Ge mig era önskemål gällande träningstips!

Sitter nu och dricker varm choklad med en massa grädde, mums. Kvällen har bestått av en ridlektion som gick super! Jag fick rida den lilla fyra-åringen igen som inte riktigt lärt sig allt ännu. Men då blir det onekligen lite utmaning vilket jag starkt föredrar.

Därefter kom jag hem och fortsatte träningen här hemma. Gick i sedvanlig ordning igenom hela kroppen med mina olika träningsformer. Nu är min fråga till er om ni vill ha fler träningstips? Jag hoppas och tror att ni vill det. När jag tränar så tränar jag varenda muskel i kroppen känns det som. Jag går igenom de stora muskelgrupperna i alla fall en efter en. Vilken eller vilka kroppsdelar känner ni främst att jag ska tipsa om bra träning till?

Även om ni inte brukar kommentera kan ni nu hemskt gärna göra er röst hörd. Träning är en otroligt stor del av mitt liv, och jag delar mer än gärna med mig av allt jag kan. Men eftersom det just är så mycket; jag har hunnit lära mig väldigt mycket under mina 14 år eller vad det är som dansare, och det är svårt för mig att veta vad jag ska sålla ut. Så kom med önskemål om vad ni vill lära er att träna riktigt ordentligt, så fortsätter jag med mina träningstips där de är utvalda efter era önskemål.

 


Att bjuda till lite själv

I samband med all skit som just nu cirkulerar i mitt privatliv, vänner exkluderade, får jag höra hur jag inte gjort tillräckligt för att somliga ska känna sig involverade i saker som händer. Kanhända kommer mina ord nu tolkas fel och allt blir bara en soppa av självömkan och sökande efter bekräftelse, men det är emellertid inte ändamålet med detta.

Men jag är en person som alltid tar för vana att bjuda in alla i min närhet på allt som jag har en konkret möjlighet att bjuda in folk till. Det kan handla om allt från diverse bjudningar och events på krogen till banala vardagspromenader ute. Jag prioriterar aldrig vissa vänner framför andra, utan i mina ögon är alla lika, hur kliché det än må låta. Ålder, bakgrund och intressen spelar verkligen ingen roll. Just för att jag själv är en så splittrad person, om ni förstår mig rätt, och faschineras över det mesta. I vissa ögon är jag partytjejen som värnar om "bra" kontakter. I andra ögon är jag plugghästen tillika hästnörden som kan prata timmar om hästfoder och Don Quijote då andra är ute och roar sig.

Men för mig är alla dessa bekantskaper lika värdefulla. Hästtjejer med lite skit under naglarna, träningsnarkomaner som bor på gymmet, plugghästar som lever i böckernas värld och partytjejer med den senaste balenciaga-väskan. För att dra det extremt hårddraget. Skulle jag välja bort någon av dessa extremer, skulle jag samtidigt välja bort en del av mig själv.

Hur som helst är det ytterst oberättigat att anklaga mig för att inte anstränga mig tillräckligt för att få med alla på olika tillställningar, stora som små. Som skrivet ovan ser jag alltid till att bjuda alla i min bekantskapskrets då jag har möjligheten att bjuda in folk. Men, blir det en vana att jag bjuder in till diverse drinkbjudningar, samt frågar om promenader och dylikt, och i 99 fall av 100 får ett nej tappar man till slut lusten. Att alltid vara sjuk varje gång en drinkbjudning hålles är fysiskt omöjligt. För så pass många tillställningar har jag varit med och bjudit folk till nu.

Vad jag ville komma till i det här inlägget är att man måste lära sig att bjuda till lite själv också. Man kan inte förvänta sig att livets glädjeämnen kommer till en medan man sitter i soffan och sörjer det man inte har. Jag ser alltid till att alla jag tycker om är mer än medvetna om att de är välkomna då jag är med och anordnar något. Men tar man för vana att OSA ja, eller preliminärt ja, och aldrig dyker upp ska man inte bli förvånad när jag till slut upphör att fråga. För det är väl ganska rimligt att jag hellre tyr mig till de som med öppna armar tar emot mina inbjudningar, än de som alltid har något som står i vägen för att komma.

För att bli nöjd med sin tillvaro måste man anstränga sig lite själv, ty det kommer aldrig komma till dig utan hårt arbete, målmedvetenhet och en stark vilja och envishet.




Måndag

Hej på er hörrni!..

Idag är jag ledig, vilket resulterade i att jag sov helt utmattad till tre på dagen idag. Händer något psykiskt tungt blir jag alltid så utmattad fysiskt också. Så när jag vaknade vid tre för att mobilen blinkade för sjuttioelfte gången och rummet var helt mörkt var jag säker på att klockan var runt åtta på morgonen. Det var ju inte så heller att jag var ute igår och kom hem sent.

Aja. Idag står endast ridning på schemat vilket ska bli jätteroligt som vanligt. Sedan vill mami baka lussebullar men det blir eventuellt att vi tar det imorgon istället då jag har lite mer tid på eftermiddagen/kvällen. Nu ska jag hur som helst äta lite lunch så beger jag mig till stallet om en timme.

Vi hörs lite senare! Tusen tack för stöttande kommentarer.

.

Ingenting är så jobbigt. Ingenting är så förödande. Klump i magen. Blöta kinder. En spegelbild du inte vill kännas vid. En blick av hopplöshet. Det där är inte jag. En smak av salt i munnen. Tårarna har likaledes hittat dit.

Orden.. meningarna.. de har alla blivit vardagsmat. Hårda löften om att jag inte längre är något som tidigare varit så självklart. Något så självklart som att jag föddes som en syster till två bröder. Idag har jag inga. Att vara ett hatobjekt i sin egen familj. Att få ord kastade i ansiktet som är för hårda för att någonsin återfå förmågan att kunna suddas ut. Ord som felaktigt bekräftas varje gång mitt liv styrs i motvind.

Hat föder hat. Jag vill inte vara en del av det. Vill inte såra så som jag såras. Vill inte bidra till dessa känslor av hopplöshet, förkrosselse och förtvivlan av vad som en gång fanns, men inte längre finns. Imperfekt. Aldrig har detta ord klingat så fint. Så okonstlat. Futurum ger mig hopp, men nu råder presens och där finns det gropar. Och ikväll missade jag gropen. Big time. Jag föll fastmer rakt ner.

Kanhända valde jag själv fel väg. Förnuftet såg den väg som skulle ta mig fram utan konstigheter, utan gropar. Emellertid tog jag den andra vägen där jag var beredd på olägenheter på vägen. Rösten inom mig ville komma ut, ty jag fick nog. Och jag föll.  

Blodsbanden har förvandlats till vatten. Den förut så påtagliga kärleken är som bortblåst. Glåporden förvärras och ärren går djupare och djupare in. Ärrad för livet är inte längre en överdrift. Sympati är inte längre en angelägenhet, ty det är ett faktum att vi alla har våra mörka hemligheter. Ting som vi inte gärna pratar om. Ting som eliminerar den felfria fasad som man så gärna håller. Inte för att lura någon annan, utan snarare sig själv. Lura sig själv om att allt är bra, även fast det är långt ifrån bra.


Trevlig första advent!

Hemma från en promenad med papi. Nu ska jag göra mig iordning för en mysig adventsmiddag hos Filippa. Det blir film och tända ljus till det skulle jag tro. Hemskt mysigt :) Hoppas att ni alla får en trevlig kväll med nära och kära.

Amanda Bergman
 Amanda Bergman

Självutlösaren 03:30..

Haha.. väl hemma inatt insåg jag att jag glömt ta outfitbilder. Och som den ambitiösa bloggerska jag är ställde jag mig lite rund om fötterna med utkletat smink och hår som tidigare under kvällen varit lockigt och visade min lilla söta blus som mamma haft en gång i tiden.. för självutlösaren ofc. Pinsam tjej, men nu ser ni i alla fall vad jag hade på mig ;)








Last night

Hej gullisar!

Ska strax iväg och hjälpa min matte-elev ett par timmar. Men innan tänkte jag slänga ihop ett inlägg om gårdagen. Jag och Carro började hemma hos henne med lite rosébubbel och skvaller. Vi var så inne i allt att vi helt plötsligt märkte att vi var tvungna att skynda oss om vi skulle hinna med glöggminglet på Laroy. Men vi hann förbi en sväng hos Nanna och Iris som bjudit in sina vänner och bekanta. Trevligt trevligt.

Sedan styrde vi kosan mot Ambassadeur och en sväng in på Red room för att hälsa på Erik. Och därefter Magenta och i sedvanlig ordning ett snabbt avslut på White. Där blev jag och Carro lite ömsom vemodiga, ömsom nostlagiska och pratade om att vi snart bor i olika länder. Men allt pratas med sådant lyckorus i kroppen, så detta är verkligen helt rätt!.. För oss båda..

Igår kom det, faktiskt som vanligt numera, fram söta bloggläsare som berömde mig för bloggen. Varför är majoriteten som kommer fram killar?.. Men det är så trevligt så :) Kul att det jag gör uppskattas. Apropå uppskattning såg jag att söta Mathilda (http://wildas.com) skrivit väldigt fint om mig i sin blogg. Sådant värmer verkligen.

Bilder lånade från Stureplan.se


Glöggmingel på Laroy


Ambassadeur


White room

Ikväll kör vi bara du och jag!

Får en tår i ögat när jag tänker på att vi snart inte befinner oss i samma land. Men är det någon jag vet att jag kommer stå brudtärna åt i framtiden, bli gudmor åt hennes barn och så vidare, så är det just min Caroline. Vi kommer bli gamla tillsammans, det bara är så.

Ikväll ska vi fira OSS har vi tänkt. Vi ska fira att vi båda vågar ta steget och flytta utomlands, och framför allt: att allt nu är klart. Vi börjar hemma hos Carro med lite rosébubbel och fortsätter sedan ut i natten. Det blir en bra kväll. Det känner jag på mig.


Yesterday's look





 

  

Riktigt lyckad kväll!

Hej på er!

Först och främst: Erik i Idol, gift dig med mig!!! Herregud vilken kille. Han får då mig att smälta en miljon gånger om. Ojojoj..

Sedan kvällen igår. Det var väldigt trevligt med start på laroy där jag fick bekanta mig lite med de supergulliga (!) nya nattklubbscheferna Andrea och Linn. Blev ett litet bord med dem och således lite tid att bekanta sig. Riktigt trevliga tjejer!

Därefter drog vi till Ambassadeur och snarare Redroom, där det blev lite champagne och shotar. Men med måtta! Haha, väldigt lugnt på alkoholfronten ändå om man ser till att jag drack under en lång period, men inte så mycket åt gången.

In en sväng på Magenta för att hälsa på lite bekanta, och därefter ett avslut på White. Mycket trevlig kväll. Nu laddar vi om inför kvällen. En riktig partyhelg blir det allt :) Me like!


Emelie, jag och ena förbaskat söta nattklubbschefen Andrea på laroy!


Red room på Amba!


Och så avslutades allt i sedvanlig ordning på White

Vem ska vinna Idol?

Nu har jag precis kommit hem från en långpromenad med pappsen. Så mysigt så med lite kvalitetstid. Nu väntar träning här hemma innan det är dags att lite smått börja göra mig iordning för kvällen. Vi ska i alla fall förbi Eriks Redroom ikväll. Sedan blir det nog den vanliga rundan skulle jag tro.

Jag ska även fortsätta bjuda in mina vänner och bekanta till Bob Sinclar på Ambassadeur. Det missar ni väl inte, ni som har åldern inne. Kommer bli en grym kväll, med en middag innan som jag läste något om nu i mailen :)

Annars är jag bjuden till kadetternas fest på militärhögskolan i Karlberg nu ikväll. Men jag tror att jag och sötnosan föredrar vin och Idol innan utgång. Mina fyra absoluta favoriter kvar i Idol nu. Vill inte att någon ska åka, boo. Men Erik ska vinna enligt mig!! :-D

Apropå Idol. Vem av Erik, Tove, Calle och Mariette tycker ni ska vinna Idol?



TGIF

Hej på er!

Inget jobb idag, och så blev mötet med Magenta inställt då Paulina fick förhinder. Alltså är jag helt ledig, vilket resulterade i en lång skön sovmorgon. Jag känner mig inte helt hundra rent fysiskt, men ska trots det ägna mig åt träning större delen av dagen. Just nu letar jag febrilt efter någon att powerwalka med, och därefter blir det hemmaträning. Sedan får vi se om jag orkar ta mig in mot city för ett möte med Fredrik.

Pappa kom precis in med ett tjockt kuvert som kommit på posten. I låg en massa papper från ESL samt Linguadue. Lika bra att ta tag i det där med en gång.. Papper ska fyllas i, CSN studiemedel ska bestämmas och en delbetalning av fakturan skall betalas redan nu. Men allt såg korrekt ut i alla fall.

Nu ska jag få i mig lite lunch innan det är dags att röra på sig. Ha det fint så länge!


Ser fram emot helgen!!

Jag vet inte vad det är för speciellt med den stundande helgen, men jag ser så himla mycket fram emot helgens utgångar. Det är egentligen ingenting speciellt som händer, men ändå blir jag alldeles pirrig när jag tänker på att det är fredag imorgon.

Kanske har det att göra med att jag om tre månader inte kommer kunna gå ut med mina älskade tjejer här i Stockholm. Redan i januari kommer det ske en stor förändring när min andra halva sticker till Barcelona. Ett citat från Carro igår: Amanda vi måste sluta höras tio gånger om dagen. Vi kan ju inte gå från tio till noll bara sådär. Det måste ske successivt, precis som när man ska sluta röka. Man kan ju inte sluta röka helt bara sådär!

Så imorgon vankas lite vin, Idol och utgång med Emelie. Och på lördag blir det lite vin på Ett litet hak och därefter utgång, bara Carro och jag. En fin helg med fina vänner med andra ord. På alkoholfronten tar jag det i sedvanlig ordning lugnt.


Italienskaplugg!

Ni kommer förmodligen tycka att jag är konstig, men jag har fullt upp här hemma med italienskaplugg. Jag repeterar, lär mig nytt och nöter in. Varför? Jo, för att första dagen i skolan ska alla elever göra ett språktest för att se på vilken nivå man platsar. Och eftersom jag vill få ut maximalt av min italienskakurs där nere vill jag starta på en så avancerad nivå som möjligt! Har jag förresten berättat att all utbildning sker på italienska? Mycket bra enligt min mening. Jag funderar på att låtsas som om jag kan ytterst lite engelska så att man därmed måste prata italienska.



En gång plugghäst, alltid plugghäst.


Min skola i Milano ligger i himmelriket!

Jag har precis fått konfirmationen från skolan i Milano att jag nu är inskriven. I samband med detta fick jag även skolans adress och såg till min stora glädje att skolan ligger mitt på Milanos största och mest fashionabla shoppinggata där skobutik efter skobutik med italienska designerskor avlöser varandra. Jag vet någon som kommer att gå i finansiell konkurs (läs: bo i mina skor) efter en vecka!.. Haha, skämt åsido. Men fy satan vad härligt att den ligger så förbannat bra till. Det är definitivt inte någon självklarhet när man letar skola såhär från Sverige.

Något som är ännu bättre är att det var i närheten av den här gatan som jag och Carro bodde när vi var i Milano. Alltså kan jag området bra och vet precis hur man tar sig till Duomo (Milanos centrum) som endast ligger ett par tunnelbanestationer ifrån. Hur som helst kunde skolan inte legat bättre till och nu blev lyckan fulländad.

Ville bara säga det, nu ska jag sälja vidare. Idag är en bra dag på jobbet också! :)

Happy!

Godmorgon!

