkligen sommar här nu. Varma vindar och alldeles ljummet även nu när solen är påväg ner. Underbart. Slänger upp lite bilder (de bilder jag hann ta innan kameran dog, igen..) ska snart hem till A och hitta på något. Puss på er!


A is showing off, tihi..








Storhandlat och knallrosa duntofflor istället för skor

Något är knas med agenturen tror jag (edit: min bokare bekräftade precis att det beror på nedanstående.. så det var väl bra) då vi inte har castings idag heller. Givetvis beror det garanterat på mens' fashion week här nu, men va fasiken. Det är högsäsong och kunder måste fortfarande vilja ha kvinnliga modeller även om det råkar vara mycket fokus på männen just nu. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det nu. 2 dagars ledighet är jävligt nice nu när det fortfarande är strålande väder och varmt. När alla castings sätter igång sen så kommer man längta tillbaka till dessa oplanerade dagar..

Jag tar mig dessutom tid till att ha kontakt med andra internationella agenturer (iiih). Ska berätta mer om det sen men fy vad roligt det är när andra agenturer världen över får upp ögonen för en. Allt går så snabbt! Inte minst i Stockholm har jag roliga möten att se fram emot.. Men mer om det lite senare!

Nu har jag precis varit och storhandlat. Gjorde för övrigt en skitpinsam grej (as usual med andra ord..). Halvvägs till matbutiken undrar jag varför alla förbipasserande glor på mina fötter. Tror ni inte då att jag råkat gå ut i mina knallrosa duntofflor istället för skor. AHHHH. Det roliga är att helt ärligt brydde jag mig inte that much (som jag kanske borde ha gjort). Sedan jag kom hit har jag fått en väldigt skön inställning till livet och jag tycker väldigt få händelser är pinsamma numera. Med andra ord är jag inte alls lika begränsad som jag kanhända var tidigare utan vågar leva mer avslappnat. Dock är väl att gå ut med knallrosa duntofflor ett dåligt exempel på att våga leva mer avslappnat..

Nu har jag i alla fall ytterligare en gång (varför känns det som att det enda jag gör just nu är att handla?!) fyllt kylen tll max. Denna gång förutom mat, pålägg och det vanliga blev det givetvis en massa vatten, färskpressad juice men framför allt 4 kartonger med olika sorters nyttiga bars.

Dessa äter jag inte istället för måltider, utan nu när jag börjat/börjar träna som en galning (mer än vanligt, hihi) så måste man även öka sitt matintag. Framför allt jag som verkligen inte vill gå ner i vikt utan bara hålla mig fit och slank. Dessa kommer jag lägga mellan mina "riktiga" måltider. Jag har aldrig varit en småätare, men ska man "småäta" är det perfekt att ta en nyttig bar istället för onyttiga kakor eller vad man nu brukar småäta för onyttigt..


Långklänningen - Hiss/Diss?

Det kan omöjligt ha undgått någon att långklänningen gått och blivit såväl ett hett bloggämne som ett hett (?) plagg att införskaffa. Personligen har jag alltid väldigt svårt för trender och i början tycker jag det mesta ser ut som skit. Ofta handlar trenderna om att dölja snarare än att framhäva. Varför vet jag inte. Långklänningen kan i många fall i och för sig framhäva kurvor på ett väldigt vackert och classy sätt.

Som så många gånger förr börjar dock även denna trend så smått falla mig i smaken. Än är det dock långt kvar tills jag kommer sätta klorna i en. Som vanligt lär jag väl göra det då varenda stockholmare hunnit tröttna på den likt man spyr såfort barapapappaaa spelas på klubbarna. (Gör den för övrigt det i Stockholm fortfarande? Det gör den här. W H Y ?!?)

Nu vill jag fråga er. Och gör mig tjänsten att lägga de få sekunder det tar att svara, för jag är förbaskat nyfiken här borta i Milano där den tighta långklänningen minsann inte är något hett plagg på gatorna. Inte som hemma i Stockholm, av bloggar att döma, i alla fall.

Långklänningen - hiss eller diss enligt er? (Killar får givetvis mer än gärna göra sin röst hörd också!)


I've found my new home - The gym.

Precis som jag förutspådde är jag nu som en helt ny människa. I've found my new home! Jag och min killkompis Carlos gick till Downtown som är ett paradis för de som vill gymma tillsammans med vackra människor med kroppar som dödar ( = en mycket uppskattad inspiration). Gymmet har nämlgen ett fantastiskt gratiserbjudande till alla modeller som kan uppvisa sitt composit att de kommer från någon av de kändare agenturerna i Milano.

Jag testade på en hel del maskiner. Kan inte säga att jag från början var en hejare på dem, men med lite hjälp från vänner jag träffade där (thank god till snygga vänner som kan agera personliga tränare ;) ) gick det fan rätt bra sen alltså. Jag ville såklart träna mycket rumpa, ben och mage.

Efter 2 timmar med en Amanda som sprang omkring som en yr hörna från maskin till maskin fick Carlos dra mig därifrån. Åter igen. I've found my new home. Imorgon blir det dansklass! Fanns hur många olika dansklasser som helst, lovely.

Nu sitter vi och äter sallad och jag njuter till fulla muggar av starten till mitt träningsliv igen, som jag trivs allra bäst i. Det var så fantastiskt att gå omkring på gymmet i tighta kläder, träna och se sig själv i spegeln och bara älska det man ser. Ta mig rätt nu. Allt går med träning.


NEXT STOP: GYM!

Min tjejkompis var för seg så nu ska jag ut i sommarvärmen och möta upp Carlitos istället, för att fixa gymkort och träna ett pass. Kan sätta alla pengar jag har på att jag kommer vara i extas efteråt. Känns som att alla mina uppsatser i skolan om "valfritt ämne" handlade om att träningen är livsviktig för oss.

När jag kommer hem igen har jag några jätteroliga saker att berätta. iiih det går så himla bra nu. Happy happy happy!

Puss på er!

Jag har underbara läsare!

Kommentarer likt denna nedan får mig att aldrig vilja släppa taget om er. Det gömmer sig helt fantastiska läsare bakom dataskärmen och från och med nu ska jag verkligen försöka fokusera på er som vill mig väl och finner min blogg inspirerande. Det skulle vara helt fantastiskt att få chansen att träffa er under en läsarfika. Jag ska absolut se över det med er då jag är på hemmaplan igen. Många kramar till er, och en extra varm kram till Rebecca.


Rebecca
När kommer du till Sverige och hälsar på? Jag skulle vilja träffa dig, du verkar så himla toppen på alla sätt och vis! Håller med dig om allt du skriver och finner logik i det du skriver. Du skriver mycket mer intresseväckande än storbloggare som Kenza, Blondinbella, Kissie, Foki, Stina-Lee och alla de där. Du framför dina genuina åsikter och tankar.. det uppskattas! :) Gillade också din blogg förut för nåra år sen när det var fler djupa inlägg! Kram

Mysig kväll, mysig morgon

Framförhållningen var onekligen inte den bästa igår när jag insåg att jag inte hade speciellt mycket mat hemma. I just den stunden ringde A som jag väntade på och frågade om jag ville att han skulle köpa med sig något att äta. Thank god, I was starving!

Till min lycka såg jag att jag inte har några castings idag för första gången sedan jag kom hit. Detta gäller för alla tjejmodeller så senare ska jag iväg och skaffa gymkort + gymma med en supergullig tjej från min agentur. Det är sk. "modellerbjudande" där så det kostar i princip ingenting för oss modeller att träna om man visar upp sitt composit.


Lugna söndag

Hej!

Lugna, härliga söndag. Här i Italien blir söndagarna onekligen en vilodag utan dess like i och med att i princip allt är stängt. I början fick jag panik då de dötrista söndagarna stod innanför dörren. Då var framförhållningen ett faktum, i och med att jag utan införskaffning av mat på lördagen stod utan näring på söndagen. Det har hänt mer än en gång.. blä.

Idag har dagen ägnats åt ett varmt bad, fotboll, läsning ur Andreas Carlssons Live to win som jag för övrigt varmt kan rekommendera för er som vill inspireras till att våga följa era drömmar, skickat iväg lite viktiga mail och framför allt skypat med bästa, bästa Ebba. Det är få förunnat att älska en vän så som jag älskar denna tjej. Man ska värdera de vänner högt som endast får en att må bra. Det är aldrig fråga om varesig konkurrens, backstabbing eller andra tråkigheter som är så vanliga bland tjejkompisar.

Nu på kvällskvisten väntar lite mysigt besök. Dessförrinnan måste jag dock städa lite. Här är jag väldigt noga med att alltid försöka ha det rent och fint. Hörde du det mamma?



En liten bit av bästa Ebbson och jag förra midsommaraftonen som jag aldrig glömmer.


Då det blev negativt att vara solbränd.

Jag tänkte kommentera en sak som jag nämnt ett par gånger tidigare. Något som jag inte hade den blekaste om innan jag kom till Milano, men framför allt innan jag började modella, var att man ska vara blek. Inte bara blek utan vit. Sommartid, vintertid - det spelar ingen roll.

Varför? undrar kanske någon av er. Detta på grund av att det alltid är enklare att göra en blek person brun, men väldigt svårt att göra en solbränd person ljus. Att sminka en solbränd person är med andra ord väldigt svårt. Något som de make-up artister jag jobbat med här nere gjort mig väl medveten om..

För mig som har ett pigment som håller mig brun precis året om - och som på sommarmånaderna får mig att se ut som en blond mörkhyad, är detta ren pina. För det första är en brunbränd kropp det finaste som finns enligt mig. Att ligga på balkongen och steka var en daglig sysselsättning efter skolan innan jag gick med i Future. Att nu då tvingas gå omkring och skyla min kropp och använda solskyddsfaktor nr 30 (!!!) är skittråkigt rent ut sagt. (Förvisso väldigt hälsosamt).

Aldrig har jag varit så blek i juni månad (nu bor jag ändå i Italien där det är omkring 30 grader dagligen dessutom) och det enda kunderna klagar på är att jag är för brun.



Mitt ansikte är vitsminkat och likaså lite på armarna. Jämför våra ben!!! Det till höger är det kunderna söker, det till vänster hör hemma på charterresan. *buhu*

My girls want to party all the time

Var nyss inne och läste ett inlägg på Kenzas blogg. Hon skrev lite ironiskt att hon och hennes vänner inte orkar festa på samma sätt som de gjorde förr - och jag kan inte annat än att hålla med.

Sedan vet jag inte om det beror på att jag helt enkelt behöver få lite variation så att jag blir mig själv igen. Men jag har verkligen ingen som helst lust till att gå ut mer än max en gång i veckan här längre. En hemmakväll ensam utan tv (jag säger utan för den vi har är minimal) en liten dator där jag betalar en omänsklig summa i timmen för internet och en halvtom kyl lockar liksom mer. How come?! Börjar vi 19-20-åringar bli gamla eller vad är grejen?

Givetvis skiljer sig detta individer emellan beroende på hur mycket man gått ut tidigare. Jag har vänner här nere som inte gick ut på ett helt år hemma i Sverige och då är det ganska naturligt att man vill gå ut hela hela tiden här. Själv behöver vi ju kanske inte prata om hur mycket Stureplan det blev för mig efter att jag fyllde 18.

