Tapas och bio med Filippa!

Godkväll mina vänner.

Efter städningen igår begav vi oss hem till Ebba. På vägen hyrde vi film och köpte med oss en massa godsaker. Det blev filmen hata Göteborg. Riktigt värdelös om jag får säga det själv. Efteråt såg vi en riktigt bra film som jag dessvärre inte minns namnet på..

Ikväll har jag varit ute och ätit och sedan varit på bio med min sötnos Filippa. Vi var på en restaurang på Kungsholmen och åt tapas, hur gott som helst! Pratade på om allt som hänt sen vi sågs sist. Plötsligt hade vi bara fem minuter på oss att ta oss till Sergel innan filmen började- Gick väl sådär, men vi missade ingenting av själva filmen i alla fall.

Filmen var bra tycker jag. Vi såg Kärlek på menyn. Absolut en sevärd film men den var rätt förutsägbar. Hade med mig kameran för att ta lite bilder, men det togs självklart inte en enda bild under middagen, tråkigt.

Tog dock lite bilder innan jag åkte och träffade Filippa.









och så en bild på bästa Filippa..



Godnatt, vi hörs imorgon!

Städbilder..

Städningen igår tog mig och Ebba drygt 8 timmar. Nog hade vi väntat oss att det skulle ta lång tid, men 8 timmar.. och då måste jag ändå medge att vi var oerhört effektiva och ägnade endast tiden åt att städa och bli klar med skiten.. här kommer lite före-bilder.. dum som jag är har jag inga efter-bilder, bara några där man kan se i bakgrunden hur fint det blev. Men där bokhyllorna är, där ebba har gjort det hur fint som helst med ljus, rosenblad och porslinsprydnader..samt mina nallar som inte längre får hålla mig sällskap i sängen, står fint placerade. Nåja jag lovar att ta en bild där ni får se hur fint det blev!

115055-80 115055-81
ebba har handen full av damm..                                        ebba gråter.. jag förstår henne..

115055-82
pappa vågar sig in då läget var som mest labilt..



och så har vi...

115055-83

..en glad Manda i ett välstädat rum =) Skrivbordet ska ut imorgon och där ska en vit soffa stå istället!


Puss på er!

Ebba ska storstäda mitt rum..

...och jag ska hjälpa till.

Jag har haft en helvetisk morgon då arbetarpack här över
borrar och slår ner väggar så högt att det är omöjligt att se på tv, sova, prata i telefon und so weiter så länge de håller på. De här kära människorna började halv åtta vilket med hög sannolikhet är olagligt dessutom. Av ren panik och ilska tog jag mitt pick och pack och la mig på balkongen, där jag somnade. Skönt med lite sömn men satan va kallt det var! Då jag vaknade hade jag ont i nacken och var förkyld vilket resulterade i att jag blev ännu mer förbannad! Därefter la jag mig i mina föräldrars säng där jag satte på stereon på högsta volym, jag menar, det känns alltid bättre att det är man själv som orsakat oljud. Då somnade jag för att sedan vakna med ett tjutande öra för någon halvtimme sen.. fy för denna hemska morgon! Bestämde precis med Ebba att jag ska bo hos henne tills vidare så att jag kan sova ut på morgnarna nu när jag har lov.

Apropå Ebba så ska hon hjälpa mig att storstäda mitt rum idag. Ja, hon föreslog det helt själv dessutom. Jag kan bara tacka och ta emot. Vi ska få det skinande rent, lagom till min födelsedag dessutom. Apropå födelsedag så har jag nu bestämt att ett tiotal tjejer ska äta italiensk buffé med mig den tionde november samt föra, så får vi se om vi drar vidare på en fest eller om jag istället styr fest och drar mer folk till mig. Vi får se vad vi vill då och vad som händer för övrigt. =)

Sedan lite bilder från gasquen i Uppsala som bara får mig att längta ännu mer till 2010 då jag ska festa och studera som aldrig förr. Can´t wait!







fina

På återseende!

