Slopa jantelagen!

Heej !


Åh finns det något bättre än när
man känner att allt bara går på bästa sätt? När allt i ens liv lägger sig på plats och man slipper gå och tänka på en massa problem. Okej, när det gäller mina studier så har det väl aldrig varit några problem. Så mitt MVG på det viktiga och faktiskt oerhört innehållsrika provet vi fick tillbaka idag borde inte vara speciellt överraskande. Men jag har kommit på att ett MVG på gymnasiet verkligen inte är detsamma som det var i grundskolan. Troligtvis beror det på att jag går i en skola där alla elever är sådana som varit klassens geni och man märker att det högsta betyget i den här skolan faktiskt betyder att man är riktigt smart, inte bara pluggar hårt som det ofta var i grundskolan. Jag måste bara tillägga, för att undvika kommentarer om att jag skryter; att jag sällan blir nöjd över mina prestationer, även fast jag alltid gör mitt bästa, och när det gäller skolan framför allt, i stort sett alltid uppnår bästa resultat. Det här med att inte framhäva sig själv är ju faktiskt något typiskt svenskt; den så kallade Jantelagen som säger att man inte ska tro att man är något. Är inte det helt sjukt egentligen? Man klagar på tjejers dåliga självförtroende, och säkerligen killars också för den delen, men samtidigt lever vi i ett samhälle där man knappt får vara stolt över att man är riktigt begåvad eller bra på något. Nej, ändring på det tycker jag verkligen. Samtidigt så är för bra självförtroende aldrig särskilt attraktivt, men att tro att man är något, det hoppas jag att alla människor gör.. men tyvärr är inte fallet så. Därför, slopa Jantelagen tack!


Sådär, nu ska jag fortsätta på det jag hade tänkt att skriva om, jag tappade tråden för en stund.
Anyway, ridningen idag gick riktigt, riktigt bra så den negativa inställningen jag hade inför dagens ridlektion i skolan är som bortblåst nu, thank God!  Att rida är trots allt ett av mina största intressen och så vill jag att det ska förbli!


Jag har en hel del planer inför helgen dessutom som jag ser mycker fram emot. Några av mina gullungar till kompisar har tydligen planerat en hel del för mig, det blir intressant, hoppas jag ;O Sedan har man ju alltid saker man måste göra, såsom den här helgen; sola, plugga (!), utöka min garderob samt försöka prioritera min sömn, nåja vi får väl se hur det går med den sista saken. När jag väl har bestämt mig för att jag ska lägga mig tidigt så slutar det ändå alltid med att jag ligger och pratar i telefon alldeles för länge, men det är ju såå mysigt. Håller ni inte med?!


Vill avsluta det här inlägget med att tacka för era kommentarer, det är alltid lika roligt att läsa dem. Något som är ännu roligare är att jag får fler och fler läsare hela tiden och det är väldigt tacksamt. Tänkte bara höra av er läsare om ni har något speciellt ni vill läsa om? Jag har redan fått en hel del åsikter om vad som är intressant att läsa. Det jag kan säga redan nu är att jag inte vill bli någon kopia till någon annan skönhetsblogg eller liknande, utan passa på att skriva om ni har något som ni vill läsa om som någon annan relativt "känd" bloggare inte skriver om.


Love // Mandy <3

Kommentarer
Postat av: Anna

In med mer mys i bloggen mandy, som den var på den gamla goda tiden :)
Love you

2007-01-12 @ 12:31:09
Postat av: Anonym

Men åh, alla vet att Viktor Rydberg är en "pappabetalar"skola. Människorna där får MVG, inte för att de e duktiga utan för att lärarna måste sätta MVG på dem för att Viktor Rydberg skolan MÅSTE upprätthålla sitt rykte! doh

2007-01-12 @ 20:02:04
Postat av: malin

hhaha så rätt! hatar er folk som tror ni är bätte än andra, spit on you :4)

2007-01-13 @ 18:37:28
Postat av: vrg:Are

Anonym: Hahaha, du anar inte hur svårt det är att få mvg på vrg. Har själv vg i flera ämnen och känner många som har det! Och den höga intagningspoängen beror ju på att folk med bra betyg söker dit. Det luktar avundsjuka!

2007-01-17 @ 19:04:50
Postat av: nina

haha alla ni som inte går VRG kan ju bara hålla käften, för ni vet inte ett piss, och är sjukt avundsjuka för att ni inte hade betyg som räckte så långt! victor rydberg är perfekt för oss som verkligen vill nå toppen, ENVY US fula idioter! ;D

2007-01-31 @ 18:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0