Något som jag också tror har gjort att jag inte har några problem med att inte gå ut varje helg är att jag trivs rätt bra i mitt eget sällskap. Vilket är väldigt konstigt egentligen då jag inte är någon ensamvarg för fem öre och väldigt social av mig. Men jag trivs med att vara själv då och då, vilket jag framför allt här i Milano verkligen kommit underfund med att alla människor inte gör. Vilket är tråkigt.

Så förmodligen behöver jag inte berätta för er att jag stannade hemma igår. Hade en väldigt mysig lång pratstund med tjejen jag bor med (som dock flyttar ut idag) ända in på småtimmarna. Puss på er.


Manliga fashion week är här!

Manliga fashion week. Ja vad mer ska man säga? Hollywood igår var ett hav av enbart manliga modeller. Man kände sig som ett barn i en godisaffär. Jag träffade så mycket snygga killar så att det var löjligt. Men självklart dog min kamera innan. Lär dock bli fler träffar så jag får smygfota lite åt er då, haha.

Vi började hur som helst gårdagen med middag ett 30-tal personer. Riktigt trevligt. Därefter begav vi oss vidare i caben mot Cavalli. Var alldeles för mycket folk där så vi stannade inte länge. Blev istället Hollywood som, som sagt, var ett paradis igår. Dessvärre har jag inga bilder från det. Var hemma vid halv sex imorse efter att ha knutit mycket trevliga kontakter.

Bjuder på de få bilder jag hann ta..




Skön matchning. För övrigt var det inte mycket som matchade där inte.. gah italienare


En sötnos från min agentur :)




Ensam är inte alltid stark.

Jag ska alldeles strax kila iväg på dagens castings. Lyckligtvis börjar de sent idag. Det behövdes! Jag går dock omkring med ett tomrum inom mig idag.. och har egentligen gjort en tid nu, men det är så mycket som händer hela tiden så man hinner aldrig riktigt känna efter.

Men sanningen är att jag känner mig ensam. Jag är van vid att omges av familj och väldigt mycket vänner och här just nu har jag ingen som jag verkligen står nära. De har alla åkt hem. Visst känner jag mig starkare än någonsin ensam och givetvis har jag vänner här nere som skulle komma hit på 2 röda om jag ringde. Men jag saknar Sverige.

De rosa molnen börjar försvinna och även Milano börjar bli som alla andra dödliga städer. Jag tröttnar på klubbarna, jag tröttnar på människorna och jag längtar efter alla som befinner sig för långt ifrån mig. Det enda jag inte tröttnar på, och som verkligen håller mig kvar här med ett leende - trots allt ovanstående, är det jag ägnar min tid åt just nu. Det jag drömt om.

Men jag vill inte uppleva detta ensam. Mer än någonsin uppskattar jag med andra ord er delaktighet. Ni blir ett sällskap för mig här borta. Ett sällskap som är ovärderligt.

Att åka ensam till Milano har i flera avseenden varit en piece of cake och det roligaste jag varit med om. Men de dagar då man stannar upp och tänker, och vidare kommer till insikt om att alla man håller kärt befinner sig flera länder bort, är skrämmande.

Ensam är inte alltid stark, även om det är vad jag intalar mig just nu. .



Svar på tal till alla era tips och önskemål!

Skriv om kläder och mode och vart du köper dina kläder! tillexempel i vílka affärer hittar du dessa kläder med öppen rygg som du har, skitsnyggt! :D

- Det kan jag absolut börja göra. Varför jag inte skriver speciellt mycket om mode är för att jag inte kan ett skit om det rent ut sagt. Jag följer ytterst sällan trender utan har endast på mig det som jag tycker är snyggt på mig. Men givetvis kan jag börja lägga lite mer tid på klädfrågan. Men nu när jag är i Milano kommer det främst bli shoppingen här som kommer i fokus. Dock finns det ju butiker här jag ofta handlar i, som även finns hemma så det kan nog bli bra ändå.

Du vill ju bara att man ska skriva "åh vad snygg du är", men sanningen är den att jag tycker verkligen inte du ser bra ut och din personlighet är helt platt. Sen har du ju kommentargranskning, vilket är fegt.

- Visst är det trevligt att få lite komplimanger, det kan vi nog alla hålla med om. Men hade det varit komplimanger jag fiskat efter hade jag inte valt att blogga. I bloggvärlden får du räkna med perioder där de kommentarer du får är uppläxning av vilka operationer du borde genomgå för att överhuvudtaget kunna visa dig ute. 

Kommentarsgranskning har jag haft sedan dag 1. Jag ser inte varför jag ska behöva gå omkring och vara orolig de dagar jag inte har någon möjlighet att gå in på min blogg, för att någon idiot ska ha skrivit något elakt om någon i min närhet, vilket har hänt. Människorna i min närhet ska inte behöva lida för att jag bloggar. Det finns även idioter som skriver ut min fullständiga adress och telefonnummer i kommentarsfältet. Men du kanske fortfarande tycker att jag ska skippa kommentarsgranskningen och bjuda på detta?

 snällllllllllla mer träning! tips osv.

-
Mer specifikt! Jag kan mycket om träning för precis hela kroppen. Vad exakt vill du att jag ska skriva om för träning?

Jag tror att om man vill ha kommentarer är det nog viktigt att se till att svara på de kommentarer man faktiskt får. Särskilt när det är frågor och så. Annars tror jag folk tröttnar på att skriva kommentarer...

-
Jag har tagit till mig detta nu och svarar på alla kommentarer jag får!

lite mer om träning o träningstipps vore ju faktiskt kul ;)
och mer modellbilder, så man får se hur dom blir.

- Absolut!
 
lägg ner bloggen!

- Det mest konkreta tipset av dem alla, det tackar jag för. Denna kommenterare döper sig förövrigt alltid till "snälla?" och kommenterar varje inlägg jag skriver. Det kan vara kommentarer som "snälla? har du navelpiercing?" Haha, jag tycker att det är så kul. Du som skriver dessa kommentarer som varje gång ger mig ett litet skratt är hemskt välkommen hit till Italien så ska jag bjuda dig på glass. Du verkar rolig!

Bilden är riktigt vacker. Man blir inspirerad av dig. DU är en stjärna.

- Tusen, tusen tack!

Men anledningen till att vi inte kommenterar vidare är för att du inte svarar på kommentarerna. Jag personligen har kommenterat tre ggr utan svar!

-
Nu gör jag!

Jag har faktiskt precis hittat hit, men jag slängde minsann in en kommentar igår :)

Jag var själv aktiv med bloggandet, men la ner pga att det gick lite väl långt med trakasserier och grejer, fast jag kommer ta upp bloggandet snart igen.

Gillar din positiva inställning. Jag är också en väldigt positiv och framåt tjej och uppskattar när andra kan se lite ljusare på saker och ting.

Och så måste jag tillägga att du är så snygg och har en grym kropp! :)

- Då vet du med andra ord varför jag har valt kommentarsgranskning. Vad roligt med likasinnade läsare! Låt mig veta när du tar upp bloggandet igen så ska jag gå in och kika. Tusen tack för fina ord, det värmer.

Du verkar vara väldigt intelligent och det är kul att läsa om allt du gör så fortsätt på samma sätt, sen är du sjukt snygg också så mycket bilder :)!

- Åh, tack tack tack!

jag tycker du ska fortsätta skriva som du gör, en salig blandning av det mesta :)
skulle ju vara kul med en videoblogg, men förstår om du inte vill, hahah

- Det ska jag göra. Kul att det uppskattas! Ah, nej någon videoblogg blir det inte, förlååt.. haha!


jag saknar dina träningsinlägg :)


- Skriv gärna mer specifikt, vad vill ni träna för något?

Det är jättetråkigt när du inte svarar på kommentarer, det får dig att framstå som lite "Bättre än oss" :/ Annars är du jättebra!


- ... Och det är något jag verkligen inte vill göra. Så det har redan blivit stor ändring på det!

Fortsätt med bloggandet, precis som vanligt. Tänk inte så mycket på dina läsare. Skriv för din egen skull :) Men om jag får påverka innehållet så ser jag gärna lite djupare texter om livsstil och tankar... Men glöm inte bort att det är din blogg ;)

-
Tack för bra råd. Du har helt rätt. Djupare texter om livsstil och tankar kommer liksom per automatik, så de kan du absolut räkna med att de kommer kontinuerligt.

videoblogg

- Njaaaa...

videoblogg, skulle vara kul att se hur du såg ut i rörelse haha! :)

- Haha, jag förstår det! Men då får vi ses över en läsarfika eller något istället, för just videobloggar har jag så svårt för. De blir alltid så krystat och rent av pinsamt. Till och med för de mest inbitna videobloggare.


videoblogg! :) + fina ställen i milano, typ historiska platser, museer, fina gallerior, restauranger och annat som är roligt att veta om milano om man ska dit =)


- En Milano-guide kan jag absolut göra. Bra tips!

Jag gillar dina "djupa" inlägg. Också gärna träningstips, modellbilder, bilder på dina outfits och bara att du skriver vad du hittar på! =)

- Vad bra! Då gillar du med andra ord den här bloggens innehåll, haha! Ska absolut utöka antalet sådana inlägg..

Varför har du massor av hår över ansiktet på alla bilder?

- Jag har det på ett par av mina bilder i min bok, av typ 15 bilder. Så det är långt ifrån alla bilder. Ni ska komma ihåg att bara för att jag lägger upp "modellbilder" här, så betyder det inte att jag kan använda dem professionellt. Vissa av bilderna jag använder har jag inte ens lagt upp ännu exempelvis.

Jag gissar att de som mailar helt enkelt gör det för att dina inlägg är bemötande på ett sådant sätt. Det blir personligt för alla som kan koppla till det, och de som helst vill kommentera vill göra det mer personligt, därav gissar jag övervikten av mail. Men keep up the good work!

- Det stämmer säkerligen. Men ibland kan jag få mail där jag tänker att de lika gärna kan skriva det i bloggen, så blir det enklast för alla - samt de som undrar samma sak. Men kanske beror det på att jag varit dålig på att svara på kommentarer - men bra på att svara på mail. Men nu är det ändring på det. Svarar på alla kommentarer nu!


Du har ett speciellt utseende som verkligen kan bli coolt på bild, inte bara "en vacker blond tjej". Men försök slappna av ditt munparti och inte puta med läpparna, då ser du mycket mer "omedvetet" snygg ut!!


- Tack så hemskt mycket. Jag vet vad du menar, men jag varierar mig väldigt mycket på mina bilder gällande ansiktsuttryck och kroppsuttryck. Dock väljer fotograferna nästan alltid ut bilderna där jag har ett litet plut. Sedan skiljer det sig givetvis på vad bilden vill förmedla. Men jag har ett liten plutmun automatiskt också så framför kameran blir den ofta ännu mer märkbar.


Bilder tagna innan och efter dagens visningar!



Ser ni vem min baby är slående lik?













Det var fotografer precis överallt, helt sjukt.










Hemma efter 4 visningar i Florens!

Åh åh åh lyckorus gånger tusen! Jag kom precis hem från Florens där det varit en väldigt lång dag. Jag har totalt gått 4 visningar som alla gick hur bra som helst. 
 
