Måste erkänna...

... att jag fick lite dåligt samvete efter mitt förra svartmålade inlägg. Vad jag vill understryka är dock att jag fortfarande har en dålig dag, vilket innebär att all form av sympati är mycket välkommet. I varje fall är det bättre nu.. lite bättre. Mami har varit och köpt godis, alla mina favoriter låg i påsen, så lite bättre är det nu trots allt. =) En riktigt skön känsla att något så litet som godis fick mig på bättre humör. Det händer inte längre speciellt ofta att problem kan lösas så lätt, annat var det då man var liten.

Ikväll blir det hemmakväll. Inte planerat, men ni vet vad jag säger om planerade kvällar. De existerar inte.
Jag pratade precis i telefon, först pratade jag med Paulina. Älskade Paulina. Punkt. Det räcker.
Därefter pratade jag med Alex. Dumma, söta Alex. Jag är så avundsjuk. Han har seriöst vänner som fyller 20 varje helg, jag skojar inte. Varför fyller mina vänner aldrig år för?!

En liten liten positiv sak i det hela, är ju trots allt att nuförtiden känner jag Alex. Det innebär att Alex vänner är mina vänner. Alex killkompisars fester, är min uppgift att dra dit snygga tjejer till. Perfekt va? Att jag dessutom har världens snyggaste vänner gör ju inte saken sämre!

På återseende!

Dålig dag

Hej alla glada!

Idag har jag haft en riktigt jobbig dag. Det är absolut ingenting speciellt som har hänt som har gjort min dag dålig, utan ibland måste man helt enkelt inse att man inte kan må på topp varje dag. Det är trots allt dagarna som är snäppet sämre som får en att uppskatta dagarna då man mår bättre. Men just nu ser jag bara svart, allt är skit rent ut sagt. Jag har varit på partyhumör hela veckan men nu vill jag bara lägga mig i sängen med en påse godis. Usch vad arg jag är, ganska komiskt att jag egentligen inte har någon anledning till det. Men som sagt, allt kan man inte rå för..

Det finns nog ingen som är så duktig på att skämma ut sig som jag är. Suck, nu kommer några av er tycka att jag är tragisk som tycker sånt är pinsamt. Men, är man i situationen själv så är det fasiken inte så himla roligt längre.

Pinsam situation 1: Helt ensam gick jag på Stureplan då jag hade miljoner (japp, precis så kändes det) åskådare som glodde på mig med exakt alla ögon de hade. Jag riktigt kände deras brinnande blickar i nacken, och jag som annars aldrig tycker det är speciellt jobbigt i sådana situationer blev både förbannad och osäker. Allt tack vare den här förbaskade dagen! Helt plötsligt, då jag går precis i mitten bland uteserveringarna så tappar jag min ena sko! Den förbaskade stilettklacken fastnade i ett hål i marken och dum som jag är fortsätter jag att gå ett par steg. En dålig egenskap jag har är att springa ifrån problem, självfallet hade jag inte ändrat mig idag. Jag gick på, då jag märkte att det här problemet verkligen inte går att springa ifrån. Röd som en tomat går jag tillbaka till skon för att försöka få på den där förbaskade (åter igen förbaskade) 35:an på foten igen. Förvirrad och utelämnad tar jag upp mobilen för att finna räddning. Helt i onödan. Då jag ville uppnå minsta möjliga känsla av trygghet gick det inte. Den hade dött..

Pinsam situation 2: Dagen bestod till stor del av jackletande för min del. Då jag trippade in osminkad, men ack så brun, på Hugo Boss blev jag bemött av en überhet hunk. Han var snabbt mitt framför mig och hälsade mig välkommen. Jag kunde inte undgå att klä av honom med ögonen, jag är ju inte mer än en människa! Och tro mig.. jag gillade det jag såg ;) I alla fall fortsatte min blick mot de snygga höstjackorna.. inte alls lika spännande dock. Snabbt var han framme och kommenterade att jag var riktigt brun. Komplimang någon? Jodå, här var det det, hoppas jag. I ett par positiva minuter pratade vi på om vad vi gjort i sommar. Därefter kom jag på att jag både var osminkad och att jag förmodligen varit halvblind då jag valde kläder imorse. Och lika fort som tanken slagit mig hade jag inga hjärnceller kvar åt samtalet. Well well, jag slängde ur mig konstigare saker efter varandra och därefter insåg jag faktumet att det bästa var att fly. Run bitch run!

Pinsam situation 3: Då jag sympatisökande satt på väg hem och verkligen hatade dagen som mest, anade jag inte vad som komma skulle. Efter att ha lämnat mitt liv för ett tag och riktigt fult tjuvlyssna på paret som satt bredvid mig var det dags att kliva av. Lite smidigt skulle jag ta mig förbi paret som satt i vägen då jag snubblar över tjejen - ramlar i hennes famn, inför sisådär en hel vagn. Det kändes som om alla gapskrattade så fort jag klev av tunnelbanan, men jag kunde inte höra något förutom mina tankar som vrålade helvete helvete helvete.


Se så glad jag kan se ut ungefär en 10 minuter senare..





Straff och lagar.

Godkväll!

Visste ni att
ifall en person utsätts för exempelvis tio killar som ställer sig runt denne, skriker att hon/han ska ge dem sina pengar och personen som utsätts för killarna ger dem sina pengar, förmodligen pga rädsla - så har den utsatte frivilligt gett pengarna till killgänget enligt lag. Därmed får den utsatte heller inte igen pengarna senare, för att hon/han frivilligt skulle ha gett ifrån sig pengarna.

För att du ska få tillbaka pengarna som någon kräver av dig så måste de ha hotat dig, eller på något sätt använt våld. Jag skulle nog våga säga att de flesta som skulle sättas i en situation där man får tio killar runt sig som ber om ens pengar, skulle ge pengarna i hopp om att slippa bli slagen, våldtagen eller vad det nu kan vara. Men för att du ska få igen dina pengar i efterhand, eller lyckas sätta dit killarna för rån så måste det alltså ha skett mer än att gärningsmännen bara ha "frågat" om pengarna. Är det inte helt sjukt? Jag menar, att man skulle ge sina pengar frivilligt till någon på stan är ju riktigt osannolikt. Om du då "ger" dina pengar till dessa killar, räknas det inte heller som rån enligt lag, utan du har frivilligt gett ifrån dig dina pengar. Utan som skrivet tidigare så måste det ha försiggått våld eller hot för att det ska bli rån. I annat fall har du frivilligt gett pengarna till de okända killarna. Ja, jag märker mycket väl att jag upprepar det jag skrivit, bara med andra ord. Men det är precis så jag fungerar när jag blir upprörd, gör allt för att ni ska förstå hur sjukt det är genom att vrida och vända på orden så att alla håller med. Well well, samhället är inte alltid rättvist vilket polisföreläsaren förtydligade..

Nu ska jag plugga lite, på engelskan imorgon ska vi ha någon form av debatt/rollspel. Det blir intressant.

På återseende!


Introduktion dagens träning.

Nu är ni flera som har tjatat, och det är dags för mig att introducera dagens träning. Jag har dock inte bestämt mig för om jag varje dag ska ha med dagens träning. Däremot tänker jag skriva då och då om de olika övningarna jag använder mig av, hur de går till och så vidare.

Idag tänkte jag skriva om de övningarna jag brukar göra här hemma varje kväll. Det är inte alltid man har någon ork för att exempelvis gå ut och springa. Det är inte heller alltid vädret tillåter. Därmed är det utmärkt att ha övningar att göra i sitt eget rum som verkligen fungerar och ger resultat.

Först tänkte jag börja med min favoritövning - den kissande hunden. Här tränar du rumpa och lår, vilka båda två är populära ställen att vilja se extra fit ut på. Jag tror att de flesta vet hur det går till. Du ställer dig på alla fyra, börjar med det ena benet och böjer det utåt, precis som en kissande hund. Jag brukar växla med att böja det utåt, men även bakåt och uppåt. På så sätt tränar man olika muskelgrupper, men som ligger väldigt nära varandra.

Bland det viktigaste är att inte svanka. Svankar du så kan du göra hur många som helst, helt utan resultat. Du ska inte heller låta benet/foten nudda golvet en enda gång under tiden du håller på med övningen. Jag brukar göra 100 stycken med varje ben. Där är vi alla olika och olika tränade, gör tills du får kämpa med att lyfta upp benet så brukar det bli bra. :) Gör inte heller övningen alldeles för fort. Du blir inte mer tränad för att du gör den snabbare, snarare är det lättare att göra den inkorrekt då.

Viktigt att tänka på är också att äta efter varje träning. Då jag själv utför de här övningarna så tar jag i så att jag är alldeles slut efteråt, träningsvärk brukar jag också få. Äter du inte efteråt så kommer du inte heller bygga de här snygga musklerna som vi är ute efter.

Övning nummer 2 är tåhävningarna. Det är inte alla som tycker att det är snyggt med vältränade vader - men det gör jag! :) Det är en väldigt enkel övning som man kan göra varje kväll då man borstar tänderna. Du ställer dig på ena benet, och går i en jämn rytm upp på tå och ner igen. Jag gör minst 60 tåhävningar per ben, i slutet ska det vara riktigt kämpigt att ta sig upp. Du tränar inte bara vaderna utan även stora delar av låren.

Öning nummer 3 är rygglyften. Finns det något snyggare att visa upp än ett vätränat ryggslut/svank? Nej jag tror inte det.. Rygglyften är viktigt att du gör noggrant och försiktigt så att du inte skadar dig. Framför allt ska rygglyften inte göras innan armhävningarna, då är det stor risk att du inte orkar hålla upp ryggen och istället svankar när det är dags för armhävningar. Lägg dig på mage, håll armarna framför huvudet, fingrarna ska snudda varandra framför pannan. När du har armarna på det här viset så ska du bara lyfta litegrann från golvet - hela tiden ska blicken vara ner i golvet så att du inte skadar nacken! Benen ska hela tiden vara kvar i golvet. Viktigt att tänka på även här är att inte svanka - spänn magen! Efter ungefär 30 stycken (individuell siffra) sträcker du ut armarna rakt framför dig, blicken ska fortfarande vara ner i golvet, och gör ungefär en 20 stycken. Den här övningen är den absolut jobbigaste av de tre olika sätten att göra rygglyft på, ta det därför försiktigt och lyft bara litegrann. Sist men inte minst sträcker du ut högra armen rakt ut åt höger och den vänstra armen rakt ut åt vänster. Nu ska du lyfta ryggen så högt det går, dock inte för snabbt så att du skadar dig. Gör tills du inte orkar mer!

Utöver de här övningarna brukar jag göra sit-ups och ibland även armhävningar. Förhoppningsvis behöver jag inte gå igenom de övningarna, men viktigast att hålla i minnet när du utövar dem är att inte svanka. Vad gäller sit-upsen så behöver du bara lyfta lite från golvet för att magen ska tränas. Många tar för vana att lyfta enda upp, men det gör alltså ingen nytta överhuvudtaget. Försök runda hela magen varje gång du lyfter så blir risken minimal att du svankar och du spänner dessutom magen automatiskt. Jag har ett par övningar till jag brukar göra, de får jag skriva om i ett senare inlägg. =)

Den absolut bästa träningen får jag däremot från min ridning och min dans. Men det här är några övningar som är extremt enkla att göra och de ger snabbt resultat om du gör dem regelbundet.

