Berlin, dag 4.

Nu kom jag precis hem. Det var som vanligt fullspäckat med folk nere vid vattnet, vilken värme vi har fått! På bryggan träffade jag även bland annat Jesper och Petter, sötare grabbar får man leta efter. Det var för länge sedan sist! Nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning för snart får vi gäster.

- Men först, bilder!


Torsdagen i Berlin var för mig den absolut jobbigaste rent känslomässiga dagen. Vi skulle nämligen åka till koncentrationslägret Sachsenhausen som är ett av de största i Tyskland. Skolklasser åker ofta till de mindre och mer okända lägrena så jag är ändå tacksam över att få ha varit där. Jag valde att inte ta en enda bild där, det skulle bara ha känts så fel. Jag gick omkring mestadels själv, och tog in alla intryck med ständig magvärk. Vi fick se hur de bodde, massgravarna, deras matsal, de stora fälten där de fick springa tills de stupade, under mark där askan fanns samt en massa blommor och dylikt, sjukrummen där de skadade människorna fick "hjälp", vilket jag dock inte skulle välja att kalla det för. Jag kan inte räkna upp allt vi såg för det var så sjukt stort. Jag gick vilse flertalet gånger. Våra guider var sjuka och därmed fick vi gå själva, vilket jag och många andra uppskattade då flertalet bröt ihop så fort vi kom dit. Vi fick med oss en apparat där vi själva kunde trycka på diverse nummer och välja vad vi ville få information om. Sedan kunde man trycka sig vidare och få lyssna på personer som var där men överlevde. Jag tror inte att ni som inte varit där ens kan föreställa er hur jobbigt detta var. Men åter igen är jag grymt tacksam för att jag fick chansen att komma dit.

Efteråt försökte vi bli på lite bättre humör, det var stekhett den dagen vilket även det gjorde vistelsen på Sachsenhausen värre. Vi gick där och klagade på den stekheta värmen då vi gick mellan diverse platser på lägret. Samtidigt kunde man se de stora fälten där de stackars människorna fick springa tills de stupade i värme som ofta var ännu varmare än den som rådde när vi var där.

Nog om det. Torsdagen blev sedan min shoppingdag då jag shoppade upp pengar motsvarande hela resan. Men så blir det ibland och jag ångrar det inte ;) Det blev inte mer än tre par skor, bilder på dem kommer i nästa inlägg! I och med att jag vet att jag har mina smultronställen i Italien där jag köper dussintalet skor så kände jag att jag skulle fokusera på kläder och väskor istället. Bilder på det kommer givetvis också! Med mig hade jag inga tjejkompisar inte. Det var den enda besvikelsen med resan - inte en enda tjej ville shoppa. Jag kände mig hur konstig som helst som gick och klagade på att shoppa hela tiden, men brukar man inte vilja shoppa då man är i en sådan shoppingstad som Berlin ändå är? Lyckligtvis fick jag med mig två grabbar som nog var lite stolta över att få agera smakråd ;) Jag var så extatisk då jag äntligen fick shoppa så jag hann inte ta en enda bild. Snacka om att jag har hittat mitt kall här i livet..



 En något pinsam incident skedde med denna björn.. Jag pratade lite illa om honom då jag såg att han krävde pengar för att få vara med på bild. Vad jag inte visste var att han var svensk..

   

image597



image577



På kvällen bestämde jag och Karoliina oss för att äta middag bara vi två. Det blev en mysig middag och rosor av vår söte bartender fick vi ;) Efteråt mötte vi de andra och drog ut.

 




Jag vet då inte vad jag gör..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0