Drömkroppen fås inte via bantning.



Något som gör ont i mig att se och framför allt irriterar mig något helt otroligt är allt snack och bloggande om att man ska banta sig till sin drömkropp. Människor tar hjälp av diverse piller och sjuka idéer för att på så kort tid som möjligt förlora kilon.

För mig, som har träning som min stora passion i livet, är detta helt absurt. Det är så utom min värld det bara går att komma. Mat och dylikt är enligt mig ett av livets stora glädjeämnen och jag kan inte för mitt liv förstå hur man frivilligt kan välja bort något som vi är så bortskämda med, när det finns människor på andra sidan jordklotet som skulle döda för att få lite av den näringen så många av oss bortprioriterar. Vi behöver inte ta oss så långt heller, bara i Sverige finns det människor som svälts till döds.

Men om vi inte fokuserar på kroppens välmående; vår hälsa, och den otacksamhet som faktiskt är en del av hela det här pusslet så skulle jag vilja gå in på de mer ytliga faktorerna. En kropp som blir smal på grund av bantning är inte attraktivt eller på något sätt tilldragande någonstans.

Jag förespråkar defintivit en medvetenhet om sin kropp och att man ska ändra sitt leverne om man är överviktig. Och självklart är ens matintag en av de viktigaste sakerna man bör se över och förändra. Men att skippa måltider och/eller endast äta bars ska inte ens vara ett alternativ. Jag är inte speciellt kunnig inom vad man bör äta och inte för att gå ner i vikt, just för att jag har alltid haft träning som ett viktigt inslag i mitt liv vilket har lett till att jag kan äta det mesta utan att behöva oroa mig för vikten, så mitt fokus ligger på just träning.

Att banta sig till en smalare figur är enligt mig på grund av ren lathet. Att skippa middagen eller ta laxermedel för att tappa kilon är för sådana som är för lata för att ta sig till gymet eller ta en joggingrunda. Det är en svag lösning på ett problem och det kommer varken hålla i längden eller göra dig nöjdare med din kropp. Varför?

1. Att under kort tid gå ner så mycket i vikt gör att huden blir lös, vilket kommer leda till att man får en smal kropp där allt ändå bara hänger. Du kommer se undernärd ut, snarare än fit.

2. Du förlorar precis alla former genom att banta dig smal. Genom att träna dig smal däremot får du muskler som ger din kropp mer karaktär och det fett du dagligen får i dig sätter sig på smickrande områden som bröst och rumpa. Fettet på de mer osmickrande ställena tränar du bort - om så behövs, vilket i slutändan kommer ge dig en mer kvinnlig kropp.

3. Genom bantning kommer både kropp & ansikte förlora sin lyster och energi. Du kommer ständigt se sjuk ut och dina ögon kommer förlora allt liv.

Snälla ni, lova mig att ni aldrig fastnar i fällan där ni tror att bantning kommer ge er drömkroppen. Välj istället träningens väg och få därmed ett nytt glädjeämne i livet gratis. Det finns ingenting som får mig så glad och pigg som träning. Och glöm inte att genom kontinuerlig träning kan du unna dig väldigt mycket i matväg utan att gå upp ett smack.


Den här kroppen fås genom en kombination av att äta rätt och röra på sig dagligen. Variera kondition med styrketräning. Konditionsträning förbränner fett, och styrketräningen hjälper till att forma kroppen och ge den mer karaktär.

Kommentarer
Postat av: bella

just som om säger att fettet sätter sig på mer smickrande ställen, som bröst och rumpa. men vad för övningar ska man göra då? hur ska man göra för att få fettet på just de ställena och inte höfterna exempelvis? lite knepig fråga men hoppas du förstår :)

2010-01-24 @ 16:09:02
Postat av: S

Snälla, skulle inte du kunna göra texten i inläggen lite större? Tack för en bra blogg :)

2010-01-24 @ 16:17:11
Postat av: Mickan

Grymt bra blogg inlägg! Mat ser jag som energi behov och behöver få i mig så jag mår bra, inte för mycket och inte för lite! :) Älskar att träna också, fast jag har en as dålig rygg som har pajjat flera gånger så jag kan inte hålla på med massa sport längre :(

2010-01-24 @ 18:16:30
URL: http://mickanflickans.blogg.se/
Postat av: Sandra

Gud vad du skriver bra!(: Dock har jag lite funderingar som jag undrat över länge nu, och kanske kan jag få svar på dem utav dig?=) hoppas! Okej.. 1. Jag är normal i storleken, alltså inte pinnsmal, men ändå absolut inte tjock! Jag har Medium i storlek. Efter nyår började jag ett nytt liv (nyårslöfte(; ) från att äta vitt bröd, bullar till mellis osv, så äter jag nu mkt frukt, gröt ägg, osv ist! + att jag börjat träna för första gången i mitt liv VARANNAN DAG! men nu undrar jag- om jag fortsätter såhär, finns det någon chans att jag "kommer i bikinin" till beatchen 2010?! Eller är det alldeles omöjligt att från Januari-Juni få synliga resultat tack vare mat-ombyte HELT & från ingen träning alls till att ge gärnet varannan dag? Vore så sjukt tacksam om du tog reda på det!(: <3 2. MIN drömkropp är: snygg hållning, vältränad rygg (men INTE breda axlar), såndära skit snygg mage med en avlång magmuskel i mitten du vet- typ som en avlång bulle om du fattar?:p Svår att förklara- men INGA magRUTOR, utan bara en enda avlång snygg vältränad mage, jaja, sen en LITEN & snärt rumpa, smala ben (INGA MUSKLADE!!!). Ja, typ så ser MIN drömkropp ut.. Men HUR ska jag äta & TRÄNA för att få DENNA kropp?! Och KAN man få den från normal (ej mkt fett men ändå absolut inte pinnsmal- utan medium som sagt) till SÅDAN till sommaren 2010?! SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA Amanda, svara på detta i ett INLÄGG!!! Du FATTAR INTE hur mycket det skulle betyda för mig!!!<3<3<3 Puss på BÄSTA bloggerskan EVER!!!

2010-01-24 @ 18:57:54
Postat av: matilda

hej.



hittade hit till din blogg idag och har hunnit kolla igenom lite i dina arkiv. någonting som gjorde mig ledsen var att se ditt inlägg om att du kanske ska sluta blogga för att många människor skriver så mycket elaka saker. Det är så fruktansvärt onödigt av folk att sitta och ösa skit på andra. Jag tror inte att dessa människor inser att det finns en person som ska läsa alla elakheter. bara för att man är anonym över internet och bara för att du väljer att blotta dig, betyder inte det att nätmobbning är mer okej än "vanlig" mobbning.



hoppas att de goda komentarerna tar överhand!



tack för en fin blogg i övrig. kram matilda

2010-01-24 @ 19:04:06
Postat av: E

Jag såg att du svarat på andra kommentarer så jag hoppas att du kanske senare också får tid att svara på min fråga. Jag brukade gå på dans, jag dansade i flera år, men nu går jag på kickboxning vilket jag älskar och har gjort ett bra tag. Det som gör mig lite oroligare är att kickboxningen inte ger mig bästa hållningen, speciellt med tanke på hur bra hållning jag hade. Så jag tänkte fråga dig, som erfaren dansare (och som rider också har jag förstått, det har jag nämligen också gjort och det får man också grymt bra hållning av), om du har något tips, som "övning" eller så?

2010-01-25 @ 21:09:28
Postat av: RObban

Verkar har huvudet på skaft.



Keep it up!

2010-01-26 @ 10:42:22
URL: http://musclehunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0