Fest, bakisshopping samt kvistsväljning!

Ojojoj var ska jag börja?

Igår åkte jag till min syster Bella runt sjutiden.
Vi gjorde oss iordning och åt middag, därefter begav vi oss till Jenny Kullin där det vankades fest. Vi drack vin, jag själv gick med i en form av tävling med två grabbar som hävdade att tjejer inte kan dricka sprit.. bevisade motsatsen och vann tävlingen, vilket kom att ge mig något att sona för senare.., sjöng och dansade! Kvällen blev lyckad med Jenny, Bella, Ebba, Erika, Johanna, Mathilda, Hedda och en massa andra partyglada människor!

Då det var dags att åka hem minns jag inte riktigt allting.. I varje fall ramlade jag och Bella in i en buske vilket tydligen hamnat på bild (?) också, för att jag sedan i fallet ska ha svalt en kvist och min hals har gjort ont som in i.. hela natten och dagen. Såg till min förtvivlan att halsen blöder till råga på allt. Tack för all hjälp till bland annat Ebbson och Johanna, gullungarna <3

Jag och Ebba följde Bella till dörren för att sedan åka vidare till Danderyd. Eller först fick jag mitt efterlängtade nattmål att äta och därefter blev vi hämtade av en snäll Andreas vid Centralen. I danderyd var det rätt lugnt, vi tittade på film och lite annat.. sedan fick vi skjuts hem till Ebba där jag somnade i hennes famn, som alltid. =)

Ebba som skulle jobba imorse åkte iväg vid elva, jag stannade dock kvar ett tag och tittade på Idolreprisen och åt frukost med hennes käre fader, mycket trevligt. Vid två mötte jag mamma i stan och vi shoppade som tokar! Jag fick med mig två riktiga partyklänningar hem, båda i silver, två par pumps, två jackor (de köp jag blev mest nöjd med för övrigt) två skärp och två tröjor. Jag håller redan på och tar lite bilder med mig och mina köp, lägger upp dem senare!


Ikväll ska jag och min hals.. och mitt huvud ta det lugnt. Jag ska titta på Beck - I Guds namn med mina bröder och Sofia, och bara äta en massa bakismat. Det blir mumsigt! Imorgon ska det festas igen =)




Systrar och bästa vänner.


den bjuder jag på..



och två av säkert ett hundratal bilder som ni inte sett än!





Puss på er!


I´m back!

Hej mina kära läsare!

Idag har jag goda nyheter. Datorn är fixad och jag har hur många bilder som helst att dela med mig av! Som ni förstår tänker jag inte lägga upp alla samtidigt utan jag tar dem successivt. Men jag kan tipsa er att hålla ögonen öppna! =) Då jag har en snabb och väl fungerande dator nära till hands nu igen kan ni vänta er mycket bloggande och mycket nya bilder! Äntligen :D

Gårdagen blev rätt speciell.. hade tänkt lägga mig tidigt för att sedan orka med allt plugg jag har att sköta idag. Istället slutade det med att David hämtade upp mig igårkväll .. eller ska vi säga natt.. kvart i ett. Vi åkte hem till honom, tittade på film och sussade. Imorse fick jag mig ett slag i ansiktet då jag fick den stora äran att väcka denna man. Herregud vad jobbigt min mamma måste ha det med mig varje morgon. David är nog en av få som lyckats slå mig vad gäller morgontrötthet. I varje fall skjutsade han mig runt åtta, lyckades dock ändå komma en kvart för sent :/

Slutade för två timmar sen, nu ska jag plugga. Ikväll är det dansdags! :D




image1291

Två bilder från min syster Bellas födelsedag, säkerligen redan sedda av majoriteten av er.

På återseende!