Ett litet tips från mig är att ha på riktigt hög musik så att du inte hör hur anfådd du är. Ha en låt som du blir riktigt taggad av. Personligen har jag för tillfället den här låten : http://www.youtube.com/watch?v=JUirXBVPHDE I won´t be crying when I´m lonely. Med den på högsta volym kan man inte annat än att ta i för kung och fosterland.



resultat =)

Drogmissbruk.

Godmorgon!

Äntligen har jag lyckats komma in i mina nya rutiner.
Redan vid halv tio på kvällarna blir jag sjukt trött, så det är faktiskt då jag går och lägger mig nuförtiden. Verkligen något att rekommendera, både för utseendets skull - man ser så otroligt mycket piggare ut! Jag har gått osminkad flera dagar i rad nu utan att ha sett alldeles trött ut. Dessutom så känner man sig så himla mycket piggare också!

Några som dock inte har kommit in i mina nya rytiner än är sötnosarna som fortfarande ringer mellan 22.00 och 03.00 på natten. Det har nämligen varit så varje natt nu då jag sovit så skönt att jag på morgonen därpå haft en hel del missade samtal. Imorse hade jag 10 missade samtal exempelvis. Förhoppningsvis lär de sig snart att jag inte går och lägger mig 02.00 en vardag, vilket jag gjorde förra terminen.

Nog om det. Föreläsningarna jag var på igår lämnade kvar en hel del funderingar hos mig. Den första föreläsningen handlade om droger. Vi fick i två timmar lyssna på en föredetta drogmissbrukare och höra allt som han har varit med om, och även ren fakta som till viss del var ny för mig. Ett av råden han gav oss handlade om antidepressiva. Vi fick nämligen se hela skalan för hur tunga droger som heroin och amfetamin varit läkemedel för Sveriges befolkning för X antal år sedan. Då man märkte att människorna blev beroende av heroin och istället började missbruka det, så sattes det in amfetamin för att bota beroendet av heroin men samtidigt bota sjukdomen personen ifråga skulle bota från början. Jag kommer inte ihåg hur skalan såg ut och vilka droger som var före andra, det han ville berätta med det var i alla fall att antidepressiva är med på den skalan. Vilket innebär att om X antal år kommer vi tycka att samhället var sjukt som tillät antidepressiva. Det han sa var i alla fall att man ska försöka göra allt för att inte börja med någon form av antidepressiva. Istället ska man försöka komma underfund med vad det är som gör en deprimerad innan man börjar försöka bota det. Om du däremot är så pass deprimerad att du har självmordstankar så kan antidepressiva vara den enda utvägen för att försöka bli bra igen.

En annan intressant grej, vår föreläsare drog en historia om en kille som tagit droger ett tag. När han sedan varit ren i ett par månaders tid och för första gången på länge ska röra på sig, så kan han helt plötsligt börja känna "majalukt" eller liknande, bli hög och göra allt för att få tag på droger. Vad beror då detta på?

Jo, tar du droger så går inte allt ur din kropp på en gång. En del av drogerna, självklart mer ju mer droger du tagit, lägger sig under ditt underhudsfett så nära huden att blodet inte kan komma åt drogerna. Men då du rör på dig så kommer blodet i mer rörelse och fettet förbränns. Drogerna som håller sig fast i fettet följer därmed med blodet och ut i kroppen. Detta gör att personen blir hög, utan att ha tagit några nya droger.

Föreläsaren förklarade även att man som tung missbrukare kan börja hallicunera flera år efter man slutat med droger. Risken för att han helt plötsligt skulle se en elefant i klassrummet, 13 år efter han slutat med droger, var inte stor - men den fanns.

Vi undrade även hur hans tunga missbruk påverkat honom rent fysiskt. Psykiskt kan alla förstå att det är grymt jobbigt med tankar som hur han förstört sina 20 bästa år med att ständigt vara hög och vara i en annan värld, och göra sina anhöriga besvikna. Vad gäller det fysiska så kan han ofta känna sig tröttare i kroppen än vad många andra i hans ålder gör. Dessutom har han börjat tappa sina tänder. Alltså tjejer och killar där ute - börja inte missbruka droger.

På eftermiddagen handlade nästa föreläsning om brottslighet. En riktigt intressant föreläsning där jag har en del fakta att dela med mig av. Men det hinner jag inte skriva nu.

På återseende!

Utflykt!

Hej!

Har miljoner tankar och ren fakta
att dela av mig från dagens föreläsningar angående droger och brottslighet. Däremot tror jag att jag sparar det till nästa inlägg, om det är något som ni är intresserade av att läsa om?

Ibland är världen allt liten. Laddade tidigare idag upp en bild på mina bröder på facebook. För ett tag sedan skrev Adam Swartz och frågade om jag känner killarna bra som jag laddat upp bild på, i och med att han tittat på fotboll med dem vid flertalet tillfällen. I alla fall visade det sig att Adams syssling Krille är mina bröders kompis. Dessutom brukar de alla fyra titta på fotboll tillsammans hemma hos Krille, ibland är världen allt liten.

Idag har jag ridit, det gick suuuveränt! Jag är överlycklig för nu går ridningen så himla bra, kroppen tränas dessutom riktigt bra. Bästa träningen för lår och rumpa har jag hört att ridning ska ge, toppen! Idag har det varit en bra dag! =)

Even better.. imorgon är jag ledig!! Det innebär att jag ikväll först kan titta på Top Model i lugn och ro, därefter ska vi hyra film och köpa lite godis. Imorgon ska jag försöka hinna träffa alla vänner jag inte träffat på ett tag :D Det är inte klokt vad man uppskattar saker mer nu när man inte har lov.

Bella skulle föja med mig och titta på höstjacka, mitt mest akuta shoppingärende för tillfället. Annars ska jag bara ta det lugnt med nära och kära och njuta av att ha tid att få träffa dem. =)

I helgen ska det partas! Sedan ska duktiga jag styra utflykt, haha. Jag, Alex, DK, samt Charlotte ska på utflykt. Vart vet vi inte men dra ska vi, det har jag och Lottie bestämt :D Förr gjorde man alltid uflykter, det ska vi återinföra i systemet igen tänkte vi. Några förslag? =)

Nu ska jag titta på mitt favoritprogram Top Model.

Vi hörs senare!


 


Långt eller kort?

Hej igen!

Innan jag ska sova tänkte jag bara höra lite vad ni tycker angående min frisyr. Jag har nämligen funderat på att det är dags för en förändring. Antingen fortsätter jag med att spara ut mitt hår riktigt långt för att sedan permanenta i stora vsfs - lockar som jag väljer att kalla det. Eller, så fortsätter jag med frisyren jag haft efter de senaste frisörbesöken- en betydligt kortare variant. Pratar jag med tjejkompisar så tycker de absolut att jag ska ha kort hår. De tycker att jag ser mycket äldre ut i det, vilket jag absolut håller med om. Dessutom blir jag faktiskt mer tagen på allvar i kortare hår än då jag kommer som en blondin i mängden med långt parishiltonhår. Fördomar fördomar fördomar, visserligen..

Killar föredrar däremot den längre varianten. Ska jag vara helt ärlig så är det mycket mer jag, och enligt mig passar det mig bättre då jag är väldigt feminim både som person och i min stil överhuvudtaget. Däremot har jag tröttnat litegrann på det långa håret och tycker det kortare är lite roligare eller vad jag ska säga. Men permanentar jag stora lockar så kommer det ju bli en stor förändring. Jag är som ni mäker jättekluven, vilket innebär att jag bara kommer låta det växa ut tills jag vet hur jag vill ha det.

Godnatt mina änglar!





Ny bild =)

Våldtäkter..

Dagen rullade på rätt bra. Första delen av vår sex & drogperiod handlade om sex. Vi fick lyssna på en kille som jobbar på ungdomsmottagningen på Norrtullsgatan, belägen på samma gata som vår skola med andra ord. Han ville poängtera att han inte är det minsta pryd alls så vi skulle inte vara oroliga för hur vi uttryckte oss. Rolig grabb..

Under "föreläsningen" fick vi själva ta del av olika påståenden och resa oss om vi höll med, eller sitta kvar om vi inte höll med. Ja, ni har säkert lekt den leken förut. Ganska intressanta påståenden och minst lika intressanta funderingar kring ämnet. Självfallet avslutades allt med hur man trär på en kondom. Ifall jag ska förmedla vidare något nytt jag lärde mig.. så kan jag självklart inte komma på något nu på rak arm bara för det. Men om ni inte visste det så kan en kondom bara ligga i handväskan i en månad, därefter är det bara att kasta! Det var väl ungefär det som jag kom ihåg nu... och som är relevant att skriva här.

På eftermiddagen fick vi se en teater som handlade om en tjej som blev våldtagen av sin pojkväns kompis. Efter framträdandet var det vår tur att diskutera. För ni som inte vet den exakta siffran, så är det numera 90% av alla våldtäkter som begås av någon man känner sedan innan. Den vanliga myten om våldtäkter som äger rum i en mörk park av en gammal gubbe med rock är med andra ord inte speciellt vanliga..

Vi fick frågan om vad vi kan göra för att minska utvecklingen av de ökande våldtäkterna. Det jag hade att kommentera är vad vår generation har för syn på sex. Tjejer ska gärna tycka om hårt sex, som i vissa fall är näst intill våldtäktasaktiga, eftersom att det i de flesta fall uppskattas av killar. Jag menar inte alls att man ska sluta att ha den typen av sex, tänder man på det  - vilket många gör, så självklart ska man inte sluta med att ha det.

Det jag däremot tycker är synd, är de tjejer som mer än gärna berättar att de älskar hårt sex - men i själva verket njuter de inte av det en sekund! Att som kille ha sex med tjej efter tjej, där varje tjej vill ha så hårt sex som möjligt endast för att ställa sig in hos killen.. alltså det fungerar inte i längden. En växande grupp killar kommer till slut bli så vana med den här typen av sex, vilken på många fysiska sätt är mycket lik en våldtäkt, att många till slut inte kommer behöva ta så stort steg från att ha det sex de är vana med, till att faktiskt begå en riktig våldtäkt.

Det man absolut inte får göra då man diskuterar våldtäkter, är att dra alla killar över en kam. En av killarna som höll i diskussionen berättade att han knappt inte kan hålla upp en dörr för en tej längre när han är på krogen utan att hon ska tro något heelt fel.. det hade till och med näst intill varit så att tjejen tog nästa dörr istället. Alltså att det har blivit såhär är enligt mig helt sjukt. Trevliga killar som blir bemötta som våldtäktsmän eller liknande är fruktansvärt.