Somnade tidigt igår och gick således upp smärtfritt och utan konstigheter imorse. Jag känner mig så himla stimulerad och tillfreds med mitt liv i dagsläget. Den här känslan är så gott som obeskrivlig, men jag gör emellertid ett försök om och om igen för att ni ska förstå vad ett enda beslut i livet kan leda till. Kanhända inspirerar jag i alla fall någon av er till att följa era drömmar och framför allt: våga.

Idag står jobb på schemat igen. 09.30 - 15. Vad som händer därefter lär väl med största sannolikhet bestämmas under dagen. Något lugnt får det bli i alla fall. Det vankas utgång båda dagarna denna helg om jag inte missminner. Dessvärre har Paulinas födelsedagsfirande som skulle äga rum på lördag flyttats fram, men utgång lär det bli i alla fall.

Nu ska jag dricka en kopp choklad, lyssna på Eros och äta en nybakad varm baguette. Denna torsdag har fått en mycket bra start!.. :)

GODNATT

Jag ligger i soffan i min Milantröja (när jag flyttar till Milano kommer jag bo på Sansiro varje gång Milan spelar) och ska gå och lägga mig nu. Jag är trött, förkyld men väldigt glad och harmonisk. Att boka den här flytten till Milano är ett av mitt livs bästa beslut, och det vågar jag säga innan jag ens hunnit komma dit. Det känns i hjärtat helt enkelt.


Såhär har jag sett ut idag :)

Hej babes! Jag skulle egentligen träffat Carro och Pau ikväll för ett planeringsmöte inför ett möte på fredag angående Magenta.. Men jag mår inte alls bra i min förkylning, och behöver vila inför jobbet imorgon så det blir hemmakväll för fulla muggar. Hur som helst tog jag ett par bilder innan mötet idag.. Jag sminkade mig i hopp om att försöka dölja mitt sjukisansikte, men jag vet inte hur bra det gick..







Och sedan en dagens outfit tagen efter jobbet.. trött och risig men here you go.


En modellscout kom precis in i butiken..

Ser man på. Kanske ska jag köra med high heels på jobbet fler gånger. En kille var inne i butiken för andra gången nu, första gången gick han bara runt och tittade lite för mycket på mig, men denna gång kom han fram och presenterade sig och nämnde då att han är modellscout. Han lämnade sitt kort och sa att vi skulle höras via mail om jag var intresserad. Det var för en större agentur så kanske ska jag höra av mig trots allt.. Kan ni gissa vilken?

Nåja, hur som helst är det alltid trevligt med lite smicker såhär en onsdagseftermiddag. Det tackar jag för :)

En bra onsdag!

Hej på er!

Passar på att skriva ett snabbt litet inlägg här på jobbet. Håller på och fixar och trixar lite i butiken med våra fina byxor, vart de ska hänga och så vidare. Det blir riktigt snyggt! För övrigt kan detta vara en av de finast inredda butikerna jag sett i Sverige på länge. Julie och Johan har gjort ett så förbannat grymt jobb. Jag är riktigt imponerad. Allt i butiken är utvalt med sådan stil och kvalitet.. från Italien är allt givetvis också. Är det något de kan de där italienarna är det onekligen att tillverka saker med en god kvalitet, och det är klass på grejerna.

Förut var jag ju hur som helst på ett möte på Anglais med Alexandra och Sixten. Ojoj vad januari kommer att bli en rolig månad. Totalt fem visningar tror jag att det var vi ska gå. Varav en är på en stor sportgala med tusentals inbjudna gäster och celebra sådana, kändisar med fler. Idag tog vi mått, diskuterade arvode (lön), tider och dylikt. Riktigt skoj ska det bli! Tack vare detta står jag nu och jobbar i high heels, men det är inte så farligt. Är det något fossingarna är vana vid så är det ju höga klackar.

För övrigt är det nu klart att Carro och Paulina flyttar till Barcelona i januari där de fått jobb. Är så förbaskat glad för deras skull. Jag har personligen varit på Carro och gett henne en liten spark i baken att man bara får en sån här chans en gång í livet, och det gäller att våga. Nu har ju Paulina fått samma jobb, så de två kan åka tillsammans, vilket jag tror är ett utmärkt alternativ om det är något som kommer rätt spontant som det gjorde i det här fallet. Jag har ju varit inställd på min flytt i många år nu. Även om jag lär få lite kalla fötter när det närmar sig, eftersom allt verkligen är klart nu.

Så, jag flyttar till Italien, Alexandra till England och Caroline&Paulina till Spanien. Tur att jag har lite älsklingar kvar i Sverige under januari och februari som jag kan tillbringa min tid med. Annars hade det blivit två riktigt tråkiga månader, trots de roliga visningarna som jag nämnde ovan. Men jobb till tusen ska jag se till att det blir i alla fall. Att jobba och spara pengar är ju otroligt roligt nu när man vet vart pengarna ska gå.

Inlägget som inte borde ha publicerats, but I have to.

Hej hopp!

Riktigt skönt med sovmorgon. Jag ska börja göra mig iordning nu, äta lite lunch och sedan åka till Scandic Anglais för möte angående visningen som jag och Alexandra ska gå på Sportgalan i januari. Sedan blir det raka vägen till jobbet för jobb 15-19.

Jag har fått en del kommentarer den senaste tiden som rör mitt privatliv och berör någon som jag dejtat tidigare och nu haft lite kontakt med igen. Jag vill bara att du/ni som kommenterar ska veta att jag inte godkänner någon kommentar som rör mitt privatliv i sådan hög grad så att alla mina läsare kan se det.

Men, för att svara på det du/ni skrivit så får ni helt enkelt finna er i att personen ifråga både nekat att denne träffar någon annan samt skrivit saker till mig som jag definitivt inte skulle uppskatta att personen jag dejtade skulle skriva till sitt "ex". Och intresset har, om ni nu undrar, varit lika stort från båda parter. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har någon aning om vem eller vilka som är inblandade i detta, utan kan bara av era kommentarer att döma förstå att jag har läsare som känner sig inblandade.

Hur som helst hänger jag inte ut någon för jag nämner inga namn. Men jag blockerar ip-adresserna som kommenterar om detta ifall ni fortsätter, så det var väl mest det jag ville komma fram till. Jag har valt att ta upp detta också, för att jag inte stödjer detta dubbelspel som personen ifråga i så fall kör med, om han nu träffar någon annan samtidigt som han skriver dessa saker till mig - för det är inte okej. Ingen kille ska tro att han kan gå runt och leka någon casanova utan att någon reagerar. Klart han blir pissed på mig när jag rubbar hans chanser att leka med flera tjejer samtidigt. Jag personligen bryr mig inte, för detta är ett passerat kapitel för mig och något som jag själv valde att lämna i augusti. Och jag tyckte bara att det var en kul grej att höras lite igen eftersom ingen av oss avböjde, men jag tycker oerhört synd om personer som inte vetat om detta och således kommer att bli sårade när de läser detta. Men om någon känner sig träffad så vet ni hur det ligger till nu. Ärlighet är väl tråkigt nog helt enkelt inte något som existerar i den här situationen.

Jag kände mig tvungen att skriva det här inlägget när jag fått uppleva hur kommentarer efter kommentarer skrivits, där jag märkt hur lögner tagits till för att få hela situationen att se ut på ett annat sätt. Och det är upp till dig/er inblandade att välja om ni tror mig eller inte. Men hade jag varit i utsatt sits hade jag lämnat det hela omgående; allt för att inte stötta ett dubbelspel, låta sig själv bli dumförklarad och försatt i en offersituation.

Sedan tänkte jag väl också nämna att när situationer likt dessa uppstår - där man genast skjutsas tillbaka några år i utveckligen, väljer jag att lämna det hela illa kvickt. Så det är alltså vad jag har gjort nu, för er som undrar. Så, kommentera inte detta nu, utan känner du dig inblandad tycker jag att du får ta tag i dig själv och välja om du vill fortsätta i något som innebär att bli förd bakom ljuset eller inte.

MILANO 09

Lite bilder från i somras som får mig att längta ännu mer!..

 







 













 

 


 










Time to sleep

Hej på er!

Efter middagen la jag mig i soffan för att invänta DH, men jag somnade som en stock och vaknade till för en stund sedan - hängig, jätteförkyld och med dunkande huvudvärk. Nämnde jag att ansiktet kändes som att det väger en hel kroppsvikt?

Hur som helst har jag nu ätit och druckit lite och mår således bättre, så jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Tröttheten är minst sagt påtaglig. Men jag är rädd för att gå och lägga mig nu direkt när jag redan sovit ett par timmar. Risken är att man vaknar inatt - superpigg.

Imorgon väntar först ett möte med Sixten W. och Alexandra. Vi ska nämligen gå en visning på Sportgalan som äger rum i januari. Sixten är med och anordnar det hela. Så imorgon ska vi få alla detaljer. Berättar mer då! Därefter väntar jobb 15-19, och sedan ett till möte med fröknarna Lidman&Kozlowska. Jag ska även försöka ta lite bilder under dagen och lägga upp här. Får inte bli tomt på bilder inte :)

Jag vill även passa på att tacka för alla lyckönskningar angående Italienflytten här på bloggen, via mail och facebook. Det värmer något otroligt att många blir så glada för min skull.

Många kramar Amanda

JAG FLYTTAR TILL MILANO DEN 7E MARS!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och NU NU NU är flytten bokad och klar. Jag är inskriven på skolan och flyttar den 7e mars till världens bästa stad MILANO i Italien. Lyckan är obeskrivlig och glädjetårarna kan inte sluta rinna.

Jag har fixat precis allt själv, och det är något som gör mig väldigt stolt. Alla försäkringar, avbeställningsskydd, kurser, boende.. ja allt som måste fixas. Är så förbannat glad och så förbannat stolt att jag tagit tag i det.

Allt börjar med en två månaders heltidskurs i italienska. Och därefter väntar förmodligen jobb jobb jobb!

Så i mars gott folk. Då följer ni mig från Italien och närmare bestämt: Milano.

R.I.P Sven-Lennart Olsson

Med sorg i hjärtat har jag fått veta att den ene AIK-tvillingen Sven-Lennart Olsson dött i cancer. Med sorg i hjärtat vet jag att den här förlusten för Sven-Erik Olsson kommer att bli kanske för stor. De där två satt ihop, och jag har aldrig sett den ene utan den andre. Livet kan snabbt gå åt en riktning man inte trodde, eller någonsin kunnat ana, var aktuell. Snälla lova mig att hålla hårt om era nära, för en dag kan det vara för sent.

Tankarna går till din tvillingbror och resten av AIK-familjen.


Tisdag

Godmorgon godmorgon!

Dags för jobb idag igen, 09.30 - 15. Vad som händer sen får jag se. Igårkväll blev allt väldigt stressigt hur som helst. Pappa skulle iväg där på kvällskvisten och om jag följde med då kunde jag få skjuts hem till myskillen :) Så en kvart fick jag göra mig iordning på efter att ha klivit ut blöt och med rinnande hår från duschen. Men det gick bra. Vi tittade på Paradise hotel och sen den här nya skräckfilmen som är filmad med egen kamera. Jag uppfattade dock inte så mycket av vad den handlade om, hihi.

Kom hem rätt sent, men är ändå pigg och glad idag. Så nu väntar frukost innan det är dags att röra mig till jobbet. Det är förresten jättekul att ni kommenterar så flitigt till inlägget om tipsen, där det främst är frågan om choklad som vi har delade meningar kring. Jag ska nog återkoppla till just det lite senare idag, så kika in här då.

Hej så länge!


Red en liten nykommen 4-årig ponny idag!

Hej hej hej!

Åh jag kom nyss hem från stallet där jag har ridit en nykommen liten 4-årig ponny som kan ha varit det sötaste jag någonsin har sett. Han ville bara pussas hela tiden. Vi passade ihop med andra ord, hihi.

Det gick hur som helst jättebra. Jag är alltid lite avvaktande när jag rider en ny ponny, men han var så duktig så för att vara så ung. Riktigt skoj var det :)

Nu blir det middag. Är helt paff över att jag mår så bra idag. Lite förkyld men allt annat är som bortblåst. Ikväll är jag bortbjuden på lite filmmys, och imorgon väntar jobb igen. Det är ännu roligare att jobba nu när jag vet vart alla pengar ska gå. Att överhuvudtaget ha något att se fram emot är viktigt i livet. Det gör att man vaknar upp med ett leende på läpparna varje morgon.

Alla flyr Sverige 2010 för en tid framöver

Eller nja, inte riktigt alla, men satan vad glad jag är över att jag har mina utomlandsplaner ordnade nu när det visar sig att flera av mina närmsta har planer på att flytta utomlands. Det är alltså många i min närhet som väljer att lämna Sverige i början av nästa år. Alexandra sticker till London, Carro & Paulina har precis fått jobben de sökte i Barcelona, Ebba funderar på Kina och jag sticker till Milano..

Det hade inte varit kul att stanna här hemma utan dem kan jag lova. Outhärdligt skulle jag till och med vilja dra till med att det skulle bli. En del av mig är så sugen på att dra med någon av dem. London med Alexandra hade garanterat blivit ett minne för livet. Men så stoppar jag mig själv, begrundar mitt beteende och kommer fram till att det är ju inget som jag egentligen vill helhjärtat. Utan det vill jag främst för att jag därmed skulle ha sällskap av en nära vän från Sverige.

Men Milano är så mer djupgående. Där har jag italienskan jag så länge velat lära mig utantill, mina drömmar och alla planer jag skapat de senaste åren. Där lever jag på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. Jag har en otrolig passion för Italien som land, och jag vill göra mig själv stolt. Jag har på egen hand fixat med skola, boende och jobb där nere. Att sedan bara flytta ner ensam är jäkligt beundransvärt, och något som kommer att ge mig maximalt i utbyte. 

Ledsen att det blir så mycket prat om Milano nu. Men allt är helt plötsligt så aktuellt med flytten, och 90% av mina tankar rör just flytten och allt därtill. Jag är glad över att jag ändå har ett par månader på mig att fixa allt, samt dra in mer pengar eftersom jag ska casha allt. Det kommer bli bra det här. Visst följer ni med på min resa? 


Mina tips för en slankare figur, förutom daglig träning

  • Undvik alkohol i så hög utsträckning du bara kan. Hur smal man än är hamnar alkoholen på såväl mage som i form av ett uppsvullet ansikte. Och dricker du dig full en kväll, tar det bort en veckas hårdträning. Är det värt det? Inte en chans! Mina mest lyckade kvällar jag har haft så har jag varit nykter; det är ju då man kan stå för allt man gjort, kommer ihåg alla man träffat, ser fräsch ut samt ingen ångest dagen därpå. Jag har även som roligast då jag är nykter, och det är alltid då jag dansar som mest. Ett glas vin eller en drink tycker jag att man kan unna sig om man känner för det. Men för stora mängder alkohol sätter sig på kroppen, och det är svårt att träna bort.#
  • Undvik fyllekäk helt och hållet. Är jag hungrig när jag kommer hem från en utekväll äter jag knäckebröd med ost. Det låter inte så lockande kanske, men det kan vara riktigt gott ska jag säga er. Att äta en fet hamburgare då jag är påverkad av alkohol får mig bara att må illa. Och tänk er den alkohol som finns i din kropp, redo att sätta sig på de mest osmickrande kroppsdelarna, så äter du en fet hamburgare på det? Stackars kropp..#
  • Drick en massa vatten! Detta är inte bara bra för kroppen, utan likväl hyn. Enligt mig finns det ingenting som är så bra för hyn som vatten och sömn. Dessutom behöver kroppen en massa vatten för att fungera som den ska, vilket vi allt för ofta glömmer bort. Tack vare min dagliga träning får jag i mig litervis med vatten, eftersom vatten är det absolut godaste att dricka efter ett hårt träningspass.#
  • Undvik choklad helt. Att jag har med den här punkten är visserligen främst på grund av faktorer som rör hyn. Alla säger att det är en myt att choklad skulle vara dåligt för hyn, men det är det inte. Jag har en felfri hy, men äter jag bara lite choklad får jag alltid någon finne dagen därpå. Det slår aldrig fel. Sedan känns det som att många chokladälskare säger att de aldrig får finnar av choklad. Men varför har majoriteten av dessa ganska mycket problem med hyn? Testa en vecka utan choklad och jag lovar stora förändringar.#
  • Undvik feta desserter. Desserter har faktiskt aldrig riktigt varit min grej. Jag blir illamående av för mycket grädde, choklad eller annat sött/fett. Något som jag faktiskt är väldigt tacksam för. Jag äter mer än gärna någon liten dessert till efterrätt, men äter sällan upp mer än hälften. Många äter feta desserter tills de mår illa, vilket är ett tecken på att det blev för mycket fett och sött för kroppen på en och samma gång. Jag föredrar fruktiga desserter som känns lätta och fräscha att äta.

