Vi vill alla ha vår diamant som vi själva får äran att slipa.

Jag har tänkt på det här med att gå in i ett nytt förhållande. Ju senare man träffar The one desto mer skavanker måste man ju teoretiskt sett ha att jobba med. Nu pratar jag inte om fantasihistorier där man klickar vid första ögonkastet, är som ämnade för varandra och där de största bråken handlar om vad man ska äta till frukost. Utan jag menar snarare lite mer normala och verklighetsbaserade förhållanden där personen man träffar har tydliga så kallade rester kvar från det tidigare förhållandet. För visst vet vi alla, om än vi helst vill ignorera det, att där jag nu ligger har någon annan legat innan mig.

I ett förhållande har man en tendens att bli väldigt lik ens respektive. Om man inte blir lik denne har det istället motsatt effekt - man gör allt man kan för att inte bli som ens pojkvän. Vem vill vara tjejen som inom loppet av några år kommer att powerwalka i samma träningsoverall som ens respektive eller avslutar dennes meningar inför gemensamma bekanta? Hur som haver blir man väldigt påverkad av den man är tillsammans med.

Detta betyder alltså att alla killar vi tjejer möter på ett eller annat sätt har blivit påverkade av tjejen som har varit där innan. Ofta är han sitt naturliga jag på det inte allt för djupa planet, men med tidens gång kommer man få besök av dessa oattraktiva överraskningar som man med all rätt kan skylla föregående flickvännen. Och vad ska jag säga, i 99% av fallen är det egenskaper som vi inte finner särskilt smickrande. Inte för att det nödvändigtvis behöver vara dåliga egenskaper killen dras med, utan för att man inte vill ha en grabb vars egenskaper sitter kvar från dennes tidigare förhållanden. Indirekt lär man ju då faktiskt känna tjejen som varit där innan, tjejen man helst bara vill glömma.

Därför tänkte jag i detta inlägg förespråka det som i stort sett alla människor (med mig inkluderad) på ett eller annat sätt avråder varandra från att göra: nämligen möta sitt livs kärlek vid förhållandevis ung ålder. På det här viset träffar man ju en man som förhoppningvis inte blivit påverkad av allt för många kvinnor innan du varit där och därför slipper man som dennes nuvarande flickvän få alldeles för mycket slipande av denna nyfunna diamant att ta itu med. Visst är det att föredra att slipa din nyfunna kärlek i färg och form så att Du och Han tillsammans blir nöjda i slutändan. Att hitta sin kärlek vid ett sent stadie i livet kommer att bli som att försöka lära en gammal hund att sitta. Antingen är det bara att vänja sig vid skavankerna eller så får du påbörja slipandet och således räkna med att det kommer att ta sin tid. En diamant ska slipas i tid. 

  

Kommentarer
Postat av: SEX AND THE CITTY

Svar: Hihi tack! :)

2009-01-07 @ 14:48:24
URL: http://sexandthecitty.blogg.se/
Postat av: anonym

tkr det där kändes lite konstigt.. lr tror inte att jag förstod allt:S men man vill väl itne ändra sin partners sätt och egensakper? Det är väl bra att träffas när man är ltie äldre och erfaren, för då vet man sitt rätta jag och är ärlig med sig själv. och då ska man inte acceptera att bli "ändrad" på.. visst, såklart så blir man påverkad av vanor och rutiner i ett förhållande från den andre partnern. men för dig låter det som om att man ska ändra sin partner till så man vill ha honom, "slipa o slipa" till han blir precis som du vill, så han passar dig.

2009-01-07 @ 16:30:07
URL: http://enmaskros.blogg.se/
Postat av: felicia

konstigt inlägg :O

2009-01-07 @ 16:35:00
Postat av: Mandy

Med egenskaper menade jag de typiska egenskaper som rör förhållanden. Exempelvis vissa typer av svartsjuka eller varför inte vad man gör i sängen. Det vill säga tydliga rester som ofta kommer från ett långt förhållande. Har man haft ett långt förhållande tror jag att man känner igen sig i detta tankemönstret med egenskaper en kille har som egentligen inte stämmer vidare överens med hans verkliga person, utan snarare har utvecklats av en annan person.

2009-01-07 @ 17:18:07
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Linn Sand

Jag förstår vad Mandy menar. I ett förhållande ändrar man på sig omedvetet för att matcha så bra som möjligt med sin partner. Dessa "nya" egenskaper är ofta inte så lika egenskaperna som personen ifråga har naturligt - de man ofta blivit förälskade i. Det handlar inte om att ändra personen och hans egenskaper utan de egenskaper som man kan ana kommit till från tidigare förhållanden.

2009-01-07 @ 17:22:15
Postat av: anonymen

det ni pratar om är ju att anpassa sig?... det beror ju på hur personen i fråga är.. om han har lätt för de eller inte har någon empati så han kan tänka själv. man ska ju inte behöva kämpa med att ändra en person så:S då är det ju ngt fel.. båda måste ju få vara delaktiga och trivas i förhållandet. det är inte du som ska slipa din diamant, ni får komma överens tillsammans hur ert förhållande ska fungera helt enkelt.

2009-01-07 @ 19:16:16
URL: http://enmaskros.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0