Att det dessutom ens är relevant vad tjejen hade på sig innan en våldtäkt ägt rum är så gammalmodigt det kan bli. Bara för att en tjej har på sig stringtrosor och en kort kjol, då är hon minsann riktigt kåt och tackar inte nej till en grabb? Nej, ibland börjar man undra vad det är för rättssystem vi har egentligen. Men så länge gärningsmännen ibland inte ens blir fällda trots att mycket pekar mot dem så kan vi heller inte förvänta oss en minskning vad gäller våldtäkter.

Har ni några egna åsikter rörande ämnet? Dela mer än gärna med er!

Har förstått att många av er vill att jag ska lägga upp ännu fler bilder. Här är två på mig i alla fall, den översta lite äldre och den nedersta från helgen. :)





 

Puss på er!

12 timmars sömn!

Godmorgon!

Igårkväll halv nio låg jag i sängen för att läsa lite ett tag.
Jag somnade på en gång och vaknade till två timmar senare. På en gång somnade jag som en stock igen och har sovit hur skönt som helst till halv nio imorse - det vill säga exakt 12 timmar. Inte lite utvilad nu med andra ord, skönt skönt! Så till er som jag hade missade samtal ifrån, jag ignorerade inte er det minsta, utan sussade så skönt bara. :)

På schemat idag står det "Sex, antidrug info (All day)" . Sådant brukar jag tycka är riktigt intressant faktiskt, så vi får hoppas att det är det även denna gång.

Från ett ämne till ett annat. Det är alltid lika svårt att veta hur man ska beté sig när det blir lite trassel med någon av de nära vännerna. Jag menar, att tjaffsa med de så kallade ytliga bekanta är hyffsat enkelt att rycka på axlarna åt. Men så fort någon man verkligen bryr sig om är inblandad så är det en helt annan sak. Allt jag gör kan på ett helt annat sätt lämna spår efter sig som jag verkligen kan få ångra i efterhand. Men något jag verkligen avskyr är att känna hur gärna jag vill träffa en person men det är ofta inte ömsesidigt. Jag orkar kanske ett tag med att verkligen försöka träffa personen ifråga, men till slut räcker inte krafterna till. Varför ska jag lägga ner energi på att krusa en vän att få träffa henne när jag har så många andra som hör av sig minst en gång om dagen? Jag måste bara tillägga, varför jag väljer att skriva om det här lilla problemet här beror på att personen ifråga läser min blogg och med erfarenhet vet jag att jag inte får ut det jag vill av att ta upp det med henne personligen. Dessutom utelämnar jag henne inte det minsta eftersom att jag varken skriver hennes namn eller skriver saker som på något sätt är olämpligt i en officiell blogg.

I alla fall så slutar jag till slut höra av mig, jag har i alla fall gjort det jag kunnat. Så kommer det självklart en dag ett riktigt gulligt sms om hur saknad jag är. Gör jag fel när jag varken tar åt mig eller tänker svara på ett sms som jag omöjligt kan tro på? Jag menar, är jag så saknad så kan det ju inte vara så svårt att träffa mig. För är det något jag verkligen inte har problem med så är det mina vänner. Jag har massor av vänner och jag trivs hur bra som helst med allihop. Därför behöver jag inte krusa någon som hellre gör andra saker, och dessutom kan vara riktigt otrevlig då jag hör av mig.

Nej, någon gång måste man säga ifrån, och visa att man har någon form av självrespekt i alla fall. Trots att det är en tjej jag räknat som en av mina absolut bästa vänner så vill jag inte vara någon som hon ser som vare sig en andra hands vän eller någon som hon måste träffa. Jag vill också tillägga att det här inte är någon som vissa av er känner till från de jag umgås med som vissa kallar "igenkända". Hade något hänt med någon av dem så hade jag definitivt inte skrivit om det här, pga omständigheterna.

Jag tycker att det här generellt sett gäller alla vänner. Är man så nära som man gärna säger att man är så ska man för guds skull orka höra av sig med jämna mellanrum. Man kan sitta inne på msn, eller sitta framför tvn i flera timmar i ett sträck- men att höra av sig till en närstående "har man ofta inte hunnit.."  Så förklaringen att man inte hinner håller inte. Framför allt inte då jag tillhör skaran där man har alldeles för mycket att göra vad gäller skola hit, fritidsaktiviteter dit. Jag vet att hur mycket man än har att göra så hinner man alltid slå en snabb signal till någon man bryr sig om. Men det är klart, allt handlar om hur man väljer att prioritera..

Ett inlägg som är totalt ointressant för er andra. Men jag får skriva ytterligare ett inlägg så fort jag kommer hem från skolan så blir det  ingen skillnad. :)

På återseende!

Måndag

Hej mina vänner!

Dagen har varit lång,
4 x 75 minuter aktiva lektioner har jag hunnit med och nu är jag helt slut. Egentligen vill jag inget hellre än att ta en powernap, eller ingen riktig sådan - utan en tredubblad. Det är nämligen omöjligt för mig att somna för att sedan vakna 20 minuter senare. Jag vaknar inte ens av alarmet vid den tidpunkten. Men då jag verkligen ska försöka komma någorlunda tidigt i säng nu om kvällarna, för min egen skull, så blir det omöjligt om jag ska sova en timme varje dag då jag kommit hem från skolan. Vilket förra terminen blev en vana. Eller vänta lite, tradition blev det dessutom att alltid sova exakt två timmar - då jag var näst intill död efter bara en timmes sömn.

I alla fall började dagen med svenska. Jag kan inte förklara glädjen över hur lycklig jag är nu när jag har fått ny lärare. Ville bara utbrista vilken otrolig lättnad det är att få en ny lärare, inte minst Robin Smith, men sådant ska man vara försiktig med. Man vet ju aldrig .. I alla fall ska vi nu öva på att skriva CVn, enormt viktigt enligt min mening.

Dagen fortsatte med ett av mina absoluta favoriämnen, samhällskunskap. Vi går nu in på nationalekonomi vilket jag har fått klart för mig är otroligt intressant, av min civilekonom till storebror. Jag tvivlar inte en sekund på det, Fredrik Carlssons lektioner ser jag alltid fram emot. Uttryck som Tid är pengar och

"there´s no such thing as free lunch"

kommer nu bli ren vana. Can´t wait!

På lunchen gick jag med tjejerna förbi lite klädaffärer, och därefter gick jag och Hanna vidare till Viktor Rydberg Jarlaplan där jag läser italienska och rättskunskap. Italienskan var lika rolig som alltid. Rättskunskapen hade vi för första gången och vi fick en introduktion av ämnet. Som många vet så är mitt nuvarande mål att läsa juridik på universitet senare, därför är även rättskunskap ett ämne jag verkligen brinner för. Nu i tvåan har jag faktiskt inte en enda lektion med min klass, vilket är tråkigt. Rättskunskap är ett av ämnena som jag läser mestadels med treorna, vilket är roligt. :) Vi fick berätta lite om oss själva samt berätta varför vi har valt rättskunskap.. sedan slutade jag!.. efter 75 minuter.

Har fått en del läxor nu redan, ganska tidigt måste jag säga, men men.. inte mycket att göra åt. Idag ska jag dock inte plugga, ska se om jag hittar några barn att leka med. :)

- På återseende!

Födelsedagsfirande för pappa :)

Hej,

har inte haft någon möjlighet att blogga förrän nu då släktingar bland andra varit i min närhet det senaste dygnet, och lite till.

I alla fall kunde jag vika undan i ett par timmar i lördags för att rida. Åter igen var jag hur nöjd som helst efter passet. Väl hemma gjorde jag mig iordning, hälsade på nyanlända släktingar och därefter kom gästerna på löpande band. Vi började med att skåla i champagne och gratulera födelsedagsbarnet, och hör och häpna(!) ingen mer än min självaste fader bjöd mig på både vin och champagne. Då ska ni ha klart för er att jag har bland de strängaste föräldrar man kan tänka sig när det kommer till alkohol och liknande. Men nu fick till och med jag känna mig lite stor ;)

Maten var utsökt, till min mors glädje hann jag ta en del bilder innan allt blev uppätet. Kvällen blev i varje fall mycket trevlig och jag njöt av en kväll med nära och kära. Mina bröders kompisar var dessutom närvarande vilket var riktigt trevligt. Efter några timmar var jag nog den enda som var någorlunda nykter i församlingen, men för att undvika fördomar behåller jag de bilderna för mig själv ;) Jag fick vara med om skratt som förlängde mitt liv med flera år vill jag lova!

Så till kvällens höjdpunkt. Boken jag gjorde till min pappa överträffade alla förväntningar. Den blev så personlig och rolig att då pappa fick den stora äran att läsa mina kommentarer till bilderna och visa upp allt för gästerna så skrattades det så vilt den ena stunden och gräts andra så jag blev själv alldeles rörd. Den uppskattades så otroligt mycket, inte minst av pappa såklart, att jag verkligen kände att jag inte hade kunnat ge en bättre present. Lovorden jag fick efteråt av gästerna hade inga gränser, jag önskar att jag kunde visa varje sida av boken här.

Tänkte inte skriva så mycket mer. Här är i varje fall bilderna från början av kvällen.


115055-69 115055-70

115055-71  115055-72







 



På återseende!

Förändringar

Efter exakt tre aktiva lektioner känner jag mig redan hyffsat inne i skolvärlden igen. Sakta men säkert försvinner min optimism och det engagemang jag kände så starkt under lovets sista dagar. Men idag har jag haft gott om tid att tänka, då jag för min pappas skull stannat hemma hela kvällen - egentligen helt i onödan då han spenderat en sisådär 5 minuter om gången i min närhet, för att sedan åka vidare på nästa ärende. Men det känns som att jag förutspådde faktumet att jag skulle stanna hemma mestadels för mitt eget samvete. För er som har undgått delar av min helgs planering så ska han firas stort imorgon.

Det jag skulle komma fram till, vilket egentligen hade platsat efter den tredje meningen, var att jag i vissa situationer har otroligt svårt för förändringar. Två skoldagar har passerat, nya lärare har tillkommit och jag fick på en gång en klump i magen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad som bekymrar mig mest. Men något jag kan erkänna är att det här inte är någon främmande känsla för mig, överhuvudtaget. Denna vemodiga känsla har medfört att jag inte har kunnat visa det engagemang som jag planerat att göra. Känner jag mig själv rätt, så hinner det här lägga sig inom några dagar - och sedan är jag redo igen.

Förhoppningsvis lär jag mig att uppskatta det nya istället för att endast vänja mig vid det. Att enbart gå omkring och tänka på hur bra allt var innan (hör upp nu, det här gäller ett bredare område än bara skolvärlden!) tjänar absolut ingenting till. Jag kommer varken få tillbaka det som var innan, inte heller kommer jag må bättre av att bara gå och klaga. Det enda man kan göra för sitt eget och sin omgivnings vinning är att göra det bästa av situationen.

- Puss på er mina änglar!

Min stora idols födelsedag.

Grattis underbara pappa på födelsedagen!
älskade pappa

Finns ingen som ställer upp för mig ens i
närheten så mycket som han gör. Är
säker på att han är en bland få som ställer
upp så otroligt mycket för alla i sin omgivning.
Han är värd det bästa. <3

Pappa, du kommer alltid vara min stora idol.

(På sida 28 i dagens DN kan ni läsa mer om honom.)