Håller man dessa punkter någorlunda kan jag lova att man kan njuta av fullständiga måltider och således njuta av sina favoriträtter utan att mixtra ett dugg med maten. Det är helt värdelöst att banta vissa dagar, för att sedan äta vad du vill vissa dagar - vilket ofta slutar med något i stil med hetsätning. Då går du bara upp extra i vikt, vilket gör att bantningen inte bara var dålig för kroppen, utan likaledes förgäves. Försök istället hålla en regelbunden kost där du undviker det extrema i form av just fyllekäk, feta desserter och alkohol, samt försöker få en daglig träning, så kan du äta vad du vill i matväg och få en slankare figur.


Jobb 09.30 - 15

Godmorgon mina solstrålar!

Idag har jag vaknat på ett alldeles strålande humör. Med Eros Ramazzotti och Andrea Bocelli i bakgrunden ska jag nu äta frukost innan jag beger mig tilll jobbet. Lite senare ska jag även rida. Just nu känns förkylningen knappt ingenting så jag hoppas verkligen att det förblir så.

Hade en mysig kväll igår här hemma med föräldrarna och Sebbe. Hörde även från Alex igen, känns super att vi har lite kontakt igen, trots allt som hänt, så att vi har lite koll på vad som händer i varandras liv. Alltid så tråkigt när man träffat någon så intensivt så pass länge och sen försvinner all kontakt helt. Men han är sig lik.. :)

Men det är så intressant det här med ex och killar man dejtat en längre tid som man av någon anledning slutar träffa. Min första kärlek J har jag såklart fortfarande kontakt med då och då, eller vi tog upp kontakten igen något halvår efter att det tog slut. Och på något sätt stämmer det verkligen att gammal kärlek rostar aldrig. Även om man känner att det aldrig skulle kunna bli vi två igen så finns det något där, något som inte riktigt går att förklara. 

Boys boys boys alltså.. jag blir aldrig förvånad längre när det handlar om dem. Både gårdagen och andra tillfällen får mig verkligen att inse att det mesta är precis som vanligt mellan båda parter, även om man som tjej intalar sig att allt är så annorlunda och glömt. Det är skönt, samtidigt som gränsen är hårfin mellan pleasure and pain när man får uppleva allt igen.


Kul att ni uppskattar mina träningstips!

Postat av: Anna
Har kört dina rumpövningar och så denna killergrejen nu.. fan vad grymma de är, känns som tusan. Meeer tips! (:

Postat av: thowe
fan vad härligt med annorlunda tips! MER!

Postat av: Elin
Ska defentivt testa dina tips! Mer sånt, det uppskattas! :) Massa kramar

Postat av: Mathilda
Hoppas det kommer fler tips :D


Söndagsmys

Hej babes!

Ligger här hemma nedbäddad och kurerar mig. Har precis tittat på top model-finalen där fel (!) tjej vann. Allison har jag ju hejat på från start. Aja.. det är sällan mina favoriter vinner. (Jag hoppas verkligen att Erik & Idol är ett undantag) Jag ska by the way gifta mig med Erik; han vet bara inte om det än.

Hur som helst får jag tycka synd om mig och försöka bli frisk idag. Imorgon vankas nämligen jobb och därefter ridning. Men det ska bli skönt att gå upp tidigt och få lite att göra. Att bara ligga hemma såhär en hel dag får mig att börja klättra på väggarna.

Ikväll väntar ett fortsatt mysande här hemma. Paradise Hotel lite senare som jag fortfarande ger en chans. Jag tycker att det händer för lite, men det kommer väl. Hur som helst kom ju deltagarna till vårt event i fredags och så körde vi bord tillsammans. Jag måste säga att de jag pratade med var väldigt trevliga och framför allt verkade de ödmjuka. Hoppas bara inte att detta stiger dem åt huvudet i takt med programmets fortlöpande. Det här med att tro att man är världskändis för att man har varit med i en dokusåpa har jag aldrig förstått mig på..


Dagens träningstips!



Dagens träningstips
är ett av mina bästa. Det ger förbannat bra resultat och det är överhuvudtaget inget jobbigt att göra ur synvinkeln att du kan göra övningen praktiskt taget var som helst. Detta är en övning vi dansare fått göra sedan tidig ålder och den ger långa slanka muskler i armarna och förebygger så kallat "gäddhäng".

Övningen går till så att du ska sitta ner på golvet (gärna i skräddarställning) och ha armarna rakt utsträckta åt varsin sida. Du sätter på en låt där du själv väljer hur lång den är. Vitsen är att du ska hålla på tills låten tar slut. Själv brukar jag ta en 8minuters lång låt, men jag vet med mig att det är få som klarar det - utan att låta sån nu. Men jag baserar det på det faktum att jag hållit ledarskap i dans, och då var detta en av övningarna. Vi körde i fyra minuter då, och det var inte en enda som klarade längre än tre minuter. Och det ska ni veta är bra, om man inte är dansare och har hållit på med detta länge.

Vad du sedan ska göra med armarna som ska vara raka (väldigt viktigt då det annars inte ger någon effekt) är att veva dem bakåt och framåt om vartannat. Om du kör ett varv och sen byter eller 10 spelar inte så stor roll, utan det väljer man själv.

Sedan brukar jag variera mig med att låta fingrarna röra på sig, handlederna& händerna samt röra hela armarna rakt upp i luften och tillbaka till sidan och så fortsätter man så. Detta är väldigt svårt att förklara när jag inte har någon bild, men det viktiga är att något hela tiden är i rörelse och du får absolut inte ta ner armarna för att vila. Då har du misslyckats med övningen.




Söndag

Hej hej!

Har sovit i 12 timmar inatt, vilket verkligen var välbehövligt. Är dock fortfarande dunderförkyld, men känner mig i dagsläget inte riktigt lika hängig som jag gjorde igår, vilket jag är högst tacksam för. Förvisso tror jag att jag fått högre feber nu, så det blir väl + - 0 gällande min hälsa efter nattens sömn.

Pappa står och lagar söndagsmiddagen. Yes, redan nu. Han gör nämligen en av de godaste rätterna jag någonsin ätit. En såkallad ölgryta som tar 4,5 timmar att göra. Jag fullkomligt hatar öl, men detta smakar enligt mig överhuvudtaget inte öl. Hur som helst är det hur gott som helst, så jag hoppas innerligt att jag kan känna smaken trots min förkylning.

Som tur är, är det en del bra på TV idag. Top model och Beck, perfekt! Är hembjuden till en person för film och varmt the, låter väldigt lockande och mysigt men hur mysigt det är att snora ner någon vet jag inte.. :( Nej, nu ska jag sätta på Eros Ramazzotti och drömma mig till Italien och vad som händer i slutet av februari.. *Längtar* Tre månader kvar, iiih!



Att vara uppsminkad och partyklädd känns alltid så förbannat långt borta när man är dunderförkyld, febrig och allmänt risig bara. Usch..

Godnatt

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova en förhoppningsvis lång natt. Hoppas att ni har en trevlig lördag. Jag har blivit så väl omhändertagen här hemma, så det har varit ganska mysigt med en lugn lördag. I alla fall om man bortser från mina konstanta nysattacker och andra otrevligheter. Puss och Godnatt alla läsare.


SJUK

Hej mina vänner..

Det här var ju inte vad jag hade planerat. Ligger nedbäddad med uppsvullna halsmandlar, huvudvärk, rinnande näsa och feber. Jag kände det redan imorse, men så blev det bättre när jag gjorde mig iordning och kom ut i friska luften. Sen när jag kom hem från promenaden med Saga vet jag inte vad som hände. Jättedålig blev jag.

Hur som helst fick jag ställa in myskvälenl som var planerad med en flaska vin och film, och ha den hemma ensam istället. Minus vin ofc. Och sen så är jag ju faktiskt inte ensam. Min söta mami och papi är ju faktiskt hemma också. Hoppas att jag kan få lite mysigt sällskap imorgon istället :)..

Snart blir det till att stänga av mobilen så att jag slipper alla utgångssamtal och lite senare även fyllesamtal. Finns inget så störande då man ligger hemma trött, sjuk och tråkig. Var lite sugen på att gå förbi Eriks red room ikväll eftersom tiden inte räckte till igår. Men det får bli nästa helg istället, det har jag lovat.

Nej nu ska jag återgå till min kuckelimuckmedicin, fruktsallad och litervis med vatten. Hoppas att ni känner er kryare än vad jag gör.

Bildregn GOOD GIRLS GO BAD @ Magenta - Del 2










Brooor och hans kompisar








 

 








Bildregn GOOD GIRLS GO BAD @ Magenta - Del 1



Jag och mitt hjärta som jag fick förbaskat fina presenter från. Smink till att sota ögonen samt lip-plumping.


Carro goes kinky




Posar innan gästerna kommit vid tiosnåret.




Allt ska fixas innan gästerna kommer :)




Hur coolt var inte detta? Torr-is som vi hade vid baren bland annat. Det rök som bara den.






Innan gästerna kommit posar jag med en mycket fin pöjk :)




















Svar på lite frågor från er

Hej Amanda!
Jag tänkte bara fråga om du kombinerar din träning med någon typ av diet? Undviker du godis och annat eller äter du det också? Tacksam för svar!

Nej, jag går inte på någon diet alls. Jag äter allt som jag blir sugen på, och äter framför allt väldigt mycket mat. Dock är jag ingen dessertmänniska, och när jag väl äter godis blir det väldigt lite för jag börjar alltid må illa om jag äter för mycket. Kroppen säger ifrån när det blir för mycket onyttigheter helt enkelt. Sen så dricker jag väldigt lite alkohol, vilket nog är mitt absolut bästa tips för att hålla sig fräsch och slank.

Något som jag vill passa på att poängtera är vilken otrolig skillnad det är på tjejer som är smala utan träning, (antingen för att de helt enkelt inte kan gå upp i vikt, eller för att de bantar bort en massa kilon men inte genom att träna), och tjejer som är vältränat smala för att de tränar och håller igång. Det finns inget som jag tycker ser värre ut än tjejer som gått ner i vikt genom bantning eller att de aldrig tränar - men ändå är smala. När det gäller de sistnämnda tycker jag att allt bara hänger, trots att de är smala och helt utan fett. Det ser inte hälsosamt ut helt enkelt.

Gällande sönderbantade tjejer så är det väl ingen nyhet att det bara ser sjukt ut. Och det passar framför allt inte kroppen att vara så smal om man måste banta bort en massa kilon för att nå dit. Man får inte glömma att varje person har en trivselvikt. En vikt som man har lättast för att hålla. Jag har tex alltid haft ganska svårt för att gå upp i vikt, trots att jag äter som en häst, och det beror på att min kropp har en trivselvikt som är något lägre än för andra människor. I samband med att jag fyllde 19 kändes det dock som att bl a brösten började växa, och jag gick upp lite i vikt precis på de ställen som jag ville, men det ska väl komma någon gång också (;


Men vackra människa:) Hur gör du för att få en sån fin kropp, smal och slank?:)

Träning träning träning! Jag har tränat varje dag i tio års tid, så det sätter väl sina spår. Sen så har jag en väldigt bra ämnesomsättning. Att jag undviker alkohol i så hög grad det går bidrar givetvis det med sitt också.


Visst kommer du fortsätta blogga därifrån (Milano)? :-)

Självklart!!! Är det någon gång min blogg kommer att bli grym grymmare grymmast är det med all sannolikhet då jag bloggar från städernas stad: Milano. Ni kommer såklart få följa med mig dagligen på mina äventyr där :)


snälla snälla kan du inte göra ett inlägg om träning. Tips på övningar för rumpa och mage? kram

En massa träningsinlägg är på g. Ni kommer få bada i mina träningstips framöver. Mitt mål är att alla mina läsare ska ha kroppar som dödar Beach 2010. Visst är ni med mig?


Såhär såg jag ut igår :)









Dags för powerwalk!

Hemma! Ska dock precis iväg igen för att gå ut och powerwalka med min fina vän Saga. Men jag har fört över bilderna till datorn så ni får dem om en timme eller två. Funderar lite på vad jag ska göra ikväll. I dagsläget är det faktiskt en liten dejt på schemat ikväll. Det låter ju faktiskt rätt mysigt såhär en lördagkväll i november, hihi.




Vilken Lyckad (!) kväll

Hejhejhej!

Jag är så förbaskat glad. Körde "nyktert" igår, bortsett från ett glas champagne och en drink, och mår således prima som en ballerina. Jag ska iväg och hjälpa min matte-elev nu så jag hinner inte lägga upp alla miljoner bilder som jag tog igår på vår Good girls go bad - kväll. Men fy satan i gatan vad lyckat det blev. Klockan elva var övervåningen där vi höll till på Magenta proppfullt och det blev bara mer och mer gäster under kvällen.

Majoriteten av alla som OSAt kom, och vi kunde inte låta bli att skåla oss igenom kvällen för att allt var så lyckat. Jag tog som sagt en himla massa bilder på både oss och gäster, så kika in här om ett par timmar så får ni allt då.

Tills dess, bilder lånade från Stureplan.se, från Magenta och White room.






Ikväll smäller det!

Hej mina vänner!

Då var listan inskickad och jag kan således pusta ut för ett litet tag, skönt! Jag har precis tagit en lång dusch. Testade min nya hårinpackningsmousse som jag köpte sist jag var hos frisören. Förutom att göra håret mjukt och fint så gör det även att håret behåller den här kalla blonda färgen som jag vill ha. Den kändes riktigt bra, får se sen när håret torkat om det blev någon skillnad.

Hur som helst blev det lite ändringar nu på kvällskvisten. Först var tanken att jag skulle hem till Paulina innan vi ska fixa allt på Magenta. Men så har jag inte träffat Ebba på snart två veckor då hon har varit i Kina. Så hon är påväg hit så ska vi dricka vin, äta gott och tydligen har hon en födelsedagspresent med sig. Spännande :) Sedan beger vi oss in en snabbis på Ambassadeur för att gratta Louise i efterskott. Och så vidare till Magenta där vi ska fixa en del i lokalen innan alla gäster kommer.. det vill ni inte missa! ;)

Det blir hur som helst födelsedagsklänningen ikväll. De andra svarta klänningarna känns alldeles för avklädda såhär på vintern. Tar med all sannolikhet lite bilder innan vi sticker ut. Puss på er så länge. Ni får hälsa om ni har vägarna förbi Magenta.


Milano

Pirr pirr pirr!.. Jag är ju nu äntligen på det klara med hur jag ska lägga upp min Milanoflytt. Flytten kommer att ske i slutet av februari som det ser ut nu, och jag kommer till en början att bo i en lägenhet delad med fyra andra. Jag kommer att vara skriven i den lägenheten under fyra veckor, och skall under den tiden leta efter annat boende. Det är ju så mycket lättare att göra det på plats. Skulle jag inte hitta något är det bara att kontakta skolan för att förlänga kontraktet i bostaden som skolan ordnar.

