Jag är stolt över..

  • Att jag har stor självrespekt och värderar min egen kropp högt. Alltid. Jag har aldrig gått med på något jag senare behövt ångra. Och jag lever trots det livet och njuter av livets goda. Men jag gör det enligt mig med stil, och medvetenhet om mina handlingars konsekvenser. Jag skulle aldrig döma eller se ner på någon som exempelvis har sex med många, men för mig är jag uppfostrad med att man endast är intim med personer man har en nära relation med.
  • Att jag tog vara på åren i skolan, pluggade häcken av mig och gick ut med toppbetyg trots allt annat som lockar i livet och som är så långt bort från skolan man kan komma. Man har bara ett fåtal år på sig att ta vara på den möjlighet som skolan och dess utbildning faktiskt ger. Nu kan jag välja och vraka bland alla yrken och bli något som jag verkligen kommer att brinna för.
  • Att jag tränar dagligen, håller mig slank och alltid tänker på kroppens bästa i första hand. Jag röker inte och dricker periodvis ingen alkohol alls. Jag försöker alltid dricka måttligt de gånger jag konsumerar alkohol. Jag kan släppa loss trots att jag är spiknykter. Tråkigt liv? Inte alls, jag är ute och dansar två - tre gånger i veckan och har alltid skitkul.
  • Att jag mer än ofta låter mina nära och kära veta hur mycket de betyder för mig. Jag ger de ofta komplimanger som kommer från hjärtat och låter dem veta att jag inte skulle klara mig utan dem. De jag har omkring mig gör mig till en bättre människa och jag tar inte en enda av dem för givet. På samma punkt är jag även stolt över att jag har skapat ett så socialt liv med en massa vänner och bekanta omkring mig.
  • Att jag har slutat sola solarium och kan inte ens minnas när jag gjorde det senast. Förutom att jag äntligen kommit underfund med att det ser väldigt billigt ut att vara solariebrun (tro mig, det syns att man blivit brun genom att betala 60 spänn för en billig bränna) såhär på vintern, är jag livrädd för att få hudcancer. Min pappa jobbar inom medicin och allt därtill och jag blir således väl informerad om allt som rör ämnet. Hudcancer är inte så alarmerande och vanligt som jag trodde att det var. Det är värre. Och alla rynkor man får ska vi inte ens tala om. Och det är inte bara rynkor vid 40 + utan jag tycker att man ser direkt på en hy som blir stekt i solarium en gång i veckan. Den förlorar sin lyster och ser varken ung eller fräsch ut..
  • Att jag som är van att få allt serverat på ett silverfat hemma, vilket absolut inte är något att vara stolt över, tagit mig i kragen och ska åka alldeles ensam till ett nytt land för att klara allt på egen hand och således utvecklas som människa. Jag har inte fått hjälp med någonting, utan har fixat allt från försäkring&skola till boende&csn själv. Det är inte lätt att fly från sitt hem, alla vänner och tryggheten, när alla ens nära och kära dessutom gör allt för att man inte ska sticka, men ändå ta tag i det för att man vet hur mycket det kommer att ge en i slutändan.

Jag tycker att det är enormt viktigt att stanna upp ibland och fundera på vad man är stolt över med sig själv. Stora som små saker. Jag tycker att ni alla ska fundera över vad ni själva är stolta över, och dela gärna med er av en eller flera punkter i kommentarsfältet om ni vill. - Alternativt göra en egen lista i er egen blogg och länka sedan till er blogg i kommentarsfältet.

Och snälla ni, bespara mig kommentarer om att jag bara vill framhäva mig själv. Ingen människa ska bli trampad på för att man är stolt över något. Som läsare tror jag att man ofta får en bild av att bloggerskan lever ett så felfritt liv för att man tror att det som står i bloggen är en korrekt spegling av bloggerskans liv, men jag kan lova er att det inte finns någon som lever ett felfritt liv. Man väljer helt enkelt bara att fokusera på det positiva i bloggen, och utelämnar allt som gör en ledsen.


Kommentarer
Postat av: Mickis

Jag e också fett rädd för hudcancer, elr cancer över huvudtaget!



Kolla gärna in min blogg och ge en söt kommentar! <3

2009-12-18 @ 19:33:40
URL: http://mippis.bloggplatsen.se
Postat av: CHRJ

sv: Ja visst var den! ;)

2009-12-18 @ 19:51:33
URL: http://chrj.blogg.se/
Postat av: vesna.blogg.se

ja verkligen :(



ha en underbar helg! :)

2009-12-18 @ 19:57:03
URL: http://vesna.blogg.se/
Postat av: Mallesplace - Go My Own Way

Du skriver klokt!:)

2009-12-18 @ 20:16:17
URL: http://mallesplace.blogg.se/
Postat av: FRIDAHCHARLOTTA

- Jag är otroligt stolt över att jag klarat av skolan detta året trots att någonting som förändrat hela mitt liv hände.

- Jag är stolt över att jag som 18åring skriver en bok, som också handlar om det som hände mig.

- Jag är stolt över att jag alltid står upp för mig själv och visar var skåpet ska stå.

- sen är jag stolt över min extremt fina bakdel !



(lite självgod kanske man är .. men. ibland får man det)



Tycker inte du försöker framhäva dig själv, och .. SO WHAT, om det är så. Du visar vad du är stolt över, det vill väl alla göra. Det är positivt !

2009-12-18 @ 20:22:32
URL: http://fridahcharlotta.blogg.se/
Postat av: Veronika

- Jag är stolt över att jag inte tar åt mig om folk säger elaka saker om mig/till mig.



- Jag är stolt över att jag har blivit frisk från mina ätstörningar.



- Jag är stolt över att jag är jordnära och glad.



- Jag är stolt över att jag orkar gå till skolan varje dag.



- Jag är stolt över min familj.



Ta hand om dig!

2009-12-18 @ 22:19:03
URL: http://veronika2.blogg.se/
Postat av: Något äldre tjej

Jag vill inte sabba nåt för dig Mandy men var försiktig i Itailen. Hur det än är är inte grabbarna lika snälla där som här. Fråga bara Blondinbella som nästan blev våldtagen (tror hon fick några fingrar i sig) och polisen bara struntade i det. Var försiktig Mandy och lycka till.



Sen vill jag bara säga att det inte är något fel att leva ut sina lustar tjej om man själv är med på det och känner för det. Jag har själv varit med om trekant med två killar och det var bättre än allt romantiskt pojkvänssex i världen och jag skäms inte för det. Livet är för kort för att inte njuta.

2009-12-19 @ 01:19:43
Postat av: Johannah

Det är grejer att vara stolt över det! :-)

2009-12-19 @ 06:39:15
URL: http://www.glife.se/J_S

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0