För det första åkte vi ett gäng modeller som alla var väldigt trevliga och sociala, ingenting man kan räkna med som jag tidigare nämnt. Väl framme i florens mötte en av kunderna (tror jag) upp oss, gav oss en liten rundtur i centrum och jag måste säga att Florens fångade mitt hjärta direkt, ska utan tvekan åka tillbaka dit. Hittade skor som helt enkelt måste läggas till i min skosamling. Men det är bara en av många anledningar till att jag ska dit igen, hi!

Sedan begav vi oss till den pampiga byggnaden där visningarna skulle hållas. Vi övade lite gång men blev snabbt ivägkörda till hår & make då tiden började bli lite knapp redan. Allt var verkligen på topp, så otroligt seriöst och professionellt. Visningen var för smycken (diamanthalsband, örhängen och ringar) samt klänningar. Otroligt vackra sådana! Själv fick jag designens "favoritklänning" den sexigaste lilla svarta jag någonsin sett. Sedan var det strama håruppsättningar och sotade ögon. Ah!

Gästerna var rent modefolk rakt av, alla iförda långklänningar och frack. Det serverades champagne i mängder och sagolika snittar som vi givetvis fick ta del av efter visningarna. Detta var hur kul som helst och jag ser fram emot fler visningar framöver. Helt klart min favorit.

Nu ska jag snabbt kika upp adresserna till castingsen jag har imorgon. Äntligen har jag sovmorgon, yeey! Ska även slänga upp bilder från idag. Puss så länge!

PS! TACK för era lyckönskningar finaste ni. Fullkomligt älskar att ni börjar bli så delaktiga igen, ni är bäst!

Nu åker jag till Florens!

Godmorgon fina fina ni! Åh jag blir så sjukt tacksam nu när ni kommenterar, som ni märker vill jag bara skriva inlägg efter inlägg då. Tack också för att jag fick så många tips och önskemål om vad ni vill läsa mer av, ska börja ta itu med allt imorgon.

Nu åker jag nämligen till Florens. Eller ja, tåget går om 2 timmar. Jag ska möta upp de andra modellerna som också ska dit från min agentur om en dryg timme. Är såå exalterad! Tar givetvis med mig kameran och hoppas att jag kommer kunna ta en del bilder. Vi åker hem vid 21 ikväll igen så antingen hörs vi ikväll med bilder, eller imorgon. Önska mig lycka till babes!! I need it, haha :)




Lite abercrombie & fitch stuk på dessa bilder, tror därför inte jag kommer kunna använda dem i min bok. Men det gör ingenting - de passar utmärkt till bloggen ;)

Jag saknar...

Jag kan inte säga tillräckligt många gånger hur mycket jag älskar att vara här. Det vet ni. Jag lever i en drömvärld just nu. Men även i den mest osannolika världen av de alla kommer verkligheten ikapp. Ibland i större utsträckning än andra. Jag har aldrig längtat hem så jag mått dåligt sedan jag kom hit, utan jag längtar hem på ett sätt som egentligen bara är väldigt nyttigt. Aldrig kommer jag uppskatta det som finns hemma så mycket som efter denna resa. Men vad är det egentligen jag saknar såhär på rak arm?

- Familjen. Jag är van vid att umgås med min familj, framför allt mina föräldrar, precis varje dag. Jag saknar alla middagar, filmkvällar och att bara vara - tillsammans med dem. Det känns så konstigt att "vara utomlands" och inte ha dem med mig. Det är pinsamt många gånger som jag går förbi uteserveringar och dylikt, och tänker på att här skulle jag vilja sitta med mamma och pappa. Det är vidare konstigt att uppleva så mycket, vara med om så mycket, men inte kunna uppdatera dem i den utsträckning som jag brukar. Med andra ord är detta nyttigt för mig. Alla mår bra av att frigöra sig lite, även om saknaden är svår att beskriva..

.. Och Skalman. Jag har en liten sköldpadda hemma. Kanske är han inte så mycket för världen, men för mig har han sett mig gråta tills det inte finns några tårar kvar att gråta. Skratta tills magen skriker av träningsvärk. Plugga tills solen går upp, för att sedan sova och vakna av hans krafsande på rutan. För mig är han inte bara en sköldpadda. Han är en livskamrat. Bara de som själva har djur vet vad jag pratar om. Han är ett sällskap. En individ. Ett sällskap som jag saknar oerhört.

- Mina vänner. Även om jag är omgiven av många fina människor här nere, har jag inte funnit någon som ens kommer i närheten av mina vänner hemma. Jag saknar mina tjejer som känner mig utan och innan, som kan avsluta mina meningar innan jag knappt hunnit påbörja dem och som vill mig väl - i alla lägen. Efter den här resan vet jag vilka mina vänner är. Ingen har gjort mig besviken, utan jag visste det innan jag flyttade till Milano - och jag vet det nu. Jag kan inte vänta tills jag får tillbringa galna utekvällar med Caroline, som i sedvanlig ordning börjar med ett glas vin på Ett litet hak där jag duckar för röken från hennes cigarett som i ett tv-spel, eller filmkvällar hos Ebba med hennes fina familj som avslutas med mig tryggt sovandes på hennes arm och dagen därpå som alltid tillbringas vid poolen hos henne. Att Saga varit den som hört av sig konstant sedan dag 1 här - och alltid låtit mig veta att hon finns där. Att Anna tog sig tid mitt i all studiestress och kom ner hit och fick uppleva allt det som jag upplever. Det värmer. Ni är många andra som jag inte kan vänta på att få träffa. Ni vet vilka ni är.

- Pappas mat. Jag är sedan födsel otroligt bortskämd med fantastisk mat 7 dagar i veckan. Husmanskost vet jag knappt vad det är, utan varje dag lagar pappa komplicerade egna recept där den ena rätten smakar ännu bättre än den andra. Här i Milano äter jag fantastisk mat då vi äter ute, men det jag livnär mig på, på egen hand, vill jag inte kommentera. Kanhända är det bättre än nudlar, men det är på den nivån vi snackar.

- Ridningen. De första gångerna jag såg hästar här i Milano (polishästar) började jag gråta. Jag skojar inte. Dansen saknar jag inte alls på samma sätt, men det beror på att ridningen, stallet och hästar på ett helt annat plan blir en livsstil. Det blir så mycket mer djupgående, än vad dansen är. I alla fall för mig. Och då har jag ändå dansat både längre och mer än jag ridit. Men det är något speciellt med ridning. Jag saknar hästarna, mina fantastiska ridlärare och framför allt bara sporten i sig. Jag tror aldrig jag är så lycklig och harmonisk som på hästryggen. Är det något jag vet att jag kommer göra om 20 år är det att rida.

- Sveriges människor. Folk har en tendens att kalla oss både bittra och stela. Men aldrig har jag längtat så mycket efter svenskar som nu. Under mina snart 4 månader här kan jag räkna på en hand de gånger jag blivit behandlad väl av en kvinna/tjej. Om de arbetar inom serviceyrket spelar ingen roll. De låter dig veta att de inte tänker hjälpa dig, då du är en börda för dem. Bitterheten är ett faktum. Självklart finns det undantag i Sverige där detta sker också, men jag som Italienälskare är ändå hyffsat objektiv i denna fråga, men de kan överlag inte uppföra sig här. Svenskar har en helt annan hyffs och förmåga att alltid agera professionellt snarare än impulsivt och känsloladdat. Stelt säger vissa, ödmjukt och professionellt säger jag.

I denna fråga är jag likväl trött på att aldrig kunna gå utanför dörren utan att jag uppmärksammas likt Duomo (den stora sevärdigheten i Milano) självt. Och detta handlar inte om att jag skulle vara så snygg och bla bla, och att jag i själva verket njuter av det. Är du tjej får du stå ut med männens desperation. För det är desperation det handlar om. Tråkigt men sant. Jag har känt av detta i stor grad under mina semestrar i Italien. Men jag trodde aldrig att det skulle vara i sådan stor grad som det faktiskt är, där både tårar och raseriutbrott blivit konsekvenser av deras respektlösa beteende. Svenskarnas feghet och blyghet som folk så ofta klagar på, är någonting att uppskatta. Believe me. 




STOCKHOLM VS MILANO

 VS  


Nattliv - klubbar


Stockholm // Milano

Jämförelsen i det här fallet blir inte helt och hållet rättvis då nätverket jag har i Stockholm i jämförelse med Milano är löjligt mycket större. Men om jag tar hänsyn till de människor som generellt sett går ut i Stockholm och Milano är det en väldigt stor skillnad. På Milanos nattklubbar hittar du superstela i kombination med asociala modeller som hänger med de som kan prata deras språk (ryska om jag får generalisera), medelålders gubbar med ett backslick som sett sina bättre dagar, en fet plånbok och alldeles för stor mage (de festar hårdast, när de egentligen borde vara hemma med sina fruar /leta efter potentiella sådana på andra platser än där 19åriga modeller huserar). De brukar för övrigt gå ganska bra ihop med föregående gäster. Dessa tillsammans med promoters som ofta är ute endast för att det är deras jobb utgör vanligen den milanesiska gästskalan.

I Stockholm, enligt mig, är det de unga, festglada människorna som håller sig ute. Åter igen - enligt mig, så som det ska vara. Gällande baren har Stockholm betydligt högre kvalitet på bartendrar och drinkar överlag. Musikmässigt är jag dock mer imponerad av Milano många kvällar. Större variation helt enkelt. Vaktsystemet i Stockholm kan många gånger gå överstyr, men här i Milano har de inne på klubbarna inget vaktsystem alls -förutom in till vippen, så för stränga vakter är att föredra framför ett störningsmoment i form av så fulla människor som borde gått till mcdonalds för en hamburgare för länge sedan. Att det röks inne på klubbarna i Milano behöver jag inte ens kommentera.

Sist men inte minst: i Stockholm ligger majoriteten av nattklubbarna (Stureplans nattklubbar pratar jag om nu.. och har förvisso gjort hela tiden, de är ju de enda jag kan utvärdera, hehe) inom gångavstånd. I Milano är det bilresor mellan de flesta som gäller, vilket har en tendens att dra ner feststämningen.

Klimat

Stockholm // Milano

Här är det väldigt svårt att avgöra. Valet är inte självklart, vilket många av er kanhända tror. Stockholms väder behöver jag förmodligen inte kommentera. Är vädret fint slår det all världens väder med hästlängder. Det är inte en tillfällighet att de flesta som upplevt svensk sommar finner den sagolik. Men, så har vi det lilla men:et. Den svenska sommaren väljer inte alltid att infinna sig när den borde. Än värre håller den inte gärna i sig.

Milanos väder är väldigt extremt. Till skillnad från Stockholm sjunker aldrig temperaturen så som i norr. Kallt är det således aldrig. Men antingen är det så varmt att bikini borde vara det enda klädalternativet. Eller så regnar det sådana mängder att även där blir bikini det enda klädalternativet - om man ser till vattenmängden alltså. Att Stockholm har sådan frisk luft och allt vatten - även i innerstan, bidrar helt enkelt till ett skönare klimat på sommaren, men att man nästan alltid kan räkna med sommarvärme och heta dagar i Milano gör att det blir jämt lopp.

