Svar på era frågor del 2

Favotit skoaffär?
Pittarello i Italien. Då man kommer in i de affärerna är det som ett skoparadis som ger mig rysningar. Alla skor är unika, många är handgjorda, och framför allt så sticker alla ut. Klackarna är ofta skyhöga och man känner sig som en riktig prinsessa där inne. På somrarna då jag åker dit köper jag alltid med mig ett tiotal hem. Det är bra priser, varken för billigt (vilket ofta brukar tyda på dålig kvalitét) eller svindyrt. Gissa om jag blev glad då jag fick reda på att de hade kedjan även i Milano? :)

 

Favorit klädaffär?
Här i Sverige är svårt att säga, men jag handlar mycket kläder på Gina och H&M. Dock handlar jag mest i Milano numera och där har jag hittat små smultronställen med min stil så det skriker om det. Jag vet inte ens vad butikerna heter, bara var de ligger.

Vart brukar du sola solarium?
Jag solar på Solkungen på Odenplan. Nära till min skola, billigt och jag blir jättebrun.


Vart brukar du köpa underkläder?
Favoriterna är ju självklart Victoria's secret underkläder. Dels har jag klickat hem en del, sedan fick jag flera söta trosor från min killkompis som var i New York. Bilder kommer!

Vilket land/ö skulle du helst vilja resa till?
Just nu är jag väldigt sugen på Miami!

Favorit film?
Jag har massor. Filmer som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat är Helens små underverk, Pretty Woman, Den gröna milen, Nyckeln till frihet och många, många fler. Alla i min familj anser att Forrest Gump är den bästa filmen som någonsin gjorts. Jag har inte ens sett den! Sedan måste jag bara tillägga Legally Blonde för att jag har sett den 100000 gånger och jag tröttnar aldrig.

Favorit bok?
Jag älskar självbiografier. Sedan är Vi måste prata om Kevin enormt gripande. Jag kunde inte sluta läsa den!

Favorit maträtt?
Pappas mat slår det mesta. Alla mina vänner vill alltid äta här istället för att gå ut och äta. Det är hans passion och jag klagar inte. Vi äter aldrig "vardagsmat" utan han gör avancerade rätter varje dag, inte helt fel. :) Michael och många andra tycker att han borde öppna en restaurang. Den skulle gå väääldigt bra..

Faavorit café?
Sturekatten


bor du nära din skola?

Det tar 10 min - en kvart med tunnelbana. Men oftast skjutsar pappa mig och det tar tio minuter från dörr till dörr. Perfekt!

har du någon oanad talang som vi inte vet om?? vad isåfall?
Hmm... vilken rolig fråga! Oanad ska den vara också.. Alltså nu kommer jag inte på något riktigt oanat och roligt, men jag återkommer med det såfort jag kommer på något, det lovar jag! Dock är det väldigt många som har svårt att se mig framför sig då det gäller träningsformer som kanske inte är de mest feminina. Jag menar på till exempel kickboxningpass är jag helt galen och slår och sparkar på den andra som om jag vill ha ihjäl den. Jag har världens styrka i mina slag och sparkar och kör till jag får blodsmak i munnen. Kan man tänka sig det om lilla ängeln Amanda? =)

Vill du ha barn när du blir äldre? hur många? namn?
Såklart jag vill ha barn! Men det vill jag ha sent i mitt liv när jag har ett fast jobb och satsat på mig själv i många år. Med barn får man ju genast någon annan att sätta i första hand. Jag vill nog ha tre barn. Jag har ett krav med namn och det är att tjejen/tjejerna ska ha Linnéa som andra namn, eller ännu bättre att någon har det som första namn. Det är nämligen ett släktnamn på min mammas sida där alla flickor har det som mellannamn. :) Jag tycker att det är så otroligt vackert namn. Någon som heter det av mina läsare? =)

vad äter du till frukost?
Jag varvar en hel del eftersom att frukost är mitt värsta mål på dagen. Jag är aldrig speciellt hungrig och jag anser helt enkelt inte att fukost är en speciellt efterlängtad måltid. Antingen äter jag toast med ost och skinka/salami, med ett glas juice och varm/kall choklad. Eller så äter jag nybakade baguetter som är alldeles varma från bageriet med salami. Pappa åker alltid och köper nybakade bröd varje morgon. Det tackar jag inte nej till.

senaste film du såg på bio?
Patrik 1,5. Underbar film på många sätt!

vad är det bästa vs värsta du har varit med om i ditt liv?
Det värsta är för privat för att gå in på. Det bästa: Jag ser fram emot att kunna svara på studenten på den frågan om inte allt för lång tid. Apropå det så beställde vi våra studentmössor idag. Man får i princip välja allt själv med styling (broderitext, färg, modell etc) och min kommer att bli helt perfekt!! Det bästa som har hänt är många saker, kan inte bara säga en.

vad önskar du dig i julklapp?
Eftersom att jag fyllde år för inte allt för länge sedan så känns det som att jag har fått det mesta jag vill ha i dagsläget. Jag får helt enkelt återkomma med det. Gällande mina önskelistor brukar det inte direkt vara något problem att fylla hela sidan med punkter.. :)

om du vann en miljon, vad skulle du göra för pengarna?
Först och främst skulle jag bjuda mina föräldrar på en lyxresa med allt vad det innebär för allt vad de har gjort för mig. Jag själv skulle resa en massa samt leva livet lite mer än vad jag redan gör. En miljon är inte idag den stora pengasumman som den var då man var mindre. Men spara pengar till lägenhet och utbildning, absolut!

