Mina tips för en slankare figur, förutom daglig träning

  • Undvik alkohol i så hög utsträckning du bara kan. Hur smal man än är hamnar alkoholen på såväl mage som i form av ett uppsvullet ansikte. Och dricker du dig full en kväll, tar det bort en veckas hårdträning. Är det värt det? Inte en chans! Mina mest lyckade kvällar jag har haft så har jag varit nykter; det är ju då man kan stå för allt man gjort, kommer ihåg alla man träffat, ser fräsch ut samt ingen ångest dagen därpå. Jag har även som roligast då jag är nykter, och det är alltid då jag dansar som mest. Ett glas vin eller en drink tycker jag att man kan unna sig om man känner för det. Men för stora mängder alkohol sätter sig på kroppen, och det är svårt att träna bort.#
  • Undvik fyllekäk helt och hållet. Är jag hungrig när jag kommer hem från en utekväll äter jag knäckebröd med ost. Det låter inte så lockande kanske, men det kan vara riktigt gott ska jag säga er. Att äta en fet hamburgare då jag är påverkad av alkohol får mig bara att må illa. Och tänk er den alkohol som finns i din kropp, redo att sätta sig på de mest osmickrande kroppsdelarna, så äter du en fet hamburgare på det? Stackars kropp..#
  • Drick en massa vatten! Detta är inte bara bra för kroppen, utan likväl hyn. Enligt mig finns det ingenting som är så bra för hyn som vatten och sömn. Dessutom behöver kroppen en massa vatten för att fungera som den ska, vilket vi allt för ofta glömmer bort. Tack vare min dagliga träning får jag i mig litervis med vatten, eftersom vatten är det absolut godaste att dricka efter ett hårt träningspass.#
  • Undvik choklad helt. Att jag har med den här punkten är visserligen främst på grund av faktorer som rör hyn. Alla säger att det är en myt att choklad skulle vara dåligt för hyn, men det är det inte. Jag har en felfri hy, men äter jag bara lite choklad får jag alltid någon finne dagen därpå. Det slår aldrig fel. Sedan känns det som att många chokladälskare säger att de aldrig får finnar av choklad. Men varför har majoriteten av dessa ganska mycket problem med hyn? Testa en vecka utan choklad och jag lovar stora förändringar.#
  • Undvik feta desserter. Desserter har faktiskt aldrig riktigt varit min grej. Jag blir illamående av för mycket grädde, choklad eller annat sött/fett. Något som jag faktiskt är väldigt tacksam för. Jag äter mer än gärna någon liten dessert till efterrätt, men äter sällan upp mer än hälften. Många äter feta desserter tills de mår illa, vilket är ett tecken på att det blev för mycket fett och sött för kroppen på en och samma gång. Jag föredrar fruktiga desserter som känns lätta och fräscha att äta.

Håller man dessa punkter någorlunda kan jag lova att man kan njuta av fullständiga måltider och således njuta av sina favoriträtter utan att mixtra ett dugg med maten. Det är helt värdelöst att banta vissa dagar, för att sedan äta vad du vill vissa dagar - vilket ofta slutar med något i stil med hetsätning. Då går du bara upp extra i vikt, vilket gör att bantningen inte bara var dålig för kroppen, utan likaledes förgäves. Försök istället hålla en regelbunden kost där du undviker det extrema i form av just fyllekäk, feta desserter och alkohol, samt försöker få en daglig träning, så kan du äta vad du vill i matväg och få en slankare figur.


Kommentarer
Postat av: Malin - RocknRoll

vilka bra tips!

2009-11-23 @ 11:29:51
URL: http://bestofberger.blogg.se/
Postat av: Veronica Berggren

bra skrivet:)

2009-11-23 @ 11:30:52
URL: http://veronicaberggren.blogg.se/
Postat av: Viktoria

du är så duktig Amanda! Jag blir grymt inspirerad av allt du skriver :) Hoppas att du mår bättre nu.

Kramar Viktoria

2009-11-23 @ 11:33:11
URL: http://mimick.se
Postat av: Mickan

Verkligen bra tips! :) Vatten är underskattat! Finns inget bättre! :)

2009-11-23 @ 13:12:46
URL: http://mickanflickans.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Håller med om alla punkter förutom chokladen. Enligt min hudterapeut påverkar inte själva chokladen uppkomsten av finnar utan sockret, mjölkprodukterna och det härdade fettet. Enligt forskning kan man heller inte se något samband mellan finnar och choklad. Dock märker jag att om jag äter mycket godis och bakelser under en period kan någon finne ploppa upp. Sedan tror jag att det är ganska individuellt om man får finnar av choklad eller inte, vissa är ju känsligare än andra.

2009-11-23 @ 14:28:27
URL: http://mikaelarydens.blogg.se/
Postat av: Mandy

Mikaela: Jag vet att det inte finns någon foskning som bevisar att choklad skulle påverka hyn negativt. Jag som dock har en väldigt okänslig hy, får alltid någon finne av choklad. Och jag vet många som upplever detsamma. Min teori är med andra ord att det inte är något som är en bevisad konsekvens för gemene man, men det sker, minst sagt. Vad jag mest ville säga är att man inte behöver ha en känslig hy för att få finnar av choklad, och därmed är det dumt att riskera något.

2009-11-23 @ 14:44:44
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Anna

Tror det är väldigt individuellt huruvida choklad påverkar hyn eller inte. Jag har nästan aldrig finnar trots att jag äter choklad flera gånger i veckan. Dock finns det säkert de som är extra känsliga för något speciellt i chokladen, även om de inte har känslig hy i vanliga fall. Bra tips för övrigt!

2009-11-23 @ 17:17:42
Postat av: victoria

Ojoj, festar och dricker varje helg vilket även leder till en fet meny på mc dondalds i stort sett varje gång. Äter choklad, bullar och godis i stort sett varje dag och tränar absolut ingenting, ändå väger jag under 50 kg. Min insida kanske inte mår toppen i sånt fall.

2009-11-23 @ 19:02:49
URL: http://victoriaaaaa.blogg.se/
Postat av: Malena

jättebra tips! Har iofs hört att om man käkar riktig choklad, vilket är över 70% kakao då får mn inga finnar. Men det är alla dessa marabou etc choklader som ger finnar, eftersom de innehåller i stort sätt mera fett än kakao :)

2009-11-23 @ 23:37:04
URL: http://liv-madde.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Bra med sånna här tips;)

Men jadu, chokladen är jag oxå osäker på. du skriker att du lovar stora förändringar?

För mig är det precis tvärtom. Jag är ett chokladmonster, äter choklad varje dag men en dag ville jag sluta o känna mig lite nyttigare. så fort jag slutar äta i några dagar blir min hy en katastrof.

och jag har testat fram o tillbaka, när ja börjar äta choklad iprincip dagligen så är min hy riktigt bra, sedan när ja slutar igen så kommer finnarna tillbaka.

Så det är nog väldigt inividuellt det där med chokladen...

2009-11-24 @ 07:33:15
Postat av: Sanna

Varför fyllekäk är så förödande för kroppen är just att du intar maten under berusning. Levern arbetar febrilt för att förbränna den giftiga alkoholen och har svårare att ta hand om den överflödiga näringen i skräpmaten. Fettet, saltet och sockret går således ut i blodet i betydligt högre utsträckning när du är berusad än i nyktert tillstånd.

2009-11-24 @ 08:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0