Prov i nationalekonomi

Godmorgon,

jag hade nyss prov i nationalekonomi.
Tror att det gick rätt bra, men man vet aldrig. Jag har nog aldrig varit med om en sådan bristande motivation från min sida som jag hade igår. Jag gick hem lite tidigare från skolan för att jag kände hur lite jag hade pluggat och hur mycket jag hade kvar att lära mig. Men då jag kom hem var jag så fruktansvärt trött i kroppen och trött på skolan att jag inte kom igång förrän halv sju! På provet idag märkte jag som tur var att jag hade rätt bra koll i alla fall. För tillfället är det kämpigt att röra högerarmen, skrivkramp till max. Men jag ska inte klaga, prov där man faktiskt får skriva hur mycket man vill brukar vara till min fördel. Jag har lätt för att komma ihåg och lära mig nästan allt jag läser, men ofta svårt för att sålla och bara skriva det viktigaste. Jag menar, allt som står i boken är ju mer eller mindre viktigt! Jaja, nog om det.

Ikväll är det dansdags! Tyvärr så har jag så mycket plugg nu så jag vet inte om jag kommer hinna gå på båda träningarna. Det är nämligen drygt tre timmars viktigt plugg som försvinner. Värst är det att jag i så fall måste gå på baletten och skippa jazzen med tanke på att jag redan missat baletten en eller två gånger. Vi får nämligen bara missa tre lektioner inom en stil på en termin. Och jazzen är min favorit.. men men, inte mycket att göra åt.

Ebba ska göra om min design här på bloggen. Så äntligen kommer den bli i min smak! Jag har ingen aning om hur den ska se ut, men fin ska den bli i alla fall :D Har ni några förslag:)?

Snart börjar matten, gotta go!



Helgen som varit..

Heeeej ! :)

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt oregelbundna bloggande.
Nu har min dator kraschat helt så problemet är inte längre att jag inte kan skriva å ä ö, utan nu vägrar den att sättas på också. Oteknisk familj har jag också, vilket innebär att datorn som nu kommit hem igen för länge sedan måste installeras. Förhoppningsvis görs det snart.. Roligt med ett sånt varmt välkomnande med 20 nya kommentarer i alla fall, fortsätt så! :)

Den här helgen har det blivit alldeles för lite sömn. Men oj vad rolig den har varit! Fredagen ägnades bara åt förberedelse inför dressyrtävlingarna. Jag vilade, gjorde iordning allt med hästen och pluggade på programmen om vartannat. Vid elva lyckades jag somna och två timmar senare kom Ebba hem till mig. Dessvärre missade jag en nära väns 18års fest, men med tanke på att alarmet var inställt på 05.15 dagen efter tog jag mitt förnuft tillfånga och insåg att jag var tvungen att sova tidigt.

Morgonen därpå kastade jag mig ur sängen då klockan ringde. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig varit så pigg då jag gått upp så tidigt tidigare. Väl i stallet fixade jag det praktiska inför tävlingen och 07.20 satt jag på hästen. Jag red fram och vid 08.15 red jag mitt första program. Det gick helt okej, jag gjorde inga stora tabbar men för mig var det absolut inget program jag kände att jag kunde vara nöjd över. Med tanke på att det var min allra första tävling så var det väl hyffsat bra i alla fall. Därefter var det dags för L B:2 och oj vad mycket bättre det blev! Min ridlärare tyckte att jag var jätteduktig och jag själv blev supernöjd! Det kändes skönt, jag hade en stor hejarklack också, haha! Ebba, Patrik, mamma, pappa, Sebastian, Joakim, Sofia och Pontus var där och tittade. De tog en massa bilder som jag ska lägga upp, så fort jag kan...

Efter tävlingarna var det till att skynda mig hem för att göra mig iordning inför min brors 30års fest. Ebba som också var bjuden gjorde sig iordning med mig, Sebastian och Sofia medan vi dansade till gamla partyklassiker. Joakim hade hyrt en skola samt ett liveband som spelade en massa Gyllenetider klassiker och annat. Först fick vi en välkomsdrink och hälsade på alla som var där. Därefter var det dags att slå sig ner och äta den italienska buffén, till det serverades vin. Jag och brorsan höll ett tal då alkoholen började spela in lite grann, men det blev rätt bra i alla fall. Improvisation var huvudordet! I och för sig oftast då det blir som bäst kan jag tycka.