Sommaren 07


Nice, 26/7 - 31/7

Så var skolan igång igen vilket innebär slut på sommarlovet. Jag är inte bitter, inte alls faktiskt, jag har nämligen haft bland det bästa sommarlovet någonsin. Det känns som att jag har hunnit med alla de delar som ett sommarlov ska innehålla för mig.

Lovet började med ett par veckor dvala. Jag skojar inte, jag var så sliten efter en termin på VRG att jag orkade inte mer än att ha filmkväll efter filmkväll. Något som jag är enormt tacksam för såhär i efterhand, jag vilade verkligen upp mig! Dessutom kom jag riktigt uppvilad till Italien den 8e juli.

För mig kommer Italien alltid att vara en självklarhet på min semester. Utan Italien - inget riktigt sommarlov. Första veckan var riktigt lugn då jag hade min Ebba där. Vi badade, solade, shoppade och bara tog det lugnt. Andra veckan blev för mig ganska vild då alla italienska vänner kom som jag lärt känna genom åren. Det festades och jag hann med en liten somarromans. Det var lite som en romantisk film att gå där hand-i-hand- med en badvakt på den milslånga stranden, åka ut i hans båt för att sedan festa på stranden efteråt och avsluta med en romantisk promenad under stjärnklar himmel. Då jag inte umgicks med honom eller mina norska och österrikiska tjejkompisar var jag med ett stort killgäng på 8 personer, vilka jag har känt i flera års tid. Vi hade riktigt roligt tillsammans och har kontakt fortfarande.

Under den här tiden då jag hela tiden var den enda svensktalande och ofta den enda tjejen i gänget lärde jag mig otroligt mycket om mig själv. Att vara ensam tjej med ett stort gäng italienska killar som är på en som en magnet kräver att man är enormt stark. Hade jag haft svårt för att säga nej så hade jag rökt både marijuana, legat runt som jag vet inte vad och testat en massa andra droger. Men just för att jag verkligen sa nej, vann jag en otrolig respekt av de här killarna och de behandlade verkligen mig som en prinsessa. Oförglömlig resa.

Fyra dagar här hemma att spendera med nära och kära. Därefter bar det av till den Franska rivieran, närmare bestämt Nice. Den här gången var det bara jag och mina föräldrar som åkte. Nu fick jag verkligen tid att bara spendera en massa tid med dem, vilket inte blev av i Italien. Vi hade verkligen roligt tillsammans och jag trivdes som fisken från första stund. Vi badade i det turkosa havet, gjorde utflykter, åt gott, shoppade en massa och bara njöt. Lärde känna flertalet killar där nere som jag har en del kontakt med fortfarande. Jag har alltid trott att italienska killar är de som är värst på, men fransmännen tog priset. En resa även där som jag aldrig kommer att glömma, men definitivt göra om.

Augusti månad har spenderats här hemma med mina vänner. Vi har festat en hel del och jag har bara njutit av att vara ledig och fri. Med en sådan här kanonsommar kan inte terminen som väntar bli annat än bra. Jag ser absolut positivt på den närmsta framtiden efter en sommar som härmed ristas in i sten ...


Italien 8/7 - 22/7

Första skoldagen :)

Hej alla glada!

Så var första skoldagen redan förbi.
Lång kan jag väl inte direkt påstå att den var, en lektion som varade i 75 minuter närmare bestämt. Rättskunskapen var ju nämligen inställd. En spännande termin började med mitt nya favoritämne - italienska. Fick styla lite med mina förkunskaper, något ska man väl ändå kunna om man spenderat varje sommar där sedan man var liten ;)

Underbart att träffa klasskamraterna igen, träffade även ett par ettor jag känner genom min dans och annat. Efter skolan blev jag upphämtad av pappa och en vän, vi åkte och lunchade. Därefter åkte jag och solade, är jättebrun nu igen :) Därefter hämtade min bror och hans flickvän upp mig och skjutsade hem mig, antar att de tror att jag är näst intill handikappad ibland.

Innan jag hoppar in i duschen så ska jag självklart ut och springa, tar nog den vanliga rundan. Härligt att springa i så fint väder!

På återseende!



<3<3<3

Älskade ridning.

Kom precis hem från stallet. Åh vad kul det var att äntligen få rida, jag bara satt och njöt! Träningsvärken i låren kommer redan krypande, härligt ;) Det gick i alla fall hur bra som helst så nu är jag laddad för ett rejält uppsving inom ridningen! Satt jättelänge och bara pratade ut med en av mina ridlärare om allt som hänt mig det senaste året, och vad jag vill med mitt liv som det är nu. Högre prioritering för ridningen är i varje fall utlovad.

Jag blir lite nervös, men framför allt glatt överraskad att det är en hel del från min skola som läser min blogg. Okej, tycker ni att den är skit är det väl lite sådär lagom härligt såhär inför skolstarten. Men vi får väl hoppas att ni läser den för att ni på något konstigt sätt finner den intressant, eller vad vet jag ..

Fick ett sött sms från min kära skola för ett tag sedan. Är de inte för gulliga?

hej! lite inställda lektioner imorgon. 8.30=sovmorgon! Gäller moderna språk, hi b, rk & prog. LEKTIONER SOM VANLIGT FRÅN 10.00. Sov sött. Mvh din kära skola

Skönt skönt, endast italienska imorgon med andra ord. En lektion jag ser fram emot, helt klart. Därefter har jag en massa saker inplanerade, men det kommer imorgon!


På återseende!

Terminens första ridlektion!!

Godmorgon,

satt precis och hade skrivit ett långt inlägg om sommaren som varit,
och vad tror ni? Självklart försvinner allt när jag precis blivit klar. JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD! Hade laddat det med fina bilder och en massa minnen. Well well, jag antar att jag får skriva om det senare.

Gårdagen var mysig, Paulina kom och mötte mig så tog vi en promenad mot tunnelbanan där vi skulle möta Janne. Vi tre tog en promenad längs vattnet, lite av min grej som Alex säger ;). Jag hade inte en tanke på att det inte är ljust på natten längre så det bäcksvarta mörktet blev som ett slag i ansiktet, jag var livrädd! Tycker inte alls om att ta promenader där det inte är upplyst sent på kvällen.

Jag glömde dessutom helt bort gårdagens träning som jag skulle skriva om. Igår hann jag i alla fall med 5 km intervallträning, samt samma sträcka promenad senare på kvällen. Jag lovar att jag ska ge dagens träning mer utrymme, skriva ner tankar och hur det gick. Även hur jag gör när det kommer till mina konstiga övningar jag försöker hinna med varje kväll, men som sagt .. det kommer!

Äntligen, ska jag få rida idag!! Terminens första ridlektion, och jag som inte ridit på hela sommaren är grymt nervös. Men det ska bli jätteroligt, undrar vilken häst jag ska rida ;D Dags för lår och rumpa att få sin bästa träning som Ebba informerade mig om ;)

Har planerat i flera dagar att jag skulle lägga mig tidigt igår, så att jag skulle kunna gå upp tidigt imorse och därmed lägga mig tidigt ikväll för att kunna gå upp någorlunda pigg imorgon. Hann ni med? Så fel man kan ha! Först låg jag och pratade med Alex runt halv två. Därefter pratade jag med Matthias i ett par timmar - lägger mig vid fem. Så fick jag självklart ta smällarna i morse, eller rättare sagt ikväll när jag inte kommer kunna somna, då jag vaknade för ett tag sedan.

Idag måste jag hinna städa mitt rum och göra klart pappas present. Typiskt mig att skjuta upp det hela tiden, dags att ta tag i det nu. .... eller ikväll..

- På återseende!

Massor att fixa ..

Hej på er!

Idag har jag en massa att fixa.
Just nu sitter jag och fixar mina naglar, igen .. Jag har blivit en riktig fransk manikyr människa. Nu när jag dessutom har så långa och välfilade naglar så blir det mycket snyggt. Många som inte har trott på att det är mina egna, sånt är alltid kul :) Hoppas jag gör ett lika bra jobb den här gången då..

Sedan ska jag äta lunch snart, pappa lagar säkert till något gott. Därefter ska jag ut och springa samt hinna köpa nya flerämnesblock (verkligen något att rekommendera, minskar risken rejält för att glömma att ha med block till lektionen). Städa mitt rum måste jag dessvärre också göra, på lördag kommer det en massa gäster hit så då måste det vara rent och snyggt. Jag måste även fortsätta med min present till pappa och åka på ett hemligt ärende. Alex ville även träffas idag så det gör vi säkert. Ikväll vill jag hyra film. :) Har ni någon bra film att rekommendera:)?

Jag ber om ursäkt för ett tråkigt och egentligen totalt ointressant inlägg. Men i samma stund som jag skrivit ett stycke så kom jag på att mina naglar (som är nymålade!!) stöter ihop med tangenterna varje gång jag skriver, vilket resulterar i att färgen som ännu inte hunnit torka försvinner. Ytterligare en helt ointressant sak förvisso.. I alla fall är det därför jag inte hinner komma på något mer intressant att skriva.

Har ni några önskemål om bloggen så kom gärna med dem nu =) Ikväll sätter jag igång med dagens träning!

På återseende!

TAGGAD!

Jag är så taggad, så taggad! Taggad för att göra så fruktansvärt bra ifrån mig, lägga min tid på allt som kommer att vara grund för min framtid. Min tid ska läggas på det som är viktigt, det som jag mår bra av. Jag hoppas bara att jag får tid över för en relation som hela tiden utvecklas. En person som betyder massor, och lite till :) Vi får se hur allt blir, hur mycket jag orkar med. Just nu känns allt bara så bra, alla delar faller på plats. Jag vet att skolan kommer bli tuff, men vill man så kan man - och jag är redo att satsa allt jag har! Bort med negativa känslor och fram med de positiva. Jag måste ut och springa, bli av med all överskottsenergi. Kör samma runda som vanligt, längs vattnet till Karlberg. Och nej Ebba, jag har inte tagit något! ;)

PUSS!

Bror och systerdag!

Gud vilken mysig dag! Blev upphämtad av min bror Sebastian runt två-tiden. Vi åkte först och lunchade, och därefter åkte vi in mot stan. Först av allt tittade vi på födelsedagspresent  till pappa som fyller år den 24 augusti. DN var för övrigt här hemma och intervjuvade honom och tog lite bilder för några dagar sedan, då får ni kolla runt den 24e sen. I alla fall ska vi köpa en klocka till honom, idag såg vi en fin GANT och en Omega, vi får se vad det blir.. Förutom det så ska jag göra som en bok med en massa bilder som är tagna under en femtonårsperiod. Det är främst bilder på pappa, men även oss familjemedlemmar, vänner och släktingar. Det hela ska innehålla komik och underhållning, så kommentarer ska även finnas med. Det har börjat bra i alla fall, jag älskar att pyssla!

