6 enkla knep mot en finare hy!

image239Hello!
Kom precis hem från en lunch med pappa. Vi brukar ta en lunch tillsammans varje torsdag eftersom att jag slutar redan tjugo över elva. Som vanligt pratar vi mycket om skola och utbildning. Han vill ha mycket att säga till om han. Världens bästa är han i alla fall.

Till vänster ser ni hur jag har sett ut idag. Är i princip alltid osminkad i skolan, beror egentligen mest på att jag verkligen inte orkar sminka mig på morgonen så otroligt morgontrött som jag är. Jag har prioriterat bort sminkningen för ett avsnitt av Beverly hills mellan halv sju och halv åtta. Perfekt att vakna till! Men jag tycker att det är så viktigt att kunna se fräsch ut även utan smink. Min mardröm är att se förskräcklig ut såfort sminket tvättas bort. Antar att jag har haft tur där med en fin och brun hy naturligt.

Apropå hy så får jag både mail och kommentarer här i bloggen samt även frågor från vänner och bekanta hur jag får min hy så fin. Det ärliga svaret är att jag inte gör speciellt mycket för det. Som jag har sagt förut så är det de som har haft lite mer problem med sin hy som ofta kan alla olika krämer och rengöringskrämer man ska använda. Jag har aldrig riktigt varit i behov av en sådan (med risk för att låta extremt egenkär..) och därför har jag inte heller så mycket råd gällande just krämer att dela med mig av. Ska jag försöka svara mer pedagogiskt så har jag faktiskt några små saker som jag följer för att hålla hyn fräsch.








1. Drick vatten!
Ingenting är så bra för hyn som vatten. Det hjälper huden att rengöra porerna och det är verkligen något värt att testa. För hjälper det inte hyn genom att ge stora synliga resultat kan jag lova er att det hjälper kroppen på en rad andra sätt.

2. Ät mycket frukt! Det är både gott och fungerar utmärkt om man vill uppnå en fräsch hy på inte allt för lång sikt.

3. Sömn! Sömn är a och o för att överhuvudtaget se fräsch ut. Finnar uppkommer lätt både vid sömnbrist och stress. Har du svårt för att stressa ner av rena hälsomässiga skäl som risk för magsår så borde väl ändå stor risk för finnar och utslag få dig att stressa ner?!

4. Ta bort håret från ansiktet! Jag vet inte om ni har sett under luggen på någon som har en lugg över pannan. I 9 fall av 10 är huden betydligt mer drabbad av finnar och diverse andra ojämnheter där än på exempelvis hakan eller näsan där håret inte ligger och gör det varmt. Jag har mitt hår uppsatt så fort jag kommer hem och ibland även då jag ska sova för att minimera risken att hår ligger och gör så att huden inte får någon luft.

5. Försök minimera tiden med smink. Personligen sminkar jag mig nästan endast på helgerna och jag tror absolut att det bidrar till en bättre hy. Att tvätta bort sminket så fort ni kommer hem, om ni t ex bara ska vara hemma hela kvällen så finns det ingen mening med att ha smink på sig. Jag är inget föredöme då jag bara kör med tvål och vatten, utan använd någon bra ansiktsrengöring så att allt smink verkligen försvinner. Använd gärna någon återfuktande kräm eller ansiktsmask därefter. Under sommaren är även jag duktig med att återfukta hud och hår efter all sol och saltvatten.

6. Var noga med hygien! Att pilla sig i ansiktet är en större bov än vad många tror mot just hyn. Man har så mycket mer smuts än vad man tror på fingrarna och att då kleta dessa bakterier på huden är som gjort för att det ska bildas utslag och andra tråkigheter.

Listan kan göras lång men här har ni 6 saker som är a och o för att kunna ta steget mot en finare hy. Eller varför inte bibehålla en redan fin hy. Det är rätt realistiska saker men det kan vara bra att få de viktigaste sakerna såhär svart på vitt för att faktiskt checka av hur duktig man själv är på att ta hand om sin hy. Nu ska jag personligen ta tag i punkt 3, är nämligen supertrött och har en del plugg som ska göras senare idag. Idag ska jag äntligen vila från fysisk träning. Ni vet väl att det är under vilan som kroppen bygger muskler. Utan vila börjar kroppens muskler istället äta av varandra. Vilka av dessa punkter är ni extra bra eller dåliga på att följa? Har ni några andra viktiga knep som ni vill dela med er av? Hur fungerar just din hy gällande solning både i solarium och under sommaren i sommarvärmen?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Min hy blir faktiskt bättre när jag har solat solarium, fast jag har hört att det är tvärtom, att man får finnar av att sola solarium.. men det kanske varierar från person till person, who knows..
Sen undrar jag om du vet någon bra träning för "kärlekshandtagen"? haha jag vet att det är en konstig fråga, men tänkte bara höra med dig som är så duktig på träning och allt vad det innebär.. Jag har börjat träna och har fått resultat överallt förutom just där och vill gärna ha lite tips om vad man kan göra för att få bort dom :P

2008-02-21 @ 15:06:50
Postat av: Anonym

kom igen mandy, ge oss lite kuksugartips nu när du ändå är igång. Mandys kuksugarskola är varje killes dröm, lär tjejerna nu!

2008-02-21 @ 15:24:33
Postat av: Anonym

kom igen mandy, ge oss lite kuksugartips nu när du ändå är igång. Mandys kuksugarskola är varje killes dröm, lär tjejerna nu!

2008-02-21 @ 15:24:52
Postat av: Anna

MOT en finare hy? "För att få" eller "till" kanske hade passat bättre om det är det budskap du vill ha fram?

2008-02-25 @ 00:02:25
URL: http://annahellstrom.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0