Efter desserten började bandet spela och plötsligt var alla ute på dansgolvet, eller stod på sin stol... stämningen var i varje fall på topp och jag ska låta de kommande bilderna tala för sig själva! Mitt ex Jonathan fyllde 18 denna dag så jag passade på att ringa och gratta honom strax innan tolv. Kan inte förstå att vi inte har setts sen i januari, haha! Var i alla fall trevligt att prata lite med honom för första gången på länge, han verkade liksom jag ha en trevlig kväll! :)

Runt tretiden började folk förlora samspelet mellan kropp och huvud. Jag och Sofia röjde dock som bara den, det var ju då de allra bästa låtarna kom! Kvällen var i alla fall rolig och Joakim blev nöjd med den! :)

Helgen som kommer lär också bli rolig, Bella ska ha sin 17års middag bland annat. Nej nu ska jag dra mig hemåt och plugga till mitt nationalekonomi prov vi har imorgon.. har väl inte blivit alltför mycket plugg den här helgen, minst sagt.


haha söta Sofia som älskar att parta! :)

PUSSPUSS!

Det är dags att säga ifrån.

Hej!

Skönt nog hade jag en liten sovmorgon imorse.
Tyskan uteblev så jag kunde sova till kvart över åtta, inte nådigt ;) I söndags umgicks jag en del med Sofia, vi pluggade en del tillsammans och sen tittade vi på film, ja Sebbe var självklart närvarande också. I måndags var jag och träffade min syster Bella, och igår dansade jag hela kvällen. Idag ska jag rida och plugga!

För övrigt har jag dessa dagar varit nedstämd och ständigt i djupa tankar.. och det beror på det fruktansvärda som inträffade i fredags. Jag kan omöjligt förstå hur man kan sakna den spärr som vanliga människor har, och misshandla en annan människa sönder och samman så att denne hamnar i hjärtestillestånd, blir hjärndöd för att kroppen sedan ska lägga av helt. Dessvärre tycker jag att Sveriges rättssystem inte är något att lita på och jag är liksom de flesta andra medvetna om att dessa killar inte kommer att få det straff de förtjänar. Jurister och andra hävdar att det medför mer skada att straffa dessa killar hårt än det medför nytta då de i så fall kommer i mer kontakt med brottslighet och kriminalitet än vad de gör om de inte får ett så hårt straff. Bullshit! Det här är killar som har misshandlat förut och hade de fått chansen hade de säkerligen dödat killen då också. Detta som hände på Engelbrektsgatan för några månader sen. Det var ingen engångsförteelse som hände med Riccardo och man kan inte ta förgivet att det som hände honom aldrig kommer hända igen. Killarna ska få det straff man förtjänar då man tagit en annan människas liv. Att inte markera för Sveriges befolkning att detta är oacceptabelt kommer sätta vårt samhälle i ett ont kretslopp där misshandlar, våldtäkter och mord aldrig slutar.

Diplomeringsmiddag och gasque i Uppsala!

Gud vilken rolig kvall! Det var lange sedan jag hade sa roligt kan jag lova.

Dagen borjade med att vi var pa en forelasning pa Ekonomikum i Uppsala, tillsammans med alla diplomander. Dagen till ara var jag till en borjan riktigt trott med tanke pa att David ringde natten innan och ville att jag skulle komma till honom, pakladd och pavag ut for att mota David stoppas jag av mamma som paminner mig om att jag ska upp tidigt morgonen darpa. Det var bara att avboka och ga och lagga sig. Jag var dar med mina forladrar, Sebbes flickvan Sofia och Sebastian saklart. Trots mitt forsok till att visa mina forladrar hur duktig jag ar pa att vara delaktig pa forelasningar sa var den har olidlig. Jag och Sebastian satt under forelasningen och korde sten sax pase, Sofia skrattade sa mycket att hon inte visste vart hon skulle ta vagen.

