Modellyrket, ett yrke på väg att dö ut?

Har ni tänkt på en sak, vilka ansikten pryder tidningar som Cosmopolitan, Veckorevyn, ELLE och så vidare? Jo, tjejer som på något sätt är kända utöver sitt modellande. Vanligast är skådespelerskor och sångerskor. Är det här tjejer som från början varit modeller och sen blivit skådesepelerska eller vad det nu kan vara? Nej. Detta är tjejer som genom sitt kändisskap fått ett modellkontrakt. Jag förstår absolut varför tidningarna väljer att använda sig av tjejer som dessa. Det är tjejer som vi ser som mer än bara ett vackert yttre. Vi kan relatera till dessa tjejer som har en begåvning till sång eller kanske skådespel. Detta tjänar tidningarna på genom att det blir fler som köper deras tidningar.

Men finns det inga nackdelar med denna utveckling? Jo, självklart finns det det. Modellerna, världens modeller får mindre jobb. Förr var det utan undantag modeller som prydde tidningsomslagen. Modeller som de flesta inte visste någonting om. Idag är det kändisar av alla olika slag. Detta är även en utveckling som skrämmer världens olika agenturer. Men för dem är det inte värst, de kan ju bara anlita dessa kändistjejer som för det mesta mer än gärna tackar ja till ett sådant erbjudande. Som skrivit ovan är det de riktiga modellerna som får lida. Modeller som verkligen har en talang i modellyrket.

Vad som gör att modeller fortfarande håller sig kvar är just detta sökande efter tjejer som har det lilla extra, det här unika som få har. Riktiga modeller, förstå mig rätt, ser inte alltid jättebra ut. Men de har å andra sidan en sådan utstrålning eller bara unikt yttre att de fångar uppmärksamhet vart de än går. Dessutom får de inte vara så vackra eller snygga att de snor uppmärksamheten från kläderna eller vad det nu är som de ska sälja.

Med detta sagt, hoppas jag innerligt att de riktiga modellerna får sig det uppsving som de förtjänar. Skådespelerskor och sångerskor har sin begåvning och det de brinner för. Att många av dem som inte ens brinner för modellyrket ska ta platsen som en tjej som verkligen brinner för yrket hade kunnat få tycker jag är fel.

                  

                                                                                               

Kommentarer
Postat av: Gulle

jag håller med helt!

Fler adriana Limas!

2007-12-11 @ 16:48:06
Postat av: Anonym

mjo... det där har jag inte ens tänkt på :/

2007-12-11 @ 16:48:25
Postat av: Hanna

DU ÄR MIN IDOL OCH DEN SNYGGASTE SOM FINNS!
VÄRDENS FINASTE MODEL ÄR DU ME :D:D.D

2007-12-11 @ 16:48:59
Postat av: Anonym

och vad är det för fel på christina augulera?

2007-12-11 @ 16:49:21
Postat av: Kim L

du skriver alltid så bra!

2007-12-11 @ 16:49:40
Postat av: Edina

Håller med fan!

2007-12-11 @ 18:14:09
URL: http://ESCADAS.blogg.se
Postat av: Anonym

håller helt med! du har en förmåga att alltid komma med bra åsikter!

2007-12-11 @ 18:42:05
Postat av: Elin

dom inte bara ser goda ut, dom vara makalösa :) saftiga och luftiga :) Vad gör du ikväll då?

2007-12-11 @ 18:49:49
URL: http://prinsipesans.blogg.se
Postat av: Anonym

"och vad är det för fel på christina augulera?"

Snacka om att ha missat hela textens innebörd och kontenta.

2007-12-11 @ 22:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0