Inställd ridning + pluggdag

Hej på er!

Jag skyndade mig ner till stallet vid fyra för att rida.
Jag kände att det skulle bli ett skönt avbrott i all pluggstress, eftersom att jag varit hemma från skolan idag och pluggat non stop fram till klockan fyra. Tanken var först att jag skulle vara hemma på förmiddagen bara för att bli klar med inlämningar och förberedelser inför prov och sedan åka till skolan och vara med på lektionerna som var efter lunch. Men då det gick så pass effektivt med pluggandet och jag fortfarande hade mycket kvar att göra så stannade jag hemma hela dagen. På VRG får vi ogiltig frånvaro om man är borta, därför är min närvaro väldigt bra och det är därmed ingen katastrof om man tar en pluggdag någon gång ibland. Ibland tjänar man mer på att vara hemma en dag och ta itu med allt plugg, även om man hamnar efter i de ämnena man missat den dagen. 

I alla fall hade vi ingen ridning idag. Ridningen brukar aldrig vara inställd så jag blev ganska besviken faktiskt.. Men istället åkte jag hem direkt och unnade mig en lång, varm dusch. Och nu sitter jag här med droppande hår och det känns som att huden ångar av det varma vattnet som jag duschade i.  

Alldeles strax ska jag börja plugga internationell ekonomi. Vi har ett megaprov på fredag. På högstadiet började jag alltid plugga en vecka innan provet - då läraren gjorde en medveten om att man skulle ha prov veckan därpå. Nu på gymnasiet börjar man istället plugga två dagar innan. Detta beror på att man har en miljon andra inlämningar och prov att ta itu med innan. Å andra sidan är man så mycket smartare nu än på högstadiet (VRGs förtjänst!!) och man har en väl fungerande studieteknik, trots att man är ute lite i sista sekund inför alla examinationer, så det blir bra resultat på allt i alla fall. På den här skolan har jag verkligen fått bekräftat att jag inte är duktig i skolan för att jag pluggar.. Tycker nämligen inte är sådant är något att skryta med. Jag beundrar de som är smarta av naturen, utan att plugga sig till all kunskap. Mer konkret: eleverna i min klass exempelvis. Jag upphör aldrig att förvånas över all den intelligens som sprids i rummet under våra klassdiskussioner. .

Nog om det. Nu tänkte jag unna mig lite choklad som kom på posten idag av världens finaste Sanna. Supergulligt bud med en stor bild på mig på framsidan, en liten söt text från min älskade kusin samt en chokladask inuti. Sweet :)

Kommentarer
Postat av: Malin L

vad heter bostadshotellen där du och din famillj brukar hyra lägenhet? det verkar vara så fint däromkring och jag planerar en resa till italien i vår=)

2008-11-12 @ 22:52:50
URL: http://www.www.www
Postat av: Malin L

vad heter bostadshotellen där du och din famillj brukar hyra lägenhet? det verkar vara så fint däromkring och jag planerar en resa till italien i vår=)

2008-11-12 @ 22:57:02
URL: http://www.www.www
Postat av: karin

vännen, har du sett serien true blood? om kolla in, så himla bra!!



din blogg är toppen, ha det bäst!



/karin

2008-11-13 @ 10:20:40
URL: http://www.trueblood.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0