Keep talking shit..

Mitt uppe i ett effektivt skrivande om mina planer på de förändringar jag har tänkt göra rent utseendemässigt, de flesta inom de närmsta veckorna, tappade jag tråden och kom in på ett helt annat ämne. Ett ämne som utan tvekan kan kopplas till allt som har med utseende och ytlighet att göra. Ett ämne som fick mig att radera mitt inlägg och påbörja detta.

Har ni någonsin varit med om att ni står i valet och kvalet mellan vilka kläder ni ska välja inför en fest? Eller om ni ska ta steget och klippa den nya frisyren som innebär en stor förändring eller inte? Förmodligen. Och jag tror att majoriteten av er har varit med om att ni har haft vänner vid er sida som ni förr eller senare har förstått att de tipsade om det som uppenbart var fulare, lite mindre attraktivt eller bara det alternativet som inte passade just Dig lika bra som ditt andra alternativ.

Man pratar ofta om att vi inte ska klä oss för andras skull, för killars skull - utan för oss själva. Det komiska är bara, att de enda som verkligen svarar ärligt vad de tycker är snyggast på dig är de killar man har omkring sig. Ska vi ta mitt hår som ett exempel. Som många av er vet har jag länge varit enormt kluven ifall jag ska ha lite kortare hår och inte riktigt lika blont, eller betydligt blondare hår och längre. Vilket tror ni att majoriteten av mina tjejkompisar har sagt att jag ska ha? Och vilket tror ni att killarna har sagt? (Jag vill pointera att jag vet att många av mina vänner faktiskt tycker att jag passar bättre i kortare, dock är det en minoritet..) Det handlar inte om att killarna vill ha något som ser mer billigt ut, för det är absolut inte en sådan frisyr jag menar i det här fallet. Det handlar om att majoriteten av alla killar är uppriktigt ärliga då man frågar om exempelvis en ny frisyr man är nyfiken på. Ens "tjejkompisar" å andra sidan; antingen ger de rådet som innebär en sämre förändring - eller så ger de rådet att tjejkompisen ska prova den nya frisyren för att de själva inte vågar testa. Istället för att följa killarnas simpla spår och helt enkelt bara svara det som de faktiskt tycker skulle vara finast. Inga konstigheter.

Med risk att jag låter way too egenkär så har jag, liksom många andra tjejer, haft en väldig otur med "tjejkompisar" som både snackat skit såfort man inte är närvarande för att sedan vara jättegullig då man själv är där. För att inte tala om snack vad gäller tjejer som har spenderat långa fikastunder med att komma på saker med ens utseende som faktiskt inte är fint. Allt kommer alltid fram tjejer! Och glöm aldrig att det farligaste ni kan göra är att prata om någon annan tjejs utseende på det sättet då någon kille är närvarande. För det första säger min egna erfarenhet att de flesta killar på något sätt framför detta budskap till tjejen ifråga. För det andra så har killar en förmåga att se svartsjuka i många fler fall än vad vi tjejer gör. Det komiska är bara, att när det kommer till utseende så sitter man inte och pratar i många timmar om en person som man finner ointressant och oattraktiv. Vi tjejer älskar att prata skit om de tjejer vi ser som våra rivaler, konkurrenter - kalla det vad ni vill. Helt seriöst, inte fan lägger man ner timmar på att prata om en person som man faktiskt tycker är "så ful" eller vad man nu får för sig att hävda.

Så tjejer, ska ni prata illa om era tjejkompisar då de inte är närvarande - var då också medvetna om att desto mer skit ni faktiskt säger om personen ifrågas utseende - desto högre krav kommer automatiskt att ställas på ditt eget utseende och därmed kommer du att uppfattas som så otroligt mycket fulare än vad du i själva verket är. För hur bra vän du än är med dina åhörare så finns alltid risken att många ställer sig frågan vem du är att klanka ner på personen ifrågas utseende. 

Ofta har man tagit sig för mycket luft och har inte mycket att komma med själv. Trivs man med sig själv och sitt egna utseende så behöver man inte få andra att framställas i sämre dager för att själv må bättre.

Kommentarer
Postat av: :)

du har så himla rätt! precis så är det.

2008-03-20 @ 21:21:05
Postat av: L

Bra skrivet! Du har så rätt. Allt som du skrev här ovan stämmer, tråkigt nog..
Du verkar vara en toppen tjej Mandy! Ska jag vara helt ärlig så trodde jag att du var rätt bitchig till en början, men jag hade fel. Har absolut ändrat uppfattning om dig :) Credd till dig tjejen!

2008-03-21 @ 19:03:14
Postat av: Rebecka

Klockrent skrivet!

2008-03-22 @ 13:57:24
URL: http://Beckaw.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0