Dags att lägga lite energi på de tjocka för en gångs skull?

image381Hejsan !!

Jag är så stressad så stressad. Förstå hur mycket jag gör så att ni ska få lite stimulans och underhållning egentligen. Ni går före i kön liksom, trots att jag har en miljon saker att fixa och egentligen skulle ha varit hos Janne... nu?!

Well well, jag kom nyligen hem från en lunch med pappa. Vi åt på ett ställe där de har glass till efterrätt och man får hämta hur mycket man vill inklusive en massa olika strösselsorter och såser och allt vad det nu var. Alltså jag blev så äcklad av dessa ungar som sprang dit fram och tillbaka säkert fem gånger vardera. Jag förstår varför hälften av vår befolkning kommer dö av fetma en vacker dag. Helt seriöst kommer jag aldrig någonsin låta mina barn vräka i sig fem skålar med diverse onyttigheter för att sedan bli så feta och svettas så fort de går en meter. Det finns liksom inte. Är det något jag älskar mina föräldrar för så är det att de satte mig i dansklass redan som fyraåring och det fanns liksom inte att jag skulle äta en massa onyttigt. 

Media skriver så mycket om våra så kallade artister som enligt dem ofta har både anorexia och bulimi samtidigt. Idag lever vi helt enkelt i ett samhälle där det är näst intill skamligt att vara smal - samtidigt som jag är medveten om att det är ett ideal som media skapar. Media går helt enkelt emot sig själva genom att ha en artikel om hur man lär sig att älska sin kropp på ena sidan och på nästa är det en artikel om hur man snabbast går ner i vikt. Men jag tänker inte gå in mer på Sveriges media, att jag avskyr den vet många av er redan. Hjärntvättare är vad de är. 

Anyway, det jag ville komma fram till är i alla fall att fetman ökar så markant i dagens samhälle och det är så otroligt många unga som är överviktiga att mer energi borde läggas på information om hur viktigt det är att röra på sig och inte äta för mycket onyttigt än att klaga på dessa människor som faktiskt tränar och inte har en kropp där man inte kan se var vader, midja och höfter kommer.  

Jag blev faktiskt rädd idag när jag såg hur dessa barn åt och åt och åt och föräldrarna näst intill matade dem med allt onyttigt. Både jag och pappa tappade matlusten och då är det ändå relativt små barn vi pratar om. Läskigt är vad det är.

I alla fall ska jag göra mig iordning nu och sedan måste jag skynda mig till Jannes lokal där festen ska hållas. Jag ska ju vara värdinna och har hittills inte riktigt skött min roll då de andra värdinnorna redan är där. Men jag ska förmodligen vänta på Emma och Saga så att de blir klara och kan åka med mig. Det är i varje fall coctailtema i färgerna vitt, svart och rött och jag tror att jag har klurat ut vad jag ska ha på mig. Förhoppningsvis hinner jag ta lite bilder innan jag åker. Annars kan ni räkna med en massa bilder imorgon då två fotografer kommer att finnas på plats.

Annars ser jag fram emot en trevlig kväll där jag ska servera mycket alkohol till gästerna. Haha, jag har redan fått förväntningar på mig att jag ska vara den snyggaste tjejen där ikväll så vi får väl se vad jag kan göra ;) Att jag inte ska ha några kläder alls vilket födelsedagsbarnet själv önskat har jag faktiskt slopat redan nu. Sorry guys!


Kommentarer
Postat av: Linda

Men snälla man måste låta barn vara barn. Okey man ska röra på sig och tänka på vad man stoppar i sig, absolut, men det ska inte gå till överdrift heller ..:)

2008-03-28 @ 18:07:59
Postat av: Anonym

Snälla du, kan du inte skriva inlägget om Milano nu? Börjar tröttna.a....

2008-03-28 @ 21:17:23
Postat av: C.

Prata från källor kära du.
För tjejer mellan 15-24 år är det nu för tiden mycket vanligare med UNDERVIKT än fetma.
Och sedan det att barnen sprang fram och tillbaka med mer glass oftare än vad du tycker är hälsosamt; egentligen spelar det ingen roll vad man äter, utan hur mycket och ofta. Med stor sannolikhet går inte dem där familjerna varje dag på restaurangen, så varför inte låta barnen få festa till det någon gång.
Och precis som Linda sa, låt barn vara barn.

2008-03-28 @ 21:52:42
Postat av: till C och linda

säger tjockisarna själva ;) hahaha

2008-03-29 @ 14:41:52
Postat av: Mandy

Linda Linda Linda... innan du ens tar dig tig till att skriva en kommentar tycker jag att du borde läsa exakt vad jag skriver och inte det du verkar vilja se att jag skriver. Jag har inte någonstans skrivit att det är vanligare med fetma bland ungdomar, bara att det har blivit ett stort problem, som bara växer. Är du inte medveten om det tycker jag att du ska skaffa dig lite information innan du tar dig tid att kommentera.
Är du inte medveten om att den snabbast ökade dödsorsaken är just fetma ? Det är något jag trodde att de flesta är medvetna om: att de dör så många fler av övervikt än undervikt. Därför är det ett oerhört stort problem att det bara växer.

Ni pratar om att barn ska få vara barn men ni verkar inte tänka så långt att när små barn som är så tjocka att de faktiskt inte orkar leka som ett normalviktigt barn så kan de inte längre vara de barn som de hade kunnat vara utan de många extra kilona på deras små kroppar.

Och slutligen. När jag sitter på en restaurang och ser överviktiga barn äta så mycket mer onyttigt än vad jag någonsin skulle orka, och då orkar jag ändå en hel del, ja då blir jag rädd. Jag tycker att det är föräldrarnas plikt att inte låta sina barn bli så feta att de svettas bara av att röra sig. Jag har personligen haft överviktiga kompisar som nu har gått ner i vikt på bästa möjliga sätt - genom att äta rätt, äta mindre portioner och börja motionera. De säger att det är det absolut bästa de har gjort i sina liv. Nu har deras liv börjat, säger dem.

2008-03-29 @ 14:55:45
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: miranda

Jag längtar efter bilder från festen igår! Hoppas det blev lyckat :) och appropå tidigare inlägg, nu ska jag till gymmet, haha.. :)

2008-03-29 @ 15:05:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0