Mina nyårslöften i hälsoväg

  • Ingen alkohol får förtäras, förutom vin.

    Varför? Som ni vet är jag ute rätt mycket nu (no shit?) Haha, hur som helst så blir jag bjuden på väldigt mycket alkohol på varje ställe jag går till på en kväll. Det blir en hel del drinkar på en kväll, och shotar brukar det bli minst ett par. Även om jag inte super mig redlöst berusad så sätter sig detta på de mest osmickrande ställena på kroppen. Och jag vill hindra detta innan det hunnit hända på mig. Av en kille jag dejtat nyligen fick jag ofta komplimangen att han älskade min mage för att jag ännu inte fått någon spritmage. Jag svarade alltid med att det är för att jag är smal. Men han gjorde mig medveten om att det är otroligt vanligt med smala tjejer som festar mycket och således får en putmage av all alkohol. Jag vägrar att det ska hända mig. Först tänkte jag köra på en helt vit månad. Men dels tycker jag att det i slutändan bara fåt motsatt effekt av de som kör på det. Nämligen att man bara lyckas hålla det halva tiden och därefter dricker man mer än man gjorde innan. Och mitt mål är att lyckas hålla detta så länge som möjligt. Alltså är vin tillåtet, men ingenting annat i alkoholväg.

    Update: Jag fick en kommentar om att sprit är bättre än vin. För det första dricker jag främst drinkar då det sprit är involverat och jag slår vad om att drinkar är onyttigare och innehåller mer kalorier och skit än ett glas vitt/rött vin. Dessutom krävs det många drinkar för att uppleva den här salongsberusningen man ofta eftersträvar. För mig räcker det med ett glas vin för att hamna där.
  • Ingen snabbmat överhuvudtaget.

    Varför?
    Det säger väl sig självt. Jag är bortskämd med en bra ämnesomsättning och motivation till daglig träning. Men trots det är snabbmat rent ut sagt en våldtäkt mot kroppen och jag vill inte göra något sånt mot mitt viktigaste redskap genom livet. Det jag ska undvika helt och hållet är mat från Mc Donalds, Max och dylikt. Andra snabbmatsvarianter som pizza får jag äta, men ytterst sällan. Detta för att hålla min kropp slank, må bra inuti kroppen likväl samt skydda hyn mot allt fett.
  • Daglig motion.

    Varför?
    Även detta säger sig självt. Det här är väl nyårslöftet jag har enklast för att hålla, just för att min kropp är så van vid endorfinerna som utsöndras i min kropp varje gång jag tränar och gör mig pigg&glad, så fungerar jag inte längre utan dem. Ett positivt missbruk med andra ord.
  • Ingen mörk läsk tillåtet.

    Varför?
    Detta är helt och hållet för att skydda mina tänder och den vita färgen. Jag dricker inte kaffe för att jag inte vill att mina tänder ska missfärgas. (Okej, jag har helt enkelt inte lärt mig att tycka om det..) Men hur som helst finns det få saker som är så oattraktivt som missfärgade tänder. Således, ingen cola, pepsi eller liknande för mig. Ska jag dricka det måste det ske med sugrör (bättre för tänderna..)

    Update: Fick en kommentar om att sugrör ska ge rynkor. Kan vara bland det dummaste jag hört. Om det nu är så är det förmodligen om du dricker sugrör 2 gånger om dagen under en halv livstid. Jag tvivlar starkt på att jag blir rynkig för att jag dricker ur sugrör en gång i månaden. Man ska inte tro på allt man läser mina vänner. Det är ofta under extrema omständigheter man exempelvis får cancer av potatis eller rynkor av att dricka ur ett sugrör.
  • Endast läsk, chips och dylikt på helgen.

    Varför?
    Först skrev jag ingen läsk eller chips överhuvudtaget. Men mitt mål är verkligen inte att gå ner i vikt och jag om någon kan i dagsläget njuta av livets goda utan att gå upp ett gram. Så det vore bara dumt att vara så hård mot mig själv. Det lär jag ändå få vara i framtiden.. Så, på helgen är sådana onyttigheter begränsat till.
  • Vara noga med att få i mig vatten, frukt och mjölk varje dag.

    Varför?
    Jag har så många inte-punkter så jag var tvungen att ta med något jag ska se till att faktiskt göra. Och att få ett dagligt intag av vatten, frukt och mjölk vet vi alla är oerhört viktigt. Jag är redan duktig på det, men jag ska bli ännu bättre detta år!
  • Sola så lite solarium det bara går.

    Varför? Helst skulle jag väl vilja skriva att jag inte ska sola alls. Men det dyker alltid upp tillfällen då man vill få lite hjälp på traven med brännan. Framför allt eftersom jag inte använder brun utan sol. (Jag tror stenhårt på de som hävdar att det förstör ditt pigment). Men jag försöker vara realistisk med mina löften och då är en begränsning det som kommer hålla i det långa loppet. En gång varannan månad är väl lagom. Allt för att undvika cancer och rynkor. Jag vill inte åldras i förtid.

Jag vill bara poängtera att mitt mål inte under några som helst omständigheter är att gå ner i vikt. Jag har alltid varit väldigt nöjd med min kropp, men är nog i dagsläget nöjdare än någonsin. När jag gick tog det lite lugnare med träningen nu efter sommaren så har jag fått en mer kvinnlig kropp med bröst finally.. och ja rumpan den sitter ju där.. haha! Så det jag vill nu är bara att hålla mig så slank som jag är tack vare träningen och kvinnligt vältränad. Förut var jag mer flickig i kroppen då jag var så supervältränad. Nu vill jag behålla mina tränade kroppsdelar men tona ner det lite så att det är mer slankt än muskulöst, om ni förstår vad jag menar. Sedan är allt självklart ur en ren hälsoaspekt också. Jag ska trots allt leva med min kropp genom ett helt liv och då vill jag göra vad jag kan för att hålla den frisk.

Dessutom så vill jag poängtera att jag säkert kommer äta snabbmat någon gång inom ett par veckor, eller få i mig en drink ute. Men för mig är det viktigaste att det blir någon form av förändring - till det positiva givetvis - och att det håller i många månader. Hellre det än att jag kör stenhårt i någon månad för att sen återgå till det normala. Och eftersom jag är så envis vet jag att det kommer bli en positiv förändring bara genom att jag sätter upp de här nyårslöftena, även om jag unnar mig något av ovanstående vid något tillfälle.

Hittar ni något nyårslöfte här som ni tänker anamma på en gång? Vad är era främsta nyårslöften ur hälsoaspekt? Dela gärna med er av era tips!


Kommentarer
Postat av: Veronica Berggren

har hört att det är bättre med sprit än med vin :)

och man får rynkor av sugrör tyvärr ..

annars var det asbra skrivet!

2010-01-07 @ 11:34:22
URL: http://veronicaberggren.se
Postat av: Anonym

Att brun utan sol förstör pigmentet? hur skulle det göra de? nej det kan väl inte stämma. Skulle det förstört folks pigment skulle det väl inte säljas? och knappast bli godkänt i sverige. Skulle detta stämma borde väl allmänheten bli mer informerad om det? :s

2010-01-07 @ 20:09:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0