Ideal hit och dit

Riktigt underhållande med en liten debatt såhär på tisdagsmorgonen. Jag tänker inte ta det hela ett steg längre men jag respekterar helt och hållet era åsikter, därför jag godkänner alla kommentarer som ni skriver. Men ska jag göra det så får ni också respektera mina och jag tänker utnyttja min position i bloggen genom att vara en röst för alla de tjejer som har enorma komplex för att de fått inpräntat att de är smala som benrangel. Jag är så emot allt snack som jämt och ständigt går emot smala tjejer så det finns inte. Det ska vara sådan tabu hela tiden att nämna något om överviktiga personer, men en person som är smal kan det tydligen klankas ner på hur mycket som helst. Då handlar det direkt om ätstörningar, skönhetsideal hit och dit aka. samhällsproblem. Om en smal person någonsin nämner något nedlåtande om övervikt är denna person direkt avundsjuk och vill ha dessa kurvor (en finare benämning på övervikt i många fall). Men tror ni inte att det är jävligt många överviktiga personer som skulle döda för ben utan celluliter och en fast rumpa? Faktum är att alla mer eller mindre har ett val och man väljer själv hur man ska se ut på den fronten. Det är långt ifrån alla smala tjejer som fått sin form gratis.

Hur som helst skulle jag inte vilja ha den här kroppen som ni tycker är så avundsvärd, så enkelt är det med den saken. Vill ni kalla det för avundsjuka får ni göra det, men jag kommer se till att jag inte hamnar där innan det är för sent. Jag skulle egentligen aldrig skriva ett sådant här inlägg med en så osmickrande bild på en människa om det inte vore för att det är några av er läsare som påstår att jag är avundsjuk på kroppen till vänster. Faktum är att jag tycker att Victoria's secret-idealet är det finaste som finns och det är väl så långt ifrån bilden till vänster man kan komma. Det ni läsare borde lära er är att man kan vara för ett smalt ideal utan att för den delen varken förespråka ätstörningar, bantning, press eller osäkerhet. Det kan lika gärna handla om att man älskar att träna och leva ett mer eller mindre sunt liv på mat- och sötsaksfronten. Allt handlar om prioriteringar och jag är faktiskt ett levande bevis på det.

Kommentarer
Postat av: Anna

visst, den där bilden var inte så smickrande på beyoncé, men jag tycker det är överdrivet att kalla henne överviktig. Och bara för att hon har mer hull på kroppen, gör det henne ful? Jag tycker hon är vacker ändå.

Nu säger jag inte det här för att jag själv är "kurvig", utan jag är det som du tycker är så ovanligt naturligt smal.

2009-05-05 @ 13:00:11
Postat av: Mandy

Jag vet inte var jag har skrivit att beyonce är ful (?) jag tycker bara att hon är överviktig. Det är vad den här diskussionen handlar om.

Det är för övrigt inte ett dugg ovanligt att vara naturligt smal, det är jag också. Du får gärna ha din åsikt men låt då också mig ha min.

2009-05-05 @ 14:45:38
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Anonym

beyonce ÄR tjock men vacker. End of discussion. Forsätt blogga mandy, kom med träningsinlägg så fulländar du en redan grym blogg!

2009-05-05 @ 14:52:04
Postat av: Isabelle

Men förihelvete kallar ni henne överviktig? Det där skulle jag mer kalla normalviktig. Jag tycker med smalt är snyggast och jag är själv det men nu gör du faktiskt det omvända. Tänk alla osäkra tjejer som inte skulle vilja annat än att gå ner i vikt som är större än Beyonce på den bilden. Vad ska man kalla dem? Gravt överviktiga? Vad ger det för bild till samhället. Skit i att kalla andra för överiktiga när dem inte är det och låt alla som vill kalla det för kurvor göra det. Acceptera hur alla ser ut istället för att sätta dem i fack för överviktiga och underviktiga det bästa är väl att man mår bra eller? Varför hela tiden tänka på ideal??

