Lite funderingar...

När man är sjuk såhär och helt plötsligt har en massa tid över så kan jag inte undgå att fundera en hel del.. Varför ska tjejer alltid vara så himla taskiga mot varandra? Jag kommer ihåg att min brorsas förra flickvän, som är som den syster till mig som jag aldrig haft, varnade mig för jättelänge sen för hur elaka tjejer kan vara mot varandra. Men jag ryckte på axlarna och svarade bara att det kommer aldrig hända mig. Jag brukar aldrig ha några ovänner och inte heller se till att jag får några. Men då sa hon att det oftast inte spelar någon roll, stör man sig på någon av helt absurda anledningar så vill man ändå få sin röst hörd. 

Nu såhär några år senare... Filippa visste verkligen vad hon pratade om. Det som är skrämmande är att det inte bara är ytliga bekanta och helt främmande personer som sårar. Till och med vänner som man trodde stod en närmare än någon annan kan gå bakom ryggen och visa sig vara riktigt falsk, vilket dessutom är mycket värre än om en helt främmande gör det.

Men det som jag sitter och funderar över nu, och som är aktuellt i mitt liv, är dessa främmande personer som tror att de ska lyckas påverka andra människor genom att ge något som de tror är konstruktiv kritik. Jag vet att det inte bara är jag som har det här problemet med att få kommentarer för hur jag ser ut på exempelvis bilder, det har istället blivit ganska vanligt att ni bloggläsare och andra ska kommentera hur en person ser ut på bild.

Något som jag förmodligen aldrig kommer att förstå, och som Du som läser det här jättegärna får förklara för mig om du förstår det, är vad dessa människor känner att de får ut av att kommentera hur någon ser ut på en bild. Får jag personligen höra att jag då putar med läpparna på bilder. Jag skulle aldrig falla mig in i att puta mindre med läpparna bara för att jag får en taskig kommentar om att jag ser tillgjord ut. Det skulle i så fall bara få mig att vilja puta ännu mer med läpparna för att få folk att  förstå att den enda som bestämmer hur jag ska se ut på mina bilder, är jag själv. Tycker ni att jag ser konstig ut på mina bilder så kan jag väl få göra det? Ni ska inte gå runt som några poliser och pilla lite här och var så att bilderna ser ut som ni tycker. Har ni det behovet så är det ju utmärkt, blivande yrkesval klart!?

Så innan ni kommenterar, inte bara mina bilder utan även andras, ställ er då frågan "vad får jag ut av att skriva den här kommentaren?" "Kommer det här på något sätt göra mig lyckligare?" Och varför sitta och envisas med att skriva dessa kommentarer när de ändå inte kommer att göra någon skillnad? Lägg er tid på roligare saker istället, livet är för kort för att lägga ned en massa onödig energi på att förklara för en tjej att hon borde byta pose!

Som avslutning på ett för mig ganska intressant inlägg så kan jag inte undgå att tänka på hur dessa tjejer som själva sitter och kommenterar andra, själva ser ut på sina bilder. Jag kan lova er att jag skulle kunna hitta en rad saker jag skulle kunna klaga på. Men jag förstår inte varför jag skulle lägga min tid på så onödiga saker? Det är inte så att mitt liv förändras för att jag skriver till en tjej som inte gjort mig något att hon ser hemsk ut på sina bilder.  Det är bara att ta det som jag fått höra om mina bilder och som mina vänner berättat att de fått höra om sina bilder: vi har bara en och samma pose (ohja vad många av er som säkerligen ser likadan ut på de flesta av era bilder, jag tycker faktiskt att det är ganska bra att köra på endast en pose om man själv trivs bra med den. För det är ju det viktiga, eller?), sen borde vi le med tänderna mer (något som vi tydligen inte får bestämma själva vad vi trivs bäst med?), putar för mycket med läpparna, svankar, blundar osv osv.

Nej nu tycker jag att det får bli lite förändring. Det är så otroligt mycket klagomål på att tjejer behandlas sämre och sämre av killar i det här samhället och att de inte har någon respekt för oss. Men det är väl fan inte konstigt när vi inte visar någon som helst respekt för varandra?

Kommentarer
Postat av: malin

måste bara få skriva ner mina små tänkade här , din blogg är riktigt bra detdära om att tjejer är bäst på att "göra illa varandra" även ens bästa vän , och det andra bra skrivet om dig själv detdära om att folk måste peka ut saker om ens bilder , :) <3

2007-05-22 @ 15:11:02
Postat av: Lisbeth

Hursomhelst tycker jag att du verkar vara ett riktigt sweetheart, stå på dej älskling du är gör gullig om än ett ganska bränt sådant.

2007-05-22 @ 15:38:00
Postat av: Anonym

well go and change the world mandy!

2007-05-22 @ 16:59:11
Postat av: Anonym

Tycker också tjejer borde hålla ihop istället för att va så bitchiga mot varandra. Varför ska vi alltid försvara killar för? tex om en kille berättar ett tråkigt skämt så skrattar de flesta tjejer i vilket fall som helst, och hur många gånger kollar inte tjejer bort så fort en kille gör bort sig? Allt för att behaga killen. Vi borde stötta varann mer så som killar stöttar varandra!

2007-05-22 @ 20:11:34
Postat av: Alice

All cred till dig, mycket bra skrivet

2007-05-22 @ 21:54:15
URL: http://skogsnisse.blogg.se
Postat av: Paulina

Jag håller med, mycket bra skrivet gumman :) Du är så smart och jag håller verkligen med dig, ses om en vecka när jag kommer hem ;) Puss

2007-05-23 @ 14:37:34
URL: http://pallelina.blogg.se
Postat av: Sandra

Bra inlägg! Vi tjejer borde hålla ihop :)

2007-05-23 @ 16:01:14
URL: http://superlativa.blogg.se
Postat av: shing

var bor du?:) mycket bra skrivet för övrigt :)

2007-05-23 @ 16:55:35
Postat av: Hanna

Såå bra skrivet älskling! Du skriver i förövrigt alltid väldigt bra och förståerligt. Inga krongel eller konstigheter här inte. :) älskar dig <3

2007-05-23 @ 18:41:28
URL: http://hannaderon.blogg.se
Postat av: Emelie

Bra skrivet, tjejer kan verkligen vara så bitchiga mot varandra ibland. Det är inte många som klarar av att verkligen vara starka som du och stå på sig när folk klagar!

2007-05-23 @ 18:50:30
Postat av: Anonym

Väldigt, väldigt bra inlägg Amanda. Jag blev faktiskt imponerad. Har inte sett dig som en reflekterande människa innan, men det är alltid kul att se andra sidor hos människor, och när jag har fel står jag för det. Fortsätt skriv om relevanta saker, det är så viktigt för hela samhället. /Angelica

2007-05-25 @ 01:00:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0