Det här med silikon...

Jag är personligen ingen förespråkare av silikon, men försöker att inte döma dem som valt att ha det och vidare anser jag att det är upp till var och en att bestämma över sin egen kropp. Lite tankar om just detta fenomen är dock att det hela känns så förbannat omodernt.

Personligen skulle jag aldrig kunna ta åt mig av en komplimang rörande mina bröst efter en bröstoperation. Fina bröst som man opererat sig till kan i princip vem som helst få. Ingenting unikt med det. Vidare tror jag att denna känsla av att brösten inte 100%-igt är "ens egna" bidrar till enkelheten att flasha dem i exempelvis herrtidningar. Att vika ut sig med ens egna bröst känns garanterat betydligt mer privat och där har de allra flesta en helt annan spärr.

Jag är medveten om att det är betydligt fler som opererat sina bröst än man tror. Alla väljer inte att göra F-kupa och ha magdjupa urringningar. Har man en kropp där brösten ser oproportionerligt små ut kan jag förstå att en operation näst intill känns nödvändig. Men små bröst till en smal och vältränad kropp är bland det vackraste och sexigaste som finns enligt mig. - Och det nås inte genom någon operation. Kanske är det bara jag, men jag älskar och avundas all naturlig skönhet. Det är något att vara stolt över. Ett par fylliga läppar tack vare juvederm eller ett par stora bröst tack vare silikon är ingenting att vara stolt över. Det är endast ett bevis på att man förändrat något som man tidigare varit missnöjd med - och det handlar om ett utseende på dessa kroppsdelar som vem som helst kan få.

Att inte glömma är att du alltid kommer bli satt i ett speciellt fack om du har ett par "synliga" silikonbröst. Förutom att du kommer vara tjejen som fick lägga sig under kniven för att bli nöjd, kommer du få dras med en oseriös och korkad image från människor runt omkring. Detta tycker jag är fel, men det är så verkligheten ser ut. Och kan man undvika en bröstoperation, tycker jag verkligen att man ska göra det. Alternativt få brösten att se så naturliga ut som möjligt i samband med operationen.

En annan tanke jag fått den senaste tiden om just tjejer med silikon är att det är så många som ser så mycket större ut än vad de förmodligen gjort utan silikoninläggen. Ett par stora bröst får dig onekligen att se bredare ut. Dessutom tror jag att man har brösten som sitt säkra kort, bryr sig därmed inte så mycket om träning då bikinisäsongen på något sätt är räddad ändå med ett par big boobs. Därav tycker jag att man oftare och oftare ser tjejer med silikon som har en pluffsig mage och otränade lår. Alldeles för mycket fokus ligger liksom på deras heta klyfta, att de glömmer bort allt annat.

Har jag någon läsare där ute som funderar på att lägga 30 000+ på en bröstoperation vill jag bara säga: Fundera en gång till. Jag tänkte på det häromdagen då jag betalade in den ovanstående summan på min Milanoflytt, en utmaning, som kommer förändra mitt liv. En dröm. Jag kunde inte för mitt liv förstå att det finns människor som lägger samma summa på ett par nya bröst. Pengarna har jag, så det handlar inte om att jag avundas de som har råd med en operation. Och har man rejäla komplex för sina bröst kan jag förstå det, för då kan jag tänka mig att man blir som pånyttfödd efter operationen. Men är inte fallet så utan du bara vill förbättra lite. Och då snackar vi förbättra ett par unga bröst i tjugoårsåldern när du nätt och jämnt är färdigvuxen. Jag kan inte låta bli att undra: Har vi inte kommit längre än så?

demi-big-boobs-alert.jpg image by moonstruckspells

Skulle ni göra en bröstoperation om ni hade pengarna? Utveckla gärna.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Alla skönhetsoperationer behöver inte handla om att förändra utan även förbättra det man redan gillar. Think outside the box?

2010-02-24 @ 10:56:54
Postat av: Johanna

"Därav tycker jag att man oftare och oftare ser tjejer med silikon som har en pluffsig mage och otränade lår." Sedan är det väl rätt intressant att du lagt märke till en tjejs (kanske) komplex på hennes kropp, eller dvs. du ser det dåliga. Var det inte du som skrev något inlägg nedan som förespråkade att vi tjejer nätt och jämnt skulle hålla ihop och inte "tracka" ned på tjejers utseende?