Vad gäller kurserna så kommer jag som det ser ut nu läsa en månad intensivt med fyra italienskalektioner om dagen, alternativt två månader. Därefter kommer jag läsa fyra lektioner i veckan i två månader, då jag vill få tid till att jobba och träffa bekanta. Därefter kommer jag förmodligen stanna kvar och endast jobba, har jag hemlängtan vid det laget kan jag ju åka hem, men det är inget jag räknar med då jag vill tillbringa den varmaste tiden på året i Italien. Framför allt vet jag att jag kommer vilja resa runt i Italien när jag avslutat kurserna. Trots att Italien är som mitt andra hemland, har jag inte sett mycket av den södra delen, vilket jag ser hemskt mycket fram emot att göra.

Eftersom jag ska plugga juridik i Uppsala efter Milanovistelsen så vill jag inte ta något studielån till detta, utan kommer att betala allt kontant. För er som är sugna på att göra liknande är det ESL språkresor som jag har kontakt med och universitetet Linguadue i Milano.

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att äntligen veta att allt kommer att ordna sig. Jag kommer att boka allt i december månad och jag längtar efter dagen då jag verkligen inte kan ångra mig, varför jag nu skulle göra det.. Det ska bli så förbaskat härligt att komma till lite varmare breddgrader och ett annat land. Och framför allt: äntligen börja pricka av mina drömmar och göra något av mitt liv. Att lära mig italienska ordentligt har så länge jag kan minnas varit en dröm jag hållit fast vid.


Fredag

Hej hopp!

Hemma nu. Ska sätta mig och äta en kycklingsallad, därefter blir det en powerwalk och sedan lite träning hemma innan det är dags att börja fixa allt inför kvällen. Mobilen piper bokstavligt talat i ett med personer som vill skriva upp sig, så det gör mig lugn. Bara alla kommer sen också, haha.

Det känns som att man får passa på att gå ut så länge det är ljust ute bara. Jag hatar att vara ute ensam när det är mörkt. Sjukt nojjig är jag för sånt. Värsta tänkbara är ju att gå ut när det är ljust, och så hinner det bli mörkt innan man är hemma igen. Naa, får nog ta med mig någon i alla fall.

Vi hörs!

Betydelsefulla personer jag vill tacka för allt de gör för mig.

Mamma & Pappa: För att ni är de finaste människorna som har gått på denna jord. Jag överdriver inte när jag säger att ni är mitt allt. Att jag är tacksam för allt ni gör för mig är inte nog för vad jag känner. Ni är mina bästa vänner, idoler och mentorer på en och samma gång.

Joakim & Sebastian: Vad vi än säger till varandra, eller vad vi än gör, så vet jag att vi är ett team med otroligt mycket kärlek som binder oss samman. Det finns nog inga personer som sagt så hemska saker till mig som ni har gjort, men det finns heller inga som visat så mycket kärlek till mig. Jag är så förbaskat stolt över att ha så grymma bröder. Jag ser upp till er, något helt enormt.

Mormor: Jag tror inte att du läser det här, men du är; som jag har sagt sedan 5-års ålder, min favorit. En mer godhjärtad person får man leta efter. Vid din sida blir jag 5 år igen och alla världens bekymmer försvinner på en hundradels sekund. Jag kommer aldrig vara redo att släppa taget om dig, så lova mig att du blir minst 150 år!

Caroline Lidman: Du är min familj. Det finns ingen som kan få mig att skratta så som du kan. Den dag vi inte kommer kunna höras sjuttioelva gånger om dagen kommer en stor del av mig att saknas. Att varje morgon vakna till att ha minst två missade samtal från dig, trots att du varje morgon vet att jag till 100% ligger och sover när du ringer, får mig att skina upp som en sol och få världens bästa start på dagen.

Filippa Arnoldsson: För att du är systern jag aldrig fick. Systern som vet allt om mig och lite till. Jag älskar dig som om du vore mitt eget kött och blod. Du näst intill bodde hos oss under de känslomässigt jobbiga åren under min tidiga tonårsperiod, du har varit min personliga rådgivare och psykolog vid varje kille som jag dejtat/varit tillsammans med och du har tillsammans med mina föräldrar mer eller mindre fostrat mig. Jag tackar Gud för att han förde dig och Sebastian samman under några år.

Fredrik Holmström: För det finns ingen som har så höga tankar om mig som du har. Ingen som får mig att känna mig så värdefull som du får. Och det finns ingen som någonsin varit så angelägen om att bli sams med mig igen efter ett tjaffs. Med dina ord i bakhuvudet kan jag klara precis vad som helst och det är jag dig evigt tacksam för. Jag vill att du ska veta att det inte finns någon kille utanför min familj som jag tycker så förbannat mycket om. Jag håller hårt om dig, Fredrik. Hårdare än du någonsin kan tro.

Ebba Guhnby: För det finns ingen som ställer upp för mig så som du gör. Du är den mest pålitliga person jag känner och någon att räkna med, alltid. Du kan utan att klaga en sekund klä på dig kläderna tidig morgon/sen natt för att åka och hämta mig då tårarna runnit tills de tagit slut. Utan dig vet jag inte var.. eller vad jag hade varit idag. Mer behöver jag inte skriva.

Har ni vaccinerat er mot svininfluensan?

Vaccinet mot svininfluensan är onekligen ett hett ämne i debatter i dagsläget. Jag har själv vaccinerat mig, men hade först inte tänkt göra det. Peppar peppar, så skrämmer inte den här formen av influensa mig. Jag är väl mer för att låta naturen ha sin gång och tänker mer att blir man smittad så blir man smittad. Det känns som att det tillkommer så mycket mer biverkningar som kan komma att skada, både nu och kanske i framtiden, än vad det gör i samband med att man insjuknar i influensan.

Kanske bör jag tillägga att jag inte är vidare insatt i detta. Snarare är mina tankar och åsikter kring detta en mix av allt jag hör runt omkring mig. Så, är det någon där ute som har mer inblick i detta än vad jag har, vilket visserligen inte är så svårt, har ni ett utmärkt tillfälle att briljera med era kunskaper.

Hur som helst gör min reumatism (har visserligen en väldigt lindrig sådan endast i knäna) att jag tillhör riskgruppen och min läkare ringde således upp mig personligen och uppmanade mig att ta sprutan. Det fanns inte så mycket att göra då, och i ärlighetens namn känns det nog rätt bra att jag har tagit skiten i alla fall.

Nu är min fråga till er.

Har du vaccinerat dig mot svininfluensan?

Om ja: Var det ett svårt beslut att ta?

Om nej: Varför?

Fixar med listan inför morgondagen på MAGENTA!

Sitter nu igen med listan inför imorgon. Det är faktiskt mer jobb än man tror med det där. Men nu är jag riktigt nöjd med mitt bidrag. Dock är det ju långt ifrån klart ännu. De allra flesta OSAr i sista sekund imorgon. Så ni har fortfarande natten och förmiddagen imorgon på er. Jag har fått ett tiotal mail från er läsare bara idag som OSAt. Hur kul är inte det? Glöm inte att hälsa imorgon bara så får ni en drinkbiljett :)

En lustig sak som jag tänkte ta upp nu när det är så pass många som hört av sig angående lista, är att ett flertal kommenterat att de inte trodde att jag skulle svara så trevligt och gulligt som jag har gjort på deras mail. Blir faktiskt lite ledsen när jag hör det. Ger jag en bild av mig att vara en otrevlig människa? Det hoppas jag verkligen inte. Jag får ofta höra att jag ibland ser sur ut ute från läsare. Men jag är verkligen jättesnäll och har skrivit till varenda läsare som mailat idag att det ska bli jättekul att de kommer. Och det tycker jag verkligen helhjärtat. Så inga sådana dumheter nu som att jag inte skulle vara trevlig. Till så fina människor som många av er verkar vara finns det ingen anledning för mig att vara otrevlig :) Jag är snarare en väldigt kramgo, kärleksfull och gulligull-människa.

Annars så har jag lite klädångest inför morgondagen. Alla inbjudna tjejer ska ju ha på sig den lilla svarta (inget måste, men det vore trevligt om så många som möjligt kunde ha det) och jag vill så gärna ha min födelsedagsklänning igen. Jag kommer inte hinna köpa någon ny och jag har tröttnat så (!) på mina andra svarta klänningar. Dock känns det som att jag hade denna klänning alldeles nyligen vilket inte alls är kul heller. Och jag vet by the way att ni vill veta var den kommer ifrån.. Jag känner mig löjlig när jag vägrar svara öppet på bloggen, men för en gångs skull vill jag faktiskt inte att alla ska springa omkring i likadana klänningar. Det känns som att man alltid får stå ut med åtminstone en person ute som har ett likadant plagg som en själv. Nu är denna köpt i en ovanlig butik, så det är väl därför jag inte sett någon som har en likadan, och vill gärna ha det så. Förutom Carro då som har en väldigt snarlik.. hihi. 

 



 


Tränat!



Tränat för fullt som vanligt nu efter jobbet. Finns inget roligare. Trots att jag inte övar så förhållandevis mycket på vigheten längre, så känns det skönt att veta att jag är väldigt vig fortfarande. (Bilderna ovan tog jag innan träningen idag. Alltså kallstretchade jag och fick upp benet dit, oj vad min balett-tränare skulle bli stolt om hon såg vad vig jag är from scratch så att säga) Nåja, efter 14 år som dansare ska det väl ändå ge resultat som stannar ett tag.. (;

Visste ni förresten att jag ska ta upp dansen igen i Milano? (Har ju tagit en termins uppehåll för er nya läsare). Hur som helst ska jag nu iväg och sola! 5 veckor sedan sist och jag börjar känna mig som en liten bleekis. Ser dock rätt brun ut på bilderna, men det är väl ljuset..


Bilder från dagen på jobbet idag!

Tog lite bilder i butiken innan jag öppnade imorse. Tänkte att ni skulle få se hur det ser ut där jag jobbar. Men på grund av att det blev så konstigt ljus (jag är inte så bra på det här med inställningar på kameran) så blev det inte så jättemånga tydliga bilder. Så det får bli bilder på moi istället, ha! Men men, här får ni en skymt i alla fall.




 


Koftan som jag har på mig är från butiken, marlboro classics, och ligger på en 1800:- ungefär.


GOOD GIRLS GO BAD

Sitter och skriver för fullt på listan inför imorgon. Riktigt kul att se att ni är så många som OSAr via den här bloggen. Alltså [email protected] för lista fram till 00.00 imorgon fredag. Mellan 23 och 00 har vi en drinkbjudning där Ni är hjärligt välkomna att delta. Det är även då Sthlms snyggaste tjejduo spelar på övervåningen och självklart måste ni komma och dansa med mig till de förbaskat grymma låtar de ska spela.. Jag har såklart varit med och valt ut låtar. Hörde jag Girlpower?



Är du tjej går det bra att du är 90a och uppåt för att OSA. Är du kille behöver du vara något år äldre i alla fall, hi!

// Hälsningar trion! Lidman Bergman Kozlowska




MILANOFLYTTEN ÄR NU SPIKAD!

L-Y-C-K-A , en suck av lättnad, total eufori, tillfreds.. ja min sinnesstämning har då många fantastiska beskrivande ord i nuläget. Vet ni varför?

Min. flytt. till. Milano. blev. precis. KLAR.

Klar i den bemärkelsen att jag har pratat med universitetet där nere, fått precis all information, datum för flytt (väljer just nu mellan ett par) samt alla bokningspapper. Och de väntar nu på mig där nere!! Direkt efter jul bokar jag. Nu är det alltså helt hundra, nej hundratio, att jag drar. Ingen återvändo and I looooooooooooooooove it.

Fy satan vad skönt att jag äntligen vet hur jag ska lägga upp min vistelse där. Jag loggade bara in på internet en liten stund nu när butiken är tom för en stund för att meddela er detta. Berättar mer om hur många lektioner jag skall ha om dagen, var jag kommer att bo, om jag skall ta studielån eller inte och allt sådant lite senare.

Och sedan väntar juristutbildningen i Uppsala. Framtiden känns ljus, och oj vilken underbar känsla det är. Ni följer väl med mig på vägen?

Mammas röst när jag berättade detta var minst sagt splittrad. Men hon är nog glad över att allt är ordnat, inte minst boendebiten som är så svår i Milano.

Kramar från en glaaad Amanda.

Ljuvlig morgon

Med Eros Ramazzotti på hög volym, nybakad baguette och ett strålande humör kände jag att det skulle bli en glad och lättsam dag imorse. Jobb 09.30 - 15.00 (kors i taket?). Inte har jag fått mycket jobbtider i november inte. Dessvärre. Jag har sökt fler jobb febrilt, men alla söker inför julrushen och då behövs jag här. Kanske inte så mycket som jag hoppats på, men förhoppningvis löser det sig på ett eller annat sätt.

Annars är jag mitt uppe i samtal och mailkontakt med ESL språkutbildning. Jag nämnde ju tidigare att det kanske är den vägen jag ska gå. Ta en liten utbildning i Milano utan hemresebiljett, allt för att få ett spikat datum då jag åker. Samt lite stabilitet den första tiden, för att då hinna skapa mer kontakter och dylikt. Det vore nog något. Just nu väntar jag på mail från dem. Pirrigt!

Nej nu ska jag jobba vidare. Men med all sannolikhet hörs vi snart igen. Ni är fina ni läsare. Mycket fina tankar och åsikter har många av er, och jag fortsätter att tacka för de fina mail, kommentarer (både i bloggen och utanför) som jag får näst intill dagligen. Många pussar!




Jag saknar Palma!













Jag är nog inte fullt frisk ändå..

Mitt uppe i en konversation med J på facebook..

Amanda: brb!

25 minuter senare..

Amanda: så!

Johan: gjordes?

Amanda: ne jag gick och gjorde sit-ups och duschade efteråt

Johan: haha du är speciell :):)
gjorde jag också idag. men på gymmet. har inte riktigt kommit dit att jag går iväg mitt i en dialog på face för att göra några sit-ups :):)

Amanda: hahahaha
"Några".. Jag gjorde faktiskt 250

Johan: haha störda jävel.

Detta händer faktiskt rätt ofta. Och jag får alltid samma reaktioner. Det är väl ett sånt här beteende som skiljer sig mellan någon som tränar punkt, och någon som faktiskt är träningsnarkoman. Om sanningen ska fram körde jag både mage, rumpa, lår & armar nu på kvällskvisten. Dagens andra träning med andra ord. Det satt fint!


Skitdag! :(

Ska jag blogga om träning, fredagens fest eller kanske bara dessa typiska vardagsbetraktelser som brukar infinna sig någon gång varje dag i denna blogg? Nej, jag har varit på för dåligt humör hela dagen för att ens orka skriva en rubrik till ett tomt inlägg.

Med en mun som ett upp-och-nervänt U, smutsigt hår och löst åtsittande kläder har jag ikväll tyckt synd om mig själv och den förbannade höstdepression som jag alltid råkar ut för i ett par veckor, någon vecka efter min födelsedag. Trots att jag föredrar det faktum att allt därmed är som vanligt så blir jag förundrad över hur allt kan vara så fel, när man har så mycket att se fram emot.

Inte har jag vågat ringa någon för att tänka på annat heller. Är jag på dåligt humör räcker det med att motpart säger något som blir fel i mina öron och jag hugger som den värsta huggormen. 3 gånger lät jag Carro ringa, både till min mobil och hem. Jag vågade helt enkelt inte svara. Det är inte värt det. Vill inte få något mer att må dåligt över, då det bara kändes som att jag blir oense med varenda en idag. Alla får lida över att jag plötsligt är lika deprimerad som... ja jag alltid är vid den här tiden på året.

