Augusts vilja

Ikväll var tanken egentligen att jag skulle hitta på något. Men trots mina 14 timmars sömn inatt är jag supertrött och har nu krypit i mjukiskläderna och tvättat av sminket. Lär gå och lägga mig vid nio ikväll eftersom jag ändå ska öppna butiken imorgon.

Min duktiga pappa som är författare fick idag ett välförtjänt stipendium. Hans senaste bok är Augusts vilja som handlar om pojken August som har diabetes. Man får följa hans vardag som diabetiker och hur han klarar det trots sin låga ålder. En väldigt fin bok och jag håller med alla recensenter som kallar min pappa för sjuka barns ambassadör. Han är alltså författare och skriver populärmedicin. Han följer sjuka barn i deras vardag tillsammans med läkare där man som läsare till hans böcker kan lära sig mer om en viss sjukdom och hur det är att leva med den; allt skrivet på ett väldigt personligt plan. Han har skrivit om allt från epilepsi och cancer till blindhet och muskelsjukdomar. Googlar ni Thomas Bergman kommer det fram en hel del av böckerna han gjort, bland annat på wikipedia. Han är både fotograf och författare till sina böcker. I dagsläget jobbar han bland annat för Karolinska Institutet.




Jag kan verkligen rekommendera er att köpa denna bok. En perfekt julklapp och jag kan lova givande läsning även för den som inte har diabetes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0