2010-02-24 @ 11:00:51
Postat av: Johanna

Sedan kan man ju diskutera anledningen till varför en tjej/människa opererar sig.

2010-02-24 @ 11:07:54
Postat av: Mandy

1. Som jag har skrivit i slutet av inlägget vet jag att det finns tjejer som bara vill "förbättra" det de redan har. Men still, jag förstår inte varför man gör det, men sedan är det givetvis upp till var och en att avgöra vad de vill lägga sina pengar på. Det är min blogg du läser = mina åsikter. Jag respekterar andras åsikter samtidigt som jag gör mitt jobb att framföra mina.



2. Men kom igen? Jag skriver regelbundna träningsinlägg i den här bloggen. Just träning och att hålla sig i form är en stor del av den här bloggen. Klart som f*n att jag kan lägga märke till om någon skulle behöva träna lite oftare - för sin egen skull. Men jag skulle aldrig någonsin tracka den här personen genom att göra denne medveten om att personen ifrågas kropp är ohälsosamt otränad. Det är skillnaden! Att uppmärksamma någons komplex gör vi omedvetet/medvetet dagligen. Men det är skillnad på att notera dem och att fokusera & klanka ner på dem.

2010-02-24 @ 11:14:18
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Mandy

Jag har skrivit att om man mår genuint dåligt över sina bröst och ser de som en begränsning i sitt liv förstår jag till 100 % att man vill göra en operation, om man tror att det kommer få en själv att må bättre. Men jag ser inte vitsen i att operera ett par bröst - med de risker det medför, pengarna det kostar, det fack man automatiskt placeras i och så vidare, om man redan är nöjd med de bröst man har.



Men sen hoppas jag att du är så pass smart att du förstår att undantagsfall där personer varit med om olyckor eller andra extremfall kanske bara har en bröstoperation som "enda utväg", och där gäller givetvis inte det jag skrivit ovan i inlägget.

2010-02-24 @ 11:17:43
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag sätter hellre mina pengarna på att plugga utomlands eller resa runt i världen, än en bröstoperation. Men om jag hade obegränsat med pengar så hade jag eventuellt gjort en b-kupa, skönt att slippa ha inlägg i bh'n för att vissa plagg ska sitta uppe eller sitta snyggt.

2010-02-24 @ 12:42:43
URL: http://celebrate.devote.se
Postat av: Anonym

Du säger att du "avundas all naturlig skönhet. Det är något att vara stolt över."

Att vara stolt för något är för mig när man själv påverkat resultatet. Naturlig skönhet är ofta något vi fått efter våra gener och alltså inte kan påverka. En snygg vältränad kropp som man själv tränat sig till är däremot något att vara stolt över.

2010-02-24 @ 12:51:29
Postat av: Mandy

Det menar jag definitivt inte. För mig är naturlig skönhet all skönhet som man fått på naturlig väg och inte via något ingrepp eller operation. En vältränad kropp är ett utmärkt exempel på något man bör vara stolt över och ses enligt mig som naturlig skönhet om man nått det resultatet på naturlig väg och inte via exempelvis fettsugning.

2010-02-24 @ 12:55:00
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Johanna

Absolut det sa jag ingenting om. Såklart jag accepterar dina åsikter men vill bara framföra mina. Sedan är det väl en sak att lägga märke till andras kroppar och göra det är två skillda saker.

2010-02-24 @ 13:10:29
Postat av: Johanna

Oavsett hur mycket man tränar kan vissa fettdepåer inte försvinna genom träning pågrund av gener. Varför skulle man inte kunna få vara lika nöjd om man gör en fetttsugning dvs finslipa sin kropp?

2010-02-24 @ 13:14:51
Postat av: Mandy

Enligt mig är det ingen bedrift att ha fettsugit sig.

2010-02-24 @ 13:32:20
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Johanna

Så du vet direkt vilka kroppar som genomgått en fettsugning eller inte?

