Gårdagens fiasko

Godmorgon!..

Efter gårdagen har jag egentligen ingen som helst lust att blogga. I en hel jävla halvlek spelar Sverige på oavgjort och de kan inte ens hålla bollen i 92a minuten. Det var en minut kvar av matchen! Hade det blivit oavgjort och Sverige därmed fått en poäng hade vi varit så gott som säkra. Nu kanske vi inte ens går vidare från gruppen! Men i och med att Sverige har bättre målskillnad än Ryssland nu när vi ligger på samma poäng så räcker det med att vi spelar oavgjort mot dem på onsdag och ändå gå vidare från gruppen. Men det är fortfarande Holland vi får möta i och med att vi blir tvåa i gruppen. Även om Sverige vinner mot Ryssland och Spanien förlorar mot Grekland så hamnar Sverige och Spanien på samma poäng och då vinner Spanien med tanke på inbördes möte. Men Grekland har ingenting att spela för så att Spanien skulle förlora lär inte inträffa. Och Holland är de som jag tror kommer vinna EM.. Men kanske är det just dem vi ska vinna över en gång för alla. Kommer ni ihåg då Sverige mötte dem i kvarten och förlorade då det blev straffar?

Nog om det. Jag och Saga började dagen med en god middag här hemma hos mig. Sedan begav vi oss till uteerveringen Sommar där vi skulle se matchen. Där mötte vi även Millie och allt fungerade bra tills det började spöregna - och på Sommar har de inte längre tak över. Så under första halvlek får vi stå under ett litet parasoll och se matchen. Fast då Zlatan gjorde vårt mål så ställde jag mig ute i regnet i alla fall. Jag menar, då var det faktiskt värt det.

Innan andra halvlek började åkte jag och Susanna hem till Joakim, min broder. Där var han, min andra brorsa och deras kompis. Varför jag är så fotbollsintresserad och så pass fotbollskunnig som jag är beror på min pappa men framför allt mina bröder. Jag vill alltid se matchen med dem i och med att de är så galna och så kunniga. De pratar och skriker konstant, och det är ju faktiskt så det ska vara. Inte bara ska det skrikas då något av lagen gör mål inte.

Efter matchen var jag inte ett dugg sugen på att festa längre. Vi hade planerat att styra fest hos min brorsa efter matchen men vad hade vi att fira? Ingenting! Istället gick jag och Susanna och köpte en massa godis, chips et cetera. De andra åkte och köpte sushi. Sedan tittade vi på Grekland- Ryssland.

Efter den matchen skjutsade Sebastian mig till Zanzibar där Carro, Malou och Matthias satt. Då de stängde gick vi till Alberts och bara satt där och pratade i flera timmar. Riktigt mysigt var det faktiskt. Och som skrivet ovan var jag inte det minsta sugen på att festa. Men gullisarna jag var med fick mig på bättre humör. Carro får mig alltid att skratta, hon behöver bara öppna munnen.

Nu måste jag göra mig iordning för snart kommer min storebror Sebastian hit som fyller år idag!

Puss =)


Kommentarer
Postat av: Fotbollsintresserad kille

Sverige hade inte alls varit så gott som säkra vid ett 1-1 resultat mot Spanien. Förutsättningarna för att avancera från gruppen är fortfarande detsamma. Oavgjort eller vinst krävs för avancemang till kvartsfinal, så hade fallet även varit om det blivit 1-1.



Om det hade blivit 1-1 mot Spanien hade Sverige och Spanien stått på fyra poäng, medan Ryssland hade stått på tre. Sverige hade således vid rysk vinst mot Sverige på onsdag blivit utslagna från gruppen, om inte Grekland (vilket är föga troligt) besegrar Spanien.



Dock försämrades chanserna (som nämns i inlägget) att vinna gruppen avsevärt. Som jag ser det hade Sverige med största sannolikhet slutat som bäst i tvåa i gruppen även om det hade blivit 1-1 mot Spanien. Detta eftersom Spaniens målskillnad sedan tidigare är bättre (+3), medan Sverige vid ett oavgjort resultat mot Spanien hade stått på (+2). I den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland hade det således krävts svensk vinst med två mål mer än vad Spanien besegrar Grekland med (om vi utgår från att båda länderna vinner mot sina respektive motståndare).



Summa summarum:

Som jag ser det spelar det ingen större roll att Spanien gjorde 2-1 på Sverige i slutet av matchen. Förutsättningarna för att kvalificera sig till slutspelet är fortfarande detsamma, som tidigare nämnts är dock chanserna till att vinna gruppen en aning mindre, men som jag ser det hade Sverige troligen blivit som bäst tvåa, även om det hade blivit 1-1 mellan Sverige och Spanien.



Så, förlusten är inget att deppa över, och Holland är inte omöjliga att besegra!

2008-06-15 @ 17:43:38
Postat av: Mandy

Tack för ditt visade engagemang, alltid lika roligt med fotbollsintresserade personer som har något att komma med. =)Jag håller med om det du skriver, såhär i efterhand så är jag fullt medveten om att förlusten mot Spanien inte innebär slutet för Sveriges del. Dock är det alltid ett slag mot självförtroendet, men jag tror på Sverige. Och som skrivet i inlägget så tycker jag att det är dags för en revansch mot Holland.



2008-06-15 @ 22:21:29
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0