Hur som haver, fick jag lägga band på mig själv och höra vad Carro ville då hon ringde för fjärde gången. Efter bara någon minut kom jag på mig själv sittandes med ett stort leende på läpparna, och en värme inom mig som jag ett tag trodde att jag förlorat för gott.

Plötsligt säger Carro något av sina exemplariska, efterföljansvärda för oss vanliga döda och ja.. fullkomligt admirabla och utomordentliga skämt som jag evinnerligen skrattar så jag kiknar åt. Och efteråt utbrister hon glatt:

- Det där kallar jag gapskratt Amanda. Du fick till och med en och annan tår nu va? 

Och bara sådär sitter jag här med en skål fruktsallad, håret uppsatt i en frän knut och njuter av livet i min mjukisdräkt i velour. Ibland är livet bra ändå. 


Vi ses väl?



Ni OSAr som vanligt till [email protected]

Vi har en drinkbjudning mellan 23 och 24, och det är även då Stockholms snyggaste tjejduo spelar på övervåningen. OSA till mig så gäller fri entré fram till 24. Dock rekommenderar jag er att komma till 23 om ni vill ta del av överraskningarna :)

Är du tjej och under 21 (du måste dock ha fyllt 19) går det också bra att OSA till mig.

Och.. glöm inte att sätta på dig den lilla svarta om du är tjej.

Dagens träningstips!



Träning träning träning..
det är vad jag har framför mig idag. Eller.. 7 dagar i veckan är det ju faktiskt det som mina dagar bland annat innehåller. Eftersom att jag tränar så förbaskat mycket så ska jag börja dela med mig av mina hundratals tips till er. Helst skulle jag vilja visa varje övning med bilder, men jag är rädd att bilderna kommer att användas av andra i ett annat syfte. Mig på alla fyra i en kissande hunden ställning liksom. Inte kul om folk ser den i någon annan blogg där det inte framgår att bilden är till ett träningsinlägg..

Hur som helst är det just kissande hunden- övningen som jag ska tipsa er om i detta inlägg. Jag antar att majoriteten av er vet hur den ser ut, och ni har säkert alla testat på den. Detta är en övning jag gör ungefär 4-5 gånger i veckan. Vitsen är att man ska hålla på tills kroppen näst intill faller ihop med denna övning - då kan jag lova er resultat (och en himla massa träningsvärk de nästkommande dagarna).

Man kan göra olika former av kissande hunden. Min favorit är att du står på alla fyra, och så är det jätteviktigt (!) att du inte svankar. Så spänn magen och sparka/kicka XX gånger åt vänster, därefter samma antal åt höger. Använd mer kraft i sparken för varje gång du sparkar, och du får för guds skull inte gå ner med benet/foten i marken mellan sparkarna. Ha på en snabb låt också där du följer tempot i låten med dina sparkar. Viktigt är också att du sparkar helt åt sidan. Sparkar man lite bakåt ger det ingen effekt.

Något jag brukar utmana mig själv efter övningen ovan är att bara stå i positionen med ena benet rakt åt sidan, och liksom veva i små rörelser med benet. Tänk att ni ritar en cirkel med stortån. Där får man ofta kramp, men OJ vilken tight rumpa och fasta lår man får av det. Helt klart en av mina favoritövningar då det kommer till rumpa och lår.

Viktigt att tänka på med dessa hemmaövningar, är två saker.

1. Gör en testomgång en dag och se hur många av varje övning du orkar köra varje gång. Exempelvis brukar jag köra 50 sparkar åt vänster i en omgång, och därefter 50 sparkar åt höger. Sedan står jag i en halv minut med benet i luften åt höger, och en halv minut åt vänster.

Genom att börja räkna på det här viset så presterar du alltid maximalt, och efter någon veckas träning kan du utmana dig själv och öka antalet.

2. Ska du börja träna hemma på det här viset (fortsätter du läsa min blogg och mina kommande träningstips kommer du få ett tiotal-tjugotal övningar att jobba med hemma) är det viktigt att du gör det regelbundet. Börja med ett par gånger i veckan och öka sedan. Detta är en träningsform där man inte kan skylla på att man har för lite tid. Ta en trettio minuter hemma i vardagsrummet och dagens träning är gjord! Att träna någon gång ibland ger inte resultat, så enkelt är det. Men såklart, bättre än ingenting alls är det.


I nästa inlägg kommer säkert en och annan bild från när jag tränat här hemma i alla fall, samt en av mina absoluta favoritövningar. Nämligen: träningsformen vi dansare använder oss av för att få långa slanka muskler i armarna. Problem med såkallat "gäddhäng"? Detta förebygger det bättre än någon annan övning!


Hur gammal är du? I vilken stad bor du?

Jag skulle bli hemskt glad om ni ville avvara en minut åt mig och svara på två frågor till en liten personlig undersökning som jag gör. Allt handlar så mycket om mig hela tiden och nu vill jag veta lite om er. Vi börjar simpelt:

Hur gammal är du? I vilken stad bor du?

Ska bli riktigt kul att veta var svaren kommer att ligga på dessa frågor. Ni gör mig en stor tjänst om ni svarar. Ni kan självklart vara anonyma. Tusen tack. Ni är bäst!



Update: Jag uppdaterar som vanligt igen imorgon bitti. Alltså får ni som ännu inte tagit del av min lilla undersökning kvällen och natten på er att svara, så kör jag igång som vanligt med en massa updates imorgon igen :) Tack igen för hjälpen!

Hemma från stallet!

Hej hopp finisar!

Blir besöksrekord här idag, iih! Vad säger ni, dags att få ännu fler besökare hit nu va? Things are looking good though! Hur som helst har jag nyss avnjutit en förbannat god middag med familjen ( - Joa, boo) Vi är verkligen bortskämda med god mat här hemma. Ett av pappas största intressen är nämligen att laga mat, så jag kan knappt minnas när jag åt vanlig husmanskost senast (vilket i och för sig kan vara riktigt gott ibland). Men eftersom pappa jobbar så flexibelt i och med att han är sin egen chef, så lägger han mycket tid på just matlagning. Riktigt tråkigt att jag inte ärvt det intresset dock..

Annars var jag och red en lektion tidigare. Finns verkligen inget bättre. Jag är en riktig hästtjej och kommer nog alltid att vara. Det fantastiska med ridning är att man kan hålla på med det i stort sett så länge man lever - och även i förhållandevis gammal ålder tävla och vara grym. För oss dansare är det ju verkligen ett bäst-före-datum vilket är tråkigt.

Fick också förfrågan om att köra en drinkbjudning med Victor E.. på Laroy på onsdag. Men på grund av att det blir väldigt kort varsel och att jag vill lägga allt krut på vår fantastiska fredag som är på ingång så fick jag tacka nej. Mina ständiga mass-sms om diverse drinkbjudningar, events och dylikt får ju inte bli fööör många.. ha!

 

Idag har jag varit lite sliten som ni kan se.. Men det får man vara ibland :)

Att leva med ens värdighet i behåll

Det spelar ingen roll om det handlar om vänner som gör bort sig, bekanta som beter sig illa eller killar som leker med en som om man vore en leksak av plast. Genom hela livet kommer man hamna i situationer där man kan välja att blunda för sveken och således undvika konflikter, eller agera.. och därmed välja sig själv.

Jag är en person som värnar om mig själv på ett sätt som inte allt för många gör. Nu vet jag att många av er sitter och tänker Du värnar inte om dig själv, du avgudar och fullkomligt beundrar dig själv. Egenkära jävel. Och vet ni? Ja, det gör jag faktiskt. Jag har lärt mig att göra det. Men jag har ett stort hjärta = mycket plats för att älska.

Bara för att jag älskar mig själv, betyder inte det att jag älskar mina medmänniskor mindre. Snarare tvärtom! Det är inte förrän man lärt sig att älska sig själv, som man kan bli älskad av andra, uppskatta det och således älska tillbaka.

Jag är inte rädd för att be såkallade vänner fara dit pepparn växer om de betett sig illa, eller killar att aldrig mer kontakta mig om de förtjänar det. Jag vet vad jag är värd och låter aldrig någon trampa på mig. Detta är något som jag önskar att alla tjejer fick känna. För är det någonstans man vinner på det är det i relationer, inte minst inom området kärlek och dejting. Av alla de killar jag dejtat/varit tillsammans med så har jag fått höra att de fått sådan respekt för mig som de aldrig haft för tjejer tidigare. Jag har hört sådana skräckhistorier om hur mina "tidigare" killar behandlat tjejer att jag fått ont i magen. Och tjejerna bara blundar för det. Jag har rimliga krav som gäller för killen då jag dejtar honom, och kan han inte hålla sig till dem är han inget jag vill lägga tid på i alla fall - och det låter jag honom få veta.

Utan att gå in för mycket på mitt privatliv har jag nyligen varit med om en situation där en kille jag träffat till och från helt plötsligt slutade höra av sig. Jag blev bokstavligt talat rädd för vad som var anledningen till det, då det hela kom helt oväntat, och försökte ganska febrilt höra av mig och få veta vad fasiken som försiggick. Efter 2 veckor av praktiskt taget halvt sömnlösa nätter fick jag svaret att han blivit rädd för hur långt vi kommit i relationen, då han aldrig upplevt något liknande tidigare. Även om anledningen i sig är helt och hållet godtagbar (inte minst med tanke på den stundande flytten till Milano som faktiskt skrämmer både mina vänner, familj och potentiella dejter), finns det inte i min värld att man är så feg att man slutar höra av sig i ett par veckors rid, bara skita i att svara när någon som överhuvudtaget inte gjort något ont hör av sig, och därmed låter denne bli både orolig och osäker.
Har man någorlunda hjärta (och hjärna?) tar man sig i kragen och berättar hur man känner, och varför man i sådana fall känner att man inte vågar fortsätta det som påbörjats. Man totalignorerar inte helt plötsligt en person man trots allt tycker om, i nästan två veckor. I min värld är det något som jag absolut inte accepterar, och det intresse som en gång funnits där försvinner lika snabbt som det ofta en gång kom.

En annan händelse som skedde nyligen var på facebook. Två tjejer som jag är bekant med satt och drev öppet om mig på den enes wall. De skrev saker om mina bilder, statusar på facebook och dylikt. Möjligen är det värt att nämna att den ena tjejen var på min tjejdrink ett par veckor innan, där hon bokstavligt talat slängde sig om halsen på mig för att kramas.

Hur som helst kände jag i den stunden att jag hade kunnat blunda för deras tragiska beteende och rycka på axlarna åt det hela. Men med tanke på det jag skrivit ovan ville jag agera. Jag skrev en kommentar till deras diskussion i stil med "Fan tjejer, ska ni driva offentligt får ni ju se till att göra det ordentligt. Varför inte i verkligheten nästa gång vi ses? :)" (Ska man trycka ner mig får man se till att ha starkare argument att komma med än hur jag ser ut på bilder). Detta följdes av en "diskussion" med en av tjejerna på facebook där hon ömsom förklarade sig och bad om ursäkt, ömsom gjorde halvtaskiga försök till att stå på sig. Hon försökte även intala mig att hon är världens snällaste tjej och det vet alla som känner henne.

Hela deras försök till att smutskasta mig, svartmålade bara de själva. För ingen människa är så felfri att man har rätt att kasta skit på andra som man överhuvudtaget inte känner. Något som hade kunnat bli något jobbigt för mig, blev i slutändan bara en stor vinst. Tjejerna tog på eget initiativ bort allt de skrivit om mig, (jag antar att de förstod att de själva endast förlorar på ett sådant beteende) och kommentarer till mig om att jag agerat klockrent i situationen avlöste varandra.

I omkring 10 kommentarer försökte dessa tjejer beskriva mig på ett väldigt hånfullt sätt. Det enda som de lyckades beskriva i samband med detta var dem själva. - Som två väldigt osäkra och bittra tjejer som har för mycket fritid.

Skriver förord!

Hej hopp!

Sitter just nu och skriver förordet till min och pappas hästbok. Inte mycket kvar nu! En fyra eller sex sidor till ska vi göra. Därefter besluta om vi ska ge ut den via pappas bokförlag eller samarbeta med något annat.

Jag varvar med att skriva, läsa lite själv i Twilight som snart är utläst och lite senare ska jag ner till stallet och rida en lektion! :) En lugn men skön måndag!




Rensar datorn på "gamla" bilder, enjoy!

haha

Student bagnino

dancingdancing

B?sta v?

Efterfest



Jag och Paulina :)

Me :)

dansgruppen

Fest

mandy :)

F?rkr?

vi :)

bellisen och jag







fest




Någon som såg Eros i Globen häromdagen?

Hej på er!

Var uppe tidigt idag för att åka ut till Sollentuna och träffa min förra ridlärare Susanne och hennes häst Goliat som jag tog hand om i ett par år. Det är nämligen så att jag tillsammans med min pappa, som är författare, ska ge ut hästboken som jag har gjort tillsammans med pappa. Därmed behövs främst Susannes godkännande, då hennes häst är med på många bilder. Vi behöver även ett par till bilder som vi skulle ha tagit idag. Men Susanne fick förhinder, så vi ska ta det senare i veckan istället.

Jag har precis suttit och försökt komma på passande låtar till DJn som skall spela på vårt event Good girls go bad på Magenta på fredag. Snart börjar det nog även bli dags att börja skriva listan. Ni kommer väl? Ni mailar mig som vanligt med fullständigt namn på [email protected] om ni vill ha fritt inträde innan 23.30 om jag inte missminner.

Nu sitter jag och lyssnar på fantastiska Eros Ramazzotti som är min idol nr 1 då det kommer till musik. Längtar så till Italien! Jag gråter floder för att jag missade honom häromdagen då han hade konsert i Globen. Någon av er som var där? Var han lika fantastisk som alltid?


Blivit taggad i lite olika bilder på Facebook..

När jag ser de här bilderna saknar jag varma sommarnätter med en massa glada tjejer. Jag hade precis kommit hem från Palma, brun som en pepparkaka. Tycker helt ärligt inte att det är snyggt att vara så brun. Kontrasten mellan mitt solblekta hår och bruna hy blir så påtaglig. Men såklart älskar jag mitt pigment. En blond neger brukar jag alltid bli kallad för under sommarhalvåret. Kolla mina händer på de två nedersta bilderna. Helt sjukt att en ljus tjej kan bli så brun egentligen.






Vilket land/stad skulle ni helst vilja flytta till?

Jag träffade ju min fina, vackra kusin Hannah och hennes fina Jesper igår. Vi satt i flera timmar på Vetekatten och bara pratade. De två har varit runt i Australien i ett år och de berättade om alla äventyr de varit med om. När jag satt och lyssnade på deras never ending stories där den ena överträffade den andra, blev jag så glad över att jag bestämt mig för att lämna Sverige ett tag också.

Jag kom på mig själv med att sitta med ett stort leende på läpparna under hela fikan, och det var länge sedan jag hade sådan värme i kroppen, endast av att lyssna på någon. De har upplevt så mycket som man bara kan drömma om. Men vem som helst kan göra det, vilket är så underbart. Jag blir alldeles lycklig när jag tänker på deras resa och den resan jag har framför mig.

Jag uppmuntrar verkligen alla att våga ta steget och lämna det trygga, den näst intill banala tillvaron. Jag tror att det ger en så mycket på alla möjliga vis. Man ska passa på medan man kan. Det man får intala sig själv är att Sverige kommer att finnas kvar och likaså ens riktiga vänner. Men det finns så mycket där ute som man går miste om genom att vara bunden till ett land hela livet. Så mycket som man inte hinner uppleva under en tvåveckors resa.

Vart skulle ni helst vilja flytta för ett halvår/år?


.

Melankolisk eller kanske bara likgiltig, tömd på kärnfullhet, eller kanhända överhuvudtaget inget essentiellt. Blir städse så besviken, men aldrig förvånad. Har gemene man börjat acceptera läget, eller bara vant sig vid allmänhetens brist på respekt?

