"Vi som kan ha kul utan alkohol"

Nu mina vänner ska vi reda ut en sak här. Jag har fått någon kommentar här och där varför jag dricker fastän jag säger att jag har roligare utan alkohol. I samma veva har mamma har gått med i gruppen Vi som kan ha kul utan alkohol på facebook. Ja mamma jag fattar hinten! "Har du inte festat lite väl mycket den senaste tiden?" är frågan jag fått otaliga gånger.

Såhär är det. Jag går ut massor, I know! Men när man går ut här är det så så såå mycket mer än hemma. Med det menar jag att det startar alltid med en middag tillsammans då man är mellan 15 - 30 pers, man äter en stor stadig middag och börjar dricka långsamt. Då man är ute står man inte och trycker i något litet hörn eller vid bardisken och sveper shot efter shot utan man dansar fötterna av sig - varje kväll! Du har med andra ord riktigt, riktigt roligt.

Det finns inte att man står och trycker i en toalettkö för att rätta till håret och sminket (Jag älskar white room, men varför stå i toalettkö 1/3 av kvällen där när man istället skulle kunna dansa och ha kul med sina vänner?) Nu kom jag av mig.

Hur som helst, när vi går ut här är det som att ha fri bar vart vi än går. Du står inte med tomma händer eller ett tomt glas i en minut, utan snarare har du ofta ett glas skumpa i ena handen, en drink i andra och en shot från en tredje hand.. Jag tyckte att det var så på Stureplan, men det här går inte att jämföra med Stureplan ens. Och det är nog många, till och med många av er som läser det här och tycker att jag festar så mycket, som inte hade klarat en kväll med så mycket dricka. Många kan nämligen inte dricka med måtta, inte säga nej och vet framför allt inte var ens gräns för hur mycket alkohol man faktiskt klarar går.

Jag ser inga problem med att dricka när jag går ut (trots att jag tränar dagligen och håller mig i väldigt bra form). Däremot super jag mig aldrig redlöst berusad, för att använda det gamla uttrycket. Jag vet precis när jag ska sluta dricka, mycket på grund av att jag är livrädd för att spy och har inte gjort det sedan jag var 4 år gammal.

Så, vart jag försöker komma är att det är skillnad på att dricka och dricka. Många tror säkert att jag och Andrea spårar ut totalt här nere. Men de har så fel. Visst dricker vi och går ut ofta. Men vi gör det alltid med full medvetenhet om oss själva och vår omgivning. Det är inte förrän man nått den självdisciplinen som man faktiskt kan gå ut och festa 4-5 gånger i veckan utan att kroppen lägger ner totalt.


Kommentarer
Postat av: Anna

Så du dricker för att du tycker det är gott? Eller för att alla runt omkring dricker och för att det finns obegränsat med sprit? Jag undrar därför att jag är nyfiken på varför människor som säger att de har så otroligt mycket roligare utan sprit, ändå dricker. Ingen kritik mot dig alltså, bara ren nyfikenhet.

2010-05-05 @ 16:25:10
Postat av: Mandy

Anna det är en jättebra fråga. Men en fråga som är väldigt svår att svara på. Jag vet att majoriteten av alla jag känner säger samma sak som jag, men ändå dricker man. Dels tror jag att det är en vanesak, för i Stockholm under ett halvårs tid kunde jag räkna på en hand hur många gånger jag drack när jag gick ut. Folk sa alltid det "Amanda sluta vara sås tädad, släpp loss lite". Men i grund och botten här när man går ut ett stort gäng vänner tar jag emot drinkar av ren tacksamhet. Det låter superdumt, men precis som rökare hävdar med rökning (vilket jag visserligen inte köper alls) är det en social grej. Så är det i alla fall från min sida många gånger. Och vissa andra vill du helt enkelt bara bli lite härligt tipzy och avslappnad. Det är oftare inte svårare än så.

2010-05-05 @ 16:47:06
URL: http://mandyn.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0