Lite besviken

Slänger iväg ett snabbt inlägg innan jag ska sova. Vi kom precis hem från en trevlig middag i mysiga Brera. Vi var på ett ställe jag varit en del på med min bror och italienska vänner. Idag blev jag dock lite besviken. Dock inte på maten. Den var i sedvanlig ordning utsökt. Däremot gjorde hovmästaren/servitören misstag då han först och främst knappt lyssnade på våra beställningar och var tvungen att komma tillbaka och fråga vad vi skulle dricka när vi redan beställt det en gång.

Sedan innan vi får in förrätterna kommer han med en flaska mousserande och vi frågar förvånat om det är vårt verkligen, eftersom vi bara beställt en flaska vatten såhär efter en helgs festande. Så log han bara, nickade och hällde upp till oss. Överraskade drack vi något glas, jag fick dock knappt ner någonting alls med min hals. Det var vatten för hela slanten som gällde.

Sedan ber vi att få in notan och ser då att ett par hundra plussats på. Alltså har han tagit betalt för flaskan som vi överhuvudtaget inte beställt. Ingen av oss var ett dugg sugna på att dricka alkohol efter den här helgen. Men det slutar inte här. Jag och mitt alltid lika heta temperament säger att vi givetvis inte ska betala för något som vi inte beställt och dessutom inte ens druckit något utav knappt. Hovmästaren/servitören som är så förbannat rädd om deras rykte vände sig till de övriga gästerna i närheten när han sa att han självklart stryker det från notan - och att det helt och hållet var hans fel.

Vi betalar för notan kontant och väntar på att få pengar tillbaka när han 15 minuter senare kommer bakom mig och viskar att han måste ta betalt för i alla fall 2 glas mousserande och att vi således inte får tillbaka växeln vi satt och väntade på. Nu handlade det inte om så mycket pengar så vi tackade för oss och gick därifrån rätt snabbt. Men hur oförskämt är det inte att göra så? Hade vi varit äldre hade han aldrig vågat göra så och jag kommer defintivit inte gå tillbaka dit igen. Och apropå ålder.. när vi gick därifrån kom han och gav mig en chokladbit som kompensation. En chokladbit! Ska jag börja få klistermärken efter tandläkarbesök nu också?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0