Vill hylla min tandläkare + sköterska!

Kom precis hem från ett tandläkarbesök där lagning av ett hål stod på schemat. Jag har aldrig haft någon jätteskräck för att gå till tandläkaren. Jag tycker alltid att diverse sjukbesök, vad det än gäller, kan vara ganska trevligt. Man blir omhändertagen och jag börjar alltid pladdra på om en massa annat, vilket leder till att de alltid hamnar efter lite tidsmässigt på grund av mig. Men jag måste medge att jag alltid får en klump i magen när jag får påminnelse-sms angående ett aktuellt tandläkarbesök.

Hur som helst låg jag där idag och det var faktiskt ingen hemsk upplevelse överhuvudtaget, snarare tvärtom hur freaky det än låter. Hela tiden fick jag höra vilken exemplarisk patient jag var och de lät mig vara med i allt de gjorde via en handspegel. Då det var dags för bedövning varnade min tandläkare mig för att bedövningen i det här fallet (när man ska laga en tand där nere) ofta är värre än själva borrningen. Men eftersom jag är rätt van vid sprutor från alla kortisonsprutor i knälederna har jag blivit rätt härdad och körde således på bedövning i alla fall.

.. Och jag kände absolut ingenting då han sprutade in bedövningen! Detta lät jag såklart min snygging till tandläkare få veta eftersom det beror på att han är så lätt på handen, varpå han svarade att det beror på att jag är så lugn&smärttålig och fortsatte med att vi utgör ett bra team, hihi. Lite fnissande till.. *hihi*.

Nu när man fyllt hela 19 höstar får man inte längre klistermärken när man varit duktig. Av min gudomligt snälla och professionella sköterska fick jag inte bara vara med hela tiden och se i en liten handspegel vad de gjorde - något som jag värdesätter, även där hur freaky det kanske än må låta, utan hon bjöd mig även på en såkallad "lyxputsning" av tänderna där ett slags pulver och en massa andra redskap används för att göra dem riktigt vita och rena. Vilka resultat det blev! Det hade definitivt varit värt varenda krona om jag betalat för det. Det var dock något som gjorde ont, och jag är inte den smärtkänsliga typen. Men som sagt, helt klart värt det.

Nu ska en glad Amanda lägga sig och vila lite. Hela tungan är bedövad och likaså underläppen och vänstra kinden. Ni skulle höra mig försöka prata nu, mohaha!


Där är han ju *hihi*

Kommentarer
Postat av: Anna

Det låter ju finemang. Jag har aldrig haft tandläkarskräck, däremot gynekologskräck. fy tusan säger jag bara.

2009-12-09 @ 15:25:38
Postat av: REBBAN

fin header du har

2009-12-09 @ 15:35:23
URL: http://rebbsann.blogg.se/
Postat av: Julia tb

Åh vilken jättefin blogg du har!

Underbar design:D

2009-12-09 @ 17:03:34
URL: http://showbyjulia.devote.se
Postat av: Carro

Vilken fin blogg du har! Och vad fin du är :)

2009-12-10 @ 17:20:25
URL: http://alltomcarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0