Jag ser tillbaka med vemod och saknad, men vill inte tillbaka. Aldrig har nuet varit så olustigt. Aldrig har blicken i de annars så livfulla ögonen varit så enahanda. Inget smink i världen kan förvandla denna olust till skönhet. Ett ökat behov av bekräftelse är minst sagt evident, ja glasklart.

Kan inte låtsas att allt är bra, att jag är tillfreds, när klumpen i magen bara växer. När besvikelsen är så stor. Aldrig har jag känt mig så otillräcklig. Vad har jag egentligen att komma med när det väl kommer till kritan? När kommer jag bli uppskattad för det som faktiskt betyder något igen?

Känslan av att sitta inne på en tickande bomb blir outhärdlig. Ovissheten rörande om det ens är värt att ta en diskussion eller inte varje gång man blir besviken bryter ner en långsamt men säkert. Jag är trött på att bli besviken. Trött på att man ska bli positivt överraskad de få gånger man stöter på ärlighet. Trött på att man jämt måste spela för att vinna.

Och jag är förbannat trött på att jag spelar med hjärtat varje gång jag ger mig in i leken.

Gårdagen!

Drrrr, hej tjejer och killar!

Ojoj vilken kväll.. Slut som artist någon? Cuz I am. Trots att jag är en tjej som är mycket bra på att finna drama i mitt liv, brukar jag inte låta det ske då jag är ute. Men igår blev det både tårar, tjaffs och drama. Men jag och Alexandra hade trots allt riktigt, riktigt kul. Jag kanske går in på vad som skedde i ett senare inlägg.. Skulle tippa på att jag behöver skriva av mig.

Hur som helst mår jag inte bra idag. Men upp måste jag. Skall hjälpa min elev med matten, så det är bara att gnugga knölarna och sätta igång.





Vi var hur som helst en sväng på Soap bar igår med Fredrik. Därefter Magenta, Ambassadeur och White room.. Sen pratade jag mitt upp i allt med Alexander, killen jag dejtade intensivt i 8 månader, som jag inte pratat med på jag vet inte hur många veckor. Men som sagt, kanske tar jag det som skedde senare, kanske inte.. Vi hörs hur som sen!

Australien 1 år

Nu ska jag iväg till centralen och möta upp min fina kusin Hannah och hennes Jesper som varit i Australien i hela ett år. Som jag saknat henne! Ska nästan bli overkligt att se de igen. Och få höra allt om deras äventyr! Jag måste få i mig lunch också, så bäst att sticka nu. Ha det fint så länge!


Utgång igår!

Hej mina vänner!

Jag vet inte riktigt vad det var igår men jag hade inte jättekul, trots en massa dans och galenheter. Visst gick det i omgångar, men väl hemma önskade jag nästan att jag stannat hemma istället. Tror det är den årliga höstdepressionen som börjar göra sig påmind..:( Hoppas verkligen att jag får roligare ikväll.

Hur som helst startade vi faktiskt på Grodan Sergel igår, där vi alla nog hade som roligast. Visningen Walk of fame (shame?) med bland annat nattklubbscheferna på podiet var riktigt kul att se. Härligt med människor som bjuder på sig själva, även om vissa var mer seriösa än andra .. ;)

Sedan vidare till Magenta, Laroy och till sist Ambassadeur. Körde helt nyktert igår vilket jag som vanligt tackar för dagen efter. Blir så förbaskat bakis varje gång jag dricker, även om det inte handlar om några stora mängder.




Tack Felicia!

Tog ju lite bilder igår i samband med födelsedagsfikan med gulliga Felicia. Osminkad och härlig, därav blygheten på bilderna, hi! Sedan så har jag bilder på de fantastiska presenter som jag fick av denna fina tjej. Rosettörhängen i guld samt det kända "humanity-armbandet" som många kändisar i Hollywood använder, sen går en stor del av pengarna till välgörenhet. Båda från NK, mitt i prick blev det Felicia. Tusen tack igen!

  




Dessa är så mycket jag det går att bli. Rosettörhängen i guld och swarovski-kristaller.


Armandet görs inte riktigt rättvisa på bilden. Men det är i rosa läder och det står en massa fina budskap på. Så lindar man det liksom några varv runt handleden. Love it!


Powerwalks

Hejhej!

Kom nyss hem från
veckans andra powerwalk i Alexandras sällskap. Det är verkligen inte kul att överhuvudtaget vara ute i det här tråkiga och fruktansvärt kalla vädret. Men att röra på sig måste man ändå göra. Det glömmer ni väl inte? Skönt med deffwalks ändå, oavsett klimat!

Ikväll vankas det utgång. En nykter och lugn sådan, med start på Bon Palais galafast med Louise, eftersom de firar ett år. Sen ska jag möta upp Carro&Paulina en sväng. Det blir nog en trevlig kväll :)

Svar på kommentar!

Amanda, lägg tiden som du beundrar dig själv på, på att göra något vettigt istället.Det finns ingen anledning till att behöva bekräfta dig själv om och om och om igen. Du är söt!. Dessutom är det inte någon bedrift att vara snygg. Visst kan man underhålla sig själv genom träning och att äta rätt men om man verkligen vill vara unik ska man utveckla något som är speciellt för just en själv.

Jag tar upp den här kommentaren i ett helt inlägg av den enkla anledningen att den upprörde mig, något förbaskat mycket. För det första måste jag poängtera för sjuttioelfte gången att jag inte driver en blogg för att få fram vilken seriös och intellektuell människa jag är. Något som visserligen förhoppningsvis framkommer kontinuerligt i den här bloggen ändå - för er som är mottagliga för det, men det är inte där huvudfokus ligger.

Hur som helst driver jag en blogg som jag trots allt vill ha en del läsare till. Jag vill för det mesta skriva om lättsamma saker som underhåller och roar er läsare. Framför allt för att jag själv ska ha någonstans att fly då jag vill släppa det tunga som jag och ja.. gemene man har på sina axlar dagligen - och få vara lite ytlig och lättsam i något av en låtsasvärld. På vilket sätt mina inlägg roar är självklart olika. Kanske inte alltid till min fördel, men för mig gör det liksom ingenting så länge jag är medveten om det. Men då och då speglar inläggen min sanna sida där de berör framtidsplaner, mål, prestationer och diverse djupa tankar och dylikt. En sida som i verkligheten speglar min person till det maximala - i bloggen bara till en liten del. Varför, har jag förklarat åtskilliga gånger.

Men uppdaterar jag då inlägg under en hel dag där alla kanhända berör ytligheter, får ni inte tro att det är vad som rör sig i mitt huvud den dagen - eller till och med var dag, som läsaren ovan verkar tro. Hade det stämt hade jag inte kunnat sitta här med den framtiden inom juridiken jag förhoppningsvis har framför mig, de toppbetygen från ett av Sveriges tuffaste gymnasium jag har med mig, de lovorden jag har från tränare inom dans och ridning, samt de fantastiska vänner som jag omges av och de fina band jag har med min familj.

Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag har en förhållandevis slapp termin nu (allt är visserligen relativt). Men för att öppna mig själv kanske för mycket nu, beror det på att jag inte ska gå in i väggen eller få magsår. Något som jag varit millimter-nära att göra i redan såhär ung ålder. Efter tre förbannat tuffa år på VRG, sju dagars dans- och ridträningar i veckan på hög nivå och att alltid behöva prestera maximalt, var jag tvungen att ta en termin off - från allt. Och att som 18åring (var jag då) ta ett sådant beslut - att ta ett avbvrott från allt man älskar och det som gör en till den man är idag - för sin hälsas skull - är inte lätt, och således en bedrift i sig.

I samband med att 2010 börjar, kommer mitt liv att bli vad det har varit. Fullt upp från att jag går upp, till jag går och lägger mig. Ett behov av att överträffa mig själv i allt jag gör. Och är det något jag tror på, så är det mig själv och min drivkraft. Tar jag mig an något, så ser jag alltid till att klara det med bravur. Men eftersom jag då unnar mig själv en termin i mitt liv att varva ner lite och bara vara, kan väl jag då för guds skull få göra det, utan att få meningar kastade efter mig som att jag borde ägna mitt liv åt något vettigare? Ska du komma och säga att mitt utseende är min enda bedrift är du jävligt fel ute. Ska jag likställa min kompetens och mina kunskaper - med det utseende jag har att komma med - är jag tamejfan en av världens fulaste tjejer.

Jag vill sedan avsluta mitt skrämmande långa inlägg med ett stycke skrivet personligt till Dig som kommenterar. Du tycker att jag ska ägna min tid åt något vettigare. Tycker Du att du gör något vettigt av ditt liv, som väljer att lägga en liten del av det på att kritisera någon du uppenbarligen inte känner överhuvudtaget?


Fantastiska presenter!

Ledsen för dålig uppdatering såhär på kvällskvisten. Kvällen startade med en mysig fika med en väldigt mysig vän Felicia. Vi tog en varm choklad (finally!) på Ett litet hak. Denna söta tjej hade med sig lite försenade födelsedagspresenter till mig samt ett väldigt fint skrivet kort. Jag skall ta bilderna på de otroligt fina presenterna imorgon så får ni se. Men ett armband och ett par rosettörhängen i guld och kristaller. Jag vet inte vad mer jag ska säga än att jag faktiskt blev riktigt rörd.

Efter fikan blev jag upphämtad av brodern min Sebastian samt mami. Vi åkte och hyrde Änglar och Demoner -  uppföljaren till Da vinci-koden. En film som utspelar sig i Rom, närmare bestämt Vatikanen. Man får följa sökandet efter uråldriga ledtrådar under en färd genom Rom i jakten på fyra kardinaler som kidnappats av det hemliga brödrarskapet Illuminati. Riktigt spännande film!

Nu ska jag ta upp en kommentar här i bloggen innan läggdags som faktiskt upprörde mig riktigt ordentligt.


Vilken är finast?

Sitter och tittar på bilderna som jag tagit med Armand. Jag tycker bara mer och mer om dem för varje gång jag tittar på dem. Får man säga så? Jaja, jag gör det i alla fall. Jag älskar det faktum att de är helt oredigerade. Det visar att med rätt ljus, fotograf och samarbete mellan fotograf och modell så kan man uppnå riktigt fina bilder. Bilder som faktiskt speglar mitt riktiga utseende. Läppar, näsa, panna.. ja allt är i den storlek och form som det är i verkligheten. Jag bad om att inte redigera en enda bild. Jag vet inte vad det är med mig och just redigering. Men jag har så svårt för att tycka om en bild som jag vet är redigerad. Då är ju bilden inte 100% jag. Och jag har svårt att vara stolt över något som någon har finjusterat för att jag ska bli snyggare på bilden. Därför älskar jag dessa bilder. Inte ens ljuset är redigerat på bilden, utan detta var ett ljus Armand skapade i studion med diverse lampor, paraplyliknande saker och så vidare. Fem favoriter just nu:












Vilken tycker ni är finast? (1, 2, 3, 4 eller 5?)

Milano över nyår?

Hej hopp!

Har fortfarande så förbaskat svårt att somna på nätterna, vilket resulterar i en alldeles för trött Amanda om dagarna. Idag har jag inte så mycket planerat mer än att jag ska träffa Felicia lite senare för en långfika. Det ska bli riktigt mysigt. Hon proppsar på utgång, men jag är verkligen inte sugen. Det får bli i helgen istället.

Jag har bestämt mig för att jag vill fira nyår i Milano i år. Jag skulle ju ha gjort det förra året med Michael, men förhållandet hann ta slut veckan innan.  Så nu har jag tänkt det länge, men bestämde mig i samband med att jag insett att hälften av mina vänner inte kommer att vara i Sverige under nyår. Min bror Joakim och Signe skall även fira där. Nu fattas bara vem jag ska åka med.. hihi. Carlos tjatar på att det är han som ska bjuda ner mig och att jag ska bo hos honom. Men nja jag vet inte.. känns säkrast att bo på hotell med en tjejkompis och så kommer jag med all sannolikhet att umgås med honom och hans skrämmande snygga vänner där nere.

Vi hörs lite senare. Puss på er!

Vad tycker ni om min snygga frisyr? ;)



Såhär sätter jag alltid upp mitt hår när jag sminkar mig. Ser ju alldeles förträffligt ut :)..


Pics

Väldigt illa sminkad idag ser jag nu. Alldeles fläckig av solpudret :( Jaja, laddar upp lite pics ändå. Missa inte prins Skalman lite längre ner, hihi.






Ser ni min lille prins i hans hus? :)


Tapas & Bröllopsfotografen!

Vilken mysig kväll jag och Filippa har haft! Med start på Mamas&Tapas i ett par timmar, begav vi oss sedan mot biografen Saga för att se Bröllopsfotografen. En väldigt annorlunda, rak och helt fantastisk film. Jag tyckte om den starkt. Enligt mina erfarenheter av bekantas syn på denna film så antingen hatar man eller älskar den. Har någon av er sett den? Hiss/diss?

Hur som helst. Tack Filippa för en supermysig kväll. Jag älskar dig som om du vore min syster, och det är ingen överdrift.


Onsdag

Hej på er!

Imorse vaknade jag med halsont utan dess like. Mami har gått runt med en förkylning och det fattas väl bara att jag ska bli smittad, blä. Men jag ska bara ta det lugnt nu på dagen så går det förhoppningsvis över. Länge sen jag var sjuk nu.

Nu ska jag ringa lite samtal angående fredagen den 20e. Därefter ska jag smått börja göra mig iordning och kanske hinna ta lite bilder, hihi. Som ni har märkt tycker jag att det är ganska kul att ta bilder på mig själv. Det där lät fel, men jag kan i alla fall erkänna det :)

Senare blir det tapasmiddag med Filippa på favoritrestaurangen då det gäller tapas på Kungsholmen. Sen så blir det bio. En riktigt mysig onsdag med andra ord. Vi hörs snart igen!

Update:



Innan jag hoppar in i duschen nu får det bli ett litet träningspass här hemma i alla fall. Jag har som vanligt satt upp ett träningsschema för veckan. Idag står styrka på schemat. Jag ska ta det lugnt eftersom jag har ont i halsen, men träna igenom kroppen från topp till tå ska ändå göras. På med partymusiken på högsta volym så kör vi. Är ni med mig?

Posing with my new phone!

Hej babes! Ska alldeles strax sova. Har kommit in i någon period där jag har jättesvårt för att somna på nätterna. Det kom i samband med att jag vaccinerat mig, hjälp ?! Hur som helst sitter jag just nu och lägger in en massa kontakter i min nya mobil. Alla kunde nämligen inte kopieras = ett himla onödigt jobb blev det. Nåväl. Här får ni bilder på skönheten. Ni får stå ut med mitt osminkade ansikte.



 

Yes, det rosa flickrummet har jag kvar. Den lilla flickan inom mig trivs bäst så :)


GOOD GIRLS GO BAD @ MAGENTA 20/11

Och äntligen kan vi släppa bomben. Mina damer och herrar, ladies and gentlemen, skriv för guds skull upp fredagen den 20e november i era kalendrar. Då kommer världens bästa Magenta att bli ännu bättre. Då kommer jag och de oslagbara tjejer som ni kan se på bild nedan att framkalla ett klimat på Magenta av sällan skådat slag. Mer info kommer inom kort! Detta vill ni inte missa.





Ni är helt underbara!

Nyligen hemkommen från en rask långpromenad med Alexandra och hennes fina hund Sigge runt Råstasjön. Där på slutet blev det så mörkt att vi gick runt och höll varandra i handen, ha! Vi (läs: jag) blev visst lite rädda. Hihi. Känns bra att ha fått frisk luft och kvalitetstid med en väldigt fin vän. Utgång på lördag med henne också :)

Nu ska jag hoppa in i duschen
och sen väntas möte med två andra sötnosar, nämligen Caroline och Paulina. En del av bakgrundsarbetet till den 20e skall fixas och jag skall äntligen få min varma choklad. Mums! Sen så har jag precis bokat in att gå ut och äta och gå på bio med Filippa imorgon kväll. Mys mys mys!