Efter ett par timmars forelasning var det dags for diplom och fotografering av diplomanderna, samt tal av proffesorerna. Efter det var det tilltugg och mingel. Sedan begav vi oss till Stockholms nation som inuti sag ut som ett slott. Dar vantade gasque i form av sittning (middag) och senare partyyy!

Nar vi anlant dit fick vi valkomsdrink i form av champagne. Jag var lite orolig for att de skulle kolla leg men Sebastian lugnade mig med att de aldrig kollar leg om man star med pa listan. Han hade ratt. Darefter skulle hundratalet gaster sattas vid bord, enligt bordsplaceringen, och forratten kom in. Det var en utsokt mozarella, tomater, oliver med mera. Till det serverades ol eller for min del vatten, i och med att jag inte dricker ol. Efter ett antal tal, filmer spelade pa storbildstvn sa kom varmratten in. Det var en kycklingratt som var inlindad i skinka, till det serverades rodvin. Hittills var det oerhort stelt vid bordet. Det var harda vett och etikettregler med hur man fick skala. Forst med bordsherren till hoger, darefter bordsherren till vanster och sist bordsherren mitt emot. Man fick inte heller lamna rummet under middagen. Det var tanda ljus overallt och stora kristallkronor i taket, hur vackert som helst.

Med jamna mellanrum sjongs det snapsvisor som man markte att alla diplomander kunde utantill. Sittningar i form av dessa blir en ren vardag i studentlivet, jag kan inte vanta tills det ar min tur.  Jag vagar nog saga att det var snapsvisorna som hjalpte till att latta pa spanningen. I en visa skulle alla hoppa pa stolarna, i en annan skulle man sla pa bordet.. jag vet inte allt vad det var. Det blev i varje fall en harlig kontrast till det stela.

Tjuvskalen innabar att man safort som mojligt skulle resa sig och dricka av sa manga glas som mojligt. En annan var att man efter en snapsvisa var tvungen att dricka upp allt i sitt glas, annars var grannen tvungen att dricka det. haha det var hur roligt som helst, och jag hade dessutom turen att hamna bredvid supersota Sofia. Vi satt dar och drack glas efter glas. Da vi bada tva fick ga pa toaletten precis innan desserten skulle komma in fick vi bada skammas over att vara kroppar inte riktigt gjorde det vi bad dem att gora. Men det slar aldrig fel. Alltid da man dricker lite vin till middagen eller da man bara sitter ner och dricker sa marker man aldrig att man blivit paverkad da man dricker. Men sen ska man resa sig...

Desserten bestod av mork chokladmousse och olika bar doppade i rott portsvin. Vid den har tiden av middagen var alla mer eller mindre runda under fotterna vilket bidrog till att de tidigare sa intellektuella talen inte langre innabar samma kompetens. Vilket enligt mig bara vara charmigt. Snapsvisorna rullade pa och da det var dags for sista snapsen berattade Sofia att man var tvungen att sta pa stolen da man sjong och det var en dodssynd att satta sig ner igen efter visan var klar. For nu var det namligen dags for baren att oppnas och borden skulle bort!

Sebastian skyndade mot baren och kopte in en flaska Moet. Sofia kopte en drink till mig som jag kan lova var den godaste jag druckit i hela mitt liv. Den smakade vanilj milkshake och man drack den som det ocksa. Vid det har laget var jag inte i mitt basta skick men oj vad roligt vi hade! Sebastians kompis CarlGustav (CG) klickade jag tidigt med. Vi bada tyckte att det var ratt synd att han var kompis med min bror... I alla fall fick jag en drink av honom ocksa som inneholl rom och cola, riktigt god. By now kande jag inte langre alkoholen som var i drinkarna sa da satte jag mig och pratade med CG ett tag och sedan intog jag och Sofia dansgolvet.

Det har var en oforglomlig kvall, inte minst med tanke pa att var egen diplomand Sebastian var nojd med kvallen.
En massa bilder togs och jag kan inte vanta pa att fa lagga upp de har!