2009-05-05 @ 15:14:34
Postat av: sara

men herregud inser du inte hur du låter? man är inte överviktig bara för att man inte väger 50 kg och har en platt mage; det är så långt vår syn på vad fetma och övervikt är idag men det är inte ett realistiskt ideal. jag tycker att det är jättebra att du pratar om vikten att träna och hålla igång, men samtidigt så är det minst lika viktigt att tänka på att inte ta det hela till överdrift. visst, klart det inte är kul att få höra att man har en ätstörning när man är naturligt (eller tränat) smal, men faktum kvarstår att så otroligt många tjejer lider av det störda ideal vi har. i min bekantskapskrets har mer eller mindre alla tjejer något slags problem med antingen mat eller träning; då inte i att de äter för mycket och tränar för lite utan tvärtom. dessa är inte heller några överviktiga tjejer utan väldigt smala. en av mina närmaste kompisar har dessutom väldigt svår aneroxia och spenderar för nuvarande sin tid på sjukhus.



så det jag vill säga är att även när man säger att man är för ett smalt ideal utan att förespråka någon ohälsosam väg för att komma dit, skapar det oerhört mycket press på de tjejer som inte kan lära sig att uppskatta sig själva utan lider oerhört av det hårda ideal som faktiskt finns. jag inser att du antagligen lever ett väldigt sunt liv, men det är så lätt att hamna på fel sida av gränsen, och vi alla har faktiskt ett ansvar för ungas självkänsla.

2009-05-05 @ 15:39:56
Postat av: Anonym

Tycker definivt amanda har rätt! Jag är kurvig och vet själv att det är mitt val att se ut så. Om jag inte skulle trivas skulle jag kunna förändra det genom att prioritera träning. Svårare än så är det inte!

2009-05-05 @ 16:24:28
Postat av: Anna

Klart du får ha din åsikt, men det känns lite falskt när du först säger att du tycker tjejer ska stötta varandra och sedan klankar ner på någons kropp. Jag skulle gissa att Beyonce tränar lika mycket som du, om inte mer.. hon har helt enkelt en annan typ av kropp, men är ändå väldigt vältränad.. det kan du se på vilken bild/video som helst. (antar att du tog den mest osmickrande du kunde hitta till det här inlägget)

På ett sätt förespråkar du ätstörningar när du klankar ner på en normalviktig person som helt enkelt bara har en annan kroppsform än du.. hur skulle hon som redan är vältränad och normal kunna bli så smal som ditt ideal utan att svälta sig själv?

2009-05-05 @ 18:14:44
Postat av: Jenny

Jag är kurvig, har platt mage väger 52kg med 160cm i längd! Gulliga amanda är jag överviktig nu?

skärp dig snälla.



och hur mycket jag än tränar kommer jag aldrig bli av med rumpa och lår, kallas genetik! du som är du duktig i skolan.

2009-05-06 @ 00:11:54
Postat av: E

Wooow, där sjönk du i mina ögon.

2009-05-06 @ 10:43:56
Postat av: Anna

Beyoncé var väl iofs en rätt konstigt person att klanka ner på då hon har gjort det bästa hon kunnat med hennes benstomme - d.v.s. tränat sig till en muskulöst kurvig kropp.

Det du säger är att rumpa och bröst är fult oavsett hur vältränad man är.

Jag gör detsamma med min kropp, tränar och äter bra så mina former kommer till sin rätt, för mina höfter och bröst är jag född med och ska bära med mig hela livet.



Tränar man däremot inte och har dålig kosthållning så ser vem som helst pluffsig och slapp ut och då spelar det inte roll hur dina ben är byggda.



Jag hoppas för din karaktärs skull att du växer ifrån dina lite skruvade åsikter med åren.