Killar

Stockholm // Milano

Något av det som jag längtar absolut mest till är våra svenska killar där hemma. Visst, stockholmskillarna är inte alltid de mest ödmjuka och charmigaste killarna på jorden tänker du, men då har ni inte tillbringat nästan 4 månader bland italienare. Något som generellt sett gäller för både killar och tjejer är att svenskar har sådan hyffs och respekt för människor överlag, i jämförelse med de här. Om jag ska återgå till det andra könets människor (tjejerna här är från en annan planet, men det är en annan historia) så är de killar "jag är van" vid så mycket bättre på att känna av situationer än de killar jag mött här.

Dessutom existerar svartsjuka inte hemma om man jämför med här. Är du kille och dejtar/träffar/är tillsammans med en tjej så äger du henne, punkt slut. Jag är personligen allergisk mot sådant. (Sedan att du själv visslar efter alla som har bröst och rumpa är en annan femma). Kanske borde jag tillägga att modellkillarna här spelar i en annan liga än de flesta, rent utseendemässigt. Men för er som undrar är de ofta inte från Italien, samt så har jag ännu inte träffat någon med hjärna eller ens vidare personlighet, så då försvinner den där farliga blicken och charmiga leendet rätt snabbt. Kanske har Milanos tragiska utbud på denna punkt gjort mig desperat, men jag saknar killarna hemma i Stockholm med hela paketet, så att säga.

Shopping

Stockholm // Milano

Även om jag valt att ge Milano denna punkt, vilket vore ganska skamligt annars, måste jag påpeka att Milano tyvärr saknar bra budgetalternativ. Gällande designmärken är de överlägsna med sina fantastiska gallerior (Rinascente) och området San Babila och Montenapoleone där skyltfönstrena är som taget ur en catwalk. Stockholm kan inte jämföras på det planet. Men vad Stockholm har är ett stort utbud av budgetvarianter, vilket inte är lika vanligt här. H&M och Zara finns ju här, precis som hemma. Men sedan är det inte mycket mer som du kan hitta här som är snäll mot plånboken, om du jämför med hur mycket alternativ det finns i Stockholm.

Något som också gjorde att Milano kammade hem denna punkt är dess fantastiska utbud av underkläder. Så som du knappt kan gå en meter utan ett H&M hemma i Stockholm, kan du knappt gå en meter utan en ny underklädes/bikinibutik här. Uppskattas enormt!! Men, skobutiker ska vi då inte prata om. Inga klackar är för höga för den här staden, ingen konstruktion är för unik. Det finns inga gränser för modet här - därför vinner Milano denna punkt.

Önskar ni någon annan punkt som jag jämför får ni mer än gärna kommentera det till detta inlägg, så gör jag en uppföljare i dagarna!



Mitt första jobb!

Imorgon är det alltså dags för mitt första jobb här i Italien. Jag blev bokad för någon vecka sedan, men imorgon är visningarna. Jag har inte riktigt vetat vad jag blivit bokad till, mer än att det är i florens och i slutet av denna vecka. Så när vänner här nere frågat om jag fått något jobb och jag svarat att det är någon show jag ska gå i florens denna vecka har varenda en chockat frågat om det är pitti. Fashion bor inte direkt hos mig så jag har aldrig ens hört talats om det förut. Men tydligen är det något varenda fashionista och person inom branschen åker på som håller på några dagar denna vecka varje år. Trodde aldrig det var det jag skulle gå, utan när de sa pitti kontrade jag med att det förmodligen är någon liten lokalvisning ute på vishan. Men icke! Stolt stoltare stoltast är jag just nu. Nu gäller det bara att fokusera på att inte snubbla.. ;)



Var och hämtade biljetterna och fick detaljer om tider, lön (woho!) et cetera på agenutren idag.

You are too skinny

Hemma på en lite försenad lunch. Jag har avklarat 3 castings samt ett besök hos agenturen för att få biljetter och detaljer angående imorgon. Då åker jag nämligen till florens på jobb. De berömda pitti-visningarna ska jag gå!!! Kan knappt tro att det är sant.

Jag har dock 1 casting kvar innan dagen är slut. Den börjar dock inte förrän om 1 timme.

Idag har jag haft castings som passar mig helt perfekt. Bikini-katalog samt show room+presentation för jeans (den tredje var för något katalogsjobb för någon sportdräkt.. när jag kom dit bara 10 min efter castingens starttid, var jag nr 108!!! = jag var inte lite sliten när det väl blev min tur). De två första hade jag hur som helst blivit requestad till, vilket betyder att kunderna sett mig på hemsidan och bett agenturen att skicka mig dit personligen. Likadant är det med den jag ska på om en timme, vilket är väldigt skoj.

Jag tänkte bara kommentera en sak som gjorde mig väldigt glad som jag märkt här den senaste tiden. Väldigt ofta på castings, framför allt showroom och bikinijobb, hör jag kunderna säga till modeller you are way too skinny, sorry. Själv har jag aldrig fått höra något sådant vilket kanske bevisar att de modeller som får höra detta är väldigt smala. Men jag uppskattar att även kunderna sätter stopp. Jag vågar nog säga att den största anledningen till denna viktpress bland modeller beror på dem själva - inte vad kunderna söker.

Som sagt, på de castings jag varit idag har de velat ha tjejer med lite rumpa. Kändes som jag hade ett litet övertag där idag om jag ska vara ärlig, haha. De tittade bara på mig med halvöppen mun bakifrån när jag gick förbi och sa "ahhh complimenti!" Haha! I sådana sammanhang kan jag inte undgå att dra på smilbanden. =)

2 bilder från gårdagens plåtning.

Jag har varit dålig med att lägga upp bilder från alla mina plåtningar jag hunnit ha den senaste tiden. Ska bli bättre med det. Här har ni två bilder som den fantastiska fotografen Denny Silvestre tagit. Make up - artist var Camelia Nastu.





Ge mig tips!

Först och främst: Ni är, tro det eller ej, många som läser den här bloggen. Ni är många som mailar, även om det går i perioder. Ni är alltid många som mailar via facebook och berömmer mig för bloggen. Men ni är för få som kommenterar där det egentligen är självklart att ni ska kommentera. Nämligen här. Ibland tror jag att statistiken omöjligt kan stämma och att det i själva verket är min mamma som går in här.. and that's it. Det är supertråkigt att blogga till en allmänhet som läser men inte ger någonting tillbaka. Jag tappar liksom lusten. Det krävs så lite som en liten kommentar från er för att min blogglust ska komma tillbaka starkare än någonsin. Till och med spam om era bloggar är bättre än detta. Förstår ni då hur illa det är?

Så, mina vänner och trogna läsare. Jag ber er nu, ni alla som faktiskt ser min blogg som ett positivt inslag i vardagen - att fälla en kommentar där ni tipsar mig om vad ni vill att jag ska skriva om, vad jag kanske ska börja skriva om som jag gjorde förr eller kanske något helt nytt ni önskar att jag börjar med. Ordet är ert nu och jag lovar er att bekräfta allt ni önskar på något sätt.

- Och ja, jag är så desperat efter er delaktighet som jag verkar.


En av mina favoritbilder från Como förra veckan.

Platat hela dagen!

Efter castings idag begav jag mig for att traffa en fotograf som kontaktat mig, samt en makeup artist for att satta igang med allt infor dagens test shoot. Vi klickade allihopa direkt och jag har aldrig i hela mitt liv haft sadan frash sminkning. Tanka sig om man anda fick ha sin egen make-up artist varje dag, det vore nagot!

I och med att det ar en valdigt ung fotograf (22 ar) dock en av de grymmaste jag jobbat med, jag menar, vi satte forsta bilden!!! sa var detta verkligen en win-win situation. Han behover mer bilder till sin portfolio, och jag till min. Alltsa gjorde vi bada maximalt vart basta for att resultatet skulle bli perfekt. Det ar inte alltid man kan forvanta sig det fran en test shoot dar man inte betalar som modell, men jag har haft otrolig tur med alla jag platat med hittills. Gang pa gang sa han "madonnaaaaa, ma catzoo ragazza, i want to shoot with only you after this". Det gick rakt in i hjartat.

Jag kan inte vanta tills jag far visa er bilderna. Har fortfarande manga jag inte visat, men ni vet val att ni kan se en del av mina bilder pa min agenturs hemsida. http://futuremodels.it

Ikvall ar det ju Italien - Paraguay. Jag skulle verkligen verkligen behova sova tidigt, men jag tanker inte missa matchen. Sa det blir middag + match med mina vanner, sedan aker jag hem for lite somn innan en massa castings imorgon. Alltid fullt upp pa tisdagar..

Nu ska vi ata lite har. Puss pa er!


Godnatt

Nu kastar jag in handduken. Borde egentligen ha gjort det för länge sedan, men det blev en lite annorlunda kväll ikväll, så tiden bara flög iväg. Nu måste jag sova på momangen. Imorgon ska jag hinna med så många castings som möjligt innan kl 13 (lycka till amanda, då två av dem börjar 14.30) då jag ska sminkas inför plåtningen som jag för övrigt är otroligt exalterad inför. Godnatt mina änglar.



Bilder från helgen i Toscana!



































Back in Milan!

Hemma igen! Vi åkte hem lite tidigare för att det blev lite dåligt väder och jag kände för att hinna fixa en del ikväll innan en ny vecka med en massa castings, visningar och plåtning väntar.

Helgen har varit helt fantastisk. Det är så himla skönt att komma bort från all stress, allt utsläpp och press i Milano på helgerna och komma till havet och en helt annan luft. Miranda följde som sagt med den här gången också så det har varit otroligt mysigt.

Min italienska, trots att jag inte pluggar det längre, blir verkligen bara bättre och bättre. Jag förstår numera allt när mina vänner pratar och de behöver inte längre översätta något till engelska. Min Miranda var så imponerad så det känns verkligen skitkul. Kul att de imponeras av det och inte bara min förmåga att shotta som en man.. men mer om det senare.

Nu ska jag lägga upp morgondagen så att allt klaffar med castings och även en test shoot jag ska ha. Jag vet inte hur jag lyckas, men fotografer som plåtar gratis till ens portfolio växer inte direkt på träd. Alla klagar att det kostar så mycket (vilket det ofta med all rätt gör) och att få någon bra gratis är ofta att glömma. Men jag har lyckats jobba med flera fotografer sedan jag kom hit som varit grymma och som sagt, gjort det for free. Det bästa av allt är att det är de som kontaktat mig. Nu har ytterligare en fotograf gjort det som verkar vara väldigt duktig, så imorgon väntar en till plåtning med lite mer klassiskt tema än mina tidigare plåtningar. Det bästa av allt? Trots att vi är on a budget som det heter i dessa sammanhang då modellen inte betalar för testen som det annars alltid är, så har vi tillgång till make-up artist och eventuellt stylist. Vilken lyx!

Nu ska jag lägga upp bilderna från Toscana. Kika in här om en stund vettja!


Toscana, here we come!



Nu sticker vi iväg
till Toscana, god mat och framför allt: stranden!! Hemma igen imorgon natt. 2 dagars solande och badande blir ett perfekt veckoavslut. Tar självklart med mig kameran (och Miranda, haha!)


Mamma l'italiani

http://www.youtube.com/watch?v=-wZ8106mc4c

När man verkligen inte bör gå ut blir man alltid som mest taggad. Det slår aldrig fel. Ringde precis Miranda för att dubbelkolla så inte hon gått ut trots att vi sticker till Toscana tidigt imorgon, för i så fall hade jag fått en anledning till att gå ut och skaka rumpa!