Annars gled vi bara omkring, njöt av det fina vädret. Slutligtvis satte vi oss vid Nybrokajen och åt glass. Mycket trevligt med en underbar storebror. :) Fick lite smarta tips och råd också, alltid bra av en rätt erfaren man ;)


Student 

Satt och pratade med en killkompis om hur de gjort en massa lekar då de började tvåan idag. Lekarna påminde rejält om lekarna som vi gjorde i Fiskeboda för ett  år sedan, då jag började ettan. Man skulle i ett lag samla på sig så mycket poäng som möjligt. Jag kommer ihåg att det var sjuka saker man skulle göra, så som spela full inför en lärare som var omedveten om leken så att han skulle ringa hem till ens föräldrar, grovhångla med en person med samma kön, hålla i en aerobicslektion för en massa elever, massera en lärare, ragga på en lärare och fixa hans nummer.. och kanske det värsta av allt, hoppa upp på ett högt tak och skrika inför alla, vilket trots allt var en massa lärare, alla nya ettor och en del tvåor och treor att man har klamydia. Haha, kul var det  i alla fall!

Ikväll ska jag vila och ta det lugnt, fortsätta med pappas present. Först ska jag ut och springa med brorsan.

På återseende!

P A N I K !

Jag måste skriva av mig, i hopp om att känna mig mindre panikslagen då ..

Helt plötsligt,
fick jag en sprängande känsla i bröstet av att skolan snart börjar. Jag tror att det beror på att de flesta av mina vänner börjar imorgon och nu känner man att det verkligen är på riktigt. Jag vet inte riktigt vad det är som är värst av de tidiga mornarna, högen läxböcker, almanackan som det blir svårt att se den vita färgen på då det skrivna bläcket tar all plats .. eller det som är värst av allt: de enorma kraven, prestationsångesten.

Att skolan sätter igång igen betyder att det här kretsloppet som inte går att bryta sig ur kommer att ta ifrån mig en stor del av mitt sociala liv. Jag får panik, PANIK! Just nu kan jag omöjligt fatta hur jag lyckades skriva ett klockrent MVG på det matteprov som enligt min mattelärare var bland de svåraste hon gjort, eller hur jag lyckades skriva ett samhällsprov som enligt min hårda samhällslärare skulle ha motsvarat det facit han aldrig gjorde. Eller, hur jag gång på gång kunde sätta mig i klassrummet varje gång det var dags för essaywriting, vilket är helt oförberett. Och, varje gång bevisade jag för mig själv att jag kan, utan att behöva plugga mig till det då det inte behövs.

Men just nu är den enda känsla jag känner PANIK. Hur f*n lyckades jag? Det känns som om alla mina kunskaper är som bortblåsta. Förhoppningsvis, är det fullt naturligt. Jag har ju inte använt mig av några som helst kunskaper under två månaders tid. Mer än att räkna ut saker som motsvarar ettans matte ungefär ..


Jag hatar folk som inte tänker positivt. Nu har jag min chans att bevisa att jag inte är en av dem. Jag vet att det kommer lösa sig, på något sätt .. haha nej men det är självklart att mitt smartass till hjärna kommer tillbaka så fort den måste anstränga sig lite. Dessutom får jag inte glömma bort, (var lite extra uppmärksamma, för nu är det dags att erkänna en mer eller mindre pinsam sak) jag har faktiskt sett fram emot att skolan ska börja. Well, inte skolan i sig, enbart, utan att min kära dans och ridning sätter igång. Och att man återgår till rutiner, det mår jag så mycket bättre av - rent fysiskt. Och, för att allt detta ska börja, så måste ju självklart skolan börja också!

Puh, nu är det dags att sluta medan jag känner mig lättad - och glad! Har min nuvarande favoritlåt Your love - Topmodelz på repeat, låten som förövrigt spelades flitigt i en skön mix igår. Hade för övrigt en mysig kväll hos Charlotte.

C i a o !


Fest i Bromma

Godmorgon ..

paniken över hur man har vänt på dygnet sedan lovets första dag bara stiger. Jag antar att jag får försöka varva ner festandet och de sena nätterna nu när mina vänner börjar skolan imorgon (miiih;D) Själv börjar man ju på torsdag, skönt skönt.

Gårdagen spenderades först med Charlotte, Kim, Philip, Krippa, Changen, Robban, Theo och Dello. Vvi satte oss i Humlan och planerade kvällen. Efter många om och men kom Danne (Alex kompis) och hämtade mig och Charlotte i taxi så åkte vi till Stadshuset. Där väntade Dannes kompisar i sin båt så åkte vi båt till Bromma där de bor. Det var jättemysigt att åka under stjärnklar himmel, jag satt längst fram med Christoffer och blev genomblöt! Speciellt när han maxade och samtidigt skulle sick-sacka, jag var säker på att jag skulle flyga av. Satt och funderade på hur jag skulle ta farväl av mina föräldrar en sista gång. MEN, här sitter jag! :)

Hos Christoffer höjdes musiken, alla mina favoritlåtar spelades! Efter några glas vin, shotar osv dansade alla. Ett riktigt skönt gäng killar! Efter ett par timmar där gick vi vidare till Oskars villa för att ta det lite lugnt där och sedan köra igen. Jag har nog aldrig sett någon som har bott så fint om jag ska vara ärlig, men hans pappas jobb förklarade saken. I alla fall började jag bli ganska trött så jag bestämde mig för att sova hemma. Kom hem runt halv fyra, då åt jag ett efterlängtat nattmål!

Nu ska jag skynda mig och göra mig iordning. Därefter åker jag in till stan, möter Charlotte, så ska vi åka hem till henne.

Ha en trevlig dag!



bagnino

Livräddare nästa?

Bio

Hejsan!

Gårdagen var riktigt mysig.
Ebba och jag bestämde oss för att gå på bio och se simpsons. Med det största målet popcorn och allt vad det är, bästa sällskapet samt en skön film kan det väl inte bli bättre? Efter det blev vi upphämtade av pappsen och en riktigt drunky brorsa, skön jävel som fått i sig alldeles för mycket, haha. Vi släppte i alla fall av honom på någon fest och därefter åkte vi hem och tittade på en film som mina föräldrar hyrt. Bara för det kommer jag inte ihåg vad filmen hette, men den handlar om en lärarinna som börjar ha en sexuell realation med hennes femtonåriga elev, absolut sevärd film.

Vi satt i köket och pratade till 06.15. Fyllesamtal som jag kunde svara på för en gångs skull, avlöste varandra.. I alla fall pratade vi igenom allt mellan himmel och jord, och det är så skönt att somna med en känsla av att man vänt ut och in på sig själv för någon som man verkligen litar på. Det gör mig redo att ta in nya saker, och släppa det gamla. Det är inte många som vet så mycket om mig är ett som är säkert..

Pratade precis med Isabella som blivit dålig igår kväll. Som tur är mår hon bättre nu, var beredd att åka in till sjukhuset igår kväll när hon skickade smset om att hon kanske skulle opereras. Sjukhusbesök har jag trots allt en hel del erfarenhet om ..

Tack för de fina kommentererna angående föregående inlägg. Underbart att veta att även sådana inlägg uppskattas. Vad gäller Dagens träning så sätter det igång så fort jag blir helt frisk. Dock har jag börjat lite smått redan, var ute och sprang en halv mil igår. Jag blev förvånad över hur pass bra kondition jag har för att inte ha tränat på länge, riktigt positiv överraskning.

Ikväll ska det partas! Vart vet vi inte än, men det löser sig alltid. Nu kom jag precis hem från att ha varit och ätit en försenad lunch med Ebba, vi vaknade ganska sent.. så jag ska väl ta en dusch, och så kanske jag åker hem till Charlotte och förebereder oss för kvällen.

P å  å t e r s e e n d e !

Vanliga tankar klockan 03:19 ?

Lite tankar att dela med mig av såhär på natten ..

Något som vi alla vill är att ha kontrollen i våra liv. Vi vill kunna bestämma över allt från småsaker som vilken frisyr vi ska ha till mycket större saker som våra egna känslor. Det sistnämnda är något som jag har funderat på under en tid nu. Att vara singel (nu pratar vi om en person som inte har någon på g över huvudtaget, utan är fullkomligt singel) innebär att man har den här kontrollen över en mycket större andel känslor än då man är i en relation där man är beroende av en annan person. Att vara beroende av en annan person innebär ju att dina egna känslor inte alltid kommer att följa det som du egentligen skulle må bäst av. Dessutom har du absolut inte den här kontrollen som människan generellt sett så gärna vill ha.

Men trots detta, så är vi så många som bara går och längtar efter vår andra halva, samhörigheten med en annan människa - att bli kär. Vi väljer alltså frivilligt att teoretiskt sett ge en annan människa kontroll över en stor del av våra liv, våra känslor. För visst är de pirrande känslorna om att man inte riktigt vet hur allt kommer att gå spännande?

Vart jag vill komma är att vi människor alltid ska söka och längta efter det vi inte har. Hur ofta har inte tanken slagit dig om hur mycket du längtar efter ett förhållande, någon att dela dina tankar med? Men när du sedan är där och har fastnat för någon - och det är ömsesidigt, då börjar du backa. Var inte singellivet bättre ändå? Då kan jag ju trots allt träffa mina vänner när jag vill, festa utan att ha en vibrerande mobil i fickan. Dessutom blir jag inte sårad då.. För visst är det väl så, att när du är singel så är det Du som har kontrollen, i alla fall den kontroll som du mister då du går in i ett förhållande. Ett bra sätt att beskriva det hela på är att då du är singel så är det generellt sett (självfallet finns det saker som kan komma emellan och fullkomligt bryta ner dig) så att du har en ganska jämn linje vad gäller hur du mår. Det är inte alls den här pirrande känslan som då man är kär- berg-och-dal-banans topp når du inte som singel. Hur ofta säger du till exempel att du är så himla lycklig då du är singel, om du jämför med hur ofta man säger det då man är i ett förhållande? Men samtidigt, då du är singel slipper du de hemska nätterna då tårarna inte kan sluta rinna.

Står du väl på bryggan, väljer mellan att ta steget ut - chansa och släppa kontrollen - för att kanske få uppleva de svävande molnen. Du vet inte om du ska backa ett steg, gå ett steg tillbaka till den säkrare världen men som inte ger samma spänning och lycka som du kan finna bland molnen.  Fundera då på vad Du vill med ditt liv som det är idag. Trivs du med att ha en jämn balans i ditt liv, inga berg-och-dal-banor vad gäller känslor, så kan man alltid vänta. Glöm bara inte, att vågar du ta steget och släppa kontrollen, så finns det obegränsade höjder att nå.

Som många av er säkert har märkt så sitter jag själv i den här situationen, inte riktigt än - men det kommer sakta men säkert krypande. Därför var det här inlägget en stor hjälp för mig att komma underfund med vissa saker som inte fanns i tankarna innan- att njuta av situationen som den är i idag, för imorgon kommer jag att längta tillbaka.

My girls want to party all the time

Hejsan,

hvudet kan inte sluta värka medan jag tittar på bilder från gårdagen. Jag mötte tjejerna vid nio då vi begav oss till Gästrikegatan på förkrök/fest. Väl där var killarna genast på att vi inte skulle vara blyga vad gäller att ta för sig, framför allt vad gäller drickan de bjöd på - som var en hel del ..

