Det här med drinkbjudningar..

Många har frågat i kommentarer och via mail om det här med drinkbjudningar. Så, jag tänkte berätta lite vad det handlar om. Om inte annat lär det bli kul för alla mina släktingar som läser. Inte alltid man har koll på nymodigheter likt detta. Hihi, skämt åsido. Det hela är ju faktiskt precis som det låter.

Personligen blir jag rätt ofta erbjuden att hålla i olika bjudningar numera. Det börjar ofta med att någon frågar om man kan hålla i en bjudning på ett visst ställe och om bjudningen blev lyckad, dvs att många gäster kom, brukar det sprida sig till andra klubbar väldigt fort - vilket det gjorde i mitt fall.

I mitt fall får jag betalt i ungefär 50% av fallen. Annars får jag betalt i form av drinkbord till mig och mina vänner. Självklart gör jag medvetet ett bättre jobb när jag får arvode i form av en riktig lön. Det säger sig självt. Sedan vill man ju självklart inte hålla i något där knappt ingen dyker upp. Men får jag betalt ska jag självklart göra ett grymt jobb. Då har man liksom andra förväntningar på sig.

Jag har både hållit i drinkbjudningar själv och med andra. I de flesta fall håller jag själv då jag anser att jag ändå har ett bra kontaktnät med mycket människor som brukar dyka upp. I det här fallet angående fredag blev jag tillfrågad att hålla en bjudning kopplat till kvällens händelser på stället och då fick jag själv välja vilka jag skulle hålla den med. Det är ofta så det är när jag håller med någon. Då skulle jag aldrig välja att ha en bjudning med någon av mina närmsta - av olika anledningar. Men främst har man då ofta samma umgängeskrets vilket inte lönar sig någonstans. Då väljer jag istället två tjejer som är ute mycket och är ett bra ansikte utåt och så ska de ha en annan umgängeskrets än mig.

Jag har blivit tillfrågad att jobba regelbundet på ett par olika klubbar. Men för mig passar det mycket bättre att ställa upp och köra drinkbjudningar när jag själv känner för det istället. På så sätt blir man inte heller låst till något ställe. Ibland frågar dem då jag inte alls har någon lust eller energi men då tar man ett nytt datum bara eller skippar det helt. Jag tycker att det är superkul att få tillfälle att samla alla vänner och bekanta för en trevlig utekväll och det uppskattas verkligen bland mina bekanta att jag ordnar sånt här, så detta gör jag verkligen för att jag tycker att det är genuint roligt, inget annat.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Okej ms Wannabe Rebecca Simonsson..

2010-01-14 @ 23:59:37
Postat av: Mandy

Hade jag velat bli nattklubbschef hade jag väl ändå inte stuckit iväg för att plugga intensivt italienska i ett halvår och för att därefter plugga juridik i Uppsala i 4,5 år? Tänk om, tänk rätt.

2010-01-15 @ 00:08:34
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är ju in förklaring till allt ju?

2010-02-04 @ 22:30:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0