I samband med studenten kan vi singeltjejer njuta av maximal frihet.


 

Det bästa med att vara singel är känslan av att inte behöva begränsa sig och ha någon annans vilja att ta i beaktning när man ska göra ett viktigt val i livet. Givetvis kommer vi alltid att omge oss av människor som påverkar oss åt någon riktning vare sig man vill det eller inte, men genom att inte vara bunden till någon annan i ett förhållande har man teoretiskt sett endast sig själv och sin egen vilja att tänka på.

Personligen trivs jag nog som bäst då jag är i ett förhållande. Men alla vi 90or med endast en månad kvar på gymnasiet känner nog samma längtan till att äntligen bli fri. Snart är vi det. Vissa blir skrämda, andra - med mig själv inkluderad, kan inte vänta längre. Jag vet att jag kommer att återvända till studierna och till och med sakna det efter ett par månader utan högen med böcker. Men nu innebär denna tid utan plugg endast lycka. Tänk att kunna göra precis vad man vill.

Jag velar personligen fram och tillbaka på hur jag skall lägga upp mitt sabbatsår. Ska jag vara utomlands hela året och jobba utomlands? Eller ska jag först läsa in matte d och jobba vid sidan om för att sedan åka utomlands en längre tid men endast på semester? Och en ännu viktigare fråga, vart ska jag åka? Italien för att jobba/leva, Australien för semester i några månader eller kanske Frankrike för att plugga franska?

Valen är många men det viktiga är att känna efter vad man själv vill. Jag har till och med haft planer på att stanna helt i Sverige under mitt sabbatsår men bara utöka resorna under året en del. Det har helt enkelt känts som att det är för mycket som håller mig kvar. Dock känner jag att det skall vara konkreta faktorer som verkligen ger mig något om jag väljer att stanna här i ett år och således skjuta upp möjligheten till en tid utomlands, för den kommer garanterat att komma igen.

Men i dagsläget känner jag att det som skulle ge mig mest är att lämna Sverige och allt här hemma för en tid där jag bara har min egen röst att lyssna på. Allt och alla här hemma försvinner inte bara för att jag åker iväg. Gör de det, så var det uppenbarligen inte värt så mycket i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Julie

Är dem inte på tok för snygga eller? ;D

2009-04-28 @ 12:49:24
URL: http://lifeofjulie.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0