For ett tag sedan kom Sebbe och Sofia hit. Sebbe ar och tittar pa matchen hos en kompis, och jag och Sofia ska plugga!

Puss och kram!

Ebba Guhnby.

  

Nar jag anda ar inne och skriver kanner jag att det ar hog tid for mig att tillagna ett inlagg min basta van Ebba. Jag kan nog med handen pa hjartat saga att jag aldrig haft nagon som funnits dar for mig i vatt och torrt som Ebba alltid har gjort, fran den dag jag larde kanna henne. Hon har blivit en stor del av mitt liv och aven en del av min familj dar alla familjemedlemmar har en relation till Ebba som ar over den vardagliga. En unik och grym tjej som har blivit en stor del av mig och varit med och format den jag ar idag, utan minsta overdrivning.

Min prinsessa


och nu fruktansvarda bilder.... ebba kommer att doda mig, men formodligen har jag redan hunnit ta kol pa mig sjalv innan. Att lagga upp dessa bilder ar sa inte okej, egentligen..

Tunnelbaneparty haha 



ocksa en... jag vet inte vad.. far avsluta detta inlagg...

F?rkr?
Min alskling kan inte sluta se pa mig (; tihi! Att "jag-ar-for-cool-for-att-se-in-i-kameran" rakar vara miss Guhnbys pose hor inte hit! ;D

Kvällsinlägg!

Godkväll!

Kvällen har varit mysig. Vi har ätit tarta och haft det trevligt! Nu ar jag hur trott som helst och med tanke pa att jag ska vara helt klar, inklusive sminkning + har osv senast klockan ett, sa maste jag sova snart. Gaspningarna avloser varandra och jag kanner hur mina pasar under ogonen gor sig identifierade. Och mot det... galler bara somn! ;)

Se vilka fina naglar jag har pa den har bilden. Det ar mina egna och dar var de hur harda som helst. Gah! Vill ha tillbaka dem nu nu nu. Men da ridningen satte igang klippte jag av dem. Eller om jag inte minns fel sa gick en av och da ville jag inte ha kvar de andra som var sa fina. Det sag inte klokt ut med en vanskapt nagel och resten fina. Da far alla vara fula istallet.. :P Nu nar jag tanker pa det sa ar jag faktiskt lite san i allt jag gor. Som da jag fick ett VG i svenska och resten mvg sa kande jag direkt att jag lika garna kan fa vg i resten av alla amnen i fortsattningen. Det var liksom redan forsent. Likasa nar jag rider, eller dansar.. borjar det ga daligt och tranaren marker det sa hander det ofta att jag ger upp och later det ga daligt den lektionen. Jattedalig egenskap som jag absolut maste jobba med!



Buonanotte e arrivederci ragazzi!

Helg!

Hejsan!

Imorse hade jag tyskaprov,
vilket var oforberett och inneholl horforstaelse, lasforsteaelse samt skrivning. Gick mycket bra sa nu kanner jag mig valfortjant av helg! :) Pa idrotten hade vi orientering, gick ocksa bra tack vare min kara kartlasare Teresa, jag fick vara springpojke;) Sedan var det dags for mentormeeting med fika, liksom varje fredag. Och darefter engelska. Var gulliga engelskalarare hade lovat oss att fa tillbaka vara essays idag, han ar valdigt seg pa att ratta namligen. Men han lovade oss haromdagen att om han mot formodan inte hade hunnit ratta klart sa skulle vi fa nagon overraskning. Sa dar kom han med en TV och tva stora pasar godis till engelskalektionen idag. For min del far han garna vara seg med rattningen vid andra prov och inlamningar ocksa ;) Vi sag Billy Elliot som ar en ratt bra film, och darefter slutade vi. Inte oifta man far sadana skona lektioner langre, bara att tacka och ta emot!

