Gör ridsporten till friskvård!

Sitter i skolan och lyssnar på Kent, och jobbar på mitt killing project called sustainable development. Om en kvart är det dags att röra sig hemåt. Ikväll ska jag dansa hela kvällen, sorgligt nog mina sista dansträningar förutom på torsdag, sedan är det uppehåll för jul. Men det blir nog mysiga lektioner, vi ska juldansa!

Jag satt och funderade på en sak förut.. eller ja då inte 100% av mina tankar handlade om Miami's existing and future projects för sustainable development. Det här med ridning, visste ni att ridning inte räknas som friskvård. Detta tillsammans med sporterna segling och golf. Jag kan inte tillräckligt mycket om de två sistnämna sporterna för att uttrycka mig om dem, men jag kan tillräckligt mycket om ridning för att propagera för att ni alla ska skriva på papprena om att ridsporten ska räknas som friskvård.

Ridning är en sport som i dagsläget räknas som den absolut dyraste sporten, och ändå är det tusentals små barn, ungdomar och vuxna som dagligen ägnar sin tid åt hästsporten. Att det är hästarna som gör jobbet då man rider hoppas jag att ni slutade tro på då ni fyllde sju. Helt seriöst, jag har nog alltid varit lite av en träningsnarkoman. Jag har provat på de flesta sporter för att säga att ridning för mig är en av de absolut jobbigaste. Att på en och samma gång träna i stort sett alla muskler du har i kroppen är ingen dans på rosor. Under vår - och sommarhalvåret springer jag från fem km till en mil ett par gånger i veckan. Helt ärligt kan jag säga att jag väldigt ofta blir tröttare av att rida ett pass på 45 minuter, än att springa en mil.

För mig fungerar ridning lite som terapi. Att sitta och tänka på sina problem då man rider är omöjligt. Hästen kräver hundra procentig närvaro och fokusation annars finns risken att olyckor kan inträffa. Den risken kan möjligen vara något större på min ridskola, men det är inte väsentligt. Att därmed få 45 minuter - en timme att tänka på annat än sina problem då man kanske är i en svacka i sitt liv är verkligen värdefullt. Det är få saker här i livet som ger en makten att fullkomligt skjuta undan vissa tankar.

Genom att skriva på dessa papper ger man tusentals barn, ungdomar och vuxna chansen att ägna sig åt det som betyder mest i deras liv. Det är så många idag som inte har råd att börja rida, och det är enligt mig fruktansvärt. Genom att skriva på dessa papper kan vi nå målet att ridsporten skall få samma bidrag av kommunen som fotbollen, hockeyn och andra "friskvårdssporter" får. Något som enligt mig borde vara en självklarhet.

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet!

2007-12-11 @ 15:19:32
Postat av: Kim

Var kan man skriva på?

2007-12-11 @ 15:19:47
Postat av: Rickard

Jag håller med dig, vad är det för skillnad på fotboll och ridning vad gäller friskvård lixom? Hoppas på förändring!

2007-12-11 @ 15:20:23
Postat av: amanda

kunde inte sagt det bättre själv!

2007-12-11 @ 19:53:38
Postat av: Anonym

Det var som fan.. Tror jag inte många visste :/ inte jag iallafall!

2007-12-11 @ 23:01:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0