Min robinsonad var grym!

Hejsan! Efter att nätt och jämt fått ner en svettig hamburgare från Max som säkerligen legat bra mycket längre än vad reglerna tillåter har jag bestämt mig för att det får bli startskottet till min minskning av snabbmat. Jag äter inte mycket godis längre, varför vet jag inte riktigt, jag är helt enkelt inte sugen på det. Kanske har jag vid det här skedet i livet ätit min dos av godis redan som de flesta människor äter under en hel livstid? Låter faktiskt rätt sannolikt. I alla fall har jag nu (äntligen säger mina föräldrar) kommit till insikt med att jag måste dra ner på all snabbmat.

I jämförelse med majoritetens ungdomar äter jag nog väldigt lite snabbmat. Men varför ska man jämföra sig med de värsta? Det finns människor som ytterst, ytterst sällan skulle äta ett mål på mc donalds och de människorna beundrar jag. I alla fall, Max svek mig idag, och Mc donalds sviker mig 50 % av alla de gånger jag äter där. Dags att slå näven i bordet och låta dem gå miste om en av deras trevliga gäster som alltid klagar om att maten legat för länge alternativt inte är helt varm. Frågan är vems förlust det egentligen är?

Imorse funderade jag på om jag skulle unna mig att läsa slutet på Werthers lidanden här hemma istället för i skolan. Svenskalektionen skulle nämligen endast ägnas åt att läsa ut boken, alternativt börja läsa boken, hur man nu valt att prioritera alla våra miljoner inlämningar och presentationer. Personligen kände jag att boken var värd att avslutas hemma där jag harmoniskt kan luta mig tillbaka i soffan och läsa varje ord som om det vore det sista. Rösten inom mig sade dock, givetvis, att det är bäst att gå till lektionen i alla fall, kanske skulle jag vara den lyckligt lottade till ett samtal om min robinsonad som jag lämnade in för X antal veckor sedan. Och visst var jag det!

Efter ett antal dispyter i ettan med en svenskalärare som jag inte ens önskar min värsta fiende, har jag föga tilltro till svenskalärare under lag. Hon ogillade i stort sett allt i mitt sätt att skriva vilket fick mitt annars så omtyckta ämne att driva mig till vansinne. Detta slutade med ett orättvist VG i Svenska A, vilket har givit mig mer än en sömnlös natt. För att se det hela positivt: jag får ett enkelt ämne att tenta upp!

Idag har jag lärt mig att det faktiskt finns bra svenskalärare också. Och inte bara bra, utan fullkomligt underbara dessutom. Jag har hört en del skräckhistorier om min nuvarande svenskalärare. Absolut inget negativt som kan kopplas till hennes person, en omöjlig och ack så orättvis åsikt skulle jag i sådana fall vilja kalla det. Men jag har hört att hon rättar så att man verkligen ser att hon har rättat, milt förklarat. Kommentarer överallt, förslag till bättre ordval, kommatecken och punkter hit och dit. Detta var dock inget som jag fick erfara, utan i ungefär 20 minuter fick jag njuta av lovord som avlöste varandra. Åter igen har jag hopp om svenskans lärare och framför allt har jag fått mitt intresse för att skriva tillbaka.

Och för er som undrar, jag läste på i boken i skolan, men jag stoppade mig själv då jag hade två sidor kvar av boken och skrev lite anteckningar resten av lektionen. Nu ska jag lugnt luta mig tillbaka i soffan och ta in Werthers sista ord i samband med att jag tar farväl av kärlekens man.


Kommentarer
Postat av: sisi

Hej Amanda, sitter här och vill ladda ned en hemsk film, har för mig att du sätt filmen Trade,är den värd att se, vad tyckte du? har du andra filmtips? ha det gött världens bästa bloggerska!

2008-10-21 @ 16:43:45
Postat av: Elin

Svar: Vet du om vem jag är? Jag kikade precis in på din blogg faktiskt haha, va glad jag blev!

2008-10-21 @ 17:04:28
URL: http://moreofelin.devote.se
Postat av: Mandy

Sisi: Jag har sett den filmen och tycker att den är oerhört sevärd och väldigt gripande. Andra sevärda filmer är Helens små underverk, Den gröna milen samt Nyckeln till frihet. Väldigt sevärda filmer enligt mig! =)



Elin: Ja, i och med att du addade mig på msn för länge sedan med anledning att du läste min blogg så såg jag nu att du också hade en :=)

2008-10-21 @ 17:12:10
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: carro

Inte för att vara elak mandy - jag älskar ju dig! men du kanske är värd ditt vg? Det heter trots allt svensklärare inte svenskAlärare. Svenskalärare syftar på en lärare som är svensk och skrivs då som svenska lärare :) Puss!

2008-10-21 @ 18:45:20
Postat av: Mandy

Att hävda att någon är värd ett vg för att man stavar ett ord fel tycker jag endast och åter endast tyder på en otrolig trångsynthet. Jag hade köpt din kommentar om du hade kommit med vettiga argument! =)

2008-10-21 @ 18:51:02
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/
Postat av: Anonym

:O Var de inte i något annat ämne du fick VG i eller fick du de i svenska också?

2008-10-21 @ 19:12:50
Postat av: Elin

Åh, vad härligt det är med sådana lärare :) Jag undrar verkligen hur vissa lärare tänker, jag skulle i alla fall känna mig ganska misslyckad om jag fick mina elever att ogilla det ämne man undervisar i. Lärare ska ju peppa och få en att vilja mer och framförallt få en att tycka att det är roligt.. :)



Och det där med svensk eller svenskalärare, äsch, vad har det med ett helt betyg att göra. Tycker inte ens det är ett argument varför man får ett lägre betyg på en enda uppsats..

2008-10-21 @ 20:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0