Julbak och julsånger i mitt kök!







Idag har jag en underbar kväll här hemma. Jag och min fina, älskade mamma har bakat lussebullar och lyssnat på julmusik. Det här året har jag bestämt att jag inte ska låta julen svischa förbi och därmed inte hinna få någon julkänsla förrän den är förbi. Så var det nämligen förra året. I år är jag definitivt ute i god tid, och i helgen ska vi börja inreda med julprydnader lite smått här hemma. Julen för mig är underbar.

I år blir det annorlunda julfirande i min familj. I min familj har vi sedan jag föddes haft traditionella jular i Smålandsskogarna hos min mormor med all släkt på min mammas sida. Alltså en massa folk, god mat, tomte, julklappar som täcker hela julgranen och givetvis: Kalle Anka. Sedan spelar vi alla sällskapsspel i stora lag på kvällen. Nu börjar min mormor bli gammal och i år orkar hon inte ha alla hos sig. Istället kommer alla att fira på olika håll men mormor kommer lyckligtvis hit i alla fall. Men ingenting kommer bli som det brukar. Vi är en sådan traditionell familj, och jag själv håller stenhårt på traditioner så det gör ont att tänka på hur den här julen kommer att bli till skillnad från andra. Speciellt (!) med tanke på situationen med min bror. Stämningen kommer inte att vara den bästa, men det viktigaste för mig är att få vara med mina föräldrar och min mormor, det gör mig lycklig. Man får inte glömma bort att man ska tänka på det man har, istället för det man saknar. Och jag tror att mamma är oerhört stolt över mig att jag är den i familjen som accepterat det här mest, och gör det bästa av situationen. För det finns inget annat man kan göra.

I år kommer jag inte leva på att julafton är alltings mittpunkt. Julen är faktiskt mycket mer än så, och i år ska jag och mamma gå på en massa luciatåg, julkonserter et cetera, så att vi verkligen får julkänsla. Både jag och mamma har en liten dröm om att jag skulle bli Stockholms lucia, men vi glömde helt bort att söka i år - trots att jag har åldern inne nu för första gången. För er som inte vet var min mamma Tranås lucia som ung och sedan vann hon flertalet modelltävlingar och kom på en andraplats om jag inte minns fel i en tävling som motsvarar Fröken Sverige. En riktig pingla är min mamma!

 

Bilderna ovan är från förra julafton 07.

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad är det som har hänt med din bror?

2008-11-27 @ 22:46:45
Postat av: Bea*

Hej, vad skall du hitta på i helgen ?

Kram

2008-11-27 @ 23:48:17
URL: http://beatricebrorsson.blogg.se/
Postat av: Annonsera gratis

På onsdag öppnas en ny blogg. En köp och säljblogg!

Har du någonting som du vill bli av med, släng in en annons helt kostnadsfritt!

Självklart kan du göra fler än en annonser!

Eftersom det är gratis så har du ingenting att förlora!

Lycka till!

2008-11-28 @ 00:34:52
URL: http://annonsera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0