har du ngr tips till en som håller på att tappa fokus på skolan? hur ska man få tillbaka motivationen/ångan?
tack för den bästa bloggen!
Tänk på vad du vill göra rent yrkesmässigt efter skolan. Ofta har man höga drömmar man vill uppnå och då fungerar det inte om du inte klarar de betyg som krävs. Har du inga drömmar eller mål är det också anledningen till att du förlorar fokus och motivation. Utan mål i livet är det näst intill omöjligt att prestera maximalt, för då har du heller ingen drivkraft som påminner dig om varför du måste kämpa. Tänk på hur otroligt stolt du kommer att vara över dig själv då du har klarat skolan med bravur. Egentligen får man bara en chans med gymnasiet och det gäller att ta den.

Umgås inte du och Isabella ("blondinbella) längre..?
isf...varför inte?
Nej, det gör vi inte. Vi har vuxit ifrån varandra helt enkelt.


Pratar du och din pojkvän engelska eller italienska med varandra?

I regel pratar vi engelska (med en del italienska inslag kanske behövs tilläggas) men vid särskilda ögonblick vill jag att han ska prata italienska... (: Jag förstår ju allt han säger då han pratar italienska. Med hans familj är det bara italienska som gäller.

hur många läsare har du per dag? och per vecka?

Det varierar jättemycket utefter hur mycket jag uppdaterar. Eftersom att bloggen inte går i varken första eller andra prioritet så kan det komma dåliga uppdateringar med jämna mellanrum och då har man bara de allra trognaste läsarna kvar. Men som mest ligger det på runt 1000 per dag, och som minst ett par hundra under det. Per vecka kan ni då räkna ut själva.

hur uttalar du din pojkväns namn? :) är det michael som på engelska, eller svenska, eller typ, lite spankt nästan? :)
ps, du skulle kunna säga i en videoblogg (A) ;)

Det är Michael med det engelska uttalet. Michael på italienska är egentligen Michele, vilket är ett väldigt vanligt namn i Italien. Men min baby är lite originell. :)

Sådär mina vänner, då var det bara del 3 kvar som kommer i nästa inlägg. Jag tror att jag svarar på dem ikväll istället för att lägga upp bilder på presenterna. De får komma imorgon istället!

 Med kärlek,

Amanda


Kommentarer
Postat av: Anonym

vad kostar fraketen när man beställer från victoria secret??

2008-11-20 @ 18:42:06
Postat av: Linnéa

Jag heter Linnéa :D

2008-11-20 @ 18:56:10
Postat av: Linnéa

Jag heter Linnéa :D

2008-11-20 @ 18:56:38
URL: http://iadoreyou.devote.se
Postat av: Anonym

Varifrån beställer man underkläder? (VS)

man kan inte handla i butik här i Swe eller?



Vart ligger Sturekatten?



Hur mkt kostar det att sola typ..15 min på ditt solariumställe? 20..? 30? hur länge brukar du sola varje gång



Beskriv hur man tar sig till stället S-kungen från Odenplan ("torget") :)

2008-11-20 @ 19:20:58
Postat av: Matilda

Hej :D asbra blogg verkligen, läser den varje dag. Jag har en fråga, för typ 3-4 år sen hittade jag din playahead och då var du kompis med någon som hette typ natalia eller nåt, ni kallades barbie och bunny, vad hände med henne?



Grym blogg som sagt, <3

2008-11-20 @ 19:30:47
Postat av: m

skjuts med bil från solna till norrmalm är ju inte så miljövänligt!

2008-11-20 @ 21:24:33
Postat av: Anonym

2008-11-20 @ 21:26:19
Postat av: Mandy

Anonym: Nu var det så länge sedan jag gjorde det, så jag kommer inte ihåg på rak arm vad det kostade. Men det som står på hemsidan var också det jag betalade minns jag. Inga andra kostnader kom till.



Linnéa: Lyllos dig! :D



Anonym2: Deras hemsida. Nej det finns tyvärr inte i Sverige :(



Sturekatten ligger på Riddargatan 4, tunnelbanestation Östermalmstorg uppgång Grevturegatan.



Att sola 15 minuter är nog i minsta laget, tror inte att någon får speciellt mycket färg på det. Men 30 minuter kostar 60 kr, 25 minuter kostar 50 kr och därmed kostar 20 minuter 40 kr et cetera. Jag solar 25 eller 30 minuter när jag solar.



Alltså då du har ansiktet mot uppgången "Odenplan" går du på höger sida om den samt kyrkan som ligger där. Du följer bara den vägen rakt fram kanske 5 minuter. Du kommer bland annat gå förbi en bilskola. Sedan på höger sida står det Solkungen på en gul skylt. :)



Matilda: Vad roligt att höra!! :) Haha fy, påminn mig inte! Vi var vänner i en väldigt begränsad period och vi har ingen som helst kontakt idag. Jag tror att hon mest hänger i rinkeby..



m: Nej du, det vet jag. Jag är inte den miljövänliga tjejen då det kommer till transport. Framför allt inte nu då jag har ett distansförhållande och flyger varje månad. Men jag gör väldigt många andra miljlvänliga saker för att åtminstone försöka väga upp det hela!



2008-11-20 @ 21:34:10
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0