Våga vara stolt över din oskuld!

Efter att jag lagt upp min mailadress här i bloggen har mail från er läsare mer eller mindre strömmat in. Jag blir oerhört tacksam över att många av er ser mig som en förebild och ställer frågor eller bara skriver för att uppmuntra mig, för även jag är i stort behov av uppmuntran. För er som varit med sedan början har garanterat läst mina inlägg om hur viktigt det är att uppmuntra sin omgivning, mer än en gång. En större del av era frågor har gällt er träning som jag uppmuntrade er att ta hjälp av mig med, men jag har även fått personligare mail som har fått mig att växa som person hur mycket som helst. Att få kunna hjälpa er, eller bara någon av er, får mig att aldrig vilja sluta blogga och ha kontakt med människor jag förmodligen annars inte skulle ha kontakt med.

Jag fick en fråga av en tjej som handlade om ifall hon skulle våga berätta för sin nya pojkvän att hon är oskuld, hon är nämligen rädd för att han inte vill ha henne då. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle ta upp detta i bloggen då sex oftast är något som hyschas ner rätt ordentligt, och jag förstår faktiskt inte varför. Tro inte att jag kommer börja skriva om mitt eget sexliv och andra personliga saker som anknyts till sex nu bara för att jag tar upp detta, men jag är en person som inte har några problem med att prata öppet om sex och därför vill jag att ni ska känna att ni kan ställa frågor även kring det. Jag vill absolut inte låta som en världsvan vuxen när jag i själva verket är en 17årig tjej som har de flesta i min egen ålder som är mer erfarna än mig. Men när det kommer till ens oskuld så är det något så extremt personligt att ens första sex med fel kille kan få en att få helt fel syn på sex för resten av ens liv, om det går till på fel sätt... vilket kan vara en rad olika.

Det jag vill få ut av det här inlägget är, eftersom jag vet att jag har en del yngre läsare där tanken "att bli av med oskulden"  nu börjar dyka upp oftare och oftare i tankarna, är att försöka ändra er syn kring att bli av med oskulden. Att vara oskuld innebär teoretiskt sett att man är så gott som orörd, det där skiljer sig dock kraftigt från individ till individ. Men hur det än må se ut för varje individ så är ens oskuld något man ska vara rädd om och något man inte ska planera in att bli av med. Det är så vanligt att man skäms över att vara oskuld, och inte förrän man förlorat den och kommer till sin nummer X sexpartner så kommer man underfund med att det är just oskulder som väldigt många killar fantiserar om och vill vara med. Många killar tycker ju att det är rena paradiset att få komma till en tjej där han får vara den store starke som får lära ut, så att han får känna sig lite manlig.. för en gångs skull(?) ;) Att han dessutom får komma till en tjej där han med säkerhet kan veta att hon är fräsch och inte legat runt en massa innan är något som brukar uppskattas väldigt mycket.

Jag har flera vänner och bekanta som inte kommer ihåg vilken kille som tog deras oskuld och jag tycker att det är hemskt. Den person som tog ens oskuld ska man ju komma ihåg hela livet, det borde vara en stor händelse i en flickas liv. Jag är evigt tacksam över att min första riktiga pojkvän tog min oskuld och att det är en så pass betydelsefull person så att jag slipper ångra händelsen.

Påskynda inte heller händelsen. Det kommer att inträffa då du är mogen för det och har hittat den rätte. Och tro mig, är du mogen för det och du har hittat rätt person så kommer allt också gå så mycket smidigare och du kommer kunna slappna av så pass mycket att du inte behöver oroa dig det minsta. Så våga istället vara stolt över din oskuld, det är ingenting att skämmas över, snarare tvärtom! ;)


Är det någon som undrar något eller bara vill fortsätta diskutera ämnet så når ni mig på [email protected] Fråga Mandy kanske kan vara något? ;) Skämt å sido.. 



En passande låt till detta då.. (;

Fortsätt förresten med att skriva era favorit-/drömresmål. Ni har väldigt olika favoriter, vilket är toppen! Tänkte skriva ett inlägg sedan om vilket av era resmål som känns mest lockande! Så se till att få med just Din favoritplats nu.

Kommentarer
Postat av: :)

du ska vara stolt över dig själv! du verkar vara en stark och målmedveten tjej med båda fötterna på jorden.
Du påminner lite om blondinbella, men du förstår att du fortfarande bara är 17 år och inte alls vet allt om livet!
Tycker du är en förebild för unga tjejer.
Måste säga att utseendet på din blogg inte är så fint. Men det du skriver är så bra att jag har fortsatt läsa i år (?) nu!

2008-02-21 @ 18:48:12
Postat av: Mandy

Tack så mycket för de fina orden! Jo lite lika är vi nog, det tyckte vi i alla fall då vi umgicks 24/7. Målmedvetenheten är gemensam i alla fall! :)

Jag har blivit lovad att bloggens design kommer att ändras i helgen, jag kommer inte att tillåta annat. Så förändring kommer det absolut bli! ;)

2008-02-21 @ 18:55:42
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0