Hur kunde jag vara så dum och sätta på den här låten när jag vet att det inte är på tal om utgång ikväll? Gahhh...

Jag tror att jag ska skapa en grupp "Jag hade ett privatliv, sedan började jag blogga" på facebook.

11:05pmChristina

Hallå,gumman jag läste i din blogg att du har åkt motorcykel idag??


Idag har jag...

  • Varit på castings. Bland annat för show room där jag fick prova en åtsittande kostym som satt som en smäck. *Hoppas hoppas* En annan casting var för en kommande underklädes/bikini-visning som ska sändas i tv i Italien. Och vet ni?? Det gick så himla bra. Man skulle gå i bikini inför kunderna medan de filmade en i tusen olika vinklar. Jag fick vara kvar där inne läänge och det kändes verkligen super. Konkurrerar gör jag med en massa kurviga 2 meters brasilianskor så jobbet blir nog inte mitt, men jag är helt hög bara av att de visade sådant stort intresse för lilla mig. Finally börjar jag faktiskt känna mig som en modell och att det här kan bli rätt bra ändå.
  • Blivit skjutsad på motorcykel av min killkompis till alla mina castings. Helt klart mycket roligare än att åka bil. Eller ta tunnelbana, buss OCH tram för att sedan avsluta med 20 min promenad. Woho kände mig som 15 igen, haha!
  • Suttit och njutit på en uteservering med Miranda och en skål fruktsallad. Dagens höjdpunkt?

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Ska strax kila ut och köpa hem pizza för att sedan lägga ansiktsmask, hårmask, göra manikyr + pedikyr och bara njuta. Tidigt imorgon bitti åker vi till Toscana. Stranden here I come!!


När man saknar så att det gör ont

http://apubliccity.blogspot.com/2010/06/froken-bergman.html#comments

Jag var precis inne på min bästa vän Carolines blogg. Hon har skrivit ett så fint inlägg om mig som bara får mig att sakna henne ännu, ännu mer. Jag grät den dagen vi skildes åt på busshållsplatsen vid Östermalmstorg för att hon skulle flytta till Barcelona dagen därpå, och jag till Milano 2 månader senare. Och jag kommer gråta en miljon gånger mer den dagen (som jag hoppas är snart) jag får träffa henne igen. Av lycka. Du är underbar Caroline. Tack för att du alltid tror på mig och visar ditt genuina stöd. Allt du gör är beundransvärt. Hela du är ambition och målmedvetenhet personifierad, glöm aldrig det.



Jag längtar tills jag får gå dina visningar igen :))





Hahaha, minns du!? ;)

Pics from yesterday!

Jahapp då ska jag väl skriva någr rader om gårdagen då. Vi började hos Miranda som förutom en flaska vitt hade köpt chips, körsbär och ... haha toast (!!!) hon är mycket väl medveten om att jag äter det jämt här. Jag som hade ätit middag precis tackade dock snällt nej.. Miranda: men Mandy jag köpte ju ost och toastbröd för din skull, jag äter inte ens det!.. Då var det bara att smälla i sig lite toast också så att prinsessan skulle bli nöjd. Inga modelldieter för mig inte..

Någon timme senare kom hennes vän Gigi och hans vän och hämtade upp oss. Blev ett par drinkar på en uteservering och sedan vidare till The beach. Riktigt nice ställe. Både jag och Miranda gick lite för mycket all in för vad som är okej en vardag. Jag har med andra ord inte mått som en kung idag kan jag väl inte påstå. Men det var nog värt det. Jag behövde en rolig utekväll för att inte få avsmak för det helt och hållet.

Var hemma vid 5-snåret och sedan var det bara upp och hoppa imorse då det var dags för lite castings. Mycket härligt att springa omkring i 35-gradig värme när man varit ute lite för länge kvällen innan. Kan varmt rekommenderas! Nu är jag dock laddad för ikväll igen. Dock inte alkohol, utan en massa köttbullar skall ätas!! Swedish night gott folk. Halleluja!








 

Saga och Anna.

Jag vet inte var jag ska börja. Ni tar studenten idag och det gör ont i mig att jag inte kan vara med och delta på er stora dag. Ni är båda två personer som jag alltid kan räkna med. Ni har alltid ställt upp för mig och varit närvarande på stora dagar i mitt liv, så det gör således ont att inte kunna göra detsamma för er denna gång. Finare tjejer än er finns inte.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får en oförglömlig dag och att jag snart får träffa er igen. Grattis till er student, mina änglar, och till era fantastiska betyg och kämparanda som jag vet att ni båda besitter utan dess like. Det är en ära att få ha er i mitt liv. Jag älskar er.




All kärlek och lyckönskningar till er.

THE BEACH CLUB

Taggtaggtagg! Som ni kanske märkt har partyprinsessan tagit det väldigt lugnt på utgångsfronten de senaste veckorna. Detta på grund av att jag helt enkelt rå-tröttnade. Och orken har inte riktigt funnits för mig som inte varit van vid att springa runt på castings mellan 9 och 5 dag efter dag. Jag har (hör och häpna!) helt enkelt prioriterat de hmm.. *räknar* ca 5 timmars extra sömn en icke-utgång innebär.

Men äntligen har suget kommit tillbaka. Ikväll blir det, väldigt efterlängtat, lite variation. Helt nya människor och en för mig (tror jag) ny klubb. The beach club. Kanhända var jag och Carro där i augusti förra sommaren, men jag är inte helt hundra.

Så nu sitter jag här i handduk och lyssnar på, givetvis On the beach, vad annars? Snart ska jag bege mig till Miranda för vin och finally finally finally chips!!! Tror inte jag ätit det någon gång under mina exakt 3 månader här. Jag tror jag fick en tår i ögat när Miranda aka. min gud skrev att hon precis varit och handlat bland annat det.

Ikväll kör kör kör vi älskling!



Det här med att ta det säkra före det osäkra.

Jag ska nu avslöja en hemlighet för er.

Med tiden blir jag mer och mer
rädd för att en dag gå in i ett förhållande. Även om det inte var länge sedan som jag, förvisso rätt halvhjärtat, klagade inför mina vänner för att jag fick en impuls att det är dags för en karl i mitt liv igen (haha), så ser jag på förhållanden på ett helt annat sätt idag än vad jag gjorde förut.

Jag kan inte påstå att det är mina egna erfarenheter som påverkat denna tillsynes negativa utveckling av mina tankar gällande förhållanden. Kanhända är det allt man ser och hör runt omkring sig, dagligen, som etsat sig fast i mitt huvud. Evig trohet existerar inte. Frestelserna är för många, helt enkelt för lätt-tillgängliga.

Jag är rädd för att falla för en person, för hans sätt att se på mig, för hans sätt att prata med mig, för hans sätt att behandla mig som den finaste skatt i världen, för hans sätt att visa att han aldrig vill släppa mig.. för att sedan tvingas uppleva den dag då ingetdera existerar längre. Den person jag föll för finns inte. Likt en bortgången människa finns han inte kvar. Och jag kan inte styra någonting.

Det är inte likt mig att ta det säkra före det osäkra. Det är heller inte likt att überpositiva jag tänker likt en pessimist, bokstavligt talat. Jag är även av det slaget att jag hellre lever mitt liv lyckligt här och nu, än att tänka på morgondagen (som i det här fallet med andra ord på kärleksfronten kan bli rätt dyster), för den kan man aldrig veta att man med säkerhet ens kommer få uppleva. Men det jag mot min vilja redan tror så starkt på, blir liksom bekräftat mer och mer för varje svin någon i min närhet träffar. Eller för varje svin man dagligen tvingas ta del av, på alla olika sätt.

Nej, i dagsläget är jag jävligt glad över att jag inte har någon som helst längtan till eller behov av ett förhållande och en annan person att ta hänsyn till. Förutom allt som händer mig och mitt liv nu så vill jag endast ha mina vänner och min familj att tänka på nu. För de kommer inte vakna upp en vacker dag och säga att de inte älskar mig längre.




Många frågor, fåordiga svar

Jag är som vi alla vet inte helt normal i alla lägen. Jag är en tänkare utan dess like och inatt då tanken var att jag skulle sova sedan ett par timmar tillbaka, ringde jag min pappa i ren förtvivlan och förvirring. Jag är en person som aldrig lämnar något åt slumpen, utan allt jag gör ska göras med passion och så nära perfekt det bara går att göras.

Det som tar upp mina tankar till dess maxgräns just nu är, som alltid förvisso, mina studier. När jag valt bana, vilket jag verkligen tror att jag redan gjort sedan några år tillbaka, ska jag vara bäst. Det finns liksom inget annat. Jag ska göra det med sådan passion, med sådan glädje, att det är svårt att göra det bättre. Correction. Det ska inte gå att göra det bättre.

Jag har alltid blivit pushad hemifrån till att vara bäst, på egentligen allt jag åtar mig. Men givetvis är det främst skolan som har högst prioritet och jag har alltid känt en stor längtan, men även press, till att nå min pappas förväntningar och göra honom stolt. Min kära mor är en sådan människa som mer eller mindre stöttar det mesta jag väljer att göra. Pappa är svårare. Han vet vad jag går för och låter mig ofta bli påmind om det.

Pappa har vidare ett yrke, som han själv dock inte kallar det, som jag beundrar mest på denna jord. Han har åstadkommit mer för sjuka barn och sjukhus, på ett personligt men även medicinskt plan, än kanske någon annan. Den stolthet jag känner för honom vill jag ska vara ömsesidig. Även om jag vet att den redan är det, har jag mycket kvar att bevisa. Jag vill bekräfta pappas stolthet.

Så, inatt, låg jag och funderade på om juridiken är rätt forum för mig. Kommer min intelligens, min kunskap, till sin rätt där. Eller ska jag kanske byta riktning till Handelshögskolan som inte är helt främmande i mina tankar. Jag har inte hur mycket betänketid som helst. Eller, tekniskt sett har jag det, men inte i min värld.

Alldeles för sent inatt, då jag dock visste att pappa självklart inte somnat, nattuggla som han är, ringde jag och han hörde direkt att något var på tok. Han besvarade mina frågor fåordigt, men med sådan klarhet, med sådan säkerhet och övertygelse att jag nog aldrig kommer tveka igen. Inte nog med den säkerhet jag nu återfått för juridiken, blev jag än en gång påmind om vilken jäkla fin relation jag har till mina föräldrar. De vet precis allt om mig. Detta på grund av att jag anförtror mig åt dem i precis alla lägen.

Det är månne inte lätt alla gånger att ha föräldrar som nästan är lika delaktiga i ens liv som man själv är. Men inatt kom jag åter underfund med att jag aldrig, aldrig, skulle vilja ändra på det.


Jag och pappa i Palma förra sommaren!

Ojojoj vilken dag..

Oh noo vilken dag det har varit idag. Ni kommer tro att jag överdriver till tusen nu, men idag tror jag att jag fick känna på hur det känns att vara 80 bast i medelhavshetta. Allt blev bara för mycket idag och jag har nog aldrig klagat så mycket i hela mitt liv. Stackars tjejerna som tvingades lyssna. Fast de var faktiskt likadana vid närmare eftertanke. I don't blame them..