Stämningen blev genast på topp, och jag, Charlotte, Paulina och Ebba rockade loss ordentligt. Det blev allt från rosévin till shotar som stod på menyn. Efter ett tag kom även Kajsa, Natta, Sanna m.fl. Senare skulle killarna vidare till caféet så vi barn började kolla runt efter andra fester. Jag visste att det fanns både i Djursholm och Lidingö men vi hade ingen större lust att åka så långt. Speciellt inte då jag igen (!) envisades om att ha mina älsklingsskor som är ett par 35or ;O Men jag har alltid följt mottot, vill man vara fin får man lida pin. Mina stackars fötter ser helt vanskapta ut såhär dagen efter, och idag kan jag ju dessutom känna smärtan också.. Istället för att dra på fest njöt vi av varandras sällskap (obs! därav det stora antalet foton vid det tillfälle då vi hade för tråkigt för att ha tid att  ta fram kameran men tillräckligt roligt för att spara på bild!) Vi pumpade musik, dansade och hela tiden ringde folk på min mobil och kollade vad vi gjorde (därför jag står med en mobil fastklistrat i örat på nästan alla bilder)

Marcus ringde som var på Laroy, han ville träffa oss så vi drog dit och hälsade på honom. Träffade lite folk, och därefter drog vi tillbaka till St- eriksplan - fick skjuts av en snäll taaxichaufför. På St - Eriksplan träffade vi ett gäng charmiga fransmän och umgicks med dem ett bra tag. Ebbson fick skjuts hem av David, Patrik och Linus som kom och hämtade henne i en skåpbil, haha!

Väl hemma hos Felix igen skulle vi börja styra efterfest. Shotar och drinkar avlöste varandra, musiken höjdes. Sedan kom saker i vägen, och det slutade med badkarsbad och sedan somnade vi. Imorse mådde jag väl inte allt för bra, vet inte hur många dagar i rad jag festat nu, så kroppen börjar säga ifrån .. minst sagt. Men jag har nog å andra sidan aldrig tyckt att det är så roligt att festa som jag gör nu.

Idag ska jag för första gången på väldigt länge, sova tidigt - vara hemma hela kvällen. Så antar jag att det styrs fest imorgon igen ;) Nu ska jag ringa Bella som tyvärr inte kunde komma igår och skvallra lite :)


 








En av bilderna på mig och älsklingshanna på Djurgårn - vi två i toppskick, höhö ;)


På återseende!

Promenad genom stan

Den ena kvällen är konstigare än den andra, var ska detta sluta?

Åkte in mot stan vid 23, mötte Charlotte, Anna och Patrik på Odenplan. Vi inväntade Janne och därefter begav vi oss på en promenad genom stan, eller något.. Det var planerat att vi skulle ha piknik i Vasaparken och de som ville skulle spela fotboll. Dock blev det inte så, nej det blir av någon underlig anledning aldrig som man planerat.

Efter många om och men satte vi oss på tunnelbanan för att åka hem till Anna, men då det dök upp annat på vägen så fick Annsi åka hem själv och vi andra fortsatte vår promenad genom stan. Slutligtvis ringer Alex, och jag och Charlotte bestämmer oss för att åka hem till hans kompis Felix. På vägen dricker vi lite vin för att komma i stämning.

Väl hemma hos Felix tittar vi på Saw 2 och har det allmänt mysigt. Jag och Alex gick ut på en mysig promenad vid fyra snåret, tänkte köpa taco-tillbehör och laga mat till de andra barnen, men det blev aldrig så - turligt nog(?) Därefter börjar vi alla titta på ett sådant där frågeprogram som man tittar på när man är sjuk eller inte kan sova. Vi blev galna när tjejen i rutan aldrig kunde sluta prata och att tittarna aldrig kunde svara rätt. När hon dessutom hela tiden skulle försäkra oss om att klockan var 05.00 ... 05.30, nja det kändes väl.. låt säga.. en aning tragiskt. Till slut somnade vi, jag och Alex vaknade, väckte Lottie och åkte hem till honom där vi åt muffins till halv sju. Därefter var det bums i säng. Jag fullkomligt hatar att gå hem från fest eller liknande och på vägen stöta på människor som är på väg till jobbet, så nu fick jag det sagt också. Tack till snäll busschaufför som lät mig åka med trots att jag inte hade något att åka för, om du nu möööjligtvis råkar läsa det här ;) Jag diggade ditt sätt att jämföra åka gratis buss med att gå gratis på bio, yeeah!

Imorse ville jag snabbt hem, och sova i min säng. Jag har inte sovit ensam på hur länge som helst nu känns det som. Äntligen kanske jag lär mig att upsskatta det också? Nja, tveksamt va. Jag och min älskade Charlotte la oss i alla fall i gräset vid Sveavägen och solade ett tag. Därefter åkte jag hem.

Nu ligger jag i soffan och tittar på Eva och Adam. Riktig klassiker! Sebastian ringde precis och undrade om vi skulle ta en tur på stan, oj vad trött jag är men oh vad jag inte bangar. Senare ska jag träffa tjejerna, bege oss till Alex kompis redan vid 18.00, börja föra och därefter blir det utgång för deras del.. fest eller bara åka hem för min del.

Jag är så trött nu, men så otroligt glad. Just nu känns det som om alla bitar har fallit på plats i mitt liv, jag är så nöjd. Jag har världens bästa vänner som finns där i vått och torrt, samt världens underbaraste familj som alltid går att räkna med. Måste speciellt nämna Paulina som alltid finns där när jag behöver någon som kan tänka ett steg längre åt mig. <3 Och Charlotte, hur många väljer frivilligt att gå genom stan sex på morgonen för att följa mina galna idéer och ändå hålla humöret på topp? Lottie rooocks like a rockstar !

På återseende!

Allt mellan himmel och jord!

Hej i sensommarvärmen!

Jag måste börja med Per Gessles konsert
som blev så lyckad! Var jag ett stort fan av honom innan, så vet jag inte vad jag ska kalla mig nu. Så härligt med denna glädje som han förmedlar. Alltid lika roligt att titta ut i folkhavet och se att varenda människa sjunger med i låtarna - låtar som aldrig dör. Gyllenetider-låtarna är klart de bästa. Komiskt var det då Gessle försvunnit ut från scen en andra gång och bandet gick av scenen. Så började hela publiken sjunga sommartider - han hade ju trots allt inte sjungit den än. Men självfallet kom han ut och körde den som sistalåt. Juni, juli, augusti öppnade konserten. (Kan man btw säga öppna? Eller funkar det bara på modevisningar? well well, det är egal.. som de säger i Tyskland...)

Gårdagen spenderades i stan. Mötte Charlotte tidigt på dagen, vi mötte sedan Anna (efterlängtat!) och tog en tur på NK. Sedan gick vi och satte oss på Espresso bara vi tre. Därefter ringde Patrik så gick vi till Zansi där Sarah, Mattias, Linn, Malin, Fröjden, Patrik, Oskar och lite annat folk satt. Stötte även på Stromba och Matthias där. Till slut var det bara Lottie, Matthias och Sarah kvar. The lovecouple nr 1 ;) I alla fall tog jag och Charlotte en lång promenad till restaurang Kungsholmen där vi överraskade Alex.

Efter det åkte vi och mötte Janne som kommit hem från Lettland. Planerade kvällen, och åkte hem till mig. Åt middag, gjorde oss iordning och åkte ut till Djurgårn. Till en början var det bara vi, Janne, Malin och Christian. Vi förade ganska ordentligt, efter inte alltför länge var det livat!


Efter ett tag ringde min älskade Hanna och sa att hon var med de andra gullisarna i Humlan. Så de kom allihopa till oss, vi stannade där ganska länge och sen drog folk vidare till Joanna. Jag och Lottie tog en tur förbi Max, därefter åkte vi hem till mig och sussade skönt :) Imorse gick vi ut och solade, Charlotte badade.

Ikväll är det åter fest på gång. Charlotte kommer hit senare så ska vi förmodligen träffa Alex och killarna.
Jag har för övrigt fått mitt schema nu. Eller, jag såg det på intranätet. Som alltid då det sker förändringar i mitt liv så behöver jag en halvtimme eller så för att vänja mig vid det nya, och därefter kan jag bestämma mig för om det nya var bättre än det gamla eller inte. Mitt nya schema är jag i alla fall grymt nöjd med. Man måste trots allt hålla i tankarna att jag går på VRG - långa dagar hör till.

Mamsen är dock orolig över min hälsa. Dansen kommer dra igång ganska ordentligt nu, tre gånger i veckan och kraven är maximala. Skolan kräver sitt - minst sagt, och ridningen vet alla som känner mig att det slutar jag aldrig på, inte en chans. Dessutom är hon väl medveten om att jag inte är den som låser in mig med böckerna och gömmer mig från civilisationen, nej jag klarar mig inte utan det sociala. Nåja, som jag sagt så många gånger förut, och skrivit minst lika många gånger i uppsatser - utan att ha saker att göra på fritiden som man verkligen brinner för, så blir skolan bara en belastning.


Något som jag tycker är så synd är de som lägger ner sina drömmar. En talang som bara lägger ner, slutar, hoppar av tåget som var på väg mot obegränsade höjder. Idag när jag gick förbi stallet fick jag världens klump i magen. Jag kunde höra mina ridlärares lovord dunkande i huvudet samtidigt som jag gick längre och längre ifrån det som för tre år sedan var mitt andra hem. Jag kommer ihåg hur jag redan som ung ryttare fick höra hur långt jag kunde gå om jag bara fortsatte satsa. Visst, rider gör jag fortfarande - och bra går det verkligen. Men en tjej som endast kommer då det är ridlektion- aldrig hjälper till som funktionär eller liknande - henne satsar man inte heller på. Jag ska ta mig en funderare, tänka ut vad jag vill med allt just nu, vad jag ska lägga min tid på. Om jag fick önska en sak nu så vore det att få mer tid.

Jag kan inte förstå mig på alla unga där ute som inte gör (ursäkta mig) ett skit mer än att klaga på att det inte finns något att göra. Jag skulle så gärna vilja dansa mer, rida mer, börja på kickboxning (min dröm) osv osv, det är bara det att tiden inte räcker till. Jag får ingen tid över till att bara vara. Kan de som bara klagar inte ge mig sin tid så att jag kan göra något jag verkligen brinner för istället?

Nu ska jag göra mig iordning, sedan kommer Janne förbi så ska vi ta en promenad.

Bilder från gårdagen finns i Hannas kamera, jag lägger upp de så fort jag får dem!

P å   å t e r s e e n d e!


Disturbia och Per Gessle

Var på bio häromdagen med min storebror Joakim. Vi åkte in vid 21.00 och tänkte att vi skulle se det som fanns bara, inte den bästa tiden att åka in vid. Det fick bli filmen Disturbia, som visade sig vara en typisk Amanda-film. Jag har dock ännu inte kommit underfund med om min hängivenhet till den här filmen beror på mina låga förväntningar jag hade innan eller om den faktiskt var så bra som det känns såhär efteråt. En film jag verkligen kan rekommendera i alla fall, hur det än låg till..

