Milano

Pirr pirr pirr!.. Jag är ju nu äntligen på det klara med hur jag ska lägga upp min Milanoflytt. Flytten kommer att ske i slutet av februari som det ser ut nu, och jag kommer till en början att bo i en lägenhet delad med fyra andra. Jag kommer att vara skriven i den lägenheten under fyra veckor, och skall under den tiden leta efter annat boende. Det är ju så mycket lättare att göra det på plats. Skulle jag inte hitta något är det bara att kontakta skolan för att förlänga kontraktet i bostaden som skolan ordnar.

Vad gäller kurserna så kommer jag som det ser ut nu läsa en månad intensivt med fyra italienskalektioner om dagen, alternativt två månader. Därefter kommer jag läsa fyra lektioner i veckan i två månader, då jag vill få tid till att jobba och träffa bekanta. Därefter kommer jag förmodligen stanna kvar och endast jobba, har jag hemlängtan vid det laget kan jag ju åka hem, men det är inget jag räknar med då jag vill tillbringa den varmaste tiden på året i Italien. Framför allt vet jag att jag kommer vilja resa runt i Italien när jag avslutat kurserna. Trots att Italien är som mitt andra hemland, har jag inte sett mycket av den södra delen, vilket jag ser hemskt mycket fram emot att göra.

Eftersom jag ska plugga juridik i Uppsala efter Milanovistelsen så vill jag inte ta något studielån till detta, utan kommer att betala allt kontant. För er som är sugna på att göra liknande är det ESL språkresor som jag har kontakt med och universitetet Linguadue i Milano.

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att äntligen veta att allt kommer att ordna sig. Jag kommer att boka allt i december månad och jag längtar efter dagen då jag verkligen inte kan ångra mig, varför jag nu skulle göra det.. Det ska bli så förbaskat härligt att komma till lite varmare breddgrader och ett annat land. Och framför allt: äntligen börja pricka av mina drömmar och göra något av mitt liv. Att lära mig italienska ordentligt har så länge jag kan minnas varit en dröm jag hållit fast vid.


Kommentarer
Postat av: J

Visst kommer du fortsätta blogga därifrån? :-)

2009-11-20 @ 21:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0