Sedan akte jag och traffade Patrik. Vi borjade direkt knata runt efter en ny jacka till mig. Vi hittade en fin pa Kookai och en fran Hugo Boss. Vi far se om jag koper nagon av dem, de var i varje fall riktigt fina pa olika satt. Sedan kom Linus och darefter aven Charlotte. Vi knatade runt och gjorde egentligen ingenting speciellt. Jag sprang omkring som en liten jag vet inte vad dar i mina hoga klackar da Linus och Patrik ville fa tag i mig och kasta omkring mig. :P Efter ett tag kom Matthias forbi och sedan akte jag hem. Brorsan ringde pavag hem sa vi tog sallskap.

Idag fyller min underbara bror 30 ar! Kanns som om det var igar da han fyllde 25. Ikvall ska han dock inte firas mer an vi i familjen och hans flickvan ska dricka lite champagne och ata tarta! Ja, jag tror faktiskt att det forstnamnda galler mig ocksa. Imorgon ska vi till Uppsala redan pa dagen. Vi ska namligen fira min brors examen med alla andra nyblivna ekonomer, lakare, jurister och sa vidare. Det vill saga en massa sota pojkar med hoga ambitioner dessutom! Pa kvallen ska vi flera hundra ata middag och sa ar det gask pa kvallen med en massa dricka och grym musik. Det ar dresscode sa jag maste hitta nagot riktigt fint att ha pa mig, svart vill jag ha i alla fall. Stilrent och bra. Tror att det blir en svart tubtopklanning jag har. Mamsen och papsen aker hem efter middagen, sa ska jag sussa hos Sebastians flickvan efterat, det blir perfekt!

Nu maste jag vara lite social med de andra! Det har ser ut att bli en perfekt helg med allt vad det innebar.

Bilder ni alla sett ett par ganger nu, haha! Jaja, jag har ju fatt en del nya lasare den senaste tiden ;D



 

Pusspuss!


JOAKIM 30!!


GRATTIS UNDERBARA JOAKIM!


 


Lite blandat såhär en onsdagseftermiddag.

Godmorgon,

klockan är inte speciellt mycket men jag har
redan hunnit ha 2 lektioner. Tyska och därefter debatt i samhällskunskap. Debatten var väl inte den bästa jag genomfört, tyvärr med tanke på att ämnet (EMU) verkligen intresserar mig. Men på grund av omständigheterna ska jag inte klandra mig själv. Komiskt var det då vi förra terminen hade debatt på general science (naturkunskap) lektionen och jag skulle vara emot evolution och allt vad det innebär. Trots att jag var totalt ointresserad av ämnet gick debatten grymt och till min glädje fick jag ett stark mvg. Något som fortfarande får mig att dra på mungiporna då jag tänker på det..

Jag har hela tre långa lektioner kvar, men det känns trots det som att dagen kommer gå rätt fort. Ikväll ska jag rida 2 gånger. Först mitt vanliga pass, och därefter ska vi ha programridning, hoppas att det går bra. Dessvärre kommer jag inte få många minuter över till att plugga italienska som jag har prov i imorgon, gah! Men jag får lösa det på något sätt, hur får vi se..

Träningsvärken efter de tre timmar långa danspassen igår får mig att bara vilja ligga i sängen hela dagen, men skola ska skötas och ridningen väntar ikväll - sova får jag göra någon annan gång. Jag har dock kommit underfund med att jag trivs med att vara lite halvt stressad och ha mycket att tänka på. Jag är nämligen en extremt tänkande person, vilket i stort sett alltid varit till min nackdel. Jag tänker alldeles för mycket och jag gör det på ett näst intill skadligt sett. För oftast är det om saker som jag aldrig kommer fram till en slutsats om och istället vrider jag och vänder på tanken så att jag blir helt utmattad. Har jag istället, som nu, en massa skola och programmet jag ska kunna ikväll att tänka på så har jag inte tid med att tänka på onödiga saker som dessutom gör betydligt mer skada än nytta.

