Intervju med Caroline - Stockholmsposten

Här kan ni läsa om grymma Carro, hennes arbetsuppgifter - mycket anknutet till hennes visningar, mode samt vår numera rätt omtalade resa till Milano. Enjoy!

Caroline Lidman

Caroline Lidman. Bild: Stureplan.se.

Caroline Lidman, känd för Stockholmspostens läsare som bloggaren som bytte domän, anordnar en modevisning på Laroy på onsdag. Stockholmsposten har fått en exklusiv intervju med Caroline, som är i färd med gästlista och utprovningar av kläder på mannekängerna.

Hej Caroline! Vad för slags kläder handlar det om?
– Det är 14 olika ”nattlivsoutfits” för damer, dvs kläder som funkar för kvinnor i nattlivet under den kommande hösten och vintern: mycket klänningar, festtoppar, lackleggings och paljettleggings. Och väldigt mycket höga klackar.

Vad är dina uppgifter i samband med visningen?
– Jag är huvudansvarig, så jag bjuder in gäster, bestämmer musik, stylar och bokar make up- och hårstylister. De två killar jag samarbetar med fixar catwalk och ljus, samt drar folk och håller i lokalen. Killarna är Jesper Owe och Micke Eriksson, som har hand om Laroy på onsdagar och om nattklubben Magenta på helger.

Hur många mannekänger ska vara med, och varifrån kommer de?
– Det är sju modeller på 14 outfits, så alla går 2 gånger. Majoriteten av modellerna är handplockade, och av dem har några gjort några plåtningar och visningar. Några har gjort lite jobb för agenturer typ Mikas och Stockholmsgruppen.

Kommer du att göra något mer med Stureplansgruppen i höst?
– Ja, en hel del. Dels är det en bloggdrink nästa onsdag på Laroy i samarbete med tidningen Solo, och veckan efter det blir det en tjejdrink med tidningen Cosmopolitan på samma ställe. Då kommer en jacka från Chevignon à 8000 kronor att lottas ut, eftersom Chevignon ska nylanseras i Sverige. Sedan, den 2 oktober är det en underklädesvisning med olika märken, t ex Wonderbra för tjejer och Desquial och Frigo för killar på White Room. Fem-sex modeller av varje kön kommer att visa underkläder. Och därefter följer en killdrink på Magenta den 10 oktober, i samarbete med tidningen Moore.

Oj. Åter till modet: vad "gäller" i höst i klädväg? Några speciella färger?
– Personligen kör jag mkt svart och grått, men det är klart att det kan vara snyggt med någon detaljfärg, t ex rött eller lila. Annars är djurmönstrat något man börjar se mycket, alltså leopard och zebra, både på jackor, byxor och klänningar. Något man ser mycket just nu i modebloggar är lårhöga stövlar, såna som går långt över knäna, men det kanske boomar nu och håller kanske inte för evigt. Annars: lager på lager, säg ett linne, ett par koftor och en jacka.

Du tog studenten i våras. Vad händer nu? Vidare utbildning, eller jobb?
– Jag kom in på universitetet, men valde ett studiebreak. Mitt mål är att läsa på Berghs, men många som läser där har väldigt mycket erfarenhet, så min plan är att läsa marknadsföring i Lund ett år med start till våren. Till dess ska jag arbeta som nu med styling och vid vissa evenemang på eventbyrån Petré.

Dina bloggläsare har kunnat läsa om din resa till Italien med din kompis bloggaren Amanda Bergman i somras. Berätta kort för dem som missat det!
– Det var en spontanresa, vi bestämde oss bara två veckor inför resan. Vi var där lite mindre än en vecka; Milano är en jättefin stad: varmt, soligt, och för oss var det perfekt med mycket shopping. Vi lärde känna två killar som jobbar med mode, och tack vare det blev det en bättre resa än vad vi trodde. Vi umgicks en del med dem, att träffa två som kan staden blir en helt annorlunda upplevelse än den man får som vanlig turist. Dessutom: killarna var stora modeller i Milano som går fashionweek [visar upp sig på visningar under modeveckor, red. anm.] där, i Paris och i London bland annat. Så vi lyckades knyta en del modekontakter.

– Amanda fick till exempel ett modellerbjudande, och jag ska kanske ska åka ner i höst och göra ett stylingjobb för Abercrombie & Fitch, som ska öppna en flaggskeppsbutik i Milano. Mitt jobb skulle i så fall vara ”visual stylist”, vilket innebär styling av butik och skyltfönster inför premiären.

© 2009: Stockholmspostens Moderedaktion


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0