Dans, dans och åter dans!

Nämen tjaa!

Sorry för dålig uppdatering. Jag har inte haft tid för er idag. Ni har blivit bortprioriterade av dansträningar. Idag hade jag som många av er vid det här laget vet min danslektion. Det var helt seriöst bland det roligaste jag har gjort på länge. Alla moment blev så bra som det bara kunde och jag önskar verkligen att jag hade filmat lektionen. Chanel som måste vara världens härligaste och grymmaste tjej på den här jorden satte efter vår introduktion av olika dansstilar osv igång med uppvärmningen för att få upp pulsen. Den var till låten "Mickey" med Carola och jag skrattade så att jag grät när en helt vild Chanel står och leder en grym dans. Sedan var det dags för min balettinspirerade uppvärmning och därefter.... styrka!

Caroline höll i styrkan men jag som fullkomligt älskar styrka fick i alla fall ha hand om två moment. Först körde jag en av mina favoritarmövningar som ger världens finaste dansarmuskler. Man sitter i skräddarställning och har armarna utsträckta åt varsitt håll och snurrar dem fram, bak och gör en massa andra saker. Armarna får alltså aldrig nudda golvet.

Det var så otroligt roligt att se majoriteten av eleverna som såg så självsäkra ut då vi satte igång och man riktigt såg hur de inte trodde att det skulle vara jobbigt överhvudtaget. Det var nääästan så att jag mumlade för mig själv: vänta ni bara... om bara någon minut blir det jag som kommer få skratta åt er. Och självklart hade jag rätt. Jag personligen gör ändå den här övningen i 7 minuter (!) varje danslektion. Idag körde vi i fyra minuter och det var inte en enda som klarade att hålla ut utan att nudda golvet längre än 3 minuter. Jag fick höra att jag sett lite smått satanistisk ut där jag satt framför alla och tydligen sett helt oberörd ut. Jag har mina tränare att tacka som kör slut på oss varje danslektion.

Sedan var det diagonaler och därefter en grym koreografi som jag och Chanel har gjort som är väldigt Moulin Rouge inspirerad och verkligen showig. Den spelar på sexighet och är mycket mer avancerad än vad elever är vana vid på skolidrotten då det är dans. Men vi valde att chansa, det fick bära eller brista liksom och vårt mål var att ge eleverna en ny syn på dans: att det faktiskt är enormt roligt och att den här dansglädjen man ofta pratar om faktiskt kan komma även om man inte är en erfaren dansare och sätter alla steg.

Eleverna var grymma och lyckligtvis lärde de sig hela den koreografi som vi koreograferat. Efter lektionen fick vi världens lovord från hårda Niel, vår idrottslärare. Han var helt fascinerad över att vi har gjort koreografin helt själva och mig gick han till efter vårt gruppmöte och sa att han och en annan idrottslärare var helt imponerad över hur duktig jag är på att dansa. Jag blev helt överlycklig! När man kommer upp i nivåer så är man inte längre van vid att få höra att man faktiskt är duktig. Tränarna tar det som en självklarhet, att man liksom redan vet det - vilket jag tycker är synd. Hur duktig man än är så behöver man uppmuntran!

Efter lektionen fick jag så otroligt mycket beröm av alla elever. Jättemånga kom fram och sa att de alltid har hatat att dansa men idag kännt att det var hur roligt som helst. De tyckte att min styrka var näst intill dödande, vilket var mitt mål ;) Och som skrivet ovan, de älskade vår härliga smått vulgära men vädligt showiga koreografi. Jag är fortfarande helt överumplad av allt beröm och positiv respons!

Efter skolan hade jag bestämt att träffa en massa vänner. Jag hade dock helt glömt bort att min dansträning börjar redan klockan fem så det var bara till att åka hem, fixa nya danskläder och sedan åka till dansträningen. Nu är jag helt slut och min kropp har nog inte varit såhär tränad på väldigt länge. Nedan har jag lite bilder tagna innan jag bytte om för min andra dansträning. Ikväll lägger jag upp bilder med mina fina pumps! Jag har inte bestämt mig än om jag ska ut eller inte. Eller så går jag på bio med lite tjejer. Eller så åker jag hem till en killkompis. Eller så åker jag och kvällsfikar med en annan killkompis. Alternativen är många men Manda är trött :( I och med att det är lov redan nästa vecka så kommer jag festa så mycket då att det känns rätt lockande att bara vara hemma ikväll med lite tjejer här. Vi får se hur kvällen utvecklas. =)

    


Jag vill även passa på att gratta världens bästa föräldrar till deras bröllopsdag. Idag har de varit gifta i 30 år. De får mig att tro på evig kärlek. Jag älskar er.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0