Hur som helst hade jag som sagt 6 castings idag. Träffade ett par tjejer som hade 8, vilket är helt insane. Vi blev alla helt slut efter 6. Hur som helst klädde jag på mig alldeles för mycket kläder imorse. Det var ett tag sedan jag var tvungen att lämna lägenheten vid 8 och då såg det så kyligt ut ute. Men när ska jag lära mig? Även om det är disigt i Milano så är det 99/100 gånger värmebölja i alla fall.

Så jag har sprungit runt i långärmat, långbyxor, min alldeles för stora och för tunga(!!) väska på axeln, i för varma skor, rinnande svett längs ryggen och det värsta: utan tillgång till mat mellan halv nio och halv sex - hela dagen utan det minsta att äta!! Vi hade ingen som helst möjlighet till att äta utan alla castings tog sådan förbannad tid att när vi väl var klara med en fick vi lägga svansen mellan benen och fly till nästa som vi redan var sena till.

Väl på den castingen man var sen till kom man med håret åt alla håll, andan i halsen och svettigt ansikte. Klackarna höll vi i handen i hopp om att i "väntsalen" kunna fixa till oss på två röda och framför allt byta skor. Men åhnej, där inne satt självaste kunderna så det var bara att, på deras begäran, med klackarna i ena handen börja gå framför dem.

Nu är jag äntligen (!!) hemma. Satte i mig mcdonalds på vägen hem, på två röda, jag skojar inte. Köpte även ett par supersöta sandaler så jag har några flats som inte är för varma.

Nu ska jag göra pedikyr och bara ta hand om mig själv. Kul att jag knappt hinner komma hem från dagens alla castings innan jag fått ett nytt schema för imorgon. Nåväl, även om livet inte är så glamouröst som många tror, så skulle jag inte vilja byta ut det mot något annat just nu.

Keep dreaming

Klockan tickade precis till 19.00. Jag gör inte mer än att ligga i sängen. Blicken flackar mellan dataskärmen och taket. Jag bytte just ut den hårda skrivbordsstolen till sängen. Sängen med det rutiga överkastet som kommit att symbolisera mycket mer än det kanhända borde. Ur högtalarna strömmar Backstreet boys Quit playing games with my heart. Känner mig som 14 igen. 

Då jag stod på pojkbandens konserter, så långt fram att kroppen fick mönster av det hårda gallret som för varje tryck bakifrån stötte längre och längre in i den unga barnahuden. Smärta. Men jag kunde inte bry mig mindre. Jag kände den inte. Min dröm om att se mina idoler live hade gått i uppfyllelse.

Genom livets gång kommer vi alltid att ha drömmar. Stora som små. Vissa kommer alltid kännas väldigt avlägsna, medan vissa nästan går att ta på. Det viktiga, det vi inte får glömma, är innebörden av att alltid fortsätta drömma. Fortsätta längta. För det är våra drömmar, vår längtan, som får oss att gå upp på morgonen. Som får oss att prestera, att hela tiden försöka överträffa oss själva. Vad det än gäller, så är det vår morot till att ta oss framåt. Till att praktiskt taget fortsätta leva.

En vän här nere frågade mig en gång om jag skulle föredra att ha obegränsat med pengar, men inte veta vad jag skulle göra med dem. Eller inga pengar alls, men veta precis vad jag skulle göra med pengarna om jag haft dem. Vad tror ni jag svarade? Svaret för mig är självklart. Det sistnämnda.

Att alltid ha något att sträva efter, en längtan efter något som får det att kittla i magen, gör livet så mycket mer meningsfullt. Det spelar egentligen ingen roll när, eller ens om, du når dina drömmars mål. Så länge du håller hoppet uppe genom resans gång, och ser till att ta tillvara på de medgångar du möter längs vägen - och likväl de lärdomar du får, har dina drömmar givit dig den kanske bästa framgången och lyckan av dem alla. Att du aldrig slutade kämpa.


lunedí

Hej på er!

Kom precis hem från dagens castings. Börjar äntligen lära mig att hitta till de olika adresserna riktigt bra nu. På tiden kan tyckas, men mitt lokalsinne är onekligen under all kritik..

Fick precis castingschemat för imorgon. 5 castings so far!.. (Edit: fick precis mail om en till imorgon. 6 castings på en dag, det blir en låång dag imorgon..) Dock ultimata schemat då det såhär svart på vitt ser ut som att alla ligger väldigt utspritt tidsmässigt vilket är mycket välkommet.

Hur som helst är jag utbjuden på middag ikväll men vetefan om orken finns alltså. Det är rena rama träningspasset att springa omkring till en massa olika adresser varje dag. Mental träning också då det är som att springa på 3-4 arbetsintervjuer dagligen. Kommer bli en hejare på det med andra ord..

By the way måste jag bara kommentera en sak. Innan jag kom med i Future trodde jag att åldern på Milanos modeller generellt skulle vara väldigt låg. Men nästan alla modeller jag träffar är runt 23-24, är de yngre är de ofta vid 20-sträcket. Jag var helt säker på att se en massa små 17-åringar som hoppat av skolan och provar lyckan i modellbranschen. Men jag antar att det är mycket myter och rykten. Än så länge har den här branschen endast inneburit ett positivt första intryck, på många olika sätt.

Det jag ville komma till är att det är många som kommenterar att jag ser så ung ut. Visst, eftersom jag skrivit ovan att de flesta jag träffat varit minst 23 så är väl 19 ganska lite. Men att jag ser ännu yngre ut än så påpekar många. Lyckligtvis lyckas jag på något konstigt vänster se mognare och äldre ut på mina bilder. Och tur är väl det?.. Haha!

LYCKA

Sveriges nationaldag idag. Jag hade mer än gärna velat vara hemma i vårt fantastiska land idag. Svensk sommar är det bästa som finns. Men hur mycket jag än älskar Sverige känns det så förbannat långt borta att lämna det här nu. Kan man bli lyckligare än jag är? Jag tror inte det.




Jag bjuder på en läskigt skön låt som ofta spelas här i Milano.

http://www.youtube.com/watch?v=Rv6zyVkW2mc In och lyssna!!

Bildregn från Toscana!

Lycka lycka lycka. Med endast 2 timmars bilkörning från Milano anlände vi fredagskväll i vackra Toscana. Min killkompis har en trevåningsvilla där precis vid havet och detta var bland det finaste jag sett på länge. Man andades en helt annan luft där nere och stranden... fyfan vad nice att äntligen få bada. Äntligen njuta av värmen på det sätt man ska!

Vi har ätit så fantastiskt gott, mycket skaldjur och grillat kött. Legat på stranden och bara latat, badat och jag har fått se en del av Italien jag aldrig sett förut. Det bästa av allt? Det är här jag kommer tillbringa mina helger nu. Nästa helg följer även Miranda med så ska vi testa på nattlivet där nere också.

Tyvärr hade vi ingen solskyddsfaktor med oss så jag är way too tanned nu. Trots 35+gradig värme kommer jag med andra ord få springa runt i långbyxor imorgon på mina castings. Yey!.. Varför kan det inte vara brunast möjliga modeller ska vara istället för blekfisar? Det hade inte varit någon match..

En del bilder från helgen i Toscana.


Vi cyklade vart vi än skulle. Var säkert 5-6 år sedan jag cyklade så det var helt underbart att se staden från cykelsadeln.


Finally!!! Beach 2010 är här!


Årets första dopp var ljuvligt!





Jag var lite duktig och satte mig i skuggan då och då. Shit vad det aldrig hänt om det inte vore för att man ska vara duktig "modell" nu..




Mysiga, vackra, underbara Forte dei marmi! Dit ska vi mami :)



Havet på ena sidan och alperna på andra, kan inte bli mycket bättre!






Här cyklade vi längs den milslånga stranden, ah!





Vi tog bilen till en annan liten stad i närheten, minns inte namnet men sjukt mysigt. Världens mysigaste uteserveringar.



... Och alla som var där gick fantastiskt klädda, helt sjukt.






Mums!

Vill tillbaka!!! :'(


Toscana over helgen!

I Milano ar det nu 35 grader i skuggan och jag klarar mig inte en sekund till utan en strand. Darfor packar jag nu vaskan och sticker till Toscana over helgen. Vi bor 20 meter fran havet och det ska bli sa otroligt skont med lite omvaxling. Jag har inga castings eller testshoots i helgen sa nu blir det ledighet for fulla muggar. Tar givetvis med mig kameran. See you on sunday guys!

Today's look



Allt är köpt i Italien förutom tröjan som är ärvd från mami!

Nu ska jag ta en liten nap innan dagens sista casting. Vilken lyx!


Juni 4, 2010

Hej hopp!

Fick gå upp i ottan imorse (kändes det som) för jag hade 2 castings tidigt som jag inte riktigt visste var de låg trots att jag kollat på kartan x antal gånger. Vid 18 varje dag får vi liksom ett castingschema för nästa dag. Där står det bara vad det är för casting, om vi behöver ta med något (exempelvis bikini) samt adressen. Hur vi sedan kommer dit är upp till oss själva att få fram.

För mig som kan ha Sveriges sämsta lokalsinne är detta en otroligt stor utmaning. Imorse bestämde jag mig för att inte ringa någon killkompis om skjuts utan istället med hjälp av både tunnelbana, spårvagn samt en liten promenad tog jag mig till båda adresserna utan konstigheter. Även om det inte är något större steg för världen så bevisar det för mig att jag kan om jag vill.

Jag var till och med där i så god tid att jag nu hann hem innan dagens sista casting om ett par timmar. Såå skönt. Hinner nog med en liten nap till och med :) Castingsen idag har gått bra. Första var ett katalogsjobb där de förutom att se boken ville plåta oss, vilket var kul då de la en del tid på det. Den andra castingen var för show room så då fick de modeller som de var intresserade av prova deras kläder och visa upp. Jag fick prova en del kläder där vilket var jätteroligt.

Nej nu ska jag vila lite. Puss på er!



Slänger upp en dagens outfit senare!

Wild

¨

Jag har nu 7 helt fantastiska och väldigt olika bilder som agenturen precis lagt till i min bok. Här är en av dem som helt klart är en av mina favoriter. Man kan inte tro att den är tagen under en testshoot utan snarare editorial job. Fotografen, Mikus Fomins, är otroligt begåvad och jag är sjukt tacksam över att han ville jobba med mig.


Svaren!!

Hur du någon idé om när du ska åka tillbaka till Sthlm?

I dagsläget, nej. Dock stannar jag i alla fall någon månad till. Men att vara här i augusti har jag inte någon större lust till Då är staden död dödare dödast.

Ska du börja plugga i Sverige i höst?

Jag har sökt in till juristlinjen i Uppsala (och Stockholm) och kommer jag in tror jag inte att jag kommer tacka nej. Jag är sjukt sugen på att börja plugga, men nu när allt dragit igång med modellandet här nere är jag sugen på att utveckla det och testa på andra städer..

Har du några fler utlandsplaner?

Som jag skrev ovan har jag blivit väldigt sugen på att testa på att modella i någon annan storstad efter Milano. Paris eller London. Annars vill jag ta ett utbytesår utomlands under min juristutbildning. Det ser jag fram emot!

- hur många har du haft sex med? (vill du inte svara exakt skriv typ 5-10, 0-3 eller så om du vill det istället)

Gahh jag kan inte förstå varför detta är intressant för er att veta!? Jag har svarat ett ungefärligt svar på detta förut, så ni som är nyfikna får kolla upp det från tidigare frågestunder och så får vi väl hoppas att det ligger där omkring även nu. ;)

- Har du haft sex med en tjej?

