Känsliga personer varnas.

Gör er beredda för ett riktigt neg-inlägg. Jag har så mycket i skolan just nu så att jag inte ens hinner med att bli sjuk. För visst gör sig febern påmind såhär en tisdagseftermiddag då jag precis kommit hem från skolan. Migränen har hållit i sig i två dagar nu utan uppehåll och jag förstår mycket väl att den kommer från stress och orolig sömn. Det är så många aspekter som gör att jag känner mig stressad och självklart är de allra flesta skolrelaterade. Idag fick vi reda på att datumet för vår student är den 29 maj. Om ett år - självklart. Men det är så otroligt mycket som ska hinnas med, inte minst innan jag får mitt efterlängtade och välförtjänta sommarlov i år. Trots att allt går så bra som det bara kan i skolan och lärarnas lovord avlöper varandra så känner jag mig stressad över ifall något skulle hända och resultaten inte blir som jag förväntat mig, räknat med - ja tagit för givet.

Nyligen kom jag hem från ett Mentor talk tillsammans med min Mentor Jon och mina föräldrar. Som vanligt satt han där och läste lärarnas kommentarer med ett leende på läpparna och mina föräldrar kunde gå därifrån lika stolta som alltid. Men varför känner jag mig ändå så fruktansvärt stressad? Min timdagbok till kalender är fullproppad trots att jag har en sida till varje liten enskild dag. Det är veckor, ja månader kvar tills jag kan hitta en dag som inte är antecknad.

Direkt efter Mentormötet åkte jag och mamma och köpte upp oss på en massa exotic snacs, jordnötter, vit choklad, vanligt godis samt chips. Hon ville ha en kväll då jag inte fick plugga någonting alls utan just bara vara. Men hur kunde jag glömma? Precis som alla andra tisdagar så har jag även idag dansträningar i flera timmar. Missförstå mig inte - jag älskar att dansa. Om det nu var någon där ute som fick för sig att tro annat. Men av någon sjuk anledning som faktiskt gör mig lite fundersam så var jag så säker på att jag för en gångs skull kunde ta en kväll och bara ta det lugnt. Men att missa dansen finns inte, då kan jag lika gärna missa föreställningarna också. Det är, med en liten överdrift, faktiskt så mycket vi lär oss och går igenom varje träning att de är näst intill omöjliga att missa. Det går helt enkelt inte att missa någon träning för "lite" migrän eller att man känner att kroppen inte orkar stå upp.

Fyfan för att vara såhär pessimistisk, det är verkligen inte likt mig. Men jag får väl ursäkta mig med det vanliga - jag är inte mer än människa. Gårdagen var dock ännu värre.. Nu tror ni att det var därför jag inte uppdaterade på hela dagen. Visserligen berodde det på att jag inte hann, för jag var i skolan till klockan sex och skrev klart ett arbete, därefter fick jag släpa mig till stadsbiblioteket och kom därifrån med 14 böcker om the Cold War. Fyra av dem är sisådär 1 dm tjocka. Ni vet sådär stora att de blir tunga att bära. Väl hemma blev dessa böcker mitt sällskap och då jag äntligen fick några minuter över till att blogga försvann allt jag skrivit. Våga inte skriv något om att jag måste börja skriva mina inlägg i Word innan jag publicerar dem. Sådant tänker man inte på när man har haft världens sämsta dag. Alltså gäller detta idag också.

 Nu har jag alltså haft två riktiga helvetesdagar, inte kan jag få en tredje också? Så imorgon får vi hoppas på att jag har mer att komma med än såhär. Annars blir det nog dags att visa er en dalande statistik som går neråt likt Hammarbybacken. Än så går den, konstigt nog, fortfarande uppåt.


Kommentarer
Postat av: Anonym

du snackar om statistiken hela tidn?
våga visa den ist? haha

2008-04-08 @ 18:02:18
Postat av: jonna

kom igen mandy, du klarar det! ingenting ät omöjligt, det är bara att kämpa på! du har ju klarat dig hittills.
kram

2008-04-08 @ 18:32:00
Postat av: Anonym

Jag tycker det är hur bra som helst att du tar skolan på allvar och kämpar på. Men du får det att låta som att det bara är du/ni som har det stressigt och hetsigt i skolan med arbeten till tusen. "ååååh vrg, heeelp me".. Finns många andra som har det minst lika "pissigt" som du..

2008-04-08 @ 18:50:49
Postat av: mandy

Anonym om vrg: Det där är ju i och för sig något som du har valt att tolka det som. Jag går på VRG, ingen annan skola - alltså skriver jag om hur JAG har det på VRG. Menar du att jag så fort jag skriver att jag har mycket i skolan måste skriva något i stil med "jag är medveten om att ni har det lika jobbigt på era skolor". Nu får ni fan ge er. Jag är fasiken inte född igår, klart jag förstår att andra än VRGare har jobbigt och mycket i skolan. Men det komiska är att du aldrig skulle skriva en sådan här kommentar till någon som går på en skola som inte är känd för att innebära mkt plugg. Jag väljer att inte skriva ett exempel på en sådan skola. Oh jag blir så irriterad så jag har inte ens någon lust att avsluta kommentaren. Men jag tror att du förstår min poäng :)

2008-04-08 @ 22:29:30
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: Anonym

Tjejer nu får ni väl ändå ge er. Varför sticka huvudet i sanden och försöka låta som om vrg är som vilken skola som helst? Jag går själv JGN vilket är en skola som innebär väldigt mycket plugg. Men även jag förstår att VRG ligger på en helt annan nivå gällande det. Det är ingenting man ska sticka under stol med.

Pussi mandysen

2008-04-08 @ 22:34:50
Postat av: Richard

håller med anonym. du går på vrg, visst ni har mer än andra skolor. men det är du själv som valt att gå där, så klaga inte så jävla mycket för helvete

2008-04-08 @ 22:51:37
Postat av: Mandy

Men du "Richard", lustigkurre, det verkar som om det är en liten liten detalj du har glömt. Du är inne på MIN blogg, du är inne här helt frivilligt och har bara idag skrivit tre kommentarer. Här skriver jag om vad fan jag vill och det är helt frivilligt att läsa. Här klagar jag precis hur mycket jag vill :)

2008-04-08 @ 22:56:10
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: Ammie

Åh, vad du är bra och klockren! Jag, som själv är en mycket ambitiös och målinriktad tjej, ser upp till dig så otroligt mycket!

Och du, fortsätta att svara de som skriver kommentarer som är tråkiga och trista (något du ändå, till skillnad mot många andra bloggare, verkar vara hyfsat skonad från) med en artig kallhet.

Kom ihåg det här, kill them with kindness ...

2008-04-08 @ 23:13:49
Postat av: Mandy

Thank god Ammie för den kommentaren. Ett tag trodde jag att det bara var riktiga idioter som läser och kommenterar i den här bloggen.

2008-04-08 @ 23:19:12
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0