Visst skulle jag kunna förklara filmen, men då jag såg det här utmärkta filmomslaget tycker jag att det får stå för förklaringen. På så vis antar jag dessutom att nyfikenheten blir allt större.                                                    


                                    

Idag kommer en av mina kusiner från Skåne, som för övrigt pluggar på Handelshögskolan i Stockholm (nejnej jag är inte avundsjuk.. inte alls..) på besök samt min faster. Vi ska äta middag och annat trevligt. Därefter ska vi iväg och titta på Per Gessle som har konsert vid Sjöhistoriska muséet. Om det inte har kommit fram än, så är jag ett väldigt fan av Per Gessle, och framför allt Gyllene Tider.

C i a o !

Bad med familjen i Äppelviken

Heej,

kom precis hem från Äppelviken där jag har badat och solat med familjen. Till en början var det bara jag, mamma och min ena storebror Sebastian som var där. Senare kom även pappa och min andra storebror Joakim. Hela familjen samlad med andra ord, alltid lika roligt. 

Jag som fortfarande går på penicillin hade tänkt att inte bada, men badfantast som jag är så kunde jag inte låta bli utan hoppade i såfort mamma tittade bort ;) Och jag fick allt lite dåligt samvete då jag bara gått och saknat utlandet och det varma havet, men vattnet är ju trots allt ganska duktigt varmt även här hemma. Skönt var det i alla fall.

Ikväll får vi se vad som händer, för tillfället har jag inga planer mer än att jag kanske beger mig in mot stan lite senare. Nåon kväll nu ska jag dessutom fira min enormt duktiga storebror Sebastian som åter igen fått ett jobb han sökt. Hittills har han fått vartenda jobb han sökt och jag är inte ett dugg förvånad. En mer intelektuell, social och begåvad person vokabulärt får man leta efter. Nu var han dessutom den enda av alla sökande som fick jobbet som ligger beläget vid Stureplan som kapitalförvaltare. Jag kan inte göra annat än att gratulera!

Några har frågat om bilder på mig från då jag var yngre, dessvärre har jag ny dator vilket innebär inga gamla bilder. Däremot är det inte så svårt att få tag på bilder från den pinsamma klubbfesttiden, vilket trots allt är ett par år sedan om jag inte minns fel. Lite har man ju förändrats i alla fall, får jag verkligen hoppas(!). Ni ser ju själva .. Jag ska försöka luska fram lite finare bilder från då jag var yngre, det här är ju inte mycket att hänga i julgranen direkt ..

oldie 
Jag och Ebba har hittat vår plats på Club heat om jag inte minns fel..
 

På återseende!

Fest på riddargatan!

Hej!

Ja gårdagen blev inte alls som planerad. Tittade på Beck med mamma på dagen när Charlotte ringde och sa att hon var påväg till mig. Vi körde lite Eva och Adam- race, och åt godis. Sedan tog vi en lång promenad längs vattnet och satte oss på bryggan vid Karlberg och pumpade musik. Otroligt skön sommarkväll verkligen!

Vi kom tillbaka vid 22 och då åt vi middag. Sen ringde Sanna och hörde om vi skulle med på fest hos Klamming så började vi göra oss iordning för det. Sen hörde Alex av sig och frågade om vi ville komma till hans kompis Sebastian som bor på Riddargatan.

Så fort vi kom dit hämtade Alex och Daniel upp oss med taxi för att vi skulle hämta krök hemma hos Alex. Så när vi kom tillbaka till Sebbe så avlöste shotarna varandra (nytt rekord för min del vågar jag tro) och jag fullkomligt ignorerade att jag faktiskt går på penicillin för tillfället, men förhoppningsvis överlever jag det. Idag får man ta smällarna dock ..

Och sen var det dags för .. KURRAGÖMMA :D Haha det var sköna Daniels idé så han styrde det hela. Den som fick lägst kort i kortleken skulle få räkna, och självklart var jag den lyckliga. Inte nog med det skulle de släcka ner hela lägenheten och jag skulle ensam få gå och leta reda på alla. Hittade alla förutom de roliga norskorna och Alex då jag sa att leken var slut och jag ropade "sommarlov" när jag fick klart för mig att det kan man bara skrika på Killerboll.

Sedan var det Lottens tur att räkna och då gömde jag och Alex oss i badkaret, men blev hittade först för att jag inte kunde sluta skratta :( Well well, det var roligt med lite omväxling och göra något man definitivt inte brukar, haha. Sedan att alla inte var i det nyktraste laget och hade mer eller mindre problem med både balans och annat gjorde bara allt roligare.

Vid halv fem var det dags för alla att sussa, ingen idé att åka hem såpass sent. Imorse vaknade jag av Charlotte som gick och satte sig vid min säng och stirrade på mig, ruffsig i håret och dan, haha :D Ganska snart sa vi hejdå till grabbsen och Charlotte övertalade mig att ta en fika innan vi åkte hem. Tänk er att ni har gårdagens klädsel, smink, ni vågar knappt se er i spegeln, vill bara åka hem och duscha men ändå ska sätta er mitt inne i stan och fika i det skicket! Det gjorde jag för Charlottes skull. Ganska bra jobbat av mig va? Hon hade ju trots allt haft tid att sminka om sig och grejer ..

Lite pics på sötnosarna jag spenderade gårdagen med.


Alex
Alex


charlotten
Lottie


 Sen är det två bilder på mig, den första är tagen i Venedig och den andra i Nice.

venedig



Nice

På återseende!

En dag med tjejerna <3

Godkväll!

Idag blir det bara ett sådant
där tråkigt "vad-jag-har-gjort-idag-inlägg". Vissa av er tycker om det, andra inte. Jag själv tillhör den senare kategorin, men mycket roligare att  vara den som skriver om det, haha! Dessutom då jag legat sjuk i .. ah alldeles för länge i alla fall, då kan jag nu äntligen skriva att jag varit ute idag! Här kommer det i alla fall .

Åkte in mot stan vid fyra tiden. Innan det var Louise här, vi åt en god frukost och därefter begav hon sig till stan. Först mötte jag Emma Lindau, vi gick direkt mot Baresso där Sarah, Charlotte och Malin fanns. En mysig fika blev det där med mina favorittjejer. Sedan mötte jag och Lottie Schwangen och vi gick och satte oss på taco bar, därefter Espresso i ett antal timmar. Lottie var crazy med sin cigarett-tiggning av alla män, och Jonas försökte droga mig till att bli lite villig, utan reslutat dock ;)

Charlotte fick leka häst när jag hade skavsår, och Malin sötnos lånade ut sina skor till mig, de kallar jag äkta kärlek <3 haha. Dessutom ökade min lappsamling med telefonnummer från främlingar som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Det var nämligen ett gäng italienare som var på besök från Rom, som gjorde oss sällskap ett litet tag och jag fick styla med min italienska .. ;D

Stötte även på Axel idag, länge sen. <3 Kom hem för någon timma sen, ska titta lite på Beck tror jag. Det tröttnar man aldrig på, har även kvar godis från igår, yummie. Janne ringde precis som är i Lettland, han har lovat att köpa med dricka till mig eftersom hans hemkomst blir lagom tills jag slutar med mitt penicillin, perfekt!

Jag börjar med Dagens träning så fort jag blir frisk, håll ut :D
Apropå träning, gud vad jag längtar till min dans och ridning sätter igång. Det är det enda positiva med att tiden bara går och skolan snart sätter igång.

dancing  dancing
Dansföreställning med Lasse Kühlers dansskola på Vasateatern i Stockholm.



Utbytestävling i dressyr på Lidingö Ridskola.

På återseende!

Lite svar på era frågor :)

Godmorgon!

Jag har haft jättemysigt med Louise,
vi tittade på två Beckfilmer igår. Först Gamen som jag inte sett tidigare. Jag måste erkänna att den inte riktigt höll samma standard som filmerna generellt sett gör, men sevärd är den absolut. Därefter såg vi Skarpt läge som jag har sett tre gånger nu. Den handlar om kvinnomisshandel och är enligt mig en av de absolut bästa Beckfilmerna. Så mycket som den berör, och att det hela tiden händer någonting gör att den var lika bra den tredje gången jag såg den som första.
Imorse när jag vaknade hade jag 11 missade samtal, varav 6 var från samma person .. att jag blev orolig där ett tag var bara förnamnet. Well well, sedan är det inte så mycket mer att tillägga om det, mer än att jag fick en ganska otrevlig start på dagen.
Senare ska jag träffa Emma Lindau, får se vad vi hittar på. :)

Har fått en hel del frågor av er läsare under den senaste tiden, jätteroligt verkligen, fortsätt så :) Här är de frågor som jag har fått förut också, och som kanske kan intressera någon annan där ute.


anonym om Efterlängtat, eller vadå!?

hej, jag är en tjej på 17 vårar och är lite smått överviktig. jag älskar din blogg, och avgudar ditt utseende! något jag däremot saknar är att jag ( och säkert många många andra ) skulle vilja att du skrev lite mer om din träning och mat-vanor. me tanke på att jag skulle göra vad som hellst för att få se ut som du, kan du inte ha en typ "dagens träning" och "dagens käk" med i dina inlägg? är de något vi skulle uppskatta, så är de "mat/tränings-inlägg" ifrån en me en sån snygg kropp som du har! det skulle göra mig jätte glad!

Först och främst, tack tack och åter tack. Det där gjorde nyss hela min dag. Jag måste erkänna att jag blir överlycklig att höra att du vill höra mer om min träning. Är det något jag verkligen älskar att dela med mig av och prata om så är det fysisk träning. Vet inte hur många uppsatser jag skrivit om det vid det här laget. Självklart kan jag börja ha dagens träning med här i bloggen, för det första kanske det kan ge fler därute lite idéer på lätta träningar som faktiskt gör stor skillnad. För det andra så pushar det även på mig att satsa lite extra varje gång ;) Vad gäller mina matvanor är det ingenting jag har någon lust att skriva om här, dessutom är det absolut inte till någon hjälp för er som vill bli av med något extra kilo. Jag äter nämligen ganska onyttigt, däremot är jag väldigt noga med att äta mycket frukt och framför allt en massa vatten. Och kom ihåg, så länge du rör på dig regelbundet, kan du också unna dig en godbit  då och då.

malin heter jag om Sommar och sol!

kan inte du börja med "dagens outfit"?! iaf så ofta du hinner. skulle uppskattas av många ska du veta!xD älskar din tjejjiga blogg!