Nej.

- Hur lång är du och vad väger du?

Jag är 1.74 tror jag och väger 50 kg.

- Hur ofta och länge tränar du per dag?

Här nere blir det inte i närheten av lika mycket som hemma. Jag hinner inte! Men mina hemmaövningar gör jag varje dag i minst 30 min. Sedan så går jag visserligen 100 gånger mer än jag någonsin gjort hemma. Tack vare alla castings!

- Hur ser ett mattintag ut för dig på en dag typ? om du säger allt du ätit.

Som jag skrivit förut är mina matvanor ingenting att eftersträva. Jag äter precis det jag känner för, så länge jag tränar dagligen. Skulle jag skriva det jag äter här skulle ni få ett praktexempel på en bra matsedel att inte följa.

- Vad är det bästa med milano, förutom dem du lärt känna där?

En Stockholm VS Milano-lista är på ingång!

- Har du kommit in på juridiken?

Det får man reda på i juli.

- VIll du helst plugga i uppsala eller lund, och varför?

Givetvis Uppsala. Jag har aldrig riktigt förälskat mig i Lund så som många gjort. Däremot har Uppsala stulit mitt hjärta och efter lång tid utomlands vill jag ha nära till Stockholm när jag börjar plugga. Då är Uppsala perfekt!

- Vad hände med Alexander Pärleros?

Jadu, jag minns inte riktigt höll jag på och säga. Vad exakt som hände är något mellan mig och Alexander. Men det väsentliga är att vi är goda vänner idag och han är en av de jag pratat mest med sedan jag flyttade till Milano.

 
- Vad händer nu med "V"?

Som ni alla garanterat förstår är det svårt att hålla igång något när den ena flyttar utomlands, speciellt när man bara dejtat någon månad innan. V vill inte begänsa mig när jag är här nere och jag känner själv att jag vill och behöver vara helt fri för att få ut maximalt av min flytt hit. Vad som händer när jag kommer hem igen får vi se.

- Vilken var din favoritklubb i stockholm?

White room!

Vad fick du för betyg?

Alla MVG utom några VG.

1. När kommer du flytta till Sthlm igen?

I dagsläget vet jag inte. Alla beundrar mig för att jag tar dagen som den kommer. Det är något jag aldrig gjort tidigare utan jag är planeraren själv. Men nu för första gången i mitt liv har jag inte den blekaste om hur nästkommande månader, eller ens veckor kommer att se ut för mig. Jag gör det som min magkänsla säger åt mig att göra. Men i Milano stannar jag åtminstone någon månad till.

2. Är det slut med V?

Vi har fortfarande lite kontakt men vi dejtar i dagsläget inte. Våga inte haffa honom!! ;)

3. Vilken är din favoritklubb på Stureplan?

White room var som mitt andra hem.. haha! Fotograferna brukade säga att jag var inredning på stureplansklubbarna. Tror att det var rätt bra att jag lämnade det där i mars..

4. Beskriv din klädstil.

Hmm.. väldigt feminint och alltid anpassat till min kropp. Jag köper endast det som framhäver min kropp på bästa sätt och som jag trivs i. Jag gillar att visa ben och rygg, men har gärna något linne ellr dylikt som går upp högst upp på halsen. Den lilla skinnjackan bor jag i så länge vädret tillåter.

5. Lova att lägga upp dina modellbilder ;-)

Såklart! Några kommer upp idag eller imorgon redan!

har du vänner du tycker är speciella? isåfall, vilka :D

Självklart. Alla mina vänner är speciella. Men Caroline och Ebba kommer alltid vara mina två byggklossar i livet jag inte klarar mig utan. Även om vi inte hörs lika ofta nu som hemma vet jag att jag kan berätta precis allt här i livet för dem och jag litar på dem till 110 %. De vet saker om mig som jag inte skulle kunna berätta för någon annan, mina föräldrar exkluderade givetvis.

Hej Amanda!
Jag funderar på hur mycket din kurs gick på? ingick bostad? Hur mycket gör du av med varje månad?
Funderar själv plugga språk efter gymnasiet, fast i Frankrike!
Tack för en bra blogg!

Hej, tusen tack! Hmm nu ska vi se. Jag bokade min kurs via ESL språkresor. På språkskolan där jag läser så kan man få bostad via dem (självklart för en extra kostnad) dock får du bara bo i lägenheten som de ordnat så länge du pluggar på skolan. (De har dock lyckligtvis gjort ett undantag med mig nu när jag fick modellkontraktet, så att jag får bo här juni ut trots att jag inte pluggar italienska längre). Min kurs med 4 lektioner om dagen kostar 8000kr i månaden och bostad kostar 5500 i månaden så totalt får du räkna med att betala 13-14000 per månad. Sedan tillkommer självklart matkostnader, internet, busskort, mobil (italienskt nummer) och ibland även elen.

Vad jag gör av med är väldigt olika. Men maten (lunch+middag) betalar jag nästan aldrig för själv. Lunch äter vi modeller på en restaurang där modeller äter gratis och middagar äter vi ute med våra pr-vänner. Inte heller alkohol eller inträde betalar vi någonstans. Allt sådant står våra pr-vänner för.

Vad har du för mobiltelefon?, funderar på att köpa mig en ny =)

Jag har NOKIA E71 som ser ut som en mindre blackberry. Den är bäst!! Nästan alla jag känner har den och alla är så himla nöjda. Kan varmt rekommendera den. Jag har den vita.

Och hur är det nere i Italien, längtar du inte hem?

Klart man längtar hem ibland. Speciellt i början. Men jag har verkligen the time of my life här och njuter varje sekund av att uppfylla mina drömmar. Att jag tagit mig mod och gjort något av allt snack och alla tankar jag haft om detta de senaste åren. Nu är det verklighet! Bortsett från min student har jag aldrig varit lyckligare. Och såhär lycklig har jag varit sedan dagen jag kom hit. Dvs nästan 3 månader snart. Självklart kommer det up and downs även här, men jag har aldrig känt mig så stark som jag gör här. Du måste klara allt själv och helt och hållet förlita dig på dina egna kunskaper och känsla inför alla olika vägskäl du står inför.

Och hur många dagar i veckan tränar du och exakt vad tränar du och vad äter du?

Jag tränar på något sätt varje dag. Jag gör mina övningar hemma och tränar kondition. Alltså inget gym i dagsläget utan jag klarar mig fint på alla grymma övningar jag gör hemma dagligen. Det jag äter är som skrivet ovan ingenting att eftersträva. Självklart äter jag mycket frukt och grönsaker, knappt inget godis, chips eller sådant alls. Men lite skräpmat då och då slinker ner. Dock försöker jag vara medveten om när jag ätit det att det ska gå ett tag innan jag äter det igen. För min hälsas skull.

Sen skulle jag verklgen uppskatta om du kunde skriva vart du köper dina kläder =)

Absolut! Jag ska börja skriva ut det när jag visar upp mina outfitbilder. Här nere, förutom de italienska butikerna, blir det mycket Zara och en del HM.

Vart är dina andra solglasögon ifrån? dom med silver detaljer ovanför ögat typ?

Åhhh de som gått sönder!! Fan vad ledsen jag är för det. De är köpta i en butik utanför Venedig men jag vet att väldigt liknande finns att köpa hemma, för jag har sett folk gått med dem. Så leta leta leta! De är sjukt snygga.

har du ngra förslag på bra italienska låtar :) eller bra låtar överhuvudtaget?

Skriv mer specifikt om du vill ha ballader eller mer up tempo låtar. Ballader så lyssnar jag sönder Eros Ramazzotti. Han är konstigt nog inte lika populär här i Italien men jag kan varenda låt utantill. Hans låtar är fantastiska.

Hur klarar du dig ekonomiskt där nere med tanke på att du inte jobbar, men ändå shoppar hela tiden samt har en hyra att betala? Hjälper dina föräldrar till och i så fall med hur mycket?

Mina föräldrar hjälper mig med allt. De är helt fantastiska och världens mest generösa människor. Fast jag måste bara poängtera en sak, att jag shoppar hela tiden skulle jag verkligen inte vilja påstå. Jag har blivit väldigt medveten om hur mycket jag kan göra av med sedan jag kom hit. Men visst blir det någon furlaväska ibland och en del skor, hihi.

- Vad för trosor föredrar du? Vad brukar du använda?

Det beror på tillfälle. Men jag ser alltid till att ha fina underkläder på mig. Jag skulle aldrig känna mig fin om jag gick med snygga kläder men fula underkläder. Jag lägger ner mycket tid på mina underkläder och matchar alltid bh med trosor. Gällande trosor föredrar jag string, men hotpants är väldigt snyggt det också. Blir dock inte lika snyggt under kläder.

- Vad tänder du på?

Omedvetet bra självförtroende och genuin charm och karisma. Killar som dessutom har något område där de är väldigt begåvade och duktiga (till exempel någon sport eller det jobb de håller på med) är väldigt hett.

- Vilken är den snyggaste frisyren på en kille?

Helt klart långt lite halvlockigt "backslick". Förlåt men jag blir galen (!!) när killar klipper sig. Visst man måste klippa sig ibland, men flr guds skull: behåll längden. När ni klipper er blir ni genast 5 år yngre (= inte bra). Håret ska inte vara slickat bakåt utan lite nonchalant bakåt som om de varit på stranden en hel dag.

- Vill du göra silikon?

Nej, 19 år gammal och knappt färdigvuxen behöver jag inte lägga mig under kniven och förändra ett så ungt och vackert utseende som vi unga kvinnor precis fått. Men kom tillbaka mig och fråga samma fråga om 30 år så kanske svaret är annorlunda.

kan du inte lägga upp någon outfitbild med skinnbyxorna och en magtröja? vore jättefint :-)
(outfitbild från alla "vinklar" :D)
kram

Det kan jag väl ordna.

Är det slut med "V"?

Läs ovan.

Jag har för mig att du någongång har nämnt att dina föräldrar är ganska stränga när det gäller killar och så. Hur menade du då? :)

Det finns många olika typer av killar de aldrig skulle accpetera att jag träffade. De ska alltid veta vem jag träffar, vill veta allt om honom och mer eller mindre godkänna honom. Gillar det inte någon jag träffar (vilket, tro mig, har hänt) får jag höra det så mycket att jag till slut inte orkar träffa personen mer. Förlåt mamma men det är sant, haha.

tycker du att du är snygg? saknar du v?

Ja det tycker jag. Jag skulle inte vilja byta mitt utseende med någon annan eller ändra någonting. Det här är Amanda och det är så jag vill se ut.

Klart jag saknar honom. Det är världens finaste kille och det är synd att vi inte träffades under bättre omständigheter (inte när jag precis skulle flytta hit).

vad har du för relation till jesper owe? ;)

Haha, ingen i dagsläget. Och det är väl det relevanta, hehe..

hejsan, inte för att dömma dig, men är inte du lite för fin i kanten, tänka på vad du ska dricka (onyttigt) osv. jag äter och dricker huuur mycket jag vill och kombinerar det med träning och är ändå hur snygg som hellst i kroppen, de du! :)

Fast hur kan du kalla det att vara fin i kanten att tänka på sin hälsa? Jag skulle tveklöst kunna dricka en massa alkohol och äta onyttigt jämt utan att gå upp ett gram. Men jag vill att min kropp ska må bra på insidan likväl som på utsidan. Även om det inte syns något på dig nu att du är rätt ohälsosam, av din kommentar att döma, så kommer den dagen komma då du får det kastat i ansiktet. Antingen genom oönskat fett på osmickrande ställen eller genom väldigt dålig hälsa generellt.

