Planer!

Något jag älskar med mig själv är min drivna sida och att det inte går en dag utan att jag funderar på vad jag vill med mitt liv. Ibland gäller det saker som försvinner lika snabbt som det kommit in i huvudet på mig. Men så finns det de saker som funnits där i många år. Saker jag liksom inte släpper och som jag lovat mig själv att jag ska uppnå. En av dem är att flytta till Milano under en begränsad tid. Och den flytten har jag på egen hand ordnat så att det blir av. Jag lät mig inte begränsas av att jag inte hade någon vän som brann lika mycket för staden som jag gjorde, utan ställde helt enkelt bara in mig på att då får jag åka dit själv istället. Jag älskar utmaningar!

En annan sak är juridiken. Jag fick ett litet sug för Handels under något år på VRG. Men ekonomi är inte något som jag brinner för, men det är däremot juridiken - och det har jag vetat i många år. Juridik på Uppsala universitet är helt klart det som lockar mest. Men juridik på Stockholms universitet lockar ur den apsekten att tentorna bland annat är upplagda på ett sätt som gynnar mig mer. Men studentlivet i Uppsala är å andra sidan något jag vill uppleva mer än mycket annat.

Något som slagit mig nu i alla fall är att man kan söka in till juristlinjen både i Uppsala och SU på våren. Jag är medveten om att intagningen är något lägre då för att färre personer söker, men annars är allt likadant som att börja läsa på hösten om jag förstått det hela rätt. Examen tar man dock innan sommaren istället, vilket jag helt klart skulle föredra. Lite student nr 2 feeling på den, iih!

Hur som helst känns det bra att jag är så säker på vad jag vill. Milano och juridik. Under utbildningen vet jag att jag kommer vilja ta en termin/ett år som utbytesstudent i ett annat land. Men vart det blir får jag ta när den dagen kommer.

Att det är nya regler som gäller nu med meritpoäng och att det inte gynnar en att tenta upp ämnen är verkligen till min fördel. Jag har nämligen full pott i meritpoäng och jag har inte tentat upp något ämne / läst in någon kurs efter gymnasiet. Att vi inte fått det här nya systemet förrän nu är enligt mig helt absurt. Klart det inte ska vara lika enkelt att komma in på en viss utbildning för någon som tentat upp 10 ämnen från VG till MVG som någon som haft dessa MVGn direkt från gymnasiet. Eller att någon från frisörprogrammet ska komma in under samma omständigheter som någon som kämpat sig igenom naturprogrammet. Nej, detta är helt klart mycket bättre.

Jag har förmodligen väldigt intressanta år att se fram emot. Jag säger som jag sagt förut: det är nu livet börjar för min del.

Kommentarer
Postat av: Andrea

Först måste jag tacka för en grym blogg! :) Jag håller nu på att välja mina individuella val inför 2an och 3an, och tänkte fråga vilka ämnen du valde på individuella valen? Tog du ämnen så du fick ihop max meritpoäng? Och vad fick du för betyg i matte B och C? Kram på dig

2010-01-14 @ 18:43:32
Postat av: Anonym

Varför ska man inte ha samma rättigheter att komma in på en utbildning om man gått frisör, som om man har gått natur? Tycker att du är ganska dumdristig nu. Ska man bli låst föralltid pga det gymnasieval man har gjort? Absolut har man antagligen haft det bräckligare på vägen om man gått exempelvis natur, men då sitter man väl antagligen på mer kunskaper. Men varför ska man begränsa de som inte fått tillräckliga kunskaper ÄN, om de nu vill lära sig mer?



Du har ju fan tappat det.

2010-01-14 @ 19:17:40
Postat av: Iris

Jag måste bara säga att du verkligen inspirerar mig! Man känner verkligen att man vill ta tag i sig själv efter att ha läst din blogg! :) Plus att du är sjukt söt! Keep ut the good work

2010-01-15 @ 19:27:20
URL: http://irisv.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0