Ett råd som inte är till för att följas!



juli - 07

Vad roligt med visad angelägenhet angående min och min pojkväns solsemester. Tack för alla tips och kommentarer. Det var precis vad vi behövde. Vi ska i alla fall diskutera vidare då vi ses, blir enklast så. Men sol och bad kommer det i alla fall bli, det är ett som är säkert!

Endast tio sidor kvar i Goethes bok om Den unge Werthers lidanden och jag riktigt lider (klyftigt Amanda!) av varje tillfälle jag tvingas vända blad och därmed närmar mig slutet. Med en viss överdrift. Men jag vill att ni ska förstå att en del gammal litteratur faktiskt inte behöver innebära fy skam och lösningen till er med sömnsvårigheter. Jag hävdar personligen att de flesta äldre litteraturer jag läst kan kopplas till vårt moderna samhälle. Det beror helt på i vilken omfattning du själv väljer att använda din hjärna under tiden du läser, utan författarens hjälp så att säga. Läser du endast de ord som står, svart på vitt, kommer du heller inte förstå mer om Werther än att han offrar för mycket för kärleken. Men det är så mycket mer än så. Så mycket mer än så.

Michael har vid ett flertal tillfällen frågat mig med sin härliga, om något bristfälliga, Italien-engelska "Amanda, why are you sometimes so stupid in the evening?" Själv har jag alltid trott det motsatta. Är det inte på kvällen som min hjärna är som mest vaken och alert? Tittar man tillbaka i min blogg, vilket jag helst undviker, ser jag att de mest kreativa och djupa inläggen är skrivna nattetid, i alla fall efter nio. Kanske borde jag ge mig på ett försök att ta fram de djupa sidorna inom mig då jag precis vaknat? Nja, jag är rädd för att den annars så tydliga röda tråden skulle vara överallt förutom i min text.

Precis som då jag skrev ett arbete en natt i allt annat än nyktert tillstånd. Min lärare tyckte att jag hade en för tydlig röd tråd och därmed lämnade för lite åt läsarens fantasier. Det vill säga, jag som skribent ansåg mig rätten att bestämma slutet till min berättelse. Men ack så fel jag hade. För att knyta an till min onyktra sinnestillställning; arbetet jag skrev den natten, för att lättare kunna släppa lite på den tydliga röda tråden, motttogs av min lärare som mitt, enligt henne, bäst skrivna arbete.

Jag vill understryka att detta inte är någonting som jag uppmanar er att prova på, om så inte er lärare ber er att sväva ut mer och få bort övertydligheten. Då har hon trots allt bett om det!

Kommentarer
Postat av: Louise

Fin blogg du har!

Kika gärna in på min :)

2008-10-21 @ 00:30:39
URL: http://losan.blogg.se/
Postat av: Petrich

vad söt du är :)

2008-10-21 @ 17:36:09
URL: http://petriiich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0