2010-02-24 @ 14:10:22
Postat av: K

men för fan johanna det är ju inte det ni diskuterar! det spelar väl ingen roll om du blir lika snygg med en fettsugning som daglig träning. Att fettsuga sig är ingenting att vara stolt över att man gjort, medan daglig träning är det. Du skrämmer mig.



Nöjd kan man väl vara i vilket fall. Alla blir vi väl nöjda i en kropp vi trivs i. Men hur man gått tillväga för att få den anser vi är ganska väsentligt. Att fettsuga sig tyder inte på motivation, självdisciplin eller en kämparanda exempelvis. Det gör däremot daglig träning. Något som dessutom är bra för din hälsa på betydligt fler sätt än en fettsugning!

2010-02-24 @ 14:20:32
Postat av: Anonym

Absolut, det tycker jag också och det har jag inte sagt något om. Men om man har de gener och områden på ens kropp som inte går att åtgärda med hur mycket träning som helst så tycker jag det inte är fel att kunna få fettsuga sig eller ändra något överhuvudtaget på sin kropp. Om personen i sig trivs bättre efter än före ett ingrepp så tycker jag att den personen får vara nöjd utan att få en stämpel.



Jag har aldrig gjort ett ingrepp på min kropp och har inga planer på att göra det heller, är nöjd med min kropp. Ibland måste man kunna ha förståelse för båda parterna.

2010-02-24 @ 14:38:10
Postat av: Emma Rosberg

Håller verkligen med. Det är så tråkigt med silikonbröst. Något ounikt över det hela. Vem vill egentligen se ut som alla andra och ha "liknande" bröst som någon annan?



Den enda orsaken till att människor skönhetsopererar sig är först och främst brist på självförtroende. För missnöje finns det hos alla.



Puss

2010-02-24 @ 16:24:32
Postat av: Anna

Det är inte direkt en bedrift att födas med stora bröst/långa ben/fin näsa etc, heller. But I get your point(tror jag) Jag har naturligt stora bröst och är nöjd med det, men även om jag inte hade haft det så skulle jag nog verkligen dragit mig för att lägga mig under kniven. Dels för att jag ryser bara av tanken och dels för att jag tycker silikonbröst har en tendens att se jävligt tacky ut. Men det är ju upp till var och en, jag dömer inte en person som vill göra det eller har gjort det.

2010-02-24 @ 16:33:24
Postat av: M

Jag tycker allt som skrivits här är ganska intressant att läsa. För det första håller jag med delvis av det som du skriver Amanda.



Det jag däremot lägger märke till, och har gjort X antal gånger i tidigare "debattinlägg" är hur du genast så fort du får en motreaktion hugger till och påpekar att det är fin blogg. lalala osv. VI VET DET. MEN be då inte om våra åsikter om du inte kan ta emot dem utan att försvara dig varenda sekund.



Keep it up annars !

2010-02-24 @ 16:40:15
Postat av: rebecca

jag måste hålla med M om att du verkar ha svårt för att man säger emot dig, alla sätt som inte är ditt sätt är fel.



Sen förstår jag faktiskt inte om du har något emot opererade bröst som ändå ser helt naturliga ut eller om det är bimbobröst som du bara har svårt för.



(jag är en av dom som också läst din blogg sen du var tillsammans med jonathan)

2010-02-24 @ 22:56:44
Postat av: C

jag ska operera mig i höst och ser inget dåligt i det har planerat det i 5 år nu och mått dåligt av det sen jag kom in i puberteten och brösten aldrig kom. jag kan tyvärr inte vara stolt över mina egna men jag kommer vara fan så stolt av de "nya" jag får. han verkligen kämpat ihop dom pengarna och nu ska jag äntligen få må bra över min kropp. jag är verkligen itne tjock i övrigt men har rumpa och lår och är inte helt i trim men jag kanske gillar att ha den formen så anledningen till att jag itne är mager och super fit är inte för att jag kommer få en fin klyfta och ingen kommer märka min övriga storlek... alla kanske inte vill vara pinnsmala!

2010-04-25 @ 10:31:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0