Från en sak till en helt annan. Mail från er läsare går minst sagt i perioder. Men även om jag inte får ett överflöd av kommentarer på bloggen, så har jag väldigt mycket mail från er läsare. Långa, djupa mail där ni förklarar hur jag har hjälpt er, inspirerat er, eller helt enkelt bara fungerar som en förebild för er. Jag blir helt varm i kroppen när jag läser mail likt dessa - och svarar alltid såfort jag läst det.

Att tjejer runt om i Sverige sätter sig ner och skriver ett helt A4 innehållande fina ord till mig känns helt ofattbart. Jag är verkligen lyckligt lottad som får ta del av så fina människors tankar och åsikter. Att kunna ge en annan tjej komplimanger och visa sin uppskattning tyder på att man är väldigt säker och stark i sig själv, något som jag beundrar stort. Jag uppskattar verkligen den privata kontakt jag får ha med så många läsare via min bloggmail.

Är det något ni funderar kring eller vill ni bara skriva av er och ha någon som läser och ger respons:

[email protected]

Citat från Carro:

Jag och Paulina kände att det var dags för Amanda att lära sig lite fashionpooser. Hon måste variera sina vanliga tänkte vi...


Nå, vad tycks? Ska jag byta ut mina välarbetade vinklar och poser mot denna? Hiss/diss? ;)

Tisdag!

Hejhej!

Tisdag idag. Inget jobb idag, utan snart är det dags för lunch och därefter blir det powerwalka förhoppningsvis en mil med bästa Alexandra. En varm choklad därefter blir det såklart. Ikväll väntas möte med bästa trion Caroline och Paulina för något som smäller big time den 20e november på Magenta.. Det datumet kan ni skriva upp i era kalendrar redan nu.

Annars idag har andra möten bokats, mail skickats, lekt med min nya mobil som jag fullkomligt älskar och så har jag såklaaart pratat redan tre gånger med min andra halva fröken Lidman. Vi brukar skämta om att vi har varandras händelser, möten et cetera i våra egna kalendrar också. Haha, jag vet nog det mesta som händer i denna dams liv skulle jag tro.

På återseende!

8e november

I och med att det var igår, i söndags, som jag fyllde så firade vi självklart då också. Dock bad jag om att bara få fira med familjen i lugn och ro. Dels var jag lite trött från lördagen, och dels ville jag faktiskt bara ha en lugn och fin födelsedagsmiddag med mina närmsta. Sådan kvalitetstid värdesätter jag högt. Blir ju inte allt för ofta hela familjen är samlad. Min brors Signe var självklart välkommen också :)















Jag är supernöjd med mina presenter. Tacksam är det minsta jag är. Trots att jag fyllde 19, en ojämn och ganska oviktig ålder enligt de flesta, så fick jag en himla fina presenter. En blackberryliknande Nokia. (valde mellan en sådan och en blackberry, men tyckte denna vita som jag fick var finast), konsertbiljetter till gamla favoriterna BSB samt älskade KENT, Kents nya skiva, high heels, pengar et cetera.



(Fast i vit)



Det är enormt mycket kärlek i min familj, något som syns lång väg - inte minst på bilderna. Denna never ending love är något som verkligen smittat av sig på mig som på person. Jag får alltid höra att jag är en väldigt känslosam (temperamentsfull..?) och kärleksfull person. På gott och ont är det. Men känslosjälar är för mig så mycket mer levande än människor som varken tänker eller känner så värst mycket.

Man är bara 19 och odödlig en gång

Hur mycket jag än älskar Sverige och speciellt Stockholm, känner jag starkare än någonsin att jag vill komma härifrån. Efter jul sticker jag. Även om boende inte är fixat så tänker jag boka en enkelbiljett, så får jag i sådana fall bo på hotell tills det löser sig. Jag tror att det är så jag måste gå till väga för att inte få kalla fötter; bara boka en enkelbiljett och sen får resten lösa sig bäst det vill. Bekanta där nere har jag som kan hjälpa mig. Jag sitter nu och tittar på språkresor för att få en liten hjälp på traven. Kanske är det den vägen jag skall gå? Och sedan stanna kvar några månader när kursen är avslutad.

Hela tiden har jag vetat att jag måste ta en termin off efter gymnasiet. En termin med mycket luckor i kalendern, så att säga. Jag har nog haft mer aktiviteter och prestationsångest under mina senaste år, än vad många har under en halv livstid. Jag har njutit av all ledighet, fram till nu. Jag har fått den vilan som jag behövde. Nu vill jag utforska världen. Starta mitt liv som vuxen. Ett liv där jag ska överträffa mig själv i allt jag gör. Göra mig själv stolt, ty det är inte längre omöjligt. Jag vill inte vara den som i så ung ålder är fast på ett och samma jobb år ut och år in. Sedan står man där då det är för sent. Somliga säger att det aldrig blir för sent. Men tro mig, du vill inte åka 30 år gammal till Milano, Paris, London.. och knyta kontakter som du stolt kan berätta för vännerna i Sverige, festa som om det inte fanns någon morgondag, leva som om varje dag vore den sista.. och blir sådär hopplöst förälskad som man bara kan bli i en semesterflirt utomlands.

Jag gör allt jag kan för att inte bli för fast här i Stockholm. Kommer jag för nära någon.. och här pratar vi inte vänner, blir det numer antingen han eller jag som tvingas backa. Milano klingar i det fallet illa, hos oss båda. Känslor dyker som alltid upp när det är som mest otajmat, då man som minst vill ha ett förhållande. Det gör ont, men jag har inget val. Jag avslutade något som överlag var väldigt fint i somras, av den anledningen att det började bli så seriöst att min dröm - flytten till Milano i ett halvår - blev hotad. Vi skulle precis bli tillsammans, och jag kände på mig att känslorna bara skulle växa och till slut skulle jag banga min dröm. Drömmen jag haft i fem års tid. Och jag tänker inte låta någon kille stå i vägen för mina drömmar. Ett val som jag är otroligt stolt över.

Det är så typiskt tjejer att lägga sig raklång och lägga ner allt såfort de blir kära. Men det är inte min melodi. Det ska det aldrig bli. Inte heller idag då det är kallt, mörkt och längtan efter att dela kvällarna med någon blir så hög. Men jag ska vara ensam. Någon vis person sa en gång att ensam är stark. Jag vågar helt enkelt inte fortsätta det som påbörjats, vågar inte låta mitt hjärta slå sådär fort som det bara gör då man träffar någon väldigt speciell. Milano är viktigare. Min dröm är viktigare. Man är bara 19 och odödlig en gång.


Mitt födelsedagsfirande!

Nu när ni fått första delen bilder från mitt firande tänkte jag lite mer utförligt berätta om kvällen i lördags. Till min hjälp lånar jag Carros lista från hennes blogg:

- God italiensk middag med 10 tjejer
- Snapsvisor och lite för många drinkar
- Klackarna i taket på Magenta
- För mycket isbitar innanför klänningen
- Shotrace på White
- Dans på borden på White
- Neddränkt i champagne

Så, kvällen startade alltså hos mig runt sju. Jag saknade några av mina närmsta, annars var gänget komplett. Alla fick en välkomstdrink i form av ett nytt rosé-champagne på marknaden. Därefter tog Carro&Paulina tag i lekdelen och ville göra en repris från min artonårsdag, nämligen att alla ska få ett uppdrag som man ska utföra under middagen. Exempel på uppdrag är att någon en gång i halvtimmen ska plinga i glaset och hålla ett tal i valfritt ämne, ställa sig på stolen mitt under middagen och köra robotdansen och få med alla andra, promota Stureplan och framhäva sig själv som en fullfjädrad stureplansikon, köra snapsvisor et cetera, et cetera.

Efter många, många skålar, underbara presenter (mycket underkläder från mina tjejer.. hmm ;) diverse lekar, en otroligt god italiensk middag och andra trevligheter var vi alla mätta och lagom runda om fötterna. Taxibilar tog oss till Magenta där ett drinkbord för mitt sällskap var ordnat. Tack igen Magenta (Jesper, Micke och Elias) för detta! Det underbara kvällen till ära var att stämningen var på topp kvällen igenom. Ofta splittras gäng sen när man kommer ut, eller så brukar alltid något hända som drar ner stämningen lite. Men vi var alla helt galna och supertaggade kvällen igenom. Jag har nog aldrig varit med om ett så fullt och glatt Magenta. Inte ens nattklubbscheferna kunde hålla sig ifrån att fira :)

Även stort tack till Mille som ordnade att mitt sällskap kunde komma in på White snabbt, enkelt och smärtfritt. Där blev det bord med ovannämnda killar + en massa andra. Det dansades på bord, vi var totalt nerdränkta i champagne och vi alla hade verkligen sjukt kul. Blev bjuden på x antal shotrace och supergulliga killar som jag aldrig sett tidigare kom fram och berömde mig för bloggen, riktigt kul! Vi alla stannade hur som helst mer eller mindre till stängning. Tusen tack för ett underbart födelsedagsfirande.

Baby are you down down down

Har nyss kommit hem från en långlunch med papi. Nu vankas det trääning, iih! Hemmaträning.. I'm addicted! Låten i rubriken är ju för övrigt så äckligt grym. Att träna till den är inte fy skam. Fan att det ska bli så mörkt snabbt. Jag vågar inte gå ut och springa själv när det hinner bli mörkt ute innan man är tillbaka. Boo :(


Shoe girl (; Fick ett par riktigt fina skor :)


Tack mina bästa för världens finaste födelsedag!

Puhh, nu har jag suttit med bilderna alldeles för länge. Mitt internet har varit seeegast idag. Nåväl, nu är majoriteten av bilderna uppe i alla fall. Jag börjar med att lägga upp bilderna från gårdagens firande först. Så får ni bilderna från dagens firande imorgon :) En utförlig förklaring om kvällen kommer också. Men tills dess låter jag bilderna tala för sig själva, vilket de gör ganska bra.












Tjejerna fixar lappar till de andra tjejerna om vad var och en har för uppdrag under middagen. Pinsamt värre..






































































19 imorgon!!!!!!!

PARTYYYYYYYYY! Nu ska jag fortsätta fixa här hemma tills alla tjejer kommer hit om ett par timmar. Jag kommer inte blogga något mer förrän imorgon då ni även kommer få en massa bilder från kvällen och natten. Glöm inte att gratta mig imorgon :) PUSS!



NU KÖÖÖR VI!

Fredagsmys

Jag är som sagt hemma ikväll. Den enda som saknas är min underbara Joa, annars är vi hela familjen samlade. Idol är det som gäller för fulla muggar. Till det har vi ätit naturgodis och dessert, mums! Snart ska jag städa lite inför morgondagen. 13 härliga tjejer blir vi. Jag är jätteledsen att Ebba som är i Kina inte kan komma, samt Saga som visserligen möter upp oss lite senare. Jaja, snart blir det lite hemmaträning. Sebbe retades och sa att jag har fått en liten mage. Trots att jag vet att han driver just för att jag är sådan träningsnarkoman och föör mån om att alltid vara slank och fin så blir jag ännu mer sporrad till att träna. Som om det inte var tillräckligt redan..

Tidigare idag så gick mötet super. Det gick till och med så bra att premiärdatum har satts och när det närmar sig så får ni veta vad det gäller. Inget ni vill missa kan jag lova. Sedan gav jag mig ut på klänningsjakt alldeles ensam, man får mest gjort då. Men tjejkompisarna med i telefonen i varje provhytt blev det såklart. Som alltid fick jag stå alldeles för länge och försöka välja klänning till imorgon. Jag fastnade nämligen för tre stycken väldigt, väldigt snygga men olika klänningar. Det var så svårt att välja att jag fick ringa dit mami och papi. Vilken det blev får ni se imorgon.

Mitt uppe i allt kom butikschefen fram och bjöd ut mig på dejt. Inte riktigt min typ av kille så jag svarade snällt att jag har pojkvän. (Något som jag at the moment verkligen inte har.. men ni vet, en enkel utväg då han vågat sig fram och fråga.) Annat är det med självsäkra pojkspolingar som lämnar en lapp med nummer och minst sagt är redo att spika datum. Då kommer den elaka Amanda fram som fäller någon, enligt mig, klockren kommentar ;) Mina tjejkompisar brukar säga att jag är för ärlig och dissig mot killar generellt sett, men jag resonerar som så att jag bara gör dem en tjänst i långa loppet.

 

Erik, vill du gifta dig med mig?

Från första programmet jag såg denna kille föll jag pladask. Vilken röst. Klass-skillnad i Idol så det skriker om det. Erik Grönwall, vill du gifta dig med mig?


Me today :)





Dags för möte!

Hej alla sockertoppar!

Jag gick och lade mig vid halv tio igår. Mådde som skrivet i föregående inlägg inte alls bra efter vaccinsprutan. Men idag känns det bättre, vågar dock inte ropa hej än. Nu börjar ju helgen, vilket innebär att vi ska fira en artonåring som fyller 19! Yey!

Idag ska jag leta födelsedagsklänning, städa här hemma till imorgon och på söndag samt framför allt gå på ett till möte. Riktigt roligt att gå på möten ang. fester, events och dylikt. Det är så långt ifrån vad jag kommer att hålla på med i framtiden som det bara går, att jag får passa på att njuta lite av det nu.

Allt är som vanligt jättehemligt, men går det här igenom så kommer ni såklart få reda på allt. Angående Cafét blev det av flera anledningar struligt och de ville att vi skulle köra Collage onsdagar med Kenza istället. Det är tanken i alla fall.

Sen så har vi TJEJKONTORET på Magenta som tanken är att jag ska vara med och köra. Dock är premiärkvällen ikväll, vilken jag tyvärr inte kan närvara på då jag bara skall vara hemma och vila upp mig inför morgondagen. Men nästa gång så!

Nu ska jag göra mig iordning, men vi hörs lite senare som vanligt. Stor puss!

Dejten med min tandläkare..

Kul med så positiv respons på förra inlägget. Visserligen blev det rätt liten respons här på bloggen, men som bloggerska får man ju även kommentarer utanför själva bloggen. Det värmer minst lika mycket!

Hur som helst, jag har då mått bättre.. Ligger och smsar med Alexandra som även hon fått dessa hemska biverkningar av vaccinet. Feber och yrsel. Rena rama influensasymptom. Jag är helt däckad, och har så varit precis hela dagen. Men enligt de kunniga inom ämnet ska det försvinna efter någon dag, så vi får hoppas att det stämmer.

Angående lagningen av mitt hål tidigare idag så var det rena barnleken. Oj, vad folk har hållit på och skrämt upp mig i onödan alltså. Min råsnygga tandläkare insisterade absolut på att jag skulle köra på bedövning. När han står där med sprutan i min mun frågar jag efter ett tag om han inte ska spruta in bedövningen. Då svarar han att han precis är klar, varpå jag säger att han måste sprutat vid sidan om för jag kände inte ens ett litet stick. Men med ens kände jag hur halva ansiktet svullnade upp, så på något konstigt vänster hade bedövningen kommit in i alla fall.

Själva borrandet sen kändes överhuvudtaget inte. Det jag istället låg och funderade på var vilken fruktansvärd dejt jag fick gå igenom med min snygge karl till tandläkare. Då tänker ni Men dejt? Ett tandläkarbesök kan du väl ändå inte kalla för dejt?! Enligt wikipedia innebär dejting att människor träffas för att se hur bra de "matchar", dvs hur bra de passar ihop. För att göra det får man hitta på någon aktivitet tillsammans. Jag och Dani bestämde oss helt enkelt för att ses över lite hål-lagning, och det gick onekligen bra för vi ska ses den 9e december 14.05 igen.

