Skolan fortsätter att påverka mitt liv till det yttersta..



Hej på er alla solstrålar där ute.

Jag var på tyskan imorse, och därefter har jag sovit i ett par timmar här hemma för att försöka sova igen lite av den sömn som jag missar under alla dessa pluggnätter. Nu har jag precis ätit lunch och därefter ska jag åka tillbaka till skolan för att ha matte.

Jag vet att ni är less på den dåliga och oregelbundna uppdateringen, men det är svårt att få in den i schemat då mina dagar inkluderar så lite tid hemma - och speciellt lite free time. Men jag gör allt för att slänga in ett inlägg då och då så att jag håller bloggen vid liv.

Ni måste ju dessutom få följa med mig under mösspåtagningen som äger rum på torsdag, studentbalen, Studenten med stort S, den stora dansföreställningen och allt annat roligt som är på gång. Det är bara roliga saker som väntar på den fronten. Dagar och veckor bara försvinner men än dock känns målet långt borta. Å andra sidan reduceras den känslan för varje dag som går.  


Jag hoppas att ni förstår hur påfrestande detta med skolan är. Om inte annat kanske ni själva befinner er i en liknande sits. Jag har pratat med en elev från VRG där stressen blev för hög att hon inte ens kan ta studenten i år utan måste gå ett år till på skolan och läsa in kurser hon inte hunnit med/klarat av. Och då är det den mest ambitiösa och smarta elev ni kan tänka er med 320p från grundskolan och en riktig naturbegåvning. Det måste komma lite gränser i skolvärlden. Det är orättvist att det är så stor skillnad på pluggfronten skolor emellan. Jag hoppas att vi som går på VRG kommer att få tillbaka något efter alla dessa sömnlösa nätter och aldrig en enda pluggfri fredag/lördag.

Kommentarer
Postat av: öh

öhh VRG eleverna har lätt att få bra betyg eftersom era lärare hellre höjer än sänker för att ni ska framstå som en "elit" skola.

2009-04-27 @ 14:26:00
Postat av: Sandra Ajax

Amanda, du fixar det! Jag tog studenten förra våren och tyckte också det var väldigt stressigt med allt plugg inför kommande betyg + vänner, intressen och så vidare som skulle få plats i kalendern. Jag önskar dig all lycka till med allt som ska hinnas med! Studenten var en av de bästa dagar jag varit med om, hoppas du känner detsamma när du springer ut från skolan!

2009-04-27 @ 15:06:07
URL: http://sandraajax.se
Postat av: Mandy

Det där var nog det dummaste jag hört och du är sannerligen ingen VRGare själv. Absolut, VRG har ett av de bästa ryktena i Sverige och eleverna har ett rykte om sig att vara ambitiösa och detta vill lärarna givetvis behålla. Men det finns nog få skolor (jag säger inte att vi är den enda skolan) som kräver så mycket av sina elever som lärarna på VRG. Ta mig som ett exempel. I ett ämne har jag presterat utomordentligt bra hela året med MVG efter MVG. Nu den senaste månaden har jag prioriterat andra ämnen och således inte lagt lika mycket tid på det här ämnet och nu vet jag inte om jag kommer lyckas upprätthålla mitt MVG trots alla examinationer jag presterat på topp i. Det är hårt, och stödjer inte ditt resonemang om att lärare hellre höjer än sänker för fem öre.



Sandra Ajax: Tusen tack! :) Jag hoppas och vet att min student kommer att bli en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.

2009-04-27 @ 16:14:48
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0