Jag är hellre snygg och hälsosam än snygg och skadlig mot min kropp. Dagen kommer att komma då det slår emot dig och jag hoppas att du inte ser det som något jobbigt att skära ner på alkoholen, för det är den som är det mest skadliga.

Är det mycket uppmärksamhet kring din rumpa? Kan du ge något exempel? :) Kan du inte lägga in en bild på din rumpa bakifrån?

Alltså det här är så roligt. Jag kan inte för mitt liv förstå hur det kan vara så mycket uppmärksamhet kring en kroppsdel. Jag kan säga såhär, det går inte en dag förrän jag får minst en kommentar om den. Och det är på långa vägar inte bara från killar. Mina tjejkompisar kommenterar den jämt och min söta lilla Miranda här nere sa häromdagen att hon inte kunde sluta titta på den. Haha!

När jag gick på stan här nere med mamma så sa hon "Men Amanda ALLA glor på din rumpa. Till och med tjejerna!!" Welcome to my life mamma. Nej men seriöst, jag vet inte vad som tagit åt folk i allmänhet men alla är helt rumpgalna, i alla fall i min närvaro. Jag skrattar alltid lika mycket när killar kommer fram och säger att jag har den snyggaste rumpa de någonsin sett. Vad ska jag säga då? Åh tack, vad glad jag blir för att du gillar min rumpa. Kom igen!! Haha.. Jag hoppas att jag har mer än så att komma med..


Hur mycket har du gått ned i vikt sen du flyttade till italien? och varför?

Jag har inte gått ner ett gram sedan jag kom hit. Min vikt håller jag koll på dagligen nämligen. Den enda möjliga anledning till att du tror det är för att jag tappat muskler i armarna här nere. Detta på grund av att jag inte tränar dem längre (mest på grund av att jag inte rider längre och således tränar dem på det sättet). Men just nu tycker jag att det vackraste är slanka armar på smala tjejer, och lite mer muskulösa armar på mer normalbygda tjejer. Jag har inget behov av att träna upp mina armar nu när det är mer smickrande med smala armar på plåtningar. Men gått ner i vikt har jag absolut inte gjort, eller tänkt göra.

Hur länge stannar du kvar i Milano? Kommer du hem till Sverige i sommar?

Läs ovan!

Har du börjat dansa igen?

Nej det finns ingen tid till det här nere nu. Just nu är springandet på castings min största dagliga träning, haha. Dock inte fy skam. Fyfan vad vi springer omrking..

Dejtar du ngn kille i Milano nu? Carlos?

Det känns som att man alltid har någon man träffar litegrann, men vem det är eller vad han heter har jag ingen lust att kommentera.

Vad tycker dina föräldrar om alla bilder på dig själv som du lägger upp i bloggen? Typ när du putar med rumpan/läpparna och så vidare?

Okej nu ska jag ta det här för sista gången. Jag putar inte med rumpan för fem öre. Det är såhär jag ser ut! Hade ni varit med på en av mina balettlektioner i Stockholm skulle ni aldrig ställa den här frågan. Min balettlärare blev galen på min kropp som har en inbygd svank som knappt går att jobba bort. I baletten ska man vara väldigt rak, men det var omöjligt för mig att bli det. Hade jag gått runt och svankat medvetet hela tiden (vilket du påstår som skrivit denna kommentar) hade jag till slut fått enorma ryggproblem. Men jag har aldrig haft några problem med min rygg så problemet är inte att jag gör något medvetet, utan jag ser ut så. Sedan har jag en rumpa som står ut mer än vad gemene mans rumpa gör. Det är väl förmodligen därför den uppmärksammas så mycket.

Vad har du sökt för utbildning till hösten? Kommer du åka hem och plugga även om du skulle få något riktigt supererbjudande som modell i italien? Eller blir det modell på heltid i höst istället då?

Jag har sökt in till juristutbildningen på Uppsala universitet samt Stcokholm (som jag dock inte vill plugga på). Jag ser det såhär. Jag är ung. 19 år gammal och har mycket jag vill göra innan jag "slår mig till ro" och har mina närmsta 5 år mer eller mindre utstakade. När jag börjar plugga vill jag ge 110% och inte ta något år off hit och dit, utan då vill jag ge allt. Kanske känner jag att tiden är inne i juli då jag ser att jag kommit in (ifall jag gör det, men det tror jag). Eller så säger magkänslan nej nej nej jag vill uppleva mer, jag vill modella mer så jag väntar ett halvår och stannar utomlands. Jag får helt enkelt se vad jag känner om en dryg månad.

Läser du mycket?

Just nu läser jag inte alls så mycket som jag skulle vilja. Men jag brukar försöka hinna med att läsa lite innan jag går och lägger mig på vardagarna.

Vad gillar du för slags böcker? (alltså genre)

Jag gillar många olika slags böcker men just nu tilltalar självbiografier mig väldigt mycket.

Har du någon favoritbok?

Robinson Crusoe har jag läst två gånger och den tycker jag enormt mycket om. Men jag har rätt många favoritböcker som jag tipsat tidigare om i bloggen, ska leta upp dem och lägga upp min recension av dem.

Vad gör din vän nere i Italien, hon den mörka? :) Vad heter hon? Miranda? E hon också där o modellar?


Miranda lärde jag känna på min skola här nere. Hon är från Skövde och är här för att plugga italienska.

Saknad

Godmorgon!..

Idag är det en national holiday i Italien which means no castings! Hade varit riktigt nice med en ledig dag om jag varit frisk. Nu är det ju visserligen nödvändigt för mig att ligga hemma och bli frisk idag, men det är ju lagom kul när det är 30 grader ute. Om det ens räcker.

Inatt har jag i alla fall sovit gott. Tror faktiskt att första dagen av det nya penicillinet började verka direkt. Undrar vad det är för italiensk mirakelkur de gett mig egentligen.. Det enda jobbiga var att jag drömt om min familj inatt, mina syskon rättare sagt. Och hur allt än ser ut saknar jag dem så det gör ont just nu. Varför ska drömmar påverka än så mycket? Utan nattliga drömmar kan man bara stänga av och köra sitt race. En natts dröm senare kan man inte få ut personerna ur sitt huvud..

Hur som helst krånglar mitt internet big time sedan några dagar tillbaka. Vilket det inte borde göra med tanke på vad jag betalar.. Detta gör att jag inte vågar sätta mig och svara på frågorna ifall att allt bara skulle försvinna. Men jag ska göra som så att jag ska ta min sjuka kropp till affären och handla lite mat. Sedan svarar jag på frågorna så de kommer upp under dagen om mitt internet inte lägger ner totalt.

Puss så länge!

UPDATE!

INTERNET KRÅNGLAR OCH en miljon saker har hänt. Därför har det inte blivit någon vidare bloggning. Ledsen för det!

Frågorna ska jag sätta mig med ikväll så det är påväg!

Först och främst: Idag fick jag veta att jag blivit bokad till mitt första jobb! Yey vad glad jag är! Det är en fashion show i Florens om 2 veckor som jag blivit confirmed till. Så otroligt skönt att få ett jobb efter bara en vecka. Hade det gått veckor utan att någon vill ha en hade jag seriöst dött..

För det andra: ...har jag blivit sjuk. Halsfluss och nästan 40 graders feber i 2 dagar. (Med kroppen full av värktabletter har jag ändå sprungit på castings - dock inte alla jag haft men ändå.. lyckat!) Idag stod jag inte ut längre utan ringde min killkompis i panik då jag varken kunde dricka eller äta på grund av halsen och svetten bara rann på mig, precis överallt! Han ringde i sin tur sin vän och jag tror inte jag vill veta vad han sa eller hur han uttryckte sig (jag återkommer till det strax!) Hur som helst, efter en grym casting på agenturen kom min snälla vän och hämtade upp mig precis utanför porten och körde mig till ett av milanos universitetssjukhus. Väl där träffade vi hans kvinnliga läkarvän som tar mig till akuten. Överallt ligger sjuksängar med personer som är mycket illa däran och in kommer jag med min modellbok och high heels i handen. Visserligen hade jag då en bra bit över 39 graders feber så klart jag inte var frisk.. men ändå!..

Men det blir värre hörrni!

När det blir min tur att få komma in leder en läkare in mig i ett rum med 6 läkare där inne!!!! Jag trodde att det var ett skämt, men obviously not. Med pappa i telefonen som ofta kan mer om mediciner än läkarna själva (han skriver populärmedicin och samarbetar med karolinska institutet så that's why) försökte jag säga vilket penicillin jag brukar äta i Sverige (så att jag inte skulle få något märkligt italienskt piller haha), och då hade de inte ens undersökt mig än. Läkarna frågade bara vad jag gjorde där för jag såg ju inte speciellt sjuk ut !!enligt dem!! Enligt mig själv såg jag ut som hej-kom-och-hjälp-mig. I alla fall kändes det så.

Men sedan när de väl började undersöka mig kollade bara den kvinnliga läkaren mig i halsen och inom en sekund sa hon oh my god. Det är min hals det mina vänner. Inte undra på att inte ens vätska kan komma ner där just nu. Det dröjde i sin tur inte länge innan jag fick mitt penicillin utskrivet.

En annan rolig grej som jag skrattar åt såhär i efterhand men när det väl hände ville jag inget hellre än att sjunka genom jorden, var en casting jag gjorde igår - med feber och halsfluss. Allt verkade normalt tills det var min tur att gå in. Jag ser bara en stor videokamera där inne och kom i samma stund på att det var en casting för en musikvideo. Allt går bra till en början. Jag hör att de säger molto carina, molto bella (mycket söt, mycket snygg) om mina bilder i min bok.

Sedan ber de mig berätta in i kameran vad jag heter, vilken agentur jag jobbar för, var jag bor et cetera. Nu började det gå utför. Med en rinnande näsa och tjock hals lät det inte alls som jag trodde att det skulle låta.

Men det blev värre!!

Helt plötsligt sätter de bara på musik. Och så säger de bara "now.. dance!" Och för mig som faktiskt är dansare i grunden skulle det kunna vara piece of cake. Men inte den här gången. Vilka rörelser jag än gjorde så kände jag bara hur fel det blev. Snoret rann, huvudet var nära på att explodera varje gång jag slängde med det och ögonen var säkert lika lidande som hos tiggarna i milanos tunnelbana. Det blev bara fel fel fel!

Nåja, slut med pinsamma historier jag lyckas sätta mig i. Nu ska jag titta på era frågor! Kul att ni äntligen visar att ni finns där, även om det allt för ofta ska krävas en frågestund för att ni ska börja kommunicera med mig.


Update 2: Jag glömde ju berätta. I söndags var vi vid Lake Como hela dagen och plåtade. Bortsett från att det gjorde mig sjuk (hemresan på ett tåg med alldeles för mycket aircondition) så blev bilderna grymma!!! Jag får dem troligtvis imorgon så då får ni se dem. Fotografen är helt amazing!!


RSS 2.0