Enkla effektiva träningsövningar att utföra hemma!

Nu är jullovet mer eller mindre slut och det är många som bett mig tidigare om olika träningsformer som tränar kroppen lite extra såhär då sommaren faktiskt närmar sig. Vanligaste önskemålen är med fokus på rumpa och lår. Jag som dansar så pass mycket som jag gör har fått utmärkta övningar av mina tränare som jag personligen tycker funkar utmärkt! Det absolut bästa av allt? Du kan göra det i ditt rum hemma eller när än du känner för det. För visst är det just det de flesta tycker är jobbigt, att släpa sig ut till gymet eller ut och springa. Har du inte den disciplinen är det här en perfekt början. Personligen tycker jag dock att promenader är underskattat, jag älskar promenader och tänker börja gå varje kväll så fort vädret tillåter!

Jag har valt ut två träningssätt som jag absolut rekommenderar. Den första tränar lår och rumpa, den andra tränar midjan och hjälper dig att få en midja som blir mer markerad.

 Kissande hunden: få övningar fungerar så bra som denna övning. Den går dock att göra på ett par olika sätt. Dels kan du köra den vanliga formen där du ställer dig på alla fyra och precis som en kissande hund lyfter upp benet. Viktigt är att du inte låter benet "vila" emellan varje upplyft. Viktigt att inte svanka! Försök därför stå så du kan se kroppen i profil i en spegel. Gör ett ben i taget tills du får som 'mjölksyra' vid rumpan och låret. Det är bara att ta i, har svårt att tänka mig att otränade personer skulle kunna skada sig om de kör för hårt i början.
Men du kan kombinera denna träning med att lyfta benet rakt åt sidan, stanna där och spänna benet samtidigt som du lyfter benet i små, små cirklar - hur jobbigt som helst om du gör det korrekt men ack så bra träning! Du kan även lyfta benet bakåt, men gör det då så att det är i 90 grader och här får du absolut inte svanka, då får du inte ut något av träningen. Viktigt då benet går till sidan är att du försöker få ut det rakt åt sidan så att det inte hamnar för långt bak, då blir det inte lika jobbigt nämligen =)

Nästa övning är en övning som vi alltid gör på vår balett. Här skulle det vara bra om du hade någon som kunde hjälpa dig för ett maximalt resultat. Övningen går i varje fall ut på att du ska lägga dig på sidan, medan din kompis sätter sig på dina ben för att du ska få ut något av träningen. Det här må låta omöjligt och kännas omöjligt när du väl ligger där, men det går! - Med lite träning så! Nu ska du med jämna mellanrum utan vila emellan gå rakt upp med din överkropps profil mot din kompis. Det här är grymt svårt att förklara men ni förstår nog vad jag menar. Vissa kommer att komma jättelångt upp medan vissa inte kommer en enda centimeter. Men med träning går allt. Gör allt från fem och upp så kommer du snabbt känna en känsla av en tränad midja. Då du går upp kan du ha armen närmast luften i sidan och armen närmast golvet rakt ut och låt den armen styra vart du ska.

Attans, satt precis och skrev en annan övning för magen, men den får jag ta med i ett annat inlägg. Det försvann nämligen. Är det här något ni vill läsa mer om? Känns nämligen som jag vet flera tusen olika övningar som jag lärt mig mellan åren, och jag delar mer än gärna med mig av dem eftersom att jag själv tycker träning är så pass roligt.

Ciao!


Kommentarer
Postat av: Lovisa

ja, jag vill gärna veta mer om övningar och sånt! tack för en bra blogg!

2008-01-07 @ 23:00:50
URL: http://onemoretry.blogg.se
Postat av: Anonym

skitbra ju!

2008-01-07 @ 23:04:11
Postat av: Anonym

Jag skulle gärna vilja veta mer om dina övningar som ger resultat, sånt vill vi läsa mer om :) jag älskar din blogg, credd till dig tjejen!

2008-01-07 @ 23:27:44
Postat av: Anonym

JAAA, MERA MERA MERA!!!:D:DD::D:D:D:D:D

2008-01-08 @ 13:21:14
Postat av: Cassie

Jag vill verkligen läsa om träningsmetoder! :D

2008-01-14 @ 07:57:33
URL: http://Cassie92.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0