Tack så mycket, kul att höra :) Jo visst kan jag göra det, dock vet jag redan nu att jag inte kommer hinna ha det varje dag, eller ens varannan. När skolan sedan börjar, och alla mina dansträningar hit och ridningar dit sätter igång ska jag först och främst hinna med att överhuvudtaget blogga. Så dagens outfit vet jag redan nu dessvärre kommer bli svårt. Däremot någon gång i veckan, absolut! Sen är jag också väldigt noga med att försöka ha med bilder i varje inlägg, jag vet själv att det blir så mycket roligare då. Och där har ni ju en chans att se vad jag har på mig :)


anna om Jag <3 Franska rivieran

använder du solkräm? isf vilken faktor? och smörjer du in hela kroppen? kram anna

När jag solar här i Sverige använder jag ingen solkräm alls, men det är inte något man ska eftersträva om man är lite ljusare i hyn. Jag är nämligen mer eller mindre brun året om från början så därför har jag i stort sett aldrig bränt mig. Men, nu när hudcancern har ökat så markant ska man tänka på att använder man solkräm så ökar man inte bara chansen för ett långt och välmående liv, utan brännan blir också snyggare. Utomlands börjar jag med 8 om jag inte har varit utomlands på länge, efter 2-3 dagar övergår jag till 4. Då smörjer jag in hela kroppen, just för att brännan verkligen blir så mycket jämnare och snyggare då. Däremot kan jag ta en högre faktor på känsligare områden som för alla är individuellt.

lisa om Sommar och sol!

kan inte du göra en beskrivning i din blogg om hur du sätter upp dendära bulan du har i håret på många kort, då du bla badar(: skulle uppskattas massor! me like you

Haha, det är så roligt att höra hur alla lägger märke till helt olika saker. Ska jag vara helt ärlig så har jag knappt någon aning själv hur jag gör. Får ta och be en kompis sitta bakom och anteckna någon gång ;) Något jag vet är att jag brukar ta ner huvudet mot marken ( haha det här är svårt att förklara ska ni ha klart för er ! ) och sätta upp bullen när huvudet är upp-och-ner. Hoppas att det var till någon hjälp i alla fall.

Hörs senare <3


Jag <3 Franska rivieran

JAG VILL TILLBAKAAAAAAAAA!

Försöker förtvivlat komma på en anledning till att jag måste ner till Nice och den franska rivieran igen, men ingen anledning är bra nog för att få mina föräldrar att boka en resa till .. såhär när skolan ska börja, inom en snar framtid. Jo, visst vet jag att vi, jag, åker tillbaka dit, om inte alltför länge. Men jag vill ju dit nunununu!! Jag saknar allt, den perfekta blandningen av shopping, nattliv, restauranger i kombination med det vackra havet precis intill.

Jag har visst hittat mitt tredje hem .. <3

Nice

Lite ändrade planer, Louise kommer hit ikväll. Det blir filmmaraton och tävling om vem som kan äta mest godis. Höhöhö var beredd på att stortorska gullis! Är det något jag vet att jag verkligen kan, så är det just att äta godis.. och sen när blev det något att skryta om? .. Well well, var ute och solade med Paulina den fina igår, lite pics från den soliga dagen.



  

C i a o ; )

Passande rubrik någon?

Hej alla sötnosar där ute!

Alltid lika roligt att läsa era kommentarer, har märkt att jag har riktigt smarta läsare med bra åsikter. Jag hoppas att ni alla förstod ironin i mitt tidigare inlägg. Fortsätt kommentera och ta stor del av den här bloggen, på bästa sätt.

Idag skulle jag åkt med mina favorittjejer Charlotte, Anna, Sarah, Malin och Natalie och bada vid Edsviken. Men då jag var tvungen att åka in och kolla ifall mitt penicillin gjort någon inverkan på min envisa bihålsinflammation förstod jag att jag inte kunde hänga på :( Fick bli solning på bryggan nere vid vattnet här hemma med mamsen istället, mysigt också :)

Ikväll .. eller inatt blir det väl, ska jag åka hem till Alex. Var ett tag sen vi sågs nu, och igår kom jag fram till att jag faktiskt saknar honom. Inom en sekund satt jag med telefonen klistrad mot örat för att höra hans röst. Och nej, det handlar inte om att han pratar tyst eller något sånt, det är bara det att mina öron fått sig en släng av min förkylning också. Och hör och häpna, han vill faktiskt träffa mig trots risken att jag smittar honom. Men efter flera dagar med penicillin är ju smittrisken ytters minimal. Men det ignorerar jag nu, tanken att han träffar mig även om han blir smittad av denna dödande sjukdom (eller något sånt..) är mycket mer romantisk.

Alltid lika roligt och underhållande när en person från ens förflutna plötsligt hör av sig och vill träffas. Can´t wait .. eller nåt ;)



sjukling påväg hem till stockholm

Här sitter man på flygplatsen i Nice. Klockan är lite, väldigt lite.
Om ni inte redan sett det på den här hemska bilden, därav den
grova förminskningen, så är jag grymt sjuk. Jag har drygt 39 graders
feber och allt därtill. Hade jag anat att jag skulle må nästan lika
dåligt en vecka senare så.. äsch jag vet inte. Jag och mitt
bagage i alla fall.

På återseende!

Statistik och trogna läsare

Satt precis och tittade lite på statistiken för er bloggläsare under tiden då bloggen varit nerlagd. Och vad är det jag ser!? Omkring 70 unika läsare har varje dag gått in på www.gulligamaandyy.blogg.se i hopp om att jag skrivit ytterligare ett tragiskt och patetiskt litet inlägg .. men helt förgäves.
Eller vänta nu måste jag rätta mig själv : 69 läsare+ Paulina. Ska jag då fortsätta denna, för er, pinsamma sanning så är det mer än dubbelt så många som varje dag skrivit in mitt ännu mer tragiska bloggnamn eller klickat på länken, i hopp om ett nytt saftigt inlägg att ta del av. Ja vad ska man säga? Min blogg skulle inte överleva en dag utan er, mina tragiska men ack så trogna läsare. Tack <3



Bloggsjuka, or what?

www.blogg.se varför kan jag inte sluta slå in den annars så prestationsfyllda hemsideadressen? Jo, hör och häpna (!) jag ser verkligen fram emot att blogga, skriva precis, nåja nästan i alla fall, vad jag vill. Och i detta, egentligen helt onödiga inlägg, tänker jag skriva om hur otroligt mycket jag avgudar Beck-filmerna. Ja, jag vet mycket väl att jag skrivit om de fullkomligt makalöst bra filmerna i tidigare inlägg, men det struntar jag i.

Jag orkade aldrig åka in till stan igen, och om jag hade orkat så hade jag ändå inte fått det. Har man bihålsinflammation och äter penicillin så stannar man hemma, that´s it. Och.. som Ebba sa så klokt, man kan ju inte förvänta sig någon som helst sympati i form av godis och presenter.. och gulliga samtal och sms, om jag samtidigt åker in till stan titt som tätt.

Istället blev det en Beck-kväll. I samma ögonblick som jag såg att Beck går klockan 21.00 på kanal 4 kände jag ungefär samma känsla som då man var liten och skulle gå och lägga sig dagen innan sin födelsedag. Jag ville bara att tiden skulle gå snabbare, och det liksom bubblade inom mig. På samma sätt bubblade det inom mig, på samma sätt som det alltid gör, då jag såg Gunwald, eller ska vi säga Mikael. Well, ta det inte fel. Jag tycker bara att han är så otroligt cool och skulle jag vara kille skulle det vara min idol. Jag får nöja med att skaffa en Gunwald-kopia till man istället.




På återseende!

Sommar och sol!

Sommar, sol, tunna kläder, blå himmel, glass i mängder .. listan kan göras lång. Men när man är sjuk och äter ett penicillin som inte är alltför positivt inställd till sol och allt därtill är det inte alls lika roligt. Framför allt inte om man, som jag är, soldyrkare sedan barnsben.. Nåja, jag tänker inte klaga i alla fall, jag fullkomligt älskar sol, och det tänker jag inte ändra på om jag så ligger i mina sista dagar i dödsbädden..


bellisen och jag

Mysig dag med min bästa vän Bella i Berzeliparken. Ojoj om någon hörde vårt samtalsämne, hahah kan bara prata om dessa saker med henne, herregud säger jag bara. Aj då, interna saker är jag själv emot, bättring! I och med att min hälsa är som en sjuttioårings så fick jag skynda mig hemåt efter ett par timmar utan säng.. Förhoppningsvis orkar jag mig in till stan senare för att säga hejdå till Janneboy som åker bort imorgon.

Lite av bilderna från Frankrike. Vi trivdes hur bra som helst nere på Franska rivieran, dit ska vi absolut åka tillbaka. Mina föräldrar trivdes till och med så bra att de har börjat titta på lägenhet i Nice. Inte mig emot, jag har absolut hittat mitt tredje hem.
På tal om Nice, träffade en hel del söta fransmän där nere.. vet dock inte vad det är med medelhavskillar och blondiner.. två kvällar hade jag förföljare så att jag bara skakade, mina föräldrar fick till och med prata med en vakt. för att de skulle sluta förfölja mig. Sedan när man får en lapp i knät av servitörer på restauranger med deras nummer.. nja alltså jag tycker att det går till överdrift. Tror att jag har fyra lappar i min väska med olika meddelanden och nummer från servitörer.
I Italien har jag tyckt att det ofta går till överdrift, men då ska man åka till Frankrike.. herregud. Och jag var ändå med mina föräldrar.. skillnad om man åker ett tjejgäng, då är det väl lite bättre i alla fall. Nåja, till det jag skulle komma till: en kille jag träffade där nere kommer till Stockholm den åttonde. Tack för att Bella finns, haha det blir så kul! Vi ska visa honom allt som är värt att se i den spännande staden ;)






























Take me baaack <3


Efterlängtat, eller vadå!?

Äntligen!?

Ja, äntligen, skriver jag in den prestationsfyllda hemsideadressen b...l...o...g.. och sen med en lättnad tog jag bort allt. Men åhnej, har jag lovat så har jag lovat. Ja, jag tror faktiskt att det är den söta Paulina som tjatar mest av alla. Roligt är det dessutom att en rad tjejer där ute skrivit mer än en gång och bett mig börja blogga igen. Vad gör jag för fel? Varför blir vissa så fästa vid den här tråkiga bloggen utan några som helst regelbundna inlägg? Wtf kanske är just det, jag bloggar när jag känner att jag har något speciellt att berätta om.

Ojojoj, vad mycket som har hänt sen sist jag skrev.. och nej, NEJ, n-e-j ni kan fullkomligt glömma att jag berättar om vad som hänt sen dess. Helt seriöst tror jag att det har hänt mer på den här ändå relativt korta tid än vad som hänt under vårterminen det här året. Men, gullig som jag är har jag massvis med bilder - just for you guys! För visst är det väl så.. att blider säger mer än tusen ord?
Njaa.. eller jo, visst är det väl så. Men jag har kommit underfund med att de roligaste och mest minnesvärda bilderna Alltid får stanna i huvudet. För när har man tid att ta fram kameran vid tillfällena då man känner att två ögon är för få för att hinna få in allt? Så alltså, här har ni bilderna vid de tillfällena som var tillräckligt tråkiga för att hinna ta fram kameran, men tillräckligt roliga för att överhuvdtaget spara på bild. Enjoy!


(Jag tar med lite bilder i varje inlägg så att varje inlägg inte tar för stor plats. Franska rivieran bilderna får ni imorgon)
Italien:



Italien











Och ja.. det var helt underbart! Älskar, älskar, ä-l-s-k-a-r Italien och alla vänner där nere. Tack för att ni gjorde resan oförglömlig.


På återseende! (och den här gången behöver ni inte vänta lika länge, glad nu Paulina? ) ;) <3


RSS 2.0