Nu när jag ändå sitter här och inte har något bättre för mig, (förutom att jag istället borde plugga till italienskan, leta reda på mina klasskompisar, hinna ta en frukt innan matten börjar och så vidare..) så kan jag bara uttrycka min ilska angående utlåtandet jag hörde på nyheterna idag. "Allt fler kvinnor riskerar att dö i bröstcancer!" Ursäkta om det bara var jag som reagerade men vad fan är det för något att gå ut och säga? Är det inte hopp man ska ge de kvinnor som fått ett sånt tragiskt besked som att de har bröstcancer? Kanske reagerar jag så starkt som jag gör på grund av omständigheterna, men jag blir så oerhört förbannad över sådana iskalla utlåtanden! Vad vill de att vi ska göra med den informationen? Köpa fler rosaband antar jag. Att köpa rosaband gör man för de som drabbats av bröstcancer och deras anhöriga. Men att då gå ut i media och säga en sådan sak, alltså vad fan tror dem att alla dessa mammor, fruar, kvinnor, ska förklara för sina barn, män osch så vidare då de sitter i soffan och hör något sådant. Om deras mål med nyheten är att få fler människor att agera så har de misslyckats - för även om fler människor väljer att bidra med mer pengar till cancerforskningen, så har fortfarande alla dessa bröstcancersjuka kvinnor fått ett rejält slag i ansiktet, likaså deras anhöriga.  Deras budskap kan nås ut med betydligt bättre ordval.

Matteprovet tillbaka!

Godmorgon kära läsare,

en positiv sak som hände
mitt i detta elände var att jag fick tillbaka mitt matteprov idag där jag bara hade ett enda fel. Det känns hur bra som helst och nu ska jag försöka vara nöjd med min prestation för en gångs skull.

Back to reality, geography står på schemat. 100 minuter, svider rätt hårt. Ikväll ska jag dansa hela kvällen, jag längtar redan!


På återseende!


.



Det här finns inte. Jag vill inte tro på det. Jag mår illa.

:(

Godkväll!
Har sovit i drygt 2 timmar och nu behöver jag snart börja plugga italienska. Först ska jag ut på promenad med Paulina, jag ska köpa godis så att jag orkar plugga.. ah jag har ett problem som jag önskar att jag kan skriva om här men jag vet inte om det är en bra ide.. det är för en gångs skull ett relativt stort fysiskt problem och jag är hundra på att någon där ute varit med om liknande. Men av någon anledning känner jag mig jättekluven. Allt blir plötsligt så himla personligt då.. vilket jag iof vill att det ska vara här.

usch, jag mår inte bra, alls.


     

Visst blev de söta, mina små frimärken (:



 




Morgoninlägg! Foundationtips?

Godmorgon!

Jag hade som vanligt lika jobbigt att gå upp imorse. Måndagmornar är inte roliga någonstans.. fick skjuts av pappa till skolan idag och så fort jag kom inflåsandes i klassrummet fick jag reda på att vår lärare är hemma med sjukt barn. Underbart! Förvisso skrev han i sitt lilla morgonbrev till oss att vi absolut inte ska tänka fan, nu hade jag kunnat sova en timme till.. men det är ganska svårt att undvika ska jag säga er..

Well well, förhoppningsvis går dagen ganska fort i alla fall. Jag tänkte be er läsare om hjälp med val av foundation. Jag är relativt oerfaren när det kommer till olika sorters foundation, så jag har ingen koll på vilken som täcker bäst och så vidare. Nu är sommaren definitivt över och ansiktet börjar blekna och ojämnheter kommer fram.. jag kan omöjligt förstå hur jag på bilderna nedan endast har mascara på mig.


 


här var man brun..



Just det! På lördag ska jag på min brors diplomeringsmiddag i Uppsala, gask eller vad han kallade det för. Det ska bli riktigt roligt faktiskt, förutom att jag inte har den blekaste om vad jag ska ha på mig! Middag, fri alkohol och förhoppningsvis en massa sötnosar. Om jag bara kommer in trots 18års gränsen så ska allt nog gå bra..

På återseende!


RSS 2.0