Dagens träningstips!



Träning träning träning..
det är vad jag har framför mig idag. Eller.. 7 dagar i veckan är det ju faktiskt det som mina dagar bland annat innehåller. Eftersom att jag tränar så förbaskat mycket så ska jag börja dela med mig av mina hundratals tips till er. Helst skulle jag vilja visa varje övning med bilder, men jag är rädd att bilderna kommer att användas av andra i ett annat syfte. Mig på alla fyra i en kissande hunden ställning liksom. Inte kul om folk ser den i någon annan blogg där det inte framgår att bilden är till ett träningsinlägg..

Hur som helst är det just kissande hunden- övningen som jag ska tipsa er om i detta inlägg. Jag antar att majoriteten av er vet hur den ser ut, och ni har säkert alla testat på den. Detta är en övning jag gör ungefär 4-5 gånger i veckan. Vitsen är att man ska hålla på tills kroppen näst intill faller ihop med denna övning - då kan jag lova er resultat (och en himla massa träningsvärk de nästkommande dagarna).

Man kan göra olika former av kissande hunden. Min favorit är att du står på alla fyra, och så är det jätteviktigt (!) att du inte svankar. Så spänn magen och sparka/kicka XX gånger åt vänster, därefter samma antal åt höger. Använd mer kraft i sparken för varje gång du sparkar, och du får för guds skull inte gå ner med benet/foten i marken mellan sparkarna. Ha på en snabb låt också där du följer tempot i låten med dina sparkar. Viktigt är också att du sparkar helt åt sidan. Sparkar man lite bakåt ger det ingen effekt.

Något jag brukar utmana mig själv efter övningen ovan är att bara stå i positionen med ena benet rakt åt sidan, och liksom veva i små rörelser med benet. Tänk att ni ritar en cirkel med stortån. Där får man ofta kramp, men OJ vilken tight rumpa och fasta lår man får av det. Helt klart en av mina favoritövningar då det kommer till rumpa och lår.

Viktigt att tänka på med dessa hemmaövningar, är två saker.

1. Gör en testomgång en dag och se hur många av varje övning du orkar köra varje gång. Exempelvis brukar jag köra 50 sparkar åt vänster i en omgång, och därefter 50 sparkar åt höger. Sedan står jag i en halv minut med benet i luften åt höger, och en halv minut åt vänster.

Genom att börja räkna på det här viset så presterar du alltid maximalt, och efter någon veckas träning kan du utmana dig själv och öka antalet.

2. Ska du börja träna hemma på det här viset (fortsätter du läsa min blogg och mina kommande träningstips kommer du få ett tiotal-tjugotal övningar att jobba med hemma) är det viktigt att du gör det regelbundet. Börja med ett par gånger i veckan och öka sedan. Detta är en träningsform där man inte kan skylla på att man har för lite tid. Ta en trettio minuter hemma i vardagsrummet och dagens träning är gjord! Att träna någon gång ibland ger inte resultat, så enkelt är det. Men såklart, bättre än ingenting alls är det.


I nästa inlägg kommer säkert en och annan bild från när jag tränat här hemma i alla fall, samt en av mina absoluta favoritövningar. Nämligen: träningsformen vi dansare använder oss av för att få långa slanka muskler i armarna. Problem med såkallat "gäddhäng"? Detta förebygger det bättre än någon annan övning!


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken bra övning! Den ska jag börja göra:D

2009-11-18 @ 14:28:43
URL: http://toosweet.blogg.se/
Postat av: Sofia

Underbart inlägg, vi vill se fler fler fler! :D du är grym!

2009-11-18 @ 15:19:09
Postat av: Anonym

ska man sparka ut hela benet, eller ha de böjt som "kissande hunden"

2009-11-19 @ 00:36:38
Postat av: Mandy

Anonym: man ska sparka ut hela benet :)

2009-11-19 @ 01:21:07
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0