Amanda behöver skriva av sig..

Jag brukar ta det ganska lugnt gällande att gå ut med allt för privata angelägenheter i den här bloggen. Gäller det bara mig brukar jag vara lite generösare, men så fort fler parter är inblandade, vilket det ofta är, håller jag ofta igen med vissa händelser trots att man i stundens hetta inte vill något hellre än att skriva av sig. - Och få respons på det man säger, gärna från någon som man inte känner som därmed kan vara objektiv.

Men nu har saker gått till en himla överdrift och jag behöver skriva av mig. Se scenariot att kontakten sägs upp mellan dig och en vän som du stått rätt nära. Ni har inte känt varandra så länge att ni har en drös gemensamma vänner, men tillräckligt länge för att kontakter knutits era gemensamma vänner emellan och ni alla har fått mer eller mindre individuella och personliga relationer till varandra. För mig, men kanske är jag helt ute och cyklar, finns det inte att man ställer sig på någons sida i ett tjaffs där båda parter är.. ja låt säga över 10 år gamla i alla fall. Det känns bara så lågstadienivå på allt, såvida det inte handlar om att sno någons pojkvän eller liknande. Då kan jag förstå att extremt starka känslor blossas upp.

Och självklart kommer man alltid backas upp av ens närmsta. De som känner Dig bäst kommer ju med all sannolikhet att backa upp dig i vått och torrt - om så behövs. Men hela den här grejen att man ska säga till sina vänner Är du en riktig vän ska du ställa dig på min sida och inte umgås eller prata med X, har jag aldrig förstått mig på. Är det riktiga vänner det handlar om ska man kunna lita på att ens nära vänner inte säger något till ens ovän som man inte vill. Men vad f*n gör det om man som nära vän till någon hälsar på dennes ovän, har kontakt eller ja.. bara pratar om sådant som överhuvudtaget inte har med de två parternas bråk att göra?

Bråkar jag med någon, något som visserligen händer ytterst sällan. All dramatik jag fått stå ut med den senaste tiden är jag verkligen inte van vid. Det är också ett tecken på att det är fel umgängeskrets man tillbringat tid i.. I mitt fall har det visserligen bara handlat om ytligheter som i festsammanhang. Hur som helst, bråkar jag med någon så skulle jag aldrig be mina vänner att inte prata med tjejen jag bråkat med för att de ska visa att de står på min sida. Jag är säkrare på mina vänner än så. Och vad gör det om mina vänner hälsar eller någon gång träffar personen som jag är ovän med? Det är ju inte så att mina vänner har något otalt med personen jag är oense med.

Något farligt med att välja sida, är också att du ofta inte har pratat något alls med personen du avsäger dig kontakten med. Du har bara hört en parts version, och vi alla vet att om man bara lyssnar på en version och därefter gör ett val, så är man så subjektiv och naiv det bara går att bli. Varför mina vänner helst inte ens uttalar sig om det här tjaffset som jag då är mitt i, är för att de bara hört min version. Det här må vara ett undantagsfall där det är rätt uppenbart vem som står för den onödiga dramatiken. Men jag beundrar dem för att de stöttar mig, utan att höja mig till skyarna och säga hur rätt jag gjort och hur fel personen jag är ovän med gjort. De är medvetna om att de endast hört min version, och precis som jag skulle ha gjort i deras sits, känner de att man inte har tillräckligt med kött på benen för att uttala sig. Än mindre kött på benen att ta ställning.

Personer som ber sina vänner att säga upp kontakten med någon de själva bråkar med på det här sättet, tycker jag bara synd om. Osäkerheten och bekräftelsen man söker om att man inte kommer bli lämnad ensam lyser igenom och min sympati för dessa människor är genuin och stark. De människor som dock tillåter sig slicka någons röv, och som för någon annans skull säger upp kontakten med någon som de trots allt har hunnit få en individuell relation med, och säger upp kontakten med denne för att den personen är ovän med min bästa vän är ingenting i mina ögon. Det är sådana små människor som senare skulle komma krypandes tillbaka den dag de två ovännerna eventuellt skulle bli vänner igen. Sådana människor som jag skulle skratta i ansiktet och vända på klacken för efter en hundradels sekund. Människor som helt saknar egen vilja och lite stake i sig.



Aldrig har jag uppskattat mina fina, starka och fantastiska vänner så mycket.

Bilder från igår, enjoy!


Pannkakor steks av Paulina innan utgång. ...Notera innan..


Jag leker med Michael. Okej.. jag leker med mig själv.


Locka med sylt :) Vovvisen gömmer sig.. skulle jag också gjort






Carros kommentar precis innan bilden tas: "Var är ansiktet någonstans?!"


No comments..

 

 







Tack för en trevlig kväll tjejer!


Dags för tandläkarbesök :(

Hej hopp!

Kvällen igår var supertrevlig hos Paulina. När jag lägger upp bilderna om ett par timmar får ni bildbevis på det :) När vi rörde oss in mot city och närmare bestämt Laroy hade vi dock inte lika kul. Det var rätt tomt där, milt sagt. Jag åkte nog hem efter fem minuter. Tjejerna drog vidare till Village. Eftersom jag ska till tandläkaren om en timme, eller det är då jag ligger där i den hemska stolen, så kände jag att jag behövde sova hyffsat tidigt igår. Om jag fortfarande har ont i armen? SOM F*N! Och Paulina, NEJ jag är ingen *hopp* pussy.

Jag tog en massa bilder igår som jag lägger upp när jag kommer hem igen. Det blir nog en himla massa updates idag eftersom jag måste vila hela dagen med min dunderbedövning som jag ska få, blää!

Laroy igår, bild lånad från Stureplan.se


Nu drar vi från Hammarby sjöstad!

Tjejerna har druckit vin, medan jag har druckit vatten. Paulina din äckliga energidryck räknas inte. Det blir en kort visit ut för mig idag. Jag har förbaskat ont i armen efter vaccinet, men de sa att det var vanligt att få efter. Imorgon ska jag laga min första tand. Självklart ska alla skrämma upp mig till tusen, så vete fan om jag vågar ta mig dit imorgon. Möjligtvis gör jag det bara tack vare att min nya tandläkare visat sig vara ruskigt snygg. Fast.. att ligga med gapande mun första dejten är ju ingen höjdare. 
Kameran följer med ikväll! Bilder på håret kommer lite senare alternativt imorgon bitti :) På bilden ovan ser man då inte sarskilt mycket.. 

Vaccinerats idag!

... Nu är jag hemma! Är för övrigt en till i raden av alla som vaccinerats mot svininfluensan. Den söta sköterskan på Karolinska bad mig ta ett djupt andetag innan hon skulle sticka huden. Jag som med min barnreumatism är väldigt härdad vad gäller betydligt mer omfattande injektioner var inte helt hundra på när hon var klar. Så ni som är rädda för sprutor. Jag kände knappt den här!

... Nu väntar middag. Jag är hungrig som en varg (?) som vanligt. Det blev lite shopping tidigare, allt inför min födelsedag yeey! Oj, jag höll på att glömma. Håret! Håret blev superduper. Precis den färg som jag ville ha. Hon klippte av en bra bit, men oj så fräscht det blev. Sedan växer ju mitt hår som ogräs så det är snart midejlångt igen. För- och efterbilder är påväg!


Onsdag

Hej!

Precis ätit lunch
. Nu bär det av till min frisör för klipp och slingor. Därefter blir det shopping. Måste hitta den perfekta födelsedagsoutfiten till på lördag. (Är dock på söndag den 8e som jag fyller!) Sedan blir det träning och därefter hem till Paulina med Carro för fix och skicka iväg lite viktiga mail. Därefter ska vi nog ut en sväng.

Innan jag sticker iväg sen ska jag lägga upp lite bilder på resultatet med mitt hår. Så kika in här om ett par timmar. Puss på er!

Klipp & slingor imorgon

Hej på er!

Bloggtorkan ligger i.. inte alls kul. Men jag gör så gott jag kan dagar likt denna. Idag har jag bara tränat och läst en himla massa i engelska versionen av Twilight. Det är så mycket runt omkring just nu att jag var tvungen att ta en dag off.

Det är också så mycket roliga saker som väntar att det lätt blir att man tackar ja till för mycket. Inte minst gällande nattklubbsbranschen där roliga förfrågningar avlöser varandra. Men nu börjar saker och ting falla på plats. Inte minst hur min älskade 19-årsdag skall firas. Nämligen med bästa tjejerna hemma hos mig på födelsedagsmiddag. Därefter väntar drinkbord för mitt sällskap på Magenta.

Imorgon väntar en tid hos världens bästa frisör Camilla. Vi ska klippa och slinga. Jag vet precis hur jag vill ha det. Jag har väldigt långt hår nu, vilket jag älskar. Men jag kan redan nu höra i huvudet hur hon kommer säga att jag behöver klippa en bra bit för att få tillbaka det fantastiska hår hon tycker att jag har, hi. Sedan blir det nog en liten snedlugg som jag alltid gör. Har gett mig på mittbena mer än en gång, men det är inte riktigt my cup of tea trots allt. Sen så blir det ljusa slingor över hela håret. Denna gång blir det dock en kall blond färg. Blir så förbaskat snyggt till vintern. Bilder kommer imorgon! :)


Chicks before dicks!

Något som jag har otroligt svårt för, men som tyvärr är skrämmande vanligt, är tjejer som mer eller mindre ger upp sina tjejkompisar då de träffar en kille. En sak som alltid slår mig i dessa tragiska fall är: Finns det killar som vill ha en flickvän utan vänner? Utan ett eget liv. Hur som helst är jag och mina tjejkompisar väldigt bra på att hålla daglig kontakt med varandra, trots pojkvänner/dejter/ som kommer och går. För det är just vad de gör. Kommer och går. Tjejkompisar har du förhoppningsvis för livet.

Jag och Caroline är kanske lite för bra på att prioritera varandra framför killarna i vårt liv. Vi satt nämligen igårkväll och skrattade nonstop åt åtskilliga tillfällen där vi har haft varsin kille vid vår sida, men ändå tar upp mobilen för att ringa varandra. Och ska man gå och lägga sig med killen man dejtar, måste man ju ringa och säga godnatt till bästa tjejkompisen också. Och med bästa tjejkompisen går det inte att prata under.. låt säga tio minuter i alla fall.. så sen får man räkna med att killen bredvid vänder på sig med en suck. Han vill ju mysa, förhoppningsvis utan tjejkompisen i telefonen som sällskap ;) Sedan så finns det ju fall som jag fått ta del av, där man möts av ett Heeej gumman, nej klart du inte stör. Är hemma hos en killkompis bara.. varpå killen hoppar till med en ytterst chockad min. Haha, I love it. Inga namn nämnda, inga glömda. Runt lillfingret ska de vara!


 

Jag är min egen personliga tränare!

Hej lovers!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Bloggtorka mina vänner.. Men men, nu är jag tillbaka. Dagen har ägnats åt ridning och ytterligare träning. Idag har fokus legat på styrka, medan det blir mer konditionsinriktat imorgon. Jag är verkligen min egen personliga tränare. Skulle nog aldrig klara av att ha någon som talar om för mig hur jag ska träna. Jag vet precis vad som funkar för min kropp. Idag har jag som vanligt tränat igenom varenda kroppsdel känns det som, från topp till tå. Nu efter en lång dusch skakar varenda muskel av ansträngning. Men det är så det ska vara.



Såhär ser jag ofta ut när jag tränar hemma.. eller överhuvudtaget när jag danstränar. Bilderna tog jag nu ikväll, hihi. Jag fick by the way ett erbjudande idag om att sätta ihop en koreografi med tre andra dansare inför ett event på en teater i Stockholm. Äntligen får dansaren inom mig komma fram igen. Det var på tiden :)


Lavora a Milano

Amanda BergmanFick nyss ett mail från en agentur i Milano jag hört mycket gott om. I stora drag var detta vad som stod:

sei disponibile per l'evento del 7 novembre a Verona??
è un evento in concomitanza con la fiera cavalli a Palazzo Loggia.
dalle 18.00 alle 24.00
manda curriculum e foto a ***

Ni förstår nog det mesta som står, men dessvärre fick jag tacka nej igen eftersom jag fortfarande inte har någon möjlighet att dra ner ännu.

Sjukaste grejen hände dock i fredags som jag fick återberättat för mig idag av Ebba. Det var nämligen en kille som kom fram till mig vars pappa äger en modellagentur i Milano och det var hans arbetskollegor som kom fram till mig sist jag var där (för Abercrombie & fitch - jobbet). Först var jag väldigt skeptisk, men denne unge italienare visade sig veta mycket om flera jobb jag blivit erbjuden där nere. Jag fick hans nummer, så kanske borde jag höra av mig i ett något bättre tillstånd.. Ebba hade först pratat med honom varpå han sagt att jag borde tacka henne som tog hans samtal seriöst (hey jag hade min drinkbjudning och alla drinkar att tänka på ;P) eftersom att han tydligen hade grymma jobb att erbjuda. Nåväl. Jag säger då inget förrän jag fått mer kött på benen. Det lät dock ofattbart grymt det som Ebbsonen berättade idag om deras samtal.

Snygg Snyggare Lidman

Satt inne på min bästa väns blogg och blev helt stum av bland annat denna bild. Snyggare tjej finns f*n inte. Hon är dessutom världens roligaste, mest ödmjuka och fantastiska tjej. All kärlek till dig Caroline.

Breathless..


Nannas bilder från visningen

På en dräggig färja måste man ta dräggiga bilder. Kan ni tänka er att jag var spiknykter under denna resa.. OCH kom tillbaka levande!.. Jaja bilderna var det.. Here you go! 

  












 

  


 


SM GUUUUUUUUUUUUUUUUULD!!!!

Var så besviken att jag jobbade idag när AIK skulle spela viktigaste matchen mot IFK Göteborg. Men så bad jag familjen som sitter och skriker på Olearys att hålla mig uppdaterad. När de ringde och sa att AIK vunnit med 2-1 och tagit guld skrek jag i butiken och hoppade runt av glädje. YEEEEEEEEES!!! Jag är så glad. Och det är ju så skönt att vi vann matchen också, även om det bara krävts oavgjort för att ta guld. Nu ska en glad Amanda jobba vidare. Ebbson håller mig sällskap i butiken också vilket är pricken över i:et denna glada söndag :)


I'm going blonder

Jobb 12-18. Erbjöd mig att jobba två timmar längre så att Johan kan köra sin släkting till flygplatsen. Hur som helst ska jag boka slingtid imorgon, I'm going blonder. Känner att det är dags att gå emot trenden att alla tjejer ska bli brunetter. Men denna gång ska jag inte köra på den färg jag alltid kör (eller alltid och alltid.. 1-2 gånger om året slingar jag mitt hår.. boo) Nu vill jag istället ha en kall blond färg i håret. Det passar så mycket bättre till vintern. Jag hade den färgen för ett par år sedan och minns hur förbaskat bra jag trivdes i den. Så innan mitt födelsedagsfirande nästa helg ska mitt hår vara fab! Back to work.

Magic MJ

Hemma från bion. Jag blev helt tagen. Vilken entertainer.. Vilka dansare!.. Jag som dansare dör av människor med sådan talang. Finns inget jag beundrar så starkt. Och vilka låtar. Jag älskar alla men det finns tre stycken som ligger mig närmast om hjärtat. Human nature, Smooth criminal och They don't really care about us. Sedan Heal the world.. ohh! Ja det finns så många.



Nu ska jag äta upp mina knäckebröd med ost och dricka upp min kalla mjölk. Sen blir det sängen! Godnatt alla fina läsare.

RSS 2.0