Ingen klår honom i detta ämne..

Många brukar fråga mig hur jag kan vara så insatt, kunnig och intresserad då det kommer till fotboll. Det finns bara ett svar och det är att jag är uppvuxen i en familj med en pappa och 2 bröder som går in i varje fotbollsmatch som om det gällde liv eller död.

Jag har alltid velat se matcherna med dessa herrar då det inte finns några som skriker, kommenterar och lever sig in i matchen mer än dem. Det går inte rättvist att förklara med ord, man måste uppleva det.

Redan i tidig, tidig ålder fick jag pengar om jag lyckades rabbla Milans alla spelare. De ville nog att jag skulle börja på fotboll och bli en riktig liten pojkflicka. Istället blev jag så feminin det bara går att bli och började dansa och älska hästar..

Hur som helst var det inte vad jag skulle komma till. Min ena bror Joakim kan allt om Milan. Ett italienskt milanesiskt lag för er som inte är insatta. När han var här och hälsade på, träffade mina italienska vänner och började prata italiensk fotboll fick han dem alla - ändå rätt självsäkra och lite för pratglada boys, att sitta med hakan i golvet och sa att de aldrig i sina liv träffat någon med sådan kunskap om italiensk fotboll. Inte bara dagens viktiga och icke-viktiga namn utan likväl hur det såg ut för många år sedan.


Ingen sätter sig på bror min inom detta ämne alltså. Jag vet inte om det var en vän eller bara bekant han "debatterade" lite med (finns in-klistrat nedan) men nog lämnade denne konversationen illa kvickt. Joakim tar garanterat vem som helst då det ska snackas fotboll.

Jag inspirerades alltså till att skriva det här inlägget då jag såg denna lilla comment-historik på facebook:



X: Konstigt att går så dåligt för Italien, ni har ju tydligen världens bästa liga..... För att Inter vann CL efter 5 år av dominans av engelska och spanska ligan.

Min bror: Usel förbundskapten fel lag o spelare som är slut, avgjorde till slut!
Om han tagit ut Boriello, Cassano o Totti istället för Iaquinta, Camoranesi o Marchisio!
O ranocchio o Bunucci istället för Cannavaro o Criscito. Dessutom petat Gattuso o Zambrotta o satt in lite yngre spelare!
Då hade Italien vunnit gruppen!

Inget svar från "X".. så Joakim fortsätter..

Min bror: Vadå 5 år? Milan vann CL 2007! Dessutom vann Milan 2003 o var i final 2005!


Det finns med andra ord ingenting som undgått Joakim utan han har koll på precis allt. Alla årtal och alla namn. Jag skriver detta för att jag tycker att det är riktigt coolt med människor som har ett brinnande intresse för något som de med glädje lär sig allt om. Det spelar egentligen ingen roll om det är fotboll, sällsynta djurarter eller musik. Kunskap är makt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0