2009-05-06 @ 12:21:09
Postat av: ebba

Men helt seriöst hur länge ska du (Anna) orka hålla på och skriva en hel uppsats om samma skit? Fan skaffa dig en egen blogg istället och gå vidare. Det måste ju finnas något mer givande att göra? Träna exempelvis ;)

2009-05-06 @ 12:24:12
Postat av: Anna

Hej upprörda Ebba, ta ett par andetag..



Jag, den senaste Anna, är inte samma som den ovan. Amanda inbjöd till diskussion och att jag råkar heta samma sak och ha liknande åsikter som den ovanstående Anna var bara en slump.

2009-05-06 @ 13:53:01
Postat av: Elita

menar du att du inte har en enda cellulit?

vet du någon tjej som du själv anser har en snyggare/sexigare/finare rumpa än dig?



vad jag ser på bilderna så har du något av en ankstjärt, 2 uppåtlutande skinkor men ack inte så stor. Killar syftar på en stor rumpa sonm bygger på begreppet "fin rumpa". Bara så att du vet, alla rumpor består av fett. en fastare rumpa innebär endast att rumpfettet inte har en tendens till att skvalpa när du rör på dig.

2009-05-06 @ 16:12:57
Postat av: anna

fy fan vad vidrigt skrivet och sagt... beyonce är fan inte överviktig! där blev du av med en läsare.

2009-05-06 @ 18:31:40
Postat av: En annan Anna

Du verkar ha många läsare som heter Anna.. men nu blir du av med en iallafall.

2009-05-07 @ 12:58:06
Postat av: tja

säger man att en normalviktig person är tjock ja, DÅ FÖRESPRÅKAR MAN OM ÄTSTÖRSNINGAR! Tror du inte att beyonce tränar, levet sunt, mår bra? För det är det viktigaste.

Hon har en sådan kroppsform trots att hon tränar och äter rätt och mår bra och du "gulliga" mandy säger att hon ändå borde bli smalare. Därmed måste sånna som henne sluta acceptera att de är byggda så och ta den onaturliga vägen till ditt ideal, dvs att vara ohälsosam med ätstörningar.



du har andra åsikter, fine men du kan inte säga mot det jag skrivit för det är ett faktum.

2009-05-09 @ 16:10:37
Postat av: Rebecka

Alla får har sina åsikter. Jag tycker Beyoncé förespråkar för ett hälsosamt ideal, victorias secret tjejerna däremot tycker jag inte gör det.

2009-05-09 @ 16:21:02
Postat av: Anonym

Jag vet själv hur det är, jag är/var "jätte jätte smal" och folk frågade om jag hade anorexi...Det var verkligen jobbigt och jag mådde piss på grund av det. Jag har ALDRIG i hela mitt liv bantat, förut kämpade jag för att gå upp i vikt eftersom det inte kändes som att jag accepterades för den vikten jag hade. Visst, vissa kanske inte ville vara lika smala som jag var/är men i många utav fallen kändes det verkligen som att folk slängde skit på mig eftersom de var avundsjuka!



Jag blev verkligen sårad när folk sa saker som "herregud va smal du är!". Det är faktiskt samma sak som att säga "Herregud va fet du är!". För det handlar om ens kropp och det är ett jävligt känsligt ämne när man är i tonåren! Att kommentera folk är fel, om man inte gör det på rätt sätt men att kroppsvikt är ett väldigt känsligt ämne det borde alla inse oavsett om personen är fet, smal, normal.



Idag är jag nöjd med min kropp! Jag är jätteglad över att jag slipper gå runt med komplex och må dåligt av vad jag äter. Jag trycker i mig vad jag vill och jag är glad över att jag väger lika mycket som jag gör. Jag blir fortfarande kallad jättesmal och liknande, men jag tar inte åt mig för det är vad jag själv tycker som räknas!



Btw så är ju Victoria Secret modellerna väldigt mycket hälsosammare än vad resten av modellvärlden är. De äter ju nyttigt och tränar, de svälter sig inte.

2009-05-10 @ 20:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0